0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #700 -: Септември 18, 2011, 09:23:23 am »
Здравейте,преди няколко дни правих контрола и резултатите са TSH-2.17  ref  0.27-5.50
FT4-17.85  ref 12-22, май най-накрая влязох в някакви нормални граници. Дано този месец инсето да е успешно osi_9. Моята доза е 1/2 от 25мг Еутирокс
*

    dess_dess

  • *****
  • 2333
  • станах двойна мама
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #701 -: Септември 18, 2011, 10:17:00 am »
krasavicataА ти какво пиеш?

Аз съм с Хипер функция на ЩЗ (никога не съм била в хипо) и съм на Пропицил?Тирозол! ;)


Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #702 -: Септември 19, 2011, 22:45:51 pm »
Здравейте ,момичета днес се свързах с д-р Начев и обсъдих ме резултатите.Доктора каза ,че малко са ниски но мога да започна стимулация а в последствие ще коригираме дозата.Благодаря Ви за подкрепата и успех на всички!
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #703 -: Септември 30, 2011, 15:34:52 pm »
Здравейте!
Приемам Еутирокс 50.Днес правих контрола и резултатите са ми следните:
FT4   22.22   pmol/L   11.50 - 22.70

TSH   1.51   mIU/ml   0.35-5.50
Как ви се струват резултатите и по -точно FT4 на горна граница?
*
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #704 -: Октомври 05, 2011, 14:06:31 pm »
Момичета,
доста съм объркана. Направих си изследвания ТСХ беше 0.75 в началото на септември, в клиника Щерев естествено казаха, че  е ниско за започване на стимулация и да се обадя на д-р Начев за корекция. Обаче, мен ме нямаще близо две седмици и на 25.09 пуснах за всеки случай оше едно изледване преди да му се обадя и резултата беше 7.04!!! Правя си изледванията винаги в една и съща лаборатория!!! Аз съм с Хашимото и никога не съм била с толкова високи стойности. Винаги до 2.10 съм стигала... Сега вече не знам какво да правя... Нови изследвания, да се обадя на д-р Начев, просто не знам...
*
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #705 -: Октомври 05, 2011, 14:29:10 pm »
stoeka, аз започнах стимулация с ТСХ 0.7 и процедурата ми беше успешна.
Пусни още едно изследване, може да става дума за грешка, особено ако не си променяла приема на левотироксин в тези три седмици.
*

    gergana :-)

  • *****
  • 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #706 -: Октомври 05, 2011, 15:08:56 pm »
Аз започнах стимулацията с 0.23 и процедурата e успешна.
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #707 -: Октомври 05, 2011, 19:06:24 pm »
Аз забременях с ТСХ 0.75 :)

*

    dess_dess

  • *****
  • 2333
  • станах двойна мама
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #708 -: Октомври 05, 2011, 21:50:30 pm »
Момичета, давате ми такава надежда като ви чета, чеееее летя направо :)) Моето ТСХ е 0,23 и ще започвам процедура, така се притеснявах заради това пусто ТСХ  :(


Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #709 -: Октомври 05, 2011, 22:50:17 pm »
Моето Тсх е 0,02,но в петък ми е пункцията,така че по спокойно и на мен Др.Начев ми каза започвай,а след положителния резултат ще му мислим и ще променим дозата :D
*
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #710 -: Октомври 07, 2011, 18:25:38 pm »
Моля,някой да ми помогне с мнение,много съм притеснена-имам два неуспешни опита инвитро,сега правим изследвания за предстоящ опит,НО резултатите ми на anti-TRO(MAT)са 257.7(+) при референтни стойности pos.>75.Зная че е свързано с щитовидната жлеза,но нищо повече.Кажете ми какво означава този резултат.Благодаря предварително.
« Последна редакция: Октомври 07, 2011, 18:42:04 pm от iinli_379_ »
*
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #711 -: Октомври 07, 2011, 20:23:40 pm »
Е повторих изследванията, ТСХ е 7.94, даже се е повишило! Начев ми препоръча да отида в София на преглед, така че на 13.10 съм там. Но е категоричен, че не мога да почна опит, е то си беше ясно... Само не разбирам как може да е такава стойността - нямам никакви оплаквания, пия си хормона, ехография - ОК, просто не знам...
*
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #712 -: Октомври 07, 2011, 20:27:33 pm »
iinli_379_ само Мат'а ли ти е повишен, другите хормони как са?Принципно ТАТ и МАТ са антитела и завишаването им говори за автоимунно заболяване, но виж как са и другите хормони на щитовидната и отиди при читав ендокринолог.

Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #713 -: Октомври 07, 2011, 23:02:14 pm »
Е повторих изследванията, ТСХ е 7.94, даже се е повишило! Начев ми препоръча да отида в София на преглед, така че на 13.10 съм там. Но е категоричен, че не мога да почна опит, е то си беше ясно... Само не разбирам как може да е такава стойността - нямам никакви оплаквания, пия си хормона, ехография - ОК, просто не знам...
stoeka71, най-вероятно ще трябва да се коригира дозата на Л-тироксина. Ти по колко взимаш в момента?
*
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #714 -: Октомври 08, 2011, 08:56:36 am »
(TSH)-16.63 реф.ст.(0.34-2.5)
(МАТ)-257   реф.ст.(pos.>75)
Благодаря magi ще пусна повторно тези изследвания,въпреки че не вярвам да има грешка+FT3,FT4.И ще ходя май на ендокринолог-може ли някой да ми препоръча добър ендокринолог в София.
*
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #715 -: Октомври 08, 2011, 09:23:51 am »
TSH 16.63 ли ти е?То е много високо и с тези стойности на МАТ, предполагам, че е Хашимото, но отиди на лекар аз препоръчвам д-р Начев в София, работи в ендокринологията на майчин дом и в Панацея има прегледи.Ако искаш телефон ще ти го пратя на лични.

*
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #716 -: Октомври 08, 2011, 15:15:50 pm »
Да,magi,ако може ми прати телефона на д-р Начев.Благодаря ти.А Хашимото лекува ли се?Има ли случаи на жени с тази болест да са направили успешно инвитро?
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #717 -: Октомври 08, 2011, 21:12:16 pm »
Да,magi,ако може ми прати телефона на д-р Начев.Благодаря ти.А Хашимото лекува ли се?Има ли случаи на жени с тази болест да са направили успешно инвитро?

Миличка, Хашимото е автоимунно заболяване на щитовидната жлеза. За да е успешно инвитрото е неоходимо да вкараш ТСХ хормона в граници, т.е. с подходящите лекарства да го направиш под 2,50. Д-р Начев е страхотен специалист, аз също се лекувам при него. Ако Маги не ти е пратила телефона още аз мога да ти го пусна на лични съобщения. Желая ти успех!



Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #718 -: Октомври 08, 2011, 21:19:26 pm »
Я ми обяснете и на мен към кой ендокринолог да се обърна в София. От провинцията съм, но имам една киста на щитовидната жлеза и ми е препоръчано тази киста да се изследва, дори да се направи биопсия. Не искам да я изследвам във Варна, предпочитам в София. Цял живот съм имала проблеми и със забременяването, и със износването, докато за първи път си изследвах ТСХ-то и разбрах, че е доста над допустимите стойности. Сега уж успявам да поддържам ТСХ около стойност 2, още нямам Хашимото, но с кой добър ендокринолог да се консултирам преди втория опит по фонда. Дайте ми съвет, ако трябва и на лични съобщения.
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #719 -: Октомври 10, 2011, 11:57:45 am »
Начев и Тодорова.