0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« -: Юли 04, 2011, 13:50:27 pm »
Да е слънчева, здрава, без инциденти :)

Късно се включвам, но по повод столчетата и ние миналата седмица катастрофирахме. И за да избегнем колата отпред мъжът ми отклони колата към високич бордюр и стъпба. В стълба не се блъснахме, но яко се раздрусахте от удара с бордюра. Ако Ники не беше в столчето щеше да литне отпред. А някой беше сложил ламарина ли, пирон ли, на пътя, гумата гръмна (буквално се чу гръм) и както валеше и беше мокър пътя...сещате се.

Аз съм възмутена от друго, и искам да си споделя.
Вчера бяхме на сватба. Заведох Ники с бабата при булката, за да се снимат, да поиграе и т.н. Радваше се детето, весело му беше, обаче като видях, че му се приспа и си го заведох да спи. Другите деца бяха малко по-големи от него - с по два, три месеца и освен, че ги тъпчеха, ги водиха целия ден със себе си, до вечерта чак. Децата не спаха, държаха ги навън (беше открита церемония) в дъжд и вятър и вечерта в одимения ресторант!
[/url][/url]
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #1 -: Юли 04, 2011, 16:17:21 pm »
Вени, за спането - както и да е. Ще изкарат един ден без да спят децата. Но за пушенето направо не ги разбирам тези хора. Вероятно си мислят, че няма да им стане кой знае какво на децата. Аз заради себе си избягвам места, на които се пуши. И това е и основната причина да се прибирам толкова рядко в София. А за детето да не говорим. Баща ми все още е заклет пушач. Никога не се е съобразявал с нас. С брат ми бяхме толкова отвратени, че не пропушихме. Иначе има доста хора от моето поколение, които не пушат в дома си или в затворени помещения.  :wink:

Приятна седмица и от нас! Да грее много слънце, да е топла и децата ви да са здрави!

 

*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #2 -: Юли 04, 2011, 16:30:34 pm »
Здрава и слънчева седмица за всички!За нас пак не е здрава,защото Митко взе да го повтаря ентеровируса,а още не съм го захранила :?.
За пушенето и аз съм пушач,но у дома никога не се е пушело.Лятото на двора,зимата-долу в парното :D.

*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #3 -: Юли 04, 2011, 22:31:15 pm »
Здравейте и здрава седмица от нас! Дано да е малко по-слънчева и топла от предишната!
Столчето на Илияна не сме го купували, за временно ползване сме го взели. Не ми се искаше да купя нещо за 60-70 лв, което ще постави детето ми в риск... Не се закрепя с база за кола, а само с коланите. Смея да твърдя, че ги закопчавам "по правилата", но видях как подскочи... Както и да е, на столчетата, до които аз съм имала досег не е имало обяснение за дръжката, много майки я обръщат назад, за да не им пречи, за това отбелязах, че трябва да "сочи" седалката. А повечето около мен си возят децата в коша за новородено по гореизброените "основателни причини".
Вени, остави ги да си гледат децата както намерят за добре. Едни им дават кафе, други на цигарен дим ги оставят, а трети голи, боси и гладни по улиците. Вече ми липсва енергия да ограмотявам родители, все пак аз съм в категорията "вчерашна пикла" и постоянно чувам израза "и ние сме гледали деца, ти ли ще ме учиш", та моето едва на 5 месеца... Няма как да накараме родителите (поне доста голяма част от тях) да гледат децата си далеч от цигарен дим, силна музика и всякакви полезни храни от рода на чипсове, снаксове, шоколади, коли и т.н. Оставила съм ги всички, ама като гледам дечицата ми се къса сърцето... Радвам се, че поне тук майките са против тези неща и гледат с друго око на отглеждането на децата си!
Лека вечер от мен :)

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #4 -: Юли 04, 2011, 22:49:42 pm »
Аз съм възмутена от друго, и искам да си споделя.
Вчера бяхме на сватба. Заведох Ники с бабата при булката, за да се снимат, да поиграе и т.н. Радваше се детето, весело му беше, обаче като видях, че му се приспа и си го заведох да спи. Другите деца бяха малко по-големи от него - с по два, три месеца и освен, че ги тъпчеха, ги водиха целия ден със себе си, до вечерта чак. Децата не спаха, държаха ги навън (беше открита церемония) в дъжд и вятър и вечерта в одимения ресторант!
Ами да ти кажа, аз понякога си се ядосвам, че съм толквоа стриктна с режима на Ивана, защото буквлано целият ден ми се върти около нейният режим и не знам до кога мога да изкарам така. Иска ми се да можеше някоя смяна в режима да не и се отразява толквоа зле, ама няма как. АКо не го спазвам и няма как да се оправя и с нея, и с работата, а след месец и с още едно бебе. Обаче съм много против да държат децата на цигарен дим. Те като искат да се тровят ( аз съм била пушач 19 години, до някъде ги разбирам), но защо тровят и децата? Да седнат отвън и да пушат колкото си искат, а не да държат децата на замърсеният въздух в ресторанта.

Боби


  
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #5 -: Юли 04, 2011, 23:00:17 pm »
Хубава юлска седмица ви пожелаваме:)

Боби, благодаря(от предната тема):). Наистина е весело в нас. Да ви кажа, последната седмица разбрах колко много нови неща знаят децата от това, че ни наблюдават какво правим. Днес свекърва ми идва за да отида аз за храната и още влизайки от вратата Алекс взема домашните чехли (тези, които само тя обува) измежду другите и и ги носи.
Никол пък взела в ръчичката си от ежедневните ми превръзки и заела разкрачена позиция се опитва да си ги сложи :) Това не съм и го показвала признавам. Нямам спомен случайно дали ме е виждала, възможно е но ме учудва как започват да запомнят всичко:) Сега сме на тема да обуваме на мама обувките и много се ядосват когато джапанките им падат от краката защото немогат да си ги сложат между пръстчетата. Всеки е с номера си.

Бъдете здрави:)
при тримата останаха само малко сополи и кашлица при Ники и Дани но и това ще мине.

Мими, Парси дано бързо оздравяват малчовците.
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #6 -: Юли 04, 2011, 23:02:40 pm »
С риск да отворя "Кутията на Пандора", но цигарения дим ли е най-голямата угроза за правилното здравословно и физическо развитие на детето? Щото за мен по-голямата заплаха са Е-тата, химиите /включително и хомеопатични/ , които даваме при всяко заболяване, въздуха, който децата ни дишат в града, синтетиката, в която ги обличаме, обуваме и завиваме по време на сън, детските играчки с неизвестна по произход пластмаса, боичките , с които рисува детето ... да продължавам ли? Е на фона на всичко това си пуша пред детето /не го правих докато не направи две години и половина/, но аз не мога да му осигура вечно стерилна среда.
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #7 -: Юли 04, 2011, 23:48:09 pm »
Цигареният дим със сигурност не е полезен и за децата и за нас пушачите /и аз съм пушач/, но и мен ме притесняват повече изброените други вредни неща. Най-малкото, защото ако мога да спра да пуша, или да държа детето далеч от задимени места - върху другото нямам никакъв контрол, както и всички вие.
Пуша и пред и около детето на открито, като разбира се - внимавам димът да не отива към него, или към друго дете. Това на кафене обаче. По паркове и градинки не ходя принципно, но когато се е случвало да седна, предпочитам да не паля ако има деца в близост. Не защото смятам, че ще убия нечие бебе бълвайки цигарен дим в атмосферата, но винаги мога да попадна на майка убедена в това и да ми направи някой лют панаир, а аз такива панаири мразя. У дома пуша на кухненския абсорбатор /в студено време/, откакто имам бебе и когато то не е в същото помещение.

Откровено казано, не бих влязла с малкия в заведение за пушачи, а то вече е и забранено и съвсем правилно. Ако става въпрос за празник, сватба и от сорта събития на които трябва да присъствам с детето и е топло, дори в заведението да се пуши - ще съм с него повече навън, да уважа събитието все пак, не бих се впрегнала толкова по въпроса, все пак ще е инцидентно. За зимата - учтива бих отказала присъствие в някой задимен ресторант, вече е прекалено това за едно бебе.

За режима - майките, чиито деца имат железен режим, сигурно разбират по-добре за какво говори Жаси. Моето хлапе е с "гъвкава програма" и то си я прави такава, не аз та...спал, не спал - както му дойде. Но той е бебе все пак, при по-големи деца може и да е различно. Ако съдя по разказите на майка ми за мен обаче, явно има и големи деца без режим.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #8 -: Юли 05, 2011, 01:30:02 am »
Lady,може и да са по-лоши, а може и да са толкова лоши, колкото и дима - никой не знае. При всяко положение не виждам как аргумента, че има по-лоши неща означава, че не е проблем да им правим средата още по-лоша. Нито ти нито аз можем да посочим до какво водят Е-тата, докато всички прекрасно знаем до какво води цигареният дим.  Това може да им причини астма или емфизема и се знае, че 20% от дългогодишните пушачи имат някаква форма на хронична обструктивна болест на белите дробове. Това не е малък процент, не е за подценяване. Следователно за едно дете това е още по-лошо. Аз всъщност не казвам да не се пуши пред децата или до децата, а да не са в затворено помещение  с пушачи. Няма логика да се изисква да не се пуши до тях на открито, където почти всичко отива в атмосферата и без това.
 

Б.


  
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #9 -: Юли 05, 2011, 08:03:21 am »
моето дете без да пуша около него прави спазми
познавам майки, които са пушили през цялата бременност, докато кърмят и продължават после- е, децата им са чисто здрави за разлика от моето
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #10 -: Юли 05, 2011, 10:07:45 am »
моето дете без да пуша около него прави спазми
познавам майки, които са пушили през цялата бременност, докато кърмят и продължават после- е, децата им са чисто здрави за разлика от моето


mini, какво всъщност искаш да кажеш с това?  8O
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #11 -: Юли 05, 2011, 10:34:19 am »
Хубава и здрава седмица от нас!

Jbrul, jasmin_veni, aditoo, радвам се, че всички сте се разминали с уплаха или грижи само по колите, не по децата след пътните инциденти. Нацелувайте ги от мен. Моите деца с мъжа ми миналия ноември излетяха от магистрала със 130 км/ч и по капак. Нямаха и драскотина, защото ги тормозим със столовете и коланите. Права е Jam за естествения отбор - аз като видя такова нещо, казвам, обяснявам, помагам даже да се постави правилно стола. И повече не настоявам и не се кося. Същото важи и за пушене, Е-та и всичко подобно - който го е грижа за децата му, чете и пита. Или поне слуша. Който не - за съжаление не можете да помогнете, само ще си съсипете нервите. А това е във вреда предимно на вашите семейства.

И на по-свежа тема - зачатските пазарски торби са идеални и за плажни, много съм щастлива с моята. Ще пусна утре морски снимки със зачатските детски тениски, с все децата в тях.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #12 -: Юли 05, 2011, 10:54:50 am »
мдаа, аз също не правя компромис с возенето в столчета и добре завързани с колани. Мармотче ви е казала, но аз също винаги се сещам за тяхната случка и всеки път настръхвам все едно се е случило с моите деца, така че компромис не бива да има, не ме трогват ревове и подобни, още повече че много бързо свикват след като разберат че няма да им мине номера :wink:
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #13 -: Юли 05, 2011, 10:59:28 am »
И аз съм пушач, но никога не пуша в помещение с деца, вкл. у дома. Пуша навън  и зиме и лете :)

Режима му спазвам стриктно и го намирам за добро и за него, и за мен

Здрави да са всички малки и големи! Бързо оздравяване на болните!
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #14 -: Юли 05, 2011, 11:00:38 am »
Да се включа и аз за цигарите - не съм лапала дори запалена цигара, реално околко мен винаги се е пушило (родителите ми, сестра ми, приятелите). Преди като постоянно бях в цигарен дим не можех да направя разликата, но сега когато у нас не се пуши и рядко попадаме в такава обстановка на другия ден се чуствам със задръстени дробове буквално - кашлям като дърт пушач и т.н. всички екстри. Ами аз не бих си подложила децата доброволно на това, както казва сватята без цигари около тях си правят спазми...
Ни всеки си решава как ще си гледа децата и на какво да ги подлага. Лейди, всичко, което си изброила е така, но нали затова гледаме и да им купуваме само памучни дрехи, хубави играчки, качествена и прясна храна (доколко е възможно е друг въпрос). Не вярвам някой да дава боклуци на децата си само защото така или иначе някоя година ще се мре...
Мармотче, като се сетя за случката тогава и настръхвам... Преживявала съм същото, дано на никой не му се случва. Едно такова преживяване наистина кара човек да преосмисли живота си и ценностите си... Радвайте се на дребните неща, не се връзвайте много на хората и няма нищо по-хубаво и важно в живота от здрави деца... всеки път (предполагам като всички тук) се моля аз да съм болна, а не те...
Малко дълго стана, но ще ме извините  :oops:
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #15 -: Юли 05, 2011, 11:25:35 am »
Джамче, със сигурност мини няма предвид, че няма проблем с пушенето, но аз имам същия пример пред мен.
Детето на братовчедка ми е със 5 мес. по -голямо от Кристина. Тя пушеше през цялата бременност стабилно, дори отивайки в Родилния дом, с не знам колко см разкритие ,седеше отпред и пушеше за успокоение 8O. Детето го почна на 2 месеца със сокчета, на 2 години редовно ядеше Макдоналдс, набива кремвирши и салами ежедневно,и до ден днешен е изкарало една варицела и една настинка. С моята са в една група в ясла, и учителката ми е казвала, че тя е едно от малцината деца, които нямат отсъствия.Това дете не изпи нито един антибиотик и не му потече сопол,тази зима въпреки гадните вируси. За сметка на това Кристина изпи сигурно 5/вече им загубих бройката/ антибиотика от Януари до сега. Детето проходи рано,много активно, редовно е неподходящо облечено, и въпреки това е здраво и жилаво.
И пробвайки се няколко пъти, да говоря с нея, редовно получавам отговор как нейното е здраво, пък мойто със всичкото био, където яде, е болнаво. :?
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #16 -: Юли 05, 2011, 11:33:02 am »
И пробвайки се няколко пъти, да говоря с нея, редовно получавам отговор как нейното е здраво, пък мойто със всичкото био, където яде, е болнаво. :?

Пък ти защо не и кажеш, че след години нейното ще е затлъстяло и с проблеми в метаболизма, а твоето "био" гопредпазваш от язви,м? Много ме нервят така разни хора, както и с репликата "пък мойто какво е яло и пило-ей го, нищо му няма". Ми ракийка що не му дадат и цигарка така, да я прокара.
[/url][/url]
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #17 -: Юли 05, 2011, 11:37:57 am »
Покрай тези цигари забравих най-важното да кажа - в магазини Дайхман има 50% намаление на някои модели. Купихме вчера маратонки Фила за бандата по 20лв  :wink: На фона на балатумките на същата цена на пазара тези са страхотни  :lol:
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #18 -: Юли 05, 2011, 11:38:53 am »
Не е точно така, има си по-болнави деца и по-малко болнави, НО компромис с храната не бива да се прави, както с осигуряването на здравословна среда на живот, защото всичко това е инвестиция в бъдещето. Всяко дете боледува когато тръгне на детско заведение например, докато изгради имунитет малко или много, но когато детето се храни добре и здравословно то се преборва много по-лесно и бързо с болестите. Аз вярвам в това и го прилагам почти 5г. вече. Не правя компромис дори с цената на много усилия и нерви.
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #19 -: Юли 05, 2011, 11:41:18 am »
Ауу, Мими те без пари бе  8O
Аз вече два пъти купувам на Боби от там, доволна съм.

Иначе по темата - отдавна не хабя енергия да давам акъл на някой, който не ми го е поискал.