0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #100 -: Юли 07, 2011, 00:42:15 am »
Lisko, дано повече да нямаш подобни преживявания. Нормално е да си се била притеснила толкова, няма някоя от нас тук, която не би се чувствала по същият начин,ако ние бяхме изправени пред подобна вероятност. Много се радвам, че всичко е наред.

Боби


  
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #101 -: Юли 07, 2011, 01:28:38 am »
Лис,  :bighug: :bighug: :bighug:
Много добре те разбирам и ти съчувствам най-искрено, защото чувството наистина е ужасно. Изживях го преди месец и половина, още не е свършило при нас, другата седмица пътуваме за София и се надявам да се потвърди, че всичко е наред. Но Стефи е много права - постоянно те човърка и гложди, все се чудиш....Аз се улавям, че непрекъснато се вглеждам в детето и търся признаци...., все се питам това нормално ли е, което го прави, а онова, а третото....да откачиш :( Дано са ни живи и здрави, а ние ще оцелеем, то е ясно, ама.....имали глави да патят!
Целувки на бандата :D
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #102 -: Юли 07, 2011, 10:05:44 am »
Привет и от нас в седмичната тема :D
Прави сте, че каквото майка мисли да не се случва.

Аз имах бойно кръщение за Добре дошла в "Клуба на майките".
На 4-ти ден от раждането на София в болницата минава редовната визитация за бебетата. Лекарката, която ги преслушва, доста се застоя в областта на сърццето на София. И след това ме викна. Аз разбира се отивам с меки колене и ревяща. Чула лек шум на сърцето. От там ми се губят минути. Обяснява ми жената, че може да е моментно, а ако не е се израства. Ама кой ли я слуша. Всички доктори, акушерки и санитарки на етажа минаха да ме успокояват. В това число и Дяволов, който ми каза - Не го мисли. Радвай се на детето, толкова си го чакала. Нищо страшно няма. Детето е гледано на ФМ и всеки месец на обстойни прегледи.
На следващия ден на визитацията идва друга лекарка. Тя не чува шум и са убедени, че е било моментно. Но за мое успокоение са написали препоръка към педиатъра да даде направление за кардиолог.
До тогава ще се опитам да не го мисля. Как ще стане не знам.
Педиатърката в Майчин дом ми препоръча д-р Велковски от 3-та градска.
Други детски кардиолози може ли да ми препоръчате?


Здрави да са децата, другото няма значение!

Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #103 -: Юли 07, 2011, 10:12:40 am »
Ники, спокойно - шумът на сърцето много често е безобиден и се израства. В 3-та градска, доколкото знам, са едни от най-добрите кардиолози. На Бобо също му чуха шум, водих го на лекар, направиха му ЕКГ и ехография, оказа се, че всичко е ок и ще го израсте. Иди да провериш как са нещата, да си сигурна и да се успокоиш!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #104 -: Юли 07, 2011, 10:16:50 am »
Лис, голяма прегръдка от мен. Ти си феноменална майка и децата ти са като теб! Само да сте здрави. Дано това е последното ти такова притеснение.

За съжаление и ние сме отново на въртележката с Дани. Имам съмнения и притеснения кой лекар да слушам, правилно ли постъпвам, навреме ли реагирам... Ама никой не е обещавал да е лесно. Ще се справим и с това.

mini, мисля, че разбирам как се чувстваш. И да ти преведа рационални доводи защо не трябва да се чувстваш така, това едва ли ще повлияе на емоциите. Исках да ти кажа само, че гледах слънчевите ти, спокойни, активни и уверени деца на ДРЗ и си мислех колко добра майка всъщност си. Това не се постига просто ей така. Така че продължавай да правиш каквото трябва, другото не е в наш контрол.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #105 -: Юли 07, 2011, 10:51:14 am »
Лис, много се радвам, че всичко е наред :bighug: Нормално е да мислиш всичко най-лошо, дет се вика за да стигнеш до тези деца и да им се радваш не са се случили само най-прекрасни неща.
Мармотче, това и в себе си го забелязвам, само се вглеждам в Ники и търся признаци. Гледам камъчетата и флагчетата и следя по тях всичко ли е наред. Миналата година като не ми се обърна до 4ти месец започнах да се притеснявам. Слава Богу след една седмица вече се въртеше :lol:
Ники в трета градска са прекрасни, правилно са те насочили :)

И знаете ли, аз предпочитам да го давам параноичка и при съмнение за изоставане от развитието да търся лекарска помощ, отколкото да си кажа "То ще му мине", "Всичко е наред" и така. А и лично мъжът ми би ме утрепал, ако държа детето с Т без да дам перипептик (това е една от новите моди, да ви светна. Ако няколко дни поддържа 38-39 градуса не се дава перипептик, чак на 3-4 ден, било природно) или ако има някакво изоставане от развитието и не потърся лекар.
[/url][/url]
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #106 -: Юли 07, 2011, 11:36:21 am »
mini, мисля, че разбирам как се чувстваш. И да ти преведа рационални доводи защо не трябва да се чувстваш така, това едва ли ще повлияе на емоциите. Исках да ти кажа само, че гледах слънчевите ти, спокойни, активни и уверени деца на ДРЗ и си мислех колко добра майка всъщност си. Това не се постига просто ей така. Така че продължавай да правиш каквото трябва, другото не е в наш контрол.

аз пък си мисля, че и подчертаното понякога е извън наш контрол и се постига "просто ей така", защото детето си е такова по природа. точно както заболяванията на децата ни често са извън нашия контрол, така е и с характера и поведението им.

предпочитам да мисля така, иначе трябва да се гръмна от чувство за вина.

аз от въртележката не съм слизала 5 години, не се и опитвам вече да споделям тук, за да не си самостимулирам параноите и депресиите в това отношение...
« Последна редакция: Юли 07, 2011, 11:37:56 am от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #107 -: Юли 07, 2011, 12:09:03 pm »
Ох, Лис, всичко ще е наред- вярвам го! Дишай дълбоко! Голяма меча прегръдка!
Ники, както вече са ти казали в 3-та градска са отлични специалисти. Не се притеснявай! И моят син имаше такъв шум- нашата педиатърка не го беше споменала, защото каза,че повечето деца го имат и е физиологично- израства се- причинява се от развитието и формирането на сърцето. Но, когато синът ми беше на 3 месеца, понеже не наддваше добре/ той повече от 600 гр. никога не е наддавал на месец!/, направихме консултация с нефролог и с кардиолог- ходихме при д-р Демирев от МЦ "Детско здраве"- направи ми отлично впечатление. Слава Богу, оказа се,че шумът наистина е физиологичен. За твое успокоение я заведи ако искаш и там- там има и детски кардиохирурзи. Добри са.Ето линкhttp://www.zdraveto.com/index.php?option=com_content&task=view&id=33.А, да и честито момиченце! :D

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #108 -: Юли 07, 2011, 13:12:51 pm »
Лиско  :bighug:!
Ники,и голямото ми момче беше със лек шум на сърцето.Гледаха го кума ми,който е кардиолог и още един.И двамата бяха на мнение,че това е често срещан шум при децата.Тогава той беше на 2г.На 5 вече го нямаше-израстнал го казаха :).

*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #109 -: Юли 07, 2011, 14:02:38 pm »
Ники, моята племеница ходи 2 пъти в годината до София при д-р Велковски!
Мисля и д-р Мели го беше препоръчала!
Записването за него е с месеци напред, ако си решила при него още сега се обади!
Вече нещата са много по-добре.
Във Варна кардиоложката беше казала, че нещата са се оправили, не даде индикации за сериозен проблем, но.... Всичко ако се види на време е най-добре.
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #110 -: Юли 07, 2011, 14:40:57 pm »
Благодаря ви за мненията,момичета :D

Днес педиатъра ни посети и не чу шум. Другата седмица ще ходим на консултация в поликлиниката и каза, че пак ще я чуе. Щял да ми даде направление за мое успокоение.
На снаха ми майката работи в Трета градска та ще търсим начин да се доберем до Велковски по-рано.

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #111 -: Юли 07, 2011, 15:56:33 pm »
Ники убедена съм, че няма нищо притеснително, функционалният шум се проявява точно от раждането до към 3ти месец и се диагностицира при около 50 процента от новородените.
При Стефания нямаше като новородено, установиха го след като започна да прави спазмите, имаме и кардиологична консултация с ехография- всичко си й е наред, може би се появи под влияните на вентолините, с които я обдишваме на всеки спазъм- зная ли.
За разлика от нея, Преслава имаше като новородена и след 3тия месец отшумя.

Мармотче  :bighug: чувствам се толкова неловко, че споделих моите притеснения, които са нищо в сравнение с на други майки тук, извинявайте още веднъж за което.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #112 -: Юли 07, 2011, 16:24:57 pm »
чувствам се толкова неловко, че споделих моите притеснения, които са нищо в сравнение с на други майки тук, извинявайте още веднъж за което.

мини, ако още веднъж се извиниш като японска съпруга, ще те банна за 1 седмица.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #113 -: Юли 07, 2011, 16:29:05 pm »
:witch: слушам, началник
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #114 -: Юли 07, 2011, 16:34:07 pm »
Джам, недей моля те, че темата за готвенето ще опустее  :lol: Свате, повече те харесвам като злобен мод  8) От варненската вода ли се сбърка или от лавандулата  :lol:
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #115 -: Юли 07, 2011, 16:38:56 pm »
от лавандулата ще да е, а може и да е имало нещо покрай тая лавандула :wink: :lol:
*
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #116 -: Юли 07, 2011, 16:40:16 pm »
Хаха, Стефи, викаш щом ние не сме станали добрички толкова време, само от лавандулата ще е. Който е дишал да си признава, за да не го познаваме по извиненията  :lol:
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #117 -: Юли 07, 2011, 16:46:34 pm »
хммм, подигравате се вие, ама хората празненства пропускат заради мен  8) 8) 8) колко съм страшна, ъм
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #118 -: Юли 07, 2011, 16:51:24 pm »
Модератор може ли да банне друг модератор?
[/url][/url]
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Слънчева юлска седмица :) 04.07-10.07
« Отговор #119 -: Юли 07, 2011, 16:53:12 pm »
а, не бе- като стой та гледай  :wink:
ако не знаете даже един от модераторите сам себе си банва  8) понякога
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит