0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #480 -: Май 29, 2009, 17:30:48 pm »
каза че ако искам мога да направя някакви имунологични изследвания.Някоя правила ли е и може ли да ми обясните къде и как се правят?Това е за сега
Деси най-просто казано - ако тези имунологични показатели са завишеи и като настъпи бременност, тялото ти може да разпознае плода като чуждо тяло и да настъпи спонтанен аборт. Така ми го обясниха на мен. Та решението на проблема е вливане на имуновенин или интралипид. Аз съм благодарна на док.,че ми ги пусна тези изследвания. ЕЕЕ ние правехме ено вливане преди трансфера и сега другата седмица ще правим пак. Страх ме е да не стане белята ако не го направя това вливане, а и то никой не може да ти каже какво ще стане. Абе толкова пари дадохме и това ше направим.
През юни явно цикъла ти съвпада с конгреса, а че юли ще почива незнаех. Офф и аз така почаках с това инвитро, но пък се оказа за добре. Същото ти желя и на теб.
ААааа иначе за изследването те ти вземат кръв в Тутракан и пращат в София. След 10 дена излизат резултатите и препоръката. Такива се правят и в Плевен. По принцип е добре да се направят месец преди процедурата, защото те се менят показателите. Не са постоянна величина. Ето при мен 2 бяха на горната граница- единия сега е влязъл в норма, а другия се повишил с две единици.
Викаш вече док. знае,че си имаме темичка за него  :D
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #481 -: Май 29, 2009, 18:49:19 pm »
Да знае и му стана доста любопитно,а той ми предложи изследванията имунологичните да се направят в София защото въпросната доктор ли професорка ли е в клиниката на Стаменов била много добра.Значи се взема само кръв и се изпраща в София?А кръв от съпругът ми взема ли се?Защото останах с впечетление че и от двамата трябва струва 270лв пъния комплект така ми каза Ванчето.Ами моята борба започва през август така че до тогава ще почакам малко и тогава ще му мисля как ще постъпя?
Калимера само аз останах която не съм ти честитила за успеха но не съм забравила.Пожелавам ти от все сърце лека и безпроблемна бременост.
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #482 -: Май 29, 2009, 19:42:19 pm »
Да - докторката се казва Балтаджиева и наистина е добра и много любезна. А кръв се взема само от теб. Доста са скъпи да му се невиди ама какво да се направи. Все пак може при теб да няма отклонения и тъкмо ще си спокойна, че аз все си мислех какво още не съм направила. Понякога се налага само прием на някакви лекарства от рода на Омега 3 или каквото каже  и да спомогне процеса. А в последствие хубавото, е че се прави само контрола на проблемния показател.
 :D Юни,Юли и стартираш. Честитенето е лесна работа.:D
*

    marteo

  • ***
  • 156
  • ЩАСТЛИВА МАМА
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #483 -: Май 29, 2009, 22:59:53 pm »
Desislavajekova Калимера толкова добре ти е обяснила всичко, че не знам дали някой би се справил по-добре.
Имунологичните и аз ги правих, почти всичко беше наред с изключение на някакви "В" (т.е.Б) клетки, но и те малко се отклоняваха от нормите. Аз ги правих след 2-то неуспешно инсе, но резултатите бяха готови след като направихме 3-то инсе и даже мислехме, че ако пак е неуспешно да ми правят вливания, но с "Интралипид", понеже "Имуновенина" бил прекалено скъп и не си заслужавало за такива малки отклонения.

А знаеш ли кога точно ще ходи на конгрес? Планувам много важен преглед по средата на месеца и за това питам. И Юли целия месец ли ще почива?
Офф, така обвинително питам, че чак ме е срам  :oops: знам, че и той е човек, но...
"Това, което не ни убива ни прави по-силни" Ницше
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #484 -: Май 30, 2009, 00:18:10 am »
Честно да ти кажа Мартео някъде около 20.06 ще заминава на конгрес,а после през юли незнам кога точно ще излязат отпуск но ти си запиши час за юни преди той да замине ако може за тогава.Просто датите за инсе не съвпадат с неговите за следващите два месеца и за това го отложихме.Значи и ти си направила дне инсета преди имунологичните изследвания,значи мога да изчакам след едно инсе например да ги направя.А кръв кога се дава по време на цикъл или не?Простете ме за глупавите въпроси но наистина те първа ще се сблъскам с тези неща и за това.Колко струва меногона за стимулация и къде си поставяхте инжекциите?
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #485 -: Май 30, 2009, 10:53:41 am »
desislavajekova спокойно мила, като знаем ще отговорим  :wink:.
За имунологичните няма значение ден от цикъла.
Меногона аз като го ползвах беше около 20 лева (Ралитка може да напише точна цена). Аз го слагах в дупето, но в София в клиниката им го слагаха подкожно в корема с много малка игличка. Лично в корема по-неболи, но зависи кой ще намериш да ти ги слага. Май няма значение точно къде се боцка-все действа.
marteo от референтната граница колко над тях ти беше имунол.показател. Оффф при мен став въпрос за две единици на NKT и Балтаджиева казва 40 ампули имуновенин и след месец контрола. Обаче много скъпо излиза и незнам после дали да ги правя пак. Ти не си правила нищо-така ли? Аз ще го направя другата седмица това вливане ама за после ще питам док.
*

    marteo

  • ***
  • 156
  • ЩАСТЛИВА МАМА
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #486 -: Май 30, 2009, 15:49:43 pm »
Калимера, направо копирам поста си (от февруари месец) относно имунологичните изследвания, защото сега може да пропусна нещо:

"Преди 2дена ми излязоха резултатите на имунологичните изледвания (правени в клиника "Надежда"). Те са:

ИМУНОФЕНОТИПИЗИРАНЕ
Клетъчна популация                             % от лимфоцотите      Реф. Граници
T cells (CD3+)                                    65% –––––––––––––––––––– 61 - 85 %
Helper T cells (CD3+CD4+)                         36 % ---------------------- 34 - 59 %
Suppressor / cytotoxic T cells (CD3+CD8+)         28 % -------------------- 19 - 36 %
B cells (CD19+)                                  19 %  ----------------- 6 - 15 %
Total NK cells (CD3-CD16+56+)                     12 % ---------------- 7 - 26 %
CD16+56+NK cells                                  11 % ---------------------- < 12%
NKT CELLS ( CD3+CD16+56+)                         5 %------------------------ 2 - 10 %
   
АВТОАНТИТЕЛА                                     Резултат           Реф, Граници
Антинуклеарни антитела (ELISA)                7.17 U/ml  -------------- до 10 U/ml
Антифосфолипидни антитела (ELISA)             IgG 3,19 U/ml ------------ до 10 U/ml
                                              IgM 2,67 U/ml ------------ до 10 U/ml
                     
Серумен IgA (RID)                             2,91 g/l -------------- 0,8 - 2,85 g/l

ЗАКЛЮЧЕНИЕТО НА ИМУНОЛОЖКАТА БАЛТАДЖИЕВА:
Повишен релативен брой на В лимфоцитите. Останалите изследвани показатели са в референтни граници. Препоръчва се имуномодулация с интравенозен имуноглобулин преди ЕТ.

След консултация с моя лекар той каза, че повишението на В лимфоцитите не е много фрапиращо и препоръчва вливане на имуновенин само ако се решим на инвитро. Ако решим да правим пак инсе препоръчва вливане на интралипид.
Аз имам 2 неуспешни инсета, третото го правихме на 05.02 и след 4 дена ще си правя теста."


И пак да кажа, ПРОВЕРИ КОЛКО СТРУВАТ ТЕЗИ ЛЕКАРСТВА В РУМЪНИЯ, ЗАЩОТО ИМА ГОЛЯМА ВЕРОЯТНОСТ ДА СА ЗНАЧИТЕЛНО ПО-ЕВТИНИ!

Desislavajekova моногона беше между 17 и 18 лв (от аптека "Марешки" в Русе), поставях си го сама, мускулно, защото не ми се занимаваше всеки ден да ходя до болницата за да ми бият инжекцията. Не е страшно  :lol:
"Това, което не ни убива ни прави по-силни" Ницше
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #487 -: Май 30, 2009, 17:19:12 pm »
Desislavajekova, аз Меногона си го купувах на 17,80лв., но това е складова цена. Но  както marteo е казала, мисля че аптеки Марешки продават на почти складови цени. Моите наблюдения за последните 3 месеца са, че на моменти дори по складовете го няма и е малко трудно да се издири, но все пак не е невъзможно. Друг е въпроса с Прегнила. Там видях доста зор докато го намеря. Дано да са почнали да го внасят, защото аз като го издирвах нямаше внос за БГ. А и много спекулират с цената му. Но човек когато търси намира, така че съм убедена че и вие ще се справите.
А за тези имонологични изследвания-задължителни ли са преди инвитро?
Мале, като чета за какви ли не изследвания, а аз не съм си ги правила, и направо си  че до никъде не съм стигнала още.
Но все пак имам още няколко дни надежда, а после ще му мисля! :D

оправих го.
« Последна редакция: Май 30, 2009, 19:34:38 pm от Pesheck »

[/url]
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #488 -: Май 30, 2009, 18:08:42 pm »
ЗАКЛЮЧЕНИЕТО НА ИМУНОЛОЖКАТА БАЛТАДЖИЕВА:
 Препоръчва се имуномодулация с интравенозен имуноглобулин преди ЕТ.
Благодаря Мартео. За момент си помислих,че на всеки изписват това вливане - ама на твоето заключение пише Имуноглобулин(което е Човешки белтъци и е 3 лв.амп.), а на мене си пише Имуновенин (което е човешки гамаглобулин и е 12 лв. амп.). Явно NKT са по-рискови :wink:. Оф спирам да мисля. Така или иначе лекарствата ще бъдат днес в Тутракан. А ще питам за Румъния, но сега нямаше време т.к. препоръката е до края на 7 г.с. или най-късно вторник-сряда.

Миличка ralitka всичко ще научиш :) няма страшно.
Ами имунологичните не са задължителни, а препоръчителни. То доктора казва и ти решаваш. Ама си казваш "ако там има проблем и като ще вложа 5000 лева за инвитро то 250 е по-добре да ги дадеш". Но и аз ги направих след неуспеха на инсетата.

desislavajekova  Рали хубаво се сети. Търсете Прегнил още от сега. С него се контролира пукането на фоликулите и док. по-точно преценява кога да е инсето. Питайте за него да не в последния момент да се чудиш какво да правиш. Ако имате приятели от Чужбина поръчайте. Прегнила е до към 20 лева 5000 ед. Вземи си поне две или ако е по 1500 единици няколко, защото другия вариант е Овитрел (него слагат при инвитрото) и е 70 лева една инжекция.

Тук при нас вали голям дъжд. Аз съм си в къщи и досега си дремнах следобедния сън. След това отивам да хапна :lol:.
Чао
*
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #489 -: Май 31, 2009, 12:29:03 pm »
Според мен е добре да се правят имунологични и генетични изследвания, преди инвитро. На мен не ми ги назначиха, въпреки че настоявах. Сега ги направихме и излязоха завишени НК-клетки /CD16+56+NK cells - 18%, при реф. 12%/, които според Балтаджиева е възможно да са повлияли на неуспеха. Изписаха ми агапурин и биоактив. Генетичните ще ги видя другата седмица при Бойчев.
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #490 -: Май 31, 2009, 15:53:54 pm »
Аз генетични не съм правила. По принцип в София ми казаха,че няма нужда от тези изследвания (май там ги препоръчват при неуспешен опти), но пак че ги пуснахме от Тутракан. Този агапурин и аз го пих доста дълго време. Голям свят ми се виееше. Гълтах го една минута преди да заспя.
cream :balk_21:
*
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #491 -: Май 31, 2009, 16:13:54 pm »
cream, и аз пия Агапурин (точно преди лягане го гълтам, за да не ми се вие свят). Преди НК клетките ми бяха 17%, след 2 месеца терапия паднаха до 8%. Така че явно помага.
*

    marteo

  • ***
  • 156
  • ЩАСТЛИВА МАМА
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #492 -: Юни 01, 2009, 15:10:59 pm »
Здравейте, момичета!
Честит 1 Юни на тези, които са запазили детското в себе си! Пожелавам на всички ви догодина да празнувате в детска компания, с по едно (или 2) здрави бебчета на ръце!

:bighug:
"Това, което не ни убива ни прави по-силни" Ницше
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #493 -: Юни 02, 2009, 00:46:14 am »
Аз благодаря за поздрава и същевременно се присъединявам към него - нека за следващият първи юни да купувате подаръци на децата си ( а не на вас :) )
*
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #494 -: Юни 03, 2009, 11:12:17 am »
Току що скришно си поплаках... и този месец не е моя... Рали, дано поне при теб има добри новини :)
*

    marteo

  • ***
  • 156
  • ЩАСТЛИВА МАМА
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #495 -: Юни 03, 2009, 19:52:46 pm »
Лейди, миличка  :balk_21:
не знам какво да ти кажа  :balk_145: бъди силна!!!
"Това, което не ни убива ни прави по-силни" Ницше
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #496 -: Юни 03, 2009, 23:16:18 pm »
Lady, мила, знам колко много боли, но знам че си силна и ще го преодолееш.  Иска ми се силно да те :bighug: и ако мога да премахна болката която изпитваш.
Но съм убедена, че на добрите хора (а всички ние определено сме такава) рано или късно се случват хубави неща. Само трябва да имаме сили да продължим да се борим и да не позволяваме на надеждата да изчезне.

[/url]
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #497 -: Юни 04, 2009, 00:08:04 am »
Лейди,  :bighug:-знам че е много гадно, но наистена нетрябва да се губи надежда за това, че скоро ще видиш :bfp:.Това ще стане в най -подходящият момент за теб, просто явно "семенцето" на детето, което трябва да отгледате все още  не е попаднало в теб.
Вяратав скорошният положителен резултат наистена помага!
 :balk_21:
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #498 -: Юни 04, 2009, 11:14:12 am »
ех Лейди много съжалявам ,но не се отчайвай моля те  :wink:,не губи надежда. Все пак това което не ни убива ,ни прави по силни.Поне за мен е така.Ние се оцелихме с моя от четвъртия път и всеки път като ми дойдеше се въоражавах с нови сили и търпение и си казвах следващия път е нашия и пак тестове и температури и т.н.Така че не се отчайвай  :wink:

Ние вчера бяхме на преглед и видяхме бебо как рита вътре,направо неможех да повярвам ,виках си това да не е запис на някой друг, и нашия док.го замерва отвсякъде -глвичка,крачета,ръчички,стомахчето,сърцето му и нослето видяхме даже , но не и пола.Всичко се развива нормално в нормите си е.Следващия път сме на 14 юли за Фетална морфология,ще ни записват на диск.Много се радвам. :D

Така че момичета не губете вяра,скоро ще ви сполети и вас това щастие - знам го  :wink:

*
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #499 -: Юни 04, 2009, 13:32:47 pm »
Благодаря Ви, момичета, за милите думи! Сигурна съм че всички тук ме разбирате и именно затова ми е толкова приятно и винаги помага да споделям всички емоции с вас- и хубавите и лошите...

Майче, само като четох и настръхнах, а си представям каква еуфория е имало в теб в този момент. А скоро даже и на фото ще го водите бебо :) Стискам палци всичко да е наред. А това с пола на бебчетата някой път е голяма загадка, но нали важното е да са живи и здрави, другото няма значение. Моята кума наскоро роди и ходи при Бойчев само за 4Д видеозон май беше в 4ти месец. Бойчев тогава каза, а нейния лекар до последно твърдеше, че чака момиче. Бяха си измислили име за момиченце, все говорихме за 'беба', а в крайна сметка от скоро си имаме нов кумец момченце... :)

Рали, не остана много до 6ти, чакам те с добри вести!  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: