0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #540 -: Юли 28, 2010, 14:08:42 pm »
забравих да кажа - при ехографията на тестисите, докторът  е казал на мъжа ми, че дори от тези инжекции да се вдигне тестостерона не значи, че ще се съживят и размърдат плувците му, а относно килограмите - не е сигурно, че само килограмите са виновни за ниския тестостерон  :?.

Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #541 -: Юли 28, 2010, 15:38:25 pm »
mecinka, естрогенът повишен ли му е?
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #542 -: Юли 28, 2010, 16:33:15 pm »
малинка-капинка ,
  първо - от постовете ти до момента си личи сериозно притеснение и обърканост. За това ще си позволя, като мъж, който не се притеснява да говори за проблема си, да ти кажа няколко неща:
 1-во: Мъжът ти трябва да си запише час и да бъде следен от един специалист. Едва ако има нужда да се търси второ мнение. Постоянно циркулиране из клиники,доктори, подход от рода - четох че, една ми каза... - не дават резултат. Доверете се на един човек и слушайте той какво ви казва.
 2-ро: Относно опериране от варикоцеле и клично картина след това - няма единно мнение дали след операция и поставена азооспермия като диагноза настъпва подобрение. В общия случай такова не се наблюдава и за това Кацаров не държи на нея.
 3-то: Преди биопсията се правят няколко изследвания, които могат да покажат проблем преди самата биопсия или да насочат лекаря към проблема. Първо - хормонална картина: ФСХ,ЛХ, тестостерон и още няколко. Следва микробиология-за наличие на бактериална инфекция, която да "мори" плувците. След това - генетично изследване за макар редки, но все пак възможни генетично заложени проблеми - изследването е за микроделации на Y-хромозомата.
 И така едва след този наръч от изследвания би следвало да се пристъпи към биопсията. Нейният резултат е най-меродавен и често се пристъпва директно към нея - и това се практикува - въпрос на подход.
 Аз минах по този път - изследване след изследване докато ми бе направена PESA/TESE манипулация, която даде резултат и още на мига бяха замразени сперматозоиди.
 Кандидатстване пред фонда става само с пълен комплект документи, изготвени от една от клиниките по стерилитет. Само там могат и знаят какво ще е необходимо за комисията. Годините на мъжа нямат значение, а само медицинската картина. За възрастовия фактор при жената - това вече го знаеш. Чака се около 6 месеца. Пари има осигурени до май 2011 година, но няма как да не се отпуснат пак, тъй като темата е с много силен обществен отзвук.
  И така - успокойте се! Нищо не е от днес за утре! Изчакайте спокойно развитието на нещата без да се пренапрягате излишно.... Успех и ако мога да съм полезен с нещо-казвайте! Тук съм, за да ви докажа, че азооспермия като диагноза не пречи да си биологичен родител!!!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #543 -: Юли 28, 2010, 16:38:03 pm »
mecinka,
  аз не съм 140кг, но не съм далеч от цифрата и при мен нивата на тестостерона бяха и са ниски. Но това не е най-решаващо. До колкото разбирам е правена микробиология (на еякулат) и е открита бактерия! Това е едно от задължителните изследвания и не мога да намеря логично обяснение как може да не бъде търсена връзка между този резултат и диагнозата азооспермия. Та това може и в немалко случаи е директна причина за това състояние. Задължително този проблем трябва да бъде изчистен преди да се продължава нататък!!!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #544 -: Юли 28, 2010, 16:55:55 pm »
вера, редмир, благодаря ви, не другите хормони са му в норма, само тестостеронът не е. тази бактерия не би ли трябвало точно тези уролози - андролози да я лекуват? не са при мене бележките, утре ще ги напиша, мисля че са 2-3 различни инферкции  :( май ще трябва и мъжкия доктор пак да сменяме...

Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #545 -: Юли 28, 2010, 16:59:03 pm »
мецинка пак забрави нещо, според всички лекари моят мечок като малък е преболедувал нещо без да се усетят родителите му, другата версия е като е боледувал много от сливици /даже му е оперирана два пъти третата/ да го е ударило там  :?

*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #546 -: Август 18, 2010, 15:24:54 pm »
Реших да се похваля, в тази темичка, която четях дълго време преди да се престраша да пиша.На 11-08-2010 се роди синчето ми Теодор. Желая успех на всички
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #547 -: Август 18, 2010, 21:59:58 pm »
Реших да се похваля, в тази темичка, която четях дълго време преди да се престраша да пиша.На 11-08-2010 се роди синчето ми Теодор. Желая успех на всички
Здравездравездравездравездравездраве и мноооооооого щастие! :lol:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #548 -: Август 18, 2010, 22:03:31 pm »
Браво много се радвам за вас  :balk_47: :balk_46: :balk_602: Да ви е живо и здраво момченцето, да расте умно и щастливо, да е гордостта на мама и тате!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #549 -: Август 19, 2010, 12:12:56 pm »
Прекрасна новина!!! Честито, много здраве и много поводи за усмивки!
 
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #550 -: Август 25, 2010, 10:42:12 am »
Честито Shanoar!Много здраве и щастие и мигове изпълнени с детски смях  :balk_5:
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #551 -: Август 29, 2010, 10:51:59 am »
Пак съм аз, прочетох малко от последната страница и искам да бъда полезна ако мога. Мецинка, моето мнение за нещата правени за мъжки фактор в Тина Киркова е следното:бягай по-бързо от там-андрологът с който работят Д-р Лазаров ни каза че нямаме шанс и то след биопсия, която е била направена кой знае как... Днес сме родители слава богу на едно малко момченце, което е заченато след направено TESA на баща му при Д-р Кацаров.Прегръщам ви всички и ви желая успех.
Благодаря за пожеланията
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #552 -: Август 29, 2010, 12:42:56 pm »
Благодарим ти за куража, shanoar ! Честито! Да прегърнеш прекрасното ви момченце от нас :)
Момичета, имате ли информация кои андролози правят PESA в България ?
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #553 -: Август 30, 2010, 08:41:51 am »
Здр на всички с подобен проблем-азооспермия.Явно при всеки случай д-р искат изследване на разл хормони за ориентация.На нас след преглед Кацаров ни каза че в случая ФСХ няма да е много от полза ако се изследва а Инхибин Бда видим как е.Въпреки това мъжа ми си направи ФСХ.Стойността му е 15.Някой знае ли какво значи това.А къде освен в София правят инхибин Б да ми кажете.Интересува ме в Шумен или Варна дали се прави.Много се радвам на всички които сте успели да се преборите и да станете родители вече.Колко вбеме ви отне от биопсията до одобрението от фонда...
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #554 -: Август 30, 2010, 10:36:05 am »
благодаря ви хора, че ви има! :) ние тръгнахме от тина киркова, но мецанчо там не сме го водили на мъжки лекар, сега сме в щерев, д-р симеонов ни прие в петък. даде ни големи надежди  :) сега ще направи микробиология и хламидии. миналата година в тина киркова му откриха разни бактерии, но  :( след това 2-ма лекари не считаха, че това е важно за резултата. д-р симеонов ни каза, че задължително тези бактерии трябва да ги утрепеме преди биопсия.  :wink: не сме се отказали, вярно че бяхме малко отчаяни...  :oops:  :D шаноар, благодаря, нещо координцията в тина киркова куца /и други неща куцат яко  :lol:/ докторката, която ни пое случая въобще не ни насочи към даден специалист, думите й бяха - с тази диагноза сте за донор, е опитайте ако искате нещо да го лекувате, но не давам големи шансове. и така тръгнахме тогава да му търсим лекар, кацаров го нямаше в българия в момента. това е лошото, че гинеколозите веднага отчайват хората  :? а ето, че има и хубави примери  :)

Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #555 -: Август 30, 2010, 10:57:04 am »
mecinka, така е наистина гинеколозите са доста крайни, дори в областите, непознати за тях. И ние слушахме такива неща. Дори моят квартален АГ много подробно обясни на мъжа ми как спермата му нямала оплодителна способност и той никога нямало да бъде баща. По нова година го видях този същия случайно в един детски магазин /търсих подарък за бебетата/ и се разтреперах от гнусота, гняв и радост, че е неук и нищо не позна  :D. Искаше ми се да му изкрещя много неща, но погнусата от него като личност и споменът за отвратителното му държание, при разчитането на спермограмата, ме спря.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #556 -: Август 30, 2010, 12:06:59 pm »
 mecinka,ние също бяхме в петък при доц.Симеонов и сигурно сме се засекли там. :wink:Напълно съм съгласна с тебе,че при проблеми със забременяването факторите са комплексни и трябва да се обръщаме към група от специалисти-андролози,ендокринолози,имунолози,генетици и др.,а не само към акушер-гинеколози,защото макар че се занимават с репродуктивни проблеми,не винаги са в час за останалите.Това съм го изпитала на собствен гръб.
От все сърце ти пожелавам успех!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #557 -: Август 30, 2010, 14:15:58 pm »
гинеколозите също не обясняват много много, тази от тина киркова даже не спомена, че има такъв специалист там! сега се вълнувам да постигнем даден резултат, но по принцип мисля, че освен да гониме една цел трябва и да се установи причината, за да може да се лекува /ако е възможно/.  :lol: още си нямам и едно меченце, но искам поне две.

*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #558 -: Август 30, 2010, 22:33:31 pm »
Здр на всички с подобен проблем-азооспермия.Явно при всеки случай д-р искат изследване на разл хормони за ориентация.На нас след преглед Кацаров ни каза че в случая ФСХ няма да е много от полза ако се изследва а Инхибин Бда видим как е.Въпреки това мъжа ми си направи ФСХ.Стойността му е 15.Някой знае ли какво значи това.А къде освен в София правят инхибин Б да ми кажете.Интересува ме в Шумен или Варна дали се прави.Много се радвам на всички които сте успели да се преборите и да станете родители вече.Колко вбеме ви отне от биопсията до одобрението от фонда...

Малинка - къпинка, опитайте във Варна за Инхибин Б в лаборатория Статус, доколкото знам сами не го правят, но имат сътрудничество с лаборатория от Германия и изпращат пробите там. За най-сигурно пробвай да им се обадиш по  телефона, за да не се разкарваш излишно - www.statuslab.com.
Иначе 15 за ФСХ, то зависи и от референтните стойности де, но сравнено със стандартните референции с горна граница около 12, мисля че изобщо не е зле. Ние сме с над 30. По принцип, когато няма производство на сперматозоиди, хипофизата получава сигнал и за да стимулира сперматогенезата произвежда ФСХ, ако пак не се произведат сперматозоиди - още се покачва ФСХ-то и така нагоре. Но не го разбирай като истинска граница - под 12 има, над 12 няма, по скоро е пропорционално - колкото е по-високо ФСХ, толкова по-слабо е производството на сперматозоиди. Поне аз така го разбирам де, нека ме поправят момичетата, ако те подвеждам.

Шаноар, честито!!!   :flower:Много се радвам за вас, да ви е живо и здраво момченцето! И да му народите братче или сестриче/та :wink::-)
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #559 -: Август 31, 2010, 23:57:49 pm »
Благодаря ти Есит.
Мецинка, в Т. Киркова нямат такъв специалист, просто работят с този лекар, който се намира в 20 п-ка-уточнявам за да се знае със сигурност.