0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #600 -: Октомври 16, 2010, 22:02:49 pm »
Радвам се, че покрай цялата суматоха намирам време да напиша тук, че на 15-ти на бял свят се появи дъщеричката ми....
  Майката и малката принцеса, която се роди цели 3,4 кг и 52см, се чувстват добре под всеотдайните грижи на екипа на клиника Щерев....
   Една битка, продължила близо 2 години, десетки тестове, треперене, пункции, чакане, пак треперене - завърши с така мечтания резултат.
 Благодаря на уникалния екип, работещ в клиниката, сбъднала мечтата ни - д-р Щерев. Благодаря на съдбата, че ме събра с толкова силен и целеустемен човек, като съпругата ми. Аз съм вече баща с поставена и доказана диагноза азооспермиа.
  Радвам се, че нещата станаха така, че поехме процедурата със собствени средства и сега губим реда си по фонда, макар че бяхме удобрени и получихме така мечтаното обаждане, което както се досещате ще даде шанс на още една двойка,защо не на една от този форум! Успех, дано сме им на късмет!
  Пиша всичко това, защото този форум изигра неподозирана за мен роля. Възможността да споделям, чета и обменям мисли със съпричастни хора ми даде немислим кураж, сила, спокойствие. Благодаря Ви на всички!
   Пожелавам искрено успех на всички Ви, защото страната ни се нуждае от децата ни. А и защото много добре знам какво изпитвате, какво мислите, как се чувствате при чакане за всеки нов резултат, за всяка процедура....
Горе главата и смело напред! Надежда има винаги, а моята история е едно от доказателствата!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #601 -: Октомври 17, 2010, 05:11:18 am »
Честито, тате!

Да ви е жива и здрава, да расте весело и игриво дете!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #602 -: Октомври 17, 2010, 10:21:08 am »
Честито Редмир, да ви е жива и здрава и много до ва радва :D
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #603 -: Октомври 17, 2010, 10:54:19 am »
Честита, първородна дъщеричка!
Да ви е жива и здрава, да расте умна и щастлива, да е гордостта на мама и на тати!
Благодарим ти за надеждата и куража,които ни даваш в тази нелека борба!Пътят е труден и наистина ни е необходима подкрепата и куража на тези,които са успели!Много често ми писва и си казвам "зарязвам и Форуми и всичко",но надеждата ми се завръща при мисълта,че има такива като вас,които са се борили и са успели.Още веднъж ви благодаря от все сърце,за подкрепата,за съветите,които ни давате и затова,че след като сте успели не забравяте Форума,а помагате на нас,които имаме голяма нужда от помощта ви.
Дай Боже всички да имаме твоя късмет и да постигнем мечтата си!Успех,момичета и момчета!!!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #604 -: Октомври 17, 2010, 15:40:40 pm »
4estito Redmir,4estito tatence.Da sa jivi i zdravi princeskata i maika i.Da izjiveete mnogo hubavi i valnuva6ti momenti zaedno i dai boje na vsi4ki 4aka6ti i nadqva6ti se tvoeto 6tastie. 
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #605 -: Октомври 17, 2010, 19:55:12 pm »
 :D :balk_46: osi_9 йеееее супер бравоооо, честитоооо  :D дай боже всекиму с тази диагноза да се похвали  :bori_013: да сте живи и здрави, да е много палава и много да я слушате  :wink:

*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #606 -: Октомври 17, 2010, 22:53:06 pm »
Честито! Да ви е жива и здрава, много да ви радва! :ballons:
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #607 -: Октомври 18, 2010, 08:40:10 am »
Честито и от мен!
Много радост да ви носи.

Пожелавам на всички тази радост!
Успех и повече такива новини в този форум!
Като не знаеш какво да кажеш - млъкни!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #608 -: Октомври 19, 2010, 09:11:30 am »
 Благодаря на всички ви! Искрено Ви пожелавам да Ви се връща, както се казва!!!
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #609 -: Октомври 20, 2010, 00:20:45 am »
Честито Редмир! Очите ми плувнаха от товята радост и мъдрост! Бъдете здрави!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #610 -: Октомври 22, 2010, 23:16:04 pm »
Честито Редмир и Сев сев, безкрайно се радвам за всеки който е успял в нелеката борба с тази диагноза.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #611 -: Октомври 23, 2010, 17:00:19 pm »
Благодаря  :D :D :D
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #612 -: Октомври 29, 2010, 16:37:18 pm »
Здравейте на всички. За два дни изчетох цялата тема и реших и аз да се включа. И така.... нз от каде да започна  :? С приятелят ми се опитваме да си имаме бебе от една година и нищо. Преди това аз направих аборт ( детето беше от него ) , не спонтанен а по мое желание. Преди няколко дни решихме че има някакъв проблем и отидохме на преглед в Варна , клиника Олимед . Назначиха му спермограма и се оказа че има Азооспермиа. Няма да изпадам в подробности как го приехме тъй като всички тук са наясно какъв шок е това. Имахме консултация пак в Олимед след диагнозата при доц. д-р Цветан Цветков , който е акушер-гинеколог. Той ни каза , че следващата ни стъпка трябва да бъде Биопсия на тестисите. Не стана въпрос за никакви други изследвания преди това , а вече като се установи от кой вид е Азооспермията тогава ще видим какво ще правим. При повечето от вас тук чета че има редица изследвания и честно казано мн мн мн се обърках вече :( . И също че никъде не прочетох името на въпростния доцент . В интернет намерих инфо. че е доста добър но само в статии и нз дали да не направим консултация и с този д-р Александров от АГ болницата във Варна. Но като чета тук биопсията е задължителна и няма как да я избегнем, за да се установи какъв е проблема и дали има сперматозоиди. Така...... написах по горе че бях бременна не за друго а защото явно преди той не е имал проблем. След това претърпя сериозна катастрофа(с риск за живота) и единственото ми обяснение е , че при многото операции се е случило нещо.......... Много ми е объркано , надявам се да ми помогнете със съвети и инфо. за реда на нещата.  :help1:
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #613 -: Октомври 29, 2010, 17:14:26 pm »
Keysi, при катастрофата бил ли е засегнат уро-гениталния тракт? Имал ли е възпаление в областта? Има случай, при който при операция по друг повод, лекарите засягат и семепроводите. За това питам.
Няма смисъл да обикаляте АГ специалисти. Трябва да търсите андролог.
Виждам, че спермограмата е от клиника по стерилитет, то важна задача ви е да получите информация от там, дали пробата е центрофугирана и дали след това е имало дори единични сперматозоиди.
Това е важно от диагностична гледна точка, за да се изясни дали може да има обструкция.
За изследванията, които може да направите вие и да отидете с тях при андролога, са полови хормони FSH, LH, testosteron.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #614 -: Октомври 29, 2010, 18:28:54 pm »
Операцията е над пъпа, т.е не , мисля че не е бил засегнат , но пък ако не е това причината не си го обяснявам с нищо друго. Извинявай но какво означава "пробата да е центруфогирана" още не съм много на ясно с нещата но не са ни казали за нищо такова. В понеделник ще се видим с др. Александров да направим още една спермограма. Когато говорих с него той беше много учуден че преди всичко е било наред а сега не е и малко ме успокои но ....
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #615 -: Октомври 30, 2010, 00:31:53 am »
Keysi, много вероятно е да е обструктивна азооспермията, нищо чудно няма, запушват се каналите. Преодолява се с PESA/TESE и последващо ИКСИ, но след като пуснете хормоните, които Вера е изброила ще имате по-голяма яснота каква е. Повторете спермограмата и при Александров, както сте решили. Подобна диагноза се поставя минимум след две спермограми и полово въздържание от 2 дни, но ви трябва и консултация с андролог, задължително.
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #616 -: Октомври 30, 2010, 11:37:23 am »
Keysi ,
 
  Една от причините за поява на азооспермиа е оперативна намеса, която от своя страна може да доведе до обструкция ( запушване) на каналите. Причинно-следствените връзки между мястото на операцията и обструкцията често пъти изглежда нелогична. Но се случва.
 Изследванията, които най-често се правят преди биопсията са: хормонални - те дават информация за това има ли запазен процес на сперматогенеза; микробиология на еякулат - да се провери да не би да има някаква бактерия или инфекция, която да "мори" плувците. Третият тип изследвания са генетични, но след като има успешно забременяване преди време, то при вас са по-скоро излишни. Биопсията ще даде директен отговор на това, дали има сперматозоиди и дали те могат да бъдат използвани за последващо ИКСИ, но няма да даде обяснение какъв точно процес тече, ако има такъв разбира се.
  Макар и недоказано, предполага се,че силният стрес също може да блокира процеса на сперматогенеза и да доведе до азооспермиа. Също така информирайте и представете на андролога всички лекарства, които партньорът ти е пил и приемал след инцидента, ако има такива разбира се.
  Пожелавам Ви успех. Не се побърквайте, точно сега е важно да запазите самообладание и да продължавате напред. Изход има и това далеч не е края.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #617 -: Ноември 18, 2010, 11:53:49 am »
Здравейте
Моля някой ако знае и ако може да ме даде малко надежда!!!!
Направихме биопсия резултат плачевен не е намерено нищо от първия материал резултати от частта която се изпраща в клиника за инвитро още не са готови - чакаме но в другата проба НИЩО
Има ли някой с такъв случай а после все пак да е намерен изход в задънената улица??? Няма запушване няма разширени вени а ФСХ в небесата - над 27
Всичко най-лошо на нас се случва бясна съм на съдбата как може така :x защо сме толкова злощастни
И това е .......кажете ми нещо  :(
Като не знаеш какво да кажеш - млъкни!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #618 -: Ноември 18, 2010, 15:59:13 pm »
Mechtatelka, никът ти е толкова показателен.
Продължавай да мечтаеш и да се бориш.
Има успели двойки разбира се! Дори при такива тревожни резултати като вашите.
Подозирам колко ти е трудно сега, но постепенно ще изкристализират няколко възможни решения при вас. Вие двамата заедно ще решите кое е вярното за вас.
На първо четене се сещам за поне 3 момичета, които имаха такива резултати и вече имат бебета, след икси тесе.
Макар и единични бяха открити сперматозоиди в тестикулярната тъкан.
ФСХ е високо и показва затормозена сперматогенеза, но не се предавай предварително!
Прочети назад темата, има и няколко стари.
Прегръщам те, защото знам каква болка е за вас това чакане!




Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #619 -: Ноември 18, 2010, 16:12:34 pm »
Благодаря vera не срещнах такива но ще се върна пак в темата
На всички са намерили а при нас казаха че НЯМА но в сряда след като излязат резултатите и от клиниката ще е най-сигурно. чудя се дали има смисъл от повторна биопсия :?
Като не знаеш какво да кажеш - млъкни!