0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #620 -: Ноември 18, 2010, 16:22:29 pm »
Смисъл има, когато сте психически и физически готови.
На нас веднага ни казаха, че има. Но това е защото азоосперимията в случая беше обструктивна. Т.е сперматогенезата беше запазена.
В някои случаи се открива в биопсичната тъкан, след внимателна обработка и оценка от ембриолог.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #621 -: Ноември 18, 2010, 17:10:57 pm »
Дано се намери изход друго за момента не мога да кажа колкото и да ми е болно друго не мога да направя освен да тая малка надежда
Като не знаеш какво да кажеш - млъкни!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #622 -: Ноември 20, 2010, 09:50:56 am »
Mechtatelka,
   колкото и да е трудно, наистина единствено остава да не се предаваш и да таиш надеждата... Не е лесно, знам! Струва ти се, че си ограбен, ощетен, без да знаеш защо, с какво си го заслужил...
   Изчакайте крайните резултати, а на нас ни остава да стискаме палци....
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #623 -: Ноември 22, 2010, 11:06:18 am »
Благодаря Редмир имам нужда от стиснати палци
и.... много си прав точно така се чувствам.....
Като не знаеш какво да кажеш - млъкни!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #624 -: Ноември 22, 2010, 13:13:24 pm »
Въпреки, че сме го преодолели продължавам да се чувствам така като си спомням. Не мога да намеря отговори на много въпроси. Болката трудно се притъпява, не се забравя.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #625 -: Ноември 29, 2010, 13:39:31 pm »
Здравейте на всички, аз съм нова във форума.Много често прочитам написаното, но до сега не съм писала.И накратко нашата история, преди година ни поставиха диагноза "АЗООСПЕРМИЯ".Предполагам знаете как е с тази диагноза.Правили сме генетични,които са ок, правихме биопсия.Цитирам резултата-Във всички семенни каналчета са намират много СПЕРМАТИДИ, свидетелство за активна сперматогенеза.Започна да пие витамини и други лекарства, за около пет месеца, поставяли сме няколко ампули прегнил, небидо.Преди вземането на тези лекарства, пуснахме тестостерон по преценка на уролога, резултата беше под минимума на референтните стойности. И тогава започнахме лечението с по горе изброените лекарства, безброй спермограми но без резултат.Ходихме на уролог в Пловдив през цялото време, докато не реших да отидем при Кацаров.Забравих да кажа, че няколко месеца след лечението пуснахме и другите хормони по мое настояване, те бяха в граници ,но са правени след прием на лекарствата и инжекциите.В София, Кацаров ни накара да изследваме на ново следните хормони:
    LH         1.9        U/l      1.7 - 8.6      ECLIA
    FSH         4.5        U/l      1.5 - 12.4      ECLIA
    FSH         4.5        U/l      1.5 - 12.4      ECLIA 
    Inhibin B         144.8        pg/ml      10 - 531      ELISA
на прегеледа ни каза, че имаме шансове 60% да имаме наше дете, за забременяване по естествен път каза 10% вероятност, изписа да пие"Клостилбегит" и "Фертил айд" за три месеца.От три месеца пие чай от "Бабини зъби" и "Магарешки бодил" и така известната "бърканица" с мед.Имаме час за 14 януари пир доктор Персенска.Колкото повече наближава този час, толкова повече ме свива корема.Преди да излезне тази азооспермия, започнах да ходя аз по доктори, като си мислех, че аз имам проблем.Пуснах и няколко изследвания, те бяха ок и като излезна спермограмата спрях с изследванията, проследявана ми е овулацията един месец и такава има.Виждам колко труден път ме чака, това не ме плаши а дали ще излезнат сперматозоиди при започване на ICSI, по точно дали ще има при биопсията намерени за оплождане.Извинявам се че стана дълго, моля дайте мнение.
Честито на всички които са успели да забременеят, пожелавам успех на всички които се борят с това предизвикателство в живота.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #626 -: Ноември 29, 2010, 14:23:54 pm »
nadejda80 , къде правихте биопсията и дали сте правили оперативна диагностика на канали?
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #627 -: Ноември 29, 2010, 14:29:21 pm »
Биопсията е правена в Пловдив при доктор Дечев, каза че изключва запушване на канали.
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #628 -: Ноември 29, 2010, 14:40:25 pm »
*Vera, какво точно имаш предвид под оперативна диагностика на канали?
nadejda80, ако каналите са проходими, то би трябвало след вкарване на тестостерона в норма да се открият сперматозоиди в еякулата. Къде сте правили спермограмите?Внимавайте много с терапиите, особено с хормоналните. Прекалено често могат да имат негативни последствия. Ние си изпатихме много!
Ако няма как да се следи броя чрез спермограми, то тогава поне хормоните да се пускат регулярно.
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #629 -: Ноември 29, 2010, 14:51:23 pm »
Спермограмата е правена в Медикус алфа, преди да отидем в София, беше последната и след започване на последните лекарства не е правена друга.Мисля да направим преди да отидем в София зя прегледа при Персенска, тогава ще е минало три месеца от приема на тези лекарства.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #630 -: Ноември 29, 2010, 14:52:40 pm »
При нас го правиха заедно с биопсията.
Питах, защото се дава шанс за спонтанно забременяване и оценка за каналите. Което е супер.
При положение, че ЛХ е ниско, мисля че няма да има проблем със стимулацията.
А ако мъжът ми беше по-словоохотлив, щях да обясня повече за оперативната диагностика.

nadejda80, направете я направо в Надежда, вероятно ще ви искат тяхна.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #631 -: Ноември 29, 2010, 15:00:02 pm »
да, знам, че там ще искат да направим спермограмата, но за успокоение мислех да направим и тука, притесняваме че са намерени сперматиди, дали изобщо ще има някога сперматозоиди 8O
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #632 -: Ноември 29, 2010, 15:11:46 pm »
Спермограмата е правена в Медикус алфа ...

да, знам, че там ще искат да направим спермограмата ...

Ако спермограмата е правена при мен, няма да е нужно да я повтарят в клиника Малинов.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #633 -: Ноември 29, 2010, 15:56:28 pm »
пропуснах този резултат
Свободен Тестостерон         0.287        nmol/l      0.236 - 0.68      calc.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #634 -: Декември 04, 2010, 22:12:35 pm »
Здравейте отново, доста време не съм ви писала , защото бяхме само в очакване на деня за биопсията. Е за голямо щастие резултатите са положителни, сперматозоиди има! Сега вече поне знаем какво следва , най-лошото (поне се надявам) мина. Следва да направим ICSI , но не знам какъв е точно реда на нещата . Другата седмица имаме час за консултация и може би ще ми стане по ясно. Знам че всички тук сте минавали или ви предстои да минете по този път и ще ви бъда много благодарна ако ме насочите а . Единия лекар казва "При вас няма проблеми при жената , има сперматозоиди, по-добре изчакайте за фонда (около 6-7 месеца)" Други пък казват че ако имаме възможност е по-добре да го направим веднага и не знам....... Забравих да ви кажа за биопсията , прави я доц. Хинев и резултатите ги прегледаха при Александров . И от двамата съм възхитена , много големи професионалисти. Това което ми направи изключително лошо впечатление беше медицинската сестра при Александров. След получените резултати тя трябваше да ни обясни от тук на татък какво следва, при което тя видимо изнервена ,явно очакваща да имаме нейните знания относно проблема ни се скара едва ли не и само ни насочваше към ценоразписа. Работата звучеше все едно ще си купуваме телевизор .........
      Май доста ви пописах :) надявам се да ме посъветвате какво става с тези фондове , много ли се чака и изобщо нещо по въпроса. Успех на всички .
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #635 -: Декември 04, 2010, 22:21:09 pm »
а и също относно ICSI единият вариант е при Александров а другият в Олимед където работят с фонда. За Александров знам какви са отзивите , не съм видяла някой да каже нещо лошо , но за Олимед не съм виждала коментари или аз съм ги пропуснала. Ако имате някакви наблюдения ще ви бъда благодарна.
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #636 -: Декември 05, 2010, 11:21:46 am »
Keysi, каквото и да изберете, имай предвид, че биопсията трябва да се направи в деня на твоята пункция, в същата клиника, тя да разполага с най-добрите ембриолози и опитен оператор. С тази диагноза не е като да даде мъжът еякулат и да му извлекат най-добрите сперматозоиди, не е като да можете да следите морфология, фрагментации и количество периодично.Аз не бих избрала Олимед. Фондът в момента работи доста бавно, но при всички положения не е лошо да подадете документи, независимо от избора ви, пък туко виж не ви се наложило да се възползвате от финансирането :) (ФАР работи и с много други клиники)
Успех!
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #637 -: Декември 05, 2010, 17:37:24 pm »
Keysi , Моят съвет е да си подадете документи по фонда, а ако имате финансовата възможност да направите един опит ICSI. Така или иначе нещата вървят доста бавно във фонда, не се знае дали и 6-7 месеца ще чакате или много повече. Ние също сме със мъжки фактор, имаме подадени документи за ин витро, но в момента обмисляме вариянта да пробваме един платен опит. Чудим се при Александров ли да бъде или в новата клиника на Козовки. Правили сме една спермограма при Александров, а с него така и не успяхме да се срещнем, говорихме само с Ани (една от сестрите, вероятно тази, на която и вие сте попаднали). Малко останахме разочаровани заради нищожното внимание, но го отдадохме на това, че имат много работа.
  Така и така вече имаш впечатления от Александров, ами пробвай пък, знае ли човек :) Ако опита ви е успешен, вие ще бъдете щастливи, а мястото ви във фонда ще е ощастливи друга жена. Ако недай си Боже, не стане, поне ще имате вече подадени документи и само ще чакате да ви се обадят.
Решението си е изцяло ваше, ние от форума само можем да изкажем мнение. Късмет миличка :)  :hug2:
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #638 -: Декември 05, 2010, 21:36:00 pm »
Keysi ,
  много хубава новина! Радвам се!
 Искам да попитам  защо при биопсията не замразихте част от откритите сперматозоиди?
 След добрия резултат от биопсията и ние бяхме изправени пред дилемата дали да чакаме фонда или да почнем сами. И избрахме второто. Ако имате възможност - моят съвет е да стартирате, като не пропуснете да дадете документи към фонда успоредно с това. Ако успеете от първия път с вашите средства, ще дадете шанс на друга двойка, която няма избор и чака само фонда ;)
  ИКСИ с материал взет непосредствено преди оплождането дава по-добри резултати, но изисква много професионално планиране и работа на екипа. Така че обмислете добре. Пожелавам Ви успех и скоро да ни зарадвате и с друга новина....
   Още веднъж успех, стискаме палци!!!!
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #639 -: Декември 06, 2010, 02:42:53 am »
redmir, до колкото разбрах, на мъжа на Keysi е правена TESE, извличат се сперматозоиди от подкожна тъкан /извинявам се ако бъркам, но аз това разбирам под биопсия/. Преживяемостта на тестикуларна тъкан след размразяване е изключително ниска и въобще не се препоръчва замразяване. Професионално планиране се изисква такова и каквото да ти правят TESE/ MESA/ PESA и без предстоящо ICSI- разлика няма никаква.
Kìyevame ulte Eywa ngahu.