0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Слънчева и по-малко студена юнска седмица
« Отговор #20 -: Юни 13, 2011, 16:29:50 pm »
graco Митко имаше такъв период, не иска да заспи и после мрънкане привечер защото му се е доспало. ако можеш излезте на разходка и в количката ще заспи скоро. на Миташки му мина след няколко дни, сякаш искаше да се успокои, че може и да не спи. иначе едно време заспиването следобед беше ужас, хем им се спи хем реват раздразнени от стаята "маааамооооооо" , ако остана с тях до креватчетата се разлудуват, ако изляза пищят. някакси започна да им харесва да заспиват, имаме разни ритуали: правим къща над леглото от одеалото и отдолу си казваме куку, давам им книжки и те си ги разглеждат, с бабаси пък правят колело напред , изобщо въпроса е да е весело а не насила. даже в някои дни Божана ме води за ръчичка към легълцата  :D "пи, пи!" спи.

Аз пък да помоля за съвет за нашата Божана - всяка сутрин мокро се събужда детето цялото напишкано, пера всичко и чувалчето, добре че е топло вече и изсъхва до вечерта. от 10-15 дни започна да пие много много вода по цял ден. сменям пансите в 12-1 когато си лягам и пак не е достатъчно. кои са най-попивателните модели и номера :) ние сме на Pаmpers 5тичка, можеби трябва да стягам лепенките повече, а да не й дам водичката, която си иска преди да заспи няма как.

PS graco, ама ние сме съвсем връстници :)

колкото до квартирите , надявам се че сега момента е добър- голямо предлагане, може д аси намерите нещо по-добро за по-малко пари. момента за наеми сега е добър за търсещите и мрачен за даващите :) На добър час!
« Последна редакция: Юни 13, 2011, 16:45:49 pm от hope »

Косето е на небето.
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Хубава седмица и от нас !
 :)
*
Ами съвсем връстници сме да  :). Ние вече не използваме количка тя върви и издържа рядко ще поиска да я нося. Ние сутрин избизаме в 9.30 и се прибираме към 12.30 и през цялото това време тя е на крак движи се не е като да не се е уморила. Ако започнем такива игрички съвсем ще се възбуди. Единственото нещо което я успокоява малко е като започна да я чеша по гръбчето  :D но и то не е за дълго. Моля се само да е период и да отмине.
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

Митрополит Антоний Сурожки
Хубава седмица и от нас.
Ние се събудихме болни. От следобед е с 38Т, водихме на лекар, дадохме Нурофен, предписа Осцилококцинуим по половин доза три пъти на ден и вит. Ц. Ако секрета от носа се сгъсти или започне да кашля, или ако не мине Т. ще минем на нещо по-сериозно. Имало някакъв вирус при децата, явно е навсякъде.
[/url][/url]
*

    Tarja

  • *
  • 520
  • \m/ metal inside \m/
Здравейте и от мен. Здрава и усмихната седмица на всички!
Да, върлува някакъв вирус сега. Не подмина и Добри - в събота и неделя беше с много висока Т - до 39,8. Днес го водихме при Масларски, който каза, че вече се оправя и няма нищо притеснително, само гърлото е леко зачервено.
А и едни зъби го мъчат. Долните четвърти от няколко месеца са подути като буци, но не пробиват.
И във връзка с температурните ни изпълнения искам да похваля ТОЗИ термометър. Пратих мъжа ми да донесе нещо с което да меря Т докато Добри спи и той донесе този. Учудващо е верен и мери бързо.

Аз супер изненадващо започнах работа и ми трябваше детегледачка. От днес идва една жена, дано се сработят с малкия. Толкова ми е притеснено  :?
         Equally Destructive
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Здравейте! И от мене малко със закъснение хубава и успешна седмичка без болести! :)
Вени и Tarja, бързо оздравяване на малчуганите и дано не се налага да минавате на нещо по-сериозно!

Чандра[/b], за това ти говори ДжБрул: http://www.baby-walz.de/Koerperpflege/Gesundheit/Beissringe/group/140/product/1832672/L/0/Kuehl-und-Fuehl-Falter.a833.0.html
Със сигурност ги има в аптеката, както и в дрогериите.
Мдааааа... взех такава гризалка отдавна... но някак бързо ни омръзва... Други играчки предпочита повече... Странно, лъжичката действа безотказно, дори неизстудена... Но я давам само, когато стане съвсем непоносимо и винаги под наблюдение (дори в повечето случаи я държа, понеже Аниша има желание да я обърне към дръжката...)
В момента кризата леко поотмина, но го няма и няма това зъбче...

...сменям пансите в 12-1 когато си лягам и пак не е достатъчно. кои са най-попивателните модели и номера :) ние сме на Pаmpers 5тичка, можеби трябва да стягам лепенките повече...
И аз опитах да ползваме Pаmpers, които също ако пием повече течност пропускаха... Не ги харесвам по много причини... Сега сме на Babylove (марката на дрогериите DM) и нямаме проблеми...  :) Продават ги в DM... Според мене са страхотни (не, защото са на изгодна цена  ;))... - мекички са, сигурни, дълго остават сухи и лепенките са стреч и не се притеснявам, че стягат на таза... 

Лисе и на мен ми стана мъчно...да ги нацелуваш и тримата!
И на мене така... Но бързо ще минат тези 4 месеца... :)


"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Хубава седмица на всички и здрави дечица!

Таря и аз съм със същия термометър и съм доволна. Тествала съм го с живачни термометри, много е точен. Наистина мери бързо и е много удобен.

Явно и ние сме в отбора на зъбоникнещите :lol: Вечер е доста неспокойна, денем е кривичка на моменти, но като цяло засега сме в лека фаза :lol: Каквото се докопа се слага в устата и се почва едно яко дъвчене и точене на лиги :D Купих този Генгигел, който хвалехте, дано има ефект, че явно доста я боли вечер, мята се като риба на сухо и на моменти проплаква много жално :(
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
ХУбава и спокойна седмица и от нас!
Пожелаваме здрави и усмихнати деца и спокойствие на майките!
Бързо оздравяване на болните. Жаси, ти вярваш ли на оксцилото  8O 8O?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
бе срам не срам, ама да, вярвам. От година и нещо, от както го открих само с това се лекуваме+парацетамол (това за възрастните). При мен има ефект или просто не съм се разболявала, изключая оня гаден вирус за 24 часа зимата. Ама при него нищо не помогна освен хидратин алфа. Ако е само леко настинал ще помогне. Ако има вирус или инфекция няма да помогне. Това е май колкото да помогне на организма сам да се справи, инфекция или вирус няма как да пребори.
Пък като го гледам какъв е жизнен последните часове, май ще е само някаква настинка.
Обаче секрета е чист, няма разтройство, свали Т.

Дайте идея за подобно на Хидратин Алфа,което да се пие от бебе. За деня ако е изпил и 100мл. вода странно но не пие. А Т без вода е страшно. Накрая смесих малко сок с вода, за да го накарм да поеме течности. Не иска да яде, само на сухар и половин банан е. Ако пиеше вода да съм спокойна, ама я отказа и нея, само мляко иска. Не искам пак да давам вода със сок, не ми харесва, но трябва да пие нещо.
[/url][/url]
*
Жасмин, давай му мляко тогава, щом мляко пие! Поне аз така правех преди да пропие вода моят син. А през март се беше обзавел с херпеси в цялата уста и 5-6 дена нищо друго не искаше освен мляко.

дийп, пробвай с гащи-памперс! Може и да вземеш от тези, които препоръчва Чандра. Купих ги, защото много момичета тук ги похвалиха (в момента май само за Стефи се сещам, но имаше и други). Сега ползваме точно петицата и нямам забележки, но с уговорката, че моят син не пие чак толкова много течности.



Магазини, където можеш да ги закупиш: http://www.dm-drogeriemarkt.bg/home/das-unternehmen/filialen-in-bulgarien/bereits-eroeffnete-filialen.html

Чандра
, а ти това чудо слагаш ли го в хладилника преди да й го дадеш? То трябва да е охладено, иначе е просто една гумена играчка.


Всички болни дечица да оздравяват!
« Последна редакция: Юни 14, 2011, 00:52:34 am от blue_sky »

*
Жаси, ти вярваш ли на оксцилото  8O 8O?

Цитат на: jasmin_veni
бе срам не срам, ама да, вярвам

От много време чета как се самоназначава от болни и предписва от педиатри и други лекари. Много съм изненадана... Просто не знам с какви думи да отида при моята лична лекарка (която всъщност е педиатър), да го опиша това чудо и да питам бива ли да се взима от дете или възрастен.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Жаси, ти вярваш ли на оксцилото  8O 8O?

Цитат на: jasmin_veni
бе срам не срам, ама да, вярвам

От много време чета как се самоназначава от болни и предписва от педиатри и други лекари. Много съм изненадана... Просто не знам с какви думи да отида при моята лична лекарка (която всъщност е педиатър), да го опиша това чудо и да питам бива ли да се взима от дете или възрастен.

потърси какво мисли Бърди по въпроса за осцилококцинума.
имаше и един хубав сайт, медицински, в който с доста чувство за хумор, солидна доза наука и здрава логика, един лекар развенчаваше митовете за хомеопатията и особено за мултимилиардния бизнес с осцилококцинума. дано се сетя да го намеря...

п.п. намерих сайта. там хубаво може да се образова човек и за други медиински шарлатанства за милиарди.

http://www.quackwatch.org/
http://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/homeo.html

ето по-кондензирана извадка за осцилококцинума:
http://www.nmsr.org/quacky.htm

« Последна редакция: Юни 14, 2011, 00:44:35 am от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Този "илач" го научих като бременна, че съществува... :lol: В "бременната тема" - всички това пиеха, препоръчваха си го една на друга и твърдяха, че им помага. И до ден днешен смятам, че която го е пила и й е помогнало - явно не е била болна от нищо, ами повечеко "бременна истерия". Имаше и едно друго хитово - прополки, но нямам хабер какво е, освен че много помагало, наред с чай, мед и лимон. Мнението ми естествено е лаишко, но не съм говорила с лекар, който да взима насериозно това нещо "осилококцинум" /поне по-лесно име да му бяха сложили/ и сходни на него препарати с които са бъкани аптеките ни.

От хомеопатия - нямам никакво понятие лично аз. На братовчед ми жената от 2-3 години се консултира с някава лекарка-хомеопат обаче и лекува децата си с такива чудесии. Не знам колко има файда от тях /те все са болни хлапетата/, обаче ми натъртва постоянно, че истинските хомеопатични продукти - не се продават в шишенца в аптеките. Всяко нещо се предписвало и комбинирало за конкретен пациент, в определени дози, давало се индивидуално за някакво време. Това знам от нея поне, пък тя уж е в час тия мУдерни раУти.

В крайна сметка - тия нещица, ако не лекуват - явно и не вредят по никакъв начин, освен на бюджета ви и това не е малко на фона на всичко останало.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Мдам, аз си поиграх с тази хамалогия - хомеопатията. На мен лично не ми помогна, а бая ме удряше в бюджета...Първи преглед 100 лв, последващи - 60...
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
да, бе- ясно
аз като се разболея се лекувам с ... нищо
и пак ми минава за толкова време, колкото с осцилококцинум
сега сериозно- това даже и класическите хомеопати не го признават за лекарство  :wink: чиста проба плацебо е
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
да де, плацебо с гъши вътрешности. Ама що го изписват? Не смея да не купя и да не дам нещо, после да не стане нещо по-лошо.
Иначе и аз се бях насочила към педиатър хомеопат, който не отхвърля традиционната медицина, ами гледа да прилага хомеопатията когато е нужно и консервативната медицина когато е нужно. Обаче за момента не ми останаха излишни парички, за да го викам.
[/url][/url]
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Жаси,защо не му даваш Хидратин и на него.Има и на Хип такива сокчета ОРС 200.
 Дават д-р Владимиров по Нова сега. :)

Аз преди изобщо не исках да чуя за хомеопатия,но когато започнах работа миналата година и в аптеката прави консултации шефа и виждам ,колко народ идва и е адски доволен и реших да пробвам с неговите консултации.Ами много съм доволна.Жорко за тази 1 година почти не е боледувал(2-3 пъти за цяла година и излекуван основно с хомеопатия и билкови сиропи),за разлика от миналата година.Баща ми е диабетик и намали единиците инсулин/А наскоро му излезе и страшен обрив ,който лекарите решиха,че е алергия ,Петко каза съвсем друго и се оказа прав.С неговото лечение (не само с хомеопатия обаче) ,му мина за 2 дни.Освен това не взима пари!
<br />
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
z22, кажи кога и къде консултира Петко, да пратя свекървата, че не можем да го контролираме тоя диабет нейния...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Това да не е аптека на бул. Йерусалим ?
ми щото Хидратина има вкус на повръщано (що нямаме зелено емотиконче?) и той го плюе и аз го плюя...
Аз обаче не разбрах нищо от поста ти. Кой лекува баща ти? Шефа ти? Той ли е Петко?
[/url][/url]