0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #20 -: Май 26, 2009, 11:09:11 am »
Бяхме снощи при педиатърката ни: обстоен преглед, едночасов разговор и нищо ново. По отношение на зъбите -на Мия вече всички са й израснали, тя видя последните 2 кътника, моито не били излезли докрай, но според мен щом са пробили, останалото не е страшно. Обясни ми, че все пак след като пие течности, поема някаква храна и в случая трябвало да говорим за капризен апетит. Посъветва ме да я изчакаме още малко, предписа някакви витамини за възбуждане на апетит и така. Онова, което безкрайно ме учудва е, че детето си е весело, жизнено, само по-бързо се уморява физически и е станала 13,200кг., а беше над 15.
Някой успя ли с детските градини? Ние естествено не сме класирани.
<br />[link=http:
*
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #21 -: Май 26, 2009, 11:22:33 am »
мешко, дано бързо да мине този период и Мия да си върне апетита :)
Ние сме класираниииии, но не в кварталните, където нямахме никакъв шанс, а в една друга на оборище, но аз съм доволна, не съм държала да ходи в кварталните градини.

За стерилизирането спрях на 7м., защото Деси от доста по-рано пъхаше всичко в устата си, за гладенето гладя всичко, дори и нашите дрехи, така съм свикнала.
« Последна редакция: Май 26, 2009, 11:25:23 am от StefiZ »
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #22 -: Май 26, 2009, 11:28:49 am »
Здрава и усмихната седмица на всички! :D :D :D

meshko106,от няколко дена и Алекс стана много злояда,просто кошмар,без да има видими причини,просто отказва и неща които преди ги хапваше с апетит
(спряхме да се кърмим,алекс вече приема ФРИЗОПЕП,с мръщене,но няма избор)

Надинко, и тук да ти честита годишнина! живи и здрави да сте,много да се обичате.
Надинко,Касси......ще бъдете невероятни,сигурна съм в това  :D

Мари,вече можеш да спреш с стерилизация,как то си прецениш
Честити ви зъбчета :D


*
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #23 -: Май 26, 2009, 12:07:01 pm »
Привет и от нас. Да е весела, здрава, слънчева и изпълнена с приятни емоции седмицата! :)

Надин, Мише, Джоши, много благодарим за пожеланията на Ели за именния ден! Много ми е домъчняло за вас и все немога да се измъкна и да дойда да ви видя.  :bighug:

Надин, честита годишнина, много, много да се обичате и слушате и още една прелест като Рая ви пожелавам! Приятно изкарване на празненството на вас и на Каси! :)

Ох, аз четвъртък съм на изпит по кормуване  :?. То е ясно, че ще ме скъсат ама сега ходя на опреснителни часове, че от октомври не съм карала и много съм се шашнала. Освен това на Елена и никнат долните кучешки зъби и е супер кисела, постоянно реве и мрънка, включително и нощем и е минала почти изцяло на мляко. Добре, че Стефко почна да спи по цяла нощ, буди се към 5.30 - 6, и Ели ако не се събуди по-рано се понаспивам. Чакаме и варицела да хванем, вече има 4 деца болни в групата на Ели, но пък заради това личната не иска да ваксинира Стефко, а на него дори втората хепатитна не е слагана и сме много назад с ваксинациите. Отделно денем бачкам и гоня някакви срокове, хем им обясних на мойте шефове, че спешни неща немога да върша, ама съм една "мека Мария" в случая Гергана, че ми иде да се хвърля... Наоплаках ви се...

Събота и неделя бяхме на Чифлика, топъл минерален басейн и разни такива неща, е мойте деца пищят във водата и ги топнахме за 5 минути. Елена не спря да вика, че и пари, все едно в къщи я къпя със студена вода... Но в крайна сметка си прекарахме добре.

За яслите ми се искаше и аз да кандидатствам за Стефко и да тръгне март другата година, но уви великата система не позволява, защото за да кандидадстваш за ОДЗ, детето трябва да е навършило 11 месеца към септември и така сега ще мисля в коя ясла евентуално да подам документи, а другата година ще кандидатстваме за ОДЗ с надежда да е в същото където е Ели...

Мише и аз съм се замислила за такова стъпало, но честно казано ня съм търсила все още... Иначе, взехме на Елена детска седалка за тоалетната и вече няколко пъти я използва по предназначение, но и малко и е на игра защото казва, че има "пиш" или "аки", но като я сложа само си седи и никаква не я върши.

Мешко, Джам, бързо оздравяване на хлапетата!

Мари, честити ви зъбки! :)


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #24 -: Май 26, 2009, 12:47:45 pm »
На сватбарктие - честито! Да ви е много весело, прохладно, приказно, незабравимо!

Зори, ти си първата, която може да се похвали с таква новина, грехота ще е да пропуснете мястото, до което всички гледаме да додрапаме. Аз откакто научих за позната, с 3 деца, кака, посещаваща същата детска градина и разлика във възраста по-малка от 24 м. , а детето и ВЪПРЕКИ това не е прието, съм тотално обезнадеждена, че ще се класираме, някога...
Стерилизирах до края на 5 месец, когато Вероника взе да пъха каквото и попадне в устата, реших да спра с това занимание. И без това основно кърмех, биберони не ползвахме, вода почти не пиеше...дето се вика - ползвах стерилизатора, колкото да не са пари-хвърлени на вятъра  :lol: . С гладенето спрях на втория месец. Работя от къщи, без да съм спирала и гедах да си крада време "с повод и без повод", както се казва в рекламата ;) Сега гладя заради естетиката :) :) :)
« Последна редакция: Май 26, 2009, 12:49:25 pm от ani4ka »
*
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #25 -: Май 26, 2009, 13:13:24 pm »
Приятна седмица от нас.

В събота бяхме във Велинград в едно семейно хотелче Деви с минерален басейн и малко дворче за нащо диване.Голяма веселба падна в този басейн,то не бяха топки играчки,лъжичките от кафетата и те бяха вкарани в басейна.Разходката из града обаче беше много натоварваща.Борислава има хипер реакции за всичко ще каже човек вкъщи на въже я държим.Просто неможе да подмине спокойно някоя сергийка с джунджурии или човек който яде нещо без и тя да поиска,а то само как си иска мале.......Ядохме сладолед който обилно течеше от всякъде и при всики мой опит да го попия с кърпичка настъпваше такъв рев сякаш искам да и взема най ценното в живота.Снощи в квартала имах същата драма с друг сладолед,отново не даваше да го докосна.
А и за финал да се похваля вчера и забравих бибата в ясланта а друга нямам,защото я загубихме преди време,и така първа нощ без биба,не беше лесно,заспахме с клечка за уши в ухото,че за момент се видях в чудо.После доста си мрънка през ноща за нея ама осъмнахме де.Днес в яслата ги предупредих да не и я показват повече,тръгнали ли сме по пътя няма връщане.
Оп и само още нещо в неделя усетихме 2 пъти земетресението и двата пъти бяхме легнали с Бори и първият път си помислих ,това дете какво така се клати ще разглоби спалнята,след това се замислих ако стане по силно какво да очаквам да ни падне на главите и реших да спя в детската при нея през ноща,стана дълго но отдавна не съм писала.
Хайде със здраве.
« Последна редакция: Май 26, 2009, 13:15:56 pm от Delica »
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #26 -: Май 26, 2009, 13:40:09 pm »
аз спрях да стерилизирам на 7м.,но Жорко отдавна слагаше всичко в устата.Гладенето го практикувам и сега,просто не ми харесват намачкани дрехи,даже и бодита да са.

Хора,голяма съм патка заспала.Тъкмо реших да се запишем на яслата и започнах да гледам нужните документи и виждам,че ми искат данъчна декларация за изминалата година и се сетих,какъв гаф съм направила.Там ,където искат трудов статус,аз съм писала,че в момента мъжът ми се самоосигурява,а всъшност той си внася просто здравните осигуровки,които всички са длъжни да си внасят. :oops:Той си работеше преди да тръгнем за Белгия ,сега тук в Белгия работи ,но не на договор и всъщност в БГ един вид е безработен сега.Така сигурно ще ни махнат точка и вече няма да сме класирани,изобщо се заплетох като пате в калчище.Аз нали ги попълвах ей така тези неща и съм недогледала явно - видях аз самоосигуряващ се и не се замислих хич. :?Сега им писах на тези,да видим какво ще ми отговорят и дали изобщо ще има смисъл да пращам от тук документи,че и това време изисква,а записването е до 5.06.
<br />
*
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #27 -: Май 26, 2009, 14:12:18 pm »
Надин, пожелавам Ви един незабравим ден! Да си изкарате страхотно!

Мише, ние имаме такава степенка. Къпена е от Икеа. Стабилна е, доволна съм. Много хубава степенка на Нуби съм виждала в клуб Талъсмчета. В Джъмбо май също продаваха степенки.

Явно ние сме едно от малкото дето може да се похвалим с прием в ясла. Александра е приета благодарение на факта, че сестра и е записан в същото ОДЗ. Нямам никакво намерение да я пускам толкова малка на ясла, но я записвам, че догодина кой знае какви ще са критериите и дали ще ни приемат. Това също не ние е кварталната ясла, но в нея нямаше да имаме шанс. Имам познати майки, чийто деца ходят в същото ОДЗ и пак не са приети.


*

    Nadyn

  • *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #28 -: Май 26, 2009, 15:15:42 pm »
Благодаря на всички за пожеланията!

Гери, хайде де, откога ви чакаме бандата :D накани се и ела.

Рая не е класирана в нито едно от 4те ОДЗ-та в района.

Мери, честити ви зъбки :D
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #29 -: Май 26, 2009, 15:42:00 pm »
И ние сме в отбора на леко червено гърло и температура, като тази нощ беше 39. Направо ми писна.....
Наде, весел празник ти желая!
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #30 -: Май 26, 2009, 16:48:38 pm »
И ние сме в отбора на леко червено гърло и температура, като тази нощ беше 39. Направо ми писна.....

оф много неприятно,бързо да оздравяват всички болни дечица
*
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #31 -: Май 26, 2009, 18:18:18 pm »
Привет и от нас! Напоследък все нямам време да пиша, макар, че едва успявам да ви изчета.
На болните мъничета - скорошно оздравяване! Като чета за положението с яслите отсега тръпки ме побиват, макар, че сме още много малки. Моите колежки, чиито деца са на по годинка и малко казват, че нямало никакъв шанс да се вредят, та започвам здраво да се замислям какви ще ги вършим. Като си нямаме и баба наблизо :( Освен да си седя вкъщи без пари и това е :x
*
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #32 -: Май 26, 2009, 18:29:18 pm »
Мишанта, след кърлежа й биха ваксина против тетанус в бърза помощ още-половин порция, после мястото на ваксината се зачерви и поду, после два-три дни не яде нищо, но сега е добре. Тя по принцип е много трудна с яденето, ама много. Ей, хора, много е гадно да ти е злоядо детето.

*
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #33 -: Май 26, 2009, 18:52:15 pm »
Така е. Днес педиатърката на Валери ми обяснява как на тази възраст трябвало да има поне 2 любими храбни. Еми как да й обясня, че няма?! Наскоро пробвах да му дам нищожно парченце ябълка и в мига, в който се усети, че не е кренвирш директно повърна. Така е с абсолютно всички плодове и зеленчуци... как после да не го гоня с пюретата :?

Аз, щото ми е малко болна главата, стерилизирах до година и половина, нищо че в същото време не съм го спирала да яде от земята :oops:
И мен ме е подгонила параноята с кърлежите...

Степенка имаме на Нуби и е много стабилна и много ползвана вещ у нас. Мисля, че я бяхме взели от хиполенд.
Пак ли почнаха вирусите бееее :o
На Валери днес му дозабелиха пишката и сега пищи при пишкане... Ама както изглеждаше всичко да си му е наред взе да се оплаква, че го понаболява и днес като видях какво чудо се е събрало.... Това е може би единственото нещо, за което не слушам Бърди...


*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #34 -: Май 26, 2009, 19:19:03 pm »
оф, на нашата Стефания всички храни са й любими, дали е проблем
онзи ден сготвих тиквички с ориз и зеленчуци, изяде си дажбата и после отидохме в бабини й, където си "дояде" с две кюфтета, три парченца тънка наденица колкото показалеца ми дълги и ги "гасеше" с луканка 8O

Здраве и положителни моменти за всички
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #35 -: Май 26, 2009, 19:33:28 pm »
оф, на нашата Стефания всички храни са й любими, дали е проблем
онзи ден сготвих тиквички с ориз и зеленчуци, изяде си дажбата и после отидохме в бабини й, където си "дояде" с две кюфтета, три парченца тънка наденица колкото показалеца ми дълги и ги "гасеше" с луканка 8O

А с какъв апетит се храни, не е истина  ! Които мами имат злояди деца , да канят Стефания да ги разяжда .  :lol:

Наде, много хубави преживявания и красиви спомени от сватбения ден ти желая!

На всички мами - здрави дечица!
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #36 -: Май 27, 2009, 00:21:27 am »
Хора,голяма съм патка заспала.Тъкмо реших да се запишем на яслата и започнах да гледам нужните документи и виждам,че ми искат данъчна декларация за изминалата година и се сетих,какъв гаф съм направила.Там ,където искат трудов статус,аз съм писала,че в момента мъжът ми се самоосигурява,а всъшност той си внася просто здравните осигуровки,които всички са длъжни да си внасят. :oops:
Зори, извинявай за мнението ми, но аз разчитам точно на такива оплетени патета в калчища като тебе, за да се класираме, че сме четвърта резерва. Въпреки че за ДГ по първо желание не се надявам особено.
Днеска съм оставила бабата с 160/100 кръвно налягане да се грижи за детето ми с куп служебни ангажименти, които не мога да пренебрегна.

Сватя, ние също сме фенове на всички животни - явно децата имат еднакви вкусове :D

*
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #37 -: Май 27, 2009, 00:53:31 am »
Които мами имат злояди деца , да канят Стефания да ги разяжда .  :lol:


Имаме сделка. Мини, давай я тази малка сладуранка насам. Моето дете яде само кисело мляко и супа топчета и то само топчетата. За да не си кривя душата, ще кажа, че тази вечер изяде две пилешки бонфиленца от диетата на майка и. Но като цяло нищо не яде.
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #38 -: Май 27, 2009, 01:00:21 am »
Сватя, ние също сме фенове на всички животни - явно децата имат еднакви вкусове :D

Къде се загуби ти. Не знам в тая криза дали да ти пожелая да поотпуснеш малко в работата или да ти пожелая да е все много  :wink:

Животните са наистина на особена почит. Всякакви и е безстрашна за сега. Аз разрешавам да се гледа детско на компютъра, определено време, и пускам "Бейби Айнщайн" /светнах се от jam за това заглавие/, то е предимно с животинки - кукли и истински и Кристина е голям фен. То е специално детско за много малки дечица.
Обаче те на тази възраст не знам на какво не са фенове, толкова е жадна за всичко, че на моменти имам усещане, че се претоварва. И като заразказва и като се задъха....мани, мани.
Освен на животни е фенка на пъзели, книжки и бебета  :lol: Сега иска да си взимаме едно чуждо бебе и само за него говори. По миналата седмица бяхме на една вила и тя само до бебето седеше, гушкаше го, говори му, съзерцава го, а то като се разплачеше и тя му вика - "нама нищо"  :lol: Правеше се на майка ли, на кака ли, не знам какво си въобразява.
Пресни бисери - баща й и каза да затвори вратата на хола, а тя му вика- "чакай мако, везне въдздух"  :lol:

Много здраве на Вики, сватя и е време да се срещнат младите близките месеци  :)
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Седмична тема за май - 25.05 - 31.05
« Отговор #39 -: Май 27, 2009, 01:07:55 am »
а днес Стефания си взе една плюшка куче, погледна я в очите- Няма да плачеш, миличко и си надигна блузката да й дадяла да 'папа мняко"
паднах просто
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит