0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #60 -: Юли 06, 2011, 00:34:57 am »
А безумния съвет: "остави го да реве" - все едно в каква ситуация, просто не го коментирам. Защото се оказа доста родители има, които не са наясно, че няма "нареваване" при някои деца. Има лиги, сополи, давене, задушаване, посиняване, но спиране - не!
Аз го казах, но нямам предвид все едно в каква ситуация. Но за  има неща, с които не правя компромиси и сигурността е едно от тях. Независимо колко реве без столче няма да помръдна никъде ( освен ако не е спешен случай и трябва примерно да я карам в болницата). Никога няма да си простя, ако точно тогава някой пиян идиот реши да се забие в мен.

Иначе при други поводи - първо малко бебе не можеш да разглезиш, така че ако е новородено не би трябвало да го оставяш да реве. Максимума ми е бил 10 минути, когато цяла нощ ни разиграваше с баща и и искаше да се носим на ръце до 4 сутринта. Ами в един момент я оставихме в леглото и то бяха невяроятни пицъси, да ти скъсат сърцето. След 10тина минутики сама си легна и заспа и от тогава 1-2 пъти сме я оставяли по около 5 минути докато не се научи. Тези 10 минути ми се сториха като цяла вечност, поради което гледах часовника. Сега я слагам будна и и казвам лека нощ  и тя сама се приспива, говорейки си нещо на нейният си език. Абсолютно съм убедена, че това оставане помогна. Преди това не го бяхме правили, защото ни беше жал, а и изглеждаше все едно ще и стане нещо. Повечето родители скачат да взимат децата след 1-2 минутки, защото им се струва, че е много. Така правеше свекърва ми и дори ми обясни, че да ревяла повече от една минута било много. Ами факт е, че всяко дете, което тя е отгледала ( 4 са) е било ужасно лигаво и без никаква уважение към това какво му казва тя. Не вярвам, че все такива деца са и се падали на нея.

Боби
« Последна редакция: Юли 06, 2011, 00:39:26 am от Bobbie »


  
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #61 -: Юли 06, 2011, 01:12:17 am »
А безумния съвет: "остави го да реве" - все едно в каква ситуация, просто не го коментирам. Защото се оказа доста родители има, които не са наясно, че няма "нареваване" при някои деца. Има лиги, сополи, давене, задушаване, посиняване, но спиране - не!
Аз го казах, но нямам предвид все едно в каква ситуация. Но за  има неща, с които не правя компромиси и сигурността е едно от тях. Независимо колко реве без столче няма да помръдна никъде ( освен ако не е спешен случай и трябва примерно да я карам в болницата). Никога няма да си простя, ако точно тогава някой пиян идиот реши да се забие в мен.


Боби, ти го каза, но не визирах теб, а взех повод от твоя пост. Просто при мен почти няма ситуация, в която някой "компетентен" да не ми е казвал, че ще се оправят нещата ако го оставя да реве. Това насран, с колики, не може да заспи, стреснат от нещо, кисел, след ваксини, не щял в столче, не щял в количка...ако го оставя да реве видиш ли ти, щял да се нареве, да каталяса и готоУ. :? Много популярен метод за гледане на деца е "нареваването" в БГ явно и универсален, защото те реват винаги от каприз и лиготия/или от глад и съответно - или го храниш, или да си реве. И говоря за бебета, на седмици и месеци , не за деца на 5 годинки и нагоре. И затова реагирам остро когато видя подобен съвет, защото и аз съм субективна естествено и изхождам от моето си хлапе като всички майки.  :oops:


По повод столчето за кола конкретно, скоро споделих личен негативен опит с това. Моето бебе, наистина буквално от раждането си е в столче за кола, защото с такова си го прибрахме от Пловдив до Стара Загора. Возеше се, спеше си, или си блееше, докато не стана на 3 м и нещо, да се ококори, очовечи и да реши, че "има претенции". Случая в който от сълзи и лиги бодито му беше подгизнало до корема, а дишането му беше с хрипове 30 мин. след като го извадих от стола и се беше прилепил като кърлеж за мен...не да го оставя, леко да го отдалеча и се разпищяваше - ме убеди, че не става и не е начинът "принуда" поне при моя син. До дете си е. Има и други като моичкия, има и по-бесни от него, има и кротки и сговорчиви - всяко си идва с характера и това, че е бебе - не му пречи да си го проявява отвсякъде. Дали за моето, дали за друго дете - все пак си мисля, че постепенното привикване към нещо - има по-добър ефект, от насилственото /изключвам някои ситуации, когато няма алтернатива/ Ако тръгва да бърка с шиш в контакта - ще го плесна, няма да обяснявам 10 дни  :lol:

Понеже знам "какъв модел" е Майки на Мънки - да го върже, да реве и да го вози - няма да стане при него конкретно. Той ревеше в старата си количка на разходка като заклан /с месеци/ и се наложи да му купят нова, че да може да излизат. Сега не реве, а какво не е харесвал в старата - никой не знае... Ама Мънки, ако иска да ви разправя.  :lol:

Откакто преместих Дани със стола отпред /когато съм сама в колата/, първо тръгна да реве, после взе да му става интересно, сега зяпа през прозореца, а напоследък дори заспива. Става все по-спокоен в стола и в колата, което е целта ми. Скоро ще го местя пак отзад, но с придружител на предната седалка до мен, ако се разпищи - да има кой да седне при него и така постепенно, като свикне и отзад - надявам се да минем на схема - аз карам, той се вози отзад сам, без писъци. Да, отнема време, играчка е, ама аз затова съм го родила ... да ми отнема време и да ми направи нервите дебели, като корабни въжета. Жив и здрав да е само.  :D

По друга тема
Преди време бяхме говорили, какви медикаменти можем/е добре да имаме в себе си, в случай че децата /или някой близък/ направят остра алергична реакция /анафилактичен шок/ и сме далеч от болнично заведение.
Понеже скоро ще се пренасяме към къщата на свеки за лятото, имам рецепта за следното с надеждата НИКОГА да не се налага да го ползвам.
http://apteka.framar.bg/30018758/%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%86%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B0-%D0%B0%D0%BC%D0%BF-300-%D0%BC%D0%BA%D0%B3-%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B8

Сътоветно, имам указания кога и как се ползва. Само го споделям информативно, не да се купува на своя глава, без да сте се консултирали с лекар. Просто, да се знае че го има като опция, в случай че сте параноични като мен и искате да имате "застраховка" за всякакви ситуации.
Ако решите да купувате това, вероятно и вашият лекар ще ви каже как се процедира, НО и аз да си кажа, да ми е споко. Да не дава Господ, ако се случи на детето, или близък да изпадне в подобно състояние, докато тичате за "писалката" - звъните на 112, или 150 и обяснявате какво става. В стресова ситуация, ще ви е от полза компетентно лице да ви каже кое и как да правите и да имате връзка с най-близкия спешен център, а също така е важно да са подготвени, да ви очакват и да знаят какъв пациент и в какво състояние ще им докарат, ако се налага - да викат по спешност нужните специалисти. Надявам се да не съм ви развалила настроението с черни мисли за такива ситуации, но да сме подготвени за лошото пък дано само хубаво да ни се случва.  :D
« Последна редакция: Юли 06, 2011, 01:44:21 am от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #62 -: Юли 06, 2011, 05:26:50 am »
До дете си е. Има и други като моичкия, има и по-бесни от него, има и кротки и сговорчиви - всяко си идва с характера и това, че е бебе - не му пречи да си го проявява отвсякъде. Дали за моето, дали за друго дете - все пак си мисля, че постепенното привикване към нещо - има по-добър ефект, от насилственото /изключвам някои ситуации, когато няма алтернатива/
Ох не знам, знам само, че тук където няма алтернатива, изведнъж се оказва, че не съм чувала за бебета, които не се возят в столчетата си. Едно единствено такова дете съм виждала и то дойде от Бъглария на година и половина. Законът не прощава, глобата е много яка и всички го спазват. В България по някакви необясними за мен приични обаче е пълно с деца, на които столчето не им понася. Човек би казал, че е нещо в гените на българските бебета.  Как става така - не знам, но няма логика.  Спред мен по-вероятно е огромен процент от тези деца ( опредлено не всички, съгласна съм) да са така именно заради наличието на алтернативата.
Аз не ти знам детето , нито Майки на Monkey, но според мен на тази възраст е по-вероятно да реват за мама или от скука, а не защото са в столчето. Както ти казваш - като го сложиш отпред и те вижда или вижда други неща и не реве, въпреки че си е пак в него. Така че какво ще помогне на Майки да го приучват в столчето в къщи?

За другите ситуации - насран, с колики и т..н. - не мога да повярвам, че на някой може да му мине през акъла да остави наакано бебе да си реве. Че то и да не реве, пак не трбява да се оставя, ако знаеш, че не е чисто. Баси кукувиците има. И коликите също - как така ще го оставиш да се дере от колики, това е лудост.

Боби
« Последна редакция: Юли 06, 2011, 06:00:54 am от Bobbie »


  
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #63 -: Юли 06, 2011, 08:26:34 am »
Да споделя и моя "опит" със столчето за колата..
Ами с него взехме бебко от болницата и с него си беше няколко дена в къщи..Не мога да кажа че е свикнал.За какво свикване говорим на бебе на седмица  :D Но факт е че в колата е спокойно..Даже сега като е по-голям вече абсолютно никакви проблеми..Аз си карам спокойно-той си има своите джаджи за игра и така..
Исе мога да ти дам един съвет.. когато сложиш малкия в коша за колата ,дръпни дръжката на нивото на очите горе долу.. Сложи(закрепи) по някакъв начин играчка ,която Майки харесва на дръжката.ОПитай се да му говориш ако заплаче и да му полюшваш играчката.При мен това много помогна.Имам Владимир една овца зелена дето звънка нещо в крачетата ѝ.. Пробвай и с това мила.Дано ви помогне и се справите с положението :)


Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #64 -: Юли 06, 2011, 10:51:22 am »
Момичета, трябва да заведа Мия на  консултация с добър детски уролог. Моля ако някой има впечатления и координати, да ми ги даде. За София става дума.
<br />[link=http:
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #65 -: Юли 06, 2011, 11:24:25 am »
уролог или нефролог?
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #66 -: Юли 06, 2011, 11:30:38 am »
Вземайки под внимание препоръките на д-р Бърди, вероятно ще е по-добре да направим консултация с уролог.
<br />[link=http:
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #67 -: Юли 06, 2011, 11:54:31 am »
Най-добрите детски уролози са в Пирогов. В токуда също има от скоро, зашото от Пирогов д-р Кюркчиева се премести там, но за нея мненията са малко противоречиви. Моя съвет е да си запишеш час за д-р Момчилов от Пирогов. Има му координатите в темата в бг.мама, за която ти казах. Аз нямам достъп от работа до бг.мама, но довечера мога да ти пусна линк ако не я намериш. :)
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #68 -: Юли 06, 2011, 12:03:11 pm »
елора, на мен лисицата ми намери апартамент. За кога ти трябва? Пиши ми на лични, ако искаш!

*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #69 -: Юли 06, 2011, 12:08:58 pm »
Привет от дъждовна Варна  :)
Хубава седмица на всички, да няма болни, а всички такива бързо да оздравяват!

Мими бе, пак ли си провлачих краката ... първо квартирата .. сега пък Дани болен ...  :(

Диляна вчера и днес много се криви, никне й второ долно ляво зъбче. Вчера спа само половин час за цял ден, но пък спа непробудно цяла нощ, днес да видим.

Преди малко излизах на терасата да прибирам дрехи на детето и да изхвърлям вода, че станал цял язовир, та гледам и се възмущавам.
Две майки с колички пресичат на светофара в големия дъжд, едната количка е без дъждобран. Детето в седнало положение, главичката му се подава навън и дъждът го вали, естествено  8O И се чудя на акъла й на тая майка, айде случило се, заваляло, ама барем да метне нещо отгоре на това дете, или поне да свали облегалката назад и да не му мокри главичката ... Божеее, думи нямам, честно.

Момичета, искам да питам, от каква възраст се ползва възглавничка? Диляна спи без такава, и се чудя дали да й взема, или по-нататък? Вашите мнения моля  :)

Хубав ден на всички  :)
« Последна редакция: Юли 06, 2011, 12:11:59 pm от Eли:) »
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #70 -: Юли 06, 2011, 12:32:26 pm »
Дилянка, моята количка е без възможност за читаво закрепване на дъждобран и ако ме застигне дъжд съм в същата ситуация. :lol:
Ники има възглавнички от 2 месеца, главно за да ги избутва и да не си треска главата, не спи на тях.
[/url][/url]
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #71 -: Юли 06, 2011, 12:43:03 pm »
Вени, дори и без дъждобран, все ще измислиш нещо главичката на детето ти да не е под дъжда, нали?  :wink:

Тъкмо обсъждахме с една дружка, че независимо какво е времето, винаги нося всичко, което евентуално би ми потрябвало. От край време съм си така, и в дамската чанта, която е голяма, естествено, всичко нося  :lol: - мъжа ми все ме пита камъни ли имало вътре  :lol: Чудя им се на тези, с едни мъъънички чантета, дето само един телефон и едно портмоне евентуално събират  :lol:
И храна също нося като излизаме, дори да има много време до следващото хранене, може 1 пюре да е само, но винаги имам в чантата за непредвидени ситуации.

Онзи ден зълва ми разправя в каква ситуация изпаднала. Слязли с племенницата ми / на почти 5 месеца е/ до центъра, трябвало детето да яде в 13 часа и понеже имало много време и щяла да се върне, не взела млякото. Обаче среща приятелка и решават да ходят на кафе. Ама това барче, в което, приятелката й обичала да ходи, било малко по-далеч и докато се замъкнали минало време. И в 12,30 Ели /племенницата ми/ започнала да проявява признаци на глад. Та взела да се вайка зълва ми, че са много далеч от къщи и какво ще прави. Приятелката й имала мляко, ама бебето й на 7 месеца и млякото е за друга възраст. Та звъняли на личната лекарка, да я питат дали еднократно може да даде друго мляко, та в шишето за водата направила млякото и детето що-годе хапнало, колкото да залъже глада и да се приберат ...
« Последна редакция: Юли 06, 2011, 12:47:25 pm от Eли:) »
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #72 -: Юли 06, 2011, 13:12:19 pm »
Ели и аз ходя с такава чантичко. Понеже, защото съм с количката и разчитам на багажника ѝ и на раницата. виж там вече всичко имааааа  :lol:. Дъждобран и комарник за количката, връхна дреха и за двете, вода и за двете ....Но е факт, че в един дъжд трудно убедих дребната да търпи дъждобрана, та ако не е толкова силен дъжда  оставям я да я понамокри. Това при условие, че вървим към къщи де.
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #73 -: Юли 06, 2011, 13:19:52 pm »
Дилянка, моята количка е без възможност за читаво закрепване на дъждобран и ако ме застигне дъжд съм в същата ситуация. :lol:
Жаси, силно препоръчвам това: http://www.dooyoo.de/kinderwagen/babylove-regenschutz/
"Марката" е на DrogerieMarkts (DM), ако ги има във вашия град, става на абсолютно всякаква количка и е ок. 10 лв. Кай беше спасен от ранни уроци по плуване именно от това - оказа се, че дъждобрана към количката ни е оформен специално за "летния" кош и не е никак удобен със "зимната" кошница, в която се разхождаме още.
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #74 -: Юли 06, 2011, 13:27:06 pm »
Най-малко може да се опъне слънцезащитния чадър (не ми казвайте, че няма такъв). Моите независимо, че бяха на кърма, винаги съм носила АМ в багажа им. Все пак ако ревнат двамата няма се разхвърлям до кръста  :lol: Те така ни снимаха чужденците като се храним с шишетата, пък ако се и кърмехме  :lol:
Ели, дребосите вече са добре, утре ще са на градина. Другата седмица живот и здраве се надявам (а и трябва) да сме в новата квартира. На моите сложих възглавници на около 6 месеца, но те са много тънки бяха към натраците ни (Петето и тя има такива, сигурно си ги виждала). Много са им удобни и си ги търсят. Иначе имаме едни други малки, но те се използват за гушкане, за да не размотаваме играчки из леглата, а и се перат в пералнята (тях ми ги ши братовчед ми от някакви противоалергенни материали).
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #75 -: Юли 06, 2011, 14:20:37 pm »
Голям дъжд се изля днес над Варна, за другите места не знам! А аз от днес съм отпуска! :(
Идвалите на ДРЗ с кола от Пловдив, Стара Загора, как са пътищата? Някой минал ли е през Айтоския проход?   
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #76 -: Юли 06, 2011, 15:03:03 pm »
Аман от това време, но имайки предвид че лятото трябва да се върне, аз си взех сенник за количка от ДМ. Много е удобен, за предпочитане пред чадър, според мен.
Относно обширната ви дискусия за кошчето за кола, тъй като нашето столче е на 2 години (незнам дали новите са по-добри) и мъжа ми упорстваше, че детето е много сгънато, което не беше невярно, питахме ортопед и той каза, че може в началото да поставяме сгъната пелена на дъното, за да не пропада дупето много. И наистина смятам, че така е по-добре.
Аз да се похваля започвам да опаковам багажа за 3 седмично бягство  :lol: първо в родния град при бабата и после с баба и леля на планина. Стискам палци всичко да е ок и отсега си представям как се опъвам до минералния басейн, докато малкото мишле си спи, играе и пее (вчера за пръв път опитваше нови звуци  :wink:) в количката на дебела сянка и чист въздух. Дано хотела да ни намерят кошара, че колата е препълнена. Можете ли да ми препоръчате препарат за студена стерилизация или каквото намеря?
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #77 -: Юли 06, 2011, 16:38:07 pm »
Голям дъжд се изля днес над Варна, за другите места не знам! А аз от днес съм отпуска! :(
Идвалите на ДРЗ с кола от Пловдив, Стара Загора, как са пътищата? Някой минал ли е през Айтоския проход?   
ние на идване минахме от там- спокойно, прохладно- хубав е пътя, ама магистрала пак има
прибрахме се през Търново-Хаинбоаза- и този път е лек и няма никакви магистрали, а освен всичко друго е  и живописно
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #78 -: Юли 06, 2011, 17:05:50 pm »
 :lol:Кажи си де, кажи си за лавандулата на връщане.
На отиване пък ние с Дани искахме да минем през Айтос - Дългопол. Пак заради живописните гледки.
Добре че мъжете на зачатки са свикнали да уйдисват на прищевки :lol:.
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #79 -: Юли 06, 2011, 19:48:45 pm »
моето дете без да пуша около него прави спазми
познавам майки, които са пушили през цялата бременност, докато кърмят и продължават после- е, децата им са чисто здрави за разлика от моето


mini, какво всъщност искаш да кажеш с това?  8O

Болно ми е, Ира, мъчно ми е, че се старая да съм добра майка и да правя най-доброто за детето си, но явно не е достатъчно. Приемам го като личен провал в частта ми на родител и ми е безкрайно тежко. Не означава, че карам хората да правят всичко наобратно на това, което не е полезно за децата. Още по-тежко ми е, че масово хората ми го натякват, все едно може да се промени нещо в случая.

Ти несъмнено си добра майка и правиш възможно най-доброто за децата си. Това, че минавате лош период, не те прави лош човек. Стисни още малко зъби, ще си дойдат нещата на мястото с времето... :)

Гледам с Моника да избягваме некачествени храни, доколкото е възможно, менюто и да е разнообразно и уж по полезно, да не влиза в задимени помещения или това да се случва много рядко. Сега няма да си лиша детето от сватба, за 2 часа нищо няма да му стане....Когато беше малка я слагах да поспи в колата и седях от вън или си четях нещо вътре, сега издържа и без да спи...
Качих съседката и децата и без столчета в колата си, заради това няма да я оставя да ходи километър пеша до педиатърката с болни деца...все пак бели стават, но драми от това не е нужно да правим. Основно го караме по правилата.
Изобщо гледайте си живота и нека всеки го живее така както го чувства и както смята за добре. Поучителни лекции отдавна спрях да чета, всеки отговаря за действията си... Не разрешавам да се пуши в нас, не останаха пушачи, ако имам гости такива, излизат на терасата, така както съм правела и аз когато бях пушач. Мисля, че това са нормани неща.

Моята девойка се раздираше от рев в стола, докато не стана по-голяма и не започна да ми обяснява, че и става лошо...просто не карах сама и избягвахме пътуванията изобщо. Като бебе почти не пътувахме, защото тя просто не се спираше, до посиняване и задушаване! Само в квартала на бързо, само когато е в настроение и изобщо беше голяма драма.Сега няма проблем, аз си карам, тя се вози вързана, но ми трябваха да не казвам почти две години за да го постигна...

Ние планираме море, ще ходим на гости последната седмица на юли на Кранево. Едно познати имат къща там и ни поканиха на гости. То в София няма да намерим време да се видим, поне там да наваксаме за няколко дни. Дано не ми се провали почивката, защото отчаяно имам нужда от нея...
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0