0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Eti76

  • ***
  • 158
  • Координатор на Фондация Искам бебе за Пловдив
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #120 -: Декември 12, 2008, 14:23:10 pm »
ВиЛиЛи, бравооо на теб! Искам да те поздравя за смелостта! Само така, да им покажем, че вече няма да се крием зад проблема си, че сме много и достойни граждани на тази държава! И няма да се оставим да бъдем манипулирани! Ние много добре знаем какви са нашите интереси и ще се борим да ги защитим! Отдавна мина времето, когато държавата и политиците решаваха, вместо нас, как да стават нещата. Сега не искаме друг да решава, имаме становище, позиция и ще накараме обществото да ни чуе!
Не губете ВЯРА, НАДЕЖДА винаги има, докато е жива ЛЮБОВТА:)
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #121 -: Декември 12, 2008, 14:33:31 pm »
сетих се и нещо друго - надявам се, че знаете за кого сте гласували. пратете му и на него едно писмо. за съжаление, в сайта на парламента няма имейл адреси на депутатите, но може да им се прати хартиено писмо.
www.parliament.bg
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #122 -: Декември 12, 2008, 14:54:58 pm »
това е моето писмо до...онези хора

...............................
Даже немога да намеря обръщението си към вас.
Толкова сте безлични и жалки вече, че ще започна направо, без обръщение защото сте маскари...такива каквито всеки ден се показвате пред народа си.

Казвам се Петина Найденова.
Живея във Варна и съм една от многото жени, които немогат да имат деца. Жена, която никога не е правила аборт и не си е поръчвала стерилитета като екстра в живота.  И съпругът ми е един от многото мъже ,които немогат да имат деца. И той не е правил аборт, нито е писал на Дядо Коледа да му изпрати подарък стерилитет – кой ли е объркал подаръците та ни го е изпратил...незнам.
И сме едно от многото семейства, които дават всичко за да постигнат мечтата си – ама всичко. И сме двама от многото, които гласуват за вас, които ви избират, които ви прощават всяко малоумие, всяка лъжа и кражба. Е...на нас ни се изчерпа търпението и толерантността.
Ако искате и адрес и телефони ще ви изпратя...ей така да си ги имате. Някой ден ако на някой му притрябва да купи гласа ми ще го продам срещу закон защитаващ правата на семействата с репродуктивни проблеми.Истински закон в който вие няма да съществувате и няма да имате думата.
А...,и снимка мога да приложа, хубавка съм още, та ако на най-плодовития ви колега му се прииска  да ми направи едно in vivo, да мине през здравната каса да му изплатят помощи за труда.

Вероятно очаквате да съм обидена или да ме боли от гаврите ви, ще ви разочаровам.
Само ме е срам...ако знаете колко много се срамувам , че като гражданство в документите си пишете „БЪЛГАРСКО” , колко ме е срам, че сме ви избирали да защитавате НАРОДА СИ, да защитавате БЪЛГАРИТЕ И ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ.

Какви българи сте вие,какви майки и бащи сте, какви родители сте? вие сте едни обикновенни лъжци на дребно.Едни малки хора с големи вратове и тела, с големи къщи и коли, които за пореден път се опитват да крадът от народа си. Едно хубаво нещо се опитват да направят за нас с Фонд „Асистирана репродукция”, но вие неможете да допуснете 10-те наши стотинки да не влязат в джобовете ви.
Всичко можете да ни вземете, само мечтите и вярата ни неможете. Обаче вярата не във вас а в нас самите.
На вас вече никой не вярва. На вас ще се смее целият свят.
Аз вярвам на Доктора си и на екипа му защото и без вас ще имаме деца, дори ако трябва да заживея в кашон за да осъществим тази си мечта, но вие дребни човечета забравяте, че всичко в този свят се връща.
Срам ме е от вас и заради вас, така както никога досега в живота ми.

Дааа, аз съм само една, със съпруга ми сме само двама, но капка по капка...вир става.
Вир в който вие ще се удавите.
Избори идват...радвам се, че ще си отидете, та да не се налага да си сменяме канала на телевизора всеки път щом загтъмните екрана му с образа си.

П.С.И ако се чудите..., нито едно „вие” в писмото ми не заслужава да е с главна буква, нито пък писмото ми заслужава да е издържано и редактирано щом е за вас.

*
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #123 -: Декември 12, 2008, 14:58:46 pm »
И аз пуснах писъмце!!!
Да им се задръсти пощата и да им се затъкнат устите!!!
*
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #124 -: Декември 12, 2008, 15:09:16 pm »
Лиско, мен ме разчувства, наистина.Дано и тези там да се опомнят.
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #125 -: Декември 12, 2008, 15:20:24 pm »
сетих се и нещо друго - надявам се, че знаете за кого сте гласували. пратете му и на него едно писмо. за съжаление, в сайта на парламента няма имейл адреси на депутатите, но може да им се прати хартиено писмо.
www.parliament.bg
И на следващите избори трябва да се замислим преди да решим да пропуснем гласуването..
Да се огледаме отсега- кой какво говори, дали предлага "ин виво", и т.н.
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #126 -: Декември 12, 2008, 15:22:19 pm »
Това е писмото , което изпратих до здравната комисия, техния e-mail адрес е: health_committee@parliament.bg 


Обръщам се към Вас "драги" ми т.нар" народни представители" като една от многото жени с репродуктивни проблеми , които отказват да се възползват от единственото решение , което Вие имате за нашия проблем , а именно най- плодовитият от Вас да приложи ин виво оплождане може би на всички 270 000 жени.

Смятам, че е недопустимо да се отнасяте с таково пренебрежение и искрена незинтерсованост към бъдещето на управляваната от Вас застаряваща нация. 270 000 семейства месеци наред живееха с надеждата, че именно Вие ще помислите за мъката , която преживяваме и ще направите дългочаканата крачка за финансова подкрепа на семействата с репродуктивни проблеми, но уви - за пореден път доказахте , че напразно гласувам на всички избори и вярвам , че най- накрая държавата ще се откаже да бъде мащеха на своите чеда, а ще се превърне в МАЙКА -дума на която едва ли знаете значението и едва ли осъзнавате колко много жени се борят да чуят от своите деца.

В последните няколко изказвания на членове от Вашата комисия аз разбрах , че аз съм болна( за каквато не се смятам), че съм за трансплантация ( което не е вярно) и че нямам право да следя кЪде отиват парите от данъците  , които плащам най- редовно и, които всъщност плащат и Вашите заплати, разбрах също , че стерилитета не е социален  пробелм , а лайфстайл ( поредната чуждица, на която едва ли знаете значението).

" Благодаря Ви"  вие наистина  не заслужавате да се наричате народни представители, за съжаление Вие винаги ще бъдете представители само и единствено на своите интереси и ще останете точно толкова безчувствени към човешката болка и мечти.

Опитахте се да унижите представителите на пациентските организации и най- изявените лекари в областта на репродуктивната медицина, но повярвайте ми тези хора се борят и успяват и без Вашето " благоволение:, а Вие ще останете тесногръди и незаинтересовани чиновници

София

12.12.2008

Кристина Методиева

« Последна редакция: Декември 12, 2008, 15:46:06 pm от krisi1812 »
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #127 -: Декември 12, 2008, 15:24:07 pm »
И аз не им останах длъжна на ...ония...
Писмото изпратих и до няколко медии.
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
*
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #128 -: Декември 12, 2008, 15:45:06 pm »
Ще копирам някои неща от тук и ще пратя писма на адресите, които jam  публикува
Атакаааааааааа
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
*
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #129 -: Декември 12, 2008, 16:10:21 pm »
И аз пратих.....Дано им дойде акъла на тези горе, че да не отидем ние....
 :bonk: :bonk: :bonk:
Все пак си мисля, че само с писма не е достатъчно....Сега гледах коментарите в Дира под статията - станали са над 200...явно имаме съчмишленици, остава да измислим възможно най-сигурния начин да въздействаме на въпросните дупетати, че да ни чуят най-накрая.


*
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #130 -: Декември 12, 2008, 16:30:32 pm »
Една подписка няма ли да помогне?!
Мисля, че ще съберем доста съмишленици и подписи!!!
*
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #131 -: Декември 12, 2008, 16:31:56 pm »
Не само в дира, целия нет гъмжи от хора които ни подкрепят, дори и такива които са твърде, твърде далеч от нас. Подкрепят ни и хора които не влизат в нета, аз мисля, че е най разумно да направим една публична акция, която да е на живо, без писма и петиции....навън, на улицата пред всички, но ако пропуснем момента.....може би вече го и пропускаме де.
Обаче, ако решм да направим такова нещо, първо трябва да се преброим и да видим колко сме, щот ако и сега станем за посмешище, от утре ще ни сочат с пръст по улиците!
« Последна редакция: Декември 12, 2008, 16:37:04 pm от bubata »
*
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #132 -: Декември 12, 2008, 16:38:12 pm »
Благодаря за адресите, Джам! И аз пуснах.
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #133 -: Декември 12, 2008, 16:40:38 pm »
Аз бих се включила във всичко обаче...
казвате да излезем навън да ни видят...Те ни знаят много добре, но не им пука момичета.А и помислете...колко човека наистина ще се съберем? Колко хора има които не искат да излизат от анонимността си и си е тяхно право.
Колко хора, живеят в провинциата и се чудят как да съберат пари за празниците и малки подаръчета а камо ли да тръгнат от 500км. да пътуват до столицата.

Да напишем едно писмо до ЕК. Общо и да го изпратим.
*
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #134 -: Декември 12, 2008, 16:46:41 pm »
Разбира се, от 100 кладенци вода ще донесем, за да стане на нашето (да не се показваме и охарчим), за това не ни обръщат внимание, за това и ни обиждат. С писане не става, защото всичко се ориентира към кръглата папка, наречена кошче.Защото никой не чете, защото не е обществено достояние, защото само ние знаем ,че пишем...за това!
*
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #135 -: Декември 12, 2008, 16:48:20 pm »
А и помислете...колко човека наистина ще се съберем? Колко хора има които не искат да излизат от анонимността си и си е тяхно право.
Колко хора, живеят в провинциата и се чудят как да съберат пари за празниците и малки подаръчета а камо ли да тръгнат от 500км. да пътуват до столицата.
Съгласна съм  с това.
За съжаление, това е действителността.
Още нещо- от такъв активен форум, гласувалите /интересуващите се от инициативата / до момента са 246. Факт.
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #136 -: Декември 12, 2008, 16:48:47 pm »
В България има 250 000 двойки с репродуктивни проблеми - това ще рече около половин милион души. Ако 1% от тях излязат пред Народното събрание да "изпушат по една цигара" - онези отрепки вътре много бързо ще приемат проекта. Ама не - депутатите може да са мишки, но ние сме по-мишки от тях.
--------
Това е мнение на жена с ник Marpet , от бг мама.
100% се съгласявам с него , затова си позволих да го копирам!!!
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #137 -: Декември 12, 2008, 16:49:11 pm »
И все пак си мисля, че е крайно време да сеоформи една петиция за да има време да наберем инерция до вторник.

*
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #138 -: Декември 12, 2008, 16:57:03 pm »
Момичета, аз съм застъпничка на по хард методите. С писма, няма обратна връзка. Не се знае дали някой ги чете въобще.

Един молебен  пред парламента. Молебен със запалена свещ за всяко неродено българско дете.
*
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #139 -: Декември 12, 2008, 16:57:32 pm »
Още нещо- от такъв активен форум, гласувалите /интересуващите се от инициативата / до момента са 246. Факт.
Да за съжеление си права, а ако от тези 246, извадим правилният процент, ще сме не повече от 60-80 човека (леле какъв съм оптимист). За това няма нужда да пискаме и роптаем в нета, това сме заслужили, това получаваме. Щот ако се погледне някаква статистика, ще се види на колко петиции, подписки и други такива е обърнато внимание и на колко живи протеста. Това е, заравяйте главите в пясъка и чакайте да падне тавана!