0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #100 -: Януари 06, 2009, 16:37:21 pm »
Bo аз по всяка вероятност ще съм в Тина Киркова в София, но като говоря утре с док ще пиша пак повече подробности. Аз нищо не съм купувала, но имам доста обещни неща от сестра ми. Доколкото знам от др. майки като начало може и в едно легло да спят малките, така че да е всичко наред а ще се организираме. А ти не се притеснявай някой качват само на бебе, а не на тях си килца. Аз вече съм 15 кила отгоре но ще видим какви ще излезнат е няма да са като някой мами с по 1 бебе 3600 гр. например ама да е всичко ок, а те бебетата бързо наваксват.   
*
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #101 -: Януари 06, 2009, 17:03:49 pm »
На мен ми биха такива инжекции 2 пъти. Веднъж 2 в 29г.с. мисля и после в края на осмия (35г.с.), тогава лежах 4 дни в патологията.
Добре е по-отрано да започнете с покупките, защото първо не се знае колко време ще устискате, а и после ще ви става много трудно да обикаляте да пазарите. Или поне набележете кое от къде и после само команди  :wink:
За килограмите въобще не се притеснявайте. С 2 бебета се свалят за норматив. Аз качих 29, още в родилния дом смъкнах 15 (бебетата бяха по 3 кг и 5 кг плацента). После за 3 месеца си върнах килограмите отпреди да забременея, а сега съм дори 3 отдолу.
Крем, за настинката чай и осцилокоцинум, аз така се лекувах. Действа.
Дано повечко време устискате бебоците и да се родят живи и здрави!
*
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #102 -: Януари 06, 2009, 17:49:27 pm »
Мерси за съветите Мими26, но нали осцилокоцинума се пие веднага като усетиш че си настинал и се раболяваш, мисля че вече няма да ми помогне, мен от 2 дни и нещо ме боли гърло. Дано мине аз засега само спрей тантум верде и за смучене голия и чайове пия.
*
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #103 -: Януари 06, 2009, 17:54:49 pm »
Действа и след това. Аз доколкото знам, не трябва никакви капки да се слагат по време на брем., а за смученето Исла ми бяха изписали, че са на билкова основа, другите не ставали. На теб лекар ли ти каза за тантума и за Голията.
*
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #104 -: Януари 06, 2009, 17:57:24 pm »
Мими, мерси за съветите и аз съм на твоето мнение, но таткото ще пазарува само в краен случай, защото винаги се случва нещо да не е такова, каквото сме го харесали, а на него не му прави особено значение. Днес за първи път изрази мнение, когато гледахме едни комплектчета за изписване и стана въпрос за цветовете, та той искал да са различни, че се притеснявал, че ако си приличат нямало да ги различава милия! хихихихи- душичка, то в лудницата, която обикновенно става по време на изписване надали ще има време да ги огледа и да забележи съществени разлики.  :lol: Ама щом държи така ще е! Като се замисля, аз съм си направила един списък и купувам по него, но вече незнам дали съм тези неща ще са ми достатъчно или ще са по-малко или повече......абе лудница! Аз също имам наследство от сестра ми, но все пак бебетата ще са две, а и няма да носят само стари дрешки (ако може така да им се каже) Гледам да не взимам много защото бързо им умаляват а и ние надали ще имаме куража да излезем през първия месец! Ох, незнам, сигурно всичко ще си се нареди от самосебе си, но не съм свикнала да съм в неизвестност и това ме напряга. А що се отнася до килограмите, аз също съм качила около 15-16, но не бих казала, че ми личат особено, защото и иначе не съм от най-слабичките :)))) Те че ще се свалят, ще се свалят, въпросът е дали бебчетата ще са си взели достатъчно за тях.  :?
*
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #105 -: Януари 06, 2009, 18:14:20 pm »
Не се притеснявай, бебетата си взимат необходимото. А за това дали купеното ще ти стига, ами вие първия месец наистина няма да излезете. Само на консултация ще отидете. И аз по списък пазарих, все си мислех че малко дрехи съм купила, обаче стана така че имаше такива които сложихме по 1-2 пъти само. Все пак като ви изпишат със сигурност ще ви подарят още. Купи си бодита и гащиризончета, най-удобни са. Да ви кажа и аз голямо наследство имах от сестра ми, обаче почти не ги сложих. Обличам си ги в еднакви или различни по цвят ,но еднакви модели дрешки. Много са ми сладки така.
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #106 -: Януари 06, 2009, 19:03:31 pm »
И аз стартирах пазара.  :oops: Все по-тромава ставам, ще гледам до средата на февруари да съм поприключила и да останат само по-едрите неща - количка, креватчета. Искам аз да си избера нещата, такова невероятно удоволствие е.  :lol: Мъжът ми и той има голям мерак, самосиндикално накупил чорапчета и ме изненада. Каза, че това му се сторило най-лесно за избиране, от друго не разбирал.
  09.11.2007
*
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #107 -: Януари 06, 2009, 19:19:14 pm »
Да Мими лекар ми каза за спрея тантум верде,пък и в аптеката питах а за голията бонбони също. А пък моя мъж не смее дори за имена да мисли още, да не говорим да купува нещо  :), а аз се надявам и майка ми и сестра ми да ми помагат с пазаруването,но има време те и без това ще растат като гъби  :D, ще се справим с дрешките. А да питам Мими26 като минала по този път вече :) мога ли да ползвам помпата на сестра ми за кърма с нов накрайник или не е желателно? 
*
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #108 -: Януари 06, 2009, 19:28:16 pm »
И още един въпрос към Мими26, за всяко бебе отделни шишета (надписани), биберони, лъжици и др. ли си купувала или то като се стерилизира няма смисъл?
*
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #109 -: Януари 06, 2009, 22:55:41 pm »
И още един въпрос към Мими26, за всяко бебе отделни шишета (надписани), биберони, лъжици и др. ли си купувала или то като се стерилизира няма смисъл?

Извинявай за намесата, ама да ти отговоря аз :D Аз не съм ги "надписвала", като се стерилизират си е достатъчно :D
За помпата същото, аз взех ползвана от моя приятелка, е  вярно много малко ползвана, стерилизирах си я и до сега си я ползвам :D

Искам само да ви кажа, момичета, че ми беше толкова спокойно, че си бях напазарувала всичко докато бях още 3 в 1, това, че си избирах всичко по мой вкус ми достави най-голямото удоволствие, само въртящите играчки над леглата бяха изненада от кръсниците.
Успех на всички желая и стискайте до края! :D
*
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #110 -: Януари 07, 2009, 12:23:15 pm »
За помпата и аз ползвах взета назаем, тя като се стерилизира, няма проблем. Само че от втория месец се цедя на ръка, защото от вакуума на помпата ме заболяха зърната. Шишенцата ми само тези за водата са с буквички на капачките, а за млякото няма значение, защото така или иначе се мият и стерилизират след всяко хранене. Лъжичките са различни цветове и по това си ги различавам. Първите биби и те бяха различни цветове, сега са еднакви, но на всеки бибата седи в неговата кошара (не че не сме ги бъркали, ама то не може да ги предпазите от всичко, като почнат далапат ръцете, кой знае какво им попада в устите).
*
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #111 -: Януари 07, 2009, 15:35:37 pm »
Мерси за отговорите момичета  :), много сте готини. И аз така знам че като пораснат няма мое, твое всичко е общо :D ама докато са малки се чудех.. А вие мами имали ли сте изтръпване на ръцете по време на последните месеци от бременността? Аз се чудя дали да не ида при кинезитерапевт ми препоръча д-ра че става все по зле положението.
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #112 -: Януари 07, 2009, 16:28:18 pm »
Мерси за отговорите момичета  :), много сте готини. И аз така знам че като пораснат няма мое, твое всичко е общо :D ама докато са малки се чудех.. А вие мами имали ли сте изтръпване на ръцете по време на последните месеци от бременността? Аз се чудя дали да не ида при кинезитерапевт ми препоръча д-ра че става все по зле положението.
Аз пиех Магнерот. Питай лекуващия си, но мисля че това е решението. :)

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #113 -: Януари 07, 2009, 17:50:38 pm »
Здрасти Евро, най-накрая да се засечем и с теб, растете ли!!!! Креми и на мен понякога ми се случва, но не е така осезаемо за да се притесня, но за свое успокоение все пак се консултирай с доктора, който те следи. Може би с Магнерт наистина ще ти мине!
*
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #114 -: Януари 07, 2009, 18:04:23 pm »
Много хубаво колко нови мами очакваме през тази година.Така и темичката се раздвижи. :D
*
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #115 -: Януари 07, 2009, 19:01:37 pm »
Bo питах д-ра и той ми препоръча кинезитерапевт, магнерота не помага за това поне при мен. Отначало се схващаше само едната ръка-дясната и то само през ноща, после почна и лявата сега и двете почти през целия ден ги усещам изтръпнали особено пръстите от средата до края ще провам май тези терапвети пък да видим ефекта. А когато бебетата растат на кг-ставало по зле ми казаха но ще търпим  :)
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #116 -: Януари 07, 2009, 19:28:34 pm »
Мъжът ми и той има голям мерак, самосиндикално накупил чорапчета и ме изненада. Каза, че това му се сторило най-лесно за избиране, от друго не разбирал.

 :jump12:

Кажи на таткото да се готви за това :hangdry: , пазара да остави на теб.  :wink:


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #117 -: Януари 07, 2009, 20:59:51 pm »
Ех, момичета добре,че е този форум та да се поразсейваме взаимно! С наближаването на дългочакания момент всички около мен като,че ли изпадат в една паника и вместо да ме успокояват по-скоро ми пускат само мухи в главата. Аз не съм от най-суеверните и ми е приятно да си оправям сама приготовленията за бебчовците, а роднините ми са изпаднали в ужас и само бръщолевят,ч е било рано, не било хубаво и какво ли още не! Майка ми звъни по няколко пъти на ден да ме проверява дали случайно не правя нещо и ако има как ще ме завържат за леглото да не мърдам изобщо! А аз засега се чувствам що-годе добре, а те направо ще ме побъркат! Не прави това, не прави онова, неизлизай, не пери, не чисти, ами да легна и да умирам ли!!! То човек като се движи се чувства по-добре според мен, а и аз нямам някакви съществени проблеми, от които да следва само да лежа. Може би защото са първи близнаци в рода ни и вече е кой знае какво....нито съм първата, нито ще съм последната! Ама аз пак си знам своето, не съм свикнала някой да ми върши работата и да чакам наготово! Сега с това време и навън като не излизам съвсем се побърквам из къщи цял ден сама, ама няма как, трябва да устискам!   
*
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #118 -: Януари 07, 2009, 21:16:03 pm »
bo,прави неща които харесваш,наспи се ама много хубаво,почети книжка,гледай ТВ,че после само ще си мислиш що не го правех това като имах време. :D
*
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #119 -: Януари 07, 2009, 21:44:13 pm »
Ази, сигурно си права, но почти от началото на бременооста съм си вкъщи, два месеца предимно лежах на легло, защото първите три четири месеца бяха кошмарни, след като това отмина сега пък не мога да спя вечер и почти през цялата нощ съм будна, което ме изнервя още повече. И на мен ми се иска да седна да чета или да гледам ТВ, но нищо не задържа вниманието ми. По принцип не съм нервна, но в последно време прекарах доста вкъщи и макар да съм сигурна че след няколко месеца ще се моля за малко почивка, точно в момента не ме свърта на едно място, което отдавам и на хормоните. Просто като се замисля колко трудно сме стигнали дотук не съм си мислила, че ще изпадна в такова състояние и донякъде се укорявам за твърдоглавието си. Но така е, когато имам свободно време си мисля за глупости и затова се опитвам да го запълвам доколкото мога! Точно поради тази причина се радвам, че има още много бъдещи мами като мен, с които да си споделям шантавите емоции, които ме изпълват напоследък. Винаги съм си мислела, че когато забременея ще съм много щастлива, а досега някакси все още не смея да се зарадвам истински, което е много странно! Страшно се радвам за бременните около мен, но точно себе си възприемам малко странно, всякаш сънувам и това не се случва на мен.