0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« -: Юли 04, 2011, 13:50:27 pm »
Да е слънчева, здрава, без инциденти :)

Късно се включвам, но по повод столчетата и ние миналата седмица катастрофирахме. И за да избегнем колата отпред мъжът ми отклони колата към високич бордюр и стъпба. В стълба не се блъснахме, но яко се раздрусахте от удара с бордюра. Ако Ники не беше в столчето щеше да литне отпред. А някой беше сложил ламарина ли, пирон ли, на пътя, гумата гръмна (буквално се чу гръм) и както валеше и беше мокър пътя...сещате се.

Аз съм възмутена от друго, и искам да си споделя.
Вчера бяхме на сватба. Заведох Ники с бабата при булката, за да се снимат, да поиграе и т.н. Радваше се детето, весело му беше, обаче като видях, че му се приспа и си го заведох да спи. Другите деца бяха малко по-големи от него - с по два, три месеца и освен, че ги тъпчеха, ги водиха целия ден със себе си, до вечерта чак. Децата не спаха, държаха ги навън (беше открита церемония) в дъжд и вятър и вечерта в одимения ресторант!
[/url][/url]
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #1 -: Юли 04, 2011, 16:17:21 pm »
Вени, за спането - както и да е. Ще изкарат един ден без да спят децата. Но за пушенето направо не ги разбирам тези хора. Вероятно си мислят, че няма да им стане кой знае какво на децата. Аз заради себе си избягвам места, на които се пуши. И това е и основната причина да се прибирам толкова рядко в София. А за детето да не говорим. Баща ми все още е заклет пушач. Никога не се е съобразявал с нас. С брат ми бяхме толкова отвратени, че не пропушихме. Иначе има доста хора от моето поколение, които не пушат в дома си или в затворени помещения.  :wink:

Приятна седмица и от нас! Да грее много слънце, да е топла и децата ви да са здрави!

 

*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #2 -: Юли 04, 2011, 16:30:34 pm »
Здрава и слънчева седмица за всички!За нас пак не е здрава,защото Митко взе да го повтаря ентеровируса,а още не съм го захранила :?.
За пушенето и аз съм пушач,но у дома никога не се е пушело.Лятото на двора,зимата-долу в парното :D.

*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #3 -: Юли 04, 2011, 22:31:15 pm »
Здравейте и здрава седмица от нас! Дано да е малко по-слънчева и топла от предишната!
Столчето на Илияна не сме го купували, за временно ползване сме го взели. Не ми се искаше да купя нещо за 60-70 лв, което ще постави детето ми в риск... Не се закрепя с база за кола, а само с коланите. Смея да твърдя, че ги закопчавам "по правилата", но видях как подскочи... Както и да е, на столчетата, до които аз съм имала досег не е имало обяснение за дръжката, много майки я обръщат назад, за да не им пречи, за това отбелязах, че трябва да "сочи" седалката. А повечето около мен си возят децата в коша за новородено по гореизброените "основателни причини".
Вени, остави ги да си гледат децата както намерят за добре. Едни им дават кафе, други на цигарен дим ги оставят, а трети голи, боси и гладни по улиците. Вече ми липсва енергия да ограмотявам родители, все пак аз съм в категорията "вчерашна пикла" и постоянно чувам израза "и ние сме гледали деца, ти ли ще ме учиш", та моето едва на 5 месеца... Няма как да накараме родителите (поне доста голяма част от тях) да гледат децата си далеч от цигарен дим, силна музика и всякакви полезни храни от рода на чипсове, снаксове, шоколади, коли и т.н. Оставила съм ги всички, ама като гледам дечицата ми се къса сърцето... Радвам се, че поне тук майките са против тези неща и гледат с друго око на отглеждането на децата си!
Лека вечер от мен :)

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #4 -: Юли 04, 2011, 22:49:42 pm »
Аз съм възмутена от друго, и искам да си споделя.
Вчера бяхме на сватба. Заведох Ники с бабата при булката, за да се снимат, да поиграе и т.н. Радваше се детето, весело му беше, обаче като видях, че му се приспа и си го заведох да спи. Другите деца бяха малко по-големи от него - с по два, три месеца и освен, че ги тъпчеха, ги водиха целия ден със себе си, до вечерта чак. Децата не спаха, държаха ги навън (беше открита церемония) в дъжд и вятър и вечерта в одимения ресторант!
Ами да ти кажа, аз понякога си се ядосвам, че съм толквоа стриктна с режима на Ивана, защото буквлано целият ден ми се върти около нейният режим и не знам до кога мога да изкарам така. Иска ми се да можеше някоя смяна в режима да не и се отразява толквоа зле, ама няма как. АКо не го спазвам и няма как да се оправя и с нея, и с работата, а след месец и с още едно бебе. Обаче съм много против да държат децата на цигарен дим. Те като искат да се тровят ( аз съм била пушач 19 години, до някъде ги разбирам), но защо тровят и децата? Да седнат отвън и да пушат колкото си искат, а не да държат децата на замърсеният въздух в ресторанта.

Боби


  
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #5 -: Юли 04, 2011, 23:00:17 pm »
Хубава юлска седмица ви пожелаваме:)

Боби, благодаря(от предната тема):). Наистина е весело в нас. Да ви кажа, последната седмица разбрах колко много нови неща знаят децата от това, че ни наблюдават какво правим. Днес свекърва ми идва за да отида аз за храната и още влизайки от вратата Алекс взема домашните чехли (тези, които само тя обува) измежду другите и и ги носи.
Никол пък взела в ръчичката си от ежедневните ми превръзки и заела разкрачена позиция се опитва да си ги сложи :) Това не съм и го показвала признавам. Нямам спомен случайно дали ме е виждала, възможно е но ме учудва как започват да запомнят всичко:) Сега сме на тема да обуваме на мама обувките и много се ядосват когато джапанките им падат от краката защото немогат да си ги сложат между пръстчетата. Всеки е с номера си.

Бъдете здрави:)
при тримата останаха само малко сополи и кашлица при Ники и Дани но и това ще мине.

Мими, Парси дано бързо оздравяват малчовците.
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #6 -: Юли 04, 2011, 23:02:40 pm »
С риск да отворя "Кутията на Пандора", но цигарения дим ли е най-голямата угроза за правилното здравословно и физическо развитие на детето? Щото за мен по-голямата заплаха са Е-тата, химиите /включително и хомеопатични/ , които даваме при всяко заболяване, въздуха, който децата ни дишат в града, синтетиката, в която ги обличаме, обуваме и завиваме по време на сън, детските играчки с неизвестна по произход пластмаса, боичките , с които рисува детето ... да продължавам ли? Е на фона на всичко това си пуша пред детето /не го правих докато не направи две години и половина/, но аз не мога да му осигура вечно стерилна среда.
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #7 -: Юли 04, 2011, 23:48:09 pm »
Цигареният дим със сигурност не е полезен и за децата и за нас пушачите /и аз съм пушач/, но и мен ме притесняват повече изброените други вредни неща. Най-малкото, защото ако мога да спра да пуша, или да държа детето далеч от задимени места - върху другото нямам никакъв контрол, както и всички вие.
Пуша и пред и около детето на открито, като разбира се - внимавам димът да не отива към него, или към друго дете. Това на кафене обаче. По паркове и градинки не ходя принципно, но когато се е случвало да седна, предпочитам да не паля ако има деца в близост. Не защото смятам, че ще убия нечие бебе бълвайки цигарен дим в атмосферата, но винаги мога да попадна на майка убедена в това и да ми направи някой лют панаир, а аз такива панаири мразя. У дома пуша на кухненския абсорбатор /в студено време/, откакто имам бебе и когато то не е в същото помещение.

Откровено казано, не бих влязла с малкия в заведение за пушачи, а то вече е и забранено и съвсем правилно. Ако става въпрос за празник, сватба и от сорта събития на които трябва да присъствам с детето и е топло, дори в заведението да се пуши - ще съм с него повече навън, да уважа събитието все пак, не бих се впрегнала толкова по въпроса, все пак ще е инцидентно. За зимата - учтива бих отказала присъствие в някой задимен ресторант, вече е прекалено това за едно бебе.

За режима - майките, чиито деца имат железен режим, сигурно разбират по-добре за какво говори Жаси. Моето хлапе е с "гъвкава програма" и то си я прави такава, не аз та...спал, не спал - както му дойде. Но той е бебе все пак, при по-големи деца може и да е различно. Ако съдя по разказите на майка ми за мен обаче, явно има и големи деца без режим.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #8 -: Юли 05, 2011, 01:30:02 am »
Lady,може и да са по-лоши, а може и да са толкова лоши, колкото и дима - никой не знае. При всяко положение не виждам как аргумента, че има по-лоши неща означава, че не е проблем да им правим средата още по-лоша. Нито ти нито аз можем да посочим до какво водят Е-тата, докато всички прекрасно знаем до какво води цигареният дим.  Това може да им причини астма или емфизема и се знае, че 20% от дългогодишните пушачи имат някаква форма на хронична обструктивна болест на белите дробове. Това не е малък процент, не е за подценяване. Следователно за едно дете това е още по-лошо. Аз всъщност не казвам да не се пуши пред децата или до децата, а да не са в затворено помещение  с пушачи. Няма логика да се изисква да не се пуши до тях на открито, където почти всичко отива в атмосферата и без това.
 

Б.


  
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #9 -: Юли 05, 2011, 08:03:21 am »
моето дете без да пуша около него прави спазми
познавам майки, които са пушили през цялата бременност, докато кърмят и продължават после- е, децата им са чисто здрави за разлика от моето
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #10 -: Юли 05, 2011, 10:07:45 am »
моето дете без да пуша около него прави спазми
познавам майки, които са пушили през цялата бременност, докато кърмят и продължават после- е, децата им са чисто здрави за разлика от моето


mini, какво всъщност искаш да кажеш с това?  8O
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #11 -: Юли 05, 2011, 10:34:19 am »
Хубава и здрава седмица от нас!

Jbrul, jasmin_veni, aditoo, радвам се, че всички сте се разминали с уплаха или грижи само по колите, не по децата след пътните инциденти. Нацелувайте ги от мен. Моите деца с мъжа ми миналия ноември излетяха от магистрала със 130 км/ч и по капак. Нямаха и драскотина, защото ги тормозим със столовете и коланите. Права е Jam за естествения отбор - аз като видя такова нещо, казвам, обяснявам, помагам даже да се постави правилно стола. И повече не настоявам и не се кося. Същото важи и за пушене, Е-та и всичко подобно - който го е грижа за децата му, чете и пита. Или поне слуша. Който не - за съжаление не можете да помогнете, само ще си съсипете нервите. А това е във вреда предимно на вашите семейства.

И на по-свежа тема - зачатските пазарски торби са идеални и за плажни, много съм щастлива с моята. Ще пусна утре морски снимки със зачатските детски тениски, с все децата в тях.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #12 -: Юли 05, 2011, 10:54:50 am »
мдаа, аз също не правя компромис с возенето в столчета и добре завързани с колани. Мармотче ви е казала, но аз също винаги се сещам за тяхната случка и всеки път настръхвам все едно се е случило с моите деца, така че компромис не бива да има, не ме трогват ревове и подобни, още повече че много бързо свикват след като разберат че няма да им мине номера :wink:
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #13 -: Юли 05, 2011, 10:59:28 am »
И аз съм пушач, но никога не пуша в помещение с деца, вкл. у дома. Пуша навън  и зиме и лете :)

Режима му спазвам стриктно и го намирам за добро и за него, и за мен

Здрави да са всички малки и големи! Бързо оздравяване на болните!
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #14 -: Юли 05, 2011, 11:00:38 am »
Да се включа и аз за цигарите - не съм лапала дори запалена цигара, реално околко мен винаги се е пушило (родителите ми, сестра ми, приятелите). Преди като постоянно бях в цигарен дим не можех да направя разликата, но сега когато у нас не се пуши и рядко попадаме в такава обстановка на другия ден се чуствам със задръстени дробове буквално - кашлям като дърт пушач и т.н. всички екстри. Ами аз не бих си подложила децата доброволно на това, както казва сватята без цигари около тях си правят спазми...
Ни всеки си решава как ще си гледа децата и на какво да ги подлага. Лейди, всичко, което си изброила е така, но нали затова гледаме и да им купуваме само памучни дрехи, хубави играчки, качествена и прясна храна (доколко е възможно е друг въпрос). Не вярвам някой да дава боклуци на децата си само защото така или иначе някоя година ще се мре...
Мармотче, като се сетя за случката тогава и настръхвам... Преживявала съм същото, дано на никой не му се случва. Едно такова преживяване наистина кара човек да преосмисли живота си и ценностите си... Радвайте се на дребните неща, не се връзвайте много на хората и няма нищо по-хубаво и важно в живота от здрави деца... всеки път (предполагам като всички тук) се моля аз да съм болна, а не те...
Малко дълго стана, но ще ме извините  :oops:
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #15 -: Юли 05, 2011, 11:25:35 am »
Джамче, със сигурност мини няма предвид, че няма проблем с пушенето, но аз имам същия пример пред мен.
Детето на братовчедка ми е със 5 мес. по -голямо от Кристина. Тя пушеше през цялата бременност стабилно, дори отивайки в Родилния дом, с не знам колко см разкритие ,седеше отпред и пушеше за успокоение 8O. Детето го почна на 2 месеца със сокчета, на 2 години редовно ядеше Макдоналдс, набива кремвирши и салами ежедневно,и до ден днешен е изкарало една варицела и една настинка. С моята са в една група в ясла, и учителката ми е казвала, че тя е едно от малцината деца, които нямат отсъствия.Това дете не изпи нито един антибиотик и не му потече сопол,тази зима въпреки гадните вируси. За сметка на това Кристина изпи сигурно 5/вече им загубих бройката/ антибиотика от Януари до сега. Детето проходи рано,много активно, редовно е неподходящо облечено, и въпреки това е здраво и жилаво.
И пробвайки се няколко пъти, да говоря с нея, редовно получавам отговор как нейното е здраво, пък мойто със всичкото био, където яде, е болнаво. :?
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #16 -: Юли 05, 2011, 11:33:02 am »
И пробвайки се няколко пъти, да говоря с нея, редовно получавам отговор как нейното е здраво, пък мойто със всичкото био, където яде, е болнаво. :?

Пък ти защо не и кажеш, че след години нейното ще е затлъстяло и с проблеми в метаболизма, а твоето "био" гопредпазваш от язви,м? Много ме нервят така разни хора, както и с репликата "пък мойто какво е яло и пило-ей го, нищо му няма". Ми ракийка що не му дадат и цигарка така, да я прокара.
[/url][/url]
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #17 -: Юли 05, 2011, 11:37:57 am »
Покрай тези цигари забравих най-важното да кажа - в магазини Дайхман има 50% намаление на някои модели. Купихме вчера маратонки Фила за бандата по 20лв  :wink: На фона на балатумките на същата цена на пазара тези са страхотни  :lol:
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #18 -: Юли 05, 2011, 11:38:53 am »
Не е точно така, има си по-болнави деца и по-малко болнави, НО компромис с храната не бива да се прави, както с осигуряването на здравословна среда на живот, защото всичко това е инвестиция в бъдещето. Всяко дете боледува когато тръгне на детско заведение например, докато изгради имунитет малко или много, но когато детето се храни добре и здравословно то се преборва много по-лесно и бързо с болестите. Аз вярвам в това и го прилагам почти 5г. вече. Не правя компромис дори с цената на много усилия и нерви.
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #19 -: Юли 05, 2011, 11:41:18 am »
Ауу, Мими те без пари бе  8O
Аз вече два пъти купувам на Боби от там, доволна съм.

Иначе по темата - отдавна не хабя енергия да давам акъл на някой, който не ми го е поискал.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #20 -: Юли 05, 2011, 11:57:10 am »
Не е точно така, има си по-болнави деца и по-малко болнави, НО компромис с храната не бива да се прави, както с осигуряването на здравословна среда на живот, защото всичко това е инвестиция в бъдещето.

точно така. затова ме шокират изказвания от рода на "аз моето го пазя, пък болно, а чуждите не ги пазят, а са здрави". такива изводи са статистически недостоверни.

наскоро отново се впечатлих от група родители на месечни бебета, които пушеха преспокойно до децата си в затворено заведение. аз съм пушач, но при детето си в затворено помещение не пуша.

колкото до столчета и колани (ен-ти ремикс на темата), моят син вече отказва да се вози невързан с колан, дори когато се налага да пътуваме с такси на задната седалка, където няма столче.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #21 -: Юли 05, 2011, 12:10:18 pm »
Хубава, слънчева и здрава седмица!
Болните бързо да оздравяват!
За вечната тема "то като това и това му давам на мойто- какво му е станало" или "аз като така правя- та ето на - живо и здраво си е", ще кажа само едно нещо от позицията на човек, който от 15 години се бори с метаболитен синдром- резултатите от такова родителско лекомислие се инкасират в зряла възраст.
Освен това установявам,че е малко невъзможно да накараш да мислят в перспектива хора, чийто деца са се появили в живота им случайно, веднага, щом са го пожелали или просто без особени усилия- те си карат ларж и това си е, а в техните очи ние сме побъркани маниачки.
Жалко за децата, но човек няма как да накара родителите насила да проумеят- остава само да се надяваш, че личният пример ще ги накара поне малко да се позамислят.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #22 -: Юли 05, 2011, 12:31:24 pm »
И аз се сетих точно за случката на Мармотче миналата година, след инцидента и като лудите си повтарях наум: "Ето, права съм, права съм, винаги съм права като се запъвам за такива неща, добре че съм проклета и неотстъпчива, когато съм убедена, че нещо е правилно, особено за детето"  :lol: Добре, че всички преживели подобни случки тези дни - не пострадахме и децата ни са непокътнати, пък който е луд и прост /не се извинявам/ да си вози детето като "свободен електрон" в автомобил...дано все на КАТ да попада и да го съдират от глоби!  :x То друго няма да ги накара някои родители да се държат отговорно, освен ядове с полицията. Както всички се научиха да си ползват предпазните колани, така и със столчетата за деца ще се научат - тормоз и санкции и това е.

Намирам за абсурдни мнения от вида на: "аз моето дете го гледам едно към гьотьоре и е здраво, пък ти твоето му трепериш, а е болнаво"  8O Не само е абсурдно, ами направо е обидно една майка да го каже на друга. Нещо като изказванията, когато опитавхме за бебе, че еди кой си пушел като комин и пиел като смок, пък ей на направил три живи и здрави деца от раз, значи са пълни глупости тези спермограми и изследвания на мъжа ми, витамини и пр. Всички сте чували подобни дивотии на някакъв етап предполагам. Че и за децата - същата работа.
Каквото дете ти се "падне" - такова. Ако е от здравите - добре и това е още една причина да се грижиш за него правилно, да го храниш качествено, за да продължи да си бъде здраво. Ако е болнаво - още по-важно е да го гледаш както трябва и с каквото трябва, за да укрепне и да разреди болестите. Изобщо не разбирам как може да се коментират такива въпроси?! Напоследък май, доста неща взех да не разбирам... :?

Дано е слънчева и топла тази седмица, здрави деца и никакви инциденти за нищо! :D

П.П. При нас тази сутрин се разминало първото падане на бебето от дивана, баща му го хванал навреме. Сега се търкаля на воля в басейна за игра и скоро - няма да го огрее да лежи на дивана/спалнята/повивалника и в този ред.
« Последна редакция: Юли 05, 2011, 12:37:47 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #23 -: Юли 05, 2011, 14:21:48 pm »
Привет и от мен.
Дано седмицата е много слънчева, усмихната и здрава за всички. Болните да оздравеят по-бързо.
Относно цигарите - когато сме навън нямам против, но когато сме затворени в стая държа да не се пуши. Това е лично мое решение. По принцип съм бивш пушач, дори и сега много ми се пуши ама удържам фронта заради детето. И аз съм на мнение, че каквото зависи от нас за доброто на бебето трябва да го правим. Всеки решава сам за себе си обаче. Няма смисъл да се ядосвате за това как другите си гледат децата. Аз лично гледам да не се впечатлявам и да не обръщам внимание. Не коментирам и не обяснявам и не давам съвети, освен ако не са ме попитали. Така че момичета гледайте си децата здравословно и не им обръщайте внимание. Важно е вашето спокойствие и здраве.

Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #24 -: Юли 05, 2011, 15:57:40 pm »
По въпроса със столчетата и свикването на децата в тях - моята дъщеря от както се научи да се обръща като бебе пищеше като заклана и в количката и в столчето за кола - и така месеци наред, не обичаше да е вързана и това е. Това по никакъв начин не ме е накарало да правя компромис със сигурността и', а измислях всякакви фокуси да я разсейвам - държа и до днес торба с играчки в колата, музички, нещо за гризане (като по-голяма вече), колко километра съм изминала пеейки 'чело коте' :lol:, а когато е имало възможност съм натоварвала и някого за компания да я занимава и така.. С безопасността на децата компромиси не бива да се допускат.

..а и столчето за кола ни е най-скъпата покупка за детето.
« Последна редакция: Юли 05, 2011, 15:59:16 pm от Dindin »
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #25 -: Юли 05, 2011, 16:05:10 pm »
моето дете без да пуша около него прави спазми
познавам майки, които са пушили през цялата бременност, докато кърмят и продължават после- е, децата им са чисто здрави за разлика от моето


mini, какво всъщност искаш да кажеш с това?  8O

Болно ми е, Ира, мъчно ми е, че се старая да съм добра майка и да правя най-доброто за детето си, но явно не е достатъчно. Приемам го като личен провал в частта ми на родител и ми е безкрайно тежко. Не означава, че карам хората да правят всичко наобратно на това, което не е полезно за децата. Още по-тежко ми е, че масово хората ми го натякват, все едно може да се промени нещо в случая.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #26 -: Юли 05, 2011, 16:15:48 pm »
моето дете без да пуша около него прави спазми
познавам майки, които са пушили през цялата бременност, докато кърмят и продължават после- е, децата им са чисто здрави за разлика от моето


Мини,
никога не съм пушила, алкохол не пия, храня се здравословно от години, кафе пропих миналото лято, като бременна бях много внимателна със всичко, въпреки това, щерка ми се роди със сериозен здравословен проблем.

Възмущавам се дълбоко от вида на пушеща бременна жена..

Сигурна съм че ти, също като мен правиш най-доброто по силите ти за децата си, но понякога майчините грижи не могат да опазят децата ни от всичко, колкото и да искаме.
Всяко дете е различно, по-послушно, по-палаво, по-боледуващо, по-интелигентно, но-любопитно, по-инатливо.. Наше задължение е да осигуряваме на децата си най-здравословната, благоприятна и любяща среда за живот и развитие.
« Последна редакция: Юли 05, 2011, 16:25:12 pm от Dindin »
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #27 -: Юли 05, 2011, 16:18:14 pm »
моето дете без да пуша около него прави спазми
познавам майки, които са пушили през цялата бременност, докато кърмят и продължават после- е, децата им са чисто здрави за разлика от моето


mini, какво всъщност искаш да кажеш с това?  8O

Болно ми е, Ира, мъчно ми е, че се старая да съм добра майка и да правя най-доброто за детето си, но явно не е достатъчно. Приемам го като личен провал в частта ми на родител и ми е безкрайно тежко. Не означава, че карам хората да правят всичко наобратно на това, което не е полезно за децата. Още по-тежко ми е, че масово хората ми го натякват, все едно може да се промени нещо в случая.

Усетих прекрасно какво имаш предвид, затова и написах горното. Това, че детето ти боледува по-често от другите не те прави по-лоша майка от останалите!
« Последна редакция: Юли 05, 2011, 16:20:34 pm от Dindin »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #28 -: Юли 05, 2011, 16:19:46 pm »
моето дете без да пуша около него прави спазми
познавам майки, които са пушили през цялата бременност, докато кърмят и продължават после- е, децата им са чисто здрави за разлика от моето


mini, какво всъщност искаш да кажеш с това?  8O

Болно ми е, Ира, мъчно ми е, че се старая да съм добра майка и да правя най-доброто за детето си, но явно не е достатъчно. Приемам го като личен провал в частта ми на родител и ми е безкрайно тежко. Не означава, че карам хората да правят всичко наобратно на това, което не е полезно за децата. Още по-тежко ми е, че масово хората ми го натякват, все едно може да се промени нещо в случая.


а като знаеш, че не зависи от теб и не може да се промени нещо в случая - защо продължаваш да го възприемаш като личен провал, още повече "като родител"? това е абсурдно и е много вредно мислене.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #29 -: Юли 05, 2011, 16:21:17 pm »
Диндин, благодаря. Наистина не искам да ставам център на темата с това изказване, сутрешното беше написано с ирония, която явно не подчертах достатъчно. Аз ще продължавам да правя това, което нормалната човешка логика предполага.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #30 -: Юли 05, 2011, 16:41:38 pm »
Свате  :bighug:
Диндин, въпреки всичко, малката е толкова лъчезарна - прекрасна!
Снощи отидохме до Кауфланд и една продавачка на щанда за хляба ме попита може ли да почерпи малките с бонбони. Попитах я какви, тя каза желирани, аз естествено отказах. Тя ме попита те какви бонбони ядат. Позамислих се, не можах да измисля и казах никакви. Да ви призная така ме изгледа, че чак се почувствах виновна защо още не съм дала на децата си бонбони...
Може би, ако не бяха техните проблеми и болести и аз щях да съм с друг акъл за хранене и т.н., но според мен всяка грижа около малките (особено болести) ни прави по-добри родители. Естествено това не означава, че здравите деца имат лоши родители, да не ме захапете сега  :lol: :lol: :lol:
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #31 -: Юли 05, 2011, 18:06:22 pm »
мини, ти си прекрасен човек и майка. Подкрепям Ирина, защото няма какво повече да кажа.

мими26, един ден прибирам детето от яслата и някакво друго детенце имало РД. Обикновено носят шоколадови торти родителите. Не знам защо. И възпитателката ми каза, че моят син нещо не бил във форма. Отказал да яде от тортата.  :lol:

Никога не съм пушила, затова не мога да се изкажа от гледната точка на родител-пушач, но като дете ми е било неприятно, че баща ми пуши без изобщо да се съобразява с нас.  :?


Приятна вечер!

Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #32 -: Юли 05, 2011, 18:18:17 pm »
Mini, що за мисли? Ти си прекрасна майка, прекрасен човек, как може да сеобвиняваш? Някои неща са извън нашия контрол и това усещане е ужасно, води до самообвинения и излишно натоварване. Аз ти се възхищавам за това как готвиш по 5 неща всеки ден, работиш и възпитаваш две прекрасни принцеси без да ти мигне окото, аз не знам дали тази програма би ми била по силите. Провал като родител за мен е когато едно дете е откровенно арогантно и лошо към другите деца, което обижда по-слабите, защото родителите му така го учат.

П.С. Моля някой да ми обясни какво е гьотере и този израз, защото никога не съм го разбирала :oops:
[/url][/url]
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #33 -: Юли 05, 2011, 18:37:54 pm »
Позамислих се, не можах да измисля и казах никакви. Да ви призная така ме изгледа, че чак се почувствах виновна защо още не съм дала на децата си бонбони...
Да бе, виновна. Че то по-добро от това да не им даваш бонбони и подобни боклуци няма. Аз разбирам те да те врънкат и ти не , та не. Обаче ако не знаят и не им лиспват не виждам проблема. На мен не ми купуваха шоколади и аз не обичах шоколад. Дори и някой да ме почерпи, отказвах. Колкото по-дълго удържиш фронта, толкова по-добре. Аз също нямам и най-малкото намерение да купувам бонбони.

По този повод се сетих, че не знам какво ще правя с гледането на телевизия и електронните игри, но ще я държа далеч възможно най-дълго. Евентуално като тръгне на училище сигурно няма как да и забраня игрите, но няма зор аз да я приучвам, доакто си живее в неведение за съществуването им.

П.С. Моля някой да ми обясни какво е гьотере и този израз, защото никога не съм го разбирала :oops:
Жаси, имаш предивид някой като каже „едно към гьотере“, ли? Ами има се предвид, че не се мери нещо точно, а горе-долу на око. Поне аз за това го употребявам, не знам дали има и друго значение. Понякога се има предвид, че не е правилно, друг път че просто не е важно да е точно ( за рецепти примерно).

Момичета, мислите ли че е възможно Ивана да усеща, че има нещо ( за това, че съм бременна) и затова да си промени поведението. От  няколко дена е страшно капризна за всичко, само реве, иска да я вдигам , отказва да пие и да яде ( после пък изпива и изяжда всичко)  и се храним по сума ти време. Не е болна, няма температура, а и като се разсее започва да се смее и си играе. Като го споделих с няколко човека, те ми казаха, че усещала, че ще има бебе и искала повече внимание. Аз съм доста скептично насторена към това, но все пак да попитам вие какво мислите?
« Последна редакция: Юли 05, 2011, 18:45:18 pm от Bobbie »


  
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #34 -: Юли 05, 2011, 19:28:31 pm »
Здравейте момичета, пожелавам здрави дечица и спокойни майки. Мен последно време трудно ми се отдава да съм спокойна, но поне сме здрави, да чукам на дърво. Искам да питам момичетата от Варна дали могат да ми помогнат с търсенето на квартира. Оказа се, че не е удобно да отседнем при нашите познати, а семейният им хотел все още не е готов и сега търсим друг вариант. Идеята е да сме с двете деца и евентуално с баща ми. Ще съм благодарна на всички , които се отзоват с информация.
Ох с тия бонбони и шоколади. Признавам си , че не можах да опазя Тошко от тях, но все пак се дават в разумни, ако въобще има такива, граници. Той много обича сладки неща, затова винаги като излизаме задължително нося плодове, поне тях не отказва за сега.
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #35 -: Юли 05, 2011, 19:35:36 pm »
Аз пък мисля, че й избива зъб. Моето дете е същото като го мъчи зъб, с разликата, че ме замерва с храна, като опитам да го храня.
[/url][/url]
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #36 -: Юли 05, 2011, 19:37:47 pm »
Момичета, мислите ли че е възможно Ивана да усеща, че има нещо ( за това, че съм бременна) и затова да си промени поведението. От  няколко дена е страшно капризна за всичко, само реве, иска да я вдигам , отказва да пие и да яде ( после пък изпива и изяжда всичко)  и се храним по сума ти време. Не е болна, няма температура, а и като се разсее започва да се смее и си играе. Като го споделих с няколко човека, те ми казаха, че усещала, че ще има бебе и искала повече внимание. Аз съм доста скептично насторена към това, но все пак да попитам вие какво мислите?

аз съм скептична. за 5 години, синът ми е минал през купища такива периоди на промяна на поведението, а бременна повече не съм била нито за миг.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #37 -: Юли 05, 2011, 19:39:12 pm »
Аз пък мисля, че й избива зъб. Моето дете е същото като го мъчи зъб, с разликата, че ме замерва с храна, като опитам да го храня.
Вероятно си права, защото и през нощта ми проплаква. Егати зъба - става от сън, нищо не е пила вече цели 12 часа и започва да отказва да пие каквото и да е, а устните и напукани и пресъхнали, та и ги мокрих с вода.

Б.


  
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #38 -: Юли 05, 2011, 19:53:03 pm »
Весела и топла седмица и от мен.
По повод пушенето - знаете, повечето, пушач съм. Но още много преди да се появи иколета в нашата къща спря да се пуши. Само на терасата. Студ не студ - там. Добре е че забраняват пушенето на все повече места. Ей на, в хотела за ДРЗ не се пушеше никъде - ами живи сме всички пушачи :wink:.
За сладкото, бонбоните и так далее боклучки - онзи ден бяхме на детски РД и малко нашега ме бъзикнаха, че не давам шоколад. Но аз си имам стандартен отговор - "лоша и проклета майка съм, да свиква". Обаче моето нехранено с бонбони дете яде повече от каките, които дори са по-големи. Вярно преглътнах 3-4 кръгчета кремвирш, но с тях изяде и 3 филийки франзела. А торта не пожела, категорично. Предложих, колкото да я пробвам - ми не иска. Продължи да си дъвче франзелката.
И да се похваля, забелязвам една хубава тенденция - като ѝ предлагат нещо, тя казва "мама" и дърпа моята ръка. А дано продължи така.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #39 -: Юли 05, 2011, 20:31:33 pm »
И да се похваля, забелязвам една хубава тенденция - като ѝ предлагат нещо, тя казва "мама" и дърпа моята ръка. А дано продължи така.

сега... да не ви разочаровам, но и това най-вероятно ще отмине, когато се настаните трайно в детските ясли и градини.

знаете, че Мартин е бил образец за "правилност" в захранване, подбор на храните и прочие, на 2 години изобщо не  посягаше към зрънчовци и торти по рождените дни, но след стандартното обучение по хранене в детските заведения, бързо научи и кремвирш, и вафла, и меденка, и вече е готов стръвно да налита на всичко сладко, промишлено произведено и пакетирано. любимите бисквити на mini - Орео - наизуст знае как се ядат, макар че нито е виждал такива у дома, нито е гледал реклами у дома. слава богу, към зрънчо все още не посяга, плодове и зеленчуци продължава да яде с охота и сравнително лесно бива разубеждаван да замести желаната сладория с плод.

та така де - ще има регрес, но все так се надяваме, че основите са поставени. после започваме да работим с разумни аргументи.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #40 -: Юли 05, 2011, 20:48:07 pm »
Боби, и Ники беше така. 2 дни беше пил само 50мл. вода, а устните му напукани. И мляко отказваше повече от 100 гр. Накрая купих ябълков сок, слесих 100мл. сок и 100 мл. вода и бяха изпити на екс. Така започнах да го прекарвам и междувременно му купих чаша със сламка от преди 3 дни и се научи да пие така :)
Пък моята свекърва разправяла пред съседите, че не даваме храна на детето и го държим гладно. Съпругът ми я направил на 2 стотинки пред всички :lol:

Джам
, а когато започна да ги яде казваше ли кой му ги дава (лелката например?)
[/url][/url]
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #41 -: Юли 05, 2011, 21:00:03 pm »
Джам, а когато започна да ги яде казваше ли кой му ги дава (лелката например?)

не, той не споделя такива неща, нито помни какво е ял, но менюто е изложено на видно място :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #42 -: Юли 05, 2011, 21:10:11 pm »
не, той не споделя такива неща, нито помни какво е ял, но менюто е изложено на видно място :)

Може би остават и издайнически петна по дрехите и трохи по джобовете. :lol:
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #43 -: Юли 05, 2011, 21:12:50 pm »
По този повод да ви се похваля от новата градина. В петък като ги взимах видях, че в менюто фигурираше суха паста за следобедна закуска (сутрин незнам поради каква причина менюто се слага след 9 часа и не можем да го видим). Попитах учителката те дали са яли, отговора беше: "А не, ние сме си сложили бележка тук (в стаята на таблото) какво сте посочили да не им даваме и ние си проверяваме преди всяко хранене" Попитах какво са яли и учителката малко виновно "Ами едно детенце имаше рожден ден и черпеше и ние съчетахме със закуската и на тях дадохме масленки (купени). Нали не съм объркала? В тях няма какао и ядки"
Зарадвах се, че не дават това, което съм казала и приемат присърце нещата. Естествено те не бяха яли и масленки, но все пак все някога ще ядат - това е едно от моите лекарства за болеста ми  :lol:
А торта ядоха за първи път сега на рождения си ден (тази която аз правих), купена все още не са яли. Изключвам бисквитените и бишкотените торти (пак домашни).
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #44 -: Юли 05, 2011, 21:15:55 pm »
Хубаво де, и по мое време закуските бяха подобни, обаче нямаше шоколад. Дори и в Каварна баба ми правеше палачинки, пържени филийки, питки, понички и до днес обичам шоколад, но от повечко ми призлява (онзи ден на сватбата тортата беше изцяло шоколадова, едва изядох 2 хапки). Каква точно е разликата в онези менюта и днешните? Защо не могат да вкарат повече плодове? Сега има варианти, нали?
И още нещо. Махнали ли са:
1.каша от пиле
2.мляко с ориз
3.грис
4.кус-кус със мляко и сирене

Предлагат ли още чай е онези металните купички?
Това от любопитство питам.
[/url][/url]
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #45 -: Юли 05, 2011, 21:16:12 pm »
Jam, грешиш-въобще не са ми любими
ама фирма, кво да правя, трябва да си защитавам работното място  :wink:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #46 -: Юли 05, 2011, 21:21:37 pm »
Вени, всичко изброено го има в менюто (само кус-куса е без мляко). За чая не знам в какви купички го сервират, но имат чай сутрин. Плодове има в 10ч и за десерт на обяд.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #47 -: Юли 05, 2011, 21:29:50 pm »

сега... да не ви разочаровам, но и това най-вероятно ще отмине, когато се настаните трайно в детските ясли и градини.


Абсолютно съм наясно с това. Просто ѝ се радвам на новите номера. Но все пак .... колко добре звучи. :wink:
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #48 -: Юли 05, 2011, 21:42:57 pm »
Здравейте,ами аз лично искам не искам компромис със стола за кола правя,но съм склонна да предоставя моето дете на всяка една кандидат майка за да видя ако тя успее да го накара да спре да пищи и плаче истерично,на ръце ще я нося.Моето дете не иска и не иска,страх ли е не знам,но писъците са неистови,опитах се да изляза с него онзи ден с колата ,амииии познайте,100 пъти спирах на аварийни да се опитам да го успокоя,ама нее съответно накрая спрях наистина в една пряка ,и зачаках една приятелка да дойде че да го вземе  а аз да паркирам,през това време.Детето ,трепереше от рев,пищешее и едвам го успокоих.Много искам и аз да го сложа в стола,и да ми е поне по малко притеснено,а не да го държа и да се страхувам да не стане нещо не дай си боже  :? :? :?,ноо не става.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #49 -: Юли 05, 2011, 21:49:24 pm »
Мънки, пробвай да "поиграете" със столчето в къщи, оставяй го за по малко в него, нека постои да го разгледа, но не го насилвай. На брат ми чедото така го "излекувахме" от страха от столчето. Ако искаш пробвай може и при вас да проработи.

Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #50 -: Юли 05, 2011, 22:10:16 pm »
Здравейте,ами аз лично искам не искам компромис със стола за кола правя,но съм склонна да предоставя моето дете на всяка една кандидат майка за да видя ако тя успее да го накара да спре да пищи и плаче истерично,на ръце ще я нося.Моето дете не иска и не иска,страх ли е не знам,но писъците са неистови,опитах се да изляза с него онзи ден с колата ,амииии познайте,100 пъти спирах на аварийни да се опитам да го успокоя,ама нее съответно накрая спрях наистина в една пряка ,и зачаках една приятелка да дойде че да го вземе  а аз да паркирам,през това време.Детето ,трепереше от рев,пищешее и едвам го успокоих.Много искам и аз да го сложа в стола,и да ми е поне по малко притеснено,а не да го държа и да се страхувам да не стане нещо не дай си боже  :? :? :?,ноо не става.
Както загатнах съм имала подобни изпълнения. Зарязвала съм колата в пресечка и съм се прибирала с такси с ревящо в ръцете ми дете.
Един път след консултация в коридора на клиниката се опитвах да я вържа в кошницата за кола, след 20 минути взаимно гърчене педиатърката излезе да види що за какафония творим :oops:. И тогава викнах майка ми по телефона за подкрепление.

Ако ме питате как се оправи детето - ми никак - порасна :lol:
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #51 -: Юли 05, 2011, 22:11:47 pm »
Monkey, от родилният дом ли е в него? Ако да, то кога започна това пищене? Аз бих го оставила, защото ако от сега не свикне, не те виждам какво ще правиш, когато зпоачне съвсем да разбира и да не иска. Виждала съм такова дете, на която му правеха компромиси и на 2 годинки се гърчеше като змия и не можеше да со сложиш въобще в стола. 

Боби


  
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #52 -: Юли 05, 2011, 22:24:44 pm »
Джам, а когато започна да ги яде казваше ли кой му ги дава (лелката например?)

не, той не споделя такива неща, нито помни какво е ял, но менюто е изложено на видно място :)

Принципно тези неща се дават на цялата група и лелята ги сервира на всички. В ДГ на сина ми е изложено седмичното меню. Всеки ден го преглеждам, и казвам на лелята какво не искам да се дава на моя син. Ми познайте , тя не му дала, но той скочил на бой за сухата паста на друго дете. Така че, яде си градинското меню по принцип.
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #53 -: Юли 05, 2011, 22:27:08 pm »
Аз пък се замислих дали това "споко, не е нужно столче" не е донякъде следствие от грешни форумски изказваия (не за този форум, тук никой няма да даде подобен съвет). Мисля си го това, защото все по-често в съседен форум срещам изказвания, които не само, че не са компетентни, но и могат да доведат до лоши последствия. И всеки опит за показване на възможни рискове не се приема. даде ми повод за размисъл от вредата от форумите (пак казвам, размислите ми не са във връзка с този форум, тук не съм срещала безумни изказвания).
[/url][/url]
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #54 -: Юли 05, 2011, 22:38:58 pm »
Аз пък се замислих дали това "споко, не е нужно столче" не е донякъде следствие от грешни форумски изказваия (не за този форум, тук никой няма да даде подобен съвет). Мисля си го това, защото все по-често в съседен форум срещам изказвания, които не само, че не са компетентни, но и могат да доведат до лоши последствия. И всеки опит за показване на възможни рискове не се приема. даде ми повод за размисъл от вредата от форумите (пак казвам, размислите ми не са във връзка с този форум, тук не съм срещала безумни изказвания).

Вени, много си права. в крайна сметка, дотам стигат нещата, че Интернет става вреден. за първи път стигнах до този извод по повод правописа. но и за останалите сфери на живота е така.

помня, Мели ми беше казвала защо се отчаяла и спряла да пише в бг-мама. натрупвало се е много и дълго, но камъчето, което обърнало колата, май е била една тема, която разтревожена майка-идиотка, чието бебе паднало от масата на главата си, пуснала, за да пита съфорумките дали това е проблем и какво да прави – вместо веднага да тича при лекар. Та Мели с ужас установила колко много народ твърдял, че няма никакъв проблем, да не води бебето на лекар. Писала тя ЛС-та на една две майки да ги пита – защо давате такива съвети, та вие имате по-големи деца, не може да не знаете каква е истината. И получила отговор – „ами да, знам каква е истината, ама човек във форума ако не се помайтапи – къде другаде...” тоест, оказало се, че има и хора, които съвсем злоумишлено и целенасочено дезинформират под благовидното прикритие на загриженост.

Аз, между другото, считано от преди няколко дни, също окончателно престанах да пиша в проблемното забременяване на бг-мама. Насила акъл не се налива, нека си трошат главите на воля.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #55 -: Юли 05, 2011, 22:46:08 pm »
Ето точно поради гореизложените причини никога не съм писала във форум освен тук.
А и тук една година само четях и събирах впечатления. Иначе в Мамата имам регистрация от 2007-ма година, но никога не ми дойде отвътре да пиша там.
Много ме обнадеждават разказите ви за ДГ, в които ви чуват какво им казвате за храненето на децата.Аз знам, че няма начин тръгне ли по ДГ и на училище да не се научи на някои вредни храни, но все си мисля,че ако у дома се храни здравословно и са му изградени вкусове към здравословна храна,  опущенията не са чак такъв проблем.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #56 -: Юли 05, 2011, 22:49:50 pm »
Джам, щом ти си се предала, положението е много зле.
Защо хората изпадат в крайности, защо успокояват без да са лекари, после не ги ли тормози, че може да са дали грешен съвет?
[/url][/url]
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #57 -: Юли 05, 2011, 22:54:47 pm »
Вени, просто има хора, които са толкова убедени в правотата си без да имат медицинско образование, само от прочетено или чуто, че ако целия свят им каже, че не са прави - светът ще е крив  :wink:
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #58 -: Юли 05, 2011, 23:21:57 pm »
Джам, щом ти си се предала, положението е много зле.
Защо хората изпадат в крайности, защо успокояват без да са лекари, после не ги ли тормози, че може да са дали грешен съвет?
Хайде  те поне не са отговорни за това дете, а каква е тази майка, на която детето и пада по глава и тя ходи по форумите да пита какво да прави.

На един приятел детето от инат си било така главата в земята, че после повръщало. И той ми звъни късно вечерта да ме пита дали можело да има мозъчно сътресение и дали да я водел в болницата. Казах му, че аз не мога да гадая има или няма сътресение, но определени всеки път, като има повръщане след травма на главата си е за притеснение и да я заведе. Той обаче реши, че нямало да я води, а щял да я наблюдава. Ами това можеше да си го реши и без да ми звъни на мен. Казах му, че аз не мога да го накарам насила, но поне да не и дава да гледа телевизия и въобще възможно по-лекичко да я кара за всеки случай. Звъня след един час да питам как е детето и майката ми отговаря „-Ми сега гледа телевизия“. Попитах я като изрично им казах да я заведат на лекар и като решиха, че няма да я водят и като изрично им казах да не гледа, защо сега са и дали да гледа телвизия - отговорът беше, че тя искала и нямало какво да се направи. Та такива хора не искат съвет, те си търсят някой да им потвърди, че са си прави и ако не си намерят пак си взимат същото решение.


А по повод това дали е от форумите - ми то и на кафе да седнеш с някой или дапиташ по комшийски, пак подобни съвети ще чуеш за столчетата. Не мисля че е  от интернета.

Боби
« Последна редакция: Юли 06, 2011, 00:40:02 am от Bobbie »


  
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #59 -: Юли 05, 2011, 23:47:15 pm »
Както стана ясно - аз съм твърдо ЗА използването на столчето, НО. По повод поста на Мънки. Има и "по-особени" деца, което някак не си го представят родители, чиито деца не са, или не са били такива. Колкото и да се опитваме да бъдем обективни - всеки изхожда от личния си опит, как е било с неговото дете/деца... Колко пъти чух за своя син, в различни ситуации как "ама няма начин това да не стане и да не помогне" и после тези същите хора хънта-мънта, ами то аз такова нещо не съм виждал/виждала  :wink: А безумния съвет: "остави го да реве" - все едно в каква ситуация, просто не го коментирам. Защото се оказа доста родители има, които не са наясно, че няма "нареваване" при някои деца. Има лиги, сополи, давене, задушаване, посиняване, но спиране - не! Та Мънки, също мисля, че най-добрият ти шанс е да слагаш Майки в столчето у дома, да е като игра, после да го закопчаваш, всичко малко по малко, докато посвикне. После да го возиш с придружител, накрая да опиташ и сама. От раз и насила и да го оставиш да пищи, че "да схванел, че няма накъде" - няма да сработи мисля аз. Успех!

Относно форумите и мненията из тях... Не можеш да спреш някой идиот да се гаври в сериозна ситуация, но що за идиот трябва да си, в сериозна /спешна/ ситуация да седнеш да питаш в нета какво да правиш?  8O Поне аз не мога да квалифицирам майка, чието дете е паднало на главата си и тя не е хукнала на лекар по друг начин. Едни идиоти - вредят на други идиоти. Ако не са идиоти и от двете страни - вреда няма как да настъпи, или е малко вероятно. Както каза Джам по друг повод - естествен отбор/подбор /да не изпаднем пак в обяснения/  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #60 -: Юли 06, 2011, 00:34:57 am »
А безумния съвет: "остави го да реве" - все едно в каква ситуация, просто не го коментирам. Защото се оказа доста родители има, които не са наясно, че няма "нареваване" при някои деца. Има лиги, сополи, давене, задушаване, посиняване, но спиране - не!
Аз го казах, но нямам предвид все едно в каква ситуация. Но за  има неща, с които не правя компромиси и сигурността е едно от тях. Независимо колко реве без столче няма да помръдна никъде ( освен ако не е спешен случай и трябва примерно да я карам в болницата). Никога няма да си простя, ако точно тогава някой пиян идиот реши да се забие в мен.

Иначе при други поводи - първо малко бебе не можеш да разглезиш, така че ако е новородено не би трябвало да го оставяш да реве. Максимума ми е бил 10 минути, когато цяла нощ ни разиграваше с баща и и искаше да се носим на ръце до 4 сутринта. Ами в един момент я оставихме в леглото и то бяха невяроятни пицъси, да ти скъсат сърцето. След 10тина минутики сама си легна и заспа и от тогава 1-2 пъти сме я оставяли по около 5 минути докато не се научи. Тези 10 минути ми се сториха като цяла вечност, поради което гледах часовника. Сега я слагам будна и и казвам лека нощ  и тя сама се приспива, говорейки си нещо на нейният си език. Абсолютно съм убедена, че това оставане помогна. Преди това не го бяхме правили, защото ни беше жал, а и изглеждаше все едно ще и стане нещо. Повечето родители скачат да взимат децата след 1-2 минутки, защото им се струва, че е много. Така правеше свекърва ми и дори ми обясни, че да ревяла повече от една минута било много. Ами факт е, че всяко дете, което тя е отгледала ( 4 са) е било ужасно лигаво и без никаква уважение към това какво му казва тя. Не вярвам, че все такива деца са и се падали на нея.

Боби
« Последна редакция: Юли 06, 2011, 00:39:26 am от Bobbie »


  
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #61 -: Юли 06, 2011, 01:12:17 am »
А безумния съвет: "остави го да реве" - все едно в каква ситуация, просто не го коментирам. Защото се оказа доста родители има, които не са наясно, че няма "нареваване" при някои деца. Има лиги, сополи, давене, задушаване, посиняване, но спиране - не!
Аз го казах, но нямам предвид все едно в каква ситуация. Но за  има неща, с които не правя компромиси и сигурността е едно от тях. Независимо колко реве без столче няма да помръдна никъде ( освен ако не е спешен случай и трябва примерно да я карам в болницата). Никога няма да си простя, ако точно тогава някой пиян идиот реши да се забие в мен.


Боби, ти го каза, но не визирах теб, а взех повод от твоя пост. Просто при мен почти няма ситуация, в която някой "компетентен" да не ми е казвал, че ще се оправят нещата ако го оставя да реве. Това насран, с колики, не може да заспи, стреснат от нещо, кисел, след ваксини, не щял в столче, не щял в количка...ако го оставя да реве видиш ли ти, щял да се нареве, да каталяса и готоУ. :? Много популярен метод за гледане на деца е "нареваването" в БГ явно и универсален, защото те реват винаги от каприз и лиготия/или от глад и съответно - или го храниш, или да си реве. И говоря за бебета, на седмици и месеци , не за деца на 5 годинки и нагоре. И затова реагирам остро когато видя подобен съвет, защото и аз съм субективна естествено и изхождам от моето си хлапе като всички майки.  :oops:


По повод столчето за кола конкретно, скоро споделих личен негативен опит с това. Моето бебе, наистина буквално от раждането си е в столче за кола, защото с такова си го прибрахме от Пловдив до Стара Загора. Возеше се, спеше си, или си блееше, докато не стана на 3 м и нещо, да се ококори, очовечи и да реши, че "има претенции". Случая в който от сълзи и лиги бодито му беше подгизнало до корема, а дишането му беше с хрипове 30 мин. след като го извадих от стола и се беше прилепил като кърлеж за мен...не да го оставя, леко да го отдалеча и се разпищяваше - ме убеди, че не става и не е начинът "принуда" поне при моя син. До дете си е. Има и други като моичкия, има и по-бесни от него, има и кротки и сговорчиви - всяко си идва с характера и това, че е бебе - не му пречи да си го проявява отвсякъде. Дали за моето, дали за друго дете - все пак си мисля, че постепенното привикване към нещо - има по-добър ефект, от насилственото /изключвам някои ситуации, когато няма алтернатива/ Ако тръгва да бърка с шиш в контакта - ще го плесна, няма да обяснявам 10 дни  :lol:

Понеже знам "какъв модел" е Майки на Мънки - да го върже, да реве и да го вози - няма да стане при него конкретно. Той ревеше в старата си количка на разходка като заклан /с месеци/ и се наложи да му купят нова, че да може да излизат. Сега не реве, а какво не е харесвал в старата - никой не знае... Ама Мънки, ако иска да ви разправя.  :lol:

Откакто преместих Дани със стола отпред /когато съм сама в колата/, първо тръгна да реве, после взе да му става интересно, сега зяпа през прозореца, а напоследък дори заспива. Става все по-спокоен в стола и в колата, което е целта ми. Скоро ще го местя пак отзад, но с придружител на предната седалка до мен, ако се разпищи - да има кой да седне при него и така постепенно, като свикне и отзад - надявам се да минем на схема - аз карам, той се вози отзад сам, без писъци. Да, отнема време, играчка е, ама аз затова съм го родила ... да ми отнема време и да ми направи нервите дебели, като корабни въжета. Жив и здрав да е само.  :D

По друга тема
Преди време бяхме говорили, какви медикаменти можем/е добре да имаме в себе си, в случай че децата /или някой близък/ направят остра алергична реакция /анафилактичен шок/ и сме далеч от болнично заведение.
Понеже скоро ще се пренасяме към къщата на свеки за лятото, имам рецепта за следното с надеждата НИКОГА да не се налага да го ползвам.
http://apteka.framar.bg/30018758/%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%86%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B0-%D0%B0%D0%BC%D0%BF-300-%D0%BC%D0%BA%D0%B3-%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B8

Сътоветно, имам указания кога и как се ползва. Само го споделям информативно, не да се купува на своя глава, без да сте се консултирали с лекар. Просто, да се знае че го има като опция, в случай че сте параноични като мен и искате да имате "застраховка" за всякакви ситуации.
Ако решите да купувате това, вероятно и вашият лекар ще ви каже как се процедира, НО и аз да си кажа, да ми е споко. Да не дава Господ, ако се случи на детето, или близък да изпадне в подобно състояние, докато тичате за "писалката" - звъните на 112, или 150 и обяснявате какво става. В стресова ситуация, ще ви е от полза компетентно лице да ви каже кое и как да правите и да имате връзка с най-близкия спешен център, а също така е важно да са подготвени, да ви очакват и да знаят какъв пациент и в какво състояние ще им докарат, ако се налага - да викат по спешност нужните специалисти. Надявам се да не съм ви развалила настроението с черни мисли за такива ситуации, но да сме подготвени за лошото пък дано само хубаво да ни се случва.  :D
« Последна редакция: Юли 06, 2011, 01:44:21 am от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #62 -: Юли 06, 2011, 05:26:50 am »
До дете си е. Има и други като моичкия, има и по-бесни от него, има и кротки и сговорчиви - всяко си идва с характера и това, че е бебе - не му пречи да си го проявява отвсякъде. Дали за моето, дали за друго дете - все пак си мисля, че постепенното привикване към нещо - има по-добър ефект, от насилственото /изключвам някои ситуации, когато няма алтернатива/
Ох не знам, знам само, че тук където няма алтернатива, изведнъж се оказва, че не съм чувала за бебета, които не се возят в столчетата си. Едно единствено такова дете съм виждала и то дойде от Бъглария на година и половина. Законът не прощава, глобата е много яка и всички го спазват. В България по някакви необясними за мен приични обаче е пълно с деца, на които столчето не им понася. Човек би казал, че е нещо в гените на българските бебета.  Как става така - не знам, но няма логика.  Спред мен по-вероятно е огромен процент от тези деца ( опредлено не всички, съгласна съм) да са така именно заради наличието на алтернативата.
Аз не ти знам детето , нито Майки на Monkey, но според мен на тази възраст е по-вероятно да реват за мама или от скука, а не защото са в столчето. Както ти казваш - като го сложиш отпред и те вижда или вижда други неща и не реве, въпреки че си е пак в него. Така че какво ще помогне на Майки да го приучват в столчето в къщи?

За другите ситуации - насран, с колики и т..н. - не мога да повярвам, че на някой може да му мине през акъла да остави наакано бебе да си реве. Че то и да не реве, пак не трбява да се оставя, ако знаеш, че не е чисто. Баси кукувиците има. И коликите също - как така ще го оставиш да се дере от колики, това е лудост.

Боби
« Последна редакция: Юли 06, 2011, 06:00:54 am от Bobbie »


  
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #63 -: Юли 06, 2011, 08:26:34 am »
Да споделя и моя "опит" със столчето за колата..
Ами с него взехме бебко от болницата и с него си беше няколко дена в къщи..Не мога да кажа че е свикнал.За какво свикване говорим на бебе на седмица  :D Но факт е че в колата е спокойно..Даже сега като е по-голям вече абсолютно никакви проблеми..Аз си карам спокойно-той си има своите джаджи за игра и така..
Исе мога да ти дам един съвет.. когато сложиш малкия в коша за колата ,дръпни дръжката на нивото на очите горе долу.. Сложи(закрепи) по някакъв начин играчка ,която Майки харесва на дръжката.ОПитай се да му говориш ако заплаче и да му полюшваш играчката.При мен това много помогна.Имам Владимир една овца зелена дето звънка нещо в крачетата ѝ.. Пробвай и с това мила.Дано ви помогне и се справите с положението :)


Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #64 -: Юли 06, 2011, 10:51:22 am »
Момичета, трябва да заведа Мия на  консултация с добър детски уролог. Моля ако някой има впечатления и координати, да ми ги даде. За София става дума.
<br />[link=http:
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #65 -: Юли 06, 2011, 11:24:25 am »
уролог или нефролог?
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #66 -: Юли 06, 2011, 11:30:38 am »
Вземайки под внимание препоръките на д-р Бърди, вероятно ще е по-добре да направим консултация с уролог.
<br />[link=http:
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #67 -: Юли 06, 2011, 11:54:31 am »
Най-добрите детски уролози са в Пирогов. В токуда също има от скоро, зашото от Пирогов д-р Кюркчиева се премести там, но за нея мненията са малко противоречиви. Моя съвет е да си запишеш час за д-р Момчилов от Пирогов. Има му координатите в темата в бг.мама, за която ти казах. Аз нямам достъп от работа до бг.мама, но довечера мога да ти пусна линк ако не я намериш. :)
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #68 -: Юли 06, 2011, 12:03:11 pm »
елора, на мен лисицата ми намери апартамент. За кога ти трябва? Пиши ми на лични, ако искаш!

*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #69 -: Юли 06, 2011, 12:08:58 pm »
Привет от дъждовна Варна  :)
Хубава седмица на всички, да няма болни, а всички такива бързо да оздравяват!

Мими бе, пак ли си провлачих краката ... първо квартирата .. сега пък Дани болен ...  :(

Диляна вчера и днес много се криви, никне й второ долно ляво зъбче. Вчера спа само половин час за цял ден, но пък спа непробудно цяла нощ, днес да видим.

Преди малко излизах на терасата да прибирам дрехи на детето и да изхвърлям вода, че станал цял язовир, та гледам и се възмущавам.
Две майки с колички пресичат на светофара в големия дъжд, едната количка е без дъждобран. Детето в седнало положение, главичката му се подава навън и дъждът го вали, естествено  8O И се чудя на акъла й на тая майка, айде случило се, заваляло, ама барем да метне нещо отгоре на това дете, или поне да свали облегалката назад и да не му мокри главичката ... Божеее, думи нямам, честно.

Момичета, искам да питам, от каква възраст се ползва възглавничка? Диляна спи без такава, и се чудя дали да й взема, или по-нататък? Вашите мнения моля  :)

Хубав ден на всички  :)
« Последна редакция: Юли 06, 2011, 12:11:59 pm от Eли:) »
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #70 -: Юли 06, 2011, 12:32:26 pm »
Дилянка, моята количка е без възможност за читаво закрепване на дъждобран и ако ме застигне дъжд съм в същата ситуация. :lol:
Ники има възглавнички от 2 месеца, главно за да ги избутва и да не си треска главата, не спи на тях.
[/url][/url]
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #71 -: Юли 06, 2011, 12:43:03 pm »
Вени, дори и без дъждобран, все ще измислиш нещо главичката на детето ти да не е под дъжда, нали?  :wink:

Тъкмо обсъждахме с една дружка, че независимо какво е времето, винаги нося всичко, което евентуално би ми потрябвало. От край време съм си така, и в дамската чанта, която е голяма, естествено, всичко нося  :lol: - мъжа ми все ме пита камъни ли имало вътре  :lol: Чудя им се на тези, с едни мъъънички чантета, дето само един телефон и едно портмоне евентуално събират  :lol:
И храна също нося като излизаме, дори да има много време до следващото хранене, може 1 пюре да е само, но винаги имам в чантата за непредвидени ситуации.

Онзи ден зълва ми разправя в каква ситуация изпаднала. Слязли с племенницата ми / на почти 5 месеца е/ до центъра, трябвало детето да яде в 13 часа и понеже имало много време и щяла да се върне, не взела млякото. Обаче среща приятелка и решават да ходят на кафе. Ама това барче, в което, приятелката й обичала да ходи, било малко по-далеч и докато се замъкнали минало време. И в 12,30 Ели /племенницата ми/ започнала да проявява признаци на глад. Та взела да се вайка зълва ми, че са много далеч от къщи и какво ще прави. Приятелката й имала мляко, ама бебето й на 7 месеца и млякото е за друга възраст. Та звъняли на личната лекарка, да я питат дали еднократно може да даде друго мляко, та в шишето за водата направила млякото и детето що-годе хапнало, колкото да залъже глада и да се приберат ...
« Последна редакция: Юли 06, 2011, 12:47:25 pm от Eли:) »
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #72 -: Юли 06, 2011, 13:12:19 pm »
Ели и аз ходя с такава чантичко. Понеже, защото съм с количката и разчитам на багажника ѝ и на раницата. виж там вече всичко имааааа  :lol:. Дъждобран и комарник за количката, връхна дреха и за двете, вода и за двете ....Но е факт, че в един дъжд трудно убедих дребната да търпи дъждобрана, та ако не е толкова силен дъжда  оставям я да я понамокри. Това при условие, че вървим към къщи де.
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #73 -: Юли 06, 2011, 13:19:52 pm »
Дилянка, моята количка е без възможност за читаво закрепване на дъждобран и ако ме застигне дъжд съм в същата ситуация. :lol:
Жаси, силно препоръчвам това: http://www.dooyoo.de/kinderwagen/babylove-regenschutz/
"Марката" е на DrogerieMarkts (DM), ако ги има във вашия град, става на абсолютно всякаква количка и е ок. 10 лв. Кай беше спасен от ранни уроци по плуване именно от това - оказа се, че дъждобрана към количката ни е оформен специално за "летния" кош и не е никак удобен със "зимната" кошница, в която се разхождаме още.
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #74 -: Юли 06, 2011, 13:27:06 pm »
Най-малко може да се опъне слънцезащитния чадър (не ми казвайте, че няма такъв). Моите независимо, че бяха на кърма, винаги съм носила АМ в багажа им. Все пак ако ревнат двамата няма се разхвърлям до кръста  :lol: Те така ни снимаха чужденците като се храним с шишетата, пък ако се и кърмехме  :lol:
Ели, дребосите вече са добре, утре ще са на градина. Другата седмица живот и здраве се надявам (а и трябва) да сме в новата квартира. На моите сложих възглавници на около 6 месеца, но те са много тънки бяха към натраците ни (Петето и тя има такива, сигурно си ги виждала). Много са им удобни и си ги търсят. Иначе имаме едни други малки, но те се използват за гушкане, за да не размотаваме играчки из леглата, а и се перат в пералнята (тях ми ги ши братовчед ми от някакви противоалергенни материали).
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #75 -: Юли 06, 2011, 14:20:37 pm »
Голям дъжд се изля днес над Варна, за другите места не знам! А аз от днес съм отпуска! :(
Идвалите на ДРЗ с кола от Пловдив, Стара Загора, как са пътищата? Някой минал ли е през Айтоския проход?   
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #76 -: Юли 06, 2011, 15:03:03 pm »
Аман от това време, но имайки предвид че лятото трябва да се върне, аз си взех сенник за количка от ДМ. Много е удобен, за предпочитане пред чадър, според мен.
Относно обширната ви дискусия за кошчето за кола, тъй като нашето столче е на 2 години (незнам дали новите са по-добри) и мъжа ми упорстваше, че детето е много сгънато, което не беше невярно, питахме ортопед и той каза, че може в началото да поставяме сгъната пелена на дъното, за да не пропада дупето много. И наистина смятам, че така е по-добре.
Аз да се похваля започвам да опаковам багажа за 3 седмично бягство  :lol: първо в родния град при бабата и после с баба и леля на планина. Стискам палци всичко да е ок и отсега си представям как се опъвам до минералния басейн, докато малкото мишле си спи, играе и пее (вчера за пръв път опитваше нови звуци  :wink:) в количката на дебела сянка и чист въздух. Дано хотела да ни намерят кошара, че колата е препълнена. Можете ли да ми препоръчате препарат за студена стерилизация или каквото намеря?
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #77 -: Юли 06, 2011, 16:38:07 pm »
Голям дъжд се изля днес над Варна, за другите места не знам! А аз от днес съм отпуска! :(
Идвалите на ДРЗ с кола от Пловдив, Стара Загора, как са пътищата? Някой минал ли е през Айтоския проход?   
ние на идване минахме от там- спокойно, прохладно- хубав е пътя, ама магистрала пак има
прибрахме се през Търново-Хаинбоаза- и този път е лек и няма никакви магистрали, а освен всичко друго е  и живописно
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #78 -: Юли 06, 2011, 17:05:50 pm »
 :lol:Кажи си де, кажи си за лавандулата на връщане.
На отиване пък ние с Дани искахме да минем през Айтос - Дългопол. Пак заради живописните гледки.
Добре че мъжете на зачатки са свикнали да уйдисват на прищевки :lol:.
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #79 -: Юли 06, 2011, 19:48:45 pm »
моето дете без да пуша около него прави спазми
познавам майки, които са пушили през цялата бременност, докато кърмят и продължават после- е, децата им са чисто здрави за разлика от моето


mini, какво всъщност искаш да кажеш с това?  8O

Болно ми е, Ира, мъчно ми е, че се старая да съм добра майка и да правя най-доброто за детето си, но явно не е достатъчно. Приемам го като личен провал в частта ми на родител и ми е безкрайно тежко. Не означава, че карам хората да правят всичко наобратно на това, което не е полезно за децата. Още по-тежко ми е, че масово хората ми го натякват, все едно може да се промени нещо в случая.

Ти несъмнено си добра майка и правиш възможно най-доброто за децата си. Това, че минавате лош период, не те прави лош човек. Стисни още малко зъби, ще си дойдат нещата на мястото с времето... :)

Гледам с Моника да избягваме некачествени храни, доколкото е възможно, менюто и да е разнообразно и уж по полезно, да не влиза в задимени помещения или това да се случва много рядко. Сега няма да си лиша детето от сватба, за 2 часа нищо няма да му стане....Когато беше малка я слагах да поспи в колата и седях от вън или си четях нещо вътре, сега издържа и без да спи...
Качих съседката и децата и без столчета в колата си, заради това няма да я оставя да ходи километър пеша до педиатърката с болни деца...все пак бели стават, но драми от това не е нужно да правим. Основно го караме по правилата.
Изобщо гледайте си живота и нека всеки го живее така както го чувства и както смята за добре. Поучителни лекции отдавна спрях да чета, всеки отговаря за действията си... Не разрешавам да се пуши в нас, не останаха пушачи, ако имам гости такива, излизат на терасата, така както съм правела и аз когато бях пушач. Мисля, че това са нормани неща.

Моята девойка се раздираше от рев в стола, докато не стана по-голяма и не започна да ми обяснява, че и става лошо...просто не карах сама и избягвахме пътуванията изобщо. Като бебе почти не пътувахме, защото тя просто не се спираше, до посиняване и задушаване! Само в квартала на бързо, само когато е в настроение и изобщо беше голяма драма.Сега няма проблем, аз си карам, тя се вози вързана, но ми трябваха да не казвам почти две години за да го постигна...

Ние планираме море, ще ходим на гости последната седмица на юли на Кранево. Едно познати имат къща там и ни поканиха на гости. То в София няма да намерим време да се видим, поне там да наваксаме за няколко дни. Дано не ми се провали почивката, защото отчаяно имам нужда от нея...
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #80 -: Юли 06, 2011, 20:34:04 pm »
:lol:Кажи си де, кажи си за лавандулата на връщане.

Хаха, приятно ми е, Анелия  :wink:. Да си кажем ли как се изгубихме оооколо Шумен  :lol:.
Моят мъж в началото на айтоския проход мрънкаше - много бабунки имало. На ме ми хареса, че нямаше тежки камиони.
     
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #81 -: Юли 06, 2011, 20:39:28 pm »
Лидеее,кога заминавате за Кранево и до кога? Ние от другата седмица в събота пътуваме за Каварна, на 5 км. от вас ще сме, срамота ако не се видим, срам и позор!


То пътуваме ако колата я оправят де, ама аз съм оптимист :lol:
[/url][/url]
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #82 -: Юли 06, 2011, 21:00:21 pm »
Лидеее,кога заминавате за Кранево и до кога? Ние от другата седмица в събота пътуваме за Каварна, на 5 км. от вас ще сме, срамота ако не се видим, срам и позор!


То пътуваме ако колата я оправят де, ама аз съм оптимист :lol:

Кранево-Каварна 5 км????????Аз мисля,че са около 30,все пак живея в този район.
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #83 -: Юли 06, 2011, 21:10:07 pm »
Благодаря ВИ, момичета!
Ние точно пред тази дилема сме изправени - Айтоски проход или Хаинбоаз. Миналата година пътувахме по южната артерия, беше доста натоварено. На Хаинбоаз пък ми писна да изпреварвам тирове :oops: по-предната година.
Дано само да случим хубаво време!
За столчето няма да казвам, не се мърда от там, лоша майка ама патила! :(
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #84 -: Юли 06, 2011, 21:30:32 pm »
хахаха, майтап ли беше
две коли- едната си мисли, че пътуваме за Търново, а другата- за Котел- петолъчката
в крайна сметка и двете в обратна посока- Шумен- Преслав :))))))))))))
Яна- чакам ви на лавандулата на Гурково- да направя снимки на урагана  :P
само гледайте да е след 5-6 привечер- светлината е уникална
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #85 -: Юли 06, 2011, 22:03:32 pm »
....... Да си кажем ли как се изгубихме оооколо Шумен  :lol:.


Ама мнооооого около :lol: и все на 1 км. пустия Шумен. Но поне бяхте с твоя мъж и там. Вярно само на 2 метра след табелата ама .... :wink:
Забавно беше, много. И много красиво.
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #86 -: Юли 06, 2011, 22:03:56 pm »
Лидеее,кога заминавате за Кранево и до кога? Ние от другата седмица в събота пътуваме за Каварна, на 5 км. от вас ще сме, срамота ако не се видим, срам и позор!


То пътуваме ако колата я оправят де, ама аз съм оптимист :lol:

Кранево-Каварна 5 км????????Аз мисля,че са около 30,все пак живея в този район.

Къде 5 там и 30км. :))))) Математиката винаги ме е мразела, аз нея също :) Ти къде си, да се видим, а :)
[/url][/url]
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #87 -: Юли 06, 2011, 22:06:58 pm »
Лидеее,кога заминавате за Кранево и до кога? Ние от другата седмица в събота пътуваме за Каварна, на 5 км. от вас ще сме, срамота ако не се видим, срам и позор!
То пътуваме ако колата я оправят де, ама аз съм оптимист :lol:

На 25 или 26 до неделята. Незнам какво е растоянието.  :lol: Ще ти напиша на лични телефона си и ще се разберем нещо. Аз и на други обещах да се видим, ще поразгледам картата и ще пиша  :) Може сборна среща  :)
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #88 -: Юли 06, 2011, 22:08:19 pm »
Може сборна среща  :)

Във Варна  :wink:
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #89 -: Юли 06, 2011, 22:23:22 pm »
Варненки, може ли някоя от вас да ми даде назаем детско креватче за 10 дена (става въпрос за началото на август)?

Боби, за коликите какво да ти кажа - моя го носехме на ръце, но това не му е пречело да се съдира от рев с часове. И това всяка вечер, докато не навърши 3 месеца и една седмица. Така че, нямаше особена разлика дали ще го оставим да реве или ще ни реве в ръцете. Разнасяхме го за наше успокоение, че правим всичко възможно. Иначе ефектът беше нулев.

*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #90 -: Юли 06, 2011, 22:26:58 pm »
Деси, ако не пътуваме тогава, ще ти дам едното.
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #91 -: Юли 06, 2011, 22:49:39 pm »
Може сборна среща  :)

Във Варна  :wink:

Може и в Балчик,че е между Каварна и Кранево-на кафенце и торичка-аз черпя!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #92 -: Юли 06, 2011, 22:57:33 pm »
Може сборна среща  :)

Във Варна  :wink:

Може и в Балчик,че е между Каварна и Кранево-на кафенце и торичка-аз черпя!

Балчик е прекрасно мое любимо място! Много съм ЗА :)
[/url][/url]
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #93 -: Юли 06, 2011, 23:02:17 pm »
Варненки, може ли някоя от вас да ми даде назаем детско креватче за 10 дена (става въпрос за началото на август)?

Деси, надявам се този месец вече да ни сглобят новите детски легла и трите преносими кошари ще са свободни преди да ги занеса в Шумен и на вилата. Така, че леглото го имате на 83%:)заедно с матрака и чаршафите:))))))))

Никол днес я водих при доцента за преглед за ръката. Много мил и впечетляваш човек. Според него не се касае за нищо страшно и сериозно заболяване. Чакам още няколко излседевания да станат и ще се допитам и до Бърди отново.
Направихме и реимунизацията с Пентаксим, поне докато бяхме там за да мога другата седмица да отида само с момчетата.

Днес вероятно ще спя спокойно за първи път от 10 дни, че се чувствам премазана от напрежението покрай изследванията на Никол. Какви ли не неща не ми минаха през главата докато гледам в тавана нощем. Ако ви кажа колко безобиден и незначителен ми се стори престоя ни в болницата февруари пред възможноста дъщеря ми да има едно рядко заболяване-нелечимо. Мда, понякога и аз явно стигам до драми и страхове от които нямам нужда и с които си вредя. Страшно ми беше последната седмица. Днес обаче след прегледа малко живнах, разходих се с приятелка, проветрих си празната глава и...утре е нов ден, утре ще мисля наново:)

Спокойна вечер на всички и да са здрави дечицата:)
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #94 -: Юли 06, 2011, 23:07:37 pm »
Лисоооо,  :bighug:
Забранени са ти лошите мисли. Не го забравяй!

*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #95 -: Юли 06, 2011, 23:15:14 pm »
Можете ли да ми препоръчате препарат за студена стерилизация или каквото намеря?
И аз си взех DM-ски сенник, и мрежичка (освен дъждобрана :-)) - да се въргалят в багажника, все ми дотрябват.
За студената стерилизация - аз си харесах Chicco течността, ползвах я в Токуда за помпата, удобно беше - голяма опаковка, концентрат, със сигурност ще ти стигне. И сега за лятната почивка (и ние изчезваме към планината, но как ще издеяня 3 седмици дотогава..) пак нея ще ползвам.
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #96 -: Юли 06, 2011, 23:24:41 pm »
Лисе :bighug:за теб,Ники и момчетата,и те чакам на гости,да знаеш не съм забравила!
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #97 -: Юли 06, 2011, 23:43:51 pm »
Лисо, лисоооо, нали знаеш - да не ти се случва това, което майка ти ти мисли... Така че нека си останеш само с лошите мисли, притесненията и безсънните нощи. И това ще преживееш, гарантирам ти го, знам го от опит, НО за да не се отпускаш съвсем винаги ще те човърка тайничко и тихичко от теб мисълта дали все пак си права, дали си направила всичко което трябва, ами ако... и т.н. Не се поддавай, всичко ще бъде наред :wink:
целувки на цялата банда :D
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #98 -: Юли 06, 2011, 23:51:29 pm »
Днес вероятно ще спя спокойно за първи път от 10 дни, че се чувствам премазана от напрежението покрай изследванията на Никол. Какви ли не неща не ми минаха през главата докато гледам в тавана нощем. Ако ви кажа колко безобиден и незначителен ми се стори престоя ни в болницата февруари пред възможноста дъщеря ми да има едно рядко заболяване-нелечимо. Мда, понякога и аз явно стигам до драми и страхове от които нямам нужда и с които си вредя. Страшно ми беше последната седмица. Днес обаче след прегледа малко живнах, разходих се с приятелка, проветрих си празната глава и...утре е нов ден, утре ще мисля наново:)
:bighug: Колко ми е познато...

Може сборна среща  :)

Във Варна  :wink:
Ами баш там имам да черпя един особено мил човек, той си знае кой е :)
Само да не стане проблем, защото сега почнах в университета...и да ми се размине морето...

Утре ще поразгледам картата, защото малко ме хванахте неподготвена  :oops: и ще пиша.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #99 -: Юли 07, 2011, 00:33:59 am »

Може сборна среща  :)

Във Варна  :wink:
Ами баш там имам да черпя един особено мил човек, той си знае кой е :)
Щом е мил човек, няма да съм аз  :lol:

Лис,  :bighug:
Знам, че всичко ще бъде наред с малката. Просто няма друг начин. Хубаво е, че си успяла да се поуспокоиш малко, само предполагам какво ти е... Надявам се в най-скоро време да съберем 5 здрави деца в новата ни къща  :D
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #100 -: Юли 07, 2011, 00:42:15 am »
Lisko, дано повече да нямаш подобни преживявания. Нормално е да си се била притеснила толкова, няма някоя от нас тук, която не би се чувствала по същият начин,ако ние бяхме изправени пред подобна вероятност. Много се радвам, че всичко е наред.

Боби


  
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #101 -: Юли 07, 2011, 01:28:38 am »
Лис,  :bighug: :bighug: :bighug:
Много добре те разбирам и ти съчувствам най-искрено, защото чувството наистина е ужасно. Изживях го преди месец и половина, още не е свършило при нас, другата седмица пътуваме за София и се надявам да се потвърди, че всичко е наред. Но Стефи е много права - постоянно те човърка и гложди, все се чудиш....Аз се улавям, че непрекъснато се вглеждам в детето и търся признаци...., все се питам това нормално ли е, което го прави, а онова, а третото....да откачиш :( Дано са ни живи и здрави, а ние ще оцелеем, то е ясно, ама.....имали глави да патят!
Целувки на бандата :D
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #102 -: Юли 07, 2011, 10:05:44 am »
Привет и от нас в седмичната тема :D
Прави сте, че каквото майка мисли да не се случва.

Аз имах бойно кръщение за Добре дошла в "Клуба на майките".
На 4-ти ден от раждането на София в болницата минава редовната визитация за бебетата. Лекарката, която ги преслушва, доста се застоя в областта на сърццето на София. И след това ме викна. Аз разбира се отивам с меки колене и ревяща. Чула лек шум на сърцето. От там ми се губят минути. Обяснява ми жената, че може да е моментно, а ако не е се израства. Ама кой ли я слуша. Всички доктори, акушерки и санитарки на етажа минаха да ме успокояват. В това число и Дяволов, който ми каза - Не го мисли. Радвай се на детето, толкова си го чакала. Нищо страшно няма. Детето е гледано на ФМ и всеки месец на обстойни прегледи.
На следващия ден на визитацията идва друга лекарка. Тя не чува шум и са убедени, че е било моментно. Но за мое успокоение са написали препоръка към педиатъра да даде направление за кардиолог.
До тогава ще се опитам да не го мисля. Как ще стане не знам.
Педиатърката в Майчин дом ми препоръча д-р Велковски от 3-та градска.
Други детски кардиолози може ли да ми препоръчате?


Здрави да са децата, другото няма значение!

Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #103 -: Юли 07, 2011, 10:12:40 am »
Ники, спокойно - шумът на сърцето много често е безобиден и се израства. В 3-та градска, доколкото знам, са едни от най-добрите кардиолози. На Бобо също му чуха шум, водих го на лекар, направиха му ЕКГ и ехография, оказа се, че всичко е ок и ще го израсте. Иди да провериш как са нещата, да си сигурна и да се успокоиш!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #104 -: Юли 07, 2011, 10:16:50 am »
Лис, голяма прегръдка от мен. Ти си феноменална майка и децата ти са като теб! Само да сте здрави. Дано това е последното ти такова притеснение.

За съжаление и ние сме отново на въртележката с Дани. Имам съмнения и притеснения кой лекар да слушам, правилно ли постъпвам, навреме ли реагирам... Ама никой не е обещавал да е лесно. Ще се справим и с това.

mini, мисля, че разбирам как се чувстваш. И да ти преведа рационални доводи защо не трябва да се чувстваш така, това едва ли ще повлияе на емоциите. Исках да ти кажа само, че гледах слънчевите ти, спокойни, активни и уверени деца на ДРЗ и си мислех колко добра майка всъщност си. Това не се постига просто ей така. Така че продължавай да правиш каквото трябва, другото не е в наш контрол.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #105 -: Юли 07, 2011, 10:51:14 am »
Лис, много се радвам, че всичко е наред :bighug: Нормално е да мислиш всичко най-лошо, дет се вика за да стигнеш до тези деца и да им се радваш не са се случили само най-прекрасни неща.
Мармотче, това и в себе си го забелязвам, само се вглеждам в Ники и търся признаци. Гледам камъчетата и флагчетата и следя по тях всичко ли е наред. Миналата година като не ми се обърна до 4ти месец започнах да се притеснявам. Слава Богу след една седмица вече се въртеше :lol:
Ники в трета градска са прекрасни, правилно са те насочили :)

И знаете ли, аз предпочитам да го давам параноичка и при съмнение за изоставане от развитието да търся лекарска помощ, отколкото да си кажа "То ще му мине", "Всичко е наред" и така. А и лично мъжът ми би ме утрепал, ако държа детето с Т без да дам перипептик (това е една от новите моди, да ви светна. Ако няколко дни поддържа 38-39 градуса не се дава перипептик, чак на 3-4 ден, било природно) или ако има някакво изоставане от развитието и не потърся лекар.
[/url][/url]
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #106 -: Юли 07, 2011, 11:36:21 am »
mini, мисля, че разбирам как се чувстваш. И да ти преведа рационални доводи защо не трябва да се чувстваш така, това едва ли ще повлияе на емоциите. Исках да ти кажа само, че гледах слънчевите ти, спокойни, активни и уверени деца на ДРЗ и си мислех колко добра майка всъщност си. Това не се постига просто ей така. Така че продължавай да правиш каквото трябва, другото не е в наш контрол.

аз пък си мисля, че и подчертаното понякога е извън наш контрол и се постига "просто ей така", защото детето си е такова по природа. точно както заболяванията на децата ни често са извън нашия контрол, така е и с характера и поведението им.

предпочитам да мисля така, иначе трябва да се гръмна от чувство за вина.

аз от въртележката не съм слизала 5 години, не се и опитвам вече да споделям тук, за да не си самостимулирам параноите и депресиите в това отношение...
« Последна редакция: Юли 07, 2011, 11:37:56 am от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #107 -: Юли 07, 2011, 12:09:03 pm »
Ох, Лис, всичко ще е наред- вярвам го! Дишай дълбоко! Голяма меча прегръдка!
Ники, както вече са ти казали в 3-та градска са отлични специалисти. Не се притеснявай! И моят син имаше такъв шум- нашата педиатърка не го беше споменала, защото каза,че повечето деца го имат и е физиологично- израства се- причинява се от развитието и формирането на сърцето. Но, когато синът ми беше на 3 месеца, понеже не наддваше добре/ той повече от 600 гр. никога не е наддавал на месец!/, направихме консултация с нефролог и с кардиолог- ходихме при д-р Демирев от МЦ "Детско здраве"- направи ми отлично впечатление. Слава Богу, оказа се,че шумът наистина е физиологичен. За твое успокоение я заведи ако искаш и там- там има и детски кардиохирурзи. Добри са.Ето линкhttp://www.zdraveto.com/index.php?option=com_content&task=view&id=33.А, да и честито момиченце! :D

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #108 -: Юли 07, 2011, 13:12:51 pm »
Лиско  :bighug:!
Ники,и голямото ми момче беше със лек шум на сърцето.Гледаха го кума ми,който е кардиолог и още един.И двамата бяха на мнение,че това е често срещан шум при децата.Тогава той беше на 2г.На 5 вече го нямаше-израстнал го казаха :).

*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #109 -: Юли 07, 2011, 14:02:38 pm »
Ники, моята племеница ходи 2 пъти в годината до София при д-р Велковски!
Мисля и д-р Мели го беше препоръчала!
Записването за него е с месеци напред, ако си решила при него още сега се обади!
Вече нещата са много по-добре.
Във Варна кардиоложката беше казала, че нещата са се оправили, не даде индикации за сериозен проблем, но.... Всичко ако се види на време е най-добре.
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #110 -: Юли 07, 2011, 14:40:57 pm »
Благодаря ви за мненията,момичета :D

Днес педиатъра ни посети и не чу шум. Другата седмица ще ходим на консултация в поликлиниката и каза, че пак ще я чуе. Щял да ми даде направление за мое успокоение.
На снаха ми майката работи в Трета градска та ще търсим начин да се доберем до Велковски по-рано.

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #111 -: Юли 07, 2011, 15:56:33 pm »
Ники убедена съм, че няма нищо притеснително, функционалният шум се проявява точно от раждането до към 3ти месец и се диагностицира при около 50 процента от новородените.
При Стефания нямаше като новородено, установиха го след като започна да прави спазмите, имаме и кардиологична консултация с ехография- всичко си й е наред, може би се появи под влияните на вентолините, с които я обдишваме на всеки спазъм- зная ли.
За разлика от нея, Преслава имаше като новородена и след 3тия месец отшумя.

Мармотче  :bighug: чувствам се толкова неловко, че споделих моите притеснения, които са нищо в сравнение с на други майки тук, извинявайте още веднъж за което.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #112 -: Юли 07, 2011, 16:24:57 pm »
чувствам се толкова неловко, че споделих моите притеснения, които са нищо в сравнение с на други майки тук, извинявайте още веднъж за което.

мини, ако още веднъж се извиниш като японска съпруга, ще те банна за 1 седмица.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #113 -: Юли 07, 2011, 16:29:05 pm »
:witch: слушам, началник
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #114 -: Юли 07, 2011, 16:34:07 pm »
Джам, недей моля те, че темата за готвенето ще опустее  :lol: Свате, повече те харесвам като злобен мод  8) От варненската вода ли се сбърка или от лавандулата  :lol:
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #115 -: Юли 07, 2011, 16:38:56 pm »
от лавандулата ще да е, а може и да е имало нещо покрай тая лавандула :wink: :lol:
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #116 -: Юли 07, 2011, 16:40:16 pm »
Хаха, Стефи, викаш щом ние не сме станали добрички толкова време, само от лавандулата ще е. Който е дишал да си признава, за да не го познаваме по извиненията  :lol:
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #117 -: Юли 07, 2011, 16:46:34 pm »
хммм, подигравате се вие, ама хората празненства пропускат заради мен  8) 8) 8) колко съм страшна, ъм
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #118 -: Юли 07, 2011, 16:51:24 pm »
Модератор може ли да банне друг модератор?
[/url][/url]
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #119 -: Юли 07, 2011, 16:53:12 pm »
а, не бе- като стой та гледай  :wink:
ако не знаете даже един от модераторите сам себе си банва  8) понякога
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #120 -: Юли 07, 2011, 16:54:14 pm »
а, не бе- като стой та гледай  :wink:
ако не знаете даже един от модераторите сам себе си банва  8) понякога


Мини тъкмо това щях да пиша :lol:

*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #121 -: Юли 07, 2011, 16:58:12 pm »
Хаха, знаем, само за празненствата съм изтървала, сигурно заради теб пак  :lol:
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #122 -: Юли 07, 2011, 17:22:53 pm »
Само и единствено лавандула беше. Да не показвам мои снимки от там, че не съм много за гледане, но Преславка има страхотни.
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #123 -: Юли 07, 2011, 20:31:15 pm »
Само и единствено лавандула беше. Да не показвам мои снимки от там, че не съм много за гледане, но Преславка има страхотни.
Абе само лавандула... Кой знае колко смока ви се въртяха в краката, ами пусто отдалеч не видях  :lol:
     
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #124 -: Юли 07, 2011, 22:05:45 pm »
Модератор може ли да банне друг модератор?

може, редовно го правим  :lol:
и действително, в пристъп на разкаяние за греховете, понякога се самобанваме. но тогава става лошо, защото не можеш да си отмениш сам бана вече...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #125 -: Юли 07, 2011, 22:34:02 pm »
Покай се, чадо, и ще ти бъде простено  :lol:
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #126 -: Юли 07, 2011, 23:09:00 pm »
Модератор може ли да банне друг модератор?

може, редовно го правим  :lol:
и действително, в пристъп на разкаяние за греховете, понякога се самобанваме. но тогава става лошо, защото не можеш да си отмениш сам бана вече...

Стига бе хора, това на мазохизъм ми бие или на научна фантастика :lol:

П.С. След изпокарване с родителското тяло, местим мястото на почивката в Златните с ей тази оферта, ако има места :)
http://www.lapni.bg/offer/400/%D0%9D%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B5-%D0%BE%D1%82-09.07.-%E2%80%93-23.07.2011%D0%B3.-%E2%80%93-7-%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%94%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D0%B2-%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D0%A4%D0%98%D0%95%D0%A1%D0%A2%D0%90-%E2%80%93-%D0%97%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%9F%D1%8F%D1%81%D1%8A%D1%86%D0%B8-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-210-%D0%BB%D0%B2
[/url][/url]
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #127 -: Юли 08, 2011, 00:21:48 am »
а, не бе- като стой та гледай  :wink:
ако не знаете даже един от модераторите сам себе си банва  8) понякога


Мини тъкмо това щях да пиша :lol:


абе да пробва как се държи системата, само че де толкова акъл да се сети, че повече няма как може да влезе докат не му махнат бана :)
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #128 -: Юли 08, 2011, 00:39:11 am »
Вижте я как сама се издава :lol: Тихо, мълчи си, бе, някои не те знаят :lol: :lol: :lol:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #129 -: Юли 08, 2011, 01:22:56 am »
Останаха ли такива :lol: :lol: :lol:


п.п. Дани, смоците са змийчета безобидни и страшливи, което не мога да кажа за лилавата змия.
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #130 -: Юли 08, 2011, 01:32:41 am »
Модератор може ли да банне друг модератор?
Що? Да нямаш предложение  :lol: Пиши ми на лични  :mrgreen:
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #131 -: Юли 08, 2011, 06:37:38 am »
А на мен пък Ивана ми е болна. Днес цял ден в градината е имала температура, но като са звъняли не съм чула телефона, та чак 4 часа след първото звънене видях пропуснатото  обаждане и отидох да си я прибера. От лекарският офис казаха да не я мъкна веднага, а да изчакам до другия ден, защото нито повръша. нито иам разстройство, дори и сополи няма. Сега детето спи, а аз не смея и само ходя да гледам да не се е качила температурата. Вече няколко часа е с 38,5, но това е след като съм дала лекаство и не мога друго да давам. Мокрих я и се посъвзе. Сега засилих яко климатика и я оставих да спи само по памперс, та дано да не вдига повече. За сега има ефект и си спи добре, но след час-два пак ще я прроверявам. Стискайте палци да не е нещо сериозно, че ми писна да ми тъпчат детето с антибиотици.

Тя вчера се буди  2-3 пъти през нощта и рева, точно все едно зъбки растат, но температура тогава нямаше. До колко най-много може да е температурата, ако и растат зъби?


Боби
« Последна редакция: Юли 08, 2011, 06:39:16 am от Bobbie »


  
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #132 -: Юли 08, 2011, 07:58:32 am »
едва ли, Стефания ми е вдигала два пъти ДО 38 градуса
а твоето дете поддържа над 38,5- според мен не е в зъбите причината да го прави
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #133 -: Юли 08, 2011, 08:37:56 am »
Когато моите имаха температура без да мога да я смъкна с нищо, се оказа че е гнойна ангина  :?
От зъби няма как да е тази температура, която не се повличва от нищо. А това с климатика, освен да си простудиш детето, друго няма да стане. Обтрий краката и ръчичките с влажна кърпа.
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #134 -: Юли 08, 2011, 09:07:26 am »
Температура от зъби нали знаете, че е мит и то 38+ градуса :wink:
Щом няма други симптоми вероятната причина може да е - отит, ангина или урологичен проблем. Много често летните месеци, поне в Бг децата изкарват по една вирусна херп ангина, която държи по висока Т, 24 часа и трудно се повлиява от антиперетици.
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #135 -: Юли 08, 2011, 09:22:17 am »
И според мен толкова висока температура не е от зъбите.Аз пък вчера щях да сбия една бабичка.Изкарала съм Митко на площадката и докато се усетя бабиерата му бута в устата дъвчащ бонбон :x,а аз още не съм го захранила след ентеровируса.Е като ми кипна и като почнах да викам дето по принцип не го правя.как така ще дава на чуждо дете нещо,ами ако е алергично или нещо от сорта.Тя ми вика"Ама той гледа".Като гледа ме попитай първо мен,нали съм там пък аз ще му обясня.Направо ме хвана срам от себе си по едно време,ама наистина много се ядосах.

*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #136 -: Юли 08, 2011, 10:54:58 am »
Ето ви нещо за весел петъчен ден  :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=lBpycvdcbZY&feature=share
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #137 -: Юли 08, 2011, 11:08:09 am »
Лелеее, ми и ракия да му даде тогава бе?Кола, Фанта, нещо :x
Боби, как е Ивана, още ли има Т? И аз знам, че до 38 градуса е от зъб.

Модератор може ли да банне друг модератор?
Що? Да нямаш предложение  :lol: Пиши ми на лични  :mrgreen:


А, не, ако имам предложение ще пусна тема в подфорума за предложения към форума "Оплакване от злобен модератор :lol:". Просто ми стана много любопитно наистина ли е така или е градски мит :lol:
[/url][/url]
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #138 -: Юли 08, 2011, 11:09:30 am »
Като стана дума за столчета за кола,ние вече наложително трябва да сменяме на Жорко стола.Пообиколихме тук таме ,но нещо не мога да харесам.Дайте съвет,какви са вашите столчета - трябва ми от тези до 36 кг. Искам да е стабилен и много важно - материята да не запарва.Ей само изкуственяци продават .
<br />
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #139 -: Юли 08, 2011, 11:12:35 am »
Мерси на вискчи за съветите. Температурата падна за сега, та ще опитам да поспя няколко часа, че тук стана 3:00.

mini, и аз си мислех, че няма как толквоа висока темпрература да е от зъби, ама да попитам, че за първи път имам малко дете и не знам кое е нормално и кое не. 

Стефи,за отит не знам, но нямаше сополи, та се чудя от къде ще да го е хванала, но и аз това се съмнявах, защото тя си прави ушни инфекции редовно. Следващата ми придобивка ще е отоскоп, че ми писна с тези нейни уши - поне да знам дали е това или не. Иначе съм я преслушала и  няма пневмония ( поне нищо не се чува), няма проблем с дишането ( иначе да сме хукнали към болницата), въобще ако не беше тази почти неповлияваща се температура ( и обикалящ ме шашнат мъж, който ме изневяше още повече :-)), нямаше да и се шашкам много, ама не мога цяла нощ да я изстудявам,че да я държа в нормални граници. С бременният си мозък обаче през ум не ми мина да и погледна гърлото дали е червено. Сега тук е 2 през нощта и аз току що и премерих температурата и е паднала - оставих я с 38 а сега е 36.3. Може пък някой вирус да е пипнала, защото това рязко качване и сега падане на температура на това ми намирисва. Обаче за всеки случай няма да я обличам, а я оставям да спи гола. Не изглежда да и е студено, пък ако се събуди ще и сложа едно боди. Обаче ще съм доволна, ако е вирус, че няма да ми я тъпчат пак с антибиотици.  Оффф, имала съм да се притеснявам.

mimi26, дано да не е ангина, че сега и това само ни лиспва. Простудяването е мит -като има тепература трябва тялото и главата да изстудиш и да намалиш температурата в къщи, ако има възможност ( или да го изкараш на хладно, ако навън е по-студено). Това ми е потвърдила и лекарката - почти винаги действа и сваля температурата много бързо. То и на Ивана и я свали, но после пак се вдигаше.
 Аз след като писах тук отидох пак да я проверя и беше качила дори още, та се наложи да я вкараме в банята и я поляхме с хладка вода. Детето веднага живна, смъкна температурата и се почувства по-добре. Малко след това заспа. Това с охлаждането е важно и всеки трябва да го знае, че тук имаше едно семейство, чието дете стигнало до гърч именно, защото не са го изстудили така, а понеже го тресяло и те го завивали, а то със супер висока температура милото -на лекарите им идело да ги убият как може да не го изстудят.  Това е, което се препоръчва от всички лекари и дори и в детската го знаеха и бяха го направили преди да отида.

П.П. Много сладък този пингвински танц :-).
« Последна редакция: Юли 08, 2011, 11:18:47 am от Bobbie »


  
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #140 -: Юли 08, 2011, 11:39:10 am »
Боби, аз съм наясно с изстудяването на тялото при температура, но ти писах с мокра кърпа (ясно е че и водата е в това число), но не и климатик. Все пак от климатика става и течение, а голо спящо дете... Аз здрава ще се разболея, пък незнам...
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #141 -: Юли 08, 2011, 13:39:10 pm »
А, не, ако имам предложение ще пусна тема в подфорума за предложения към форума "Оплакване от злобен модератор :lol:".

хм, да не е скрит тоя форум, досега не съм го чела?  :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #142 -: Юли 08, 2011, 14:16:03 pm »
Боби, аз съм наясно с изстудяването на тялото при температура, но ти писах с мокра кърпа (ясно е че и водата е в това число), но не и климатик. Все пак от климатика става и течение, а голо спящо дете... Аз здрава ще се разболея, пък незнам...
Да,знам че това имаш предвид. Тук много сме го коментирали с други хора и повечето мислят като теб. Всъщност е до навик. Затова казвам, че е мит, защото се наблюдава само където хората не са привикнали към климатика. Ако седиш директно да те надуха може да се схванеш, защото не си свикнала - при нас всеки, който дойде от БГ за първи път и се „разболява“ първите 2 седмици и после престава да му прави впечателение. Пиша го в кавички, защото то не е болест, то е по-скоро че се схващаш. На мен и на нея явно не ни пречи, защото аз също спя без да се завивам, а и тя също.
 При всяко положение каквото и да става аз климатика не мога да го изключа. Тук той е постоянно включен, защото сме в суптопичният пояс и жегите са непоносими и особено влагата през нощта е ад. Единственото, което става като го усиля е, че се включва малко по-често и общата температура се намалява, но докато духа той си духа еднакво студено. Намаляването на обшата температура обаче помага да се свали нейната. Аз я намалявам с 1-2 градуса само, но има ефект. Където и да я заведа, климатика е по-силен от у нас. В родилното дори беше по-хладно. В лекарският офис даже е неприятно студено.
 
Да се похваля, станах да я проверя и още няма тремпература. Май ще се разминен с влаченето по лекари. Ох, дано. Хем, че тя е здравичка, хем че и аз и без това от началото на седмицата се сдобих с контракции, които стават по-зле като я разнасям.

Б.
« Последна редакция: Юли 08, 2011, 14:18:40 pm от Bobbie »


  
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #143 -: Юли 08, 2011, 14:57:53 pm »
На Боби и вярвам за климатика.
Мъжа ми и срещу климатика да стои не се схваща, но той живее 8 месеца в годината на климатици (вече 14 години), че си ги прави да му духат и срещу него.
Аз колкото пъти отидех при него, немога да ви опиша как се схващах още първата седмица, но пък болно дете на кораба не видях а са цял ден по гащи или мокри от басейна влизат в ресторанта и си стоят на климатиците без да им прави впечетление.
Аз се схващам и от киматика в колата, и не е от ЕГН-то:). рядко боледувам но климатиците ми разказват играта.

Днес взех последното излседване на Никол (антинуклеарни антитела) и всичко е отрицателно.
хубав уикенд.
а нас ще е изненадващ, че ще има българо-естонска среща :P с двама царе и родителите им:))))))))

*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #144 -: Юли 08, 2011, 14:59:29 pm »
Браво, радвам се всичките изследвания са добри. Сега можеш да отдъхнеш спокойно :wink:
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #145 -: Юли 08, 2011, 15:09:05 pm »
Лис, прекрасни новини. Да нацелуваш царете и фамилията им. И лисичата банда естествено.
За климатици, вентилатори и течения - до навик е - проверено. Имаше период в който живеех 24/7 на вентилатор. Е не се разболях. После се събрах с Кръстю и .... страх ме е че и малката ще свикне като него, пък и аз сигурно съм се изнежила з 10 години. Човека си е прав за себе си, схващал му се е лицев нерв от отворен прозорец на колата. И сега се пази, ама като бабичка се пази. Но нали "парен каша духа", та ми е трудно да си налагам моя тертип на живот. Съобразявам се, няма как.
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #146 -: Юли 08, 2011, 15:29:22 pm »
Лисе,и аз се радвам за хубавите новини!Дано тревогите ви напуснат за дълго :).
За климатиците вкъщи се води война.Моят мъж също иска нон стоп ако може да духат на хладно сега,аз пък не давам заради децата,че ме е страх.Изобщо забавно е вкъщи... :lol:

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #147 -: Юли 08, 2011, 17:01:04 pm »
Ей Лиско, браво за резултатите. Много се радвам.
Pesheck, ние пък сме се разбрали обратното - на който ми е топло, той намалява, а другият се съобразява. Обикновено това съм аз :-). Не, ама сериозно - като ти е топло каквото и да правиш, не можеш да си излезнеш от кожата. Пък на който му е студено да се облича.

Боби


  
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #148 -: Юли 08, 2011, 17:23:29 pm »
А, не, ако имам предложение ще пусна тема в подфорума за предложения към форума "Оплакване от злобен модератор :lol:".

хм, да не е скрит тоя форум, досега не съм го чела?  :lol:

eeee, ти пък сега :lol: http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=3.0 тук бре, тук, нали тук имаше тема за оплакване от една модераторка :lol:

Лис, радвам се, че всичко е наред, сега може да се наспиш :D

Я да питам опитните, като пътуваме с малко дете кога е най-удачно да се тръгне? По кое време на денонощието?
[/url][/url]
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #149 -: Юли 08, 2011, 17:30:21 pm »
Вени, зависи как се държи детето в колата. Ако няма проблем с пътуването, т.е. седи мирно и кротко в столчето, тръгвате когато прецениш ти. НО ако не иска да седи, мрънка и т.н. най-удобно е да пътувате по време на някое от спанетата. Или ако е доста дълъг пътя сутрин рано. Ние за морето така сме пътували, тръгваме към 4-5 сутринта със спящо дете и до към 7-8 си поспива и пристигаме.
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #150 -: Юли 08, 2011, 17:33:47 pm »
Аз много се притеснявах за пътуването до морето,защото Митко по принцип не издържа много в столчето,а това са си 6 часа път.Да обаче взе че ме изненада.Особено на връщане тръгнахме към 9 сутринта,спа 3 часа и после другите 3 си пя и си "говорихме" :D.
Вени,дано и при теб се получи приятна изненада :).

Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #151 -: Юли 08, 2011, 17:38:24 pm »
Да ти кажа най-приятната изненада ще ми е, ако не сбъркам пътя за Златните. Значи с излизането от София ще се справя, ама на Варна ми е тъмна Индия. Нещо май минаваме отбивката за летището и наляво, ама така ли беше... И аз мисля да тръгнем към 4-5 и първо аз ще карам, че мъжо няма да се е наспал. ПО магистралата и натам е лесно - все направо. На Велико Търново евентуално ще се оплета. Няма да спирам, че искам Ники да спи в колата, иначе ако има 7-8 часа сън, после е такова енерджи, че абсурд да го задържа в колата.
[/url][/url]
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #152 -: Юли 08, 2011, 17:48:10 pm »
здравейте момичета
аз съм малко извън темата, но туко що в градинката моето дете се размина на около 2 метра с болно от шарка дете.
Беше с тъмни петна по лицето.А и родителите дойдоха гордо ДА КАЖАТ ЧЕ Е ШАРКА!!!
Може ли да се е заразила.
Направо съм бясна че има такива хора и да извеждат болно дете навън
и съм страшно притеснена.
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #153 -: Юли 08, 2011, 18:59:52 pm »
papilio, ако е варицела е заразно два дни преди поява на обрива и продължава около седмица, докато не се спукат всички мехурчета. Като всички пъпки хванат коричка вече не е заразно. Дано да сте хванали този момент.
 :goodluck:

*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #154 -: Юли 08, 2011, 19:02:43 pm »
А, не, ако имам предложение ще пусна тема в подфорума за предложения към форума "Оплакване от злобен модератор :lol:".

хм, да не е скрит тоя форум, досега не съм го чела?  :lol:

eeee, ти пък сега :lol: http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=3.0 тук бре, тук, нали тук имаше тема за оплакване от една модераторка :lol:
Лис, радвам се, че всичко е наред, сега може да се наспиш :D

Я да питам опитните, като пътуваме с малко дете кога е най-удачно да се тръгне? По кое време на денонощието?

И какво направи модераторката? Изтри темата...






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #155 -: Юли 08, 2011, 19:23:17 pm »
Лис, радвам се много за вас!
Вени, за да не се объркаш като влезеш във Варна караш направо до катедралата и от там на ляво. Малко по-обиколно е, но няма как да се объркаш. Пък и има табели навсякъде, който и път да хванете.
Смарайди, ти май все търсиш под вола теле? Под кравата е, под вола можеш да намериш само... трева  :wink:
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #156 -: Юли 08, 2011, 19:48:18 pm »
...






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #157 -: Юли 08, 2011, 20:17:02 pm »
Мерси Мими26:)

Да Смараайди, изтри я :D. Принципно в спора модератор-потребител, модераторът винаги печели,ако не успееш да го убедиш в правотата на твоите аргументи.
Моля, не превръщайте шегата ми в поредното заяждане. Взе да писва всяка седмица да се дават поводи за заключване.
[/url][/url]
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #158 -: Юли 08, 2011, 20:45:06 pm »
Вени,тъй като и ние бяхме за там и също ни беше тъмна Индия,точно преди да влезем в града имаше отбивка за Албена и свихме там.Както се оказа това бил малко по-дългия път,но ни отведе точно където трябва :).

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #159 -: Юли 08, 2011, 21:31:31 pm »
здравейте момичета
аз съм малко извън темата, но туко що в градинката моето дете се размина на около 2 метра с болно от шарка дете.
Беше с тъмни петна по лицето.А и родителите дойдоха гордо ДА КАЖАТ ЧЕ Е ШАРКА!!!
Може ли да се е заразила.
Направо съм бясна че има такива хора и да извеждат болно дете навън
и съм страшно притеснена.


papilio, това дете е било вече извън периода на карантина. при варицелата, карантината за болното дете е от 7 до 10 дни - докато завехнат мехурчетата с течност. след това не е заразно и може да контактува. щом е било с тъмни петна, значи вече отдавна са минали мехурчетата, които са заразни.
не се вбесявай, информирай се. :)

и мен ме гледаха злобно едни майки, когато извеждах Мартин с белезите от варицелата и ме питаха "госпожо, от кога е болно това дете". това се дължи на неинформираност.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #160 -: Юли 08, 2011, 21:36:23 pm »
Принципно в спора модератор-потребител, модераторът винаги печели,ако не успееш да го убедиш в правотата на твоите аргументи.

Вени, ти понеже си спорила дълго и напоително с модератор, знаеш, че не е точно така.
ако модераторът се обръща към някой потребител в качеството си на модератор, тоест следящ за спазването на правилата, тогава изобщо спор няма. потребителят се съобразява. ако не се съобразява, понася последствията. това е единственият начин да се модерират огромни форуми с десетки хиляди потребители.

но ако модераторът дискутира с останалите в качеството си на потребител на сайта, тогава те са равни и е въпрос на аргументация, дар слово, упоритост или каквото се сетите друго, кой ще спечели в спора. разбира се, ако в процеса на спора се стигне до нарушаване на правилата, който ги е нарушил, ще бъде съответно санкциониран. но това не значи, че в обикновен разговор модераторът винаги е прав или трябва да му се страхуваме. (факт е, обаче, че доста хора обичат да се дракат с модератори и са зле настроени към тях априори, което не е справедливо, но такъв е животът).

та, опитвайте се да разграничавате двата случая.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #161 -: Юли 08, 2011, 21:55:53 pm »
моите извинения, но никога не съм изтривала тема за това, че някой е спорил с мен
изтривала съм теми, в които потребител си е позволявал да репликира и оспорва решение на модератор- отстрани е много лесно да кажеш, мани я тая, прави се на велика, но ако на вас ви се наложи да въдворявате ред, като гледам повечето от вас ще баннат масово потребителите с държание като вашето  :wink:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #162 -: Юли 08, 2011, 23:08:42 pm »
Надин, мерси, ние с теб пак сме на една вълна -чакаме да станат на 3 месеца и палим гумите  :D Дано всичко е наред и успея да си почина максимално, че знае ли се кога пак ще имам възможност. Вече багажа е почти готов -няма такова преселение, а като се сетя как едно време приготвях моя с часове и ми се струваше много..  8)
Вчера вече "усвоих" возенето с такси и количката - за мен лично такси е за предпочитане пред моето шофиране. За голяма моя изненада малкият даже заспа докато стигнем, но аз не си спестих лекцията за гледане на бебе от шофьора  :lol:

Радвам се да чуя добри новини за някои деца, дано Лиско разпусне малко, че здравето на майката е не по-малко важно :wink:. Но пусти майчин страх, ето аз без нещо сериозно, търсих инфо в нета за нещо и покрай това попаднах на такива гадости, че през нощта спах много лошо и какво ли не ми мина през главата. Забраних си вече да чета случайни неща и да се връзвам на негативни мисли и хора.

Джам,  :good_post:
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #163 -: Юли 08, 2011, 23:28:00 pm »
Лисе,радвам се,че всичко с Ники е наред!Успокой се и само усмивки и щастливи мигове от тук на сетне!
Здрави деца и щастливи майки!Весел уикенд,момичета!
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #164 -: Юли 08, 2011, 23:57:57 pm »
Аз за климатиците... :lol: Абе откакто стана жега, осъзнах че за повечето хора "бебе" и "климатик" са несъвместими понятия в нашата държава.
Ама как така сме спели на климатик, ама как през деня седяло детето на климатик /а не на жегата от 35 грдуса, че да му е по-гот/, едни се цъклят и се възмущават такива - все едно казвам, че го държа във вана с лед примерно.

Моето дете поне, адски се изнервя от жегата, не иска да яде, не може да заспи, става нервен, започва се непрестанен рев. Аз съм доста по-топлолюбива, но Дани явно прилича на баща си. Всичко над 25-26 градуса се брои за сауна и е повод да се киселее до посиняване. Днес чак в 18.30 го изведох и на 15-тата минута беше вече вир вода и се разпищя. Преди това - блажено си яде, игра и спа два пъти на хладно в къщи. Хич не си го представям да изкараме лятото без климатици, а и не виждам никаква нужда от това. Изконният страх на българина "да не настине" - явно има връзка и с въпроса с климатиците.  :lol: Свеки онзи ден беше в потрес защо сменям климатика в нашата стая в къщата й, след като нямало да го ползваме скоро. Хич не й побира главата, че ще го пусна с бебе в стаята. Ама как така, ама то ще му настинел белия дроб..., а и да съм занела, че момченцата обичали по-топличко. Като запитах на какво основание твърди това - обЕсни ми, че тя била отгледала 2 момчета и "така знаела". "Учтиво" й отговорих, че това са пълни глупости и не ми се слушат повече. След случая със столчето за кола станах много брутална, ама... :oops:

Хубава и прохладна нощ на всички, че утре ще е "ад под небето", ако вярваме на прогнозата.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #165 -: Юли 09, 2011, 00:35:38 am »
Джей, вземи да родиш, много ти се моля, ама наистина много ти се моля, три момчета, че да млъкне тая твоята свека. Ще речеш, че десет деца е отгледала. Значи на момчетата им простивали дробчетата, а на момичетата - яйчниците. Ей, няма празно! Тъкмо викам на брат ми да не се притеснява, че няма кво да му простине, а то каква била работата!

Иначе и аз много се притеснявам как ще му понесат жегите на моето отроче, че хич не е свикнало. Миналата година само ревеше от жега през нощта. Трябваше да му правим течение, иначе не можеше да заспи.

Лис
, много се радвам за Никол. Да я нацелуваш от нас!

Приятна събота и неделя! Утре сме на детски рд.  :wink:

*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #166 -: Юли 09, 2011, 01:18:51 am »
Аз имах бойно кръщение за Добре дошла в "Клуба на майките".
На 4-ти ден от раждането на София в болницата минава редовната визитация за бебетата. Лекарката, която ги преслушва, доста се застоя в областта на сърццето на София. И след това ме викна. Аз разбира се отивам с меки колене и ревяща. Чула лек шум на сърцето. От там ми се губят минути. Обяснява ми жената, че може да е моментно, а ако не е се израства. Ама кой ли я слуша. Всички доктори, акушерки и санитарки на етажа минаха да ме успокояват. В това число и Дяволов, който ми каза - Не го мисли. Радвай се на детето, толкова си го чакала. Нищо страшно няма. Детето е гледано на ФМ и всеки месец на обстойни прегледи.
На следващия ден на визитацията идва друга лекарка. Тя не чува шум и са убедени, че е било моментно. Но за мое успокоение са написали препоръка към педиатъра да даде направление за кардиолог.
До тогава ще се опитам да не го мисля. Как ще стане не знам.
Педиатърката в Майчин дом ми препоръча д-р Велковски от 3-та градска.
Други детски кардиолози може ли да ми препоръчате?
Здрави да са децата, другото няма значение!
Ники, няма страшно бре мила. Ти защо не ми се обади? Не помниш ли че и ние имахме същата случка едно към едно с шума на сърцето и Майчин дом? В Трета градска са най-добрите. Мен ме оперираха там. Моят кардиолог ми каза да заведа детето когато порастне, да стане на 2-3 години. Преди това нямало много смисъл, защото детето не може да си каже ако усеща нещо. Стискам ти палци и давай отчет как сте.  :)
« Последна редакция: Юли 09, 2011, 01:20:27 am от Раши »


*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #167 -: Юли 09, 2011, 01:21:39 am »
Джей, вземи да родиш, много ти се моля, ама наистина много ти се моля, три момчета, че да млъкне тая твоята свека. Ще речеш, че десет деца е отгледала. Значи на момчетата им простивали дробчетата, а на момичетата - яйчниците. Ей, няма празно! Тъкмо викам на брат ми да не се притеснява, че няма кво да му простине, а то каква била работата!


Блу, да родя /ако сколасам за още едно дете изобщо/, ама уверявам те, че и хипопотамче да родя - госпожа "овенката" ще е компетентна и по въпроса как се гледат хипопотомчета. :lol: Обичат ли те топличко, настиват ли на климатик и ако имат колики - ще е сигурна, че е "нещо от храната". Тя е от модела хора, за които "ми според мен" е универсален аргумент за всичко и щом тя така си мислела - то значи непременно нещо е така. Ако реши, че планетата Земя е квадратна - значи тя е, защото според нея е така и това е напълно достатъчно - други мотиви не са нужни.
Та само "теслата" работи там, пък аз хич не си поплювам по въпроса ;)

Весло изкраване на детския рожден ден, аз ще го дам по като за "застаряващи мами"  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #168 -: Юли 09, 2011, 08:17:03 am »
Блу, да родя /ако сколасам за още едно дете изобщо/, ама уверявам те, че и хипопотамче да родя - госпожа "овенката" ще е компетентна и по въпроса как се гледат хипопотомчета. :lol: :lol:
Да не си снаха на моята свекърва  :lol:

Климатика при нас е включен, или по-скоро не е изключван от как е монтиран. 1000 човека ме питаха какво ще купуваме за топлене като се роди бебето, като им казвах, че ще ползваме климатика никой не ми вярваше. До ден днешен ни се чудят, да се чудят като си нямат работа, аз детето си няма да тормозя, защото "някой бил казал".

Я да взема да ви попитам - засилила съм се да купувам бънджи на детето, или по-скоро на майка и, та имате ли наблюдения от типа момичетата не искат да скачат? Че около мен пак професори всичколози и това им е поредното твърдение...

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #169 -: Юли 09, 2011, 09:30:38 am »
Климатика при нас е включен, или по-скоро не е изключван от как е монтиран. 1000 човека ме питаха какво ще купуваме за топлене като се роди бебето, като им казвах, че ще ползваме климатика никой не ми вярваше. До ден днешен ни се чудят, да се чудят като си нямат работа, аз детето си няма да тормозя, защото "някой бил казал".
Aditoo и аз като една свекърва да кажа от опит, че топленето с климатик за бебе(малко дете) не е добър вариант.:) Поне при нас се оказа така. А знаеш децата са 3, в смисъл, че не е до дете според мен. И тримата бяха непрекъснато със запушени носове, будеха се по цяла нощ и неможеха да спят спокойно. Сложих маслен радиатор в стаята и нещата коренно се промениха. Дори преместих климатика в другата стая за да може там да се ползва. За разхлаждане ще ги използвам но за топлене се убедих, че не е добре.
Вие ще си прецените разбира се когато започнете да се топлите но много се изсушава въздуха.

За бънджито ще ти кажа, че при нас беше една от най ползваните вещи:) Никол започна да скача първа и не само скачаше ами и се въртеше и люлееше сама. Такава радост и смях с глас бяха, че ако има бънджита и за големи (в домашни условия) пак бих им взела:) Чувала съм обаче от познати, че има деца, които не искат да скачат в тях.
« Последна редакция: Юли 09, 2011, 09:32:56 am от Lisko »
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #170 -: Юли 09, 2011, 10:30:04 am »
Направо съм бясна че има такива хора и да извеждат болно дете навън

Разбирам тревогата ти, малко е прекалена, но е характерна за всички съвестни родители на деца в пред-градинска възраст. Ако пъпките на болното дете са завехнали, не може да зарази вече никого, макар че ще има белези още 1-2 седмици.

Извеждала съм децата си навън дори в заразната фаза на варицела, но никога в натоварени часове и никога близо до други хора, и асансьора даже не ползвахме. Разхождали сме се в 7ч сутринта, вземам топка или техни си играчки и отивахме в средата на някоя поляна в парка. Парковете са пусти поне до 9ч, преди това има само кучета или майки с много малки бебета, и те всички са по алеите. Не ми е ясно как мога да удържа затворено у дома дете за 9-10 дни, но има начини това да не изложи на риск никого. Нашият педиатър нарича това "разходки в стил самотен интелигент".
« Последна редакция: Юли 09, 2011, 10:32:03 am от marmotche »
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #171 -: Юли 09, 2011, 11:00:57 am »
Като стана дума за столчета за кола,ние вече наложително трябва да сменяме на Жорко стола.Пообиколихме тук таме ,но нещо не мога да харесам.Дайте съвет,какви са вашите столчета - трябва ми от тези до 36 кг. Искам да е стабилен и много важно - материята да не запарва.Ей само изкуственяци продават .


Зори, разгледай в mytoys.de Има доста намалени модели и разнообразие от материи. Аз мисля в края на лятото от там да поръчвам.
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #172 -: Юли 09, 2011, 12:48:23 pm »
Лисе, мерси. Да ти се обясня като на свекърва  :lol: Климата е в дневната, не изсушава въздуха, за съжаление у нас е ужасна влага и се надявах да ми помогне в тая насока. Обаче, за да изсушава трябва специална програма да пускам, ама тогава ни топли, ни студи, изобщо... В спалнята сме с конвектор и там влага, общо взето сме с две думи нямам думи...
Колкото до твоите, не само че знам колко са ами са ми любимци заедно с още една тройка, ама тя изцяло женска :)

*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #173 -: Юли 09, 2011, 12:54:40 pm »
Блу, да родя /ако сколасам за още едно дете изобщо/, ама уверявам те, че и хипопотамче да родя - госпожа "овенката" ще е компетентна и по въпроса как се гледат хипопотомчета. :lol: :lol:
Да не си снаха на моята свекърва  :lol:


Ами не съм доколкото знам, но ще се окаже съвсем вярно, че с появата на внуче и най-свястната свекърва изведнъж се "изчанчва" и започва да дразни. :? По този повод и преди сме коментирали с майка ми, а сега още повече... Та крайно ни е чудно и на двете, каква е тази българска черта, че някой като има дете и изведнъж всички наоколо решават, че е не просто тяхно право ами едва ли не задължение да му дават акъли как се гледа въпросното. 8O Майка ми например казва /и го прилага напарктика/ - "детето си е на родителите и как ще го гледат си решават те". Бабите /визирайки и себе си/, ако ще помагат, следва да гледат детето както им е казано, без "самоинициативи", даване на акъли, опити за намеса и налагане на мнение. Може да си позволиш в някаква ситуация да ПОПИТАШ родителите, няма ли да е добре да направите така, или онака и като ти се каже "не" - млъкваш и повече не повдигаш въпроса. Не да спориш и настояваш как точно твоето мнение е по-правилно и от сорта.
Аз Дани го оставям понякога на майка ми, не защото тя ми е майка и видите ли я обичам повече от свекърва си, а просто защото оставяйки детето си на нея съм спокойна толкова, колкото и ако си го гледам аз. Нямам притеснения например, как въпреки, че милиард пъти съм казала Дани да не бъде навличан и завиван до уши на 30 и кусур градуса, в момента в който си обърна гърба и ще бъде направено точно това. Ако го оставя на свеки - тя непременно ще направи обратното на това, което съм й заръчала, защото е дълбоко убедена, че тя "по-знае". :?

Да си призная, много ми е неприятно сегашното положение. Наистина уважавам и харесвам свекъра и свекърва си, само хубаво съм видяла от тези хора и дума накриво не сме си казали толкова години, а сега заради малкия съм принудена да показвам "рога и зъби", защото тя не ми оставя друг избор. Опитах с убеждения, обяснения, разумни аргументи...цъ, тя като си навие нещо и като изтърси: "ма според мен" и дотам. Следващият етап е да стане супер очевадно, че оставям детето само на майка си, а на нея не и да си помисли, че аз просто я игнорорам само защото не ми е майка, ами ми е свекърва и от сорта. Чудя се и се мая как ще го решаваме този въпрос, без да си разваляме отношенията, но май е неизбежно да ги поразвалим, въпреки усилията които полагам това да не се случва. Наскоро свекърва ми по повод малкия ми каза: "Ама ти май ми нямаш доверие, че мога да го гледам?" - смених темата, защото единствено можех да й отговоря: "ами да, нямам ти" :? И не, защото тя не би се счупила от старание да го гледа добре, а защото "добрето" ще е според нейните си разбирания, не според моите и няма излизане на глава по този въпрос ей!
Ами как да й имам доверие наистина, като я виждам какви ги говори и подозирам какви би ги свършила, ако ме няма. Ще й оставим да речем за ден-два Дани, ще решат да ходят някъде с колата и тя ще се кюфне с бебето на ръце отзад, защото видите ли столчето за кола му било неудобно и ще стане някой сакатлък...
Хем не искам да я засегна и да се чувства неглижирана относно малкия, хем пък не мога заради нейния комфорт, да рискувам здравето и живота на детето си все пак. Ни така, ни иначе, тая някакви надежди все още да се кротне и да спре с опитите да става на нейната, ама...не го вярвам всъщност.

Ади - моето бебе цвили от радост в бънджито :D, макар че засега го слагам съвсем замалко, понеже още не е супер стабилен. Ако твоето бебе се засилва да подскача докато го държиш изправено на ръце - вероятно ще му хареса в бънджито. И аз съм чувала от познати, че някои деца не харесвали бънджи, но не познавам лично хора, чиито деца да не са харесвали този уред. Точно обратното.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #174 -: Юли 09, 2011, 12:59:12 pm »
Lisko за климатика и аз съм съгласна че за хладина е супер..Но за топло не мисля да го ползвам поради причината с носа че постоянно е запушен.Аз съм пример за това нещо.Иначе и аз ползвах маслен радиатор когато Владимир се появи.Не беше много много студено но си го ползвах.И съм доволна и тази година зимата така ще е..Че и по-нататък също де.
Иначе да се похвалим моя синко прави еди номера с дупето-нагоре надолу,наляво ,надясно обаче целта му е да се изтласка.. еми днес вече го направи :) Мисля че е малък ама всяко дете си се усеща кога му е момента за пълзене..е,той не прави кой знае какво пълзене ама поне му е забавно.Че преди все се хленчеше че стои само на едно място.. :):) Доволно дете и майка му е доволна  :wink:
Лек ден ви пожелаваме.Ние отиваме по магазините че тук започнаха летните разпродажби и е най-готиното време за смяна на гардероба :) И за малки и за големи !
ПП: Сиси честит рожден ден миличка :)
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #175 -: Юли 09, 2011, 13:16:45 pm »
Jbrul, при нас има нещо подобно на вашето - "ма според мен", а именно - "аз не знам/не съм чувал/виждал". И това важи за цялата им фамилия. Понякога и моя мъж го ползва. А какъв ефект за него има като го каже мама .... Тя не знаела за несолено дете. Викам "ми аз знам и мога да ти ги покажа даже, момичето е набор на голямата ти внучка". Не че я убеждавам ама след второто отговаряне така млъква. Но тоя лаф яко ме дразни. Те не знаят, значи няма такова нещо. Същата история беше брат му като пилех за обезопасители за чекмеджета. Той не бил виждал. Първия път си затраях, но втория го попитах кога и къде е гледал за такива неща. Ами оказа се че не е, но ..... Някак са свикнали, че щом те не знаят нещо, значи то просто не съществува. Все още се държа "прилично", но кога ли ще ме хванат на фаза и ще им обясня какво мисля за факта да използваш невежеството си за аргумент.
Айде крийте се на хлад, че много жега.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #176 -: Юли 09, 2011, 13:36:06 pm »
Жбрул, при нас стана същото със свекървата. Толкова години не сме имали проблем, но от както се роди Ивана и тя дойде да я гледа, започнаха проблемите. На нея въобще не и пука аз какво съм казала, в момента в който не ми е в полезрението си прави каквото си иска. Един ден изведе Ивана по боди, като съвсем умишлено не и дадох останалата част от комплекта, който се състоеше от палнталон и яке с качулка,защото беше към 25-26 градуса. Ами върна ми се след около час, детето навлечено с трите неша та и качулката дори и сложила,дори и одеалце, а тя нашата по къс ръкав и с сандали и без чорапи. Значи тя ги е взела зад гърба ми и както е завила зад ъгъла я е навлекла. И това след като сме имали сума ти разправии по въпроса. Ей приченя ми пред очите от това игнориране - такъв скандал вдигнах... Викам и ти защо не си сложи яке с качулка,като е толкова студено? Ама на детето му потекъл носа. И като му е потекъл носа ти като го превриш ли ще го лекуваш? Честно ти казвам , тогава вече не ми издържаха нервите.Иначе за безопасност - тя би си я возила в столчето, но ако ревне ще я извади, ама няма да спрат колата.  Опитвала се е да ме убеди да я вземе в нея докато караме, когато ревеше, а аз никога не съм и позволявала. Въобще Ивана ако ревне за каквото и да е, ще стане нейното, защото тя деца не възпитава, тя ги гледа, но им дава каквото си поискат. 
С изключение на навличането, което ни беше най-голямият проблем, другите неща с е преживяваха, макар че можеше да ти скъса нервичките с глупави съвети и безсмилени спорове.Като се започнеха едни спорове - всяко едно нещо, което съм искала да променя е срещнало отпор. Мисля, че само моята свекърва е в състояние да спори на коя посока трябва да се клати люлката на детето ( понеже открих, че може напред-назад, не само наляво-надясно и исках да пробвам). То не бяха обяснения как било грешно, как още едно време люлките като висяли от тавана и в същата посока се клатели... викам, клати я накъдето искаш, не мога да се разправям. И всякякви подобни глупости имаше :-).
А и доста ме дразнеше като разправяше как другата снаха държала детето с мокър памерс. Колкото и да оняснявах как функционират памперсите, не можа да схване, че ако е пишкало малко, памперса не е мокър и става мокър само ако съвсем се препълни. Нагледно показвах, пипахме да види - не разбра и това си е. Кой знае за мен какво разправя, сигурно, че си тормозя детето от студ :-)

Pesheck , аз пък това за осоляването го чух прди 3-4 месеца за първи път и дори ходих да търся по интернета за какво става дума. Мъжът ми също не го беше чувал. Това е доста опасно, защото имало починало бебе - осолили го и не го измили, ами май дори го намазали с мас ( друга подобна глупост) - бебето е починало кой знае в какви мъки.  Покрай това осоляване научих, че пък някои им режели гърба да им пускат кръв.  Аз не ги разбирам тези ритуали, ама това пък е прекалено.

Момичета, климатика изсушава и през лятото, обаче тогава е по-влажно ( поне при нас) и затова се чувства по-добре.
« Последна редакция: Юли 09, 2011, 14:17:42 pm от Bobbie »


  
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #177 -: Юли 09, 2011, 14:09:15 pm »
Оооо моята за люлките. Идва един ден и: "Ама тоя шезлонг е ужасен, на детето му е неудобно, изкривено е /аналогично на столчето за кола/, ама той вибрирал, на Дани му ставало лошо от това."  :lol: Местим го в автоматичната люлка. Ауууу ма то му се мътел мозъка от това люлеене, тя люлката много го лашкала и тя била ужасна. Освен това била ниска и толкова близо до пода - било му студено, лъхало от пода студ?!! Все едно живеем в иглу и пода е от ледени блокчета /поне/. Влача термометър и измервам пред нея температурата ДОЛУ при самата люлка - 25 градуса. Парното съм набримчила така, че не се диша и аз съм по къс ръкав сред зима, защото половин час се пили как било студено и накрая се предадох. Въпреки показанията не термометъра, цъ, студено било, термометърът не бил верем, що не му сложа едно елеченце поне...и да го взема на ръце да си го друсам нали, че друсането да е "правилно" не в тия "ужасни бебешки уреди".  :lol:

Явно навсякъде е едно и също, когато има подобен род проблеми.

П.П. Мерси Саричка  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #178 -: Юли 09, 2011, 14:11:55 pm »
Джей, ходи да празнуваш! Ние и утре ще сме тук.  :wink:

Приятен ден!

Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #179 -: Юли 09, 2011, 14:38:56 pm »
Боби, каква е целта на рязането на гърба? Това не го бях чувала :o 8O
[/url][/url]
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #180 -: Юли 09, 2011, 14:52:20 pm »
Боби, каква е целта на рязането на гърба? Това не го бях чувала :o 8O
Ами не знам със сигурност, ама май като плачели и им пускали „мръсната“ кръв. Едно момиче каза, че баща му имал белези по гърба от подобно рязане, а друго, че заварила свекърва си точно като се гласи с бръснарското ножче да и реже бебето. Направо като го четях ме хвана срам, че в България може да има подобна диващина.


  
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #181 -: Юли 09, 2011, 15:27:51 pm »
Боби, ти ме разби.  8O Къде живеят тези хора? Направо онемях.

Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #182 -: Юли 09, 2011, 15:49:51 pm »
Боби, каква е целта на рязането на гърба? Това не го бях чувала :o 8O
Ами не знам със сигурност, ама май като плачели и им пускали „мръсната“ кръв. Едно момиче каза, че баща му имал белези по гърба от подобно рязане, а друго, че заварила свекърва си точно като се гласи с бръснарското ножче да и реже бебето. Направо като го четях ме хвана срам, че в България може да има подобна диващина.
osi_12 Боби, и аз изпаднах в шок от това нещо...
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #183 -: Юли 09, 2011, 16:29:02 pm »
Не си спомням, но ще потърся. Ето междувременно за осоляването - значи повече бебета умират и тези пак си продължават да си го правят: http://www.bg-mamma.com/index.php?action=showNews;id=682   http://dnes.dir.bg/news.php?id=3696206


Ето тук в този форум момичетата бяха писали - тръгнали са от осоляването и после надолу има разкази за това пускане на кръв http://forum.rozali.com/viewtopic.php?t=16064&sid=04a7d74a8803b0210fdcb43a4b60b001

По средата на страницата някъде потребителката squirtka83 е писала за баща си след като е цитирала постинга на онази дето хванала свекървата.
Тя казва, че това е от добруджанският край.
« Последна редакция: Юли 09, 2011, 16:46:54 pm от Bobbie »


  
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #184 -: Юли 09, 2011, 18:58:37 pm »
От това което прочетох направо ме побиха тръпки 8O.Горките дечица...

*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #185 -: Юли 09, 2011, 19:58:09 pm »
Моята майка има такива белези. До колкото знам това е от така наречения ритуал "леене на куршум". Била се "уплашила"  :wink: от нещо и много плачела като малка и са я завели при някаква туркиня. Знам от нея, че много я е боляло. Но ми го е разказвала отдавна и не мога да се сетя сега от какво се е уплашила и какво всъщност е станало като са я белязали така  :(
Но това пък за балко бебе..... 8O

Сигурно съм голяма късметлийка - моята свекърва не ми се меси. Имаше бегъл опит. Попита ме защо сменям на малкия памперсите толкова често. Отговорих й да си намаже тя дупето с а.... и да постои така, пък да я питам после как е било  :lol:. От тогава само му се радва.

П.П. Знаете ли откъде мога да си намеря стипца?


*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #186 -: Юли 09, 2011, 23:24:56 pm »
Не си спомням, но ще потърся. Ето междувременно за осоляването - значи повече бебета умират и тези пак си продължават да си го правят: http://www.bg-mamma.com/index.php?action=showNews;id=682   http://dnes.dir.bg/news.php?id=3696206


Ето тук в този форум момичетата бяха писали - тръгнали са от осоляването и после надолу има разкази за това пускане на кръв http://forum.rozali.com/viewtopic.php?t=16064&sid=04a7d74a8803b0210fdcb43a4b60b001

По средата на страницата някъде потребителката squirtka83 е писала за баща си след като е цитирала постинга на онази дето хванала свекървата.
Тя казва, че това е от добруджанският край.

Точно от добруджанския е-и моята щерка леко я осолиха въпреки моето мнение,само че аз си измих детето а не го оставих да спи със солта.Уж нямало да мирише потта като порасте-глупости колкото искаш.
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #187 -: Юли 09, 2011, 23:53:23 pm »
Ники се скъсва от колики от два часа, а не е ял нищо, което да не съм го захранила. Направо не знам какво се случва, ама писъците и мятането ме изправиха на нокти. Няма Т обаче много боли. Май сме улучили някоя нитратна партида плодове  :x Друго не се сещам да го е предизвикало.
[/url][/url]
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #188 -: Юли 10, 2011, 01:02:30 am »
Ники се скъсва от колики от два часа, а не е ял нищо, което да не съм го захранила. Направо не знам какво се случва, ама писъците и мятането ме изправиха на нокти. Няма Т обаче много боли. Май сме улучили някоя нитратна партида плодове  :x Друго не се сещам да го е предизвикало.
Вени, на дъщеря ми точно по този начин й действат черешките. Въпреки това ги яде с охота и постоянно си иска :)
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #189 -: Юли 10, 2011, 08:03:33 am »
Да си призная, много ми е неприятно сегашното положение. Наистина уважавам и харесвам свекъра и свекърва си, само хубаво съм видяла от тези хора и дума накриво не сме си казали толкова години, а сега заради малкия съм принудена да показвам "рога и зъби", защото тя не ми оставя друг избор. Опитах с убеждения, обяснения, разумни аргументи...цъ, тя като си навие нещо и като изтърси: "ма според мен" и дотам. Следващият етап е да стане супер очевадно, че оставям детето само на майка си, а на нея не и да си помисли, че аз просто я игнорорам само защото не ми е майка, ами ми е свекърва и от сорта. Чудя се и се мая как ще го решаваме този въпрос, без да си разваляме отношенията, но май е неизбежно да ги поразвалим, въпреки усилията които полагам това да не се случва. Наскоро свекърва ми по повод малкия ми каза: "Ама ти май ми нямаш доверие, че мога да го гледам?" - смених темата, защото единствено можех да й отговоря: "ами да, нямам ти" :? И не, защото тя не би се счупила от старание да го гледа добре, а защото "добрето" ще е според нейните си разбирания, не според моите и няма излизане на глава по този въпрос ей!
Ами как да й имам доверие наистина, като я виждам какви ги говори и подозирам какви би ги свършила, ако ме няма. Ще й оставим да речем за ден-два Дани, ще решат да ходят някъде с колата и тя ще се кюфне с бебето на ръце отзад, защото видите ли столчето за кола му било неудобно и ще стане някой сакатлък...
Хем не искам да я засегна и да се чувства неглижирана относно малкия, хем пък не мога заради нейния комфорт, да рискувам здравето и живота на детето си все пак. Ни така, ни иначе, тая някакви надежди все още да се кротне и да спре с опитите да става на нейната, ама...не го вярвам всъщност.

Вместо да се инатиш и да съскаш, щом не искаш да си разваляте отношенията, може просто да обясниш това което написа и на нас  :) Ако разбере, получава бонус, бебе за гледане, ако не разбере или я хванеш в изцепка, нема бебе и те така. Така след съскане и кавги свекърва ми разбра...майка ми разбра, след като не позволих, а зад гърба ми даде агнешко на малката. След пристъпа и последствията ме пита и за марка гащи! Не съм и трила сол на главата както се вика, сама се сети и спря да дава акъл...и да си позволява волности. За съжаление, трябва да се получи това от което бере страх една майка, за да им се докаже, че децата са различни и най-добре ги познава мама. Хубаво е важните решения да ги взима тя, а околните без много да възразяват да се съобразяват с мнението и.

От климатика се схващам ужасно, започва да ме боли всяка една костица. Пускам го да изстуди къщата докато сме навън, изключвам и влизаме на хладно. Носа също ми се запушва. На мъжа ми влияе по същия начин. Малката казва, че и е лошо и иска панадол, при всеки наш престой на климатик. Затова гледам да избягваме или поне да не духа в нас. За отопление го ползваме и съм доволна, защото в нас е влага и с него определено е по-добре. За да издърпа влагата обаче духа студ, което зимата изобщо не ме устройва  :lol: При -5 -10 навън да вее на 17 градуса  :lol:...

За солта и бръснарското ножче мисля да не пиша...това е недопустимо и като майка, ако усетя, че свекърва ми, майка ми или който и да е държи в главата си подобна идея, категорично няма да види детето. Това го казвам съвсем сериозно, при най-малкия опит ще стане страшно... И на двете отдавна съм и обяснила, че ако вървят срещу мен и разрешават непозволени неща, просто ще им отрежа контактите. Обвиниха ме за жестока, тогава кротко обясних, че да буташ биберон на едномесечно бебе намазан с мед, да му даваш агнешко и шоколади, зрънчовци и сокчета, когато още има колики също е жестоко, но на тях явно им е забавно...Постепенно се миряса!
Ники се скъсва от колики от два часа, а не е ял нищо, което да не съм го захранила. Направо не знам какво се случва, ама писъците и мятането ме изправиха на нокти. Няма Т обаче много боли. Май сме улучили някоя нитратна партида плодове  :x Друго не се сещам да го е предизвикало.
jasmin_veni  някое вирусче например  :) Има доста обяснения за подобно нещо, защо обвини плодовете  :lol: Беше плъзнал вирус с разстройство и повръщане, съседите се натръшкаха и решиха, че е от динята  :lol: То остави, ама бяха скандали в магазина, чудо  :lol:

А това с рязането на гърба, да ви кажа логически как действа. Щом ревеш много, значи нещо ти има, я да те посрежем малко, аха боли ли, еми да, то от мръсната кръв. Е са ще изтече. След седмица болки детето естествено и да приритва нема да смее да ревне! Ааа тия пак да ме посрежат, ужас. може да ми е зле, ама я да си трая, ще решат, че пак кръвта ми е мръсна... Ако не помогне резането, ще му джуснем попарка с винце, ако не една мастика за коликите, ехааа ма то не рИве!!!
Какво спокойствие, тишина и благодат, то спи! Са ша джуснем и ние по 2-3 мастички, ша са опрайм с булката на спокойствие и ша са сплъоскаме в леглото!


Това в червенкото за мое най-огромно съжаление е един цитат, който успя да ме разплаче...
« Последна редакция: Юли 10, 2011, 08:25:24 am от lidia »
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #190 -: Юли 10, 2011, 16:19:46 pm »
Привет от нашата компания, завърнала се снощи от топла и морска Елада!
Чудесно време, чисто море, здрави мишоци, доволна Майка им!

Лисо, мислех ви с Никол и искрено се зарадвах
на добрите новини!Прегръщам ви!

Ники, добре дошли с бебе София, надявам се и вярвам всичко да е само притеснения! С вас съм!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #191 -: Юли 10, 2011, 22:46:07 pm »
Jbrul, мисля точно като Лидия по въпроса със свекърва ти.
Аз много съм писала за моята  преди и сега. Преди, беше нетърпима, само при мисълта, че ще я срещна случайно стомахът ми се свиваше на топка (не се шегувам), след всяка среща пък, случайна или не, ми трябваше време за да върна нормалното си емоционално състояние, да съм спокойна. Беше наистина ад. Много търпях но никога не мълчах. Казвах направо всичко, което не ми харесва. Тя пък продължаваше да прави както си знае и иска все едно, че не съществувам и с цел да ме стъпчи, обиди, нарани, ядоса. И преди децата и след тях.
Един ден, почти година след като бях родила, седнах и и казах да мълчи и само да слуша, казах, че ще съм груба и, че не ме интересува какво мисли и дали ще я засегна, само искам да слуша добре. Тя ме изслуша, но не съм викала, не съм обиждала с думи умишлено, бях много ама много искрена и съм сигурна, че и е било обидно от думите ми макар не това да беше целта ми. Оттогава свекърва ми ми е добър приятел, помага ми много, ама много за децата. всеки ден идва и стои с тях за да мога аз да отида за храната им или да свърша някаква работа. Преди половин година не съм си и помислила, че ще и оставям децата и ще излизам спокойно поне за 3-4 часа.
И в темата за свекървите го написах и тук ще кажа, търпение и открит/и разговор/и е правилния начин според мен. Не ме интересуваше дали мъжът ми ще се обиди или разсърди или ако ще при майка си да отиде. Децата бяха и са единственото важно нещо в живота ми, всичко останало е след тях. Показала съм на всички близки хора как мога да се раздавам и ако някой не може да разбере, че сега приоритетите ми са пренаредени, значи местото му не е около нас и прав му път.
Правех точно като теб (поне така си мисля четейки те), ядосвах се, понякога говорех но в един момент се отказвах "защото няма смисъл". Грешила съм и то само за моя сметка. Има смисъл и не трябва да се чака нещата да стигнат докрай за да започнат да се оправят.
Сега аз сама я търся и дори ми е приятно да разговарям с нея. Който я познава не му се вярва но е истина. Децата много я обичат а тя много ги забавлява, ей това е единственото важно за мен.

Вени, според мен не би трябвало да е от плодовете а и колко плодове трябва да е изял Ники за да му повлияят нитратите? Може да е от зъби, или вирус или просто да му е дошъл периода на тръшкане и "рев без причина". Дано се оправя скоро Ники.

Мишко любима, много се радвам за хубавата ви ваканция:) Обичаме те:)
Спокойна вечер на всички:)
« Последна редакция: Юли 10, 2011, 22:49:45 pm от Lisko »