0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #300 -: Март 04, 2009, 18:38:54 pm »
Жабче, и аз бях със започнала родова дейност без да знам. Регулярни контракции и разкритие 2 см, но стопирахме нещата за две седмици. Предполагам, че док ще иска да отидеш да се гледате в ТК :?. При след като спряхме терапията за задържане така се получи, че в нощта преди секциото започнаха болезнени контракции с менструални болки в кръста. Чак ме хвана страх да не родя предсрочно :lol: :lol: :lol: и да изненадам мъжа ми.
Каквото и да е, можещ да си спокойна, че девойките са добре и са вече с добра виталност.
Бо, леко раждане и бързо възстановяване!

А ние скоро ще проходим, имам чувството че става въпрос за дни и тогава ще съм  osi_19 osi_19
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #301 -: Март 04, 2009, 19:51:49 pm »
Вали, честити шарени гащи, чудесна комбинация!  :D

Бо, аз съм с контракции от 22 седмица, чести и нерядко регулярни, та уж съм им посвикнала. Напоследък обаче са много силни и продължителни. Още на записа преди 10 дни се отчетох с такива силнички и сме се разбрали с Дока да пия Гинипрал като усетя подобни. Той помага - контракциите намаляват като сила и честота за няколко дни, после пак наново. Забелязах, че се активизират от возенето с кола - след всеки преглед (защото аз вече само за това излизам от вкъщи) се налага да пия Гинипрал заради силни контракции. Иначе преди 2 седмици нямах разкритие, а шийката беше 2,89 см. Ама оттогава колко контракции минаха... утре ще видим каква е хавата.  :? Днес д-р Ташков ме гледа на ехографа, каза че добре съм отгледала момите - едната по показатели вече е минала в 35 г.с., а другата отговаря на 34-35 седмица. Водите са в норма, а плацентите са 2 към 3 степен на зрялост.
  09.11.2007
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #302 -: Март 04, 2009, 19:55:19 pm »
Вали, честити ти шарени пантофки! Започнах да се успокоявам, че ще има достатъчно моми за нас  :lol: Най-важното е, че се развиват еднакви и си отговарят на седмиците.
Вера, скоро у вас ще е мноооого весело. Освен да ти пожелая приятно гонене из къщи с бандитчетата  :D
Златулка, а каква е тази степен на зрялост на плацентата?


*
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #303 -: Март 04, 2009, 22:15:10 pm »
Жабче и на мен ми изписаха Гинапрал, но така и неуспяхме да го намерим. Търсихме го с връзки в Гърция,Турция и цяла България, но резултата никакъв. Никъде не намерихме остатъчно количество и накрая зор незор и без него минахме. Що се отнася до колата, ами да, всяко друсане и натоварване е противопоказно. Избягвай да пътуваш и дори да ставаш, а ако все пак ти се налага да излизаш, то се движете по улици, където няма дупки и паважи и карайте бавно и внимателно. Аз лежах почти цял месец, а точно сега, когато трябва да почивам най-много пътувам всеки ден до болницата и обратно за да видя съпруга си и да му занеса храна. И на мен док миказа че водата засега е в добро количество, а плацентата е трета степен каквото и да значи това, а бебчовците са 35 и 36 седмица + - няколко дни. Знам че не ти е никак лесно, но все пак знаем през какво сме минали за да стигнем дотук и не е точно сега момента да се предаваме. Почивай повече и внимавай с емоциите! Дори и седнала не е добре да стоиш, защото плодът тежи и ефектът е нулев. Трябва да си легнала и да мируваш, колкото и да ти е трудно! Вярвам в тебе-ще се справиш!
*

    Vanya1972

  • **
  • 51
  • Моите три слънчица
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #304 -: Март 05, 2009, 10:14:50 am »
Стискам палци и желая успех на всички момичета, чакащи всеки момент щастливото събитие.
Вали, много се радвам за теб - прекрасна комбинация от 2 моми и 1 момък, и аз си мислех до последно, че моите са такива, но .... не 3 моми, но да са ми живи и здрави, както и твоите сладурчета.
*
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #305 -: Март 05, 2009, 11:02:43 am »
Аз раждах със спинална упойка, и не съжалявам. Изживяването е уникално, да си в съзнание, когато се раждат бебетата, и да ги видиш първи.

И аз така :D, беше невероятно изживяване, за нищо на света не исках да проспа момента :D
Няма нищо страшно! :D

Пожелавам на всички успех на финалната права, дръжте се момичета! :D
*
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #306 -: Март 05, 2009, 13:10:34 pm »
Определено си заслужава изживяването да видиш малките мишлета като излизат. Аз раждах нормално и това че си видях момченцата веднага, притъпи всяка болка. Усещането е невероятно!
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #307 -: Март 05, 2009, 16:23:29 pm »
Отчет след прегледа днес - момите са по 2500 грама. Д-р Сигридов определено беше изненадан, че са пораснали толкова.  :lol: Води в норма, плаценти 2 към 3та степен, кръвотоци и тонове на бебетата - добри. Бебетата са високо, шийката изненадващо все още държи фронта въпреки контракциите - няма скъсяване или разкритие. Според Док имам шансове да докарам до 37ма. С изненада обаче установих, че са ми насрочили секциото за средата на 38 г.с.  8O Останах с впечатлението, че според Док повече от 37ма няма да докарам, няма повече местенце, бебетата са се нагъчкали, а коремът ми е огромен. Според него бебетата вече са достатъчно зрели и каза да съм спокойна, че няма страшно дори и да се родят преди 37ма.
Заради силните контракции ще съм 3 дни на Гинипрал и лежанка вкъщи. В понеделник съм на консултация с анестезиолог, да сме подготвени ако раждането тръгне по-ранко.
  09.11.2007
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #308 -: Март 05, 2009, 16:41:00 pm »
Здравей бебе 2009, ами то ако си зависи от мен, аз съм взела решение, но този психически тормоз където ми се упражнява е много неприятен. Въпреки всичко смятам да стискам зъби и да рискувам поне на първо време. Що се отнася до вредите, бях на специални консултации с един специалист алерголог, който ме убеди че вероятността да се разболееш без домашни животни дори е по-голяма от това да съжителстваш с тях като спазваш неоходимата хигиена разбира се. Но като постоянно те чоплят на тази тема....,

Бо, ние вкъщи имаме куче и две костенурки. Напълно те разбирам за това какво изпитваш към домашните си любимци и напълно те подкрепям, че човек не бива да се отказва от тях като от вещи. Знам, че за хора, които нямат домашен любимец звучи налудничаво, но ние също сме много привързани към кучето си, както и то към нас и ако ме изправят пред избора, пред който си изправена ти, бих се чувствала така, сякаш ме карат да се откажа от едното си дете, заради другите.
Та исках да споделя, че те разбира, но най- важното в случая е да вземаш решенията си според собствената си съвест и да се стремиш да не се влияеш от хорските мнения.