0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #560 -: Юни 27, 2009, 10:47:00 am »
Мая, ти не можеш ли да избягаш от работа за 2 часа и да дойдеш на лекцията?

Немога да избягам,защото съм сама в офиса и трябва да дежуря до 2 часа :?, много ми се идва на тази лекция,но ще чакам следващата - казаха че ще има още.Радвам се че ти ще ходиш,тъкмо после ще чакам да разкажеш  :)

*
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #561 -: Юни 27, 2009, 14:16:06 pm »
Отдавна не съм писала, но последната седмица беше голям ад. На работа всичко което можеше да се обърка се обърка :hitonhead:, подготовях се за изпита  :balk_172:... цяла седмица не бях влизала във форума... Най-накрая всичко свърши и вече се дипломирах!  :blob10: :blob10: :blob10:
При мен няма нищо ново. Спермограмата все още ни предстои, мислим след почивката на клиниката да отидем. Този месец изобщо не се следя, даже не меря темпераура, но от следващия започваме пак с нови сили.
А колко много бебчета си чакаме вече тук! Не си спомням кой първи си провлачи краката, но да продължава все така.  :D Радвам се, че всички бъдещи мами и настоящи ембриончета сте добре. Продължавайте да споделяте, за да се учим и не с вас.  :hug2:
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #562 -: Юни 27, 2009, 17:26:13 pm »
Честито дипломиране Лейди. Край с четенето  :dance2:. Вече имаш един ангажимент по-малко.
А почивката на клиниката кога е?

Мартео обещавам като пътуваме за Тутракан само с мъжът ми (защото и свекърва ми е родом от Старо село и съчетаваме ходенията ни) да се отбием в Русе на кафе и да се запозаем. Но ще пиша при удобен момент.

Смених си името във форума. Това калимера нещо не ми харесва и отдавна се канех, да не се чудите коя е тази Цецинка :lol:. Ами аз съм Цветелина и като е свободно това име ще го използвам.
*

    marteo

  • ***
  • 156
  • ЩАСТЛИВА МАМА
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #563 -: Юни 27, 2009, 19:36:41 pm »
Lady честито!

Клиниката ще почива от 27.07 до 09.08

Днес бях на лекцията за кърменето - много добре беше, само че очаквах да сме повече.

Цецинка, хайде ще чакам да се разходите до Русе :bighug:
"Това, което не ни убива ни прави по-силни" Ницше
*
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #564 -: Юни 29, 2009, 13:32:37 pm »
Цецинка, много ми харесват цветните имена, още повече че си имам и аз едно цветенце вкъщи (мъжа ми :) ). Сега вече няма да пропускаме именния ти ден :)
А как ми се иска и на мен да ви видя всички...  :grouphug:
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #565 -: Юни 29, 2009, 14:30:35 pm »
Lady - Разград (ако не се бъркам нещо от къде си) хич не ми е по път :lol: иначе и мен ми се иска да се видя със всички.
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #566 -: Юни 29, 2009, 16:36:08 pm »
Здравейте и от мен момичета,аз предлагам да се организираме и да се видим някъде,някога.Аз също много бих се радвала да се срещна с вас.Иначе при мен нищо ново,чакам да дойде август.
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #567 -: Юни 29, 2009, 16:52:43 pm »
За среща и аз съм навита момичета,тъкмо ще излизам отпуска.И аз искам да си се видим  :)Може и други момичета да дойдат.

Lady , честито дипломиране  :)

Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #568 -: Юни 30, 2009, 10:44:11 am »
Момичета,бихте ли ми обяснили по-просто за меренето на баз. температура и температура при бременност.Колко е при овулация и колко е при бременност,аз веднъж се бях пробвала но  :? :oops:
Lady,честито дипломиране и от мен.
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #569 -: Юни 30, 2009, 15:52:10 pm »
Знаеш ли Деси, аз мерих преди БТ във влагалището,всяка сутрин по едно и също време преди да стана от леглото (още спяща към 7 или 7:30).Чела съм тук във форума във "всичко за овулацията" в "Опити за забременяване",разгледай там някоя графика.
Аз си го обяснявам така: преди да настъпи овулацията, БТ спада рязко,на следващия ден се покачва както си е била.В момента на спад на температурата в следващите 12 до 48 часа настъпва овулацията.След това ,ако е настъпило оплождане температурата се покачва и си стои така висока около 37 градуса,ако е под 37 значи че нищо не е станало.След това като наближи Менструацията ако се задържи така висока 37 гр. и ти закъснява значи че си бременна,ако пък е обратното ако ти спадне температурата значи ще ти дойде.
Оф, малко се оплетох,незнам дали ще ме разбереш - надявам се :)

Най добре е купуваш тестове за овулация(мериш от 10 или 11 ден на цикъла) + мерене на температура + не много секс (важното е да нацелите момента  :eggsperm: ) След това се отчиташ тук с положителен тест за бременност - Дай Боже на всички Ви  :lol:

Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #570 -: Юни 30, 2009, 17:04:05 pm »
Благодаря за бързия отговор Мая,започвам да меря и аз температура значи,защото бях питала док. за меренето на температура но той каза че няма да мога защото трудно ще улуча момента като я меря.Пък и като съм питала ми казват БТ е по-висока от там се вадели десети и разни темподобни неща.Та за това реших да ви питам защото сте компетентни.
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #571 -: Юни 30, 2009, 20:17:16 pm »
Деси аз знам, че има разлика между стойности на базалната, аналната и влагалищната. Но като мериш за овулация няма нужда нещо да приравняваш. Решаваш как ще мериш темп. и следиш как се изменя. Аз нямам опит, но разгледай в Опити за забременяване, Графики, тема "Бременни графики"-там ще ти се изяснят нещата.
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #572 -: Юни 30, 2009, 20:32:44 pm »
Деси, аз също меря БТ всяка сутрин, не че съм сигурна как да я разчитам. На места съм срещала да пише, че овулацията е в деня в който ти е спаднала температурата точно преди рязко да се покачи под въздействие на одтелянето на повече прогестерон. Също така док ми е казвалче при поликистоза тестовете за овулация не са много точни, и затова аз не си правя такива.

Много добра идея за срещата момичета. Включете ме и мен. Това би било прекрасно.
  

[/url]
*

    marteo

  • ***
  • 156
  • ЩАСТЛИВА МАМА
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #573 -: Юни 30, 2009, 21:39:22 pm »
На срещата и аз ще дойда, стига да е в Русе :bighug:
"Това, което не ни убива ни прави по-силни" Ницше
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #574 -: Юни 30, 2009, 22:57:39 pm »
Момичета-кокичета :D ние(аз и мъжът ми) имаме възможност в неделя след обед да минем през Русе на кафе. По центъра ще се ориентирам за място на среща.
Предлагам час 16 пред Хепи. Ние в четвъртък заминаваме за Тутракан, така че пишете кой може да дойде или дали има други предложения.
Чао.
Мартео е "за" други..... :D
*
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #575 -: Юли 01, 2009, 14:10:08 pm »
Lady,честито дипломиране!Ти от Разград ли си?
Прегледа в петък мина нормално.Док.каза,че до 2-3 дни ще имам овулация от ляво и да поработим с приятеля за бебе.Аз никога досега не съм си мерила овулацията.Когато ми е писано,тогава ще се получи.И най-важното е да нямаме проблеми със задържането на плода.Защото проблема при мен е не толкова със забременяването,а със задържането.
*
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #576 -: Юли 01, 2009, 18:10:47 pm »
Момичета, благодаря много за поздравленията. Не знам при другите как е, но аз точно като се дипломирах много взе да ми се чете, а преди това едвам едвам залягах над учебниците.  :D :D :D

Деси, за базалната температура- според мен Мая е обяснила много добре, а Цеци и Рали са допълнили чудесно. Наистина рагледай графики в опитите и има една тема с бременни графики. Важното е да има двуфазност. Например аз много рядко съм имала температура 37оС, но док. каза че има овулация. Важното е да има разлика поне 0.4градуса преди и след овулацията. На мен ми е много трудно да определя кога точно е била овулацията, но поне разбирам дали е имало.

Шоши, спокойно, мила. И нашия ред ще дойде. Аз и Рали сме от Разград. Ако има други да не се крият  :D

Тази неделя мъжът ми е на работа и не можем да се включим за срещата в Русе, но определено имам желание да се организираме някой път :)
*
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #577 -: Юли 01, 2009, 20:45:46 pm »
Lady,и аз съм от Разград,но от 7-8 години живея във Варна.
*
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #578 -: Юли 01, 2009, 23:41:29 pm »
Здравейте сладурани!От доста време не съм писала...признавам,че миналата година в другата темичка за д-р Бойчев бях по-активна.Тази година и аз покрай учене и работа почти не намирах време да пиша и само ви четях от време на време.Миналата седмица ми беше последният изпит от магистратурата и сега ще почивам,така,че ще имам повечко време за компютъра :D
Освен това трябва да се запиша в отбора на бременелките :wink:След лапаро при д-р Бойчев през май миналата година,успях да зачена спонтанно през март месец,и така,вече съм в 16г.с.Да чукна на дърво за сега всичко е нормално и с мен и с бебчето.И аз като Меги се разминах с повръщането,до скоро имах ужасно гадене,но и то вече е само от време на време и така....следващата седмица сме на 4D да видим как се развива и какво е решило да бъде :wink:
Майче исках специално на теб да кажа,че сме най-близо по седмици,че най-вероятно бебока вече те рита,но ти не различаваш движенията му от обикновенното къркорене на черва.Повярвай много са сходни.Усещането е като трептене на око само,че в корема :D
Пожелавам на всички бременни да се пазят много и да изживеят 9месеца пълни с положителни емоции, а на чакащите само повече търпение и спокойствие.Знайте,че когато всички причини да не става са отхвърлени е въпрос само на време да се случат нещата.Аз също си мислех какво ли не макар,че док.ни даде една година за опити преди да предприемем по-сериозни неща...последният път като ходихме(ноември мин.год.)понеже видя,че съм притеснена ми каза "давам още 3месеца да опитвате сами и после ще мислим"...февруари смених работата с по-спокойна и март чудото се случи :wink:Ако искате вярвайте,но съм убедена,че проблемът при мен след лекуване на поликистозата беше голямото физическо и психическо натоварване на работа.Така,че още веднъж ви казвам не се тормозете с черни мисли,слушайте съветите на док. и не бързайте, особено при лечение на яйчници трябва време да се възстановят за да заработят нормално.
Май много се увлякох в писане.Пожелавам на всички ви лека нощ и до скоро в реалното и виртуалното пространство  :lol:
Цвети и аз съм "за" в неделя съм на работа ама,ще опитам да тръгна по рано за да успея да дойда до 16.00ч...Все пак цяла година мина от последната ни среща време е... :bighug:
Хайде лека...
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #579 -: Юли 02, 2009, 10:35:58 am »
vival ееее най-накрая се разкри. :D Много се радвам, че си разказала историята си подробно защото мисля, че така даваш кураж на много момичета (визирам точно Лейди и Шоши т.к. са след скорошно лапаро и че имат огромен шанс за забременяване-само малко търпение). Ами аз днес заминавам за село и там нямам интернет. Ще си пусна тел.на лични ви и ще се чуя с някоя от вас за да разбера какво сте решили за срещата.

6o6i браво, че е имало фоликулчета!
 
Хубав ден на всички!!!