0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Мешко желая ти неприятностите да си останат в старата година и да започнете новата само с хубави преживявания.Специални поздрави за моята приятелка Мия,вечерта след партито Борето ме пита как се казва твоята малка приятелка  :)където танцувахте.
*
За списъците и мъжете имам един култов случай. Колежка изпраща мъжа си със списък до аптеката, плод и зеленчук, битова химия. Влиза човека в аптеката и започва да чете - аспирин, витамин С, АСЕ. Жената моли да прочете последното отново, чете пак, жената зад щанда моли да видя списъка и избухва в смях - след АСЕ (белина), следва Ариел... Изпратила го в съседния магазин и го посъветвала да иска разделителна линия м-у различните групи продукти.

Аз също съм доста отвеяна. Често собствения ми списък не е изпълнен, защото не съм го намерила, забравила съм за съществуването му или не съм го дочела  :oops:

Топли и светли празници!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Тъй като Диляна беше в скута ми, успях да попрочета постингите само от последната страница, като тя изкоментира половината аватари  :lol: На Джам е "ам", на Лис "бау-бау", на Елфи е "пис пис", а на Ники "биби"  :)

очевидно интелигентно дете :) бау-бау всеки ще разпознае, но да се сети, че в затворения буркан има "ам" - това си е признак за сериозна мисъл  :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Оф, мешко, нямам думи, но пак казвам всичко идва от вашите госпожи. При нас от първа група още, госпожите казаха - събирате си по 10-15 лв всички родители и в рамките на тези пари се купуват подаръци за децата, еднакви за момиченцата и за момченцата. Тази година вече като по-големи им купихме по един страхотен пъзел и книга с цифри, всичко за 10 лв., но една мама ги взе директно от издателството. Та днес чакат Дядо Коледа да им ги донесе. :)

А иначе за това къде сме израстнали наистина няма значение, вече и на село и в големия град децата правят едно и също - висят пред компютрите и сърфят, чатят или играят игри, за съжаление :?

За сметка на това, обаче ние снощи бяхме до 8.30 в парка на снега. Е нямаше такава веселба, цял парк само за нас, пързаляхме се доволно със шейната включително и аз и баща им, въргаляхме се, бихме със снежни топки :lol: 8)

Весели празници, прителки, няма да съм на линия следвашите 4-5 дни, затова ви пожелавам много, много здраве на всички, усмивки, незабравими емоции и нека бъдем добри :D
Хубави празници и от нас! Розови бузки, сняг, шейни и най-желаните подаръци под елхата и в сърцата ви!

Ние драматично сменихме плановете, Дими вдигна 39 градуса снощи и оставаме тук. Пропадна и балетния й концерт довечера, и всичките ми дипломатически усилия да събера мъжа си и сестра му при баща им за Бъдни вечер, Коледния имен ден на моя баща... Здраве да е, с деца плановете не са никога финални. Важното е да си запазим коледния дух :)

Мешко, Лисе, много съжалявам за неприятните ви емоции. Целунете децата!
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
И нашите планове май се промениха.
Аз и Ники - болни, таткото също.
Сега трябва да измисля нещо за Коледен Обяд, което да не коства много въртене около печката, че с това моето кихане...
[/url][/url]
*
Вени,слагаш една маска и кихаш на воля :D .Майтапа настрана-оздравявайте бързо.И ние с Митко сме вкарани в страшна чуденка.Пети ден с висока температура.Преглед при два педиатъра и двамата на едно мнение-гърло леко зачервено,което не е индикация за тази висока температура,нос,уши,сливици,лимфи-всичко ок.Пъпки от предполагаемата варицела няма.Сутринта пуснахме кръв и след малко ще звъня да видя какво правим.То ще са пак едни празници със свита душа :?.

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Седмицата в която ще дойде, кой?-Дядо Колед
« Отговор #127 -: Декември 23, 2011, 12:22:17 pm »
Вени, свински котлети, леко запечатани в тиган и после във фурната с гъбки и накрая топено сиренце върху всеки котлет и готварска сметана. Или пилешки бутчета оваляни в подправки по твой вкуси брашно с масло и по равно бира и вода в тавата. 2-3 пъти поливаш със сосчето. Или пилешко филе на жулиени с бекон, кис.краставица, царевица, стерилизирани гъби и готварска сметана на тиган. Всички тези неща стават за максимум час.
*
Eх, какви хубави "снежни спомени" имат някои от детството си. Супер! Аз също си играех навън в студа, както и всички деца по наше време, въпреки че сняг в Стара Загора и преди и сега си е сензация  :lol: Ако се случеше да завали изобщо - бегом на Аязмото, да се пуснем с шейни преди да се е стопил, но пък по-тази причина още по-безценно беше. Иначе пък - всяка зима поне две седмици изкарвахме на Пампорово - кеф ти шейни, кеф ти ски, кеф ти найлони, радост голяма!

За съжаление - права е Стефи, с днешна дата май няма значение къде растат децата. Не ги влече да играят навън - със сняг, без сняг - все тая  :? Гледам го племенника ми и чак ми е жал какво осакатено детство има - все на компютъра седи и  има всякакви модели - стационарен, лаптоп, таблет и мобилен нет има, че да "цъка" навсякъде. На именния ден на Дани - два часа игра някаква игра на въпросния таблет и все едно нямаше никой край него. Миналата година го водиха уж на ски - запънал се и не щял ски, щото било "смотано". Навил се на сноуборд уж, девер ми се оръсил за екип и всичко каквото трябва, наел инструктор...нашия се пробвал два часа и като му се видяло трудно - отказал да опита повече. Та си седял в хотела с компа и игрите цяла седмица. Преди си мислех, че родителите му са виновни за тия неща, ама като слушам какво правят съучениците му - същата работа, пък родителите са други. Не знам вече кое как е, надявам се моето дете все пак да има детство по-близко до моето, отколкото до това на племенника... Дано!

То и аз с големи планове оттук, та до след нова година и като ви чета - дано сме здрави и особено детето, че разболее ли се той - всички сметки отпадат. Баща му нещо смърка и кашля, ако ни зарази - ще го очистя наистина, ако и вчера да му се размина.  :lol:

На всички ви желая здраве, на болните - бързо да им минава, весело посрещане на празниците, много усмивки и прекрасни подаръци! :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Седмицата в която ще дойде, кой?-Дядо Колед
« Отговор #129 -: Декември 23, 2011, 13:32:20 pm »
Вени, свински котлети, леко запечатани в тиган и после във фурната с гъбки и накрая топено сиренце върху всеки котлет и готварска сметана. Или пилешки бутчета оваляни в подправки по твой вкуси брашно с масло и по равно бира и вода в тавата. 2-3 пъти поливаш със сосчето. Или пилешко филе на жулиени с бекон, кис.краставица, царевица, стерилизирани гъби и готварска сметана на тиган. Всички тези неща стават за максимум час.


Мерси Пешек :) Свинското ще направя, поне да спазя традицията мъжо да яде свинско на Коледа :lol:
Малчо обаче ми е зле :( Никакво желание за живот, само седи отпуснат като дробче и киха :(
[/url][/url]
*
Парси, урина, душко, пускай, не е шега това с 5 дни Т. Варицелата избива бързо, не е от това. :(

Оф, дано да сме здрави всички, само това се моля.
« Последна редакция: Декември 23, 2011, 14:04:43 pm от StefiZ »
*

Зимата, обожавам я!
И аз имах щастието да отрасна на село!
Снега понякога стигаше го кръста ми


И аз така, Мише! Боже, колко чудно и хубаво беше - всичко покрито със дълбок бял, пухкав сняг, сякаш всичко е заспало в чистота, помня невероятното усещане за спокойствие и хармония. Нищо друго не ме е карало да се чувствам така. Сега, когато понякога гледам черно белите овехтели снимки от двора ни на село, затрупан със сняг, ние се въргаляме, баба с кафявия дебел балтон - за миг си връщам пак това усещане, но колкото и да опитвам, не мога да го задържа за повече от миг. Особено след като и баба почина наскоро, сякаш безвъзвратно се скъса нишката със детските ми спомени и онези хубави, бели зими :(

Иначе и нашите планове се промениха, и ние болни у дома, пропуснахме тържеството в градината с Дядо Коледа. Но какво да се прави, с деца наистина няма как да направиш сигурни планове.

И аз искам да ви пожелая хубави, светли празници! Нека всеки ги празнува както ги усеща - дали с роднини, дали без, но да има здраве и спокойствие в душите!
Много ми е мъчно да прочета, че има толкова много болни! Дано всички бързо се оправят!
Лис, Мешко,съжалявам за сблъсъка ви с толкова разпространената напоследък елементарна липса на човещина!От какво друго ако не от дефицит на най-банална човечност ще се държиш така с малко дете, което е под стрес или пък с родител, който бъхти преди празниците и последното, което би и скал е детето му да остане без подарък?
Не знам...Има дни, в които ми се струва, че светът съвсем се е побъркал.
Ето, моята свекърва, която беше обещала да заведе детето вчера на коледно парти и направи чудеса от героизъм да ме разубеди да отидем, днес сутринта не само, че ме обвини мен, но и такъв скандал ми спретна за довиждане преди празниците, че треперих 2 часа!Този път мина всякакви граници и направо й казах, че прекратявам отношения с нея.
Добре, че сте вие, та дано си възвърна малко от коледния дух, който се изпари за секунди!
Дано сме живи и здрави и да дочакаме по-добри неща!
За мен е не само щастие да ви познавам, но и чест и привилегия!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Мише, върна ме в детството ми. Зимна ваканция при баба на село.
Ние четирима внуци :D Цял ден се пързаляме, влизаме вътре само да сменим мокрите друхи със сухи и хапнем някоя филия с лютеница.
Баба цял ден до печката суши дрехи.
Баба никога не се оплака от нас. Чакаше ни с нетърпение да отидем всяка ваканция. А не бяхме лесни, три момчета и моя милост, която опищя цялото село, когато вместо пистолет както на момчетата ми се даде кукла :D
А в София се пързаляхме по малките улички на квартала. Но тогава коли нямаше и като се пуснехме стигахме до Сливница :wink:
Ски и до този момент не карам, но съм много добра с найлона. Хич не ми пука, че съм на 33 години, пързалям се и много ми е кеффффффф :D
Спомени, спомени...
« Последна редакция: Декември 23, 2011, 16:04:35 pm от Ники »

*
И ние сме болни за съжаление. Не чак толкова, но все пак да ни е некомфортно и гадно. Хремави сме и с по малко температура, та и аз се чудя как ще се готви утре.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
След 20-часово пътуване и ние сме си на българска земя. Слава богу децата са здрави, за сега, дано си и останат така, ние също. Сега са щастливи и се радват на снега и шейната с баба си :D
Весели празници на всички, много много здраве и късмет!
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Седмицата в която ще дойде, кой?-Дядо Колед
« Отговор #136 -: Декември 23, 2011, 15:18:37 pm »
Уф, при нас пък остана само киша. А като сме на тема зимни спомени - от 7 годишна живеех точно до голям парк, който е направен в габърова горичка на един хълм. Вярно че чистеха алеите, но си имахме едно местенце, където се събираха децата от цялата махала. Имахме и шейна - голяма с метални плъзгачи, но понеже повечето деца нямаха такава, то и ние се пързаляхме на найлон. Катерехме се по дребните дръвчета (това и без сняг го правехме :lol:). Училището ни също беше много близо и голямото междучасие пак прекарвахме в парка. А четвъртите часове в сушене на чорапи и ръкавици върху парното. :lol:
« Последна редакция: Декември 23, 2011, 15:20:41 pm от Pesheck »
*
Стефи,ти сега ме ошашка.Ако има някакъв проблем кръвните няма ли да покажат?Според тях обаче е здрав.Всичко е в норма 8O,единствено там един показател бил много леко завишен което можело да означава според думите на педиатърката че ставало въпрос за бактериална инфекция.

*
В крайна сметка се оказа бактериална инфекция и се назначи Аб заради продължителността на температурата.Като се излекуваме няма да го пускам поне месец на ясла да закрепи малко.На всички хубава вечер!
П.П.Сладките на Мини станаха ммм... :)

*
Парси, при бактериална инфекция - СУЕ-то е завишено и доста. При Дара, когато беше с пиелонефрита беше около 2-3 пъти повече от нормата. Лошото е, че са много почивни дни и дори и да пуснете урина няма кой да ви я изследва. Вариант е да пуснете обикновена /не стерилна/, която става за минути и ако има уроинфекция и от обикновена урина се вижда. Лошото е, че ако наистина е уроинфекция така малко стреляте в тъмното с АБ, щото не знаете какво точно трябва да лекувата и на какво е чувствително :? Силно стискам палци да се окаже друго!
Весели празници, момичета! Ние също ще пътуваме утре, а аз уж багаж стягам...