0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    misi

  • *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #40 -: Ноември 01, 2011, 13:20:53 pm »
Реших, че няма да будя Жорко за ядене и тая нощ и аз успях да поспя - яде в 00,00, после в 4,00 и 9,00 часа. Но след храненето в 9.00, което продължи някъде около час, изобщо не можа да заспи, мрънка, въртя се, отваря уста и иска още, успях да го залъгвам известно време, но в 12,00 му дадох пак да суче.

За колана, май ще пробвам с колана на мъжа ми - той има такъв - медицински, който е за дискова херния и не толкова за прибиране на корема, колкото че много ме боли кръста.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #41 -: Ноември 01, 2011, 19:04:57 pm »
Снощи ме гриза съвестта, че го оставих сам и разреван да заспи, сутринта ме гриза пък, че пак съм го взела в леглото...откачалска история  :lol:
Хе хе - и аз имах подобни терзания, но минаха, когато става дума за инат.  За съжаление обаче ние тази нощ бяхме много криви и не сме спали почти.  Ивана снощи цяла нощ се буди и плаче. Разнасяхме се, ту в нашето легло, ту в нейното,но беше много крива. Заспи и пак се събуди с плач. Добре, че Андреа вече спи непробудно и става само за едно ядене, че не знам какво щях да правя. Не можах цяла нощ да разбера какво и има, но беше явно, че не е от инат, защото тя вече такива не прави и щом плаче през нощта, значи нещо я тревожи. Днес сутринта я гледам, че си бъркаше в устата и май пак зъбче и излиза. Обикновено като е така поне 2-3 нощи не спи спокойно, а трябва да се носим и успокояваме, та се готвя за следващите два дена да съм на линия. Тази сутрин реши да не си пие млякото, а да плаче, че храня Андра, въпреки, че седях до нея и и бях дала закуска. В крайна сметка помъкнаме чашата с млякото с нас за детската градина и като влезнахме там и я дадох и си я изпи цялата, а и успяхме да хванем да има още закуска, че да не стои гладна. Следващата нощ,ако се събуди ще и дам детски парацетамол, да не се мъчи, че ми е жал като я гледам така. През деня се разсейва и днес като я остаив в градината беше ок , макар и малко крива, но през нощта явно се концентрира върху това, което е притеснява и се чувства още по-зле.


  
*
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #42 -: Ноември 01, 2011, 22:59:41 pm »
Боби, дано да й минава на Ивана "кривото" по-скоро, че да се ходи на работа, да се гледат две деца и двете бебета напрактика...аз каквато съм "калпава направа" - щях да съм предала Богу дух вече.  :? Иначе, нормално през нощта /или във времето, в което не те занимава друго/ - да се изострят всички болежки и да те дразнят до степен влудяване. При възрастните е така, а за дете какво остава... Не, че и мен не ме боля гръб, не ме въртя дископатията, не ме хапа невралгията цял ден, ама... като постоянно нещо друго правя, защото няма как - не забелязвам толкова. Ей вчера като седнах с чаша вино, уж да разпусна - то място не мога да си намеря, всичко ме боли, всичко ме дразни  :lol:

Гузната ми съвсет се поуталожи и днес набрах кураж за "втори сет". Нещата приключиха за няма и 3 минути  :wink: Много му се спеше, нахраних го на спалнята, почти задряма - слагам в леглото и щрак - няма да спя, ще плюя биберона и ще скимтя жално. Оставих го, излязох от стаята, разпищя се качествено, изчаках всичко на всичко няма и две минути. Върнах се мила и гукаща, наместих го в леглото, дадох малко водичка, биберона, играчката и въпреки, че не беше заспал - излязох. Не последваха истерии, заспа си и сега спи. Надявам се само - това да не са просто някакви съвпадения и все пак да съм улучила момента и възрастта за подобни изпълнения от моя страна. Ако се окаже, че съм си тормозила детето за нищо и все пак е имал проблем и аз съм правила така - не знам как ще се понасям.  :(
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #43 -: Ноември 01, 2011, 23:21:31 pm »
albenanedelcheva, случва се да сънува детето кошмари в 4 часа. Ама да седне и да почне да мрънка "тате, пате дай пате". :lol: Понеже се сетила че с гуменото пате заспа, наред с плюшената менажерия. И остави това ами въпросното пате се движи в комплект с мече, понеже заедно ѝ ги подариха. Та ей такива забавления снощи си имахме. Но истината е че откак мишката ни изяде бибата, почти не се буди нощем. Мята се из леглото, спи с глава на спалнята и ме побутва, но не се буди.


Пете, при нас е много тежък случая.
Гореописаното от теб, го имахме като екстра тази нощ. Има една менаджерия от плюшени животни, които заемат половината легло. Обикновено оставям 2 -3 от тях за гушкане. Е, тази нощ реши, че иска всичките /при второто събуждане, да отбележа/. Мрънкане, рев, събуди и бебето, 2 часа присивах и двамата.

Преди около 1 месец, положението беше трагично, будеше се по 2- 3- 4 пъти на нош, /спи сама в стая от 1годишна възраст/ идва при нас, връщам се с нея в стаята й, чакам да заспи отново, реве понякога, на въпроса защо, отговаря, че не знае, разказвам приказки посред нощ.... просто не ми се говори на темата /на психолог я водих заради нощните изпълнения/, на сомнамбул съм се превърнала.
Преди 1 мес преместихме Калоян при нея, за да не е сама, Отначало всичко беше супер, престана да става и идва при нас, или поне само по един път за пишкане, след което постоявам при нея, казвам лака нощ и се връщам обратно.
И ние си помислихме, че сме решили проблема
Е, да ама не.
От известно време, се буди отново по няколко пъти, не иска да заспи без мен, въпреки, че брат и спи при нея.... Следват нощтни циркове...

Сори, за дългите обяснения, ама вече чакам да стане на 18 и да се изнесе от къщи, че да се спи човешки :D

« Последна редакция: Ноември 01, 2011, 23:32:33 pm от albenanedelcheva »

*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #44 -: Ноември 02, 2011, 00:59:28 am »
Миси, честито бебенце!
Искам само да вметна, че понеже той е все още много мъничък и нямаш потвърждение, че наддава правилно, според мен през деня е по-добре да го храниш на 3 часа, тоест, ако спи повече, да го събудиш като стане време за кърмене.
като направи 3-4 месеца, вече може да го оставиш сам да си прави режим.
Това го казвам, имайки в предвид моя опит.

Поздрави и целувки на малкия бебок
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #45 -: Ноември 02, 2011, 08:00:15 am »
Албенче, и при Мартин има много дълги периоди, когато се буди нощем и вика баща си - в повечето случаи не е с рев и страх (само 2-3 пъти е плакал горко по половин час, без да може да каже  какво има), но твърдо настоява баща му да спи при него. тази година, няколко месеца подред сме се редували да спим при него - за да си спестим среднощното разхождане из стаите и местене на одеала, направо един от нас лягаше да спи в неговата стая (имаме там едно голямо легло). и като спи някой при него, всичко е спокойно.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #46 -: Ноември 02, 2011, 10:02:01 am »
Здравейте!
Моля, препоръчайте добър стоматолог, с лека ръка в София. Падна ми пломба  :x.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #47 -: Ноември 02, 2011, 11:26:38 am »
Smaraidi, аз ходя ето тук: http://dentapro.bg/ и съм много доволна.
Иначе на Раши съпругът е стоматолог, попитай я
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #48 -: Ноември 02, 2011, 12:53:48 pm »
Боби, дано да й минава на Ивана "кривото" по-скоро, ........
Оказа се, че никакви зъби не и растат, а явно е било от това дето се е натъпкала със захарни боклуци. Затова пък нещо е яла вчера, което я направи цялата в обрив и то не обикновен обрив, а екзема ( АД). Така и не разбрах от какво, защото менюто си е същото и всичко на неог е яла. Единствено, че имаха чашка смесени плодове (круша, праскова и череша били вчера) и казаха, че те варират и може да не е яла преди същото, та може от чершеата да е, защото другите ги е яла. Бях забравила, че тя имаше подобен обрив като малко бебе. Сега целите и крака са в пъпки и я мазах с Aquaphor, дано да помогне да не я дразнят. Странното е, че не личи да я сърби.

Тази нощ пак имахме изпълнения. Първо като я сложих да спи след 5 минутки се разплака, та ходих успокоихме се и като започна да си разглежда някаква книжка ми стана ясно, че нищо и няма. „Изгубих“ книжката и пак проведохме процедурата по казването на лека нощ и слагането в леглото и тогава вече заспа. После пък в 4:00 отидох да и сменя памперса, че няколко пъти сутрин е мокра. Това я събуди и реши, че няма да спи,  а ще иска да я нося. Хубаво, носихме се гушнати,пяхме песничка, ама не дава да легнем заедно, иска аз да седя, а тя да спи на рамото ми. В крайна сметка като се уверих, че нищо и няма я оставих в леглото, казахме си пак лека нощ, тя спокойна и аз се глася да ли лягам. Обаче започна да плаче пак и вече реших, ченяма да продължава това, защото беше станало 5:00. Отидох при нея и без да я вдигам я гушнах и казах, че трябва да си легне, че през нощта няма да се разхождаме и т,н. Тя обаче се нервеше и ми буташе ръцете да не я гушкам, а в същото време иска да я вдигна и плаче. Обаче аз вече си знаех урока с вдигането от преди малко, така че обясних каквото обяснявах и излезнах. Таман да си сменя мнението, че сигурно съм сбъркала ( понеже такава истерия настана, че за малко аз да се разрева) и тръгнах към стаята,тя пък взе, че си легна сама и заспа. Беше минала една минута само. Значи пак е започнала да прави инати, а не както казах вчера, че вече не правела. Обаче аз може да не спя една седмица, но през нощта няма да си разглеждам книжки, каквото ще да става. Нито пък ще се разнасяме, че така и е скимнало. Не иска да се гушкаме,а иска  аз да я нося. Дори иска да ходя, ако седна и се започва мрънкане. Е, няма начин да не го поощрявам това. Преди това пък Андреа не искаше 40 минути да заспи, защото мъжът ми 2 нощи подред и дава повече храна от колкото през нощта я храним ( сбъркал бил) и сега и беше явно нервно, макар да не изглеждаше гладна. Сега ми остава още един час да спя, ама се разсъних и затова дойдох да се оплача.
При вас как мина следващото лягане?
« Последна редакция: Ноември 02, 2011, 12:58:43 pm от Bobbie »


  
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #49 -: Ноември 02, 2011, 13:33:32 pm »
Като сме още на тема сън да кажа какво забелязах аз. Няма значение колко и кога точно е спала през деня, вечер в 21,30 вече ѝ се спи. Вчера на обяд трудно заспа, пробуди се, гушнахме се и продължи да спи. Повече от 3 часа сън удари. После имахме гости, радва се, показа си номерата, но към 20 часа взе да гледа унесено. Явно още не се е нагласила по новото време. Та малко ми е интересно как може да спи 3, та и 4 часа през деня и все пак да си запива в същия час вечер. Случвало се е и обратно - дремне 40 минути на обяд, но пак не ляга по-рано вечер. Дали пък толкова ѝ е силен режима се чудя?
*
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #50 -: Ноември 02, 2011, 13:41:47 pm »
Пеше,явно организма й си иска повече сън.И Митко като си е вкъщи спи по 3 часа следобяд,а вечер най-късно в 22ч. е заспал. :)

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #51 -: Ноември 02, 2011, 15:41:54 pm »
Имаме ли новини от Лиса?

Ей за тези безсънни нощи мечтаех...не ви разбирам...
Дори сега четейки ви се опитвам да пресметна колко часа сън
ми се събират, просто свикнах с това да спя малко и толкова!
Не го мисля, това е искам и утре да е така, и в други ден.
Лятото през повечето време живях сама с децата на Юг ,
случвало се е да заспивам в едната стая с единия
а на сутринта да се събуждам в другата...
Безброй варианти и от най-различно естество зъби, страх...или просто
нужда някаква, но и през ум не ми е минало, че се глезят!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #52 -: Ноември 02, 2011, 16:09:09 pm »
Мдам, и аз си мисля, че при заспиването може и да има известна доза глезотия, но през нощта и аз като мишето не мисля че се глезят.
Моята истина е че, след като детето се е събудило по никое време и плаче или дори само иска нашето присъствие при себе, значи има основателна причина. За целта си имаме едно надуваемо легло и един от двамата отива и ляга при тях.
Опита ми показва, че тези епизоди до около третата година отминават. Поне при Деси беше така. Ели още се буди поне 2-3 пъти през седмицата нощем и идва при нас. Не се оплаквам, напротив, толкова е хубаво да си я гушна и да ми чопли пръстите :lol: Сигурна съм, че няма да го прави до 18г. :wink:
А това с режима е доста относително, при децата той е толкова динамичен, че няма смисъл за по-незначителни неща да се напъваме да им създаваме, защото тъкмо го научиш и хайдеее то си го променя и всички усилия отиват на вятъра :lol:
*
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #53 -: Ноември 02, 2011, 17:16:43 pm »
Здравейте момичета,

Днес бяхме на педиатър и малко се поуспокоих. Но, все още ми е гадно! Дано нямаме повече епизоди със захласване. Иначе Никол е с нисък хемоглобин, но докторката каза, че не е анмеична и дори каза да не давам витамини и т.н. Само Апетон, за да увеличи апетита. Декември пак ще пускаме изследвания да видим дали е качила хемоглобина. Аз междувременно мисля да и давам дроб и червено цвекло пък дано помогне.

Смараиди, ако искаш да те пратя при мъжо, казвай и ще ти пусна телефона му на ЛС. :)

За нощния сън. И Никол се буди често. Струва ми се, че ние и пречим обаче.


*
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #54 -: Ноември 02, 2011, 17:56:33 pm »

Ей за тези безсънни нощи мечтаех...не ви разбирам...


Мише, кое точно не разбираш? Че живи хора, пък макар и родители също се нуждаят от сън ли?  :lol: Мечтала съм да не мога да спя, заради детето, а не от мисли защо то не идва и не идва... И в двата случая - нуждата ми от някакъв сън е все пак физиологично предопределена, искам не искам - не мога да не спя и да съм адекватна, само защото така ми се щяло на мен. Ще ми се, ама не става, с това - не се "свиква". Или можеш да я караш с малко сън, или не можеш и като не можеш - ти се отразява зле и на здравето и на цялото поведение. За мое съжаление - аз съм от втория вид хора. Не ми е драго, ще ми се да бях като Лиса и след 4 часа сън да съм напълно "заредила батериите", ама не съм. :( И не мисля да се извинявам и да се чувствам виновна, поради този независещ от мен факт.
Говорим си за спането и спането на децата, защото това ни е на дневен ред на някои. Коментарите по въпроса - не означават, че ако някоя от нас имаше възможност за такъв вид избор - би избрала да спи като пор, вместо да не спи, защото детето не я оставя. Ами и още 3 като Дани ще гледам, даже още по-неспящи от него и ще се радвам да ги имам. Но дали ми е "леко", или "тежко" физически и дали търся някакви решения по въпроса - няма отношение лъм радостта ми от детето и това, че го имам все пак.

Откакто е роден - 4 пъти го оставих да пореве за няколко минути, най-дългия и последен - 10 мин. и ми се сви душата яко, но категорично тогава си рева от лиготия и да и това го има понякога, при по-големи вече бебета, или деца. Невинаги е това - работата на майката е да преценя кога, от какво, защо и дали все пак... При най-малко съмнение, че нещо тормози детето ми - не бих позволила да изохка, не да го оставя да реве, че видите ли да мога да си поспя аз ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #55 -: Ноември 02, 2011, 18:37:31 pm »
За нощния сън. И Никол се буди често. Струва ми се, че ние и пречим обаче.

 :lol: :lol: :lol: :lol: няма да питаме защо и как :lol: :lol:
[/url][/url]
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #56 -: Ноември 02, 2011, 18:45:16 pm »
Аз мисля, че не всички деца могат да се приучат на режим.
Въпрос на темперамент и характер.
Моите успях да ги приуча на "строг" режим :)не беше трудно
Още от неонаталното ми казаха, че ще бъдат кротки бебета.
Оказаха се прави.
Много по-лесно е за семейството, когато децата имат схема, дори те са по-спокойни, когато си знаят какво следва - малко или много под час.
Но: Смятам, че всяка майка най-добре си познава децата и преценката как да ги възпитава си остава нейно право и задължение  :D.
Което не пречи другите да споделят как е при тях...
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #57 -: Ноември 02, 2011, 19:30:46 pm »
Жбрул,щом заспива за няколко минути, значи много добре си преценила ситуацията. Не виждам никаква причина да се оправдаваш за това. Аз лично вече смятам да игнорирам коментари, чиято единствена цел е да ми кажат как си обичам детето по-малко, от колкото те тяхните. Това е абсурдно дори да си го помисли човек.

Мдам, и аз си мисля, че при заспиването може и да има известна доза глезотия, но през нощта и аз като мишето не мисля че се глезят.
Стефи, съгласна съм с това. Ивана се събуди защото я изкарах да и сменя памперса. Разбира се, че не се глезят през нощта,ако се събудят. но често се успокояват и се минава на вълна заспиване и тогава може пак да стане каквото и при заспиване вечер. То се вижда дали заспива  почти моментално, като види, че не му се разрешава нещо или не.
« Последна редакция: Ноември 02, 2011, 19:42:38 pm от Bobbie »


  
*
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #58 -: Ноември 02, 2011, 19:40:51 pm »
За нощния сън. И Никол се буди често. Струва ми се, че ние и пречим обаче.

 :lol: :lol: :lol: :lol: няма да питаме защо и как :lol: :lol:
:jump12:

*
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #59 -: Ноември 02, 2011, 19:53:45 pm »
Стефи,а моят опит показва,че понякога тези периоди не преминават и до 11 година.Просто децата имат периоди когато имат нужда да се гушнат при мама.Но и колкото по-големи стават толкова по-нови номера измислят за да дойдат в леглото при нас.Аз съм нямала проблеми до 5-6 годинка на Ива,но сега е друго,явно ще си наваксва за миналите години когато без проблеми си спеше на леглото.