0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #120 -: Март 24, 2011, 23:05:26 pm »
не мисля, че в какаото има консерванти. не го махай от менюто, lidia :)

ние сме викали 2 пъти фирма да пръска - ефектът издържа по 1 година до появата на някой нов екземпляр. обикновено ги викам когато заминаваме някъде и няма да бъдем в жилището с детето за няколко дни, въпреки, че наистина е безвредно за топлокръвни.

sixsens, викам да закриваме и темата и подфорума, майната му.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #121 -: Март 24, 2011, 23:09:53 pm »
аз също нямах приятелки с деца,нито близки роднини.Майка ми и свекървата са захранвали от 3-ти месец със сокчета,та за тях не съм и помислила да питам.Педиатърката също не послушах,защото ми изръси голяма глупост според мен.
 Просто седнах и за 2-3 дни съм прочела сигурно 100-тина страници (главно от този форум,имаше невероятно полезни неща)и си съм си създала мое мнение с кое да започна и защо,как да продължа ,на колко дни да въвеждам и т.н.
Същото беше и за гърнето.Моето дете обаче така и не седна на гърне ,а направо в тоалетната ходи с детска седалка.
За количките същата работа -  темата за количките ми беше много полезна,набелязах какво е важно за дадена количка и столче и за няма и седмица си я купих.
Изобщо четенето е много полезно нещо  :lol:.Всички теми са разисквани безброй пъти и с малко четене лесно може да се стигне до истината.

 
<br />
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #122 -: Март 24, 2011, 23:12:24 pm »
Хей, момичета, не бях влизала в любимия си форум от седмици. :)

Днес съм много доволна! :D
От понеделник започнах да водя моята Мишка за по 2 часа на ДГ (от 11 до 13ч.). Да уточня, че до сега не е ходила на ясла, а вече е на три години и месец почти. Гледана е само от мен (от време на време, 3-4 дни в месеца се включва някоя от бабите и). Когато я водя в детско клубче или на площадка, забелязвам, че е саможива, играе сама с играчки и отбягва компанията на други деца. Затова очаквах периода на адаптация да е дълъг и сложен. В понеделник и вторник упорито ми твърдеше, че не иска да ходи в това детско клубче.

Но днес бях приятно изненадана :D, когато отивайки да я посрещам в 13ч., тя ми заяви, че не иска да се прибира, а искала там да спи! :) Избрала си креватче, тъкмо и сменяха чаршафите и естествено, оставих я. Следобед отивам пак да я вземам, беше видимо доволна и каза, че много и харесало и вече там ще спи.
А тази вечер ми пееше нова песничка, която не е научила от мен. даже преди да си легне, звъннахме на баща и, да му я изпее. :lol:
Леле, колко съм горда, че вече си имам голямо момиче! :D

Я ми кажете в частните ДГ по колко деца са в група?

За шофирането
Аз от две години карам много активно. С децата сме сами (в смисъм мъжът ми е постоянно в командировки, а и по принцип се прибира след 20ч.) Затова си пазаруваме с колата или пък ходим на разходки извън града и т.н. А вече с колата ходим да я закарам или да я взема от градината.
Най ме дразнят ПЕШЕХОДЦИ, ПРЕСИЧАЩИ НА ЧЕРВЕНО!
Или    ПЕШЕХОДЦИ, ПРЕСИЧАЩИ НА 10м ОТ СВЕТОФАРНИТЕ УРЕДБИ С ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ!
Да знаете, ругая вътре здраво и бибиткам, а Мишка ми е свикнала на маниера.
Но никога не ругая нецензурно, а например: „Абе на червено си, бабеее! Цветовете ли не познаваш още!?!" И после започваме да преговаряме с Мишка теорията за светофара, за червеното човече и зеленото човече от книжките ни. :)

За гърнето
Според Додсън, ранното приучаване към гърне може да е предпоставка за нощно напикаване в по-късна възраст. Не ме е срам, писала съм го и преди пак ще си призная, че до 6-7-годишна възраст си се напикавах всяка божа нощ.

Раиска, аз купих гърне, когато детето ми стана на 2г. и много бързо свикна с него, а след 3 месеца вече го отказа и ползва сАмо тоалетната със седалка и стъпалце. :)

Ей, ама си наваксах писането :lol: :lol: :lol:
« Последна редакция: Март 24, 2011, 23:19:26 pm от синьо кокиче »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #123 -: Март 24, 2011, 23:19:34 pm »
ааааа, Раиска, така не се говори на хората по дискусионните форуми.  :D поиска съвети, получаваш ги :)
чувствам се длъжна да ти отговарям, защото само преди 1 ден бяхме обвинени старите кучета, че игнорираме младите майчета и не им забелязваме въпросите. е, аз те забелязвам, Раиса.
да се върнем ли на въпроса с козметичката? с какво я обидих, милата?

Как не се говори ?  :)

Съвет не съм поискала, въпрос зададох. Но отговор от теб не получих , просто започна поредния спам.  :) Виждам, че това те забавлява, вероятно затова ги търсиш.
Аз не съм обвинила никого, че ме игнорира. По-добре никакъв отговор, отколкото празен такъв.
И все пак, радвам се че ме забелязваш, Джамче   :D

Получих от Фифа, за което и благодаря !

Не си прочела добре...казах, че с тези коментари обиждаш себе се, а не "милата".

Стеф,
покрай всички теми за памперси се замислих за гърнетата и зададох въпрос. Не виждам нищо толкова драматично. Как да прочета нещо полезно, като бях "пратена" да чета книги.

И изобщо, ок, аз съм съгласна, че определени теми/въпроси са досадни - на който му досаждат да ги подминава и това е. Отговори от рода на " за това е писано 100 пъти" или "има го в книгите" са излишни.







*
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #124 -: Март 24, 2011, 23:25:38 pm »
Добър вечер  :)

На Диляна й избива горно зъбче в ляво, което обяснява неспокойствието й последните дни и нощи  :) Вчера спа по 20тина минути на два пъти през деня, снощи заспа с млякото, но малко след това се събуди с пронизителен писък. И после 2 часа голям рев  :( та почти я откарахме до 24 часа ..
Тази вечер е уж по-спокойна, да видим.

От няколко дни казва и "мама"  :D. На моменти обаче го обръща на "амма"  :lol:, малко звучи като ам-ам  :lol:

Друго, което забелязах е, че се ядосва и крещи, когато започна да говоря по телефона  :lol: Няколко пъти ми направи впечатление, но си викам, че може да е нещо инцидентно. Обаче днес, по време на разходката, говоря с баща й и онова като започна да крещи в количката ... ужас, набързо приключих разговора и млъкна и тя  :lol:

Тази вечер мъжа ми взема телефона си да говори с един негов колега - същата работа  :lol: Само като ни види да посягаме към gsm-а се надава вой  :lol:
Телефонните разговори ще си ги водим на терасата  :lol: или въобще няма да ги водим   :lol:

jasi, предлагам да си патентоваш откритието хлебарко-унищожител  :lol: Майтапа настрана, ама ще взема да опитам  :lol:

Лис, и на мен ми е правило впечатление, че майки с колички минават на червен светофар и съм се чудила на акъла им ... Аз на пешеходна пътека изчаквам да минат поне 10тина коли и едва когато видя максимално голямо разстояние до следващата, тогава минавам. Щото нали се сещате, колко ни правят път шофьорите, на пръсти се броят ..

Лиде,  :) много ми харесва аватара ти  :D Преди малко, докато държах Диляна да заспи хубаво, го гледах поне 5 минути и му се радвах  :D , което ми напомня, че трябва да махна тая мартеница :lol: че гледай дошъл другия 1 март  :lol: и без това днес закачихме нашите с Диляна на цъфнало дърво  :D
« Последна редакция: Март 24, 2011, 23:31:36 pm от Eли:) »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #125 -: Март 24, 2011, 23:26:39 pm »
Цитат
Съвет не съм поискала.

Цитат
Щеше ми се да чуя мнения от опит

последно, какво искаш?  :lol:

Цитат
просто започна поредния спам

спамер съм аз, казваш... лоша, лоша Джам! докъде докара тия форуми, щом Raissa777 почна да те обвинява в спам...
« Последна редакция: Март 24, 2011, 23:28:37 pm от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #126 -: Март 24, 2011, 23:26:53 pm »
Не съм влизала отдавна, а тука пак спор се е разразил. Признавам, че не прочетох всичко, но искам само да вметна, че всеки може да гледа детето си както реши. Аз лично не съм привърженик на крайностите и се опитвам да балансирам между старите и новите разбирания по даден проблем. Аргументите ми са следните:някой неща в миналото не са били открити и затова не са ползвани-въвеждам ги,от старите неща вземам прогресивното или това, което ми се струва полезно, все пак не сме тези които откриват топлата вода. В този смисъл когато някой каже, че нещо е сващане от еди си колко години се ядосвам понеже пълното отричане на нещо следва да бъде аргументирано, в противен случай ми прилича на хорово изпълнение. Някой е казал, че нещо е лошо и всички припяват. Изказах се.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #127 -: Март 24, 2011, 23:30:56 pm »
Джам, ся направо вече се чудя наистина ли отново не ме разбра или....
Абсолютно не твърдя, че форума трябва да се закрива, нито пък темата, напротив.
Честно казано, знаех че ако пиша, ще се възприеме като заяждане тип - аз вече не съм от вас и затуй съм срещу вас /не е така, но не знам защо така се възприема, то направо ме е страх да пиша вече/, ама на, упорита съм :wink:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #128 -: Март 24, 2011, 23:36:04 pm »
Цитат
Съвет не съм поискала.
Цитат
Щеше ми се да чуя мнения от опит
последно, какво искаш?  :lol:
 

Из дебрите на тълковния речник :  :D

съвет - наставление, указание как да се постъпи

мнение - отношение по даден въпрос

Дано вече е ясно  :wink:
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #129 -: Март 25, 2011, 00:07:36 am »
не, Раиска, все още не ми е ясно. нямаш ли някой по-голям речник? може би онзи, дето стои до книгата за отглеждане на бебета?

от друга страна, като се замисля, на мен ми е ясно всичко от самото начало. щеше ми се на повече хора да им стане ясно.





"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #130 -: Март 25, 2011, 00:15:36 am »
Другата седмица няма да пускам аз темата  :lol: ще ми излезе име!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #131 -: Март 25, 2011, 00:28:44 am »
Ей, момичета, спрете да се дракате. Грозничко стана вече.

А с такова прекрасно настроение влязох тук... :(

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #132 -: Март 25, 2011, 01:05:30 am »
Айде стига вече, досадно е, за грозно няма и да споменавам вече...
Срещнете се на по бира, па си изяснете кой кум, кой сват... Никой не е длъжен да чете километрични постове с излияния. Всеки сам си гледа децата както намери за добре.
Като не искате да давате съвети - недейте. Няма нужда да се отговаря, че потече лавина от обяснения :? Едно място имаше дето влизах с удоволствие да чета, сега чета амнайсе страници с надприказване и доказване кой е по по най :?
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #133 -: Март 25, 2011, 03:32:10 am »
Ситуацията станала трагикомична набързо, докато изчета всичко...
Едните не искат да дават съвети /поради ред обективни и субективни причини/, другите не искат да получават съвети, а да обсъдят даден въпрос, ама първите не искат обсъждане защото е "спам и досада", трети не са чели, ама все пак "да си кажат"...въобще радвам се, че не съм на фаза "памперс-гърне" в случая  :lol:

Бях на фаза "кенгуро+бебе - начини на приложение" и се засилих да питам нещо конкретно, ама се зачетох. :D И няма да питам, не защото няма кой да ми отговори, ами защото вместо да получа конкретен отговор на конкретен въпрос, ще се разрази следното:
а/ иди си прочети указанията на кенгурото
б/ този въпрос е обсъждан многократно в тема Х и Y през 2007, 2009 и края на 2010, явно те мързи да поровиш да почетеш
в/ ще се разрази всеобщ принципен спор ЗА и ПРОТИВ ползването на кенгуро изобщо и накрая някой ще се присети, че точно аз съм зачекнала този тъп и предъвкван въпрос и ще ме погне защо питам тъпотии..., но отговор конкретно на питането нЕма да има.

Та за това - няма да питам нищо, но с удоволствие ще дочета за гърнетата, времето лети, докато се осаферя и от шишета, ще опра до гърнета и аз.

Хайде хубав петъчен ден на всички и слънчев уикенд /дано/!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #134 -: Март 25, 2011, 07:42:27 am »
Jbrul, относно кенгуруто :) за мен е нещо чудесно, по децата ми съдя - за бебетата също. в момента ползвам слинг, малкият си спи през цялото време. що направих шопинг близо 3 часа, без той да мръдне, смятай. за по- големи дечица се препоръчва носенето в кенгуруто във връзка с правилното развитие на костите, това според детския ортопед. не съм чувала за негативни отзиви, освен от родители, които смятат, че ще разглезят децата си, като ги носят близо до себе си. без коментар. макс мъркаше като коте първия път, когато го сложих в слинга, сега заспива като усети, че пак ще излизаме с голямата червена торба :) дъщеря ми носих в шал, но след 3-тия месец, тъй като така и не успях да го "вържа" за по- малко бебе. аз съм изцяло ЗА.
*
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #135 -: Март 25, 2011, 08:43:47 am »
Кокиче, в частната ДГ където е Ели са 10 дечица в групичката, пак толкова бяха и Деси като ходеше там. Но те нямат и капацитет за повече, помещението за спане е с 10 кошарки и няма място за повече :)
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #136 -: Март 25, 2011, 09:05:30 am »
Жбрул, имах кенгуру, даже така летяхме до Варна. Накрая ми се ревеше от болки в гърба,
Препоръчвам слинг много горещо! Тъй като са хипер-мега скъпи, ако искаш, ще ти намеря плат и ще ти ушия един слинг (не аз де, шивача) за 15 лв. общо.
[/url][/url]
*
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #137 -: Март 25, 2011, 09:10:17 am »
Кокиче, в частната ДГ където е Ели са 10 дечица в групичката, пак толкова бяха и Деси като ходеше там. Но те нямат и капацитет за повече, помещението за спане е с 10 кошарки и няма място за повече :)
А що бе Стеф? Може и по 2 да спят на кошарка, какво пречи? Аз бях в потрес вчера нашата леля като каза, че вече били много деца в яслата и трябвало да ги слагат по две на легло 8O После с баща й в колата се замислихме те не са ли си направили сметка за капацитета на яслата, та приемат повече деца, отколкото легла има. И кви са тия приеми зима, пролет, като приема се обявява само от септември, и ние като лудите чакахме над 15 часа на опашка пред яслата за да можем да ис запишем детето. За да може сега да спи с друго дете на легло :x
Сега за шофирането: Книжка имам от 2005-та година, кола си купихме 2007-ма, но карам активно от няколко месеца /от както съм се върнала на работа и трябва да вземам дребна от яслата/. Признавам си, че много ме беше шубе в началото, но трябва да се престраши човек - няма начин. Не смея да твърдя, че съм добър шофьор, но съм много внимателен шофьор, даже да не кажа прекалено на моменти. По мои наблюдения в София наистина шофьорите са доста толерантни, е за Варна същото не мога да кажа. Там всеки си кара както си иска :lol: Същото важи и за В. Търново - малък град, 2 светофара на кръст, едно измислено кръгово дето незнам чий болен мозък го измисли, но тва мигачи, тва кой къде с предимство за нищо го нямат...Ами да ви кажа аз също трябва да се включа в движението по главна улица от една пряка и ако не ме пусне някой ще трябва да си чакам поне половин час. В това отношение все се намира някой да ме пусне, а и аз процедирам по същия начин, когато имам възможност.
Мише, дерзай мила! Скоро може да се засичаме с колите из Павловските улици :D
*
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #138 -: Март 25, 2011, 09:19:22 am »
Нуну, приемат в яслите по всяко време, защото отписват деца по всяко време, като навършат 3 годинки. Но за 2 на легло нямам думи, може да се е шегувала. В нашата ясла приемат вече  и за половин ден - до обяд.
Много ми се искаше да ползвам кенгуру, но по обясними причини нямаше как, имаше де, ама тогава щях да съм кенугу-камила 2 в 1  :lol: Но според мен трябва да бъде хубаво, а не най-евтиното намерено в първия магазин.
Раиса, моля те, спри се... защо все искаш да си отгоре? Не го разбирам... Давай друга тема, гърнетата я приключихме  :wink:
Re: Първопролетна седмица 21.03 - 27.03. 2011г
« Отговор #139 -: Март 25, 2011, 09:39:31 am »
Jbrul, за кенгуруто - наистина е полезно да се носят децата с малко разкрачени краченца. За малко бебенце като твоето е много удобно и също толкова важно да има опора за главичката. Нашият педиатър каза, че може да сложа детенцето в кенгуру на поне 1 месец, за не повече от час. Като се научи да седи само, т.е. вече гръбчето е по-укрепнало, може и повече време. Хубаво е и да видиш колко е удобно за детенцето, просто различно реагират. По принцип ортопедите препоръчват слинг пред кенгуру, по-анатомичен е, но пък за много майки не е така удобен, а и за лятото е важно да е от лека дишаща материя. Пак е въпрос на предпочитание. Ако имаш възможност, заеми от приятелка или пробвай в магазин няколко възможности, тогава избери. Личният ми опит - кенгуруто не се хареса и на двете деца, за слинг се усетих късно за баткото и него общо взето много си го носих на ръце. За малката пробвах първо слинг с халки, не ми беше удобен, после си купих слинг-шал и се родих. Димана израстна в него от 4 месечна до 1.6 години. Аз съм много за близкия контакт с детето през цялото време и хич не ме тревожи евентуалното разглезване, така че съм гушкала и носила много и двамата. Това прави децата по-спокойни и уверени, не ги глези според мен. Успех, каквото и да избереш.

За шофирането - и аз имах книжка 10 години, преди да започна да карам, но просто се наложи, за да може мъжът ми да работи спокойно, вместо да служи за семейно такси. Имам опит с шофиране в София и Пловдив - ами много по-лесно се кара в Сф наистина, много е натоварен трафика, но са относително по-толерантни. Състезатели и малки богини има навсякъде и човек трябва много да се пази, но е относително по-предвидимо в Сф, в Пловдив редовно някой се сеща да се престрои от едната в другата крайна лента и просто тръгва, без да се огледа. А за жените шофьори - да започнем от нас :) Аз никога не говоря в колата, винаги спирам на пешеходна пътека и давам път на чакащите за ляв завой, когато няма опасност този зад мен да ме отнесе. Мъжът ми даже си има номер за пешеходната пътека през зала Фестивална - там има парк и често пресичат майки с колички или с няколко малки деца. Като ги види, пуска аварийни и застава леко напряко, за да блокира и двете платна и да не ги отнесе някой, който се опитва да го изпревари. Ми ще стане и при нас нормално, но трябва личен пример, след има-няма 2 поколения ще се получи. В детските градини навсякъде сега много се набляга на безпопасност на движението, някаква национална програма е, учат за светофара, основни правила за пресичане, стихчета даже. Това е много полезно.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07