0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Бойкот на Щерев!
« -: Февруари 03, 2006, 10:54:02 am »
днес, в предаването на БНТ "Защо не", посветено на демографската криза, видният лекар, специалист по репродуктивна медицина, народен представител и собственик на клиника по репродуктивна медицина д-р Атанас Щерев, на предложението за организиране на Ден на репродуктивното здраве, което му беше отправено от представител на сдружение "Зачатие", отговори така:

"Ние всяка година честваме деня на непорочното зачатие, ще ви поканим да се присъедините към този ден!"

освен това, по повод шансовете на двойките с проблемно забременяване, видният специалист отсече публично в ефир, че едва 20% от тези всички 250,000 двойки имали шансове за дете. А причината да има стерилитет била, че жените правели аборти!

Дами и господа, които ползвате или възнамерявате да ползвате услугите на клиниката на този лекар,

ПОМИСЛЕТЕ СИ ОТНОВО ДАЛИ БИХТЕ ИСКАЛИ ДА БЪДЕТЕ ЛЕКУВАНИ ОТ СПЕЦИАЛИСТ С ПОДОБЕН МАНТАЛИТЕТ И ОТНОШЕНИЕ КЪМ ВАШИЯ ПРОБЛЕМ!

Помислете си отново, дали желаете да поверите мечтата и парите си в ръцете на този циничен и брутален човек, който на всичкото отгоре не вярва във възможността да ви помогне!

Аз ви призовавам към бойкот на клиниката на д-р Щерев! За него, двойките с проблемно забременяване в България са шепа смешници, които не заслужават публично внимание и добро отношение.
ОК, аз предлагам да го ударим там, където най-боли - по джоба!

Нека гласуваме с нашите портфейли ПРОТИВ това публично изразено отношение към нас и нашия проблем!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #1 -: Февруари 03, 2006, 10:59:13 am »
Jam, подкрепям призива ти! Възмутена съм от отношението му нас! Не му прави чест да се държи и говори така грозно, при условие, че от нас си изкарва парите! Бойкот!!
*

    Anonymous

Бойкот на Щерев!
« Отговор #2 -: Февруари 03, 2006, 11:05:57 am »
Прекалено комерсиална личност! Просто човек, а не доктор, който е забравил от кого си изкарва парите, които изглежда не му стигат, но е крайно време да разбере, че има и конкуренция, не е монополист!!! Вместо да плюе по Сдружението и сайта, както и по колегите си и да ръси глупост след глупост - нека се замисли, защо не се спряга неговото име, защо не е препоръчван?!
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #3 -: Февруари 03, 2006, 11:07:07 am »
Цифрата 270 000 стерилни двойки, която той е оспори, е публикувана в списание "Репродтуктивно здраве" във връзка с проучване на ООН през 2003 г. - изданието е на Българската Асоциация по Стерилитет и Репродуктивно Здраве (БАСРЗ), на която доц. Щерев доколкото знам е член при това активен !
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #4 -: Февруари 03, 2006, 11:11:07 am »
Аз съм ходила в клиниката. Отказах се. Лекарките са добри специалисти, но Щерев не струва. Политиката му е бързо-бръзо да се продават скъпи технологии.
За мен отдавна Щерев се държи странно.
Мисля, че единствената причина е страхът от конкуренция.
Което никак не му прави чест.
Не съм гледала предаването, но разбрах, че поведението му е било насочено против Зачатие.
А щом ни напада, значи се страхува.
А страхува ли се от нас, значи сме на прав път :lol:
ЩЕ УСПЕЕМ.
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #5 -: Февруари 03, 2006, 11:11:17 am »
Цитат на: StefiZ
И аз се присъединявам, но едва ли ще загуби много от мен, защото така или иначе никога не съм ходила в тази клиника и не възнамерявам да ходя :D
Тъпанар!!!

И аз също! Не успах да гледам предаването, защото нямам кабелна, но съм потресена от всичко, което прочетох!  :evil: Никога не бих отишла на това място да търся помощ!
*

    Ani4ka78

  • ***
  • 220
  • Моята принцеса
Бойкот на Щерев!
« Отговор #6 -: Февруари 03, 2006, 11:23:44 am »
Аз пък го гледах и съм напълно съгласна с вас момичета! Как може да има такива хора, не е истина!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #7 -: Февруари 03, 2006, 11:25:01 am »
Много грозно ми прозвуча това, което прочетох за неговото изказване. Като публична плесница върху надеждите на толкова много хора, които повече от всичко на света биха искали да станат родители!!Никой не е застрахован срещу проблема стерилитет и за това се учудвам, че именно лекар, работещ в тази област и положил Хипократова клетва, е казал такова нещо...Ами ако утре или след година този проблем засегне неговото семейство???
Бих могла само да кажа, че искрено се възхищавам на тези, които се борят да осъществят мечтата си - а каква по-хубава мечта от това да създадеш човешки живот, защото аз самата не съм сигурна дали ако открият и при мен някакъв проблем ще имам силите да се боря с години, за да стигна до успешен финал! :roll:
Така,че продължавайте и не се отказвайте - пожелавам успех на всички :!:  8)

Бойкот на Щерев!
« Отговор #8 -: Февруари 03, 2006, 11:27:05 am »
И аз се присъединявам към призива на jam. Ходила съм в  клиниката  и се отказах.
Житейски закон е:
Когато една врата се затваря,
друга се отваря пред нас.
Трагичното обаче е,
че човек гледа само към затворената врата
и не обръща внимание на отворената.
Бойкот на Щерев!
« Отговор #9 -: Февруари 03, 2006, 11:31:16 am »
Да го направим !!! БОЙКОТ!!!
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #10 -: Февруари 03, 2006, 11:31:58 am »
Подкрепям ви изцяло момичета, въпреки че никога не съм ходила в клиниката му нито имам намерение да ходя. :evil:
*

    borovinka

  • *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Re: Бойкот на Щерев!
« Отговор #11 -: Февруари 03, 2006, 11:32:18 am »
Цитат на: jam
...А причината да има стерилитет била, че жените правели аборти!


Това изказване на доц. Щерев беше много грозно, освен че не беше по темата за демографския срив, пък и не смятам, че е водещо и при другата тема - стерилитет.

Някой разбра ли какво всъщност предложи доц. Щерев за преодоляване на демографската криза? Щото ако почна работа на 5-6 места аз лично почти нищо няма да допринеса, въпреки образованието си, въпреки чуждите езици...
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #12 -: Февруари 03, 2006, 11:32:55 am »
Аз също се присъединявам към бойкота на клиниката му.
Не само, че въпросната личност се държа арогантно и цинично, но и през цялото време извърташе темата. Не му прави чест да се държи така. Това е просто абсурдно
Искам много силно да го заболи - в крайна сметка се храни от нашите пари.

Радвам се, че Марта Вачкова застана зад гърба на представителя на сдружението
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #13 -: Февруари 03, 2006, 11:38:27 am »
Джам, сериозно ли е казал всичко това? Всъщност защо ли се учудвам?
Имам щастието да не познавам лично тази персона, но съм чела доста отзиви за него от негови пациенти. Не особено бляскави отзиви...
Това ме и "предпази" от евентуално посещение на клиниката му, някак много ми замириса на печалбарство, безогледна наглост и лежане на стари лаври.
Като прочетох това , което вярвам гордо е оповестил днес, мисля че съм била много права в " задочната" преценка и съм си спестила много нерви, здраве и пари!

ПРИСЪЕДИНЯВАМ СЕ КЪМ ИДЕЯТА ЗА БОЙКОТА!

Лали, дано си права! Така или иначе не мисля, че някой от нас ще спре да се бори за реализирането на мечтата си, само защото нещастници като Щерев смятат,  че са хванали Мойсей за жезъла и имат право да правят  квалификации и да изчисляват мечтите на хората в %!

Г-н Щерев, ( извинявам се, но ми е трудно да Ви нарека "д-р", защото това не е просто занаят,от който текат парички в нечий джоб, а призвание, предполагащо огромна доза съпричастност и човещина!),
можете да бъдете сигурен, че сдружение "Зачатие" ще продължи да се бори за по-добра информираност на засегнатите от стерилитета двойки, за да може безогледното печалбарсто, грубиянщината и некадърността да отстъпят място най-после на професионализъм и коректност! И за да няма нужда да се говори за проблеми като демографски срив!
The impossible is often the untried [/i]
Бойкот на Щерев!
« Отговор #14 -: Февруари 03, 2006, 11:42:24 am »
подкрепа и от мен-аз съм писала-на основа на лични впечатления и мнение от гледаното нямам НИКАКВО намерение да ходя там :!:  :!:  :!: а и това че постоянно оспорваше данните и за него проблемните двойки са не повече от 200-230 хиляди и всичко отгоре било надути и завишено......е как пък навсякъде пише толкоз само той РАЗБИРАЧА откри грешката че е в нашия телевизор :?:  :!:  :?:  :twisted: за непорочното зачатие няма да коментирам-подигравателния му тон беше показателен.примерите дето ги дава все за други страни или за нашата ама ОТ ЕДНО ВРЕМЕ........а не към момента или в БЛИЗКО ВРЕМЕ.....също няма какво да се коментира........а опитите всячески да се отклони темата и да се говорят пълни глупости-бяха ясни и на марта,която се опитваше да го насочи по посока на темата за която уж е дошъл.много малък бил процента на причината за демографския срив от медицинска гледна точка-само 10%. имало и други като икономически и социални условия......и др.....и др....... е да,прав е човека ама за другите условия се пени бая време и примери даде а тия 10% ги отмина като влак малка гара....похвално за лекар и то в неговата област.ДАВАМ НЕГАТИВНИЯ СИ ВОТ ЗА ЩЕРЕВ С ДВЕ РЪЦЕ-АМАН ОТ СМЕШНИЦИ,КОМЕРСИАЛНИ ТИПОВЕ,РАЗБИРАЧИ И ЛИЦЕМЕРИ :!:  :twisted:
Хм ...
« Отговор #15 -: Февруари 03, 2006, 12:07:43 pm »
Доколкото си спомням в Дира имаше едно момиче, което е правило два опита ин-витро в клиниката му при положение, че имала доказан с цветна снимка хидросалпингс. Правете си изводите дали цялата процедура се прави, за успех и детенце като краен резултат, или за да се взимат парите на хората.

Едва ли някога ще ида в тази клиника, но ми писна навсякъде да чета за арогантни лекари-търгаши!  :evil:
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #16 -: Февруари 03, 2006, 12:16:43 pm »
Много правилно си спомняш, ето и самата тема.Е аз нямам думи....
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=probzab&Number=1945113271&page=0&view=collapsed&sb=5&part=
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #17 -: Февруари 03, 2006, 12:21:15 pm »
И ТУК ЩЕ ПОДКРЕПЯ JAM, И ЩЕ ПОМОЛЯ ВСИЧКИ МОМИЧЕТА КОИТО ПРАВЯТ ПРОЦЕДУРИ ПРИ НЕГО ДА СИ ПОМИСЛЯТ В ЧИИ РЪЦЕ СА СЕ ОСТАВИЛИ И НА КОГО ПОВЕРЯВАТ ПАРИТЕ СИ, И ЖИВОТА НА БЪДЕЩИТЕ ИМ ДЕЦА, А И СВОЯ СОБСТВЕН!!!!!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #18 -: Февруари 03, 2006, 13:15:06 pm »
И аз се присъединявам към бойкота! Щерев не е човек, ако въобще някога е бил!
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #19 -: Февруари 03, 2006, 13:19:38 pm »
абсолютно съм съгласна с това което каза Лали:

Цитат
"А щом ни напада, значи се страхува.
А страхува ли се от нас, значи сме на прав път  
ЩЕ УСПЕЕМ."


И заставам зад думите на Джам.
Цитат
"ОК, аз предлагам да го ударим там, където най-боли - по джоба!
Нека гласуваме с нашите портфейли ПРОТИВ това публично изразено отношение към нас и нашия проблем!"


Гледах предаването и според мен, откровенно личеше че бяга от темата за демографския срив, и целта му сякъш беше да НЕ говори по същество, прескачаше от тема в тема....
Защо ли? Ами нямам точно обяснение. Но си мисля че като е видял представителя на Зачатие, и като е разбрал че е адвокат... някък си като самоотбрана е решил да не навлиза в пряк диспут, да не би да му падне "рейтинга"...
И все гледаше да отвейва разговора в съвсем друга посока и да влиза в диалог с другите участници, но Не и с представителя на Зачатие.

Направо съм възмутена от циничния намек на Г-н Щерев да покани стерилни двойки да празнуваме заедно деня на непопочното зачатие. Той подиграва ли ни се или какво.....

Някък си вече съвсем се е самозабравил... и му е доста трудно да прикрива печалбарските си мераци.
Щом сам е избрал този път, дано да е наясно, конкуренция има, и ще го отвее...
Повече пациенти ще имат  клиниките, които работят заедно с двойките с нужния професионализъм и уважение!

Стелините двойки са хора с душа и сърце, а не поточна линия за правене на пари!!!
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"