0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Лелл Jam, разби ме. Как съм се смяла само, особено с това, че всеки сменял тениската като влизал при бебето.

marigri , ти си знаеш.Нагласяй си ги както ти се струва добре, важното е да не се клатушкат наляво-надясно. Моето столче имаше 2 - една за главата, друга за тялото. А сегашното се оказа, че можело да го ползваме и за новородено, но като му гледам добавката за новородено, доста неудобно ми се струва и на мен.


  
Абе истината е, че кърменето се превръща в мания като не успяваш. И като те засипе отвсякъде информация "а ла естественички" и се чувстваш виновен и подтиснат си е направо драма. Това ще си го знам за следващия път, дай боже.
[/url][/url]
[
да продължавам ли? :) ще ме опознаете в друга светлина...
в стаята на бебето се влизаше със специални пантофи - те се ползваха САМО за тази стая, зер да не се намъкне в стаята и прашинка външно замърсяване. всеки ден миене на пода на стаята с вода, а повърхностите се минаваха със специални антибактериални кърпи за бебета. който иска да гушне бебето, стерилизира ръцете, облича чиста тениска или му се намята стерилна пелена. цедене на кърма - на три часа по график с нощно будуване, щото в бегемама пише, че най-много кърма се образувала към три часа през нощта...

E Джам ти си била супермама  :lol: то по-добре да не даваш да го гушкат (както аз доскоро всъщност) отколкото да въвеждаш мерки като в интензивно неонатологично отделение  :lol:

Аз тъкмо щях да кажа, че на кутията ми пише водата да е около 50гр. и аз още затоплям по простата причина, че смятам че иначе няма да се разтвори добре. А ако се слага директно в шише мляко преди да се излезе трябва да се има предвид, че шишето трябва да е сухо но аз ги държа в стерилизатора и са все влажни, затова по-добре с тези контейнери.
Маригри, и аз смятам, че тези кошници уж за новородени но са твърде неудобни, защото малкото стои доста сгънато, което е очевидно. Ние имахме даже спор с мъжа ми да ползваме ли кошницата, като съм сложила една сгъната пелена на дъното (след консултация и с ортопед)и в началото ползвахме в колата бебе-порта, който аз държа но пердимно за консултации, много не сме се возели. Чак сега вече стои по-добре в кошницата, но сме вече 60см и 5500гр.
*
Аааа джам ви спестява част от задължителната програма. Да допълня за протокола :lol:
Като получихме позволение да отидем да видим Мартин за първи път, аз мерак, заръчах на детето торта кола, е не той да я яде де, та, само с маски, и ние чинно се появяваме с маски на вратата още :lol: :lol: Все пак аз бях бременна, не сме били заразно болни, но знае ли се ....... :lol: :lol:
*
Някъде назад прочетох за термобокс, имам много хубав, съвсем запазен е, син с цип и дръжка, която става да се сложи на количката, през рамо, събира две мали авентски ипета или едно голямо и едно малко. Подарявам го, ако някой го иска.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Като получихме позволение да отидем да видим Мартин за първи път, аз мерак, заръчах на детето торта кола, е не той да я яде де, та, само с маски, и ние чинно се появяваме с маски на вратата още :lol: :lol:

е, маските бяха ваша самоинициатива, все пак :)

сега, да поясня, че тая моя параноя имаше все пак някаква първопричина. детето ми беше в много тежко състояние след раждането - пневмония, 2 пневмоторакса, командно дишане... та когато след 2 седмици го изписаха и си го занесохме в къщи, треперех като над кристално яйце и се ужасявах от всичко, което би могло да му причини беда...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Наистина си имала серизони причини и да ти кажа вече не ми звучи смешно.
[/url][/url]
*
Сами, аз съм в Плевен. Тук откриха Хиполенд, в Билла до пазара. Кога ще си идваш насам?

Една майка беше писала в мамата как си била стерилизирала нощницата за родилното и я пъхнала в плик минат предварително със спирт. И... по едно време се усеща как по време на контракции се е облегнала хубаво на стената в тоалетнета и се свлича леко надолу в опит да намали болката.

Нашият цар го возим на предната седалка, защото кучето се е настанило на задната седалка. Освен да преместя принцесата на предната.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Леле, като ви чета направо трябва да ме обяват за най-наглиже майка. Не съм си купила стерилизатор. Варя вода и така стерилизирам всичко наведнъж. Е случвало се е да не съм си направила хубаво сметката и да остана без стерилизирано шише - ние сме на смесено хранене и понякога на едно ядене отиват 2 шишета. Обаче на помощ идва микровълновата. Слагам го вътре и това е. Като цяло стерилизирам по веднъж или два пъти на ден (да уточня имам 6 шишета за хранене и 1 за вода или чай от копър).
Водата за АМ е хладка. След като си преваря вода само я притоплям в микровълновата за 10-20 секунди и слагам АМ.
Не чистя всеки ден - през ден-два или когато имам време.
Относно кърменето - цедя се и нямам угризения за това. Не ни се получи кърменето и честно казано имаше моменти в които исках да се откажа и от цеденето. Все още държа фронта, но се цедя 4 пъти на ден (през 6 часа). Пробвала съм и през 3 - резултат към увеличаване няма. Честно казано не мисля, че ако една жена не кърми е голяма драма.
jam ти си имала основателна причина, така че при теб е разбираемо.
Аз да ви кажа съм на мнение че детето все пак трябва да изгради някаква имунна система. Няма как да расте в идеално стерилна среда.
За возенето засега все сме се возили с таткото и ние двете сме отзад. Веднъж ми се наложи да отидем на консултация (а валеше) та тогава я сложих отпред. Е разстоянието беше близко. Другата седмица когато ходя да си нося болничния ще сме само двечките в колата, та ще видим какво ще стане. Надявам се да се държи добре и да не плаче.

И аз да ви кажа съм от лошите майки  :oops: Стерилизирам много рядко бибероните и шишетата, иначе ги измивам добре с четка и така караме. Тук не е задължително стерилизирането на шишетата в домашни условия. В началото ми беше странно, но хората са решили, че и със и без стериливация, рискът от болести е еднакъв...Според мен има резон в това. Ако стериливирам нон стоп шишетата, то трябва и играчките и одеялата и чаршафите. По тази логика всичко в близост до бебето трябва да стерилизирам, защото той каквото пипне и после слага ръката в устата  :lol: И ръката му май трябва да стерилизирам  :D и то през 5 минути...

За столчето в колата. Нашето може да се ползва или в легнало положение, до 9 кг, или в седнало до 13 кг, с гръб към движението. Пробвахме го седнал, но главата му виси надолу и ми се струва доста неудобно. Сега купих една възглавничка и ще пробвам с нея да му подпра вратлето. Държим го иначе на задната седалка, но аз съм до него, защото само таткото кара  :)
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Ами  loriane ако ти си лоша майка то значи аз съм УЖАСНА  :D В кръга на шегата какво да кажа-опитвах се стерилизирах шишета,биберони,залъгалки.Обаче нейсе.. Ужасно ми мирише след това и затова само мия! Детето е добре-живо и здраво си е!Не съм против че много майки си гледат така децата,че други по друг начин..Просто така съм си избрала аз :) Ама и бебко не се оплаква  :wink: Даже чесалката за зъбчетата като падне или просто ей така от време на време я премивам само с водичка :) и той си я близка там :) Абе докато мога залъгвам :)
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
И аз го давам по-лежерно в сравнение с първото дете, но със Симеон млечница не сме имали - спазвах всички правила, а сега на Боби толкова късно я хванах тази млечница от лежерност, че вече и около ануса има бели точици.
Та всяко нещо трябва да е в разумни граници...


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Слънчева и по-малко студена юнска седмица
« Отговор #152 -: Юни 17, 2011, 16:11:04 pm »
Тук не е задължително стерилизирането на шишетата в домашни условия.В началото ми беше странно, но хората са решили, че и със и без стериливация, рискът от болести е еднакъв...
Никъде не е задъжително. Аз стерилизирах по 1-2 пъти в седмицата първите 2 месеца. Никога не е било за всяко ядене да има стерилизирано шише. Ние не живеем в стерилна обстановка и това е повече вредно, от колкото полезно. Рисковете за деца, на които всичко им е стерилизирано всъщност е по-голям като попорастнат, защото в началото имат нашите имунни системи, но после ако не си изградят тяхни, положението не е розово. Затова моята лази навсякъде и слага всичко в уста ( е, в някакви граници,де).  Това го научих от един доцент по микробиология. Бяхме заедно на почивка и детето му си изпусна биберона в общата трапезария, вдигна си го и пак си го сложи в устата. Аз едва ли не щях да припадна и му го казах ( мислех, че не е видял), а той съвсем спокойно ми отговори, че знае и че това е добре за него, че развива имунна система. И аз първоначално бях като стресната, после размислих и истината е, че е прав. Абсолютно нищо не рискува - там няма как да има нещо кой знае колко опасно, опасните неща се хващат от друг човек, а същевременно детето развива имунитета. Другото, което ме стресна беше като я пратих на детска градина, защото там лазят по земята, а учителките минават от там с обувки. Първоначално бях супер възмутена и мислех да си я взема и да я пратя на друго място. Обаче после реших, че след като от горните инстанции не го забраняват това ( а те често имат проверки), значи някой е направил сметката, че не е опасно. И от тогава съвсем не обръщам внимание. Вече не знам какво трябва да направи, че да се притесня.

ultra, млечницата е кандида, а кандидата всеки си я носи в себе си. Не е ясно защо някои деца я хващат, а някой не, но се смята, че има връзка с това как им се е развила ( или не се е развила още) имунната система. Същият тоя, за който говорех по-горе, съм го питала за това (той именно с кандида работи), защото Ивана имаше по едно време и той ми го разясни.

Б.


  
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Боби, това вече е прекалено, има си елементарни хигиенни изисквания.
Американците изобщо не са ми коректив в спазване на хигиена.
В детската градина на сина ми, хем децата вече са големи, е задължително събуването на обувките, когато влизаме в общите помещения.
Изобщо не приемам за нормално да се ходи с външни обувки в помещение, където се отглежда/пълзи! бебе.
Мерси за такъв имунитет!


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Re: Слънчева и по-малко студена юнска седмица
« Отговор #154 -: Юни 17, 2011, 16:32:40 pm »
Тук не е задължително стерилизирането на шишетата в домашни условия.В началото ми беше странно, но хората са решили, че и със и без стериливация, рискът от болести е еднакъв...
Никъде не е задъжително. Аз стерилизирах по 1-2 пъти в седмицата първите 2 месеца. Никога не е било за всяко ядене да има стерилизирано шише. Ние не живеем в стерилна обстановка и това е повече вредно, от колкото полезно. Рисковете за деца, на които всичко им е стерилизирано всъщност е по-голям като попорастнат, защото в началото имат нашите имунни системи, но после ако не си изградят тяхни, положението не е розово. Затова моята лази навсякъде и слага всичко в уста ( е, в някакви граници,де).  Това го научих от един доцент по микробиология. Бяхме заедно на почивка и детето му си изпусна биберона в общата трапезария, вдигна си го и пак си го сложи в устата. Аз едва ли не щях да припадна и му го казах ( мислех, че не е видял), а той съвсем спокойно ми отговори, че знае и че това е добре за него, че развива имунна система. И аз първоначално бях като стресната, после размислих и истината е, че е прав. Абсолютно нищо не рискува - там няма как да има нещо кой знае колко опасно, опасните неща се хващат от друг човек, а същевременно детето развива имунитета. Другото, което ме стресна беше като я пратих на детска градина, защото там лазят по земята, а учителките минават от там с обувки....

Tака е Боби, едва ли някой може да ни "задължи" да стерилизираме  :)  Може би по-правилно е да се каже, че официално не се препоръчва стерилизирането тук. Акушерката ни беше дала пример с това как някои родители вдигат залъгалката от земята, облизват я  :D и пак я дават на бебето  :lol: Малко като твоя случай с детето на доцента, само че с добавка на микроби от устата на мама  :lol:

Иначе и аз мислех французите за по-джаста-праста с хигиената, но пък в яслата, където ще давам сина ми, си слагат калцуни, като влизат и пода се мие по няколко пъти на ден  :)
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Със сина ни и аз бях "супермама"  :lol: и спазвах какви ли не излишни ритуали. Е, картофче не съм мила по този начин, но пък съм си "стерилизирала" гърдите  :oops:.
Сега съм много по - спокойна мама.


В детската градина на сина ми, хем децата вече са големи, е задължително събуването на обувките, когато влизаме в общите помещения.
Изобщо не приемам за нормално да се ходи с външни обувки в помещение, където се отглежда/пълзи! бебе.
Мерси за такъв имунитет!

Аз също бях шокирана като видях как всички се разхождат с обувки в детската градина, дори върху килимчетата с азбуката, върху които стоят 1-2-годишни деца. Оказа се, че навсякъде е така...
*
има си елементарни хигиенни изисквания.
Мерси за такъв имунитет!

Това е и моето мнение. Не знам колко са чисти американските улици, обаче едва ли има български такива, които да не са осеяни с кучешки изпражнения - колкото и да внимаваш, вероятността да си нагазил в някаква мизерия е голяма. Най-пресният ми пример е от вчера, когато разбрах, че сме настъпили гореописаното в момента, в който взех обувките да ги прибера на място и се усети смрадта, преди това нямах и представа - ако се разхождахме с обувки у дома, просто щяхме да си го разнесем. Е мерси наистина за такъв имунитет, много съм далеч от мисълта да създавам супер хигиена, но и мисълта какво внасяме от нашите улици там, където лазят и играят децата ми, не ми е комфортна.  
« Последна редакция: Юни 17, 2011, 17:13:11 pm от tzvetenze »
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
без да влизам в излишна полемика, написах за конкретния случай, а не за постоянство в това, все пак изнервен шофьор и ревящо бебе е доста неприяна комбинация
аз лично за това до сега не шофирах- от 4 години съм или кърмеща, или бременна и все с бебета съм се разправяла
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Слънчева и по-малко студена юнска седмица
« Отговор #158 -: Юни 17, 2011, 18:19:59 pm »
Боби, това вече е прекалено, има си елементарни хигиенни изисквания.
Американците изобщо не са ми коректив в спазване на хигиена.
В детската градина на сина ми, хем децата вече са големи, е задължително събуването на обувките, когато влизаме в общите помещения.
Изобщо не приемам за нормално да се ходи с външни обувки в помещение, където се отглежда/пълзи! бебе.
Мерси за такъв имунитет!
Ултра,аз само споменавам фактите,а те са, че децата са си добре така и не е като да имат повече проблеми. Въобще не става дума дали ти харесва или не - става дума за това, че децата не са по-болни т.е. тези исизквания за хигиена са достатъчни. Тези изисквания се правят от колектив от специалисти в различни области и се спускат от горе от щата, не си ги е измислила детската градина. И аз бях свикнала на по-строгите изисквания в България, но като видиш с очите си, че няма проблем и всъщност разбираш, че не сме били прави. В България примено не пускат дете да ходи на градина със сополи, а тук ги спират само при температура. Статистически тук децата боледуват първата година като тръгнат на градина и после болестите драстично намяляват. Не и в България - поне ако съдя по себе си ( не знам статистиката). Аз като дете вечно боледувах и баба ми само се чудеше как да ми стерилизира обстановката. Напълно съм убедена, че това е много по-вредно. В крайна сметка нещата опират до там - по-здрави ли са децата, като спазваш по-строги изисквания или не са и ако отговорът е, че не са, значи не са били необходими, така че виждам от какво да се притеснявам.

Цитат
Е мерси наистина за такъв имунитет, много съм далеч от мисълта да създавам супер хигиена, но и мисълта какво внасяме от нашите улици там, където лазят и играят децата ми, не ми е комфортна. 
Ами тук никой не ходи по улиците, всеки си е в колата.  Няма изпражнения, които да настъпиш. Естествено, че ако си стъпил на изпражнение, няма да стъпиш вътре къето и да е, камо ли където лазят деца.

loriane, и тук мият пода няколко пъти на ден. Те нали ги учат да се хранят сами и не можеш да си представиш какво е по време на обяд, nо веднага след товa изчиsтват и вечер също съм ги виждала да мият. С калцуни съм виждала да се влиза в една градина, но това си е тяхно правило, не е изискване отгоре.

mini, за еднократно сигурно е ок. При мен аз обаче нямам този избор, защото е закон да се вози отзад и столчето да е обърнато назад докато стане на една година и е поне 9кг.
« Последна редакция: Юни 17, 2011, 18:31:34 pm от Bobbie »


  
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
ъх  8O не пускали деца със сополи
коя е тази градина да си водя децата там
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит