0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Бойкот на Щерев!
« Отговор #240 -: Април 13, 2006, 15:16:19 pm »
Цитат на: kareliya
Я МИ КАЖЕТЕ ,АКО НЕ СИ ХОДИЛ НА ГИНЕКОЛОГ 6 ГОДИНИ, КОЙ Е ВИНОВЕН АКО ТИ СЕ Е ПОЯВИЛ ПРОБЛЕМ


понеже това ще предизвика всеобщо очудване, мога и аз да кажа за една известна скандална журналистка, която ми беше близка преди години като работехме заедно, че на 25 г. тогава, не беше стъпвала на гинеколог защото "нямала проблеми" :!:  :idea: и да ви кажа, доколкото я познавам, още не е отишла :D
*

    balmi

Бойкот на Щерев!
« Отговор #241 -: Април 13, 2006, 15:39:22 pm »
Цитат на: Anonymous

А сега като се разбере, че няма /но самия той само/ никаква успеваемост ще каже че затова се е отказал от програмата за безплодие. Но то неможе ем да си ВЕЛИК ПОЛИТИК ЕМ ЛЕКАР, да не работиш както трябва и да искаш успеваемост!


Относно успеваемостта е ясно,че я има !!!! Аз виждам пред кабинетите всеки път  бременни жени, забременели чрез АРТ в тази клиника и никой не може да ме убеди в противното. Не знам кога ходи в парламента, обаче в клиниката съм го виждала от много рано сутрин до много късно вечер. Засичала съм го и по различно време през деня. Лично нас веднъж ни прие в 23.30 и ни консултира до 24.00 дори и по-късно, прегледа ме на УЗ без дори да ни вземе една стотинка. Е Госте направи си сам извода, или ако не вярваш можеш лично да провериш, но не говори, че Щерев не си върши работота в клиниката.
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Бойкот на Щерев!
« Отговор #242 -: Април 13, 2006, 15:55:13 pm »
Темата пак се измести, всеки си гледа от неговата камбанария, ама някои си гледат само в пъпа, други пък успяват да породят стойностен обществен дебат и да са добре аргументирани...
Ето позицията на един лекар, общественик и радетел за свободен софтуер:
http://www.gatchev.info/blog/?p=270


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Бойкот на Щерев!
« Отговор #243 -: Април 13, 2006, 16:29:54 pm »
За да доизместя съвсем темата, само да припомня МОЯТА война с уролозите - трябваше една година да ги ръчкам, за да се усетят, че при мъжа ми има проблем. И после Щерев ще ми говори за профилактика. Ква профилактика, бе, братче, като с диагностицирането така са окуцяли всичките уролози... И после лечението било скъпо - ми, скъпо ще е, като се забавиха ЕДНА ГОДИНА с диагнозата...

Иначе - вярно е, че профилактиката никаква я няма. Ама поне диагностиката и лечението да бяха на ниво, маамустара!
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Бойкот на Щерев!
« Отговор #244 -: Април 13, 2006, 16:45:44 pm »
Мда, щеше да е много хубаво също, ако с профилактика се решаваха повечето проблеми. Мисля, че преди време бяхме обсъждали каква част от причините за стерилитет би могла да се повлияе от навременна и редовна профилактика.
Чудя се каква профилактика ще предложи Щерев за лошата морфология например :x
И аз съм с две ръце за профилактика, но не съм съгласна тя да е за сметка на лечението.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Бойкот на Щерев!
« Отговор #245 -: Април 13, 2006, 16:53:46 pm »
много ясно, че едното не трябва да е за сметка на другото. като гледам как са го погнали Щерев от всички посоки за това му изказване....

представям си как едно средностатистическо джи пи ще реагира на свой пациент, отишъл за направление за профилактичен преглед, щото е модерен и отговорен към здравето си човек.....разказ с неочакван край, или пък съвсем очакван :cry:
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Бойкот на Щерев!
« Отговор #246 -: Април 13, 2006, 17:19:13 pm »
ква профилактика бе, мили момичета!
според тазгодишния рамков договор, моето джипи, което не е гинеколог и няма нито стол, нито място в кабинета, нито стерилизатор, нито уреди, трябва да ми вземе проба за цитонамазка!!!
и женицата ме накара да се подпиша на листа за профилактичния преглед, че отказвам да ми бъде взета проба поради бременност. е, познайте кво става - в РЗОК й казали, че не фърфи и че жива-умряла, докрая на годината тя трябва да ми вземе проба за цитонамазка, иначе глоба! просто немам думи...
(за тези, които не знаят - цитонамазката веднъж годишно се счита профилактика (точната дума в случая е скрининг, не профилактика) на рака на маточната шийка).
това едно, като куриоз ви го казвам, хем специално за скрининга на рака на маточната шийка няма много възражения.

като цяло, сред научните среди има доста спорове относно ефикасността на парите, похарчени за скрининг и профилактика на раковите заболявания - защо? ами защото много малка част от тях могат да се хванат при профилактичен преглед - знаете кои са те, и не се изплащат разходите. тия дебати, разбира се, се водят в страни, където здравната система е поставена на наистина икономически релси и хората мерят ефективност на вложенията.
интересно, каква профилактика и ранно откриване ще ми прави Щерев на рака на панкреаса, например?

и изобщо, нека не изместваме темата с дебати за успеваемостта на клиниките, щото ще бия :) (Ели7, като даваш данни за 145 бременности за година, ако не посочиш от колко цикъла са - никва файда нема от тая цифра... статистически, де)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #247 -: Април 13, 2006, 20:54:53 pm »
ма никой не е казал че профилактиката ще е за сметка на лечението...ццц...не участвам повече в тази тема..."нема смисъл" ,както би казала Райнето...


тема за размисъл...1970 или малко по- рано на баба ми /лека и пръст / откриват раничка на шийката на матката.Предписано и е горене или каквото там е било тогава.Тя не отива...пращат и три или четири предупреждения и когат получава официален документ, че ще я глобят 2000лв / говоря самата истина / - отива ,но уви късно.Баба ми се самоуби - скочи от 8ми етаж - заради децата...

та хора, май има смисъл тая държава да се върне към неща,които е правила, а именно профилактика...не я дърпайте назад...МОЛЯ
*

    rally_g

  • ****
  • 959
  • Искам да бъда добра!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #248 -: Април 14, 2006, 00:38:12 am »
Стига с този негативизъм бе хора, моля ви!Не мога да разбера защо вечно се гледа кой какво и колко има, какви аптеки, клиники и т.н. и ако е добре, ако е успял - почти задължително му се лепва етикета - мошеник.  Не съм съгласна.  Аз пък се радвам на успелите хора:), опитвам се да не търся задължително под вола теле. А който има резерви спрямо клиниката на доцента - посещението там е абсолютно доброволно, решението - не ходете там.  Аз лично се отказах от нея, по лични съображения, не ми хареса подхода, но не съм тръгнала да ги оплювам за щяло и нещяло.  Само в подкрепа на момичетата по-горе, мен също ме прие за преглед-консултация късно вечерта - в 22:30ч. и не ми взе пари за прегледа, въпреки че ме гледа и на УЗ, при това, държа да подчертая, че не съм била в АРТ процедура в клинката му, не всеки би го направил.  Иначе цените там са си цифра, но това е друга тема.  За щастие, доц. Щерев вече има предостойна конкуренция, така че избор има.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

    Anonymous

Бойкот на Щерев!
« Отговор #249 -: Април 14, 2006, 08:13:54 am »
Цитат на: didon
ма никой не е казал че профилактиката ще е за сметка на лечението...ццц...не участвам повече в тази тема..."нема смисъл" ,както би казала Райнето...


Ама ... Щерев така каза - профилактика за сметка на лечението на онкоболните, защото те вече са обречени. Ти май не четеш, преди да пишеш. От такова "участие в темата" като твоето наистина нема смисъл.
Бойкот на Щерев!
« Отговор #250 -: Април 14, 2006, 10:50:28 am »
Цитат на: manhattan
представям си как едно средностатистическо джи пи ще реагира на свой пациент, отишъл за направление за профилактичен преглед, щото е модерен и отговорен към здравето си човек.....разказ с неочакван край, или пък съвсем очакван :cry:

Ами така си е, GP-тата имат ограничен брой направления. Моята до сега не ми е отказвала, но хич не й е приятно като ме види вече за кой ли път  :?

Цитат на: jam
ква профилактика бе, мили момичета!
според тазгодишния рамков договор, моето джипи, което не е гинеколог и няма нито стол, нито място в кабинета, нито стерилизатор, нито уреди, трябва да ми вземе проба за цитонамазка!!!

И моята не е гинеколог и няма подобно оборудване в кабинета. Абе от къде на къде неспециалист ще прави такова излседване. И аз бих се подписала, че не искам, ама моята май не напъва особено да ми взема цитонамазка като гледам. Май повечето си отчитат, че са го направили на хартия, до колкото подразбирам от тук-от там  :wink:
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #251 -: Април 14, 2006, 10:57:02 am »
Моята лична лекарка ми съобщи за цитонамазката като ходих да си искам направление за гинеколог, за да ми пусне пък той съответно хормони. Казах на гинеколожката /тя по принцип е много разбрана/ и жената ми взе проба. Така че съм се отчела  :wink:
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



Бойкот на Щерев!
« Отговор #252 -: Април 14, 2006, 10:57:31 am »
Хъх, мацки - изненадвате ме... Моята Джипка ми каза, че това за цитонамазката било отпаднало от задължителната профилактика, като ходих да й искам направление за Гинката. Пък може да е решила да пише, че уж съм минала, ма знам ли  :?:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Бойкот на Щерев!
« Отговор #253 -: Април 14, 2006, 16:05:07 pm »
Цитат на: didon
ма никой не е казал че профилактиката ще е за сметка на лечението...


Дидонче, точно това е казал човека!
днес гледах сутрешния блок на БиТиВи - имаше участие на две онкоболни жени от асоциацията на онкоболните. те прочетоха извадка от стенограмата на срещата в Перник, когато Щерев е направил въпросното изявление.
та той казва така: "Онкоболните трябва да си кажат - аз имам деца, роднини и близки. по-добре е парите да отидат за тяхната профилактика, а не за моето лечение, за да не им се случи на тях това, което се случи на мен".

жената коментира, че това е чудовищно - да противопоставяш пряко болния на семейството му и да изкарваш, че едва ли не нещата стоят така - или той или те. защото точно това казва Щерев.
само че, профилактиката, за съжаление, не дава никому гаранция, че няма да му се случи същото... то ако беше така, нямаше да има онкоболни по света изобщо!

истината е, че Щерев се оака много здраво с това изказване и във всяка цивилизована страна щеше да му се наложи да си подаде оставката от политическите постове, които заема.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    rally_g

  • ****
  • 959
  • Искам да бъда добра!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #254 -: Април 14, 2006, 17:53:04 pm »
[quote="jam
та той казва така: "Онкоболните трябва да си кажат - аз имам деца, роднини и близки. по-добре е парите да отидат за тяхната профилактика, а не за моето лечение, за да не им се случи на тях това, което се случи на мен".

Ако действително това са били думите на Щерев, оттеглям си предходните изявления, че не имал предвид, да се оставят вече заболелите на произвола и че това е били журналистическа трактовка.
Не съм гледала сутрешния блок на БТВ, но това е ужасно:(
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
Бойкот на Щерев!
« Отговор #255 -: Април 14, 2006, 18:12:07 pm »
Като гледах предаването се възмутих толкова много от думите на "Господина"както го нарече жената .Как може тези изказвания да ги направи лекар и то такъв който създава живот ,просто нямам думи да изкажа възмущението си.
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #256 -: Април 14, 2006, 20:00:13 pm »
Тази вечер в емисята новини от 20,00 часа по БТВ. Крадецът вика дръжте крадеца!!!! Разказано на кратко Щерев разказваше как една ампула от лекарство за онкоболните (не разбрах точно кое) струва тук в България 750 евро  8O  а в Турция 150 евро. Трябвало да бъде пресечена тази корупция и спекулация. На въпроса на журналистите кои са фирмите и аптеките, и дали може да каже имена той е отказал да отговори. Е това не напомня ли на случая с нас жените с проблемно забременяване и борещите със стерилитет? Не е ли същият случай с аптеката която той има и изкупуването на лекарства директно от фирмите вносители? Няма ли най-накрая някой да спре този човек който тараши пред очите на цялата страна толкова много болни хора. Не визирам само нас!!!! Огорчена съм дълбоко и ядосана!!!  :evil:  :evil:  :evil:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
ivf
« Отговор #257 -: Април 19, 2006, 23:05:19 pm »
Здравей те
Стресната съм. Аз съм нова в тези проблеми но бързо навлизам
С2 запушени тръби , сраствания и тазова болест.Насочвам се към инвитро и сега като чета ме побиват тръпки.Това е нашата мечта нашето неоспоримо чувство да си жена и някой да се гаври с нас така.Не мога да проумея че има такива хора -доктори.
Незнам какво да кажа защото при тези случващи се идиотщини загубвам дар слово.
момичета някоя от вас можели да ми каже поне 3 положителни мнения за някоя клиника или поне да ме насочите.Разбирам че всичко все пак е относително но все пак.
Благодаря ви и подкрепям БОЙКОТА.
p.s Ако сте слушали наскоро същият каза че онкоболните не се нуждаят от допълнителни лекарства защото са били обречени.
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #258 -: Април 20, 2006, 09:51:43 am »
Мило момиченце, вземи прочети всичко от началото до края ако искаш да си адекватна по темата. И не приемай всичко за 100% истина. Тук нещата на моменти се изкривяват от тенденциозни и лични отношеня и  мнения. Успех!
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!