0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #20 -: Септември 19, 2013, 17:10:50 pm »
Здравейте и от мен, момичета.
Мименце,колкото и пъти да препрочитам все ще ми е драго на сърцето от тези твои думи, с които Starshine е започнала новата ни тема,много са чувствени и истински,казани и написани дълбоко от душа и сърце.
Общуването с толкова положителни хора,като вас много добре ми се отразява на настроението.
Желая Ви здраве,красота в сърцата и усмивки на лицата!
Радвам се, че съм успяла да ви въздействам така :)
Спокойна бременност :)
*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #21 -: Септември 19, 2013, 19:10:16 pm »
Здравейте,
не съм в вашите редици (тоест бременна), но пък за сметка на това ви чета всеки ден.
За да не изпиша 1100 глупости, само накратко ще спомена за какво се включвам.
Знам, че няколко от момичетата в темата живеят в Англия. Имам предложение за тези от тях, които се намират в Лондон. А то е за професионална фотосесия. За да не си помислите, че е реклама, ще кажа че е напълно безплатно.
При интерес, може да ми пишете на лични и ще обясня подробности.
Желая ви прекрасна бременност и здраво бебче на финала.
И все така ще продължавам да ви чета.
Поздрави!

26.09.2019
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #22 -: Септември 19, 2013, 19:15:09 pm »
beata браво за хубавите резултати  :bighug:


Re: Тема на бременните N88
« Отговор #23 -: Септември 19, 2013, 23:17:16 pm »
Много добре започва новата темичка,наистина дано се умножават редиците ни!Много вълнуващи и приятни са феталните морфологии,когато всичко е наред!
Аз  да се оплача,че кръстът започна зверски да боли,появиха се и киселини(хайде да видим дали е вярно това  за бебешката коса и киселините :) )и започнаха безсънните нощи.В 4 сутринта съм кукуряк и заспивам към 7 ,когато трябва да ставам....
На yanicka ще пиша на лични,че ми стана интересно.Вече имам професионална фотосесия за булченски салон,сега остава и като бременлийка да имам :)
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #24 -: Септември 19, 2013, 23:22:13 pm »
Здравейте,

Моля, да ме извините, че нахълтвам в темата, но отчаяно се нуждая от информация и може би съвет......

Бременна съм на 43 години и съм пред голяма дилема да се подложа на амниоцинтеза, за установяване на структурни хромозомни аномалии или да поема този риск.

Единствената причина да се колебая и въздържам от амниоцинтеза е високия риск от аборт след манипулацията 1:200.

За мен със сигурност това е последната възможна бременост и затова много се притеснявам да не загубя бебето, още повече, че за сега всички изследвания БХС, пренатест и Фетална морфология, които направихме са добри, т.е. бебето изглежда добре.

Сега когато отхвърлихме с пренатест  риска от Даун синдром, Папау и Едуардс остава същестения въпрос за структурните хромозомни аномалии....
 
Високата ми възраст се указа изключително "коварен"
риск. Указва се че само заради по-високата си възраст попадам в "черния"
списък, т.е. имам висок риск от деликатни структурни хромозомни аномалии, които са неуловими от БХС, пренатест или ехографски преглед, но които могат както да бъдат незначителни, така и сериозно да увредят плода, например да засегнат умственното му развитие.

Опитвам се да намеря статистика за структурни хромозомни аномалии при бременни на висока възраст за да го сравня с риска за аборт при амнио. Ще съм признателна на всеки, който може да цитира свързани с това данни!!!
*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #25 -: Септември 20, 2013, 01:30:22 am »
Най-добре задай въпроса си в тази тема: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45609.0 Виждам, че искаш медицински аргументирано мнение, а не "лично" от вида на: "аз на твое място бих постъпила еди как си". Д-р Даскалова би могла да ти отговори най-компетентно на чуденките в момента. Успех!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните N88
« Отговор #26 -: Септември 20, 2013, 08:18:18 am »
Добро утро момичета! Слънчев и весел петък ви пожелавам!  :)
От няколко дена наблюдавам по-усилено течение,бяло,кремообразно... Според вас нормално ли е? За сега нямам оплаквания и сърбежи,но ме притеснява,че моя доктор все още не ми е пускал микробиология-аз мислех ,че ще го направи още в началото! Преди няколко седмици имах едно бежово зацапване и когато го попитах дали не са гъбички той каза,ако започне да ме сърби да се мажа с клотримазол,ама колко време и по колко пъти така и не ми обясни!  :? На ЖК съм след 20 дена,а той по телефона не знам как ще може да прецени положението!!!
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #27 -: Септември 20, 2013, 08:19:56 am »
Благодаря ти!
Ще съм признателна за всяко мнение!
*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #28 -: Септември 20, 2013, 09:55:42 am »
Добро утро и от мен, дами! Как се чувствате днес? :flower:
Нели, искам горещо да ти препоръчам възглавница за бременни, ако все още нямаш! Аз съм много доволна от нея и успявам да спя само с нея, въпреки, че съм още в началото. Аз страдах от зверски боли в таза (и преди съм казвала, че съм тесничка и слаба), след като взех възглавницата като с магическа пръчица заспах още първата вечер, а на втората болката беше почти изчезнала. Ако имаш вече, не знам какво да ти препоръчам. За киселините - опитай с настъргана ябълка, газирана вода, солети или препечени филийки... Опитай се да хапваш по-често но по по-малки количества и избягвай пърженото. Само за това се сещам. Надявам се да ти мине бързо!  :hug2:
*Sunny*Angel*, хубаво е според мен да направиш една микробиология, препоръчвам ти да се обадиш на лекаря си много скоро и да направиш един преглед, не мисля, че трябва да ти отказва или да отлага. На сляпо не мисля  че хубаво да действате. Аз също съм с доста по-обилно течение в някои дни, но правих изследванията и при мен всичко е чисто, затова и мисля, че е важно да направиш микробиология.  :hug2:
alista, Jbrul ти е отговорила прекрасно. Тук можем да ти дадем само лично мнение, което не може и не бива да е решаващо. Ако искаш само мнение, въпреки, че мен самата ме е страх да ти дам такова - мога да ти кажа какво аз бих направила.. или по-скоро не бих.. Личното ми мнение е, че аз бих рискувала с амниоцинтеза. Според това, което си написала. Успех! :bighug:
Сега за мен малко - днес излязоха резултатите ми от втория БХС - според това, което виждам всичко изглежда добре. Остава да се обадя около 11 на лекарката и да ми каже какво мисли тя. :D
Пожелавам ви усмихнат, спокоен и много слънчев ден! :sunshine:




Quiet people have the loudest minds.
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #29 -: Септември 20, 2013, 11:43:46 am »
 :hello2: :hello2: :hello2:
Да се включа и аз в новата тема . Докато ви намеря вие сте изписали сума и нещо. Рядко ви пиша , но пък за сметка на това всеки ден ви чета .
*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #30 -: Септември 20, 2013, 11:56:49 am »
Здравейте, момичета!

alista, наистина е добре да направиш консултация със специалист/и, преди да се решиш на амниоцентеза. Възрастта тежи при показателите за риска от генетични аномалии. Понякога това се оказва излишно напражение, в други случаи може да бъде съвсем реален риск. Разбирам тревогата ти. Събери колкото можеш компетентни мнения и решавай. В крайна сметка ти поемаш риска и при амниоцентеза, и без нея. Трябва да знаеш, че си направила най-доброто. Да, рискът при амниоцентеза е около 1%, но никак не е за пренебрегване. Ако пък при всички положения си решила да родиш това дете (с или без аномалии, дай Боже без!), тогава амниоцентезата можеш и да я пропуснеш. Пожелавам ти успех и здраво бебе!

*Sunny*Angel*, най-добре направи цитонамазка, за да се види има ли проблем.

Много ми хареса това за фотосесията. Аз от известно време сериозно се замислям за професионални "бременни" снимки :).

Хубав ден!
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #31 -: Септември 20, 2013, 12:03:20 pm »
 :hello2: :lol:

 тука е едно слънчево, но пак хладничко, но на мен :( не ми е така слънчево в душата днес, ееее случва се, човек има и такива дни :(

alista  :bighug: :bighug: :bighug: :bighug:


 А БХС какво показва?
Ние наистина :? едва ли, можем да дадем адекватен съвет :( Успех ти желая!

 За бoлките в крастта и аз имам, спасява ме един колан за бременни, върши чудеса да ви кажа, заслужава си паричките от магазина на Dа net /дано не се сметне за реклама ;) /

Много ми хареса това за фотосесията  :lol: и  aз от известно времесе замислям за професионални "бременни" снимки  :P


*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #32 -: Септември 20, 2013, 12:42:12 pm »
Ето нещо по въпроса за фотосесиите :)
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=showNews;id=5687
*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #33 -: Септември 20, 2013, 12:48:28 pm »
Здравейте момичета!

alista  дано да намерите решение и да родиш здраво бебче

Sunny*Angel,най-добре да отидеш та видят и да ти вземат микробиология
И на мен все още не са ми взимали микробиология,ще трябва пак аз да я подсещам тая моя лекарка на ЖК,не стига ,че изследванията аз си ги търся,че тя се не сеща и добре ,че си ходя и на другата ми лекарка та ме гледат на ехограф иначе на ЖК са ме гледали само при записването.Ще питатате защо ходя при нея-само за болничен  :(. Та в тази мисъл днес си пусках ПКК и урина всичко е наред , хемоглобина ми е 143.

Starshine браво за добрите резултати  :wink:

*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #34 -: Септември 20, 2013, 13:07:56 pm »
amanda, желязна си  :D! Как го постигаш този хемоглобин :)?

Аз май случих с докторката на ЖК. Още при първото посещение ми направи цитонамазка и ми даде направление за ПКК и урина. Показа ми списъка с изследванията и процедурите, които ми се полагат по ЗК. Засега не пропуска нищо.
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #35 -: Септември 20, 2013, 13:19:58 pm »
Благодаря Ви момичета, много сте мили !!!

БХС ми е с добри показатели, освен това направих Пренатест, който категорично отхвърли най-често срещаните хорозомни аномалии - Даун синдром, Едуардс и Папау
*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #36 -: Септември 20, 2013, 13:20:48 pm »
beata е аз не случих  :D,даже първите изследвания си ги платих  8O
а хемоглобина не знам,миналия път даже беше 139 

Re: Тема на бременните N88
« Отговор #37 -: Септември 20, 2013, 13:26:15 pm »
Благодаря ви момичета!!!  :bighug: Послушах ви и си записах час за понеделник,но на частно... Доктора от ЖК е много мил,всеки път ме гледа на ехограф,без да ми иска парички,но за някои от изследванията  просто не ми казва и сега предпочитам да си платя,въпреки,че сигурно ми се полагат по каса,но нали ви казах-следващата ми ЖК е след 20 дена! А всъщност микробиология трябва да ми се пусне ,ако са гъбички,а не цитонамазка,нали?  :ask:
« Последна редакция: Септември 20, 2013, 13:30:15 pm от *Sunny*Angel* »
*

    cerise

  • **
  • 76
  • The present has no ribbon.
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #38 -: Септември 20, 2013, 13:53:08 pm »
Здравейте момичета, как сте днес?
alista, радвам се, че си повдигнала този въпрос, защото и мен в момента ме мъчат тези терзания - да направя ли амниоцентеза, или не. Резултатите ми от феталната морфология и БХС са добри- интегрираният риск от двете изследвания за болест на Даун ми е изчислен на 1:2300. Но, възрастта ми е в рисковата, а и мен ме притесняват структурните хромозомни аномалии, които не се улавят при БХС. Д-р Михова, при която се следя, сякаш клони към амниоцентеза, именно заради възрастта ми, но ми се струва, че риска от тази манипулация е много висок и още не съм взела решение. Ако има момичета, които са минали през това изследване, нека споделят, ще съм им много благодарна!
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #39 -: Септември 20, 2013, 14:01:05 pm »
Недоносени бебета
Options for this story
Дадохте ли своя глас в подкрепа на правата на недоносените деца и техните семейства?


http://www.enemenemini.eu/



копирах от ФБ  :lol:

Да дадем по един глас  :bighug: