0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    misi

  • *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #200 -: Ноември 05, 2011, 16:44:57 pm »
Днес таткото е по-добре, но затова пък аз се чувствам отпаднала, имам температура 37.2 и разтройство, дали съм се заразила от Николай не знам. Пия парацетамол, то друго май не може. Дано само малкия да е добре. Засега продължавам да го кърмя, макар че забелязвам, че кърмата ми е намаляла като че ли. Преди го хранех само от едната гърда и даже след това я изцеждах, оставях другата да почива, че ми се разраниха зърната. Сега давам и двете гърди и после пробвам да изцеждам и няма нищо. Започвам да се притеснявам дали е ял достатъчно. Пия чайовете на Хип за кърмачки и май трябва да наблегна на качествена храна, че тия дни от грижи и нерви не се храня много добре.
*
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #201 -: Ноември 05, 2011, 17:05:38 pm »
Миси, и аз малко след като родих се разболях. Дотолкова бях зле, че мъжа ми ми даваше детето за кърмене само, не можех да стана само я взема. Стоях с маска, проветрявах стаята редовно. Питах и педиатъра, каза че няма проблем да кърмя с маска и ако проветряваме, рискът да се разболее детето е минимален.
*
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #202 -: Ноември 05, 2011, 18:32:13 pm »
миси, купи си български лактогонен чай, струва около лев и нещо, много е ефикасен, ХИП-а не върши. Да се оправяте бързо :)
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #203 -: Ноември 05, 2011, 22:45:05 pm »

Я да попитам майките на връстниците на Тони, вашите деца започнаха ли да ви задават от ония неудобни въпроси. Кога се обичате? или пък Как се раждат децата? и други такива "репродуктивни"  :wink:

Aз миналата седмица здравата се бях натъпкала и се държа за корема и охкам ,колко съм се надула.Жоро идва при мен и ми казва "мамо,моля не искам да си имаш друго бебе".Питам защо ,а той ми казва,че не искал да ми остане голям корема,пък и устата ми била много малка "как ще излезе това бебе" :lol:Аз му показах белега от секциото и му казах,че от там ще излезне.
 Преди като ни е виждал да се целуваме с баща му и идваше да се гуши и той,а сега ни се сърди .
<br />
*
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #204 -: Ноември 06, 2011, 08:43:14 am »
Ох, това с прегръдките и целувките и у нас е така. Само да ни видят да се прегръщаме и веднага долитат, едната висва на моя крачол другата на баща си :lol: Иначе Деси е питала, разказах й за бебетата и аз като Зори й показах белега, но изрично обясних, че не всички бебета излизат от там, някой излизат през една дупчица, която момиченцата като пораснат им се появява (че да не вземе да си я търси още сега :lol:)

Слънчева неделя на всички, аз днес ще ставам кръстница и след малко започват приготовленията :)
*

    misi

  • *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #205 -: Ноември 06, 2011, 12:33:06 pm »
Момичета, дайте съвет кога да сменям памперса на малкия. На всички училища ни казваха преди хранене, за да не повърне после, обаче Жорко почти винаги по време на хранене ака и на мен ми става съвестно да го оставя така три часа до следващото хранене и му сменям памперса. Гледам много да не му повдигам крачетата, но се е случвало да повръща след това, а и много неикономично ми излиза ида сменям по два памперса един след друг.
Другото нещо е, че не се оригва, държа го на рамото си 10/15 минути, той или заспива или се събужда и иска отново да яде, но не и да се оригне.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #206 -: Ноември 06, 2011, 12:54:06 pm »
Миленка, и аз сменях след хранене, понеже по същия начин пълнеше памперса докато яде. Но моята и не е повръщала много.
*
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #207 -: Ноември 06, 2011, 12:57:01 pm »
Миси, права си че се препоръчва преди хранене смяна на памперс, обаче поради същата причина, аз го правех след това. Но ние пък никога не сме връщали. Това с оригването ни беше най големият зор, защото тъкмо заспи и ревне, явно трябва да се оригне и му става тежко, а неможеше. Слагах го легнал в скута ми по корем и съвсем леко масажирах гръбчето, понякога действаше и се оригаше. Нямам представа защо някои бебета не го правят това, а би трябвало да могат.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #208 -: Ноември 06, 2011, 13:08:28 pm »
Добър ден  :)

Хаха, Мими, да нацелуваш двамата танцьори  :lol:

Миленка, в началото сменях памперса преди хранене, защото нали уж така било редно. Диляна го пълнеше по време на хранене и пак трябваше да я преобувам. Затова започнах да изчаквам по 15-20 минути след като я нахраня и тогава сменях  :)

А кумицата ми правеше така, както й били казали в училището - сменяше преди хранене и после до другото с наакан памперс  :? Е, аз не мога да го приема това, да седи детето с мизериите на дупето 3 часа  :?

Хубав ден на всички  :)
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #209 -: Ноември 06, 2011, 13:20:50 pm »
Миси, според големината на памперса - ако не е наакан преди хранене, не е много напишкан, нахрани го, изчакай 10-15 мин и тогава сменяй, за да не връща. И аз не бих оставила детето наакано да стои 3 часа. Аз винаги съм се водила от това колко е пълен памперса, тогава го сменях. Без значение дали е преди, след хранене или по някое друго време.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #210 -: Ноември 06, 2011, 14:05:57 pm »
Миси и аз съм в групата на сменяли памперси след хранене. :D Особено когато Дани беше на кърма - само като се насуче и до 5мин. се е наакал, нямаше пропуск. Не съм си и помисляла да го оставям наакан, хем той беше и с рефлукс т.е. шансът да повърне/върне мляко при преобуване след хранене беше доста по-голям. Еми да ти кажа - случвало се е и да върне, ама не е особена драма, избърсваш му устата и толкова, а да го оставиш наакано с часове - значи да си имаш подсечено дупе и куп ядове. Когато стана по-голям и ядеше АМ, изхождането му беше доста по на рядко и в определени часове - тогава вече много лесно успявах да спазвам тази препоръка - първо сменям памперс и после храня, но наакан не оставям никога и до днес. Случвало се е и да сложа нов памперс и да го сменя след 10 мин., защото е акал - това да ни е зора, памперси да "хабим" ;)
С оригването - също не ни се получаваше и от един момент, изчаквах 10 мин., ако се оригне - ОК, ако не - слагах го да си легне и неоригнат, но пък никога не е показвал, че му е дискомфортно от това. При някои бебета - не е така.

Това съветва една мама, като "трикове" за оригване в кърмаческата тема, пробвай ги и дано сработят. За оригване "на рамо" е още малко бебето според мен, поне при Дани този номер ставаше след 3-я месец, дотогава просто ми заспиваше на рамото с кеф.  :lol:
цитат:
Аз не мога да дам съвет да се храни детето от шише, но мога да кажа два начина за оригване, защото Божидара почти не се оригваше, та значи слагате бебето седнало, държите го за гърдичките и леко го накланяте напред, втория начин е гушвате бебето държите го за главичката и с него се накланяте напред(все едно се покланяте), при нас действаха и двата начина.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нова седмица 31.10 - 06.11
« Отговор #211 -: Ноември 06, 2011, 14:16:21 pm »
аз винаги сменях памперса след ядене.
оригването в началото беше много трудно, седяла съм по половин час да го чакам. винаги го слагах опрян на рамото ми и лекичко галя, потупвам гръбчето в посока от кръста нагоре, докато благоволи.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!