0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Не, собственика на аптеката прави консултации...поне така разбрах аз.
Предполагам той е Петко.
*
Зори, казвай бързо кой е Петко  :lol:

Не можах да и повярвам на тая хомеопатия и това е!
Само от Арниката съм супер доволна и я употребявам редовно.
А, и едни капки за сливици съм ползвала /лимфо-незнамсиквоси/ ама ефекта там е спорен
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Това да не е аптека на бул. Йерусалим ?

ДА,там е едната аптека -там ходи вторник и четвъртък от 9 до към 14 .В сухата река срещу пожарна (пак аптека Хера)е в понеделник,сряда и петък от 9 до 14 .В Х.Димитър на "Маккгахан "51 е само в сряда от 17.30 ,но със записване на час е там и часовете в момента са за края на август .Децата ги взима и без час там,но е лудница да знаете.

Жаси - аз хидратина го давах с кашата,за да не му е гаден.Правех кашата не с АМ или вода,а с разтворен хидратин.Пробвай и на ХИП ОРС 200,то си е като сок.
Иначе шефа е Петко,той дава консултациите.Баща ми естествено си има и ендокринолог,но откакто пие хомеопатия,намали единиците.
В БГ мама има тема за него ,чела съм я и там също има само положителни мнения от ходилите при него.
<br />
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Зори, това че сте стопирали боледуването е направо супер!!!

Нещо вземате ли постоянно като хомеопатия или само ако се разболее се лекувате! И аз пробвах, но не видях особен ефект при нас. За съжаление тук цените на хомеопатите са  8O.
Единственото което разбрах, е че Вики е алергична към ехинацея.    
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Слънчева и по-малко студена юнска седмица
« Отговор #44 -: Юни 14, 2011, 11:35:17 am »
да де, плацебо с гъши вътрешности. Ама що го изписват? Не смея да не купя и да не дам нещо, после да не стане нещо по-лошо.
Иначе и аз се бях насочила към педиатър хомеопат, който не отхвърля традиционната медицина, ами гледа да прилага хомеопатията когато е нужно и консервативната медицина когато е нужно. Обаче за момента не ми останаха излишни парички, за да го викам.
Жаси, смело спри да го купуваш. Аз честно казано не разбирам защо давате пари за нещо, на което пише, че е  1:1(400 нули) разтвор на патешки дроб. Ако така си разредиш цианкалий и той няма да ти навреди. Boiron прави всичките хапчета на оксилококум за цяла година от една птица и после само от това прави 20 милиона. И аз бих искала да продам един паток за 20 милиона, ама не съм излислила още схема да излъжа някого. На всеки грам оклсилококум има 0.85г сукроза и 0.15г лактоза - т.е. оксилококум е 100 захар! Това е , което си купуваш.

С риск да ми се накарате и да чуя от доволни потребители колко съм грешна,ще си кажа мнението за хомеопатията. Хомеопатията е измислена преди 200 години с цел да са подобри тогавашната практика на пускане на кръв, понеже тогава с това са лекували. Сега никой сериозно не се лекува като ходи да му пускат кръв нали? Поне хомеопатията е безопасна, защото абсолютно никакъв ефект няма. Първо, те тогава не са знаели какво причинява повечето болести и затова са лекували по симптоми. Второ - хомеопатията се базира на твърдението, че молекулите на водата били имали памет и запомняли какво било в тях и като си сложил нещо, после може да го разреждаш колкото си искаш и тази памет си остава. Преди около 20тина години имаше дори публикация за въпросната памет на водата, която бъзо беше оттеглена, а авторът дискредитиран, защото се оказа, че опитите, с които твърдеше, че го доказвал, са измислени.
В крайна сметка истината е,че хомеопатията се базира на толкова смехотворни принципи, че е чудо че в наше време има толкова хора, които се връзват на подобни твърдения. Съжалявам, не искам да обиждам никого, но мисля, че хората трябва да се образоват в какво именно вярват, защото ако повече хора знаеха как се правят тези „лекарства“, по-малко щяха да им се връзват. разтворите са такива, че дори и да приемем, че веществата лекуват ( трудно ми е да повярвам, че патшеки дроб ше ме излекува от хрема) то в тези разтвори няма нищичко останало от оригиналното вешество. За 200 години няма нито едно изследване, което да показва, че хомеопатията е по-ефективна от плацебо ( което както знаем може да има много мощен ефект). Това е индустрия правеща милиарди на гърба на хората, които вярват в нея.
Хомеопатите обикновено са добри хора с изкрено желание да помогнат, така че не ги обвинявам.  Обаче за лекарите, които го предписват просто нямам думи. Те са истинската причина хората да се чудят дали все пак да не вярват.

Б.
« Последна редакция: Юни 14, 2011, 12:19:42 pm от Bobbie »


  
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
да,постоянно пи от септември до март по схема няколко хомеопатични.Сега сме ги спрели,защото пие едно от Белгия за скормната сума от 40 евро :? ,но то е за един проблем с топче на вратлето.
<br />
*
Аз също съм "лекувала" с хомеопатия и също вече не вярвам в нея.
Само Арника и аз признавам-нищо друго :).

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Не съм и фен на хомеопатията, но щом някой е убеден, че му помага или има ефект от нея, нека си я ползва. Преди години исках да направя консултация с хомеопат, моя позната си лекуваше Хламидия при него, за мое удивление. Не съм я и питала какво стана...50 лв за първа консултация, ме накараха да размисля. А и лекуването на хламидия с капки също. Някак ми е ужасно несериозно всичко това.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
да,постоянно пи от септември до март по схема няколко хомеопатични.Сега сме ги спрели,защото пие едно от Белгия за скормната сума от 40 евро :? ,но то е за един проблем с топче на вратлето.

Зори, разкажи за това топче на вратлето? и Марти има такова, Масларски рече, че било лимфен възел...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Педиатърката ни в България беше ходила на някакви курсове/специализации по хомеопатия. Когато синът ми се разболяваше и я питах дали е удачно да го лекуваме "по - щадящо", тя се усмихваше, посочваше си дипломата на стената /хомеопатичната/ и започваше да пише рецептата с консервативните илачи.
Нищо лошо не виждам профилактично да се пият билки или някакви добавки, но стигне ли се до заболяване - само с баене и елексири едва ли става работата  :lol:.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
elle22, то ако беше билка добре, ама то в тези разтвори не е останало нищичко от оригиналната билка. Това е вода, в която някога е имало билка. Аз затова се ядосвам, че хората дават толкова пари за нещо, което е или чиста водичка ( в случая с течните ) или захар( при хапчетата).

Аз лично смятам да проверя няма ли начин да се сезира някой отговорен орган, че да зе забрани писането на подобни неща на бланка от рецепта, все едно са лекарства.
« Последна редакция: Юни 14, 2011, 16:49:43 pm от Bobbie »


  
Имам малко личен опит с хомеопатичните средства и мога да кажа, че тези, които сме ползвали наистина действаха. При зъбоникненето на Мия много ни помагаха свещички Вибуркол -н -по 1 сутрин и вечер и повечето зъбки излязоха без особени проблеми. Изключение правят кътниците, но там нещата наистина са си сериозно изпитание. Аз като бях бременна си лекувах хремата с коризалия -за 1 ден се подобрявах чувствително. Та бих казала, че винаги ще предпочета да лекувам една хрема или кашлица с хомеопатични средства, отколкото да давам лекарства за такива състояния, Но за всичко по-сериозно и доказано с изследвания, естествено прибягваме към по-традиционната медицина.
<br />[link=http:
*
Бързо оздравяване на всички болни дечица!

Мими, на вас бързо намиране на хубав нов дом, а хамалогията по преместването за съжаление няма как да се спести, дано да има кой да ти помогне!

Graco, долу-горе на вашата възраст и моята дъщеря започна същите номера при следобедния сън, само с разликата, че ако заспи, не спеше по няколко часа, а се получаваше нещо от рода на два часа приспиване (накрая крайна изнервеност и от двете страни) и накрая 40-50 минутки сън. След като изкарахме доста седмици по тази схема, накрая се отказах, знам, че дете на тази възраст има нужда от следобеден сън, но никави размествания в режима и прочие не помогнаха при нас нещата да влязат в някакъв нормален ред. Започнахме да правим просто една почивка следобеда, някакаво кротко занимание, обикновено четяхме тихичко книжка в леглото и после само лежахме. След може би година по тази схема, тръгна на градина и там - - много изненадващо за мен, си спи следобяда без никакви проблеми.

Днес с Тони придружихме една приятелка и нейния син на едно музикално занимание за съвсем малки деца, проведе се на открито на една поляна в парка.
Мише, докато гледах жената, която водеше заниманието, през цялото време си мислех за теб, спомняйки си как преди време при едно виждане и ти пя песнички на Симона. Трябва да се занимаваш с нещо такова! :D Мисля, че много ще ти се отдава :)
*

    power

  • *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Бързо оздравяване на всички болни! По въпроса със зъбките, на Милен днес му изби втори зъб и почнах за се замиислям дали не трябва скоро да почна да му ги мия.Вие кога и с каква паста почнахти да им миете зъбките на децата?
07.10.2009
*
power, аз мия зъби от как първия става за миене. Първо с Ненадент и силиконов накрайник. Беше му много приятно.

Цветенце, като каза занималня и деца да ви покажа кое ми е любимото занимание - детските рождени дни  :oops: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1775603441219&set=a.1404501363899.2054080.1573344792&type=1&theater
На последния се молих на какичките да ме пуснат при децата  :lol:
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!

Цвете...


Жаба, жабурана сто мушици хвана,
бързо на брега ги струпа /2/
сготви вкусна супа.

Викна после всички попови лъжички:
“Яжте, яжте рожби мили, /2/
храната дава сили.

Мои рожби мили, щом сберете сили,
заедно хванете щърка, /2/
който тук дохвърка!

После и крилете вий му оскубете.
Нека сложи всяка жабка /2/
перо на свойта шапка!"


 :bighug: те

Кроки, ти си била част от атракциона  :lol:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

Кроки, ти си била част от атракциона  :lol:

Мм, да. Боби избра да съм пиратка.
А, онзи ден ми избра тениска с принцеса, нали съм момиченце - за мен била тази с принцеса, за него - с Макккуин. Е, взехме ги, а на мен наистина ми отива принцеската блуза  :lol:
*
Здравейте и от нас :)
Слънчева, спокойна и здрава седмица!  :D

От седмица сме в новата квартира. Изнесохме се от старата миналата неделя, какво чудо беше не мога да ви опиша ... Бях успяла да опаковам голяма част от багажа, но и имаше доста неща, които в деня на пренасянето трябваше да опаковам. Дойдоха 5тима приятели да помагат и всеки вика това готово ли е, онова готово ли е и аз в чудо се видях, Диляна пищеше от кошарата, една лудница настана ... В началото слагах етикети на кашоните и торбите, после почнах да пъхам наред и изгубих дирите :lol: Добре, че после заспа за час и половина, та успях да изчистя голия апартамент. Досега не бях я преобувала и хранила на земята, ама сега се наложи .. :) Накрая, след като приключих с всичко и чаках мъжът ми да дойде да ни вземе, с Диляна седяхме на паркета и играехме с топка и едно мъчно ми стана ... 9 години в този апартамент, много спомени имаме там... :(
Дойдохме тук и меко казано ми стана лошо  :lol: В хола натрупани торби, кашони, цялата стая, в коридора, в кухнята, килера до горе пълен ... Добре че бяха
етикетите та да намеря лесно чаршафи и др. неща  :lol:
На другия ден се чудех откъде да започна, да си проправя път и да започна подреждането. И о, чудо! Свекърва ми дойде да гледа Диляна!  :) /съпругът ми й се обади предишната вечер, тя нещо се дърпаше, но явно е размислила/ На втория ден  бях сама, но вече взех да си попявам, нещата бяха по-добре, в хола вече влизаше светлина  :lol:
Няколко дни бяхме като индианци - без телевизор, без интернет, ама поне работа успях да свърша  :lol: Към днешна дата все още не е навсякъде подредено, имаме още довършителни неща, но лека полека ще се оправим  :D
Най-важното е, че тук ни е супер, друго си е още една стая  :D Диляна спи по-спокойно и вечер, и денем, откак дойдохме  :D
Сега друга треска ни тресе - първият рожден ден  :D
« Последна редакция: Юни 14, 2011, 23:16:02 pm от Eли:) »
*
да,постоянно пи от септември до март по схема няколко хомеопатични.Сега сме ги спрели,защото пие едно от Белгия за скормната сума от 40 евро :? ,но то е за един проблем с топче на вратлето.

Зори, разкажи за това топче на вратлето? и Марти има такова, Масларски рече, че било лимфен възел...

И Алекс има. Миналата година лятото я забелязах, като попитах педиатърката, каза лимфен възел, не е страшно, ще се израсте с времето. Ама вече година по-късно, позаличи се, но все още си го има. Ще ми се да отидем на още едно място, все ми е едно такова чогляво, че не потърсих второ мнение
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
да,постоянно пи от септември до март по схема няколко хомеопатични.Сега сме ги спрели,защото пие едно от Белгия за скормната сума от 40 евро :? ,но то е за един проблем с топче на вратлето.

Зори, разкажи за това топче на вратлето? и Марти има такова, Масларски рече, че било лимфен възел...

И Алекс има. Миналата година лятото я забелязах, като попитах педиатърката, каза лимфен възел, не е страшно, ще се израсте с времето. Ама вече година по-късно, позаличи се, но все още си го има. Ще ми се да отидем на още едно място, все ми е едно такова чогляво, че не потърсих второ мнение


Ние имаме топче на врата по рождение, а вече сме на 7 и половина. Даже ми се струва, че леко се е увеличило. И на нас ни казаха, че е лимфен възел, но бая време мина и се замислям дали да не отидем да го проверим.