0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #640 -: Юли 31, 2009, 20:47:07 pm »
Чакаме Ралитка с информация  :wink:
Ами, то няма много много за казване, ама...
Бях на преглед при Стаменов, иска да си направя изследване за "глюкозен толеранс", мисля че така го каза, и да отида пак,да види резултатите и да преценим кога започваме. Записах си час за 20.10.2009, защото за Септември нямаше часове, а в началото на Октомври трябва да ми дойде (ако всичко до тогава върви нормално), и така...Остава ми да чакам  :(
Поне успях да си взема етапната експертиза и утре или в други ден трябва да си подам документите за фонда (не че разчитам на него за първия опит). Май това беше. Гадно ми е че трябва да чакаме, но ... независят от нас нещата... при мен явно нещата стават с много чакане...
Цеци, незнам за пулса при бременни жени, но си мисля, че за да си и ти по-спокойна може да се чуеш с док, просто профилактично.
Много целувки на всички, и лека вечер. 

[/url]
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #641 -: Август 01, 2009, 12:24:12 pm »
ralitka милата знам колко е трудно чакането.Май това най-много те мъчи.
... при мен явно нещата стават с много чакане...  
Ох не е само при теб. Аз няколко месеца пропусках, че уцелвах почивки на док.Бойчев. После в София все лекувах тази лигавица. Въоръжи се с търпение, дано няма други пречки. Така или иначе Клиника Малинов почиват август, септември са планирали тези дето са ги оставили от юли и то дойде октомври.Уффф гадно е.... разбирам те напълно. Кураж!
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #642 -: Август 03, 2009, 12:20:28 pm »
момичета да ви се оплача  :oops:, от няколко дни насам имам петна по потника си и сутиена,потече ми коластрата май отсега  :oops:.Засега е на капчици,дано не се увеличава че в тази жега е неприятно  :(.От няколко дена страдам и от безсъние,немога да спя нощем.Бях отпуска една седмица,сега почнах работа дано се оправя и да поспивам че не ми е добре така режима.Вие как сте?Струва ми се рано за коластра,но било нормално.
ralitka, няма да усетиш как ще мине бързо времето.Аз направо броя дните,защото ми се струва че края наближава.Сега сме август идва септември и аз октомври излизам по майчинство ....Отсега мисля за раждането,бебето,докторите ...и за количка почнах да се оглеждам вече,но няма да купувам нищо отсега.

*
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #643 -: Август 04, 2009, 21:29:12 pm »
Здравейте Милички!
При мен също са относително нормални нещата,като изключим зверското главоболие от време на време. :x Не знам при вас как е, но коремът ми от няколко седици започна доста бързо да расте :) и имам чувството,че вечер ми се понадуват краката и корема допълнително...
Майче, ти започна ли да усещаш ритниците на бебчето вече :D Аз ги чувствам много ясно даже ми се струва,че мога да кажа кога е с краче и кога с ръчичка.За коластрата също мисля,че е нормално и аз някъде бях чела за нея дори даваха,че е възможно да започне и в по-ранни седмици (18-20 ако не се лъжа).
Колкото повече минава, толкова по-близо ни се струва и все пак сме долу-горе наполовината път.Аз знам,че бременните започват да страдат от безсъние някъде от  6месец понякога заради движенията на бебчето,друг път заради ограничените пози на тялото или честото посещение на WC :oops: ама няма как ще търпим  :wink: Аз също разглеждам разни бебешки аксесоари,но по-скоро от любопитство докато не дойде бебчето нищо не купувам  :balk_77: Ти успя ли да отидеш на лекцията за кърменето?
Рали пожелавам ти много търпение и спокойствие.
Изпращам целувки на всички ви и нека заедно да стиснем палци на Зорито  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: съвсем скоро и предстои голямото събитие.
 :bighug: До скоро!
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #644 -: Август 05, 2009, 11:42:07 am »
Усещам ритниците отдавна,но напоследък доста упорито и доста често,понякога се изненадвам от силата с която рита,така ми изпъква корема... :lol:,но незнам дали е краче и ръчичка,един път е ниско долу, ту горе към пъпа,ту отстрани...то си знае какво му е вътре докато си намери местенце  :D.Аз едва влязох в шести месец вече и започнах да немога да спя през нощта,но предполагам че е от жегата.А вчера така бях изморена от работа,поузорих се доста и си викам ох тази нощ ще спя като къпана,но уви изкъпах се, но няма сън.Немога да си намеря и аз място да се въртя,или на лявата страна спя или на дясната,рядко по гръб защото много ме боли кръста а и то тогава почва с ритането.
Неможах да отида на лекцията за кърменето.

 :bighug:

Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #645 -: Август 05, 2009, 18:29:33 pm »
Аз още нищо не усещам в корема си, но се успокоявам че има още време. :D
За спането още съм в поспаливия период-10 вечерта съм заспала до 7 сутринта с 2-3 ставания до тоалетната. :wink:
Вчера комбинирах с една колежка и ходих на зъболекар в Русе. Д-ра ми каза "ти май за първи път за 6 месеца не ти се е появил нов кариес" :lol:. Чак се учудих имайки предвид, че всички зъби са ми в пломби. Питах и за бебета дали мога да ги предпазя-каза да, но да питам гинеколкога. Мога да пия флуорни таблетки, но те се отразявали и натрупвали албумин в урината, пък сега незнам трябва ли да си го изследвам предварително? Иначе оттоци нямам и мисля да питам като отида края на месеца толкова ли са опасни тези неща.
АА единствено вече се задъхвам за нула време. А не съм още в кой знае какви седмици и съм с 5 кг. отгоре. Какво ще бъде към края?
Със Зорито сме духом.... как си?
Днес времето е разкошно!!! След малко ще се разходя... до скоро
« Последна редакция: Август 05, 2009, 18:38:51 pm от Цецинка »
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #646 -: Август 05, 2009, 19:19:12 pm »
Здравейте момичета, много Ви благодаря за отговорите. Много ми помогнахте. Благодаря  :balk_81: :balk_81: :balk_81:


Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #647 -: Август 10, 2009, 22:18:06 pm »
Момичета ПОМОЩ,
дайте съвет-правих хормонални изследвания,всички са супер с изключение на пролактина-много е висок,горната граница е 500 а моят е 1118,понеже си взех направление от ендокринолог и трябваше да занеса резултат тя ми каза че е нужда да направя ядрено магнитен резонанс,прибрах се и се обадих на нашият док.-отговорът му беше да пия бромокриптин з дни по половин хапче и после 2 дни по едно.Изкажете мнение,някоя от вас сблъсквала ли се е с тоя пролактин.Дайте съвет.
Благодаря ви
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #648 -: Август 10, 2009, 23:44:06 pm »
Здравей desislavajekova  :)
Сигурно и ти си се разровила из нета относно високотf ниво на пролактина, но и аз реших да се опитам да съм полезна с нещо и намерих това :


•   Здравейте! Бях с много висок пролактин дълго време. Не искаше да влиза в норма или падаше много от високи дози лекарства. Много време се борих за забременяване. Аз съм писала доста за тези проблеми преди. Родих след стимулация и предизвикана овулация. Пих Бромокриптин през първите 3 месеца на бременността. Нямах никакви проблеми с износването на бебето. След като спрях да кърмя /за да подновим опитите за второ дете и година и нещо след раждането на дъщеря ми/ изследванията на пролактина ми бяха в нормата. Изобщо за тези почти 2 години съм си изследвала поне 3 пъти голяма част от хормоните и всички са били ОК. Въпреки всичко си остана проблема с овулацията, която се случва само с доста силна доза лекарство.
  Този месец направих първата си инсеминация. Всичко мина добре. Чакам резултати. Ако и това не стане-ин-витро...Решила съм го вече, а и не ми се губи повече време.
  Пожелавам на всички, които очакват дете да изживеят щастието на майчинството! А аз писах като пример на жена, родила въпреки висок пролактин.
 П.С. Пролактина ми се движеше в нива 1.5-3 пъти над нормата. Не искам да пиша единици, защото в различните лаборатории са били различни.

•   
Повишени нива на пролактин   Обяснение   Пролактинът е хормонът, който подготвя женските гърди за кърмене. Високите нива на пролактин може да предотвратят овулацията. Причините за висок пролактин включват някои лекарства по лекарско предписание (определени лекарства за високо кръвно, антидепресанти и обезболяващи), халюциногенни наркотици и употребата на алкохол. Доброкачествени тумори на хипофизата и хипотиреоидизъм също са възможни причини.
   Симптоми   Някои жени с висок пролактин отделят кърма, която може да бъде изцедена при притискане на зърното. Другите симптоми включват: нередовна овулация, пропускане на менструация и сухота във влагалището.
   Лечение   Компютризирана аксиална томография може да определи дали има доброкачествен тумор на хипофизата. Лекарството Бромокриптин може да намали туморчето. Ако причината е хипотиреоидизъм, лечението е с тироидни препарати. Ако се предполага, че някое лекарство по предписаниее причината, лекарят може да го смени.


•   Пролактина ми беше завишен 5 пъти над максимума гениколожката ми ме прати на ядрено магнитен резонанс    там се останови АДЕНОМА НА ХИПОФИЗАТА с размери за операция реших ме с лекарства да опита ме изписа ми Бромокриптин една година го пих стоиностите паднаха но за проф. преглед касата не ми  даде направлвние защото  били нормални и не съм ходила да видя размера на аденома на 12 месец го спрях за почивка и да видим дали пак ще се покачи но за наша изненада изследванията показаха че съм бременна   може би съм наи- голямата касметлиика бременноста ми беще страхотна  сттоиностите в норма, бебчо  беше и е повече от добре  качих мнного кг. за тези две години , но не съжалявам сега нямам нито едно от горе изброените оплаквания и съм ужасно щастлива   ПОЖЕЛАВАМ И НА ВАС СКОРОШНО ОЗДРАВЯВАНЕ ОТ СЪРЦЕ   


•   Ако си имала полов контакт вечерта,или си си пипала гърдите,или пък сутринта преди изсл.си пила кафе или си яла ,определено това не е верен резултат.А колкото до това на кой ден от цикъла няма никакво значение,Пролактин може да се изследва по всяко време,само трябва да спазваш-без секс вечерта,без да си пипаш гърдите,сутринта по-най бързия начин като станеш и отиваш в лабораторията,сядаш за 15-20 мин.и тогава даваш кръв.


Последният цитат е от тема в zachatie.org – ако искаш може да я прегледаш

Пожелавам ти скорошно излекуване и много усмивки  :) , с които да прибориш трудностите !
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #649 -: Август 11, 2009, 07:47:21 am »
Zorito,благодаря ти за бързия отговор,аз нямам проблем дори с овулацията,дори док.Бойчев каза че била "супер" ако мога така да се изразя,просто много ме смути факта че ендокриноложката каза едно а той друго.Незнам кой съвет да послушам,макар че ще е хубаво да направя ядрено магнитния резонанс,защото четох че може да има доброкачествено образование на хипофизата.
Явно и другия месец няма да правя инсе,с тези стойности на пролактина,първо с него трябва да се преборя.
Хубав ден момичета
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #650 -: Август 12, 2009, 13:09:34 pm »
нашият док.-отговорът му беше да пия бромокриптин з дни по половин хапче и после 2 дни по едно.
desislavajekova само за 5 дни ли ти изписа бромокриптин? Аз нямам опит с този пролактин и незнам какъв съвет да ти дам. Само знам,че се чака за направление за този ЯМР и дотогава може да опитате с лекарства. Незнам и аз как точно стои въпроса  :( а ти пишеш, че имаш овулация. :ask:

Zorito_  виждам,че удържаш фронта с бебока. В други ден успех на прегледа!

Аз да питам дали е това въпросното усещане на бебетата-само вечер като гледам телевизия усещам нещо като къркоренна в корема, но по встрани а като се докосна с ръка не усещам чак ритане. Нещо трепти.... дано това сигнал и скоро да си ги усещам по-осезаемо. През деня като съм в движение не забелязвам нищо.

Прегръщам всички ви!!!!!!!
*
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #651 -: Август 12, 2009, 17:14:47 pm »
Здравейте Милички!
Цецинка аз мисля,че това,което усещаш си е точно движение на бебчетата,особено ако лежиш по гръб(тогава стават по-неспокойни).Чак за ритници още ти е рано :lol:, но и това ще стане след 1-2седмици.Както сама ще се убедиш са много приятни и ритниците и обръщането им вътре в корема ти....чакам да ми се похвалиш :wink:
Зори, да знаеш, че много те мислим.Успех и като имаш новини да се похвалиш непременно.
Поздрави и на всички, които отдавна не са се включвали :)
До скоро!
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #652 -: Август 13, 2009, 12:34:49 pm »
Момичета ПОМОЩ,
дайте съвет-правих хормонални изследвания,всички са супер с изключение на пролактина-много е висок,горната граница е 500 а моят е 1118,понеже си взех направление от ендокринолог и трябваше да занеса резултат тя ми каза че е нужда да направя ядрено магнитен резонанс,прибрах се и се обадих на нашият док.-отговорът му беше да пия бромокриптин з дни по половин хапче и после 2 дни по едно.Изкажете мнение,някоя от вас сблъсквала ли се е с тоя пролактин.Дайте съвет.
Благодаря ви

Здравей, desislavajekova, не искам да се съмнявам в преценките на док, но аз с много по-ниски /но пак доста завишени двойно от нормата/ нива на Пролактина не овулирах, но...А относно съвета на ендокриноложката - възползвай се. Дори можеш да подадеш документи да направиш ЯМР през касата иначе си е цифра /и между другото не бързай да си даваш парите и за контраст, ако го правиш в Русе докторката която работи с апарата е мн добра и ако види нещо нередно тогава да ти сложат контраста/. Дано съм била полезна. Поздрави и успешен и усмихнат ден на всички.


Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #653 -: Август 13, 2009, 13:24:38 pm »
new_hope благодаря ти за компетентния отговор,и аз се чудя как така имам овулация при такъв висок пролактин и се надявам да е бил просто за момента,да речем от стрес.Аз на всеки преглед при док. ойчев се стремях да ходя когато съм в овулация,дори когато ходих през юли пак така бях,той също ми каза че съм в овулация.Явно ти си се сблъскала с всичката тая бумащина с тия лекари и си по-запозната.Ами в края на месеца ще подам документи да ми отпуснат от ЗК ядреномагнитния резонанс,ако ти си правила може ли да ми обясниш кой ти го прави и с кой ендокринолог се консултира.Ако си се лекувала,как си сега и колко ти продължи лечението.Ще съм ти много благодарна ако споделиш с нас.
Четох много за пролактина и явно причинита бебо да не става най-вероятно се дължи на това.За сега мисля да отложа инсето защото най-вероятно няма да е успешно.
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #654 -: Август 13, 2009, 13:33:08 pm »
За съжаление не мога да ти отговоря в момента на повечето въпроси, ще погледна довечера снимките и епикризите и ще напиша докторите, но за лечение повече от година пиех първо Парлодел /по-добър е но е по-скъп и то значително/, а после минах на Бромкриптин, но и двата имат доста гадни странични ефекти, но пък си струва, нали целта оправдава средствата /не че аз съм стигнала крайната цел, но поне с този проблем се справих./ А искам да те попитам кога и как прави изследването, че и това е много важно. Трябва да е сутрин на гладно и да не си пила кафе и дори вода и  да си много спокойна. Ако се съмняваш в нещо повтори го, защото може просто да те е заблудило и да си овулираш и да ти е добре просто да си повлияла на пролактина с нещо. Успех


Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #655 -: Август 13, 2009, 16:05:03 pm »
Изследването го направих на 4 ден от цикъла,сутринта,не бях пила нито кафе,нито вода.Четох че може пролактина да се влия от стрес.Мисля през септември да направя пак изследване на пролактина.И док. Бойчев ми каза да пия бромкриптин,а ендокриноложката ми каза дапия достинекс.
Много благодаря че се отзовавате така бързо.
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #656 -: Август 13, 2009, 16:10:03 pm »
Достинекса не съм го пила, но казват че е мн добър и няма страничните ефекти като Парлодела и Бромкриптина.


Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #657 -: Август 13, 2009, 16:33:09 pm »
Изследването го направих на 4 ден от цикъла.......

Деси ,аз изследвах пролактин на 21 ден от цикъла.Док. ли ти каза на 4 ден да изследваш? 8O

Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #658 -: Август 13, 2009, 21:57:51 pm »
Desi погледнах си документите и не мога да открия името на ендокриноложката, но д-р Злателина Джендова е името на док, която ми прави ЯМР-то. Дано съм ти била полезна. А между другото при мен аденом не се откри, това забравих да ти кажа още в предните постове.


Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #659 -: Август 14, 2009, 09:07:55 am »
Деси ,аз изследвах пролактин на 21 ден от цикъла.Док. ли ти каза на 4 ден да изследваш? 8O
maya_20 ти се бъркаш с прогестерона?

Деси погледни тази тема-може да ти е полезна за лекари в Русе. http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=319836.0
« Последна редакция: Август 14, 2009, 09:26:44 am от Цецинка »