0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #60 -: Септември 23, 2013, 09:25:36 am »
Добро утро и от мен, коремчета! :hello: Как сте?
Колко много сте изписали за два дни!
Маги, първо искам на теб да честитя годишнината, макар и със закъснение... Пожелавам ти диамантена сватба и само щастливи мигове, много любов и късмет! :bighug:
neli_london, точно от тези дългите възглавници - като червейчета :lol: На мен поне доста ми помага. Между другото бях я зарязала тези два дни и таза и кръста пак започнаха да ме наболяват. Снощи пак си я гушках - днес станах без особен проблем от леглото.
За коланите - аз си слагам колан, като го придържам под корема с ръка, иначе не се чувствам сигурно когато пътувам.
Може да ми се смеете, понеже е рано, но аз от около седмица и малко си усещам бебо как мърда - точно както cerise е описала - като пърхане на пеперуда. Няма как да го объркам, понеже забелязвам повтаряемост вечер и много рано сутрин. А и често след това коремчето ми е леко деформирано на дясната (сутрин предимно на дясно) или лявата страна.




Quiet people have the loudest minds.
*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #61 -: Септември 23, 2013, 09:28:08 am »
Добро утро момичета и от мен!
Маги чакаме те да разказваш  :)
*Sunny*Angel* и на мен ми дадоха да пия тези,вземи си пак от тях ако искаш ,защо да ги сменяш.Аз не пия Омега 3.
А пак на мен вчера какво ми се случи-ставам сутринта и си правя зърнена закуска с прясно мляко, хапнах малко и като ми се догади от един път и айде в банята,после ми олекна малко изпих една супа и по-късно изядох 2 картофени кюфтета и до тук добре.Късния следобед си направих мляко с нес кафе и айде пак гадене ,но се размина без повръщане  :),мисля нещо от млякото ли ми стана  8O,до сега съм си  пила мляко без проблем.

Starshine супер,че усещаш бебо  :)

Re: Тема на бременните N88
« Отговор #62 -: Септември 23, 2013, 09:38:21 am »
И аз имам някакви подозрения,че ми става зле от млякото....вече 3-ти ден съм го ограничила и май,май съм по-добре.
Колкото до предпазния колан-не бих си позволила лукса да карам без...ехооо намираме се в България.Тук всеки си спазва собствени правилаи никаква толерантност.
Аз витамините ги спрях....страно е,но всеки път като сложа витамин в устата си започвам да повръщам неконтролируемо и доктора каза...спирай ги!
Николай е на 2г.4м.5д.
*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #63 -: Септември 23, 2013, 10:08:49 am »
Здравейте, момичета!

И аз съм на вълна дрехи за бременни. Все още си нося някои от старите дрехи - по-широки панталони и клинове, но това скоро няма да е възможно :). Малко съм като Карлсон, но без перката - издуто коремче и панталони над глезените :). Купих си един панталон за бременни с широк ластик в талията, но той все още ми е голям. Иска ми се да си намеря от онези, които се закопчават на степени.

*Sunny*Angel*, аз пия Витамам на Абофарма по препоръка на моята лекарка. Нямам проблем да ги намирам. Пия ги следобяд обаче, за да се усвоява по-добре Л-Тироксина.

морско момиче, явно някои от витамините или минералите във витамините за бременни не ти понасят. Ако не ти се налага да вземаш, по-добре е да не ги пиеш. Ако обаче организмът ти има нужда, ще трябва да търсите някаква комбинация с твоя доктор.

Аз все още не усещам бебетата. И двете са закрепени по задна стена, но това не ме прави по-чувствителна към техните движения. Според лекарката ми е още рано. Важното е, че те са там и растат  :D.

magi_st, хубава годишнина сте отпразнували. Дай Боже още много по 5 да имате във вече увеличеното семейство! Чакаме да разкажеш след прегледа.

Няма да пропусна и темата за коланите. Бременните по закон могат да карат и да се возят без колан, но по законите на здравия разум според мен си е задължително да се ползва колан. Не само заради джигитите по нашите пътища. Винаги са възможни извънредни резки спирания и е по-добре да има нещо, което да те предпази.

Лек ден и слънчева седмица!
« Последна редакция: Септември 23, 2013, 10:49:13 am от beata »
*

    Crystal

Re: Тема на бременните N88
« Отговор #64 -: Септември 23, 2013, 10:20:55 am »
Морско момиче, препоръчително е витамините да се пият след хранене за да дразнят по-малко стомаха. Аз и сега, когато бебето ми е на 7 месеца, пия пренатал, защото кърмя и ако го изпия на гладно и на мен ми се повръща-направих веднъж тази грешка  :?
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #65 -: Септември 23, 2013, 10:31:32 am »
Здравейте момичета минавам да се включа по темата с прясното мляко. Преди да забременея пиех промишлени количества сега и глътка не мога защото и става лошо , а т киселото няма проблем.
Относно коланите ММ не ми дава да слагам колан от самото начало , просто мисля , че е по безопасно без отколкото със колан
*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #66 -: Септември 23, 2013, 11:34:56 am »
Здравейте отново момичета - забравих да кажа за витамините - аз още съм с Пренатал на Джеймисън. За втората опаковка не съм мислила, но може би ще си взема пак от тях. Доволна съм. Относно гаденето и повръщането от витамини - много е важно да ги пиете след хранене и по възможност вечер. Така се понасят по-лесно от организма. Направих грешка два пъти да ги пия сутрин на гладно и резултатите бяха плачевни. :)
beata,и аз ще проверя тези витамини, които пиеш.. как се чувстваш от тях и защо са ти препоръчани от лекарката?




Quiet people have the loudest minds.
*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #67 -: Септември 23, 2013, 11:51:31 am »
Starshine, не твърдя, че точно тези витамини са най-добрите :). На мен ми действат добре. Не съм питала моята лекарка защо ми препоръча именно тях от многото на пазара. Аз имах авитаминоза още в началните седмици на бременността. Напука ми се устата, ъгълчетата на устните ми се цепнаха. А още тогава ядях доста плодове и зеленчуци. След като започнах да пия витамини тези проблеми изчезнаха. Нямам проблеми и да ги пия на гладно, но това си е индивидуално.
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #68 -: Септември 23, 2013, 12:25:05 pm »
Морско момиче, честит рожден ден  :happy_birthday_1: Пожелавам ти на първо място здраве, много любов и най-вече - здраво бебче на финала!  :)


Колкото до коланите, копирам една статия от здравен портал:
След шестия лунарен месец не се препоръчва на бременните жени да шофират. Не съществува единно мнение дали бременната трябва да слага колан в автомобила. В България бременната жена е освободена по закон от поставяне на колан от 8-я месец на бременността. В някои държави се посочва, че носенето на колан в колата е по-безопасно за бременната и плода и, но е важно колана да се поставя така, че долната лента да минава над бедрата на жената и под корема, а горната лента на колана да минава през рамото и ключицата и, но не през средата на корема. Най-подходящото (най-безопасното място в колата) място за бременната е това зад шофьора. Не е препоръчително да пътувате дълги часове с кола. Може да си сложите възглавничка зад гърба, за да избегнете болките в гърба и кръста. Стоенето продължително време на едно място в колата може да доведе до подуване на краката ви, особено около глезените. Хубаво е през определено време да спирате, за да се разтъпчете, да посетите тоалетната и да се освежите.

През бременността няма защо да си мислите, че трябва да се откажете от посещаването на интересни места, можете да продължите да го правите. Разбира се по време на бременността ще се изморявате по-бързо от обикновено. Затова си правете плановете, така че предвиждате време за кратки почивки, за следобедна дрямка, почивка с вдигнати на възглавница крака и т.н.

Още за: Бременност: пътуване и бременност
от framar.bg

"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #69 -: Септември 23, 2013, 12:45:11 pm »
Аз да споделя личното си мнение за коланите.
Това е нож с две остриета.
От хората съм,които спазват законите.Преди,когато не бях бременна слагах колан дори и на задните седалки,но сега се чувствам по сигурна без него,просто държейки се за вратата и в готовност при рязко спиране да протегна ръце напред,за да се подпра на еър бега над жапката.Не мисля,че бебо ще оцелее при внезапно стягане по корема ми.А това е резултат на многогодишна борба.Явно има защо да е позволено от закона.Смятам,че по този начин мога и да успея да стана мама,макар и със счупени ръце,но това е мое мнение.И можеби е такова,защото един път преди доста години ми се случи да забравя да си сложа колан и благодарение на това сега пиша тук.Бях на седалката до шофьора,на голямо кръстовище на светофар за ляв завой,чакащи да светне зелен сигнал.Когато това стана баща ми потегли -в този момент беше обърнал глава наляво,за да се огледа за евентуален железен кон,когато аз погледнах надясно и видях как една кола се движи много бързо,без никакво намерение да спира,целеща се в моята врата.Това,че бях без колан ми позволи да се хвърля в баща ми,а вратата ми,както и тази до нея беше влязла в купето 38 см.Разминах се сес едно синьо коляно и охлузване по главата.Хората видели колата ни питаха има ли оцелели.Водачката,която ни връхлетя е карала с 80 км.в час,при удара ни завъртя 3 пъти и ни качи на на острова,в чийто сфетофарен стълб се спряхме със задницата на колата.А тя спука гумата си от удара в бордюра,а дъщеря и бе счупила предното стъкло с глава.
Извинявам се много за грозната картинка.
В този случай,това че бях без колан ми спаси живота.Но разбира се в друга ситуация, липсата му би ми го отнел.Стана доста дълго,извинете ме.
*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #70 -: Септември 23, 2013, 12:53:23 pm »
Бубе,пуснах си мнението и после прочетох твоето.
Не ми беше известен факта за 8 -мия месец.
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #71 -: Септември 23, 2013, 13:13:44 pm »
Момичета,сега се върнах от преглед-бях да ми вземат микробиология и между другото пак видяхме бебчето на ехограф! Имам едно питане обаче-като се заглеждам в снимките от прегледа виждам,че на размера на главичката пише че отговаря на 16 г.с. и 6 дена,на размера на краче пише ,че е 16 г.с. и 3 дена,а на общия размер (от дупето до главата) пише 16 г.с. и 2 дена? Това нормално ли е?  :ask:
*

    cerise

  • **
  • 76
  • The present has no ribbon.
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #72 -: Септември 23, 2013, 13:53:42 pm »
Здравейте момичета!
Да се включа и аз по въпроса за коланите - аз съм за, и досега си пътувам винаги с колан. Не знам, може би ако пътищата ни бяха по-безопасни, щях да се замисля да не го слагам ...
Виждам, че обсъждате и витамините - на мен ми изписаха Огестан, съдържа само най-необходимото за бременната и бебето, чувствам се добре от него, пия го веднъж дневно.
Sunny Angel, нормално е, не се притеснявай. Измерват се няколко неща - обиколка на глава, бедрена кост и други, като в софтуера е заложено дадена мярка на каква възраст отговаря. Данните са средностатистически, предполагам и оттам идват разликите. И при мен всеки параметър отговаря на различна възраст, с разлика от 1-2 дни.
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #73 -: Септември 23, 2013, 18:58:52 pm »
Здравейте, момичета! Миналата седмица ходих на последната фетална морфология, която е добре да се направи между 30-32 седмица. Там лекарката ме поизплаши, тъй като каза, че имам по-голямо количество околоплодни води от нормалното и бебето върви по-едро, като изрази съмнения за гестационен диабет. Аз се опитах да и обясня, че стойностите ми на кръвната захар на гладно винаги са били много ниски (напр.2,9 при последното изследване), но тя- не, та не. Каза да правя обременяване с глюкоза за по-достоверен резултат. Направих го днес, резултатите са добри, та си отдъхнах, но все пак препоръчаха да огранича сладкото. Добре, че го направих този тест, но очевидно, ако има някакви съмнения, трябва да се направи по-рано. Хубави дни ви пожелавам!


Re: Тема на бременните N88
« Отговор #74 -: Септември 23, 2013, 21:07:26 pm »
В България бременната жена е освободена по закон от поставяне на колан от 8-я месец на бременността.
Бубу, това не го откривам в Закона за движение по пътищата. Казва се само "бременни жени", не се уточнява колко бременни (чл. 137а, ал. 2, т.1 по-назад го бях цитирала).
Не знам защо в тази статия посочват този 8-ми месец???

Аз лично слагам колан, но вече усещам как ме стяга неприятно.
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #75 -: Септември 23, 2013, 22:09:38 pm »
Бубу, това не го откривам в Закона за движение по пътищата. Казва се само "бременни жени", не се уточнява колко бременни (чл. 137а, ал. 2, т.1 по-назад го бях цитирала).
Не знам защо в тази статия посочват този 8-ми месец???

Аз лично слагам колан, но вече усещам как ме стяга неприятно.
Честно казано и аз не успях да намеря в правилника уточнението, цитирано в статията. Така, че не мога да бъда сигурна... :) Обещавам да потърся и да попитам приятел-полицай. :wink:
Личното ми мнение е, че в "упътването" на Сааб и Волво изрично пише, бременните да носят колан. А шведите нямат аналог по отношение безопасност по пътищата.  :wink: Позволявам си да мисля, че теб те пристяга, защото не го поставяш правилно. Be safe имат и специален колан за бременни, но в статията им е добре описано и защо да се носи колан изобщо. Мисля, че коланът на автомобила може също да бъде монтиран по начина, описан от тях... :wink:
http://www.besafe.bg/Products/besafe-pregnant---predpazen-avtomobilen-kolan-za-bremenni
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #76 -: Септември 24, 2013, 09:39:21 am »
Добро утро момичета :bighug: нови попалнenия ли имаме или на мен :P така ми се струва ;)


Днес следобед сам на 4Д :lol: не толкова от него ме е страх, а колкото от това, че ще ми гледат шийката как е, надявам се да е така, както трябва да бъде! Стиснете по едни палчета молим, а аз довечера ще се отчета :)


Много слънчев ден ви желая


Re: Тема на бременните N88
« Отговор #77 -: Септември 24, 2013, 10:09:14 am »
 Дес имаш ги от мен  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Аз утре съм на преглед при нов доктор за ЖК и се надявам всичко да е наред
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #78 -: Септември 24, 2013, 10:14:22 am »
Vesi i dess-успех и на двете! :)
Аз след малко ще се разходя до HM-най вече за клин или плътен чорапогащник!
*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #79 -: Септември 24, 2013, 10:21:57 am »
boboletka ама че работа,важното е че теста е показал хубав резултат  :wink:
Десс    :crossfingers:
Веси   защо сменяш д-ра ЖК?
Момичета от една седмица забелязвам, че от една- лявата гърда ми изтича безцветни капчици и капчици кръвчица,то на сутиена  забелязах ,че имам съвсем малки точици .Какво може да е и притеснително ли е?