0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #80 -: Март 23, 2011, 17:21:37 pm »

Аз се гордея пък, че във виртуалното пространство се смята, че майките от Зачатие са много начетени, аргументират всяко твърдение и са извор на страхотно полезна информация за отглеждането на деца
Такааа, а без да знае, че пиша тук, преди около 3 месеца една позната каза, че е надникнала тук и че тук се вее група от майки истерички... :lol: девойката чете в бг мама и смята сайта и клюкарника за страшно забавни и развлекателни... Не сметнах за нужно изобщо да обяснявам и коментирам... :lol: Всеки има право на мнение разбира се. И аз съм майка истеричка, признавам си.
Когато има много хора на едно място, винаги има дразги и обидени, недоразбрали и ощипани. Никой не визирам, просто споделям мнение. Както тук така и в живота, човек трябва да се научи да се владее и да уважава ближния и мнението му. Не трябва да го съди защото е избрал друг път и друг начин на живот. Момичето е приветливо и усмихнато. Обича клюките и свободните съчинения, има време за губене...  :) Здрава да е викам аз, дълги години да си чете клюкарника или както кума ми вика "плювалника".

Ани за адвокат си мисля и аз.  :(

Вчера бяхме на лекар, кашлицата на Моника била спастична на алергична основа  8O.
Педиатърката каза, че категорично не сме заразни, обаче може да си остане в къщи защото там има миризми и препарати. Щом казва, така да е. Мама само това и чакаше. Взе си болничен, сбърка завоя и айде в зоопарка. Малко ни беше хладно, но направихме чудна разходка. Само едното тигрище беше в залата с рибите и беше гладно. И понеже раздаваха мръвката в този момент, тигъра реши, че е особено гладен и нервиран и трябва да си получи по бързо порцията. В резултат се разръмжа ядосано, а Моника не ми слезе от врата и подскачаше през около 15 секунди на всеки нов рев  :lol:  То като го гледах това тигрище на два метра до нас, макар и през решетките и аз дадох заден.  :lol:

Шофирането ми е приятно занимание, обаче днес на път за зоопарка, след кръговото на 4 километър в посока студентски град, на пешеходна пътека мъж беше ударил жена. Жената лежеше на земята и чакаха линейка. В първата кола отзад се беше надянала и втора. Добре, че имаше една жена с детенце от зад и залиса децата, поне те да не видят глетката. На мен ми стана лошо, за тях би било голям шок. Мърдаше жената, дано се оправи. ей такива неща ме карат да ми се повръща от всичко, кола, шофъори, правила и знаци, които според мен изобщо не са на мястото си и т.н.
Здрави да сме, останалото ще со дойде на мястото.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #81 -: Март 23, 2011, 17:52:33 pm »
Здравейте, момичета!

Искам да ви честитя Първа пролет и да пожелая на всички майки и дечица в тази тема много здраве, слънчеви разходки и веселие :)

Поздрави от нашата банда :)
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #82 -: Март 23, 2011, 18:01:45 pm »
Оххх....момичета, голяма мъка с тези памперси. Мен как ме натискат, бедна ви е фантазията. Карам се, цитирам д-р Додсън, обяснявам за нощтно напикаване на по-късна възраст, карам се, казвам, че аз съм майката и аз решавам, пак обяснявам... всичките баби ме натискат да го държа над легенче, да го дресирам...Не знам какво да правя.

Знаеш, и съдейки по описаното по-горе, вече го правиш :wink:
Детето е твое, отговорността да го пазиш от посегателствата на бабите също.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #83 -: Март 23, 2011, 21:00:10 pm »
привет, цветенце! :) отдавна не сме чели от теб, но следя във Фейсбук каква красавица отглеждаш :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #84 -: Март 23, 2011, 23:01:57 pm »
Мини, съгласна съм с теб...всичко трябва да има някакви граници .
Но е много важен начина, по който се поставят.

Прощавайте !

Принципно всичко го има в книгите...по тази логика да не се задават никакви въпроси.
И да не се коментира нищо.
« Последна редакция: Март 24, 2011, 00:31:11 am от Raissa777 »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #85 -: Март 24, 2011, 00:16:54 am »
хубаво е човек да сбира съвети за отглеждане на деца от козметички - те винаги знаят всичко, при това най-добре. забелязала съм.
а ако наистина те вълнуват тия въпроси, дето ги задаваш - хвани първата съвременна книга за отглеждане на бебета и прочети главата за приучване към гърне. тези книги обикновено са писани от педиатри, не от козметички, но мисля, че горе-долу ще свършат работа.

п.п. ако отглеждах детето си без наличие на памперси наоколо, и аз щях да го уча от 5-тия месец на гърне.

разсъждението за налагането на по-голямото дете просто не ми се коментира.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #86 -: Март 24, 2011, 02:08:42 am »
Джам, мерси :)
В интерес на истината, не ме притеснява, че още е с памперс, а по скоро факта, че бяхме останали само с нощен, и сега без особена причина, се върнахме в изходна позиция. Тя не просто се крие, когато си върши работата, а е видимо притеснена, и реагира емоционално, което вече не е нормално. Просто нямам, обяснение :?
Никога не съм я напъвала. Пробвала съм няколко пъти, и като усетя, че няма да стане и не е готова, изобщо не настоявам.
Джазмин, не се давай на бабите. Аз на мойте/въпреки, че са от кротките/, им бях отрязала достъпа за няколко месеца, и сега са послушни като войници :wink:
А това за майките "истерички" дори не ми се обсъжда. Групичката в парка, вече дори открито ми се смеят на опитите, да не давам бисквити, зрънчо, кремвирши и такива подобни все полезни храни.
Честно, не го разбирам това непрекъснато дъвчене по градинките,ми то децата са излезли да си играят, нямат нужда от солета в устата. :?
Сега правя ябълков чипс, сипвам в опаковка от обикновен, и ние дъвчем дружно с другарчетата в парка.
Хм, май и аз съм истеричка. osi_10
*
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #87 -: Март 24, 2011, 07:06:32 am »
Моля, кажете ми с какво да почистя лепило от стикер на дървена врата.

има едни малки шишенца с препарат за почистване на лепила и дъвки. марката, мисля, беше Dr.Beckmann - те имат и други препарати за дома. предполагам, че в добре снабден магазин за битова химия или железария ще ги има. ако не тази марка, то нещо друго подобно със сигурност съществува.
Тези продукти ги има в DM. На Тракия има такъв магазин, пращай Вени в обедната почивка да провери :D

Аз още не пиша в тази тема, но скоро живот и здраве се надявам да започна :D
Чета я от известно време и доста неща понаучих. Пък дано като му дойде времето да се сетя за тях :wink:
В момента имам приятелка с бебе на 20 дни и непрекъснато и давам съвети от прочетеното тук. Тя просто си разчита, че аз ще прочета и ще и кажа. Никога не е била по форумите, ама тя е и безпроблемна :D
Пак тук благодарение на вас намерих инхалатор на друга приятелка в много спешен момент.
Брат ми и снаха ми също имат проблем със забременяването. Пак благодарение на пребиваването ми в този форум откриха своя лекар. Надявам се скоро да гушнем племенник  :D
Мога още много да пиша какво съм получила от форума. Като най-ценното за мен е, че открих много приятели. Сега като отида във Варна само с тях се виждам.
Сърдити винаги ще има, отттеглили се след раждане също. Важно е, че тук плява в писаното няма.
За шофирането няма да коментирам, че за две години обикаляне на милата ни родина, видях какво ли не по пътищата. Дано ни пази онзи от горе...
Здрави дечица и спокойни майки, пожелавам :)


Извинете за нахлуването :)

Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #88 -: Март 24, 2011, 09:17:46 am »

Моля, кажете ми с какво да почистя лепило от стикер на дървена врата. След като разменихме спалнята и детската останаха белезите от украсите на майка им навсякъде:)))Стените ще заличим с ремонта но вратите как да почистя:)?

От една приятелка зная , че лепило от стикери се маха с олио. Слагаш на някаква кърпа олио и търкаш. Не съм пробвала обаче.
*
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #89 -: Март 24, 2011, 09:20:16 am »
Ники, чакаме те :D

Фифа, чела съм, а имам и няколко примера на деца на приятели, които нямаха проблем с пишкането на гърне, но виж с акането имаха, никъде другаде освен в памперс. Говоря за вече големи дечица над 2-2.5г. На Деси приятелката така правеше до около 3г. възраст, като й се доакаше искаше да й сложат памперс, свърши си работата и готово. Сега Детето е на 4.6г. и няма никакви проблеми, разбира се, в това отношение. Така че няма място за притеснение според мен :)
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #90 -: Март 24, 2011, 09:30:18 am »
Много благодаря за съветите. Ще пробвам днес няколко от тях:)

Ники, не бързай:))))))))))))
*
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #91 -: Март 24, 2011, 11:29:10 am »
Здравейте. Давах на бебка преварена вода - от чешмата. Реших да сменя и купих розовата на Девин - изворна. Трябва ли да я преварявам или направо така я давам?
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #92 -: Март 24, 2011, 11:40:56 am »
Здравейте. Давах на бебка преварена вода - от чешмата. Реших да сменя и купих розовата на Девин - изворна. Трябва ли да я преварявам или направо така я давам?

не, изворната не се преварява. на каква възраст е бебето?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #93 -: Март 24, 2011, 11:50:11 am »
привет, цветенце! :) отдавна не сме чели от теб, но следя във Фейсбук каква красавица отглеждаш :)

Благодаря за комплимента  :D

Наистина отдавна не съм писала, добре сме, здрави сме. Предстоят някои важни битови промени за мен и семейството ми, и времето и мислите ми са насочени в тази посока последно време.

Прехвърлих набързо какво сте писали последните страници.
Първо да кажа, че този форум ми е дал много хубави приятелства, много подкрепа и ценни съвети. Много помощ при отглеждането на децата ми. Харесвам точно стегнатия и изчистен вид на форума, подредеността в него. Сигурна съм, че това не се поддържа лесно и винаги съм била благодарна на всички, които допринасят.

И малко за шофирането :) Мише, успех, мило!
По-млад шофьор от мен, като се има предвид кога съм взела книжка, едва ли има :lol: Книжка имам от далечната 1998г. Едва през изминалото лято се качих в колата и подкарах. Още много, много имам да практикувам, за да стана добър шофьор, още ми е притеснено, но поне вече не съм с усещането, че да караш кола е сложно като да караш космически кораб и само хора с невероятни способности го умеят :)
Нищо ново няма да кажа с това, че практиката му е майката.
Мише, не прави моята грешка, след като вземеш изпита, притеснението да те възпира и да не се качваш в колата. Не се ли качиш, няма как да преодолееш притесненията си и да се научиш.
« Последна редакция: Март 24, 2011, 11:53:21 am от tzvetenze »
*
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #94 -: Март 24, 2011, 11:58:39 am »
 Jam на 2 месеца е
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #95 -: Март 24, 2011, 12:09:22 pm »
Jam на 2 месеца е

аз давах преварена вода от чешмата докъм 10-тия месец, по съвет на педиатъра. помня, че и останалите майки около мен така правеха. после минахме на изворна вода Девин директно от бутилката, без преваряване. но не мога да се закълна, че само това е правилното...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #96 -: Март 24, 2011, 14:24:18 pm »
Jam на 2 месеца е

аз давах преварена вода от чешмата докъм 10-тия месец, по съвет на педиатъра.
И аз така правех, даже до 11 месеца.
Цветенце, и аз се радвам да чуя, че сте добре :). Тъкмо вчера се бях замислила къде изчезна, колко отдавна не си писала.
За шофирането и жените, напълно споделям казаното от Джам в началото на темата. Познавам 3 жени, които наистина карат страхотно добре, но всичко останало, което виждам ежедневно по улиците ме плаши. Возила съм се при колежка, която не можеше да гледа в огледалото и на въпроса ми как смята да кара така, без да гледа, ми отговори с пълно спокойствие: Ами те другите ще ме пазят.... :?Едно, че определено не могат, второ, че не си го признават и карат със зверско самочувствие и трето -е няма жена, която да не шофира и да не говори по телефона. всичко това определено ме отказва от шофиране, макар че имам книжка от 100 години и докато се учех много ми харесваше.
<br />[link=http:
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #97 -: Март 24, 2011, 14:39:44 pm »
За шофирането.. Аз също има книжка и преди да забременея редовно карах. Мъжът ми твърди, че карам добре. Аз обаче от това, което виждам на пътя се страхувам прекалено много от тези, които не могат да карат.. След първото секцио имах проблем с краката и от тогава не съм шофирала. Иначе си е направо приключение и наистина имат мъже, които се забавляваха да ме засичат и разни от сорта.. Има жени, които карат като мъже и мъже, които карат като жени. Обикновено жените никога не спират когато съм на пешеходна пътека с количката, а мъжете спират винаги. По принцип е хубаво да имаш книжка и да умееш да караш, но тук не се спазват правилата за движение и е като джунгла. Аз преди време, ако не бях извикала на мъжа ми да спре когато светна зелено един така щеше да ни удари-беше се засилил на червено и нямаше намерение да спира...
*
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #98 -: Март 24, 2011, 14:53:43 pm »
Здрава и слънчева седмица!

Замислих се, че все още преварявам чешмяната вода. Вода от чешмата без преваряване кога започнахте да давата? Розов Девин съм давала без преваряване още на 5-6м, ако пътуваме някъде и не съм сигурна каква е водата там.

За толерантността в живота и шофирането не мисля, че пола има отношение. Обективно жените са по-лоши шофьори поради особености в ориентирането и възприемането (според "Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния" на Алан и Барбара Пийз)
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #99 -: Март 24, 2011, 14:56:58 pm »
Фифа, да се включа и аз за акането в памперса. Първо моята кума се сблъска с този проблем - синът й отказваше да се изхожда в тоалетната, искаше си памперс. Тогава си мислех, че този проблем е породен от нейната мекушавост. После обаче и моят син мина през подобен период. Плашеше се от акото в гърнето или в тоалетната. Четох доста по въпроса тогава и попаднах на теория, според която детето възприема екскрементите като част от себе си и се плаши, като ги види отделени, като ги чуе да падат в тоалетната или като ги види на дъното на гърнето. Първоначално е уплахата, че губи някаква част от себе си, после идва пък погнусата, че това миризливо нещо е част от него. Явно в памперса процесът е познат и не толкова плашещ.
Решението е търпение, периодът отминава. Не показвай, че това е драма за теб. Вече ти сама ще прецениш доколко е удачно да му обясниш как функционира отделителната система, има различни методи.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde