0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #60 -: Ноември 02, 2011, 20:29:13 pm »
аз съм се събуждала от страшни сънища и съм бягала при мама и татко на доста съзнателна възраст - сигурно 10-12 годишна вече...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #61 -: Ноември 02, 2011, 20:52:08 pm »
И аз така, само че моите мама и татко никак не го толерираха. Редовно се будех от кошмари, палех лампите в цялата къща и заспивах пред спалнята  :lol:, а сутрин ми се караха.
Когато Тони започна да се плаши нощем, се научи да си взима възглавницата и да идва при нас. В един момент осъзнахме, че вече го прави по навик. Обяснихме му, че вече е голям и не може да спи на спалнята, но винаги може да дойде, ако нещо го е уплашило. Обикновено му даваме чаша вода и го водим за ръка до стаята му. Случва се все по - рядко.

Според мен е твърде относително понятието "строг режим". Вчера, когато споделих с моя позната, че бебето ми не е свикнало на ръце, получих 20 минутна тирада, колко коравосърдечна майка съм била и че причината за този пропуск се кореняла в това, че не съм си гушкала детето достатъчно....

*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #62 -: Ноември 02, 2011, 21:18:58 pm »
Под строг режим визирам точно определени часове за хранене, сън и разходка.Ако ми се налагаше някъде да изляза, съобразявах с този режим, за да не се изнервят децата, ако е станало време за хранене, а аз съм в банката например:)
Знам, че детството не е казарма, но аз имах нужда от подреденост, за да се справя.

We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #63 -: Ноември 02, 2011, 21:22:47 pm »
Аз не приемам това за "строг режим", още по- малко за "казармен"  :).
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #64 -: Ноември 02, 2011, 21:40:08 pm »
Имаме ли новини от Лиса?


:(Тъкмо седнах да пиша Мише, че сме добре и децата се събудиха. После Алекс падна и си сцепи много зле веждата. Допреди час бяхме в спешното и е с 4 шева. Можеше и да го лепят но доктора каза, че и при шевове и при лепене все ще има белег, но при лепенето оставал по-голям. Затова и избрах да му причиним голям страх и стрес:( Ужасно беше. Едва го удържахме със Светльо и сестрата. Попаднахме на мил доктор и аз се изпотих 13 пъти пък незнам той как не му заши и устата от мятане и кривене.
След 5 дни ще му махат конците...не ми се мисли:)

Иначе, здрави са децата. Д-р Бърди пак ни излекува за 3 дни. Жив и здрав да е. Операцията на Никол е насрочена за понеделник. Ако мине, мине, ако не...когато е:)
Не ми остава време да ви пиша и чета, че вчера в нас имаше "3 вида" майстори и се опитвам да съм в услуга на всички:) Слава богу от единия край му се вижда края:) Утре слагат мазилката и махат скелето, после се местят от другата страна:) Ще ходя и в общината да пускам молба да поорежат малко дърветата, които ни пълнят улуците с листа, и от които слънце не влиза в домовете ни. За жиците оплетени в клоните не ми се мисли как ще ги разплитат:).
Хубава да ви е седмицата на всички и да сте здрави:)
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #65 -: Ноември 02, 2011, 21:40:52 pm »
Аз все се измъчвам от гузно чувство, че детето спи при мен, но няколкото ни опити да спим в отделни легла завършиха с безсънни нощи и за двама ни. Засега я караме гушнати и ако има нещо просто се галим и успокояваме без да има нужда да ставам.
Когато Йосиф беше съвсем малко бебе бях на мнение, че режимът е излишен,но с времето се убедих, че спазването на що-годе една и съща рутина всеки ден се отразява добре и на моята организация, а и детето я възприема добре- знае кое след кое следва и си го изпълнява и си мърмори как сега ще спим, после следобед ще отидем в парка и т.н..
Ох,Лисе, днеска нещо витае във въздуха!Моят хубостник се обзаведе с огромна, кървяща цицина докато го гледаше баба му и ги заварих и двамата в истерия, та се чудих кого първо да успокоявам! :D
Бързо да се оправя лисанчето!
« Последна редакция: Ноември 02, 2011, 21:44:55 pm от Inke Tinke »

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #66 -: Ноември 02, 2011, 22:20:08 pm »
Под строг режим визирам точно определени часове за хранене, сън и разходка.Ако ми се налагаше някъде да изляза, съобразявах с този режим, за да не се изнервят децата, ако е станало време за хранене, а аз съм в банката например:)
Знам, че детството не е казарма, но аз имах нужда от подреденост, за да се справя.


За каква казарма може да става дума, след като изледване след изледване непрекъснато потвърждават и препотвърждават, че за децата да имат някакъв режим на спане и рутина през деня е възможно най-полезното нещо. Не само, че не им правиш лошо, а им правиш добро.
Аз лично се придържам стриктно само към часа на лягане,а през деня я оставям да заспива по различно време, защото както изглежда ще е като майка си и няма въобше да спи. За сега спи, но малко по малко намалява. Мъжът ми ходи да я вози с колата, че да заспи следобяд, но в градината си спи без проблем като гледа другите деца. Аз съм против това возене, но пък е нещо ужасно, ако не е спала - цяла вечер е крива и хленчи и въобше не и е добре. Храненето е горе-долу еднакво, защото огладнява по едно и също време, но пък яде колкото иска и ако не иска не яде. Няма да седна да и тъпча в устата, ако не е гладна, а не знам дете умряло от глад, защото само се е уморило :-). Андреа пък яде по всякакви различни времена и от както се приучи да заспива по едно и също време, съм се отказала да я храня по часовник. Гледам уж да започвам деня по едно и също време, но и това варира с около час. Последната новост е, че започна съвсем различно да яде. Сутрин повече, но на по-рядко, а вечер по-малко, но по-често, а е на АМ, не я кърмя, че да кажеш, че има по-малко кърма или нещо от сорта.
 
Лиско, поискай да му сложат малко лидокаин да не го боли катo ги махат. Не е вредно такова мъничко количество. Моята вежда е лепена и белег нямам, а на сестра ми лепиха брадичката и тя също няма белег, та не знам защо така са ти казали. Дори на нея отказаха, защото там не се лепяло, но нашите чак  с връзки натиснаха да я залепят точно заради белега.
« Последна редакция: Ноември 02, 2011, 22:30:18 pm от Bobbie »


  
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #67 -: Ноември 02, 2011, 22:24:12 pm »
Теди, благодаря ти:) Дано Йосиф да е забравил вече и да е добре:)

Тъкмо с една приятелка сега си говорих та и разказвах за случката и как в съседната зала докато шиха Алекс спасиха живота на един човек. Тъкмо като си тръгвахме излезе единия от лекарите и каза на друг, че са го спасили и има сърдечна дейност.
Та нашето беше нищо в сравнение с този случай. Дано е добре човека. Ама ми стана едно...никакво.

Сега вече няма да бъркат Алекс и Дани:)))))))))
*
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #68 -: Ноември 02, 2011, 22:32:39 pm »
Лис, дано бързо се оправи момчето.
Ама и чувство за хумор си имаш, не е като да нямаш :D

*
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #69 -: Ноември 02, 2011, 22:40:59 pm »
Ох, Лисо, ти си направо от желязо. И нервите ти и те са от желязо. Исках да се оплача, но сега не мога вече.
И моят син е болен и температурата не му минава от събота - поддържа ниска. Утре ще го водя при лекарката, че днес вече си беше тръгнала, когато се обадих. Само като стъпи в медицинския център и почва да реве неудържимо. Та ще трябва да се запася с търпение.  
Иначе днес бяхме на детски фризьор. Първите пет минути рева като магаре, но поне не мърда. Жената си го подстригваше. Следващите пет минути се загледа в детското на екранчето пред него.  :D Стана по-бързо и по-лесно отколкото си го представях. Чаках да го подстрижат, че да го снимам за календара, но вчера се обзаведе с много голяма цицина. Ще изчакам още малко.  :lol:
На моя син се стараем да му спазваме режима от яслата. Така или иначе е свикнал с него. Ако искам да ми е мирна главата, това е най-лесното. Иначе ми прави впечатление, че вече не е чак толкова уморен вечер и съответно го слагам да си ляга по-късно. Баща му обича да си въобразява, че бил ужасно уморен и го слага по-рано. В резултат на което детето се събужда доста по-рано на сутринта и едва изчаква да стане време за обедния сън.

жасмин, хъркат раши и мъжът й. Иначе как ще се буди детето по няколко пъти на нощ?!  :lol:

Приятна вечер и всички болни деца да оздравяват!

Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #70 -: Ноември 02, 2011, 22:42:04 pm »
Имаме ли новини от Лиса?

Ей за тези безсънни нощи мечтаех...не ви разбирам...
Дори сега четейки ви се опитвам да пресметна колко часа сън
ми се събират, просто свикнах с това да спя малко и толкова!
Не го мисля, това е искам и утре да е така, и в други ден.
Лятото през повечето време живях сама с децата на Юг ,
случвало се е да заспивам в едната стая с единия
а на сутринта да се събуждам в другата...
Безброй варианти и от най-различно естество зъби, страх...или просто
нужда някаква, но и през ум не ми е минало, че се глезят!



Мишанта, отдавна си ни убедила, че си "майка - светица"....

*
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #71 -: Ноември 02, 2011, 22:51:25 pm »
Просто всичко е въпрос на характер и нерви според мен. Мишето е блага, блага.  :D

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #72 -: Ноември 02, 2011, 23:01:56 pm »
Просто всичко е въпрос на характер и нерви според мен. Мишето е блага, блага.  :D

и млада, млада... ;)

аз на такоз нещо не бих издържала дълго.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #73 -: Ноември 02, 2011, 23:03:41 pm »
джаме, и да, и не. То и аз не съм от най-дъртите, но понякога не ми издържат нервите и на мен.

албена
, по-рано ще спиш спокойно. Като почне да си води гаджетата вкъщи, поне ще си спокойна, че знаеш къде спи. Странно ми е в Германия как тийнеджъри на по 13-14 години си водят гаджетата вкъщи. Родителите предпочитат така отколкото да не знаят къде са замръкнали. Разбирам го, но пак ми е странно.
« Последна редакция: Ноември 02, 2011, 23:05:53 pm от blue_sky »

*
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #74 -: Ноември 02, 2011, 23:07:01 pm »
Хихи, аз добре, че съм дърта и коравосърдечна...та си имам оправдание да тероризирам детето. Ма то пък ми го връща тъпкано. Дето се вика - квит сме.  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #75 -: Ноември 02, 2011, 23:09:28 pm »
Препоръчайте ми крем за белези от който сте доволни но за малки деца (ако има такъв).
Знам, че за големи хора има някакъв ефикасен но му забравих името за да му прочета листовката.
Може да е бабина рецепта също. Иска ми се белега да остане възможно най-малък, тънък.
Ще се консултирам и с педиатъра на децата разбира се.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #76 -: Ноември 02, 2011, 23:11:48 pm »
:oops: аааа не така...не сте ме чували как крещя...

Не съм искала да обидя никой, извинете ме!
Нито пък да се правя на важна и излишно светла!

Лисо, като не пишеш три дни и започвам да те мисля!

Така растат падат-стават, а ние само можем да им подаваме ръка
докато можем и докато ни я искат!


Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #77 -: Ноември 02, 2011, 23:12:15 pm »
контрактубекс, ама трябва редовно мазане и продължително втриване - при пресни белези.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #78 -: Ноември 02, 2011, 23:12:51 pm »
витамефрен помня аз за белези, но консултация задължително
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #79 -: Ноември 02, 2011, 23:14:00 pm »
Мише, аз под глезотии имам предвид да не заспива. Да иска да скача по леглото, да бърбори. Обикновено като поплаче малко заспива по-бързо. А плаче защото съм ѝ казала да спи или не съм дала някоя тракаща твърда играчка, или тати го няма да ѝ целуне нещо си там ударено. Ей такива неща. Иначе кошмарите са друга работа. Хленчи насън, не дава да я гушна и да ѝ продумам. Тогава помага взимане на ръце и внимателно събуждане. Сутрин още се буди по старото време. Днес в 6 часа имаше 1000 работи да казва на баща си. После си правихме инвентаризация на частите на лицето. Дори в момента да ми се спи, само като я слушам как нарежда "мама - бибити (нос, как пък го научи това), Ики - бибити" и т.н. и така по няколко пъти и аз много непедагогично почвам да се хиля. :lol:
Лиси, бързо да се оправя Алекс. Но не разчитай, че дълго ще ги различаваш по веждата. Много е малък още и може да изчезне. Брат ми като си сцепи веждата е бил по-голям, но сега почти не личи. Е, аз си имам белег за спомен от разбито чело, но там историята е друга.
Деси, дано леко мине прегледа при лекарката и да се оправя Кай.
И всички болни да оздравяват бързо и да се порадват на топлото време.


п.п Контакттубекс май беше за възрастните, Лис.
« Последна редакция: Ноември 02, 2011, 23:15:56 pm от Pesheck »