0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #20 -: Ноември 03, 2013, 23:14:25 pm »
Мише ,много бързо се случиха нещата.В Понеделник вечерта му сложихме храна ,както винаги преди да легнем,но на сутринта не я беше изял.Цял ден се занимавахме с РД на Никола и вечерта му даваме мезенца от масата,той не иска - това не е било до сега ,храната му също непокътната.Сутринта го водихме на лекар и му направиха изследвания и така разбраха.Изведнъж това коте отказа да яде и стана кожа и кости буквално за 2-3 дни,Нищо не е хапнал от Понеделник вечер ,пробвахме какво ли не и със спринцовка и не и не .Всеки ден е в клиниката на системи,вечер го взимаме.Няма сили вече милото,само лежи и главата не може да си надигне. :(Казаха 5 дни системи,после пак кръвна картина и ще видим на къде вървят нещата,та утре ще чуем присъдата .
<br />
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #21 -: Ноември 03, 2013, 23:28:30 pm »
Леле, 2-3 годишни мъници и още се будят! А аз си мислех, че още малко остава и ще си отспя най-после  :balk_126: :balk_132:. А иначе през деня и аз не мога да спя- ако легна после съм още по- зле, като маносана ходя, нещо кръвното ми ли пада не знам, ама по-добре да не спя изобщо отколкото да спя през деня.
А за вирусите и нас ни лепна нещо първо тате, после мама и накрая и Коко се разсополиви, но за радост не вдига температура(ако термометърът ми е наред де). Педиатърът ни не е фен на тежките лекарства за бебета и предписа само калций , вит.С и каза панадол да давам, а в нослето или Низита или Стеримар (то и  двете са солен разтвор), но тея сополи не искат да минат. Я кажете нещо безвредно или бабешко за течащ нос, което да помага. Аз имам чувството, че тая  солена вода хем не помага , ами и храчки му образува , да се дави детето
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #22 -: Ноември 04, 2013, 06:18:47 am »
Зори, стискам палци на Пухения член на вашето семейство да се оправи!

ivelinca, бебчето ти е на седем месеца,  да има и такива бебета спят си цяла нощ,
но това вероятно са единици, всяко има свой собствен ритъм, като нас!
Дали ще е неспокойно от вадене на зъби, или от желание да хапва нощем или други поводи за будене, които докато детенце няма речеви запас само да каже, няма как да разберем.
Признавам си, може да съм била недоспала някой път, но съм приела това и толкова.
Здрави да са само и ми се ще моите да искат да ме гушкат и като пораснат.
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #23 -: Ноември 04, 2013, 09:08:42 am »
Сигурно си права, може би е от зъбките, защото определено не е глад- иначе нямаше да цока само по малко и да заспива, а щеше да си се наяде. Ама така се надявах да се включите с думите: А няма страшно още2-3 месеца и ще спи:)!
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #24 -: Ноември 04, 2013, 09:39:45 am »
Здравейте момичета! Да се включа и аз в ноемврийската темичка :)
Да не го урочасам сега, но моето момче си спи по цяла нощ още от 2-месечен. Е, от време на време се върти повечко, помрънква, но като дам биберона и си заспива. Вечер си изпива млякото в 21.30ч. и после чак в 6.30 ч. се сеща за ядене :) Но това пък не значи, че аз спя - все ги гледам с каката да не са се отвили, да не им е горещо, спокойни ли са -  :balk_132: голяма съм крава.
И нас не ни подмина вируса - всички го изкарахме, но Вики го държи най-дълго :( Като не може да се издуха милото и сополите се стичат в гърлото му и от тях пък се дави и кашля. Иначе Т няма и дано вече се оправи, че стана вече една седмица.
Да попитам: Къде водихте дечицата за профилактичната ехография на коремни органи, която се прави на 6 месеца? Питам за София
« Последна редакция: Ноември 04, 2013, 09:58:55 am от desita_r »


Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #25 -: Ноември 04, 2013, 10:00:52 am »
Здрав месец ноември пожелавам на всички - малки и големи!

Ние захапахме втора седмица на градина след великото кашляне! Дано е последно и скоро не ни лови, че се измъчихме с кашлящо Злато в къщи, па си и поомръзнахме  :lol: То детето не видя други деца почти месец и направо стана нетърпимо  :wink:

По въпроса за спящи и неспящи деца - ние спим от 2-3 месечен по цяла нощ. С малки изключения - съвсем малки - нито е ял, нито е пил през нощта. Само, ако е сънувал нещо - да промрънка! Ама на кой ще прилича  - майка му спи като буба  :lol:  :lol:  :lol:

Лек ден на всички ви!
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #26 -: Ноември 04, 2013, 10:19:10 am »
А , то и ние сме семейство мечки, само да хъркаме ни дай- ама на'що от къде се пръкна такова неспящо не знам ?? Лятото беше по-добре заспиваше по-късно и откарваше поне до 5-6 сутринта ако е заспал към полунощ. Но сега по-рано го наляга умората и като заспи в 9, храня после към 12 в полусън, и се започва буденето в 2:30,после3:30, после в 5, е снощи например ме вдигна 4 пъти след като яде стабилно в 00:00, и сутринта в 6:30 -7:00 е готов за игри, а мама е толкова уморенааа,ама няма как-ставам храня, слагам нещо за обяд да се приготвя, че ако реши по-рано да врякне да съм готова. Ей сега заспа, но аз съм вече станала и край. Добре че е това Бейби ТВ, че да има занимавка докато върша нещо извкъщи. А вие на какво мнение сте за гледането на телевизия? Май не е много редно толкова мъничък да му давам да гледа, ама и аз да открадна някоя минутка спокойствие -пускам му през деня и също ако не иска да яде нещо пак му пускам и като се зазяпа в телевизора си хапва благо,благо
*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #27 -: Ноември 04, 2013, 10:26:56 am »
Успешен месец и от мен! Здрави деца и родители!

За спането- моята фурия спи по цял нощ от 5 месечна. Към днешна дата най-късно в 21 часа е в леглото и така до 7  :D

ivelinca, аз не те съветвам да използваш ТВ-то за примамка за ядене. Ще дойде време, в което без да гледа няма да яде. Учи от сега, че на масата се яде, пък после всеки да прави каквото иска.
Моето не е телеман, ама то в нас не се гледа ТВ. Пускам й всеки ден на компа по две-три серии на Маша и Мечока и това е.
Сега е във фаза да пее. Слуша детски песни до посиняване. Че вече и поклон е отработила за пред публиката, която се сътои от 10 плюшени играчки. Дядо КолЯда щял да донесе микрофон.

Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #28 -: Ноември 04, 2013, 10:37:59 am »
Ау, ами да -голяма съм патка-сама ще го науча ,че яденето и бейби тв са взаимно свързани, макар че това го правя само ако това , което му давам за ядене не го привлича особено, но пък може да му дойде на акъла, че може  да прави мурафети дори и ако яде нещо вкусно.Ей , много съм зле- добре ,че е форума да ме подсеща за някои неща. Хем и Д-р Спок съм чела и пак допускам елементарни грешки и неусетно сама си го набивам
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #29 -: Ноември 04, 2013, 19:05:38 pm »
имахме един прекрасен период от около месец, в който нямахме колики, зъбите си кротуваха и се будеше по един път през нощта, та даже и е пропускал. И от миналата седмица изведнъж се почна буденето по n пъти. Гледам през деня да поспя малко с него - половин час да е, все ми е файда. Ама сега и през деня е нервен, предполагам от зъбките. Мрънка, че и ревва, ако не му обърна внимание. Почти постоянно сме или на ръце, или по улиците. А и другата "радост" е, че ползва гърдите ми за чесалки, като му е много гадно явно :( Извадих пак Гармастан-а, а мислех да го подарявам на една прясна мама. Тези силиконови накрайници/ предпазители реве и не суче, докато не ги махна.
Телевизора и компа само да ги зърне и се омагьосва. За сега успявам да се справя без такива занимавки, щото съм против, ама дано устискаме периода със зъбите. Сега пак мрънка, ама съм го дала на баща му да се оправят по мъжки. Той тъкмо пита -ама цял ден ли е така??
Оф, живи и здрави да сме - и това ще мине.


*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #30 -: Ноември 04, 2013, 20:10:54 pm »
Моят младеж няма особен интерес към телевизора.Единствено като пускаха онази реклама на Джъмбо,гледа като хипнотизиран онзи зелен мечок. :lol:
А лаптопа само да го види и почва да го блъска.
Аз се отчаях като ви чета с това спане.Ей сега заспа в 20 часа,очаквам включване в 1 часа,после в 4 часа и в 6 часа се храним и готов да си играе.А аз две не виждам.Тази сутрин първо го взех при нас,той взе да ни удря шамарчета и да скубе.Върнах го в кошарата и съм заспала,събудих се в 8 часа,нашия си играе и се търкаля.Дали е спал не знам. :lol:

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #31 -: Ноември 04, 2013, 23:32:17 pm »
Момичета, имам въпрос  :D
Някой дали знае в руските магазини Берьозка само храна ли продават  :ask:
На вълна коледни подаръци съм вече. Един от подаръците се оказа мисия невъзможна. Кукла Маша, а сега де. Гледах в ebay, безобразно скъпи, на нищо не приличат. Тази от снимката струва 23 паунда + 7 паунда доставка  :?
Ако някъде ви попадне ще съм благодарна да ми кажете  :D

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #32 -: Ноември 05, 2013, 08:19:59 am »
А вие на какво мнение сте за гледането на телевизия?
Съветват до 2г. възраст да не се гледа. Аз така направих с моите, малката почна да гледа може би няколко месец по-рано. И сега не давам повече от половин час на ден и само вечер. Въобще съм им казала, че телевизия само, когаот е тъмно т.е. след като вечерят и преди да си легнат. По-трудно е да, но аз мисля, че си струва. И без това както върви света по-голямата част от живота си ще изкарат пред монитори, няма нужда от сега да се зомбират :-).


  
*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #33 -: Ноември 05, 2013, 09:00:27 am »
Ники, в този на Дойран със сигурност няма. Имаше единствено бисквитки или нещо подобно с Маша и Мечока.

Аз скоро също търсех нещо подобно в един магазин, но единствено имаха малки фигурки на Маша и мечока - 8 -10 см., пластмасови.
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #34 -: Ноември 05, 2013, 10:51:51 am »
Виждала съм Чебурашка и Крокодил Гена в "Берьозка" преди време /но скоро тях видях плюшени и в "Хипо"/, та незнам от къде са ги вземали. Разпитай по руските кулинарни магазини за Маша, може да те насочат хората.
А защо не потърсиш в нет-а някой /фирма или човек/, който изработва текстилни кукли, можеш да му поръчаш, хем ще я направи да изглежда като на филмчето, което май бе споменала, че гледате.
« Последна редакция: Ноември 05, 2013, 10:56:15 am от hope-love »
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #35 -: Ноември 05, 2013, 10:58:05 am »
Вярно , че повечето са малки  , гумени или пластмасови  кукли Маша .
Ники  , разгледай тук   :
http://prodavalnik.com/tantsuvascha-masha-ot-masha-i-mechoka-i32416939
http://prodavalnik.com/hit-masha-i-mechoka---muzikalni-i34680691
http://prodavalnik.com/malka-masha-s-rozovi-dreshki-i33657539
http://prodavalnik.com/mnogo-golyam-komplekt-figurki-masha-i-mechoka-i34317103

Моя момък няма конкретни желания , той още не разбира  точния смисъл на Коледа и  носенето на подаръци от  дядо Коледа . Аз за това казвам на роднините да не се засилват  за подаръци . Но предполагам , че ще  му купим кухня с аксесоари  -без това все готви супа.
« Последна редакция: Ноември 05, 2013, 11:02:28 am от nimika »


*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #36 -: Ноември 05, 2013, 15:00:38 pm »
Хубава тема сте захванали, и на мен тази година ми липсват коледните идеи. Засега само чаршафи с ЦСКА са си пожелали  :lol:
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #37 -: Ноември 05, 2013, 15:35:28 pm »
Божидар още нищо не иска освен цица, памперси и гушкане :) искаме нещо да му вземем, но да не се затрупваме с глупави играчки, а да му е все пак хубав първи коледен подарък. Имам идея за костюмче на джудженце, но от къде? Някои знае ли - по възможност с онлайн пазаруване, или в Стара Загора/Пловдив?
На племенника, който е на 1г, съм харесала нещо като къщичка, замък или друго подобно. Помня, като бяхме малки нямаше таквиз работи и си правехме къщичка с одеало върху масата, или върху 2-3 стола :))) ееех какво прекрасно детство, ама кога беше...


*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #38 -: Ноември 05, 2013, 16:06:34 pm »
Ники,ще попитам една приятелка,тя живее до един от магазините.А да те питам теб,София миналата година хареса ли мечока,дето разказваше приказки ?И аз се чудя ,какво да купувам на малчо.Той уж още бебе ,ама така играе с коли -бръмчи и ги кара из цялата къща. :lol:Другото любимо е топките.

Бебе ,има много костюмчета и пижамки коледни в Джъмбо и са на добри цени - около 10 лв. вървят.

Телевизия у нас почти не гледаме,чат пат вечер ако пуснем.Баткото започна да гледа детски към 3г. ,а бебето за сега не се и заглежда.

нашето котенце вчера умря . :(
<br />
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #39 -: Ноември 05, 2013, 20:56:10 pm »
Зори, много, много съжалявам!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)