0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #680 -: Май 18, 2011, 22:45:00 pm »
Здравейте момичета, добре дошли и лека и спокойна бременност :D.

На мен пък хич не ми се гадеше, напротив нямаше нещо дето да не ми се яде и то по много. Поради тази причина в шестия месец вече бях качила 18 килограма, пък съм един тапишон, в момента съм колкото висока, толкова и широка почти. След това спрях да качвам килограми, раста само на корем, ама няма да казвам колко ми е обиколката, за да не плаша tranka :D. Гърдите ми видимо се отпуснаха, когато спрях утрогестана към 12 г.с.
Elena B, ще чакаме хубавите новини! Всичко да мине като по вода.


*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #681 -: Май 18, 2011, 23:01:38 pm »
Елена В чакаме хубави новини :) Леко и безпроблемно раждане миличка  :bighug:
Леле колко ви се радвам на всички "нови" бременелки..Като кокичета излизате една по една-много много хубаво ми става като гледам новите попълнения :) Пожелавам ви на всички леки бременности и безпроблемно раждане :)
Транка радвам се че си добре "съседке"  :wink: Дано се чувстваш добре и отпуската ти е прекрасна :) Целувки..
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #682 -: Май 18, 2011, 23:05:42 pm »
Добре дошли на всички нови мамичета.На момичета който са на финала успех и прекрасна среща
ElenaB леко и безпроблемно раждане
Аз продължавам да ви чета /когато имам време/много се радвам че темата се пълни с нови момичета.Пожелавам на всички прекрасни месеци и после ща слива среща с малките човечета.Това е незабравим момент който всеки трябва да изживее
*

    fifonqk

  • ***
  • 175
  • вярвах и чудото стана
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #683 -: Май 18, 2011, 23:07:13 pm »
Привет мацки:))) Леле какво става тук за един ден толкова много нови попьлнения,браво и добре дошли,нека все повечко мами да има в тази чудесна тема и да се раждат още повечко деца:)) Желая ви лека и безпроблемна бременност и само положителни емоция до края:))) :P
   Аз днес да се оплача сьм много нещастна,просто за един миг ми стана от толкова голямо вьлнение че сьм на преглед и ще видя бебоци до толкова гадно че немога да ви опиша.Отивам аз в майчин дом в софия и само докато ме видя доктора и вика"малеее колко ниско долу ти е корема ,лягай да те видя". Иииии....познайте....матката е толкова ниско долу че сьм готова вече всеки момент да раждам. И тьй като ми е много рано още и бебоците са малки,доктора каза че трябва да ме приемат по спешност за задьржане в болницата,и тьй като сега идвали почивни дни на 25-ти сутринта щял да ме чака да ме приемат,и колкото можел щял да направи да ги задьржи още малко,ако евентуално преди това не трьгнат да излизат.Каза че са по кило и нещо и не е добре още да раждам,но ако не постьпя в болница до края на месеца ще родя сьс сигурност. Моля ви кажете ми за тази матка ниско долу,толкова ли е опасно колкото ми го изкара той,а и сьщо каза че е много малка матката,абе общо взето доста ме наплаши че скоро ще родя,а така ми се искаше да са поне по 2 кг когато решат да излизат,но каквото стане,само да са ми живички и здравички за това се моля:)))
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #684 -: Май 18, 2011, 23:31:09 pm »
Фифоняк, щом доктора е казал да те приемат, няма как. Стискам палци да се задържат по-дългичко. Не знам нищо за това, че матката слизала надолу. Обаче за възрастта - на мен лекарят ми каза, че дори след 28 седмица над 75% от бебетата нямат проблеми. И ако ги задържите още 1 -2 седмици повече от края на месеца, просто не мисля, че ще имат проблем, защото вече ще си в 34та някъде. СПоред мен той е длъжен да реагира, за да предотврати евентуален проблем, но реално като те следят и са подготвени, опасността е сигурно минимална.
Прегръдки от мен и кураж.


Боби
« Последна редакция: Май 18, 2011, 23:33:40 pm от Bobbie »


  
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #685 -: Май 19, 2011, 01:21:55 am »
fifonqk забелязвам и аз че с близнаци лекарите са много по предпазливи и предпочитат да се застраховат, стискам палци всичко да се развие по най- добрия начин за теб и бебчетата. Ифи и тя е в МД, да и пратиш поздрави, много я мисля и нея. yahoo_17 :crossfingers:

Eille  :D сигурна съм че е чудесно коремчето ти, не вярвам да е толкова страшно. :D :D :D
« Последна редакция: Май 19, 2011, 01:23:35 am от tranka »
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #686 -: Май 19, 2011, 03:25:27 am »
 Страхотно!Колко много нови попълнения,което пък ми напомня,че за старите идва края на едно и началото на друго приключение...
 На всички нови мами пожелавам едно много леко бременеене и невероятен финал...
 
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #687 -: Май 19, 2011, 08:30:27 am »
Момичета и аз да се запиша официално при вас,като нова мама.Още не мога да повярвам,че ми се случи и че съм сред вас.Чакам с нетърпение първия си преглед на 23,тогава ще съм в началото на 6 седмица.На всички,които им предстои раждане,да е много леко и безпроблемно,а с останалите мами бременни да няма никакви неразположения през цялата бременност  :bighug:
« Последна редакция: Май 19, 2011, 09:11:25 am от emilia_k »
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #688 -: Май 19, 2011, 08:39:54 am »
Добре дошли на новите попълнения! :D
Браво, дано все така повече и повече момичета да се местят тук  :D
Лека бременност ви пожелавам и успешен финал с много ревящи бебета  :D

Фифоняк....много съжалявам, добре че си в София в момента....и поне си в сигурни ръце на д-р Дяволов, стискам палци да устискаш колкото може повече. :crossfingers:
Гледай да хапваш пълноцена храна и да се пазиш много....ама много и физически и психически, представям си какво преживяваш в момента.....но силно вярвам че ще устискате, искрене се надявам.

Само искам да вметна нещо, не съм сигурна дали това ми помогнало да изкарам до тези седмици, но все пак нови близнашки мами да го имат в предвид, а пак дали точно това помага.......не мога да кажа със сигурност  :?
от самото начало спрях всякакви физически натоварвания, никакво носене на торби и тежки чанти....и да са 2 кисели млека, пак гледах тая работа да върши мъжа ми....като готвих по същия начин, местене..пълнене на тенджери всичко избягвах, по същия начин прахосмукачка....не пипах, миене на чинии беше избирателно при мен....абе общо взето може и малко лигаво да звучи, но винаги предпочитах да е така, от колкото да стане нещо и да се обвинявам, че не се пазих......

единствено ми прегрешение каране на кола до последно....даже другата седмица сама ще се закарам до болница за секцио  :D, а сега въпросът към родили мами със секцио.......след 5-6 дневен престой там, дали ще мога да се върна после с кола.....смисъл няма ли да ме боли самата операция... 8O, в нашето семейство аз съм шофьор....поне на този етап, моя мъж тепърва кара шофьорски курс в момента  :lol:
*

    Цвете

  • ****
  • 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #689 -: Май 19, 2011, 09:31:25 am »
Колко много нови попълнения, това е чудесно, добре дошли на всички и лека бременност.
Elena B, това ми говори, че трябва да освобождаваме местата, но нещо нашите принцеси не мислят така.  :D :D :D Аз също имам леки болезнени контракции от време на време, но само това, тапа до сега не съм видяла да ми пада, но мисля, че не при всички е така, утре съм на док, ще видим какво е положението.
Фифонка, аз съм с двурога матка / септумът я разделя на две равни части/, бяха ме наплашили, че ще родя преждевременно, а виж ме сега, сигурно даже ще преноса, дано и при теб всичко се развие по най - добрия начин за бебоците.  :D
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #690 -: Май 19, 2011, 09:47:40 am »
Фифонче, дано всичко се оправи и задържите бебчетата още известно време. Сигурна съм че всичко ще е наред. Мисли позитивно и не се притеснявай за нищо. До колкото разбирам си в добри ръце


*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #691 -: Май 19, 2011, 09:55:31 am »
Elena,Цвете много стиснати  :crossfingers: прекрасна,безпроблемна среща и усмихнати бебетата.Фифоняк мила дано всичко се размине и бебенцата си стоят на топличко още малко.Някой по-влачи краче за новите мами в предната тема се беше получило нещо подобно,надявам се все по често да се случва това на ден по няколко нови мами безпроблемна бременност момичета
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #692 -: Май 19, 2011, 10:01:03 am »
Аз първо да благодаря на всички за сърдечното приемане на новите като мен!
И да ви питам за мнение. Слагам утрогестан вагинално, пия дуфастон, фолиева киселина и но-шпа. Имах зацапване преди 2 дни, както бях писала тук. Сложих аналог на прегнила и спря. Днес обаче съм с един световъртеж. Чувствам се и като леко настинала. Но само като усещане, без реални симптоми на настинка. Според вас може ли да е от някое от лекарствата? Макар че, вече повече от месец са ми едни и същи. Просто след зацапването увеличих дозите. Нещо се шашкам тези дни. Не знам и аз какво ми става. Пък имам претенция да не съм лигла уж :)
Много хубав ден пожелавам на всички! На тези, на които предстои раждане - мнооооого късмет и много здрави бебчета. На тези като мен- дано нямате никакви неразположения и проблеми, момичета.
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #693 -: Май 19, 2011, 10:15:13 am »
Фифоняк,  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: довери се на лекарите и мноого се пази!!!
Маригри, аз не съм много за пример, но след секциото седнах зад волана на 7 ден... Проблем ми беше само излизането от колата, моята е много ниска... Колан съм слагала само горната част, че много ми убиваше. Но всичко си е индивидуално.
Много се радвам като чета, че има нови попълнения, нека темата постоянно се пълни :)

Re: Тема на бременните №75
« Отговор #694 -: Май 19, 2011, 10:20:32 am »
Още един път благодаря за сърдечното посрещане и успех на Елена и Цвете.
Коала, според мен това е признак на бременността, а не от лекарствата. Лично аз не чувствам нищо все едно не съм бременна, дори се бях притеснила по едно време, но както казаха тук при всеки е индивидуално.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #695 -: Май 19, 2011, 10:30:41 am »
Момичета, имам едно въпросче - има ли мами, които са пили протеинови шейкове, за да качат теглото на бебоците? И ако да, как се казват, ако може да ме ориентирате. Благодаря предварително!
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #696 -: Май 19, 2011, 10:38:33 am »
Добре заварили, майчета! Колко е хубаво да те посрещнат с добра дума :flower:

Леко и безпроблемно бременеене на новозаписалите се в темата: ще се радвам на взаимно приятно и полезно със съвети и споделяне виртуално общуване през следващите няколко месеца  :D

fifonqk, дано всичко е наред!  :crossfingers:

Не остава много, Цвете и Елена! yahoo_17

Здраве, късмет и сбъднати желания на всички!  :D





............................Тайната на нашата вечеря............................
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #697 -: Май 19, 2011, 11:12:03 am »
Наистина е много приятна тази приемственост.
Цвете и Елена, време е да освобождавате места за настъпващата вълна от нови момичета, но това не означава, че няма да ни помагате със съвети.
fifonqk , успокой се и се пази повече, дано задържиш бебоците възможно най-дълго време при теб.
Аз очаквам утре да разбера пола на бебока и дали ще се наложи да правя амниоцентеза. За сега няма такива показания, но утре ще стане ясно.


*

    Vali :)

  • *****
  • 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #698 -: Май 19, 2011, 11:43:21 am »
marigri ,мисля ,4е ще се справиш с шьофирането :wink:
Щом можеш да седиш седнала и има търпима болка....ти си.Ина4е има таксита,верни другари :lol:


Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #699 -: Май 19, 2011, 11:47:14 am »
Фифоняче,стискам силно палци...Ще ги отгледаш достатъчно дълго в тумбака,обещавам ти :)
 Маригрич,аз и след двете операции си спомням , единия път на 5ти,единия на 3ти ден ,понеже и двата пъти се падаше събота и не ми се стоеше в МД , та мъжа ми си ме закара за уикенда до нас...Та , не ми беше комфортно возенето по паветата и със сигурност паркирането ще ти е трудно,ако си свикнала като мен да се обръщаш да гледаш назад,вместо само в огледалата...Иначе о каране не мисля,че ще те затрудни...Все пак трябва да имаш едно на ум...ще си по-разсеяна от физическата и емоционална натовареност... и да си готова и за резервен вариант...