0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #180 -: Февруари 04, 2009, 19:32:41 pm »
Здравейте момичета, сега се връщам от поликлиниката. Снощи почти не мигнах от контракции и днес се застраховах предварително. То нормално, нормално, ама все пак нали знаете... по-добре по-рано да се вземат мерки,отколкото после да си блъскам главата в стената от притеснения и яд,че не съм се обадила. Сега съм на но шпа ампули, сутрин и вечер, пък да видим дали ще се позакрепим. По между другото ще пазя и леглото, че има бая време още до края на месеца. Сега започва най-трудната част, то и да лежа вече не ми помага, всичко започва да ме боли, ама няма как ще трябва да трая и това е. На таткото му се изправиха косите днес ама той милият още не е осъзнал положението и факта че събитието приближава. Малко като на сън му мина тая бременност и като изключим проблемите които имах в началото не му се е наложило да се замисли какво се случва и че това наистина е реалност. Тези дни му минават разни мисли, които ме карат да се смея, но ми е приятно да знам,че се вълнува за децата макар въпросите му да ме карат да се усмихвам скришом. Много е странно, защото сега за първи път го виждам в такава светлина, а какво ли ще е после! :) Хайде стискайте палци да устискаме поне още три седмици!
*

    silvanchence

  • *****
  • 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #181 -: Февруари 05, 2009, 15:03:29 pm »
Момичета, вчера ходихме за първи път при д-р Сигридов, доста е внимателен.Прегледа ме, каза ми, че едното бебче е 7,5, а второто бебче е 6, имат доста разлика и това малко ме притеснява.

А при вас как са били, в 14 г.с. съм.Правили ли са ви фетална морфология.

Препоръчва ми д-р Ташков от Тина Киркова, но аз само го набрах в телефона и сега съм го изтрила, знаете ли телефона му и къде да го намеря.

Трябва да си направя и цервикален секрет, минава ли по здравна каса.
[/url[url=http://bg-mamma.com]


Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #182 -: Февруари 05, 2009, 15:50:37 pm »
Мисля че цервукалния секрет минава по здр.каса, аз още при първата ми консултация ми го направи гинеколожката която ми води женската консултация и не съм плащала нищо само си платих болничния(поребителската такса)2.40лв.
Успех! С поред мен разликта изобщо не е голяма при бебета, плюс това те мърдат гънат се и докторите не могат да ги измерят съвсем точно такаче не се притеснявай за това. :D
*
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #183 -: Февруари 05, 2009, 18:40:55 pm »
Бременните не плащат потребителска такса.
*
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #184 -: Февруари 05, 2009, 20:20:58 pm »
Вярно е че не се плаща потребителска такса, но първия път се прави изключение! Абсурдно или не това си е факт. На първата консултация се заплата.
*
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #185 -: Февруари 05, 2009, 20:38:55 pm »
Не се заплаща нито за първата консултация нито за последната.Ако всичко е наред и е взето направление  от личния лекар за гинеколог който ще следи бременната нищо не се заплаща.
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #186 -: Февруари 06, 2009, 10:09:11 am »
Консултациите не се заплащат. Плаща се единствено такса от 2 лв за изследванията. Дори на личния лекар не дължиш такса като ти дава направлението за проследяване на бременност.
  09.11.2007
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #187 -: Февруари 06, 2009, 11:25:33 am »
Момичета, не би трябвало да плащаме потребителска такса на всички, които работят със ЗК. Аз си правя изследванията в частна лаборатория, която работи и със ЗК и дори последния път, когато изследвах хормон без направление ми казаха, че не дължа такса от 2 лв като бременна. Не, че сме опрели до 2-та лв, но поне когато ни се полага трябва да си знаем правата.

*
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #188 -: Февруари 06, 2009, 11:39:43 am »
2та лева в лабораторията не е такса, а за спринцивката и т.н.
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #189 -: Февруари 06, 2009, 11:56:58 am »
2та лева в лабораторията не е такса, а за спринцивката и т.н.
За тях, де. За екарисаж ли как го водят. Е не ми ги искаха. Както и да е.

*
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #190 -: Февруари 06, 2009, 12:57:00 pm »
Ох ама и ние една тема отворихме, да по-принцип не се заплаща никаква такса за бременни, но на мен ми казаха, че първият път, когато се регистрирам като бременна трябва да я заплатя, а оттам нататък вече не се плаща нищо! Не че е голям въпрос, но всеки трябва да си търси правата, защото понякога на другата страна не и пука дали ти ще следиш за твоите интереси или не. И аз като повечето от вас правя всички изследвания в частна лаборатория, която работи със здравната каса и там не ми взимат такса от два лева за консумативи, но има и някои изключения. Не ме интересува толкова това, защото съм доволна от обслужването и качеството точно на тази лаборатория и не бих я сменила за това! Но нека не правим от мухата слон, както са казали хората, това е най-малкия разход, който имаме!  :lol: Важното е да сме добре, а всичко друго остава на заден план!
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #191 -: Февруари 06, 2009, 18:14:25 pm »
След малко проблеми с нета пак съм на линия :)
2 лв не са много, но нали все пак плащаме осигуровки - ние тези два лева сме си ги предплатили... Ако ние не си търсим правата, няма кой да ни ги защитава. Миналата седмица и на мен се пробваха да ми откажат изплащането на един стар болничен от преди забременяването и се почнаха едни писма, мейли. Накрая си признаха грешката, ама ако мине мине. Ако нямах с кой да се консултирам, щях да оставя нещата така. За това само питам и аз - кое може и кое не :)
И да питам - колко пъти в месеца се полага ходене на консултация, пускане на влагалищен секрет, УЗ и други изследвания?
Иначе ние утре влизаме в 19 седмица. Дано бебчетата ми си растат и си стоят в мене поне до 33-34 седмица - четох, че за близнаци е нормално да се родят вече в тази седмица. Малко ме притесняват, че нещо почти не ги усещам да шават ...
Бо, а твоите мъничета как ви са, не видях никъде.
Вали-Н, стискам палци да са добре и да растат тризнаците.


*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #192 -: Февруари 06, 2009, 18:42:08 pm »
Иначе ние утре влизаме в 19 седмица. Дано бебчетата ми си растат и си стоят в мене поне до 33-34 седмица - четох, че за близнаци е нормално да се родят вече в тази седмица. Малко ме притесняват, че нещо почти не ги усещам да шават ...
Бебе, при всеки е различно, ще почнеш да ги усещащ, и ще се чудиш, как е възможно от двете страни да те ритат и да ти се издува корема  :lol:. Иначе, защо реши, че е нормално близнаци да се родят в 34-а седмица? След 36-а, даже 37 е супер! Бъди оптимист, не е невъзможо да ги износиш и повече.  :D


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #193 -: Февруари 07, 2009, 20:15:13 pm »
Kassi е права за това,че колкото повече износиш бебетата толкова по-добре е за тях и независимо,ч е ще са близнаци това си е в реда на нещата. МОмите мъници са малки мъже, но не че това има някакво значение за мен! Хубаво щеше да е ако са момичета, но аз си знаех още в момента, вкойто разбрах че съм бременна. Просто някакво вътрешно усещане. За това дали ги усещаш като мърдат не се притеснявай, зависи и от това как са застанали, защото все още са мънички и не е проблем да се въртят без да разбираш.  :wink: Моите не се спираха, а сега когато им е тясно ме ритат от всички възможни посоки та даже се чудя дали не са повече хихихихи! :lol: Аз се надявам да докарам поне до началото на деветия, но с всеки изминал ден ми става все по-трудно и започвам да се съмнявам, но не се отказвам. Лежа, почти не ставам, пия си редовно лекарствата и внимавам доколкото мога. Остават ми около 22 дни да взляза с няколко дни в деветия месец и силно се надявам да успея. Дори и елементарните дейности ме изморяват и дори от лежането ме болят страните, които ми се налага да редувам често. Има една приказка, че лесно майка не се става, но не съм си мислила,че ще ми тежи толкова много, какво ли щеше да е ако бях качила повече килограми. Хайде пак ще пиша след време, само толкова успявам да се задържа на стола!  :?
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #194 -: Февруари 08, 2009, 12:03:28 pm »
Ще устискате още 20 дни, Бо ;) Вярно е, че майка не се ставало лесно и май ние най-добре го знаем. А като разправяш как те ритат твоите мъже - може да следващият Стоичков и Бербатов  :lol:
Вчера не съм писала, защото цял ден много ме боля коремът и така се бях ошашавила пак. Плюс че това упорито кафяво течение не спира  :? Мисля да ли да не си пусна другата седмица една нова микробиология, че се притеснявам вече. Ама поне вчера явно нещо беше станала по-чувствителна матката, че усетих дребните да шават :) Днес съм по-добре и дано да сте прави и да си ги износя до началото на 9-тия месец.
:balk_21:  на всички мами


Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #195 -: Февруари 08, 2009, 16:48:53 pm »
Незнам и аз постоянно мисля кога ще ги усетя ние влизаме вече в 15 - 16 г.с с нашите тризнаци, но акушерката ми вика че чак към 20г.с ще почна да ги усещам защото на мене ми е първа бременост от време на време усещам нещо като обръщане в корема дали са те?
*
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #196 -: Февруари 08, 2009, 18:50:40 pm »
Vali първо честита ти тройна радост от мен! Знам какво е чувството и шокът да знаеш че чакаш три бебечета и направо се възхищавам на тези майки! Ние имахме съмнения само в началото до към 5-6 седмица за три бебета, но в крайна сметка така и не се разбра какво точно стана и сега сме с две, които чакаме вече с нетърпение. Не се притеснявай за това дали ги усещаш. Всеки си мисли, че ще те ритат или че чувството е ще е много осезаемо, но всъщност не е точно така. Усещането е по скоро като движение във вода и едно такава вътрешно чувство, което ти казва: Здравей, ние сме тук! Нормално е да го пропускаш дори на моменти, но повярвай ми след няколко седмици ще знаеш със сигурност и дори ще го търсиш постоянно за да се успокоиш че всичко е наред, макар че бебчетата са толкова малки че само в определени положения ще се усещат по-осезаемо. Спокойно! След време ще ти се иска даже да мируват поне за малко за да си починеш. Стискам ти палци и се надавам,че всичко ще мине по вода, но въпреки всичко знай че няма да ти е лесно и ще трябва да си почиваш, колкото се може повече дори и да не чувставаш умора. Просто щади силите си за момента, когато наистина ще ти трябват! Стискам палци и ви  се радвам от все сърце!
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #197 -: Февруари 08, 2009, 21:56:34 pm »
Аз за първи път усетих бебетата 20-21 г.с. Преди това беше много неясно дали са те или не. Но усещането е невероятно.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #198 -: Февруари 09, 2009, 15:48:54 pm »
Благодаря Бо, аз имам 2 спонтанни аборта в 6 седмица при 1-я и 3-я опит инвитро и сега при четвъртия опит стигнахме до нашите тризнаци дай Боже всичко да е наред, но притеснениетто ми е огромно док. ги гледа на 30.01.09г когато ми прави серклаж и бяха добре сега не идъежам ще ходя на консултажия в четвътък на 12.02.09г и пак със свито сърце.
Почти постоянно лежа, дано да устискаме до края.
Успех на всички бременеещи мами
*

    Vanya1972

  • **
  • 51
  • Моите три слънчица
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #199 -: Февруари 10, 2009, 13:25:06 pm »
Нека и аз да се запиша тук - днес влизам в 19 седмица с моите 3 бебока - вече наближава момента, когато трябва да започна да ги усещам и се вълнувам много. Все се страхувам да не би да го пропусна този момент - макар, че сега също усещам нещо като движение - като преобръщане на кореме и някакво бълбукане, а бе не мога да го определя. Успех на всичко, които са финалната права и кураж и късмет на всички, които имаме още няколко месеца до края