0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #280 -: Февруари 27, 2009, 14:32:30 pm »
Днес успях да отида до болницата за да видя половинката си и сега ми е малко по-спокойно вече. Нещата все още не са напълно ясни и има вероятност от още усложнения, но за сега положението е овладяно и той беше буден. Лощото е обаче че тъкмо едно ти се махне от главата и идва друго. Аз съм част от вечния спор за плюсовете и минусите от съжителството с домашни животни. Досега успявах да се справя с всички нападки и обвинения от страна на роднините ми и то най-вече от страна на неговата част, но днес не пропуснаха възможност да зачекнат темата наново. Сега разбира се поводът беше не бебетата а съпругът ми и че как сега трябвало да махнем любимците заради него. Едва ли не ме изкарват някаква небрежна майка и съпруга, която не се интересува от здравето на семейството си. Искам да ви кажа само че ако не беше този хайван, който гледам вече почти 6 години(кучето ми) сигурно нямаше да се спрявя с депресията и трудностите по пътя по който вървяхме. Имам куче и говорящ папагал и ако трябва съм честна не е лесно да се опрявям сега и с тях,но какво са ми виновни хайваните, какво сега вече постигнахме заветната цел и дай да им бием шута. Ами то не става така, това не е вещ, която да сложиш на полицата и да не се забелязва. А и взаимната ни привързаност е нещо, което не може да се пренебрегне току така. Та моята свекърва веднага щом влязах в стаята в болницата използва момента на слабост и веднага-докторът каза че трябва да махнете животните. Ей, този нашият доктор сигурно е телепат че да знае че имаме домашни любимци. Естествено,че тя не е пропуснала да го спомене и натърти. Направо ще ме побъркат тези хора. А аз съм се консултирала със специалисти и тяхното мнение е че определено няма да ми е лесно да огрея на всякъде, но съжителството ни с питомците няма да бъде вредно за нас или децата. Обаче никой от роднините ни не ме подкрепя и пак съм лошата и безотговорната снаха.
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #281 -: Февруари 27, 2009, 14:47:07 pm »
То хубава снаха има ли :oops: Каквото решите с половинката това е.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #282 -: Февруари 27, 2009, 15:07:18 pm »
За песчето - не знам, но паппагала не е хубаво да стои в едно помещение с децата. Ние също имахме Жако, та съм чела че ексрементите, прахоляка, пършинките и т.н. от пернатите биха моггли да са проблем за децата (белите дробове), да не говорим за шума от съжителството - нашия папагал беше много приказлив.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

    silvanchence

  • *****
  • 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #283 -: Февруари 27, 2009, 15:43:12 pm »
Да ви кажа, вчера пак бяхме на преглед при д-р Сигридов, доста време ни отдели и ни обяснява, в 17 г.с. едното бебче е 160 грама, второто е 163 грама,  :bori_002: :bori_015: .Добре се чустваме.

Благодаря ви за съветите за дрехи, вече много ми стягат дънките, трябва да си купя нещо в скоро време.
[/url[url=http://bg-mamma.com]


Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #284 -: Февруари 27, 2009, 15:54:22 pm »
Здрасти Евро, отдавна не сме се засичали. Да, съгласна съм с тебе, но аз съм взела всички предпазни мерки и всичко е възможно най-изолирано. Кучето не влиза в стаите, особено в спалната, а и е многхо послушен-изобщо не ми създава грижи, а що се отнася до Жакото, държим го в стая, където стоим най-малко и по скоро само преминаваме, за да нямам преки контакти сега с него. То душичката ми се сърди,  но избор има ли?! Гледам да е чисто и всеки ден чистя боклуците, които ми прави за да не се разнасят и в другите стаи. Даже миналата седмица се бях заканила и бях пуснала обява да го продавам и мъжът ми се нацупи, че не бил съгласен. Друг е въпросът че свекърва ми и съмишлениците й са против още от момента в който сме си ги взели и каквото и да е положение просто не ги устройва. Сега даже като не мога да излизам с кучето на разходка и ми се налага да разчитам на тях се чувствам адски бясна на себе си и на безпомощноста си, но няма как-още малко остава. Ти сигурно знаеш че тази порода папагали се приспособяват много трудно към всяка промяна и не мога просто да го дам за седмица две на някой защото ще се депресира и после какво да го правя-само до него ще ми е. Най-лошото е че в мен се борят тези две страни-да не им обръщам внимание на приказките и в същото време ме гризе съвеста,че може пък и да не съм напълно права. Просто нямам вариант в който да знам че някой ще се грижи добре за тях и да бъда напълно спокойна. Само човек, който има домашни любимци би ме разбрал как се чувствам, макар че сега с всичките тези събития покрай мен и аз вече не знам къде се намирам!
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #285 -: Февруари 27, 2009, 15:57:17 pm »
Бебе, направо си пророк за нашия доктор, че повечето мъжки ги прави, днес по спешност ходих ме при тукашната гинеколожка дето ми води ЖК защото получих леко течение и се притесних, но то не било сташно изписахами гиназол крем, и тогава помолих гинеколожката да види бебоците на видеозона че то сърце не трае до 04.03 докато идем на Плевен и така за сега имаме един мъж, една мома и един в неизвесност :lol:, но според гинеколожката третия и той е мъж, но не се даде да го видим, така че остава да се покаже на док в Плевен иначе бебоците са добре еднакви са и си отговарят на седмиците 18 г.с.
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #286 -: Февруари 27, 2009, 17:21:05 pm »
Вали:lol: ще чакаме до другата седмица д-р Емин да потвърди колко чифта розови и колко сини пантофки ще имате. Важното е, че растат еднакви и си отговарят на седмиците!
Силванче, много се радвам, че и твоите мъници се развиват идеално :)
Бо, разбирам те как се чувстваш за любимите животинчета. Познавам много семейства с котки, които си влизат в стаята на децата и няма никакви проблеми с алергии или белодробни болести. За пернати не знам - нямам приятели с такива, но пък съм виждала какво хвърчи около клетката. Мисля си. че доколкото животните нямат достъп до бебетата, не би трябвало да има проблем, а и няма как да създадем стерилна среда. Каквото и да решите, решението си е ваше - на теб и мъжа ти, а не на роднините. Не го мисли сега, че много ще ти дойде :balk_21:


*
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #287 -: Февруари 27, 2009, 21:54:56 pm »
Здравей бебе 2009, ами то ако си зависи от мен, аз съм взела решение, но този психически тормоз където ми се упражнява е много неприятен. Въпреки всичко смятам да стискам зъби и да рискувам поне на първо време. Що се отнася до вредите, бях на специални консултации с един специалист алерголог, който ме убеди че вероятността да се разболееш без домашни животни дори е по-голяма от това да съжителстваш с тях като спазваш неоходимата хигиена разбира се. Но като постоянно те чоплят на тази тема...., но стига толкова съм ви занимавала с моите глупави проблеми. Много се радвам,че новините за вас са все хубави и че бебчетата растат и се развиват и до срещата ви с тях остава все по-кратко време. Незнам дали ще мога да пиша, когато най-накрая дойде и нашето време, но се надявам всичко с вас да продължава да е все така добре. Стискам палци и вие да успеете да устискате поне до деветия месец пък ако е повече и по-добре. Аз все си мислих,че няма да успея да се добера до тук, но ето че вече сме почти на финала и ни делят броени дни от големия ден. Във вторник саъм на консултации и тогава ще определим и конкретната дата за секциото. Ще ви пиша за повече подробности веднага щом разбера. А що се отнася до цвета на гащите ви, то да са живи и здрави мъниците, другото е абсолютно без значение-те пак ще са си най-хубавите за мама!  :wink:
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #288 -: Март 01, 2009, 13:17:04 pm »
Честита Баба Марта, момичета :) Да сте живи и здрави всички и бебчетата ви и любимите ви хора!


*
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #289 -: Март 04, 2009, 11:30:45 am »
Ето ни и нас, другата седмица(живот и здраве) влизаме в болницата за наблюдение и когато док прецени ще си минем и ние реда! Сега се надявам татенцето ни да го изпишат до тогава за да може да се порадва и той на малките мъже. Все пак той ще ги види дори преди мен, защото аз ще съм в упойка. Надявам се всичко да мине добре и да нямаме усложнения. Моля се да са достатъчно развити и да прескочим кувеозите и живот и здраве след седмица да ни изпишат! Стискам палци на всички и ви пожелавам лека и безпроблемна бременност и много здрави и кротки бебенца!
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #290 -: Март 04, 2009, 11:34:05 am »
Значи дойде и твоето време   :D Дай Боже на всяка една от нас да стигне до 38-ма г.с. Пожелавам ти безпроблемно раждане, здрави и силни дечица и бързо възстановяване след това.
А секциото не е ли с местна упойка?

Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #291 -: Март 04, 2009, 11:46:38 am »
Секциото е със спинална /подобно на епидурална/ или обща упойка.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #292 -: Март 04, 2009, 11:49:28 am »
Бо, трябва да прескочите кувьоза - 38-ма седмица си е отлично постижение :) Всичко ще е наред -съвсем скоро ще се гушкате с малките мъже. Стискам палци и тати да се оправя бързо :crossfingers:
Златулка, може и с двете упойки, а лично бих предпочела пълна, че каквато съм страхла - не искам да чувам какво правят и какво става  :oops: Присъдениявам се към теб - Дай Боже наистина всички стигнем до 38г.с. и родим големи здрави бебчета!


*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #293 -: Март 04, 2009, 11:56:00 am »
Секциото е със спинална /подобно на епидурална/ или обща упойка.
Да, де. Това имах предвид, макар и казано неточно. При този вид упойка си си в съзнание, нали? Аз затова питах понеже Бо е писала, че таткото ще ги види пръв, но явно тя ще е с пълна упойка.

Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #294 -: Март 04, 2009, 11:57:56 am »
при общата /пълна упойка/ не си в съзнание.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #295 -: Март 04, 2009, 12:36:02 pm »
Бо, леко да мине за всички ви! Ти си герой, устиска до 37ма седмица.  :D
Аз май няма да издържа още дълго, днес на записа на тонове пак се отчетоха много силни контракции, при това регулярни. Ще видим утре какво ще каже д-р Сигридов...  :?

Някой да има новини за Крем?
  09.11.2007
*
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #296 -: Март 04, 2009, 17:22:29 pm »
Ами във ВМИ Пловдив секциото се практикува само с пълна упойка,макар че дори да имах избор не бих се съгласила на епидурална. Що се отнася до кувеозите, то това зависело от това дали ще са със спонтанно дишане и лекарката ми обясни,че понякога ги ползвали само за топлина, понеже бебчетата са много малки. За сега се очертаваме да сме окло 2.300кг, което ми изглежда много малко, но няма как-колкото толкова!
Жабче, и аз си мислих като тебе ако си спомняш допреди няколко седмици, но няколко дни бях на мускулно но шпа и се поразминахме. Мисля,че сега е важно да почиваш много, почти не ставай от леглото!Аз пиех магнерот -3х2 и но шпа 3х2,а после го намалих на 3х1. Дано и ти да си като мен и да прескочиш този период благополучно! Що се отнася до контракциите, ами те са си нещо нормално и чак вече гледам да не им обръщам голямо внимание. Веднага щом усетя това неприятно чувство взимам но шпа и магнерот и ме облекчава. Консултирай се с твоя доктор какво можеш да приемаш за да се направи всичко възможно да изкараш колкото се може повече. Най-важното е да вярваш! Все пак стигнахме до тук, малко остава-дръж се още няколко седмици!
*
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #297 -: Март 04, 2009, 17:28:52 pm »
Понякога въпреки лежането и всички лекарства бебетата сами си решават да излизат.Божа работа е така,че Жабче колкото толкова всичко ще е наред.
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #298 -: Март 04, 2009, 17:35:29 pm »
Очаквам с вас хубавите новини, мамчета. Стискайте колкото се може повече, както е казал Мечо Пух: Колкото повече, толкова повече.  :wink:
Аз раждах със спинална упойка, и не съжалявам. Изживяването е уникално, да си в съзнание, когато се раждат бебетата, и да ги видиш първи.
Бо, браво на теб, че издържа до тук. Всичко ще е наред с мъжлетата ти, ще видиш.
Жабче, и ти се дръж, има време за срещата.  :D Стискам палци!


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: Близнашка тема - 5
« Отговор #299 -: Март 04, 2009, 18:29:00 pm »
Бо стискам палци  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: , всичко ще мине добре.
И аз да се отчета днес бяхме при док в Плевен имаме си 2 моми по 221гр и 225гр. и един мъж 218гр. :bori_007: :bori_007: :bori_004: добре са, развиват се нормално според гестационната семица.