0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #620 -: Юли 20, 2009, 15:20:32 pm »
Цецинка,за да си вдигнеш хемоглобина може да си вземеш сок от арония,разреждаш си го с вода и го пиеш.Много е ефикасно.Аз вечно съм с нисък хемоглобин и все ми е лошо.Но най-добре се консултирай с док.,той знае най-добре.Пък и за твое собствено успокоение.
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #621 -: Юли 20, 2009, 15:38:53 pm »
Цецинка и аз съм с нисък хемоглобин,под нормалните стойности.Сега след тия витамини "О мами" ще пускам пак кръвни да видим как е картинката.И аз бях с разстойство и моя и той,може нещо от времето да е  :oops:

Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #622 -: Юли 20, 2009, 16:10:16 pm »
Цецинка и аз съм с нисък хемоглобин,под нормалните стойности.Сега след тия витамини "О мами" ще пускам пак кръвни да видим как е картинката.
Да разбирам, че док. ти е изписал и с тази цел тези "О-мами" ли? Какви ти бяха последните ти стойности на хемоглобина?
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #623 -: Юли 20, 2009, 17:25:27 pm »
Конкретно док.нищо не ми каза и не ми изписа при тези стойности 113 (при граници 120-160)- май месец.Може би е нормално при бременни хемоглобина да падне,незнам  :ask:.Аз съм и с ниско кръвно 100 на 60, често ме боли глава и се замайвам ,но няма как.Спрях кафето ,и сладко не ям много,няма как да ми е висок хемоглобина,но пък месце си хапвам.Наблягам на плодовете повече.А относно витамини "О Мами" това са мултивитамини - калции,магнезии,много много витамини и минерали,предполагам че бебо ми изсмуква от моите витамини и затова док.ми изписа тези.Споко и ти ще ги пиеш по нататък,всички бременни ги пият мисля.
Това са мои мисли че може да ми се качи малко хемоглобина от витамините,ще видим.Началото на август мисля да отида да ми вземат кръв и урина,преди прегледа при док.на 21.08.

Момичета вас мерят ли ви там,мен досега освен на ехографа-нищо друго не са ми правили?

Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #624 -: Юли 20, 2009, 23:14:25 pm »
Момичета вас мерят ли ви там,мен досега освен на ехографа-нищо друго не са ми правили?
Майче благодаря за отговора. Аз реално в началото на месеца се записах на ЖК и ми направиха картон, но тогава си казах аз колко тежа и какво ми е кръвното. Иначе си се тегля в къщи всяка седмица. Знам за Вивал, че я мерят, а Мартео е на ЖК в Русе. Ще видим другия път какво ще ме направят :wink:.
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #625 -: Юли 21, 2009, 00:52:54 am »
Цецинка извинявам се за закъснелият отговор , но вече немога да си намеря място из вкъщи и рядко сядам пред компютъра.Моят хемоглобин беше 85 - беше спаднал изведнъж с 40 единици за период от един месец.Заедно с хемоглобина знам че се изследва и серум желязо, тогава незнам колко е бил, но сега след първият курс лечение(пиене на ампули желязо) си направих пак изследване и резултатите бяха 99 хемоглобин с 7,1 желязо(при стойности : 9-30 ) - обадих се пак на Бойчев и ми каза да си купя още 30 ампули желязо ( казват се Тот Хема)- сега ги пия 3*1, а преди бяха 2*1.
И аз знам че при много бременни нивото на хемоглобина спада, но всичко си има граници , а и зависи с какво ниво по принцип организма е свикнал и по кое време на бремеността спада. Според мен твоето ниво е нормално за периода в който се намираш, аз бях даже с малко по ниска стойност по това време на бремеността и нищо не ми изписа, после се нормализира.
Израднах в малко подробностти , но съм си такава  :D :oops:
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #626 -: Юли 21, 2009, 10:27:21 am »
Zorito_ не си закъсняла с отговора :D и ми беше много полезна с твоя опит. И аз сега мисля да наблегна на храните със желязо и края на август да пусна контрола преди прегледа.
Момичета днес помъдрявам  :lol: и празнувам четвърт век живот (25г.) :wink:.
*
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #627 -: Юли 21, 2009, 11:15:57 am »
Отдавна не бях влизала във форума и се радвам че го направих точно днес.

Мила Цеци, Честит Рожден Ден!



Желая на теб и семейството много здраве, щастие и любов.
Запази оптимизма в себе си и упорството да се бориш за всичко онова което искаш да имаш.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #628 -: Юли 21, 2009, 11:36:42 am »
Момичета, темата е за "Пациентките на д-р Бойчев". Моля ви да се поздравявате за рождени дни в подходящите теми. Иначе когато на някого му потрябва информация за вашия лекар, ще трябва да превърти n страници с ЧРД.
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #629 -: Юли 21, 2009, 12:18:51 pm »
Момичета, темата е за "Пациентките на д-р Бойчев". Моля ви да се поздравявате за рождени дни в подходящите теми. Иначе когато на някого му потрябва информация за вашия лекар, ще трябва да превърти n страници с ЧРД.
Пешек напълно си права и се извинявам, че аз подтиквам за такива пожелания в тази тема :oops:. Благодаря за навременната намеса!
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #630 -: Юли 23, 2009, 14:08:27 pm »
Здравейте!
Вчера ходих на консултация - бебо е добре усилено расте - вече е 2,690 кг.Доктора като ме видя с тоя големият корем и чак се шашна :)
Терминът ми е на 28,08 а следващият преглед ми е на 14,0 - ако до тогава бебо не се роди по естествен път на 14-ти ще се уговорим за дата за секцио, защото вече ще бъде голям за нормално раждане.
Вече ми започнаха едни странни болки,вечер ставам през 2 часа да ходя до тоалетна,кракат ми стават твърди и големи като бухалки :) и най-важното е, че нямам никакво търпение вече да видя бебо.А да ви призная и , че ме е страх дали  ако бебо реши да изиза по-рано ще разбера кога ми започват контракциите, че да отида до Тутракан - снощи цяла вечер само това съм мислила и сънувала :)
Явно всичко това е от големите вълнения в очакване за ГОЛЕМИЯТ ДЕН!
 Пожелавам на всички вас да изпитате тези чувства !
*

    marteo

  • ***
  • 156
  • ЩАСТЛИВА МАМА
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #631 -: Юли 23, 2009, 16:40:43 pm »
Здравейте, мили приятелки :balk_102:
Аз доста отдавна не съм ви чела, но днес се зарадвах, че настроението е приповдигнато в нашата темичка.
Сега ще ме извинявате за дългия пост, но ще си кажа какво знам по въпросите, които сте коментирали:
Хемоглобина - границата при жени е 120, но при бременни хемоглобина е по-нисък и се смята за нисък когато е под 100, но след 25 г.с. има случай когато лекарите не предписват нищо дори когато е под 100.
Аз преди около месец се бях притеснила, че моят е нисък и доктора ми каза да изпия няколко ампули "Тот'Хема" за да съм по-спокойна, не че толкова имах нужда. За 1 седмица (по 1 ампула на ден) го "вдигнах" с 11 единици.
Витамините "О Мами" не се изписват при липса на желязо или нисък хемоглобин. По мои наблюдения нашият доктор ги изписва на всички бременни (може и да не съм права, но знам за над 10 момичета, на които ги е изписал и за това така си мисля).
На мен ми ги изписа още преди 2месеца, тогава си ги купих, но не съм ги пила. Във вторник бях на преглед и доктора ми каза да почна да ги пия, защото бебето расте с бързи темпове сега и трябва да има от всичко по много.
За меренето: аз съм на ЖК в Русе и всеки път ме теглят, мерят ми височината на матката, обиколката на корема и ги записват в картона. Не ми кават колко са (макар че, аз си се меря и сама и знам  :wink: ) само ми казват: в норма си. Сега във вторник докато чаках доктора питах аз Ванчето за тези измервания 9и норми ако има такива) и тя ми каза, че в повечето случаи въобще няма смисъл от тези мерки и теглилки, това било останало като комунистическа практика.

Иначе ние сме добре, бебчето расте и дивее, пак се смееше като бях на преглед, големи гимнастики правеше, пъхаше си ръцете в устата, удряше се по главата, кръстосва си ръцете, краката, после се разкрачва  :lol: сега си гледам клипчетата и му се радвам.
Наздраве на Цецка и прегръдки на останалите  :bighug:
"Това, което не ни убива ни прави по-силни" Ницше
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #632 -: Юли 24, 2009, 10:17:44 am »
Zorito_ с интерес чета как си в последните месеци и си представям аз какво чудо ли ще бъда  :lol:. Ти ще си на преглед две седмици преди термина-предполагам че няма да имаш изненади преди това :wink:.

marteo ти като се загуби из тези дни помислих, че сте отишли с мъжо на почивка. Много усмихнати бебета ще имаме еййй. Ами аз в БГ мама прочетох , че една дама имала 103 хемоглобин и и казали, че има анемия пък аз с 107, но засега няма да го мисля толкова. И ти ме успокои като казваш, че под 100 е проблем.
Хубав ден момичета и се пазете в тези жеги. :D
*
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #633 -: Юли 24, 2009, 12:04:27 pm »
Зравейте милички!
Marteo добре дошла :D и аз както Цвети си помислих,че най-после сте се решили да се отдадете на лятна почивка с любимия  :wink:Като разказваш за бебока ти чак и на мен ми става смешно :lol: Ако искаш пусни пак клипче да му се порадваме и ние.
Зори, колко кг. трябва да бъде бебето за да родиш нормално?Питам защото 2.600кг не ми се струват толкова много,но не съм и наясно колко качват бебоците в последният месец.Общо взето ако сте коментирали с док. моля те да ни кажеш около каква норма трябва да се движи теглото.
За консултациите честно казано ме мериха на първият преглед след като се регистрирах-тегло,ширина на ханша и кръвното.Общо взето само за консутация с акушерката до сега не съм ходила,защото им казах,че предпочитам да си плащам видеозон всеки път отколкото два месеца да не знам какво става с бебето(даже док. доста се посмя с моите тревоги на последният преглед).Пък и Ванчето ми обясни,че при положение,че доктора гледа всичко подробно е безсмислено да ми мери обиколка на корема,което пак е един вид проверка дали бебето се развива добре останала от времето когато е нямало видеозони или не са се използвали толкова много  :wink:
До скоро!И наистина много се пазете тези дни 8)
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #634 -: Юли 27, 2009, 14:39:06 pm »
Здравейте!
Незнам дали има минимум кг,които трябва да тежи бебето за да се роди нормално.Но знам, че когато родилката е със стеснен таз и бебето е минимум 3,800-4,000 кг е препоръчително скцио,защото има опасност от задушаване за бебето, а разъсване и др. усложнения за родилката.
За наддаване през последният месец мога само от примери да обобщя, че може би средната стойност е 1,200-1,500 кг.
Една моя позната роди момченце миналата седмица в осмият месец и тежеше 2,250 кг.Майката и бебето са добре - така,че всичко ок , а то ще си наддаде :) А майка ми пък каза, че родила сестра ми през първият ден от влизането в деветият месец и се е родила 2,100 кг.Постояли са малко в болницата докато сестра ми наддаде до минимума за изписване ( но забравих колко е) и после всичко е било ок. :)
аз се моля раждането да мине без проблем в резултат на което аз и бебето да сме живи и здрави, а пък после ще си се храним в къщи за да стане голям човек  :)
Да си призная малко ме е страх - не че нямам доверие на Бойчев - напротив имам му повече доверие отколкото на себе си, но колкото повече наближава денят притесненията ми се засилват. Дано и с Божията помощ всичко мине като по вода!
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #635 -: Юли 29, 2009, 17:27:41 pm »
Здравейте момичета, не съм нова но доста отдавна не пиша само чета форума. Искам да Ви помоля да ми дадете информация каква е цената за спермограма в клиниката на д-р Бойчев, ембриолог ли изготвя спермограмите и какви са условията за даване на материала т.е. отделна стая с материали и филмчета като в клиника Надежда или ... Предварително Ви благодаря и пожелавам на всички слънчево и усмихнато лято и лека бременост на бъдещите мами.


Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #636 -: Юли 29, 2009, 21:05:42 pm »
Здравей new_hope. От нашия опит със спермограмите в тутракан, мога да кажа че има стаичка, която според думите на мъжа ми е "малка и няма нито списания нито нищо" но не мисля че това е чак такъв проблем. От преди няколко месеца имат нова ембриоложка, която прави спермограмите там, и мисля че преди това е работила в Надежда. Надявам се че съм била от полза.

[/url]
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #637 -: Юли 29, 2009, 22:59:04 pm »
Здравей, hope! Относно стаичката- това е нещо като баня и няма никакви екстри от типа на списания или филмчета , но можеш да влезеш с половинката си ако искаш.Доста е притеснително за мъжете , но няма как.Последният път на мъжа ми спермограмата я прави ембриоложката, доволни сме , всичко си беше написано и изследвано както трябва, по стандартите на СЗО. Цената мисля че беше 25 лв.Успех!
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #638 -: Юли 31, 2009, 14:56:13 pm »
Здравейте момичета!
От седмица си усещам осезаемо, че пулсът ми е ускорен и то постоянно. Ръчно, а и в офиса с ел.апарат за кръвно ми отчита от 100 до 105 удара в мин. Незнам да ли да се притеснявам, вие как се чувствате? Не съм променила нито лекарствата нито нищо...

Чакаме Ралитка с информация  :wink:

Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #639 -: Юли 31, 2009, 16:50:09 pm »
Цеци аз се чувствам добре  :),на моменти и то доста рядко ми се ускорява пулса и ме обливат едни горещи вълни,но четох в книгата че е нормално да се потим повече и да ни е горещо заради щитовидната жлеза която отделя някакви хормони.Успокой се,почивай си повечко  :wink: и не го мисли толкова тоя пулс,не се вманиячавай.
Аз утре мисля да ходя на лекцията за кърмене,но не съм сигурна още.Някоя няма ли да ходи от 17.30 утре в студио "Вихър" на центъра до пантеона май беше?

А относно спермограмите,не съм в течение хич,нестигнахме до там.

Доста рядко се включвате момичета,изглежда сте се отдали на пълен отдих  :beach1: