0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Вени, не си разваляй настроението на този хубав празник! Да, мъжете общо взето са така, и на моят майка му му пооправя яките :lol: Но за мен неговите и нашите родители са част от семейството ни, никога не съм деляла семейството на семейство с тях и такова без тях, свикнали сме да празнуваме поводите заедно, а откакто имаме деца ми е такова облекчение да ме отменят в приготовленията. Сега, ако не се разбирате и не се търпите, е друго, но ако няма такова нещо - наблегни на позитивите от ситуацията :wink:

Приготвила съм снимките, както и очаквах - не са особено добри, ама толкова мога :) Имам затруднение с изпращането им, чакам мъжът ми да си дойде и погледне защо не се справям, така че ще ги пратя по-късно вечерта. Почти няма снимка с хубав фокус, ама то при толкова бесове, дето за минутка не стояха неподвижно :lol:

Благодаря за хубавите пожелания относно моята екскурзия, живи и здрави - лятото ще пътувам. И разбира се ще правя снимки, то се знае :)
Вени, нека ти сготвят,бре! Направи само 1-2 неща, тъкмо ще имаш време да се порадваш на мъжа и на детето си!
Аз се ядосвам, че свекърва ми всяка година си събира багажа и на 23 се  евакуира при родителите си и така до Нова година.Хич и не й пука, че може да имам нужда от помощ, или пък, че дребният има имен ден на 26-ти, или че синът й - рожден ден на 27-ми.
Преди 2 години с двумесечно бебе готвих цял ден по схема- готвя-кърмя-готвя-кърмя, хем тогава мъжът ми си беше вкъщи и ми помагаше, пък и бебето освен от хапване имаше нужда от много малко друго.
Миналата година- мъжът ми на работа на 24-ти и на 25-ти,прохождащо дете, което не иска да стои само и 5мин., аз трябваше да напазарувам, да готвя, чистя и да заведа детето на разходка. Само ще ти кажа,че когато мъжът ми си дойде в 8.30 вечерта от работа, аз още не бях навила сърмите, а вече не можех да стана от дивана...
А, освен това се очаква седмица преди Коледа да им приготвя пакет с меденки,които да си вземат на път.
Тази година очаквам Йосиф да помага- за меденките помогна! :D
А освен това има нещо страхотно в събирането на поколенията, пък нашата традиция е това да става на Бъдни вечер.Това с коледния обяд е малко Хамериканско...

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Ние пък си имаме разпределение на родата :D.На Бъдни вечер идва моята с половината манджа,на Коледа ходим у свекър ми на капама,после минаваме да съберем подаръците от свекърва ми/разведени са/,а при нея ходим на 1.01.следващата година.И честно да ви кажа ми е екстра-хем не се преуморявам,хем всички доволни.

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
и моето момиче от снощи няма Т, дори днес на обед беше 35,7, което оздравителна температура било, разправят- Пете, тези двете едно и също са си гепили от София
ние на Бъдни вечер сме си винаги сами, това си е нашето семейство и не желая никой да ни прави компания на тази вечер, правя си сама трапезата от както живеем самостоятелно, винаги има поне 11 постни ястия, които после дояждаме поне 3-4 дена :)
на Коледа обикаляме роднините, но от както почина татко /свекър ми/ ходим само у майкини /защото никой не ни кани в неговият дом, вече :(/
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
ние на Бъдни вечер сме в свекърите -събираме се с тях,вуйчо му на мъжът ми,братовчедка му и т.н.На Коледа сме с нашите,моят вуйчо,братовчедките,баба ми,сестра ми.Ами много ми е хубаво даже -не готвя,не чистя после половин ден,весело е много с много хора.Аз много си обичам роднините - и от двете страни и ми е хубаво да сме заедно по празниците.Тази Коледа и Бъдни вечер и без това ще съм на работа,та съвсем няма как да се приготвя.Точно роднините са основната причина,за да не живея в чужбина,ако се пренесем дружно -може. :D
 Ние и всяка Неделя вечер сме в свекърите на вечеря,та и този ден го пиша почивен. :lol:Иначе моят мъж не е бил никога "мамино синче",но и не мисля че да искаш да си с роднините си,означава това.
<br />
*
Точно роднините са основната причина,за да не живея в чужбина,ако се пренесем дружно -може. :D
 
А при мен една от основните причини да живея и  искам да живея в чужбина са именно роднините :wink:,което не означава че не ги обичам-напротив,много ги обичам даже но от разстояние :lol: :lol:
Весели празници момичета!
Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.
*
Почти няма снимка с хубав фокус, ама то при толкова бесове, дето за минутка не стояха неподвижно :lol:

хайде сега, оправдания :lol: :P

и ние на Коледа сме със фамилията, майка ми, баща ми, брат ми и семейство. виждаме се 3 пъти в годината и ми е толкова приятно да сме заедно. мама готви, суети се, елхата с подаръците.... Макар и големи тя продължава да приготвя подаръци за всички, не само за децата, толкова ми е скъпо всичко това, толкова ги обичам и ако искате вярвайте, но макар и от 20 г. да съм далече от тях ми липсват всеки ден :?
Да бе хора, разбирам.
Ама и вие ме разберете. Малко ми е криво за толкова години един път да не предложи да отидем при моите роднини. Верно е, че са далече, но все пак нито на Великден, нито на Коледа, нито на Нова Година, нито на някой празник.
Ми криво ми.

 Mikona и аз като теб.
Утре като имам сили ще ви разкажа всички дивотии на Ники от днес. Само ще спомена, че опита да се качи с мотор по пързалка, с което изуми какичките в клубчето. А и моите колена са сини, защото трябваше за 3 сек. да стигна до бебето, а най-прекия път беше стръмна пързалка. Знаете ли к'ва съм добра в катеренето, а  :lol: аз щото не знаех :lol: :lol:
« Последна редакция: Декември 20, 2011, 21:55:27 pm от jasmin_veni »
[/url][/url]
*
Разбирам те бе Вени, с основание ти е криво, и моите родители са на 350км., но за празниците все сме при тях. Настоявай, не се предавай :)
Момичета имам един въпрос(по-точно малко притеснение) - малката е на 1г4м.Баща и работи в чужбина от 3 месеца и преди 1 седмица си дойде (за коледните празници). Та, през цялото време докато го нямаше ВСЕКИ ден сме и говорили за тате, показвали сме снимки, тя е "говорила" с него в скайп (т.е го е виждала колкото може), давала му е целувки по скайп и т.н. Целта беше да не го забрави.

Върна се той и нейната първа реакция беше огромна радост, показа му всички магарии, които е научила, по цял ден"тати, тати", целува го, гали го и т.н -така 3 дни.
След това той се обръсна (не се смейте!!!!!, нямаше брада, а просто беше небръснат около 5 дни)и оттогава вече 5 дни е ужасно притеснена от него - не го търси, не му казва тати, той като се приближи и  тя буквално се свива и замръзва.Чувства се ужасно притеснена-просто си личи. Точно като жена към мъж (това е както мое мнение, така и на баща и).
ако е само с него (мен ме няма в къщи)той казва, че е на половин метър от него, започна да прави тикове (навежда глава към рамото си и повдига рамото).

Просто не знам това нормално ли е? Питах психиатър, каза да не се втренчваме. Обаче ми е притеснено? Някакви идеи?
*
Бъдни вечер и Коледа щях да изкарам сама с детето. Мъжа ми е на работа.
Обаче поканих майка да дойде в Банско, та сега ще сме три поколения жени-баба, мама и внучка :wink:
Жаси, май разбирам за какво говориш. До преди 2 години бях по същия начин. Бившата ми свекърва хитро ни канеше за празниците два месеца по-рано. И синчето след като е приело аз нямаше къде да мърдам. Яд ме е много, че само мир да има съм пренебрегвала майка ми стотици пъти.
Но това са минали неща, от тук нататък само да сме здрави, другото ще го наредим :D

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Аааа, Вени, извинявай тогава. При тези условия или на 25.12 при мамини ти или на Великден. Близо-далече, това е. И не чакай той да се сети. Хващаш го на тясно и се пазариш - този празник при неговата рода, другия при твоята. Все пак не си се пръкнала от саксия и само той има род.
Проблемът е, че нашите са разведени и майка ми не е голяма чистофайница..абе тежка и дълга история е тази с моя род.
Ники милия заспа само като подуши леглото. А моите синки на колената са огромни хора...баш като в онази реклама "тя каза, че е паднала по стълбите" :lol:
[/url][/url]
*
Ох, вечните проблеми обсъждате май   :D
Вени, разбирам те много добре. И аз смятам, че на бъдни вечер семейството трябва да си е у дома и да са си сами. Има достатъчно други празници, на които да сме заедно. И нас ни канят два месеца по-рано, сакън да не избягаме.  :lol: За готвене и помагане - да радвам се, но когато не е насила и натрапено.
Тази година отстъпвам, въпреки че не харесвам начина, по който правят ястията и изобщо масата у свекървини. Тази година заявих, че от дома си на бъдни вечер не мърдам. Който иска да заповяда. Та ще дойдат две от трите ми свекърви (баба му и майка му на мъжа ми, а той има и мащеха, та тя е третата, ама тя е много готина) :lol: Миналата година бяхме сами и си изкарахме страхотно! Догодина пак сами мисля да сме!  Ми ако вземем да каним все майка му, значи и моите родители да поканим е редно, и баща му с неговото семейство. И всички те си имат и по още едно две деца (аз имам сестричка, а мъжо има две сестри и един брат), кои женени, кои още не. Та ако ще се празнува бъдни вечер заедно, ние колко хора да се съберем и къде  :lol: :lol: :lol: Пък като се родят и племенници, пу пу, е тогава ще става голяма веселба. То са рожденни дни и празници бол с тази голяма рода. Ето защо бъдни вечер си е за трима ни :)
 


*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Момичета имам един въпрос(по-точно малко притеснение) - малката е на 1г4м.Баща и работи в чужбина от 3 месеца и преди 1 седмица си дойде (за коледните празници). Та, през цялото време докато го нямаше ВСЕКИ ден сме и говорили за тате, показвали сме снимки, тя е "говорила" с него в скайп (т.е го е виждала колкото може), давала му е целувки по скайп и т.н. Целта беше да не го забрави.

Върна се той и нейната първа реакция беше огромна радост, показа му всички магарии, които е научила, по цял ден"тати, тати", целува го, гали го и т.н -така 3 дни.
След това той се обръсна (не се смейте!!!!!, нямаше брада, а просто беше небръснат около 5 дни)и оттогава вече 5 дни е ужасно притеснена от него - не го търси, не му казва тати, той като се приближи и  тя буквално се свива и замръзва.Чувства се ужасно притеснена-просто си личи. Точно като жена към мъж (това е както мое мнение, така и на баща и).
ако е само с него (мен ме няма в къщи)той казва, че е на половин метър от него, започна да прави тикове (навежда глава към рамото си и повдига рамото).

Просто не знам това нормално ли е? Питах психиатър, каза да не се втренчваме. Обаче ми е притеснено? Някакви идеи?
:)Позната картинка:)
Мъжа ми е моряк, няма го по 8 месеца в годината (два пъти по 4) и после си е месец ваканция. В ачалото нямаше какво а му запомнят за да го и забравят, но след годинката ситуацията е абсолютно същата като у вас:) Посрещат го с радост но на втория ден вече един по един започват да го отбяфват. Единствено Никол свиква по-бързо с него. И тримата обаче не дават той да ги мие, да ги облича или да им сменя памперсите. Не искат да ги храни и изобщо нищо от нещата, които правим като сме си сами., Тази му ваканция Дани беше най- неконтактен. Започна и да посяга да го удря ако баща му понечи да го вдигне, да се заиграе с него. Мисля, че децата го приемат като гост и затова така му се радват в началото но като видят, че "е по-за дълго" и започват да се чувтсват притеснени от присъствието му. Откакто пък е заминал не спират да повтарят "тати, тата". Всеки шум  пак е от тати:). Когато звъни по скайп и съм изключила звука на компютъра идват да ме дърпат за панталона и да викат "тати ало, тати ало":) и му се радват и му изпращат целувки, но след 3 месеца като се прибере наново ще има адаптиране:)
*
И ние обикаляме по празниците и свекърва ми и родителите ми. Не само, че ми готвят ами ми пращат и към София ;). Тая година на бъдни вечер ще сме у свеки, че мама е нощна, но на Коледа сме си в Търново. Предни години сме практикували Коледа в Плевен, Нова година в Търново. В общи линии гледам да разпределям посещенията по равно, но с лек наклон към майка ми и баща ми, ама както са казали старите хора "от където е жената от там е родата" ;)  :lol: Така, че Вени, обясни му как се чувстваш и че искаш "свиждания" и с твоите роднини.

 Иначе и аз не бих имигрирала точно заради семейството ми. Обожавам да ходя в Търново, там живеем в семейна къща заедно с баба ми и леля ми. Брат ми също живее в Търново и ние като си дойдем от София и се събираме всички, ами харесва ми и не бих се лишила от това удоволствие.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Да се впиша и аз докато не е свършила седмицата  :lol:
future74  за съжаление нямам отговор на въпроса ти. Надявам се да е период и скоро да отмине  :)

Ние тази година ще сме вкъщи на Бъдни вечер. Свекър ми и свекървата и те ще са при нас. Разваляме традицията да сме при тях всяка година. Свеки още ближе рани  :lol:
За да не я срина съвсем за празниците й позвалих да направи боба  :wink:

Вени напълно те разбирам, при нас е същото. Ама и това, че ще сме вкъщи и аз ще приготвям вечерята също не е голям плюс. То ще бъдат цяла вечер намеци... "можело е питката още малко да се позапече, хубави са сърмичките ама нещо им липсва, подправка ли..."   :? Само като си помисля и ми настръхва косъма.

Но еуфорията е голяма. Избрала съм си рецепти, направила съм списък на покупките, даже днес понапазарих. Вчера даже пробно подреждах масата  :oops: Треска ме тресе признавам си.

Момичета какви са тия настолни календари, два вида ли има? И снимки правите за...? Пак нещо ми убягва явно  :(


Вени напълно те разбирам, при нас е същото. Ама и това, че ще сме вкъщи и аз ще приготвям вечерята също не е голям плюс. То ще бъдат цяла вечер намеци... "можело е питката още малко да се позапече, хубави са сърмичките ама нещо им липсва, подправка ли..."   :? Само като си помисля и ми настръхва косъма.

хаххаа, сори, ама ми напомни за първата ни Бъдни Вечер като двойка, когато се натресахо неканени и ми пилиха на главата. Та тогава, за първи път готвя тези постни ястия и ...репликата беше "Мдамммм Мая (снахата) ще готви яденето, Вени сладките неща, нещо непретенциозно" :lol: :lol: :lol:
Три месеца по-късно "Вени все готви някакви префърцунени неща, ние обичаме селксата храна" (аз шкембета и карантии не правя).
шест месеца по-късно "Вени, защо не готвиш пиле-каша, какво ще яде Кало"
Една година по-късно "Е, щом не ни щете на Бъдни Вечер, хубаво, ама на Коледа да сте в нас"
[/url][/url]
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Вени, разпределяте си празниците и си ги редувате. Ние вече 11 години сме женени, винаги сме намирали начин да празнуваме празници заедно. къде ще минем, ще ги приберем моите, да отидем заедно при другите, къде ще караме единия празник на едното място, другия на другото. Само ще ти кажа едно нещо, което майка ми каза сега наскоро, понеже брат ми имат бебета и не могат да пътуват, та като го питала кога ще се видим, ще се приберат ли брат ти за нова година или за коледа, той казал не знам, трудна работа ако има сняг и отговора на майка ми беше - ми нищо, ще си направим празника когато дойдете. И без това за нас е празник да се съберем семейството. Така че празника е това, което ти си направиш, което ти искаш да бъде. Ето, сега ни чакат, притесняват се, тръгваме с кола за там и пак казва - внимавайте, когато дойдете, тогава ще празнуваме.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Еййй доредих се да седна на дивана с компа най-после, че докато ви изчета... :lol:

Добре дошла на КЪДИ и успех с грижите по бебето! :D

Да си призная, след днешното търчане за подаръци и провизии...в един момент ми се дощя някой да ме покани на Бъдни вечер, а аз само да положа морна трътка на някой стол, да се наям и да си отплувам към леглото.  :oops: Ама няма начин в нашия случай, понеже ако идем у майка ми - ще ми е гузно, че свекърите са си сами у тях си, а и на мъжа ми бабата /вдовица/...гадна раУта. Да си останем всеки по къщите - още по-тъпо, майка ми и баба ми двете сами, ние тримцата, свекърите двамата, баба му на мъжо - соло. Да идем всички вкупом у свеки - тя инфаркт ще получи, ако й вметна.  :lol: Жената нарича печенето на мръвки на скара "готвене" та...сещайте се.
И изобщо, както и да го мисля - у нас си е най-добре да се съберем, пък и да съм спокойна, че всичко е както трябва и няма импровизации от вида на: "не прави тиквеник, аз ще донеса" /свеки/ и наистина донесе - едно тесто в тарелка, на което имаше етикетче за срок на годност, удостоверяващо И, че това е тиквеник.  :lol: Добре, че си "знам стоката" и разбира се имах нормален, домашно приготевен тиквеник с ТИКВА.

Малко се чудех как ще успея с готвенето, ама като напазарувах по-отрано и на 23 като си приготвя по-пипкавите неща, та само да запичам и доварявам - ще сколасам мисля. Досега опаковах подаръци, още малко ми останаха, а ехеее до Бъдни вечер цели 3 дни още  :wink:

И да ви кажа, за мен този празник го прави "пълната къща", а чия ще е къщата - не е хипер важно, нито кой колко виртуозен кулинар е... Гладни няма да останем, без подаръци - също, само добро настроение, много усмивки и здраве да има!!! :lol:

П.П. Жаси, твоят случай явно е различен. На мен не ми намират махна, или поне не го правят пред мен, ако се случва. А и за да избегна недоволство от някакви "префърцунени неща", към които по-старото поколение се отнася скептично - имам си винаги "план Б". Някой не обича белени домати, моцарела и босилек? Имам си предварително измити домати - само режа, слагам плочка "нормално сирене" и воала ;) Пък и все пак си знаем родата вече, не са млако години, като ще идват - готвя съобразно техните вкусове донякъде и това е.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!