0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Слънчева и по-малко студена юнска седмица
« Отговор #160 -: Юни 17, 2011, 18:36:28 pm »
ъх  8O не пускали деца със сополи
коя е тази градина да си водя децата там

Ами свекърва ми работи в ясла и каза, че сега направили правила деца със сополи да не ходят. И родителите идват и казват, че лекарят им казва, че нищо им няма - примерно може да имат сезонна алергия - и родителите се чудят какво да ги правят, защото нямат болнични за това.
Моята от сума ти време е със сополи, но са прозрачни и казаха, че има алергия, дори на алерголог ходихме. Ако трябваше да спазвам подобни правила, 4 месеца трябва да не ходи на ясла. Чак преди няколко дена и спряха за една седмица ей така без нищо да правя. Онзи ден излезнаха резултати от посявка в носа и, за която настоях въпреки протестите на лекарката. Ми оказа се права - изолираха два вида бактерии, които са нормална флора и тя просто трябва да си свикне с тях, защото ако тръгна да ги лекувам ще направя по-голям проблем.

Б.
« Последна редакция: Юни 17, 2011, 18:42:14 pm от Bobbie »


  
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Моята девойка се дереше в колата като обезумяла. Докато не започна да и се разбира горе долу какво говори и тогава разбрах, че и става лошо... И сега на път е мрън мрън и т.н. До 2 годинки само на кратки разстояния сами. Взимали сме 3 км на 4 спирки, когато е била бебе. Изобщо, голям цирк. Сега я строявам да гледа само напред и да не чете в колата. Така някак се добираме до където трябва. 

Моника ми беше 10 дни в кувиоз, описанието на Jam се повтаряше и в нас. Беше топла зима и бяхме на вън още на 3 ден след изписването, но не давах да се врат в количката. Миех ежедневно, стерилизирах всичко. Мисля до 8-9 месеца стерилизирах съдовете и. Иначе излизахме навън, но спазвах дистанция. Умирах си от нерви, когато  ми идваха сополиви и ми обясняваха, че им няма нищо, гушкаха я когато си играеше и мълчеше и ми правеха забележка да я облека по-дебело, че ще се разболее. Как няма, като вреш сополивия си нос в нея... Имаше си тенджерка само за нея...Всеки ден и се готвеше...соковете аз и ги правех, не давах купени. Играчките и не се пипаха. Спомням си, на съседчето все му висеше зеления сопол от носа. До 3 годинки някъде...Полудявах...
В нашата градина на входа всяка сутрин им проверяват гърлото и връщат, ако са им розови дъгичките.  :lol: На мен ми се скараха една сутрин, че и е розова дъгичката. Викам, от днес ще и светя всяка сутрин преди градина, да не изпусна момента  :lol:. Педиатърката побес :lol:ня като я заведох, 20 бухащи от вън, а ние с розови дъгички уж  :lol:...Та и тя ми се накара, че я водя... Само не разбрах, как да си оставя детето в къщи, без болничен и преценка от лекар. Лекаря даде бележка и каза, че е здрава, сестрата в градината се разфуча, че не била делтонист...Изобщо, не е добре когато си спал на криво... А когато зависиш от двама и двамата са спали на криво, изобщо вече не е добре  :lol: Най-накрая им казах и на двете, че утре аз ще стана нагоре с трибуквеника и ще дойда да ги посетя рано сутринта и взе, че се умири работата... За тази зима, тази случка се разиграваше за 3 път...
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Пък на нас ни завърши кофти седмицата, та следващата трябва да е перфектна!
Така си поръчвам и на всички ни късмет :)

Аз пак едва спасих Ники от бисквити и зрънчо. Някой ден няма да успея, а тогава? Добре, че никой не проявява мераци да дава айрян.
[/url][/url]
*
Re: Слънчева и по-малко студена юнска седмица
« Отговор #163 -: Юни 17, 2011, 22:38:43 pm »

Цитат
Е мерси наистина за такъв имунитет, много съм далеч от мисълта да създавам супер хигиена, но и мисълта какво внасяме от нашите улици там, където лазят и играят децата ми, не ми е комфортна.  
Ами тук никой не ходи по улиците, всеки си е в колата.  Няма изпражнения, които да настъпиш. Естествено, че ако си стъпил на изпражнение, няма да стъпиш вътре къето и да е, камо ли където лазят деца.


Именно! Това, което описваш при вас е абсолютно неприложимо тук. Ние газим в мръсотия, затова за мен събуването на обувки е повече от желателно, а не излишно престараване - нищехме въпроса и в бременната тема.
Боби, аз просто направих паралел, не съм коментирала американские детски градини. Въпросът ми как е по американските улици беше по-скоро риторичен :)
« Последна редакция: Юни 17, 2011, 22:43:28 pm от tzvetenze »
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Момичета, благодаря ви за отговорите по моя въпрос. Купих й гризалка, която се охлажда, ще видим дали ще има ефект. То пък като взех, че се оплаках, детето вече втора вечер е спокойно и е по-добре, пу-пу-пу :lol: Ако пак се влоши дереджето, ще пробвам и другите неща, които ми казахте.

И аз в началото малко се втелясвах с чистенето и стерилизирането на всичко, пък да не ви казвам как гладех :oops: Всяка дрешка отвътре и отвън и от двете страни - предница и гръб. Като луда :lol: :lol: :lol: Сестра ми ме обяви за откачена и бързо-бързо ме вкара в пътя :lol: Та сега го давам по-леко. Но и при нас имаше проблеми, роди се с 2 месеца по-рано, лежа 20дни в кувьоз, изкара пневмония и още и още ме е страх да не се разболее :oops: До скоро не смеех да я поразсъблека повечко, че при нас уж топло, ама духа кофти вятър и аз изпадам в ужас, че като се изпоти и я лъхне и е готова с пневмонията. Е, слава богу, досега я опазих :wink:

Джам, направо ме размаза с тоя картоф :jump12:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
....а аз стерилизирах кутийки за еднократна употреба (в тях слагах кърма в камерата) - резултат пластмаса на топка  :lol: Накрая видях, че вряла вода и веро имат същия ефект.
Аз си признавам, че съм луда - все още гладя всичко. Моя мъж ми се смее като почна чорапите и хавлиите  :lol:
Тези охлаждащите ггризалки, така и не ги охладих, не мога да си представя как ще оставя в ръцете им толкова дълго време нешо толкова студено. Давах ги така. Отделно купих едни малки обикновенни, като едно време, много им бяха удобни, защото са лекички, меки и с дупки отвсякъде, ето такива като синята:
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
:oops: И аз гладя всичко- последно и дъното на бикинките след двата цистита, които направи Стефания, само чорапогащниците не гладя  :oops:
на Томи типи има много готини гризалки- чесалки,във формата на биберон, но по-твърдо, плосък кръгъл край с две разлини големини "топченца" от всяка страна, за Преслава съм купувала, много им се радваше и я облекчаваше
обаче не мога да намеря снимка, може вече да не се предлагат

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Чесалка за зъби купих онзи ден много удобна /за по-малки деца де/от "ДМ". Представлява грапава кърпа, с две гумени мечета в двата края и бебето се чеше и на самата кърпа и ако улучи и на мечето. :lol: Моя си играе много с тези бебешки игрчаки приличащи на парцалена кукла, има няколко и въпросната кърпа му се понрави. Хем мачка, хем гризе.

Относно хигиената, аз също съм за "нещо по средата". Откакто бебето е у дома, не се чисти по-различно, или по-често отколкото преди него. В началото само се ползваха по-различни препарати в стаята, в която стоеше основно, но сега се чисти "на общо основание". Като вземе да пълзи, мисля да купя една парочистачка за пода и да минавам с нея по-честичко зоните, в които лази и дотам. Но наистина, едно е да те изпишат със здраво дете веднага и доста по-различно да си имал перипетии и тревоги. Във втория случай, предполагам и аз щях да се опитвам да стерилизирам дълго време всичко, с което има досег малкия.

Все още стерилизирам шишетата му, просто защото ми е по-удобно така. Вече е доста топло, случва се да ги измия сутрин, да ги метна в една купа и чак вечерта да дозирам мляко в тях. Те все пак са влажни или мокри, може да се завъди някоя гадинка, колкото и да е прахоляк има из нас... Стерилизирам, нареждам ги на една скаричка до пълно изсушаване, дозирам млякото и мятам в хладилника. Случва се и по ден-два да не стерилизирам де, както дойде. :lol: Всяка мама си създава организация, която е най-удобна за нея самата, няма "общи правила" ми се струва.

Никога не съм гладила, мисля че сушилнята дезинфекцира предостатъчно, пък и какво толкова да им дезинфекцирам на прани дрехи... Изгладих единствено два чаршафа, ама от естетчини съображения.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Здравейте :) По повод залъгалките-чесалки на венци аз купих на мойто бебче на Philips ама милото като я охладя и направо прописква..Та я гризем сега така-обаче му помага защото само докато я види и направо подивява буквално :)
А това са нашите чесалки:
-първи етап
-втори етап

Обаче мойто джудже не прави разлика..:) И както едното така и другото му харесва.А уж за първи етап е за предните зъбчета,другото е за задните ама.. Както му харесва на малкия.
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Никога не съм гладила, мисля че сушилнята дезинфекцира предостатъчно, пък и какво толкова да им дезинфекцирам на прани дрехи... Изгладих единствено два чаршафа, ама от естетчини съображения.

И аз май така  :D
*
Хайде и аз извън контекста да се похваля.Другата седмица както споменах в предишната тема трябваше да почиваме в хотел"Азалия" на Константин и Елена.Обажда ми се вчера тур оператора да каже че имало проблем със стаята и щяли да ни прехвърлят във Ривиера Бийч на Златни пясъци,който е петзвезден и да ни поемат 700лв. от цената като компенсация за неудобството.Викам,веднъж и ние да сме късметлии.Предполагам,че ще ни хареса... :)

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Хайде и аз извън контекста да се похваля.Другата седмица както споменах в предишната тема трябваше да почиваме в хотел"Азалия" на Константин и Елена.Обажда ми се вчера тур оператора да каже че имало проблем със стаята и щяли да ни прехвърлят във Ривиера Бийч на Златни пясъци,който е петзвезден и да ни поемат 700лв. от цената като компенсация за неудобството.Викам,веднъж и ние да сме късметлии.Предполагам,че ще ни хареса... :)
:) Приятно изкарване. Не мога да повярвам, че става въпрос за България.  :)
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Лиде,честно казано и аз се учудих 8O.Благодаря за пожеланието!

*
Ооо това със специалните дрехи, с които се облича преди да се гуши бебето, с превръзките на уста, двустранно гладене до 10 месец, стерилизиране след всяка употреба, също до 10 месец и още куп др. неща дет сега не се сещам и аз съм ги минала. Домашните пюрета ги готвих само на пара, /ама често казано, не ми е  и минало през ум, че мога да стерилизирам картоф :lol:/, един-два пъти варено и толкова печено. Водата я преварявах непосредствено преди употреба, като най-досадното беше нощем, варя, пък после 15. мин. разхлаждам на чешмата и това до 5 месец, до тогава беше на 8 хранения. А изцеждането беше некъв ад, то и не продължи много, до 4 месец, ама ми стига да ми държи влага. И аз като Мими така замразявах кърмата и имах същите перипетии.
А сега какъв е ларж с Вяра. Просто не мога да проумея, що така съм си усложнявала живота. Вече от малко повече от половин месец, почти не стерилизирам, все още гладя, но не двустранно, ама пък да не губя тренинг в щуротията, пак почнах да гладя и Алекс. Викам си дет едно, там две. :D
Парси, приятно изкарване.
« Последна редакция: Юни 18, 2011, 22:40:36 pm от Mary »
*
Значи аз със Мишо всичко гладих,стерилизирах и миех като луда.С Митко в интерес на истината го давах по-спокойно.Стерилизирах веднъж дневно до шестия месец.Гладих също до тогава.Сега също гладя,но неща които не могат без.

*
Аз изгладих само веднъж - след първото пране докато бях бременна  :oops:
Чистих всеки ден и стерилизирах редовно, но останалото време си го използвах само и единствено за сън.
*
Е аз пък гладя всички дрехи, включително и нашите, не изгладена дреха не прибирам в гардероба.
*
И аз срам, не срам, но точно като коки правех за гладенето. И гледах да спя поне веднъж дневно, ако младенецът ми разрешаваше, че имаше и период с по две спанета дневно от по 45 минути. Хич не бях доволна.
Иначе стерилизирах до шестия месец и преварявах водата, после я охлаждах, слагах в термос и така.

Директорката на нашата ясла организирала пикник утре в "чудния" час 11,30.  :x  Ще пропуснем по този повод. Може сами да измислим нещо, стига времето да е хубаво, че днес ми замръзнаха кокалите на тези 15 градуса.


Желая ви приятна неделя!  :)

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
И аз срам, не срам, но точно като коки правех за гладенето. И гледах да спя поне веднъж дневно, ако младенецът ми разрешаваше, че имаше и период с по две спанета дневно от по 45 минути. Хич не бях доволна.
Иначе стерилизирах до шестия месец и преварявах водата, после я охлаждах, слагах в термос и така.

Директорката на нашата ясла организирала пикник утре в "чудния" час 11,30.  :x  Ще пропуснем по този повод. Може сами да измислим нещо, стига времето да е хубаво, че днес ми замръзнаха кокалите на тези 15 градуса.


Желая ви приятна неделя!  :)

Замръзнаха ти дрехите? И мойте, защото набримчих климатика на 18 градуса, иначе не се дишаше и след 30 минути го изключих и блаженно заспах  :lol: Къде беше ти, че не се сещам?
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Парси, весело да изкарате !  :D

Те затова хората казват, че второ дете се гледа по друг начин...
Аз май най-много нерви и вталясване изхабих покрай кърменето и приготвянето на АМ. Живот и здраве, да имам още деца - няма да се тормозя толкова много.

Момичета много се вълнувам, не знам дали ще спя...утре Дара ще става християнче  :D
Големи организации бяха, дано всичко мине добре !
Направо ми се разказа играта с това кръщене насред сесията ми...Дано се справя.
В понеделник съм на изпит...изобщо не успях да чета  :?