0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #560 -: Септември 21, 2010, 13:27:54 pm »
здравейте
Да се включа и аз
Преди около месец и на мъжа ми поставиха тази диагноза /знам че не е диагноза но не знам как да го нарека/ четох много направо откачих рева чета рева чета и така
Само не намерих информация за средставата които са необходими за изследвания някой може ли да ми даде информация?
Не сме особено заможни и това е проблем. Нима всички които пишат по тези форуми и са минали по този път нямат такъв проблем а онези които не разполагат с тези средства се отказват???
Аз няма да се откажа но се отчайвам. Интересува ме колко струват всички тези изследвания преди да стигнем до фонда. искаме своето бебе и ще направим всичко възможно да го получим, просто искам да знам какво следва за да се подготвим психически и финансово.
За момента знаем че ФСХ и ЛХ са 2-3 пъти над нормата, но не знам това много ли е лошо?
Благодаря на всички предварително!
Като не знаеш какво да кажеш - млъкни!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #561 -: Септември 21, 2010, 14:28:56 pm »
Mechtatelka ,
 макар да си обърнала посланието си към жените във форума, ще ти отговоря и аз.
За съжаление пътят към намирането на проблема и респективно намирането на решение е нелек и да, доста често пъти относително скъп. Обхватът на хормоналните изследвания, микробиологичните и генетични изследвания зависи от лекаря, поел случая.
  В моя случай нещата стоят така: за прегледи при специалист, неработещ с НЗОК - около 200лв за целия период (всеки преглед е от 30 до 45лв); за изследвания на еякулат и кръвни изследвания - около 300лв; за PESA/TESE операция и последвало замразяване на откритите сперматозоиди - около 1000лв....
  Знам, че сега все още всичко е много объркано и напрежението е огромно,но ще си позволя да дам съвет - не се панирайте и не си мислете, че всичко е непосилно скъпо. Ще се намери начин, сигурен съм. Въоръжете се с търпение и нерви - пътят, няма какво да се лъжем е нелек и дълъг. Но, това е много важно, АЗООСПЕРМИА не означава, че не можеш да си биологичен родител на детето си - аз съм едно от доказателствата... Така че горе главата и действайте.
 Успех!   
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #562 -: Септември 21, 2010, 14:45:24 pm »
Mechtatelka ,
 ... АЗООСПЕРМИА не означава, че не можеш да си биологичен родител на детето си - аз съм едно от доказателствата... Така че горе главата и действайте.
 Успех!   

 :good_post:

Трудно е, скъпо е, но това ни се е паднало. Изследванията и прегледите не се правят всичко на едно, според възможностите. Направете си диагностичен път и една по една отмятате причините. Скоростта ви ще е различна, според възможностите.
Понеже нашите изследвания сме ги правили сравнително отдавна, сумите няма да са актуални. Веднъж даваш 30 за преглед, после 70 за спермограма,150 за генетични така и не се е наложило да изчислим общо сумата, просто постепенно сме ги давали парите.
Вискоките нива на ФСХ и ЛХ показват, че сперматогенезата е затормозена.
Всички тук те разбираме за притесненията. Споделяй спокойно.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #563 -: Септември 21, 2010, 15:09:29 pm »
Благодаря Ви
Всичко е гадно и трудно но трябва да се намери начин
така е но още не мога да го асимилирам
 
Redmir,  посланието е към жените защото са повече приемам съвети от всички Благодаря че се включвате! Това което ти си писъл ме разплака /днес го четох/ но ми даде и надежда. Радвам се за вас и дано всички го изживеем.
Добре че има хора да споделят и да ти дават вяра иначе сами сме заникаде.........

Като не знаеш какво да кажеш - млъкни!
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #564 -: Септември 21, 2010, 16:18:59 pm »
Mechtatelka, за да спестите парички, време и нерви не се лутайте по много специалисти, клиники, не правете излишни спермограми и изследвания. След като е открито, че ФСХ и ЛХ не са в норма, значи там е разковничето. Не знам до сега какви специалисти са ви консултирали, но според мен ви е нужен ендокринолог- андролог. Можеш да ни споделиш от къде сте минали и до къде сте стигнали, нито един сперматозоид ли не е открит ? Къде сте правили спермограми и колко..Ще ти споделим цялата информация, която имаме, за по-ниски цени на изследванията и медикаментите, въобще всички възможности.. За фонда ви трябват единични бройки сперматозоиди.
С теб сме  :bighug:
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #565 -: Септември 21, 2010, 16:33:32 pm »
Все още през нищо не сме минали имаме 2 спермограми обикновенни в Русе не знам дали има някоя бройка ....... Хормони също в Русе и сега резултатите са в София при д-р Кацаров. Друг лекар от Русе ги занесе за консултация чакаме отговор и вече ние ще ходим до София Надявам се при спермограма в клиника по стерилитет с центрофуга и не знам още какво да се намери някоя заблудена бройка. Тук в Русе е губене на време а дори няма и специялисти.
Лошото е че за всеки преглед трябва да се бяга до София а това са доста километри!
Като не знаеш какво да кажеш - млъкни!
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #566 -: Септември 21, 2010, 17:01:22 pm »
Горе главата, за съжаление личния ми опит говори, че "лечение" няма. Аз бих (и така и направихме, най-накрая), се насочила директно към подаване на документи за Фонда, през добра клиника (може би Варна ще ви е по-близо, АГ-6 там е с много добра репутация). За целта ще ви трябват 2 разширени спермограми с тези показатели. И напред към ИКСИ, та било то и с PESA/TESA в комплект.
Наистина са нужни финанси, но не е чак толкова страшно с първоначалните изследвания. Затова е и важно да намерите качествена клиника - да не е от тези, дето при такава диагноза ще ви насочат първо и към няколко инсеминации, да не е без хич.
Успех, споделяй си на воля!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #567 -: Септември 21, 2010, 20:41:41 pm »
Mechtatelka , моят съвет е да действате на етапи.
Първият ви етап е да се установи дали има единични сперматозоиди. Както и по-нагоре съм писала, това е важно от диагностична гледна точка и показва дали има обструкция.
Ако можеш да получиш информация от лабораторията в Русе, също ще ти е от полза как обработват материала.
За да пестиш средства от пътни, можеш да се консултираш за необходимите изследвания и да носиш на прегледа готови резултати. Така правихме ние, хем докторът има по-пълна картина.
Благодарение на д-р Даскалова и пътят, който тя ни начерта, ние отидохме на консултация при д-р Кацаров с всички изследвания генетични, каквото се сетиш. Оставаше само да се направи биопсия и той се зае с това. Така си спестихме поне три, четири ходения до София.
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #568 -: Септември 21, 2010, 21:05:10 pm »
хей момичета,горе главата знайте че тази диагноза не означава че няма да имате деца,аз съм един от стотиците примери,наистина пътят е дълаг и трънлив,но имаите вяра и надежда.
При нас нещата бяха следните,нито един сперматозоид в еяколата,след биопсия направна при Кацаров ни намериха 5 милиона сперматозоиди,замразихме ги и след година направихме икси при Стаменов,с положителен резултат радваме се на нашия малък син Божидар.
Стискам ви палци и горе главата :balk_103:
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #569 -: Септември 22, 2010, 00:31:34 am »
lora 20 za6to 4ak sled godina.tolkova li vreme mina da vi odobrqt po fonda
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #570 -: Септември 23, 2010, 08:20:59 am »
здравейте
Радвам се за успелите това са добри новини и ми вдъхват надежда
Последния шамар който получихме е че фонда не финансира при азооспермия?? 8O
Това вярно ли е??
Миналите през фонда как успяхте??
Като не знаеш какво да кажеш - млъкни!
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #571 -: Септември 23, 2010, 08:32:08 am »
Mechtatelka , в тази тема е описано подробно какво финансира и какво не финансира Фонда:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=35459.0

малинка-капинка, моля пиши на кирилица или използвай кредор.


*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #572 -: Септември 23, 2010, 10:05:44 am »
Последния шамар който получихме е че фонда не финансира при азооспермия?? 8O
Това вярно ли е??
Миналите през фонда как успяхте??

Мечтателка, азооспермията е различни видове. Фондът финансира "обструктивна аzoospermia, при положение че са налице данни (клинични и хистологични) за наличие на достатъчна сперматогенеза". С други думи, вие още не знаете с какъв вид азооспермия сте, затова е необходимо да се направят допълнителни изследвания при партньора ти.

В другия случай, когато няма сперматогенеза и ще се ползват донорски сперматозоиди, фондът не би финансирал ин витро оплождане. Логично и медицински правилно ще е да се направят първо инсеминации при тебе с донорски сперматозоиди. И само ако те са неуспешни, ще можете да кандидатствате за финансиране по фонда.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #573 -: Септември 23, 2010, 10:34:35 am »
Много се надявам да не се налага да ползваме донор
А относно вида едва ли е обсруктивна, хормоните са висики но ни дадоха надежда че може и да се намери нещо при биопсия, страх ме е от нея но искам и по-бързо да минава........... :balk_146:
Като не знаеш какво да кажеш - млъкни!
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #574 -: Септември 23, 2010, 11:07:50 am »
Шансът да не се открият никакви бройки при биопсия е минимален, а и до колкото помня вие все още не сте пробвали в клиника по стерилитет да направите спермограма, Mechtatelka.
Ние подадохме документи с епикриза от пункция на тестисите, в която пишеше че са открити и живи сперматозоиди. И при необструктивна азооспермия има голям шанс да бъдат открити сперматозоиди чрез биопсия. Тогава с подобна епикриза бихте могли да кандидатствате пред фонда. Има двойки тук във форума, получили одобрение от фонда без биопсия, с необструктивна азооспермия, може би са представили предишни спермограми с единични бройки, нека споделят. Далеч сте от доносрките инсеминации.
Успех!
« Последна редакция: Септември 23, 2010, 11:15:05 am от Dolphin »
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #575 -: Септември 23, 2010, 11:26:06 am »
ДЕЛФИН
Благодаря за куража дано и ние имаме късмет
Като чуя донор и откачам  osi_12 искам наше!!!!
Дано и това което ми казаха за фонда не е вярно!
А за спермограма в клиника и дума не стана отсякоха биопсия и ще видим какво ще покаже сега това трябва и толкова никой не поиска първо генетични, още спермограми вече в клиника и нищо друго..
А може ли някой да сподели преди биопсия трябва ли нещо по-специфично да се прави??
Като не знаеш какво да кажеш - млъкни!
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #576 -: Септември 23, 2010, 13:06:06 pm »
Mechtatelka,
нищо не се прави предварително преди биопсия (освен обезкосмяване). Добре е да я направите при специалист като д-р Кацаров например.
Пишеш, че си от Русе. Читава спермограма най-близо можете да направите в Тутракан в МЦ на д-р Бойчев. Той работи съвместно с Надежда София и ще да ви бъде от полза.
Всички сме минали през емоциите, които те тресат в момента. С времето всичко ще се нареди!
 yahoo_17 :crossfingers: yahoo_17
« Последна редакция: Септември 23, 2010, 13:08:19 pm от Lucky »
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #577 -: Септември 23, 2010, 13:57:22 pm »
Здравейте момичета,извинявам се за въпроса ама има ли някоя от вас която е на възрасст над 35г.че мен и това ме притеснява.Както се протакат нещата по одобрение от фонда току виж сме закъснели от физиологична гледна точка вече.Вие правили ли сте си някакви изследвания или за сега се концетрирате върху проблема на мъжете.Споделети за да не се губи излишно време.И без това часовника тиктака неумолимо... 
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #578 -: Септември 23, 2010, 14:03:56 pm »
Ето темата, в която пишат момичетата над 35 http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=1&topic=42034.0
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #579 -: Септември 23, 2010, 15:01:12 pm »
lucky благодаря
Леко раждане ти желая :D
При д-р Кацаров ще ходим но още нямаме час. Чета че се чака при него но....
време има щом има и надежда
Като не знаеш какво да кажеш - млъкни!