0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« -: Май 25, 2009, 10:36:09 am »
Здравейте дами, пожелавам ви прекрасна седмица, успешна, лека, предвид, че работната ще е по-дълга и много здраве на вас, дечицата и семействата ви!!!

Вчера се завърнахме от двудневен престой на прекрасното ни село в троянския балкан - Шипково. Кристина започва да обича пътуванията и особено тези, които са свързани с посещения на места, на които има добитък - и едър, и дребен, и рогат, и нерогат. Около един час висях при 5 прасета, крава с теле, коза, куче, кошери и прочие. Детето муча на воля, в унес и в тон с една огромна крава, прекрасна "симфония" беше... Е, накрая искаше да си я вземем у нас, но за сега отбих мерака. За по-натам може и да не устискам. Открих, че има афинитет и към пуйки, кокошки и прочие пернати. Аз си мислех, че я затрогват рокли и гривни, а то "горкото" мре да си лафи с гадините. Селянче, кво да го прайш. Селска идилия.
Наистина беше прекрасно и спокойно.

Скъпи сте ми, уважаеми дами от Зачатие.
Поздрави,
Нина и Кристина.
« Последна редакция: Май 25, 2009, 10:39:12 am от Nina »
*
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #1 -: Май 25, 2009, 12:03:49 pm »
Привет и от нас, да е здрава и слънчева дългата седмица :D
ние разстем и хубавеем, смеем се на воля и гукаме, дъвчем етикетите на играчките, голям фетиш са :lol:
Кака Деси става все по своенравна и почти неконтрулируема, за съжаление. Когато не й се казва какво да прави, нямаме никакви грижи, но в момента в който й се даде тон в живота положението става лошооо :? Да се похвалим, че се научихме да караме колело, в събота го купихме и за два дни вече детето се справя успешно :) Продължаваме да търсим принца, но вече не само умен и красив, а и с голям дворец :lol:
*
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #2 -: Май 25, 2009, 13:18:15 pm »
Привет и от нас! Снощи се завърнахме от Великото пътуване до Великото Търново :D За 2 дни дет се вика само "гъз път да види", ама пък сватбата беше страхотна :D Малкото съкровище много слушала баба докато ни е нямало и всички са много доволни от нашето гостуване. Сега отивам да подреждам багажи и да пера, че много ни се насъбра! Пожелаваме ви прекрасна и слънчева седмица!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #3 -: Май 25, 2009, 16:13:19 pm »
здрава седмица на всички!

след 4 доста тревожни дни с много висока температура, която не се поддаваше на лекарства, днес моят принц вече понавири гребена, дано това да беше всичко...
също като снахата Деси, и при нас става страшно в момента, в който някой се опита да му даде насока. как ще мелят брашно, не мога да ги мисля.

Нине, мислех си за вас тия дни - как е положението с детските градини?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #4 -: Май 25, 2009, 16:29:06 pm »
Нине, мислех си за вас тия дни - как е положението с детските градини?

Както навсякъде в София. Имаме прекрасна държавна градина, която разширяват в момента /двора й, който и без това е доста голям/, прекрасна директорка. Добри педагози. Базата е много добра, но уви, няма места. Подават се документи, чака се, мъка. Аз чак септември догодина ще я давам и дано успеем.  :?
Инчаче имаме частни, бол, но...не ме кефят. А и 600 лева на месец ми е множко.
По-късно пак ще пиша.

Да оздравява Мартинушко!
*
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #5 -: Май 25, 2009, 17:27:41 pm »
Здрава и усмихната седмица на всички!
И ние ще сме догодина-до амина за детските градини. Въз основа на горчивия опит на познати, явно и това, че ще съм с две деца, с разлика по-малка от 24 м. няма да допренесе особено за класиране, ама ще разчитам на този "бонус".
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #6 -: Май 25, 2009, 17:59:27 pm »
Добър ден!
Ей, уникатни са ни децата!  :)
Джам, и ние го минахме това с температурата, дано Марто е добре вече.

Да се похваля, тази събота съм кума на Надин!  :) Стискайте ни палци, да се представим подобаващо.  :lol: Е, такива хубави работи стават благодарение на Зачатие!
Честита годишнина, Наде! Дай боже още 100 години все така да се обичате, Надина!

На всички пожелавам здраве и хубаво настроение тази седмица!


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    Nadyn

  • *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #7 -: Май 25, 2009, 18:10:45 pm »
Хубава седмица и от нас!
Много здраве за всички дечица и мами!

Мерси за пожеланията, маци, дай боже всекиму!
Сигурна съм, че на сватбата с кума ще се справите блестящо,
стига си се притеснявала :D
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #8 -: Май 25, 2009, 18:13:18 pm »
Здравейте. Много съм притеснена, защото Мия от 5 дни нищо не е яла. Няма признаци да е болна, ни температура, ни повръщане, нищо, но вече доста отслабна и не знам какво да я правя. Кръвните й изследвания са наред. Супер странно е за нея, тя винаги се е хранила много добре, а сега нищо не иска, само сокове пие. Така пробутвам отвреме навреме шейк с банан и някакво мляко, но не винаги го иска. Днес ще я водя при педиатърката ни, да видим какво ще ни каже.
<br />[link=http:
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #9 -: Май 25, 2009, 19:50:51 pm »
хубава седмица и от нас!

За мен започна страхотно,след толкова прекрасни новини за бебенца тук!

Nadyn ,честито - да си изкарате страхотно и да сте много щастливи!
Ще бъдете много красиви булка и кума с Каси! :bighug:

jam ,дано всичко е наред вече с Марти!Жоро го изкара това чудо Април и при него беше за 4 дни Т.

Жорко е приет по първо желание в яслата(ОДЗ) срещу нас.Сега съм с много смесени чувства.Пуснах кандидатура малко на майтап,защото не искам да го пусна септември - струва ми се малък.Сега обаче се замислям дали да не се възползваме .Искам да тръгне Март ,но тогава май няма приеми,а другата година септември ще е по-скоро за градина (ще е на 2,5г.).Не знам и аз какво да правя,но трябва да го измислям бързо,защото записването е само 2 седмици ,а ние ще трябва да пратим документите от Белгия. :?

meshko106 ,дано няма нищо сериозно!
Жорко сега е в такъв период,но яде плодове - само манджите са голям зор от седмица.
<br />
*
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #10 -: Май 25, 2009, 21:39:56 pm »
Здравейте и от нас!
А някой запознат ли е с въпроса с яслите във Варна? Че ние септември ще трябва да тръгваме, а незнам кога трябва да подам документи... с малките не мога да ходя да обикалям да питам, а няма и на кой да ги оставя, за да си свърша работата...
*
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #11 -: Май 25, 2009, 23:54:48 pm »
Meshko 106, на нас това чудо често ни се случва и я държи по 2-3 дни. Сега може и от необичайните за сезона горещини да е или зъби да растат, при нас са тръгнали няколко наведнъж.

*

    misi

  • *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #12 -: Май 26, 2009, 00:45:11 am »
Еййй, какви новини чета тука - Наде...  супер  :balk_21: айде весело, забавно и незабравимо изкарване, много да се обичате и да се слушате. А малката Рая сигурно ще е като истинска принцеска.
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #13 -: Май 26, 2009, 00:58:53 am »
Мешко, заведете Мия някъде където много обича да ходи - зоопарк, клубче, парк и пробвай да я нахраниш там. Когато захранвах Кристина имах лек проблем. Тъкмо започнах захранването, ден-два и тя се разболя. Прекъснах, наложи се да пие сиропи. Давах ги с една лъжичка в стаята на спалнята, тя облегната на възглавница. Не и се понравиха тогава илачите. След като оздравя отказа да яде, допитах се до д-р Бърди и той ме посъветва да сменя лъжичката с нова, по-интересна, шарена, купичката за хранене, мястото на хранене, за да е тотално ново и да не и навява спомени. Опитай да смените прибори, места, ако има монотонност да я разчупите и да сте на любими места. Много здраве на малката и дано скоро е кукуряк.

Да си довърша за градините. Та, една любезна майка от квартала мина на оглед в частните - повечето са с много малка база, в едната децата на обяд били наблъскани като сарделки. Скъпо е, а най-вече тя е останала с впечатление, че там преподават млади момичета с чужди езици, но не и с педагогическа подготовка. Което на мен не ми допада. Не съм се убедила лично, де, но ако е така, това малко ме смущава. В държавната при нас освен, че си има педагози, има и такива с английски език и дори с музикално образование. Доста разнообразни специалисти.
Друго, което лично мен ме притеснява е, че в частните градини децата са много малко, имам усещането, че е възможно тези деца в даден период да се почувстват по-специални, не знам дали ще го обясня добре, а аз това не искам за Кристина. Искам да е индивидулаист, но в голяма група, хем да се социализира.
 
И последно - чух, че точки носи и това, ако майката няма брак с бащата на детето. Нещо като самотна майка или подобно. Не знам дали със сигурност е така. Аз нямам с бащата на Кристина, но сме си семейство и някак си не бих се възползвала по този параграф. Звучи ми гадно.
И така съвсем честно ще си чакаме, дано после не се ядосвам, че съм будала.
« Последна редакция: Май 26, 2009, 01:01:53 am от Nina »
*
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #14 -: Май 26, 2009, 01:06:31 am »
Здравейте и от нас 8)
Надин - весело и незабравимо преживяване ви пожелавам!
Каси, ще се справиш повече от добре, важното е и да съумееш да се забавляваш :wink:
Мешко, Валери от една седмица не яде.....Но днес изгря сънце у дома, защото се храни така, все едно не е спирал. Никне му един кучешки зъб, изринал се е отново и е на противоалергични капки, навън е топло, ама откъде да знам кое от всичко беше?! (ама той никога не се и хранил както трябва)
Джам, а нещо друго освен температурата?
Нина, и аз прекарах един уикенд сред животните и летящите им придружители след като Валери изпадна в еуфория като откри, че издават истински звуци. После пък в градината, където откри на живо и част от плодовете, които иначе познава на книжка 8) Ама беше много забавно  :lol:

Аз пиша днес, щото не мога след прекрасния ден с послушния си син да се оплача от нищо 8O Не е за вярване направо. Спа до 9, ходихме заедно на фризьор, където освен че се забавлява 2 часа, разреши и мен да ме подстрижат и боядисат,а и него даде да го фризират. След това беше така добър да ми даде да го изкъпя, да изкъпя себе си, да сготвя 2 манджи и да подомакинствам докато той спа. Още съм в еуфория :lol: :D
На фона на това няма да отделям много време на изминалите 2 седмици - инат, правене напук, удряне и тръшкане :?


*
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #15 -: Май 26, 2009, 01:33:33 am »
Честито, на Надин за предстоящото събитие, много щастие, любов и семейно щастие.
Честито и на Каси, ти ще бъдеш възможно най-прекрасната кума.

Мацки, искам да ви попитам и вас относно изваряването на шишетата и посудата за хранене и гладенето. До кога тези дейности? Предполагам, че от определен период, даже стават вреди, но кога да е това.

И да се похваля, от вчера си имаме 2 зъбчета. :lol: :lol:
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #16 -: Май 26, 2009, 01:35:00 am »
Хубава седмица и от нас  :D Да оздравяват всички болни!
Наде, и тук честита годишнина! Още много любов и щастие Ви пожелавам  :D

Мешко, мисля Ви, дано не е нещо сериозно. Теди ми е отказвала храна за седмица, но си пиеше млекцето. На финала се появиха първите четири зъбчета.

И аз съм на вълна ясли  :? Вече ми се вгорчава в устата като чуя ясла, но какво да се прави...

Зори, винаги можеш да го запишеш и да не го водиш. Бележка от личния, семейни причини...

И последно - чух, че точки носи и това, ако майката няма брак с бащата на детето. Нещо като самотна майка или подобно.

Нинче, премахнаха го това предимство.

lb2f
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #17 -: Май 26, 2009, 01:42:02 am »
Mary, аз спрях доста рано да гладя всичко около 5-6 мес., но до към годинката бельото й гладех. Мразя да гладя.
Стерилизирах до към 6 месец много усърдно - преди всяко ползване на дадена посуда си я стерилизирах. С моя стерилизатор нещата оставаха стерилни до 3 часа. След 6 месец само сутрин и вечер шишетата от млякото стерилизирах и веднъж дневно, обикновено вечер това за водата. А от 11 мес. след като бяхаме на море и 15 дена нямаше как да стерилизирам - прекратих окончателно със стерилизации.
Така или иначе стриктната стерилизация по страндарт си е до към 6 месец.  :D

Джази, благодаря :)
 
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #18 -: Май 26, 2009, 02:56:44 am »
Нина, има допълнителни точки по социален критерий "Дете с неизвестен родител или с родител с отнети родителски права". вашият случай не е такъв. а и по принцип, вече за самотни майки признават само такива, на които в акта за раждане пише "баща неизвестен", защото над 50% от семействата живеят без брак.

обаче, няма никаква сигурност, че тия критерии ще се запазят и догодина. аз съм по-склонна да мисля, че ще бъдат променени. играят по метода на пробите и грешките и постоянно се вижда, че идеите не работят. няма и как да работят при толкова много липсващи места.

via, освен температура имаше леко зачервено гърло, но не го е боляло. напълно те разбирам за днешната еуфория. и моят днес беше кооперативен след дни наред бойкот, нервокъсане и разплакване на майката по няколко пъти на ден. чувствам се лека и приповдигната, независимо, че не съм спала като човек от дни.

Mary, изваряването и гладенето могат да навредят единствено на свободното време на майката. обикновено жените спират с тия неща между 4-тия и 12-тия месец, според желанието си.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #19 -: Май 26, 2009, 10:16:01 am »
Привет и от нас!Здраве и  :sunshine:

Надинко, тази е твоята седмица мила!
С шаферка като Рая, с кавалер като Сашо и
кумове като Касита и Стефан, ще бъде ден за чудо и приказ!
С теб съм!

И ние не сме приети на ясла  :?, кандидатствах на 2 места.
Есента ей сега ще дойде и ще се видя в чудо, здрави да сме само.
Бабата помощник най-вече!

Джам, Марти ми напомня много на моя племенник като малък.
При всяко леко зачервяване на гърлото висока температура, 39-40 винаги.
Незнам дали това се израства, но при него бе така до около 7мата година.
Той и трета сливица имаше, нея махнаха на около 3-4 год.
Бързо да се оправя Марти!

Мешко, дано е от зъбки, Митака също не ми е ял седмица по тази причина.

Мари, аз стерилизирах до 7 м след всяко хранене.
После веднъж на ден още малко и като почна всичко от земята в устата спрях.
Честити зъбчета!

Фиа, как е Ели след кърлежа? Ей, аз развих кърлеежофобия, че даже и сънувам че ме хапят.

Имам въпрос към майките с по-големки деца ползваши стъпалце за пред мивката.
От къде взехте тази така нужна вече нам вещ, колко е висока, стабилна ли е?!





Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)