0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #60 -: Декември 08, 2008, 12:10:33 pm »
Гласувах и обяснявам:
- изпращане на картички с посредничество на медии - въпросните безчувствени същества от политиката може да не се впечатляват от емоции, но ако медиите са намесени и го представят както трябва, поне гласоподавателите да си направят изводите за следващите избори
- изпращане на декларации с посредничество на медии - нека лъснат черно на бяло фактите в числа - години борба, заложени коли и жилища, кредити, самофинансиране... всичко в числа
- друго (обяснете какво) - Слави Трифонов - социално активен (уж) - ето му скандал с възможност за заемане на обществена позиция. Още повече, че имаше обещано да покани гости по темата още по времето на конкурса "Танцувай с мен 2"; Карбовски - истината и само истината в най-болезнената й форма - и за него социално значим проблем със скандал; Мавриков и Господари на Ефира - да му връчат на Мераклията един Златен скункс - също социално активни са и небезразлични към скандалите, а и ако захапят, не се отказват, че после и проверяват дали е изпълнено.
*

    misi

  • *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #61 -: Декември 08, 2008, 12:13:30 pm »
Боряна ми отговори, тя е препратила мейла ми на колегите си от БТВ и те може би ще ни потърсят.

Самата Боряна подготвя ново предаване, което ще стартира догодина по БТВ и обеща там отново да говориме по темата.
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #62 -: Декември 08, 2008, 12:16:24 pm »
Знаете ли, аз също си мисля тези дни, как да се преброим.
Лошото е, че първо е трудно, второ, дори и да успеем да го направим, няма да го признаят за легитомно. Та то сега съществуващата цифра 270 000, която е по проучване поръчано мисля от ООН (или нещо такова), те дори и нея не зачитат в комисията (оспориха я, както съм ви писала в другата тема), та как ще зачетат нашето преброяване. А камо ли електронно... А да не говорим, че ние тук пишещите сме само шепа от всички... Познавам много семейства с проблем, които са от малки села и градове и са толкова анонимни, че дори и родителите им понякога не знаят каква е истината за липсата на внуци. Не знам как ще ги накараме тях да се преброят в интернет (много хора въобще не знаят за форума) или просто нямат достъп по обективни причини.
Ами ето затова говорим.Първо трябва да ни признават легитимо и според мен първа стъпка е да се СЪЗДАВАМЕ  като ЮРИДИЧЕСКО ЛИЦЕ.Винаги е така трудна,но все отнякъде трябва да се почват нещата....а,после идва още по-трудното,защото съм съгласна,че по-селата има мн. двойки анонимни,но не бъдете сигурни ,че при една добра  кампания те няма да искат да излизат от анонимността.....времената се променят и менталитета също,макар и да е трудна тази задача....
Крайна сметка не е задължително да знае цяло село за наша спермограма или друго доказателство ,което може да си остане малко анонимно,ако се измисли добра стратегия на подобна кампания :wink:
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #63 -: Декември 08, 2008, 12:23:08 pm »
Гласувах за изпращането на декларации с посредничество на медии!
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #64 -: Декември 08, 2008, 13:33:08 pm »
http://www.parliament.bg/?page=ns&lng=bg&nsid=5&action=show&Type=cmSteno&SType=show&gid=164&id=1132 В друг форум дадоха линк към стенограмата. Четох я набързо, изцепките май са спестени.
*
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #65 -: Декември 08, 2008, 13:46:03 pm »
Може да се разпознае името на Оплодителя по изказванията от стенограмата/от момичетата , които са били там/.Нищо, че ги няма изцепките му.
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #66 -: Декември 08, 2008, 14:16:10 pm »
Не знам изобщо до колко е достоверна тази стенограма,като се има в предвид,че и името на Ултра са объркали! :xСигурно в нея е едва една трета от това,което се е изговорило на въпросното заседание.
Ваня,мисля ,че Сдружение Зачатие е именно това юридическо лице,което ни представлява.Какво друго или повече от това?!?
*

    Eti76

  • ***
  • 158
  • Координатор на Фондация Искам бебе за Пловдив
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #67 -: Декември 08, 2008, 14:31:08 pm »
В стенограмата са записани хората, които официално са взели думата. А тези, които си мълчаха, не са споменати. Освен това около тази маса имаше и други хора. А тези, които си подмятаха обидни забележки, не го правиха официално, а под сурдинка! Та няма как да разберем кой го е казал.
Не губете ВЯРА, НАДЕЖДА винаги има, докато е жива ЛЮБОВТА:)
*
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #68 -: Декември 08, 2008, 14:58:11 pm »
Знаете ли какво все пак си мисля.
Трябва да направим и подписка, за да може всички, които са се сблъскали с проблема да участват, така ще могат да ни подкрепят и родители, приятели, лекари. Всеки един глас е важен, и само този начин гарантира по-голямо множество. Иначе нека има картички, декларации... Но дори и 1000 картички да изпратим, опасявам се, че само разходи ще се направят без някой да обръне внимание на някакви си там 1000 гласа... (извинявам се, но така мислят)
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #69 -: Декември 08, 2008, 15:02:57 pm »
Ами ето затова говорим.Първо трябва да ни признават легитимо и според мен първа стъпка е да се СЪЗДАВАМЕ  като ЮРИДИЧЕСКО ЛИЦЕ.Винаги е така трудна,но все отнякъде трябва да се почват нещата....

Ваня, искам да отбележа, че от 4 години има създадено юридическо лице, наречено Сдружение "Зачатие", което представлява хората с репродуктивни проблеми в България. именно затова бяхме поканени на заседанието на здравната комисия.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #70 -: Декември 08, 2008, 15:28:54 pm »
И аз гласувах.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #71 -: Декември 08, 2008, 15:58:11 pm »
Аз гласувах за декларация, със съдействието на медиите.
Каквото и да решим да правим, непременно трябва да имаме съдействието на медиите.
От тук обаче изниква в мен въпросът, защо само от в."Стандарт" са регистрирали това събитие, нямало ли е други присъстащи медии на заседанието на комисията? Защото скандала, несъмнено, е голям -  изцепката на гос'ин депутатина е достойна за аналите на българската депутатска мисъл...

Подкрепям ognyana! Мисля, че подписка или петиция, ще е най-бързата и адекватна реакция от наша страна.
« Последна редакция: Декември 08, 2008, 16:16:47 pm от twin »
*
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #72 -: Декември 08, 2008, 16:29:50 pm »
Гласувах!!!
Ще подкрепя всяка инициатива!!!И ще се борим за да ни чуят!!!
Важно е как ще реагираме сега - защото време няма!!!А и парламента излиза в Коледна ваканция!!! :?
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #73 -: Декември 08, 2008, 17:12:27 pm »
Аз гласувах по всички точки !

1.Пред Парламента - когато кажете !

След няколко месеца ставам на 40 . Женена съм от почти 20г. Трудов стаж -18г Никакви спестявания , всичко , което съберем изхарчваме за насъщни нужди и лекари . Страдат 2 рода , като вкл тук и братовчедите ни . Всички са зад нас и се мъчат да ни помогнат . Много повече от умножено по 2 семейство сме .
Ако нямаме дете - живота ни е свършен , ще си останем живи мъртъвци , чакащи деня на същинската си кончина . Роботи , ходещи на работа , плащащи данъци и нищо повече .
На мен дори не само ми се стачкува , аз съм готова да минавам през хора , така както търпя да минават през мен . Нямам нерви , нямам милост имам само сълзи и крехка надежда .

2. 3. 4. Ще пращам , дайте ми само адреси . Съд до дупка , защото това няма да остане само прецедент , ако не ги зашлевим през устите .

5. Друго - да пишем до всички парламентарно представени партии и до Герб вкл . - текст не ми хрумва в момента , но да е нещо в духа , който писах по - горе .
Много сме , роднините ни са зад нас , приятелите ни , ако прибавим и числото на неженени и неомъжени с репрод. проблеми - бройката не е хич малка .
Всички са гласоподаватели , ако разрешат проблема ни - с тях сме , ако не са те ще е някой друг - БСП започнаха нека се намери , кой да завърши .
Имала съм политич. присрастия , но вече ми е все тая , ще продадем гласовете си на който ми обещае дореи само един безплатен опит ин витро , а ако е толкова сигурен , че ин виво ще хване дикиш - лягам му публично , може и пред Парламента , само да свърши работа !!!!!!!!


Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!


Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #74 -: Декември 08, 2008, 17:13:12 pm »
Гласувах и аз, спроед мен наистина трябва да надигнем глас пред медиите, това ще даде най- голям отзвук
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #75 -: Декември 08, 2008, 17:13:36 pm »
 и аз гласувах за : изпращане на картички с посредничество на медии

и за: изпращане на декларации с посредничество на медии
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #76 -: Декември 08, 2008, 18:09:57 pm »
И аз гласувах, трябва да ги съдим до дупка, плюс протестни действия.

Питане - дайте линк към статията в Стандарт, така и не можах да я намеря  :?

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

    Eti76

  • ***
  • 158
  • Координатор на Фондация Искам бебе за Пловдив
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #77 -: Декември 08, 2008, 18:15:02 pm »
Изготвено е писмо, което е адресирано до важни хора в държавата. Надяваме се, че ще му обърнат внимание, защото е официално и от името на всички организации. Предполагам, че по-късно тази вечер ще публикуваме писмото, да знаете какво съдържа.
Не губете ВЯРА, НАДЕЖДА винаги има, докато е жива ЛЮБОВТА:)
*
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #78 -: Декември 08, 2008, 19:42:41 pm »
И аз гласувах:
изпращане на картички с посредничество на медии   
изпращане на декларации с посредничество на медии



Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
Re: Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас
« Отговор #79 -: Декември 09, 2008, 08:36:04 am »
Здравейте момичета и аз гласувах.
Подкрепям всякаква инициятива.
И моето мнение, е че каквото и да решим да правим трябва да търсим съдействието на медийте, за да се даде по-голяма гласност на проблема.