0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Бойкот на Щерев!
« -: Февруари 03, 2006, 10:54:02 am »
днес, в предаването на БНТ "Защо не", посветено на демографската криза, видният лекар, специалист по репродуктивна медицина, народен представител и собственик на клиника по репродуктивна медицина д-р Атанас Щерев, на предложението за организиране на Ден на репродуктивното здраве, което му беше отправено от представител на сдружение "Зачатие", отговори така:

"Ние всяка година честваме деня на непорочното зачатие, ще ви поканим да се присъедините към този ден!"

освен това, по повод шансовете на двойките с проблемно забременяване, видният специалист отсече публично в ефир, че едва 20% от тези всички 250,000 двойки имали шансове за дете. А причината да има стерилитет била, че жените правели аборти!

Дами и господа, които ползвате или възнамерявате да ползвате услугите на клиниката на този лекар,

ПОМИСЛЕТЕ СИ ОТНОВО ДАЛИ БИХТЕ ИСКАЛИ ДА БЪДЕТЕ ЛЕКУВАНИ ОТ СПЕЦИАЛИСТ С ПОДОБЕН МАНТАЛИТЕТ И ОТНОШЕНИЕ КЪМ ВАШИЯ ПРОБЛЕМ!

Помислете си отново, дали желаете да поверите мечтата и парите си в ръцете на този циничен и брутален човек, който на всичкото отгоре не вярва във възможността да ви помогне!

Аз ви призовавам към бойкот на клиниката на д-р Щерев! За него, двойките с проблемно забременяване в България са шепа смешници, които не заслужават публично внимание и добро отношение.
ОК, аз предлагам да го ударим там, където най-боли - по джоба!

Нека гласуваме с нашите портфейли ПРОТИВ това публично изразено отношение към нас и нашия проблем!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #1 -: Февруари 03, 2006, 10:59:13 am »
Jam, подкрепям призива ти! Възмутена съм от отношението му нас! Не му прави чест да се държи и говори така грозно, при условие, че от нас си изкарва парите! Бойкот!!
*

    Anonymous

Бойкот на Щерев!
« Отговор #2 -: Февруари 03, 2006, 11:05:57 am »
Прекалено комерсиална личност! Просто човек, а не доктор, който е забравил от кого си изкарва парите, които изглежда не му стигат, но е крайно време да разбере, че има и конкуренция, не е монополист!!! Вместо да плюе по Сдружението и сайта, както и по колегите си и да ръси глупост след глупост - нека се замисли, защо не се спряга неговото име, защо не е препоръчван?!
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #3 -: Февруари 03, 2006, 11:07:07 am »
Цифрата 270 000 стерилни двойки, която той е оспори, е публикувана в списание "Репродтуктивно здраве" във връзка с проучване на ООН през 2003 г. - изданието е на Българската Асоциация по Стерилитет и Репродуктивно Здраве (БАСРЗ), на която доц. Щерев доколкото знам е член при това активен !
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #4 -: Февруари 03, 2006, 11:11:07 am »
Аз съм ходила в клиниката. Отказах се. Лекарките са добри специалисти, но Щерев не струва. Политиката му е бързо-бръзо да се продават скъпи технологии.
За мен отдавна Щерев се държи странно.
Мисля, че единствената причина е страхът от конкуренция.
Което никак не му прави чест.
Не съм гледала предаването, но разбрах, че поведението му е било насочено против Зачатие.
А щом ни напада, значи се страхува.
А страхува ли се от нас, значи сме на прав път :lol:
ЩЕ УСПЕЕМ.
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #5 -: Февруари 03, 2006, 11:11:17 am »
Цитат на: StefiZ
И аз се присъединявам, но едва ли ще загуби много от мен, защото така или иначе никога не съм ходила в тази клиника и не възнамерявам да ходя :D
Тъпанар!!!

И аз също! Не успах да гледам предаването, защото нямам кабелна, но съм потресена от всичко, което прочетох!  :evil: Никога не бих отишла на това място да търся помощ!
*

    Ani4ka78

  • ***
  • 220
  • Моята принцеса
Бойкот на Щерев!
« Отговор #6 -: Февруари 03, 2006, 11:23:44 am »
Аз пък го гледах и съм напълно съгласна с вас момичета! Как може да има такива хора, не е истина!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #7 -: Февруари 03, 2006, 11:25:01 am »
Много грозно ми прозвуча това, което прочетох за неговото изказване. Като публична плесница върху надеждите на толкова много хора, които повече от всичко на света биха искали да станат родители!!Никой не е застрахован срещу проблема стерилитет и за това се учудвам, че именно лекар, работещ в тази област и положил Хипократова клетва, е казал такова нещо...Ами ако утре или след година този проблем засегне неговото семейство???
Бих могла само да кажа, че искрено се възхищавам на тези, които се борят да осъществят мечтата си - а каква по-хубава мечта от това да създадеш човешки живот, защото аз самата не съм сигурна дали ако открият и при мен някакъв проблем ще имам силите да се боря с години, за да стигна до успешен финал! :roll:
Така,че продължавайте и не се отказвайте - пожелавам успех на всички :!:  8)

Бойкот на Щерев!
« Отговор #8 -: Февруари 03, 2006, 11:27:05 am »
И аз се присъединявам към призива на jam. Ходила съм в  клиниката  и се отказах.
Житейски закон е:
Когато една врата се затваря,
друга се отваря пред нас.
Трагичното обаче е,
че човек гледа само към затворената врата
и не обръща внимание на отворената.
Бойкот на Щерев!
« Отговор #9 -: Февруари 03, 2006, 11:31:16 am »
Да го направим !!! БОЙКОТ!!!
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #10 -: Февруари 03, 2006, 11:31:58 am »
Подкрепям ви изцяло момичета, въпреки че никога не съм ходила в клиниката му нито имам намерение да ходя. :evil:
*

    borovinka

  • *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Re: Бойкот на Щерев!
« Отговор #11 -: Февруари 03, 2006, 11:32:18 am »
Цитат на: jam
...А причината да има стерилитет била, че жените правели аборти!


Това изказване на доц. Щерев беше много грозно, освен че не беше по темата за демографския срив, пък и не смятам, че е водещо и при другата тема - стерилитет.

Някой разбра ли какво всъщност предложи доц. Щерев за преодоляване на демографската криза? Щото ако почна работа на 5-6 места аз лично почти нищо няма да допринеса, въпреки образованието си, въпреки чуждите езици...
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #12 -: Февруари 03, 2006, 11:32:55 am »
Аз също се присъединявам към бойкота на клиниката му.
Не само, че въпросната личност се държа арогантно и цинично, но и през цялото време извърташе темата. Не му прави чест да се държи така. Това е просто абсурдно
Искам много силно да го заболи - в крайна сметка се храни от нашите пари.

Радвам се, че Марта Вачкова застана зад гърба на представителя на сдружението
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #13 -: Февруари 03, 2006, 11:38:27 am »
Джам, сериозно ли е казал всичко това? Всъщност защо ли се учудвам?
Имам щастието да не познавам лично тази персона, но съм чела доста отзиви за него от негови пациенти. Не особено бляскави отзиви...
Това ме и "предпази" от евентуално посещение на клиниката му, някак много ми замириса на печалбарство, безогледна наглост и лежане на стари лаври.
Като прочетох това , което вярвам гордо е оповестил днес, мисля че съм била много права в " задочната" преценка и съм си спестила много нерви, здраве и пари!

ПРИСЪЕДИНЯВАМ СЕ КЪМ ИДЕЯТА ЗА БОЙКОТА!

Лали, дано си права! Така или иначе не мисля, че някой от нас ще спре да се бори за реализирането на мечтата си, само защото нещастници като Щерев смятат,  че са хванали Мойсей за жезъла и имат право да правят  квалификации и да изчисляват мечтите на хората в %!

Г-н Щерев, ( извинявам се, но ми е трудно да Ви нарека "д-р", защото това не е просто занаят,от който текат парички в нечий джоб, а призвание, предполагащо огромна доза съпричастност и човещина!),
можете да бъдете сигурен, че сдружение "Зачатие" ще продължи да се бори за по-добра информираност на засегнатите от стерилитета двойки, за да може безогледното печалбарсто, грубиянщината и некадърността да отстъпят място най-после на професионализъм и коректност! И за да няма нужда да се говори за проблеми като демографски срив!
The impossible is often the untried [/i]
Бойкот на Щерев!
« Отговор #14 -: Февруари 03, 2006, 11:42:24 am »
подкрепа и от мен-аз съм писала-на основа на лични впечатления и мнение от гледаното нямам НИКАКВО намерение да ходя там :!:  :!:  :!: а и това че постоянно оспорваше данните и за него проблемните двойки са не повече от 200-230 хиляди и всичко отгоре било надути и завишено......е как пък навсякъде пише толкоз само той РАЗБИРАЧА откри грешката че е в нашия телевизор :?:  :!:  :?:  :twisted: за непорочното зачатие няма да коментирам-подигравателния му тон беше показателен.примерите дето ги дава все за други страни или за нашата ама ОТ ЕДНО ВРЕМЕ........а не към момента или в БЛИЗКО ВРЕМЕ.....също няма какво да се коментира........а опитите всячески да се отклони темата и да се говорят пълни глупости-бяха ясни и на марта,която се опитваше да го насочи по посока на темата за която уж е дошъл.много малък бил процента на причината за демографския срив от медицинска гледна точка-само 10%. имало и други като икономически и социални условия......и др.....и др....... е да,прав е човека ама за другите условия се пени бая време и примери даде а тия 10% ги отмина като влак малка гара....похвално за лекар и то в неговата област.ДАВАМ НЕГАТИВНИЯ СИ ВОТ ЗА ЩЕРЕВ С ДВЕ РЪЦЕ-АМАН ОТ СМЕШНИЦИ,КОМЕРСИАЛНИ ТИПОВЕ,РАЗБИРАЧИ И ЛИЦЕМЕРИ :!:  :twisted:
Хм ...
« Отговор #15 -: Февруари 03, 2006, 12:07:43 pm »
Доколкото си спомням в Дира имаше едно момиче, което е правило два опита ин-витро в клиниката му при положение, че имала доказан с цветна снимка хидросалпингс. Правете си изводите дали цялата процедура се прави, за успех и детенце като краен резултат, или за да се взимат парите на хората.

Едва ли някога ще ида в тази клиника, но ми писна навсякъде да чета за арогантни лекари-търгаши!  :evil:
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #16 -: Февруари 03, 2006, 12:16:43 pm »
Много правилно си спомняш, ето и самата тема.Е аз нямам думи....
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=probzab&Number=1945113271&page=0&view=collapsed&sb=5&part=
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #17 -: Февруари 03, 2006, 12:21:15 pm »
И ТУК ЩЕ ПОДКРЕПЯ JAM, И ЩЕ ПОМОЛЯ ВСИЧКИ МОМИЧЕТА КОИТО ПРАВЯТ ПРОЦЕДУРИ ПРИ НЕГО ДА СИ ПОМИСЛЯТ В ЧИИ РЪЦЕ СА СЕ ОСТАВИЛИ И НА КОГО ПОВЕРЯВАТ ПАРИТЕ СИ, И ЖИВОТА НА БЪДЕЩИТЕ ИМ ДЕЦА, А И СВОЯ СОБСТВЕН!!!!!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #18 -: Февруари 03, 2006, 13:15:06 pm »
И аз се присъединявам към бойкота! Щерев не е човек, ако въобще някога е бил!
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #19 -: Февруари 03, 2006, 13:19:38 pm »
абсолютно съм съгласна с това което каза Лали:

Цитат
"А щом ни напада, значи се страхува.
А страхува ли се от нас, значи сме на прав път  
ЩЕ УСПЕЕМ."


И заставам зад думите на Джам.
Цитат
"ОК, аз предлагам да го ударим там, където най-боли - по джоба!
Нека гласуваме с нашите портфейли ПРОТИВ това публично изразено отношение към нас и нашия проблем!"


Гледах предаването и според мен, откровенно личеше че бяга от темата за демографския срив, и целта му сякъш беше да НЕ говори по същество, прескачаше от тема в тема....
Защо ли? Ами нямам точно обяснение. Но си мисля че като е видял представителя на Зачатие, и като е разбрал че е адвокат... някък си като самоотбрана е решил да не навлиза в пряк диспут, да не би да му падне "рейтинга"...
И все гледаше да отвейва разговора в съвсем друга посока и да влиза в диалог с другите участници, но Не и с представителя на Зачатие.

Направо съм възмутена от циничния намек на Г-н Щерев да покани стерилни двойки да празнуваме заедно деня на непопочното зачатие. Той подиграва ли ни се или какво.....

Някък си вече съвсем се е самозабравил... и му е доста трудно да прикрива печалбарските си мераци.
Щом сам е избрал този път, дано да е наясно, конкуренция има, и ще го отвее...
Повече пациенти ще имат  клиниките, които работят заедно с двойките с нужния професионализъм и уважение!

Стелините двойки са хора с душа и сърце, а не поточна линия за правене на пари!!!
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"


*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Бойкот на Щерев!
« Отговор #20 -: Февруари 03, 2006, 13:31:15 pm »
бих искала да доразвия малко идеята си, за да стана по-ясна, може би.
аз не коментирам сега качеството на услугите, предлагани във въпросната клиника, нито квалификацията, уменията и отношението на лекарите, които са на заплата там. (това си е отделна тема).

аз призовавам към бойкот на собственика на клиниката - по морални причини. по същия начин, както хората от страните с по-развити граждански общества от нашето бойкотират нескафето, защото при производството му се експлоатират малки деца в Бразилия, или консервите с риба тон, защото тя се избива по особено жесток начин.

разбирате ли, момичета? Щеревата клиника не е отдавна единствената, няма да коментирам дали е най-добрата или вече не е и това.
въпросът е чисто морален.

който иска - ще подкрепи. който не иска - няма. въпрос на личен избор и никой не може да бъде съден за избора си.

бъдете здрави и ми стискайте палци за това, което ми предстои другата седмица....
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #21 -: Февруари 03, 2006, 13:59:04 pm »
Джами, и ти да си жива и здрава и стискаме много силно всички видове палци. Всичко да бъде успешно и безпроблемно ...
Бойкот на Щерев!
« Отговор #22 -: Февруари 03, 2006, 14:05:44 pm »
Цитат на: jam

бъдете здрави и ми стискайте палци за това, което ми предстои другата седмица....


Джамче, :balk_602:  :balk_21:
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #23 -: Февруари 03, 2006, 14:06:17 pm »
Естествено, че ще бъде :D
А ние те разбрахме какво имаше предвид :wink:
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #24 -: Февруари 03, 2006, 14:08:43 pm »
Джам, всичко ще е наред. :lol: Вярвай.
Бойкот на Щерев!
« Отговор #25 -: Февруари 03, 2006, 14:13:32 pm »
И аз още един път ще си кажа мнението и се надявам да бъда правилно разбрана.

Джам написа:
Цитат
Дами и господа, които ползвате или възнамерявате да ползвате услугите на клиниката на този лекар,

ПОМИСЛЕТЕ СИ ОТНОВО ДАЛИ БИХТЕ ИСКАЛИ ДА БЪДЕТЕ ЛЕКУВАНИ ОТ СПЕЦИАЛИСТ С ПОДОБЕН МАНТАЛИТЕТ И ОТНОШЕНИЕ КЪМ ВАШИЯ ПРОБЛЕМ!


По този въпрос искам да кажа, че много малко от хората, които ползваме клиниката на този лекар, въобще сме му виждали очите и за нас той е Господин Никой. Много удачно се изписа от доста тук "доктор", в кавички.

Аз съм лекувана във въпросната клиника от Доктор Тимева, човек с високо оценен от мен манталитет и с безкрайно адекватно отношение към моя проблем! Всичко ми се казва точно както е, винаги изслушва и моите аргументи и винаги държи да стигнем заедно до решението как да продължим. Никога не съм се чувствала сякаш съм там, за да ми вземат парите. Отлично помни коя съм и точно какъв ми е случая, още от 2-рата ни среща. Отделно от това, тъй като е безкрайно симпатична като човек и с разкошно точно премерено чувство за хумор, винаги си тръгвам от там с леко сърце. Също знам, че няма негативно отношение към нашия сайт. Освен това, още през 2000г. е участвала в екип, който ми направи перфектна операция и лично неин е перфектния шев на корема ми, който почти не се забелязва.

Е някак не мога да я бойкотирам :?  
Решенията за лечението и провеждането на процедурите са изцяло в ръцете на тези лекари, и както писах и по-нагоре, на Щерев не се налага нито да му виждаш очите, нито да му слушаш глупостите. (Голям плюс за болницата!)

Така че там работят някои лекари, които с нищо не са виновни (е, освен че са на работа точно при този работодател, но всеки си търси професионална реализация и не мисля, че можем да ги виним).

Все едно да бяхме бойкотирали д-р Стаменов, докато работеше в център Димитров, щото за Димитров не се говореха добри неща.

Джам написа още:
Цитат
аз призовавам към бойкот на собственика на клиниката - по морални причини. по същия начин, както хората от страните с по-развити граждански общества от нашето бойкотират нескафето, защото при производството му се експлоатират малки деца в Бразилия ...
разбирате ли, момичета? Щеревата клиника не е отдавна единствената, няма да коментирам дали е най-добрата или вече не е и това.
въпросът е чисто морален.


Джам, разбирам и тук съм съгласна в голяма степен с теб.

Но искам да попитам теб и всички останали:

Смятате ли, че д-р Владимиров и д-р Стаменов могат да поемат всички нас? Ще получим ли всички необходимото внимание, време, няма ли да има отложени процедури, както вече се чува, че има? Можем ли да си позволим да отлагаме процедури, заради претоварен график на лекаря?
При д-р Табакова ли да отидем :evil:  (аз съм мерси!).

Затова няма лошо в активно изразената позиция спрямо днешното участие на "доктор" Щерев - нямам думи от възмущение към нещата, които е казал, за пренебрежителното и подигравателно отношение, недопустимо за който и да е член на обществото, още по-малко за лекар! Напълно подкрепям позицията на симпатизантите на Сдружението! Но ви призовавам да погледнете реално на въпроса колко добре оборудвани клиники имаме и с какъв капацитет. Мисля, че е по-добре да се съсредоточим към обществен отпор на това нагло поведение.

Иначе, дай Боже да се появи тая клиника, дето ми предлага обслужването, което получавам в момента (освен по медицинския въпрос, за мен за важни и други неща, като лекар 12 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, други удобства, които ми позволяват да не се натоварвам психически допълнително - безплатен паркинг, плащане с карти) - нека в тази клиника има свестни доктори - да сте сигурни, че ще съм първата, която от морални съображения ще се преместя там.

Още един път ви моля да ме разберете правилно. Просто в България не са чак толкова местата, където можем да получим добри репродуктивни услуги, за съжаление :cry:
Благодаря ти, Бени!







*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Бойкот на Щерев!
« Отговор #26 -: Февруари 03, 2006, 14:19:47 pm »
Аз съм солидарна с мнението и отношението на Jam.
 :cool:
Подкрепям идеята за бойкот,защото това е моето лично мнение.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Бойкот на Щерев!
« Отговор #27 -: Февруари 03, 2006, 14:26:08 pm »
Стискам палци, Jam, само хубави новини те очакват!
 :balk_602:


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #28 -: Февруари 03, 2006, 14:26:39 pm »
О, Фреши, аз се моля единствения кусур на клиниките в БГ занапред да е липсата на безплатен паркинг, плащане с карти и кабелна телевизия в чакалнята :) Има си хиляди места за рекреация, където бих се чувствала много по -добре :)

jam, всичко е наред, не се шашкай и не ми тормози зетя!!!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Бойкот на Щерев!
« Отговор #29 -: Февруари 03, 2006, 14:29:50 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Иначе, дай Боже да се появи тая клиника, дето ми предлага обслужването, което получавам в момента (освен по медицинския въпрос, за мен за важни и други неща, като лекар 12 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, други удобства, които ми позволяват да не се натоварвам психически допълнително - безплатен паркинг, плащане с карти) - нека в тази клиника има свестни доктори - да сте сигурни, че ще съм първата, която от морални съображения ще се преместя там.

Още един път ви моля да ме разберете правилно. Просто в България не са чак толкова местата, където можем да получим добри репродуктивни услуги, за съжаление :cry:


тук съм напълно съгласна с теб! затова и след прекарани няколко часа навремето в държавна болница (отделение по стерилитет) си дигнах чукалата и тръгнах да търся частната клиника, където ще получа описаните от теб услуги.

е, аз се радвам, че намерих това място за себе си. не са много такива места, но не е и само едно.
пожелавам на всички нас тези добри места с добри хора да се множат!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Бойкот на Щерев!
« Отговор #30 -: Февруари 03, 2006, 14:34:14 pm »
Цитат на: cygnus
О, Фреши, аз се моля единствения кусур на клиниките в БГ занапред да е липсата на безплатен паркинг, плащане с карти и кабелна телевизия в чакалнята :) Има си хиляди места за рекреация, където бих се чувствала много по -добре :)



Сигнусче, хората сме различни. Ако половин час преди това се шашкам, че няма къде да паркирам като отида в болницата, а пък после паркирам криво-ляво и само се притеснявам дали няма да преча на движението, да ми вдигнат колата, да ме забърше някой - някак нямам нужда от това, когато съм притеснена за по-важни, здравословни въпроси. Или предварително да се напрягам колко пари да изтегля, за кое колко ще ми трябват и т.н.
Мисля, че всички заслужаваме добро обслужване и не мисля, че това е лукс, а трябва да го очакваме от всички частни болници.

Джами, съгласна съм още веднъж с теб, но двама лекари не могат да поемат всички нас.

Стискам ти палци и аз :D
Благодаря ти, Бени!







*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Бойкот на Щерев!
« Отговор #31 -: Февруари 03, 2006, 14:41:13 pm »
сладкиш мой ненагледен ::cake:: всичко ще бъде наред :blowingdust2:
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #32 -: Февруари 03, 2006, 14:44:26 pm »
Цитат на: cygnus

jam, всичко е наред, не се шашкай и не ми тормози зетя!!!


Аааа, ей ся вече не можем се разбра, зетя си е мой, не стига че не позна, искаше снаха, ами сега ще ми вземе зетя, моля, моля, да си имаме уважението :P  :D  :twisted:
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #33 -: Февруари 03, 2006, 15:00:12 pm »
Стефи, аз снаха още искам :) Чакам март да дойде  :)

Фреши, мисълта ми беше, само тва да им е  само кусура, ако всичко друго е наред в клиниките ще преглътнем, че няма паркинг и карти :)
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Бойкот на Щерев!
« Отговор #34 -: Февруари 03, 2006, 15:04:56 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Джами, съгласна съм още веднъж с теб, но двама лекари не могат да поемат всички нас.


Тук леко преекспонираш липсата на специалисти - ето Сигнус е ходила при друг лекар, и е доволна. Все пак не са само двама, нали така?


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    borovinka

  • *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Бойкот на Щерев!
« Отговор #35 -: Февруари 03, 2006, 15:06:22 pm »
Цитат на: jam
бъдете здрави и ми стискайте палци за това, което ми предстои другата седмица....


стискам! и те напожелавам с късмет!
 :swing: ей така ще се чувстваш като приключи!
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #36 -: Февруари 03, 2006, 15:32:52 pm »
Искам и аз да се присъединя към мнението на Фрешчето. Следващия месец ще се пробвам със замръзените ми  в клиниката на Щерев. Ако реша да я бойкотирам какво се случва? Незнам какво е говорил самия Щерев по ТВ, но съм била и при него на преглед, нямам вообще лошо впечатление и ми се струва, че всичко е доста пресилено и преиграно по негов адрес. А за лекарите в клиниката - Савова , Ганева, Тимева мога да кажа само добри неща. В крайна сметка и Фреш е много права - малко са идеалните хора, а още по-рядко идеалните клиники. Човек все с нещо прави компромис... Примерно аз за следващия си инвитро опит /ако не стане със замръзените/ пак там ще отида, защото знаят как реагирам / склонна съм към хиперстимулация/ и вообще няма да съм непозната територия. А и вече 2 мои познати са бременни от този център. Успех на всичики, където и да правите инвитрото си !
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #37 -: Февруари 03, 2006, 15:46:31 pm »
Ели, мога само да ти направя комплимент за красотата ти (в стил Мари, чието мнение веднъж изтрих заради същото)!

Някой друг модератор да ме трие. Не мога да се самоизтрия в случая...
Бойкот на Щерев!
« Отговор #38 -: Февруари 03, 2006, 19:43:54 pm »
Включвам се късно, защото имам някакви проблеми с компютъра, надявам се все пак да успея да си постна мнението - и за съжаление не съм гледала предаването, така че не мога да коментирам циничността на изказването на Щерев.

Според мен при много от лекарите или работещите като такива, настъпват някакви душевни деформации в обсъжданата насока, които ги превръщат в изключително неприятни цинични и безсърдечни същественца. С това въобще не оправдавам подобни прояви, просто се опитвам да ги рационализирам по някакъв начин, да си ги обясня.

Щерев си има кусури и според мен с политическия си уклон вече отдавна се е отдалечил и от пациентите си, и от проблемите им, и от чувствата им.

Лично аз посещавам клиниката му, но това никога не е било заради него. Пациент съм на доктор Савова, преглеждала ме е доктор Тимева и искам да заявя, че няма нито един момент, в който да съм се почувствала ограбвана или подтиквана да давам повече пари, или да правя излишни процедури. Напротив - въпреки че никога не съм повдигала въпросът за финансовата страна на нещата, съм усещала старанието на лекарката ми да се съобразява в максимална степен и да не натоварва излишно джоба ми.

Не мога и не искам да бойкотирам клиниката му по основна за мен причина - аз съм човек, който винаги е разчитал на себе си, който се информира и се доверява изключително трудно. Доктор Савова спечели доверието ми, нямам съмнение по отношение на пътя, по който сме поели с нея. Чувствам се подкрепена, разбрана и обгрижена от човек, който помни проблемите ми, знае ми името и обсъжда с мен следващите стъпки. Ако доктор Савова се премести в друга клиника, аз отивам с нея. Просто за мен лицето Щерев не е фактор.

Успех на всички момичета!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Бойкот на Щерев!
« Отговор #39 -: Февруари 03, 2006, 20:12:03 pm »
И как да се надяваме репрудуктивната ни медицина да е на добро ниво, като тези на които разчитаме заявават такива неща в публичното пространство. Аз лично никога не съм си и мислила да ходя в клиниката на Щерев но ми е болно за многото други момичета които нямат интернет и знаят само неговата клиника. Все пак се радвам че макар и малко на брой има лекари които не мислят като него.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Бойкот на Щерев!
« Отговор #40 -: Февруари 03, 2006, 22:09:54 pm »
не можах да гледам предаването (много съжалявам за което). ПОДКРЕПЯМ БОЙКОТА обаче.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #41 -: Февруари 03, 2006, 23:03:18 pm »
"ПОМИСЛЕТЕ СИ ОТНОВО ДАЛИ БИХТЕ ИСКАЛИ ДА БЪДЕТЕ ЛЕКУВАНИ ОТ СПЕЦИАЛИСТ С ПОДОБЕН МАНТАЛИТЕТ И ОТНОШЕНИЕ КЪМ ВАШИЯ ПРОБЛЕМ! "

Напълно съм съгласна, Мога само да съжалявам за това, че лежащия на някакви измислени лаври, Доц. Щерев е човекът от който зависи щастието на толкова много семейни двойки.
Бойкот на Щерев!
« Отговор #42 -: Февруари 03, 2006, 23:57:41 pm »
Джам, подкрепям бойкота, отдавна не го харесвам Щерев, пък и веднъж опитах да ползвам услугите на клиниката му за елементарно изследване и бях много разочарована, когато 3 сестри не успяха да ми вземат кръв, а само ме надупчиха като лейка. Не че не го преживях, ама още тогава си казах, че никога повече няма да я посетя.

Стискам палци, за това, което ти предстои!!!
Късмет!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #43 -: Февруари 04, 2006, 02:01:56 am »
Аз написах в чата,нека и тук да подкрепя БОЙКОТА!!!
"Момичета,нека да не допускаме такива като Щерев да решават нашата съдба".Това за мен не е човек,а още по-малко лекар.
А по повод,това,което е писала Фреши и Ели7,щом не ви е страх лекувайте се там,но какво може да се очаква от човек без морал,а?
Това за местата за паркиране и други маловажни неща,напълно съм съгласна със Сигнуса,нека всичко друго е наред.А и пред клиника"Малинов" места за паркиране дал господ.А да не говорим,че не са само д-р Владимиров и д-р Стаменов,има и други свестни лекари.
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #44 -: Февруари 04, 2006, 05:19:30 am »
Много грозничко изказване .. не му прави чест защото и той от това се храни.
Бойкот на Щерев!
« Отговор #45 -: Февруари 05, 2006, 10:28:12 am »
Джаме, аз на този съм му обявила бойкот още през октомври 2004.
Когато бях забременяла извънматочно и получих кръвоизлив Мира от дир-а ми беше дала координати на клиниката му. Беше събота и ревяща съм ги молила да ме приемат и да ме прегледат, но НЕ, щом не съм им абонат нека мра... Събота и неделя е само за абонати
Интересното е, че имам познати забременняли от първи опит при него, ама инвитрото им излиза над 20 бона. Дали пък няма връзка??
А, и моя лекар, който в последствие ме оперира и разговаряхме с него за инвитро категорично ми каза да не стъпвам в клиниката на Щерев, а той е бил от екипа му все пак.
Каза само, че има най-добрия ембриолог имного добра анастезиоложка.
Бойкот на Щерев!
« Отговор #46 -: Февруари 05, 2006, 13:37:26 pm »
ПРИСЪЕДИНЯВАМ СЕ КЪМ ИДЕЯТА ЗА БОЙКОТА!

*
Подкрепям
« Отговор #47 -: Февруари 06, 2006, 12:22:47 pm »
БОЙКОТ ДО ДУПКА !!!  :wink:
Бойкот на Щерев!
« Отговор #48 -: Февруари 06, 2006, 13:46:31 pm »
Цитат на: Meli
Цитат на: FreshBreeze
Джами, съгласна съм още веднъж с теб, но двама лекари не могат да поемат всички нас.


Тук леко преекспонираш липсата на специалисти - ето Сигнус е ходила при друг лекар, и е доволна. Все пак не са само двама, нали така?


Мели, моите уважения :D , но аз говоря за София и наистина смятам така. Защото се почудих малко дали да не сменя клиниката след личното ми разочарование от Щерев, но не намерих по-добра алтернатива. Да не говорим, че от гореспоменатите двама, от единия не съм доволна, но го казвам, заради общо добрите оценки, които получават тези двама лекари.
Благодаря ти, Бени!







Бойкот на Щерев!
« Отговор #49 -: Февруари 06, 2006, 13:48:19 pm »
Цитат на: morkovche
А по повод,това,което е писала Фреши и Ели7,щом не ви е страх лекувайте се там,но какво може да се очаква от човек без морал,а?


Мисля, че се пояснихме - други са ни лекуващите лекари и в техните ръце сме се оставили и от на тях разчитаме. На практика Щерев не лекува, или ако да, то единични случаи, но аз не знам за "негови" пациенти.
Благодаря ти, Бени!







Бойкот на Щерев!
« Отговор #50 -: Февруари 06, 2006, 13:54:41 pm »
Цитат на: FreshBreeze
 Да не говорим, че от гореспоменатите двама, от единия не съм доволна, но го казвам, заради общо добрите оценки, които получават тези двама лекари.

Фреши, от кой?
Бойкот на Щерев!
« Отговор #51 -: Февруари 06, 2006, 14:03:37 pm »
Отговорих ти на лични :balk_21:
Благодаря ти, Бени!







Бойкот на Щерев!
« Отговор #52 -: Февруари 06, 2006, 14:08:47 pm »
Видях  :balk_21:
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Бойкот на Щерев!
« Отговор #53 -: Февруари 06, 2006, 14:21:54 pm »
Зайо, тъкмо щях да те светвам завоалирано-виртуално:lol:
Относно бойкота. Подкрепям изцяло идеята. Не защото Щерев някога ми е бил или ще бъде мой лекар, а защото е законотворец и защото сме зависими от решенията, които той може да вземе.
Дали някой ще ходи в неговата клиника си е личен избор. Тук не става въпрос за безплатен паркинг, няма смисъл от преекспониране на проблема.
В случая гротеската идва от там, че аз като клиент мога спокойно да го отрежа от моя джоб, но аз като данъкоплатец ще трябва да го търпя докато му свърши мандата - едновременно да се храни от моя проблем и да му се присмива, като ме смята за трета ръка човек...
Дано да успея да гледам повторение на предаването. Ситуацията е достатъчно неприятна и ми се иска ако ще продължавам да го бойкотирам, да съм възможно най-аргументирана.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Бойкот на Щерев!
« Отговор #54 -: Февруари 06, 2006, 14:36:21 pm »
Твърдо съм "за".
Да се надяваме, че лекарите, които работят при него ще попрочетат в сайта и дано да си потърсят друг работодател.
Между другото Щерев като Господ ли се изживява вече? Дали защото има репро-клиника или защото е депутат?
Всички ние тук нямаме нищо против "порочното" зачатие. Друг е въпросът дали е постижимо.
Бойкот на Щерев!
« Отговор #55 -: Февруари 06, 2006, 14:37:44 pm »
Цитат на: ultra

Дано да успея да гледам повторение на предаването. Ситуацията е достатъчно неприятна и ми се иска ако ще продължавам да го бойкотирам, да съм възможно най-аргументирана.

Ултра, идея за деня на повторението?
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Бойкот на Щерев!
« Отговор #56 -: Февруари 06, 2006, 14:43:51 pm »
Цитат на: FreshBreeze
аз говоря за София и наистина смятам така. Защото се почудих малко дали да не сменя клиниката след личното ми разочарование от Щерев, но не намерих по-добра алтернатива.


тук измествам темата, но ми стана весело - ти наистина ли твърдиш, че от Савова и Тимева по-добри специалисти по репродуктивна медицина в София няма?  :D  пробва ли ги всичките? знам, че Владимиров не ти е дал касова бележка и ти е казал различно местоположение на фоликула в два последователни прегледа, ама другите...?

(не го разбирай това като агитация да сменяш клиниката, разбира се! )
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Бойкот на Щерев!
« Отговор #57 -: Февруари 06, 2006, 15:00:59 pm »
Цитат на: jam


 знам, че Владимиров не ти е дал касова бележка и ти е казал различно местоположение на фоликула в два последователни прегледа, ама другите...?

(не го разбирай това като агитация да сменяш клиниката, разбира се! )

Е, че къде дават касови бележки-на мен само в лабораториите  са ми давали касова бележка.
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Бойкот на Щерев!
« Отговор #58 -: Февруари 06, 2006, 15:23:09 pm »
Цитат на: little_rabbit

Ултра, идея за деня на повторението?

Зайо, следя, слухтя - засега нямам информация :(


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Бойкот на Щерев!
« Отговор #59 -: Февруари 06, 2006, 15:32:31 pm »
Е, вие сега ме емнахте - безплатен паркинг, касови бележки. Ми освен да ви помоля - недейте, просто си изразих мнението честно. За мен тези неща са част от обслужването и показват уважение към пациента. Виждам, че някои не мислите така, но дайте да не се заяждаме, ОК? Нали всеки има право на мнение, сега какво - да взема да съжалявам, че съм била искрена?
Нали знаете, че всички сте ми близки като виртуални сестри и винаги ви желая най-доброто, надявам се и вие на мен!

Джами - добре де, кои са тия специалисти, дето не ги знам? В бившата Тина Киркова и ти си ходила, не вярвам за там да ме агитираш. При Табакова? (както казах, мерси съм за там! Да направиш 17 поредни инсеминации със стимулация 8O ). При д-р Тодоров, който едно че познавам лично от преди (покрай миомата), второ да ми направи унизителния преглед преди изследване на пролактин, за който разказват доста момичета? Защо така за други не се сещам .... Истината е, че добрите клиники за лечение на стерилитет далеч не са много.

П.С. И въпросът не е само в лекаря. Важни са и екипа, достъпност и удобство, ембриолози, лаборатория, оборудване.
Също така, връзката пациент-лекар е въпрос от индивидуален характер и този, което ми е допаднал на мен, може да разочарова другиго и обратно.

Моля ви да не ставате груби с мен, защото не мисля, че е справедливо, а и ме натъжавате :cry:
Благодаря ти, Бени!







*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #60 -: Февруари 06, 2006, 15:48:19 pm »
Цитат на: alia_alia
Цитат на: jam


 знам, че Владимиров не ти е дал касова бележка и ти е казал различно местоположение на фоликула в два последователни прегледа, ама другите...?

(не го разбирай това като агитация да сменяш клиниката, разбира се! )

Е, че къде дават касови бележки-на мен само в лабораториите  са ми давали касова бележка.


Е на мен пък в ми дават касови бележки само дето аз не ги искам, защото не се отчитам на счетоводителя си :D
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #61 -: Февруари 06, 2006, 16:09:50 pm »
Не съм гледала предаването, но декември месец лежах в клиниката на Щерев, заради хипер стимулация. Лично човека идваше всяка вечер при мен да види как съм и имам ли нужда от нещо, въпреки,че около мен се въртяха Савоа, Ганева и поне 2 медицински сестри . Накрая се разбрахме, че ако със замразените не стане лично той ще ме наблдава при следващия опит. Каза ми, че трябва да сменим лекарството следващия път и т.н. Съгласна съм, че за проблема ни не може да се говори как да е, особено от лекар. Но , момичета, имам чувството, че си изкарвате нещо не по подходящия начин. Не мога да бъда съдник или защитник на когото и да било, но в стремежа си да защитаваме интересите си, на моменти тръгваме в странни посоки. А и не може напълно да изолираме добрите лекари от клиниката със самия Щерев. Все пак човека е професионалист и лекарите му работят с него повече от 10-15 години / ембриолога доц. Баров, един от най добрите в България от 16 год., д-р Савова - минимум от 9-10/, създали са си школа и маниер на работа. Твърдо мога да кажа , че са професионалисти, а дори нещо да е казано, може и да е останало разбрано-недоразбрано. Разбира се това е моето мнение и никой не ангажирам с него, знам че сега ще се излеят десетки отрицателни постинги, но помислете малко преди да ги напишете.
Успех на всички в борбата за детенце!
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #62 -: Февруари 06, 2006, 16:09:55 pm »
Цитат на: StefiZ

Е на мен пък в ми дават касови бележки само дето аз не ги искам, защото не се отчитам на счетоводителя си :D


Стефи, касовите бележки по принцип означават почтеност като данъкоплатец за издателя, ясно е, че няма кой да ни ги осребри после. Оборот без касови бележки - сива икономика. Това принципно де :wink:

Иска ми се държавата ни да е по-нормална и цивилизована.
Благодаря ти, Бени!







*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #63 -: Февруари 06, 2006, 16:15:59 pm »
Фреши, преди 5 г. работех в една счетоводна къща, фирмите на които водехме счетоводство издаваха касови бележки без проблем, ако искаш и 3 ще ти дадат, знаеш ли защо, защото работеха с два касови апарата :evil:  Така че сивата икономика ми е доста ясна, за съжаление можеш да си искаш бележки и те да ти дават с широка усмивка, но това, което се отчита и върху, което се плащат данъци няма нищо общо с дадените ни на нас касови бележки :roll:
Бойкот на Щерев!
« Отговор #64 -: Февруари 06, 2006, 16:19:35 pm »
Цитат на: StefiZ
Фреши, преди 5 г. работех в една счетоводна къща, фирмите на които водехме счетоводство издаваха касови бележки без проблем, ако искаш и 3 ще ти дадат, знаеш ли защо, защото работеха с два касови апарата :evil:  Така че сивата икономика ми е доста ясна, за съжаление можеш да си искаш бележки и те да ти дават с широка усмивка, но това, което се отчита и върху, което се плащат данъци няма нищо общо с дадените ни на нас касови бележки :roll:


Стефи, аз говоря по принцип, че така трябва да бъде - нали си съгласна. А и без касови бележки пък 100% не си плащат данъците, пък обратното не е сигурно. Така или иначе, по закон трябва да се издават, това не е само в БГ, не мисля че трябва да се толерира неспазване на закон по принцип. Но да не разводняваме темата.
Благодаря ти, Бени!







*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #65 -: Февруари 06, 2006, 16:21:19 pm »
Не по принцип, Фреши, ами 100 % съм съгласна, че всички трябва съвестно да си плащаме данъците и не само, иначе никога няма да станем нормална държава :D
Бойкот на Щерев!
« Отговор #66 -: Февруари 06, 2006, 16:23:36 pm »
Цитат на: StefiZ
Не по принцип, Фреши, ами 100 % съм съгласна, че всички трябва съвестно да си плащаме данъците и не само, иначе никога няма да станем нормална държава :D

 :balk_50:

Дано държавата ни става все по-нормална, че някой път ще си скъсаме нервите, ей :?
Благодаря ти, Бени!







Бойкот на Щерев!
« Отговор #67 -: Февруари 06, 2006, 17:56:12 pm »
Абе хора, какво се ядосвате - касови бележки и прочие... Ясно е че е е съвсем нормално различните хора да остават с различни впечатления за даден лекар. Аз ходя в тази клиника и мога да кажа, че съм повече от доволна - от отношението, от грижата и вниманието. Оставям на страна неща като касовата бележка, която редовно ми дават. Според мен всеки пациент трябва да намери точното място за себе си - дали се чувства спокоен и в добри ръце там, където ходи. Със Щерев съм контактувала 1-2 пъти, не останах с лошо впечатление, но изобщо не мога да кажа, че имам кой знае какъв поглед. От лекарите , които са ме преглеждали обаче, имам прекрасни впечатления.
И някъде прочетох че от пръв няма заченато и родено бебе в тази клиника - това изобщо не е вярно. Края на януари се роди племенницата ми, която е "зачената" именно там при това от "раз" и не на цената от 20 000 лв. Не агитирам никого, просто всеки сам трябва да си реши къде се чувства най-добре. Тъпо е обаче, когато хора, които никога не са стъпвали в клиниката просто преповтарят нечие негативно мнение, ръководейки се по някакви фрази. Така мисля.
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #68 -: Февруари 06, 2006, 18:11:21 pm »
Цитат на: flyboy
Тъпо е обаче, когато хора, които никога не са стъпвали в клиниката просто преповтарят нечие негативно мнение, ръководейки се по някакви фрази. Така мисля.


Е айде стига деееееееее! flyboy ти гледа ли предаването? Кой нормален човек взел заеми за да има детенце след такива приказки ще отиде там? Никой не кара никого насила да подкрепя бойкота! Ама пък такива изказвания че щом не си ходил нетрябва да имаш мнение немога да приема. Аз гледах предаването от началото до края, не посещавам клиниката на Щерев, но и след това предаване никога няма да я посетя. И в случая мнението ми е твърдо защото самият лекар го затвърди. Тук нестава въпрос за клюки кой какво чул, тук става въпрос за това, че Щерев напада неоснователно хората които го издържат и със своите думи предизвика този бойкот!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #69 -: Февруари 06, 2006, 20:24:37 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Цитат на: StefiZ
Не по принцип, Фреши, ами 100 % съм съгласна, че всички трябва съвестно да си плащаме данъците и не само, иначе никога няма да станем нормална държава :D

 :balk_50:

Дано държавата ни става все по-нормална, че някой път ще си скъсаме нервите, ей :?

И на първо място да спазва сигналите на светофара, да си хвърля отпадъците където им е мястото... Все куп дребни неща, но от там се почва...

Уф, пак разводнихме темата.

Фреши, споко, бе, не те нападаме  :bighug:
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Flyboy и Eli7
« Отговор #70 -: Февруари 06, 2006, 22:17:58 pm »
доста пъти съм била язвителна, но сега ще бъда груба!
мама му стара, вие тъпи ли сте или не можете да четете?

КОЛКО ПЪТИ ТРЯБВА ДА НАПИША, ЧЕ НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ КАЧЕСТВОТО НА МЕДИЦИНАТА В КЛИНИКАТА НА ЩЕРЕВ!!! НЕ ОСПОРВАМ ФАКТА, ЧЕ ТАМ РАБОТЯТ ДОБРИ ИЛИ МНОГО ДОБРИ ЛЕКАРИ, ЧЕ УСЛОВИЯТА СА ОТЛИЧНИ И ВИ ОБГРИЖВАТ ДОБРЕ!!!

АЗ ИМАМ ПРОТИВ КАЧЕСТВАТА НА ЛИЧНОСТТА НА СОБСТВЕНИКА НА КЛИНИКАТА И ЗАТОВА ПРИЗОВАВАМ ДА МУ БОЙКОТИРАМЕ ЗАВЕДЕНИЕТО!

както разбирам от развитието на темата, която съм пуснала в 3 дискусионни форума, с изключение на Ели7, нито един от пациентите на клиниката, които са доволни от нея, не харесва и не одобрява поведението и личността на собственика!

разберете, НЯМА НУЖДА да му правите реклама и да му защитавате клиниката! никой не я напада!

Flyboy, специално пък от тебе очаквах малко повече вникване в темата, преди да седнеш да отоваряш... явно мисленето не ти е силна страна! негативното мнение за доцента хората си го създадоха сами, като му чуха изявленията, не е било нужно да повтарят моето мнение!

 :evil:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #71 -: Февруари 07, 2006, 08:57:13 am »
Бях решила да не пиша повече в тази тема, защото Щерев даже не си струва усилието да се ядосвам заради него, но размислих.


И така. Добри са му лекарките, не ще и дума.
Но са на заплата.
И в един момент стигаш до Щерев, за консултация, това е задължително, натрапват ти я по негова воля.
И тогава му виждаш истинското лице. Надменен, празнодумец, унижаващ те, той е велик, ти - нижощество с пари.
Пари и ИКСИ. Само това интересува Щерев, независимо от всичко.

Джам, не се ядосвай, аз те разбрах много добре, никога не съм си и помислила, че отричаш качеството на услугите.
Оценявам твойте усилия да помогнеш на нас, все още неуспелите.
Бойкот на Щерев!
« Отговор #72 -: Февруари 07, 2006, 09:47:57 am »
Разбира се всеки има право на лично мнение, на оценка и ПРЕценка, та затова и споделяме тук. Но защо ли аз пък не останах доволна даже и от екипа му от лекари??? Д-р Савова - моите уважения, може и да е добър специалист, д-р Баров и той, но при нас не откриха един важен проблем: антиспермалните антитела на съпруга ми, които попречиха на нормалното ин витро оплождане! (изследвахме ги чак 3 месеца след неуспешния опит по наша инициатива). И така преминаха към икси чак на следващия ден, като Баров каза, от тебе въобще не очаквахме такъв проблем. Как не са очаквали, по очите ми ли прочетоха или по тези на мъжа ми? И все си мисля, че ако се знаеше предварително и се напревеше икси веднага, може би шансовете ни щяха да са други... Та речта ми бе относно екипа и самия д-р Щерев - на въпросите ми всички те отговаряха, много питате, много бързате искате всичко да знаете... Ами искаме, нали си плащаме и то най-скъпите такси в цяла България. Спирам да пиша сега, но аз се отказах от тях още миналата година, защото не видях прехваления индивидуален сърдечен подход, а може би пък към мен да са се отнесли така, не съм им била симпатична сигурно...
imam_vjara
Бойкот на Щерев!
« Отговор #73 -: Февруари 07, 2006, 10:09:11 am »
Джам,

доста хора те разбраха правилно. Просто някои обясняват защо няма да се присъединят към бойкота ти и качеството на услугите в клиниката е един от аргументите.

Това не ги прави тъпи, а просто хора с различно мнение. Твоята язвителност е добре позната - ок, няма проблем. Но кое налага обидите?

Надявам се и аз да бъда разбрана правилно.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
Бойкот на Щерев!
« Отговор #74 -: Февруари 07, 2006, 11:23:38 am »
Аз нямам лични наблюдения нито от него, нито от клиниката, но това, което е казал е възмутително. И все пак не се учудвам много. Аз щях да си отида, заради некадърността на лекар.Както всякакви хора, така има и всякакви лекари. И винаги ще ги има, навсякъде по Света. Лошото според мен е, че в нашата "прекрасна държава" няма закони, които да осъждат некадърните лекари или такива изказвания.Според мен в това е проблема, а не че някой е казал нещо. То е ясно, че винаги ще има такива, които го правят само за пари.
И все пак трябва да се борим за всичко, а не просто да подминаваме и да мълчим!
П.С.Не съм чела вашите коментари, а само началото на темата.Не съм гледала и предаването.Изказах моето мнение.
И това, че Ели7 в следващото мнение коментира какво не разбирам, мога да кажа само, че твоят е проблемът.Ти не си разбрала какво искам да кажа...но е важно да си компетентна нали. :wink:
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #75 -: Февруари 07, 2006, 11:35:41 am »
Ей, хора дайте да поспрем с обидите още сега, защото може да стане неприятно...Искам да кажа на Джам, че не и прави чест като модератор подобно изказване. И вообще не съм единствената доволна от Щерев. Говорих преди малко с 2 момичета, които също влизат във форума често и са на моето мнение. Просто не им се пише по предварително загубена кауза. В тази тема или влизат  момичета, които никога не са стъпвали в клиниката или такива, които за съжеление не са успяли. Проблема на Имам вяра с антиспермалните щеше да се прояви по същия начин във всяка една друга клиника, защото  в Бългалия нямаме практика предварително да се изследват имунологични маркери при инвитро. А Данидан май вообще не прави разлика между некадърност и да не ти хареса какво някой бил казал.
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #76 -: Февруари 07, 2006, 11:59:38 am »
Подкрепям изказването на Ели7.
В "на чаша кафе..." си написах мнението. Няма да се повтарям.
Ако пуснем тема за всяка клиника за лечение на стерилитет ще се намерят доволни или не от отношението на лекари и завеждащ - клиниките.
Ако говорим за отношение към пациент бих дала един пример, с който предполагам ще засегна някои от вас, но все пак ще го дам.
Какво ще кажете за следното изказване по време на преглед от доц. Маркова: "Къде на майната си е шийката на матката ти?"
 8O
Мога да напиша още доста подобни, но няма да го направя.
Знаете ли колко пъти съм излизала разревана от нейния кабинет.
Визирам в момента нея, но не е само тя.
Сега предполагам ще завалят бурни освиркания. Но това, което написах е самата истина и е само един пример.
Бойкот на Щерев!
« Отговор #77 -: Февруари 07, 2006, 12:24:37 pm »
Цитат на: cambozola
Джам,

доста хора те разбраха правилно. Просто някои обясняват защо няма да се присъединят към бойкота ти и качеството на услугите в клиниката е един от аргументите.

Това не ги прави тъпи, а просто хора с различно мнение. Твоята язвителност е добре позната - ок, няма проблем. Но кое налага обидите?

Надявам се и аз да бъда разбрана правилно.


Камбозола, казала си го отлично и се присъединявам!

Толерантността е един от признаците на цивилизовано отношение към всеки проблем, нека да не хулим този-онзи за цинично поведение, а самите ние да ставаме такива.

 :thankyousign:
Благодаря ти, Бени!







*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Бойкот на Щерев!
« Отговор #78 -: Февруари 07, 2006, 12:35:39 pm »
Цитат на: cygnus
Стефи, аз снаха още искам :) Чакам март да дойде  :)

Фреши, мисълта ми беше, само тва да им е  само кусура, ако всичко друго е наред в клиниките ще преглътнем, че няма паркинг и карти :)


аре снахата от мене :D
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #79 -: Февруари 07, 2006, 13:45:32 pm »
Хайде някой модератор да вземе да заключи темата защото не виждам смисъл да стават караници и разцепление из форума. Идеята е ясна на всички, а отстояването на мнението на всеки довежда до деление на потребителите което е изцяло ненужно.
Говорили сме вече че човек на първо място трябва да вярва на лекаря си - всеки знае колко трудно се намира лекар на когото да повярваш и да се чувстваш добре - за всеки този лекар е различен тип. В края на крайщата не си струва да се развалят отношениея във форума заради Щерев или когото и да било. Нека уважаваме правото на лично мнение на всеки, особено когато то се различава от общоприетото или най-често срещаното. С това няма да станем нито по-тъпи, нито по-лоши.
Бойкот на Щерев!
« Отговор #80 -: Февруари 07, 2006, 13:57:08 pm »
Цитат на: klia
В края на крайщата не си струва да се развалят отношениея във форума заради Щерев или когото и да било.

С това съм съгласна  :D

Но не смятам, че трябва да се заключва темата.
*

    balmi

Бойкот на Щерев!
« Отговор #81 -: Февруари 07, 2006, 15:15:05 pm »
Лично аз в момента посещавам клиниката на доцент Щерев и не мога да си кривя душата. Много съм доволна от отношението на целия екип и професионализма с който работят. Лекуващата ми лекарка е д-р Тимева. Невероятен лекар и човек. За първи път усещам огромно желание и старание от страна на лекар, час по-скоро да реши проблема ми. Правихме хистероскопия през ноември (отстранихме полип), хидротубация през декември и една инсеминация по мое желание през януари, която за съжаление беше неуспешна, тъй като не ми се спукаха фоликулите. Предстои ми икси. От доцента също съм с отлични впечатления. Може би изглежда по-суров човек, но загриженоста му към мен и пациентите е голяма.  За седем години ходене по лекари къде ли не в София, до сега не бях виждала доктор да прави безплатни консултации и прегледи за пациентите си и да приема до 24 часа вечер, дори и по-късно докато не си тръгне и последния пациент. Преди няколко години направихме първата си консултация при него и съжалявам, че след като веднъж се бях докоснала до този екип се изплаших от мисълта за икси и си тръгнах. Загубих много време и сега пак съм при тях. Сигурна съм, че каквото и да се случи от тук нататък те ще са дали всичко от себе си за мен. Благодаря им за огромните грижи които полагат за мен, тъй като до този момент друг никой не го направи.
На всички момичета желая много успех и съм сигурна че всички ще успеем.
Бойкот на Щерев!
« Отговор #82 -: Февруари 07, 2006, 16:38:45 pm »
Сега за въпросната д-р Тимева,моя приятелка е ходила при нея и е страшно недоволна.Тя пътува от Бургас до София,специално за прегледа при д-р Тимева,какво се оказва,Балми-не и бият прегнил и момичето,вместо ову образува кисти.
 
Но да не се отклонявам от темата,ДОРИлекарките да са свестни ние правим бойкот на Щерев и неговата клиника.
Фреши,мила ще се радвам да успееш,но факта,че ходиш там с кредитната си карта говори,че самата ти не си наясно колко пари ще ти вземат!!!

Не мисля,че трябва да се заключва темата,а бих помолила Джами да я публикува и в други форуми да знаят хората,за какъв човек става дума.
Бойкот на Щерев!
« Отговор #83 -: Февруари 07, 2006, 16:52:45 pm »
Цитат на: morkovche
Фреши,мила ще се радвам да успееш,но факта,че ходиш там с кредитната си карта говори,че самата ти не си наясно колко пари ще ти вземат!!![/color]


Морковче, не знам друга клиника да си е обявила ценоразписа в сайта, всичко е актуално и се спазва. Ходя с дебитна карта, но това е друг въпрос :wink:  А не знам колко ще платя, защото не знам днес ли ще се спука фоликула и ще е инсето, утре ли ... Не искам да ходя с 350 лева в джоба всеки ден, за като ми потрябват. Пак казвам, че никога не съм се чувствала "прекарана" за пари. Докторката например не е драпала да правя при тях хистерото, като й казах, че се поема от бюджета за държавните болници, тя не само изрично провери дали няма клинична пътека и ми отговори с точност, ами ми и даде съвет къде да го направя в държавна болница. Това е един малък пример :wink: Нито пък са ми "набутвали" процедури, които може и да са излишни. От финансова гледна точка всичко е много ясно в тази клиника. Нямам никакви проблеми с изследвания, правени на друго място, никога не са ни препоръчали да ги повтаряме при тях.

Сега, разбирам възмущението ви от Щерев по отношение на това как се е държал в предаването, и аз го споделям изцяло (даже без да съм го гледала!), но вместо да дадем обществен отпор на такова пренебрежително и обидно за нас отношение, нещо ми се струва, че се разфокусираме на елементарно ниво. Ето, Мели е подготвила писмо, и както писах, подписвам се под него.
Факт е, че някои сме доволни от клиниката му (ето, някои дори от него!) - не ни поставяйте сега в абсурдната ситуация "да хвалим дойстойнствата им", или пък да се "защитаваме". Правото на избор е пред всеки и 100 пъти се е доказало, че няма доктор или болница, от която всички да са доволни.
И аз искам всички да успеем, независимо къде опитваме.

Сигурна съм, че няма никой тук, който ще се озлоби и ще поиска пациентите на МЦРЗ да не успеят! :D

В София има 5-6 клиники, това е обективната реалност. Изборът не е чак толкова голям, че да си позволим да си зарежем здравето и мечтите, за да правим масови демонстрации с местене по клиниките! Какво ще стане, ако утре например друг шеф на център се "изцепи" по телевизията - великото преселение на пациентите?

Всеки си е преценил "за" и "против" и е избрал най-доброто за себе си.
Благодаря ти, Бени!







*

    balmi

Бойкот на Щерев!
« Отговор #84 -: Февруари 07, 2006, 16:59:13 pm »
Мен  на последното инсе ме стимулираха с клостилбегит 2х1 от пети до девети ден. На 12-ти ден д-р Тимева ми сложи две ампули прегнил х 5000 единици. На 14-ти ден -  инсеминация и след това не ми се пукнаха фоликулите и станаха огромни кисти 3-4,8см. Чудя се Морковче, дали при мен не се получи така  от прегнила или просто одъртявам? Слава богу обаче, вчера бях на преглед и с идването на цикъла всичко се е спукало. Изглежда всеки организъм реагира различно. Около 20 инсета които съм правила в Шейново, и никога не са ми били прегнил, фоликулите си се пукаха на време.
Бойкот на Щерев!
« Отговор #85 -: Февруари 07, 2006, 17:45:56 pm »
Пак се отклонихме от основната тема,а тя е ,че доц.Щерев се държа неморално на предаването и обиди членовете на "ЗАЧАТИЕ" Това е основното.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Бойкот на Щерев!
« Отговор #86 -: Февруари 07, 2006, 20:19:45 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Морковче, не знам друга клиника да си е обявила ценоразписа в сайта, всичко е актуално и се спазва.


я погледни тук:
http://www.ivf.bg/?p=105

това за ценоразписа.

виж и тук за този нов метод, може да ти е интересно във връзка с притеснението ти от стимулациите:
http://www.ivf.bg/?p=630

Цитат на: FreshBreeze
Факт е, че някои сме доволни от клиниката му (ето, някои дори от него!) - не ни поставяйте сега в абсурдната ситуация "да хвалим дойстойнствата им", или пък да се "защитаваме". Правото на избор е пред всеки и 100 пъти се е доказало, че няма доктор или болница, от която всички да са доволни.


никой не те поставя в такава ситуация, ти сама се поставяш в нея! точно за 6-ти път се обясняваш вече колко си доволна от клиниката, а нещата са ясни още от първия път. казах ясно и категорично - не оспорвам клиниката, оспорвам собственика й. казах още, че всеки си избира сам, никой никого не съди за избора му и всичко е въпрос на ценностна система и приоритети!
защо непрекъснато се обясняваш? :)

аз лично ще си изпълня ангажимента си към предложения от мен бойкот като не давам възможност на темата да угасва, а и ще спра да отговарям на въпроси на пациенти на тази клиника. всичко, което знам, съм научила от моя доктор. нека и те питат своите лекари, а не форума, когато имат притеснения относно терапията си!

не смятам да заключвам темата. ако има изразени желания в тази насока - обърнете се към другите модератори на форума.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #87 -: Февруари 08, 2006, 09:56:23 am »
Цитат на: FreshBreeze
В София има 5-6 клиники, това е обективната реалност. Изборът не е чак толкова голям, че да си позволим да си зарежем здравето и мечтите, за да правим масови демонстрации с местене по клиниките! Какво ще стане, ако утре например друг шеф на център се "изцепи" по телевизията - великото преселение на пациентите?


Фреши а защо не? Нима трябва да се примиряваме да ни обиждат и унижават, в доста случаи и да ни доят (финансово) без да получаваме насреща услугата за която си плащаме? По други начини явно неможе да стане да си вършат работата по западен маниер, така че какво пречи това да е начина. А иначе Щерев беше много обстоятелствен как и какво се прави на запад, и как живеят хората там. А и всичките са много обстоятелствени като вземат да се жалват в медиите как цените на техните услуги са дори прекалено ниски и това е унизително за тях. Не ми се спори. Но трябваше ли след като Табакова и Николов спекулираха с мен да остана при тях? Ми това го приемам като мазохизъм. Щом ти си доволна остани и се лекувай там! Но нека все пак бъдещите му пациенти знаят що за човек е това "светило" на нашата медицина. Не мисля че трябва да позволяваме такова отношение, което пък формира отношението на хората към нас (тези с проблемнно забременяване). А доколкото си спомням твоето отношение към този проблем и ти не си съгласна да ни третират като извинявам се за израза: "пенсионирани курви"

Упех на всички простете за цинизма накрая, но казвам нещата така както са в ежедневието!!!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #88 -: Февруари 08, 2006, 12:24:38 pm »
Присъединявам се към бойкота. Подобно отношение е недопустимо и е крайно време да си припомнят, че са ЛЕКАРИ, а не търговци.
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*
Re: Бойкот на Щерев!
« Отговор #89 -: Февруари 08, 2006, 12:31:54 pm »
.... освен това, по повод шансовете на двойките с проблемно забременяване, видният специалист отсече публично в ефир, че едва 20% от тези всички 250,000 двойки имали шансове за дете. А причината да има стерилитет била, че жените правели аборти!.....


Тоя Щерев е голям смешник!
 Не съм ходила в неговата клиника, няма и да отида..... И как лекар от неговия ранг ще твърди че причина за стерилитета са абортите???!!!!


 :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:

Ами мъжете къде останаха??? Искам да кажа мъжкият фактор при безплодие, или и те правят аборти?!
URL<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb3f.lilypie.com/70sep2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Third Birthday tickers" /></a>URL
Бойкот на Щерев!
« Отговор #90 -: Февруари 09, 2006, 15:06:05 pm »
Джам написа:

Цитат
аз лично ще си изпълня ангажимента си към предложения от мен бойкот като не давам възможност на темата да угасва, а и ще спра да отговарям на въпроси на пациенти на тази клиника. всичко, което знам, съм научила от моя доктор. нека и те питат своите лекари, а не форума, когато имат притеснения относно терапията си!


Извинявай, Джами, ще излезе, че отъждествяваш себе си с форума???  С някои неща не бива да се прекалява :wink:

Момичета, не искам да се конфронтирам с никого. Ако съм досадила с това, че писах повече от веднъж в темата - причината е, че получих не малко лични "въпроси" - това защо така, онова защо съм казала.

Хайде да уважаваме личното мнение на всеки.

На всички пращам:
 :balk_21:  :balk_21:  :bighug:  :bighug:  :goodluck:


и се надявам скоро  :beerdr:


Ако някой има някакъв личен проблем с моето мнение, ако желае да ме извести, за да не се получава неловко по-нататъшното ни общуване:D

Благодаря сърдечно на тези, които макар и на друго мнение по въпроса за избора на клиника, бяха така добри и цивилизовани да не изпадат в лични нападки. Например Little_Rabbit, StefiZ, Klia  :balk_21:
Благодаря ти, Бени!







*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Бойкот на Щерев!
« Отговор #91 -: Февруари 09, 2006, 15:36:16 pm »
FreshBreeze, бих искала в прав текст да прочета - ти чувстваш ли се лично нападната от мен в тази тема и с какво точно?

P.S. пропуснала си да ми благодариш за полезния (според мен) линк към темата за инвитро матурация, който ти предоставих, но предполагам, че е случайно  :wink:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Flyboy и Eli7
« Отговор #92 -: Февруари 09, 2006, 17:19:57 pm »
Цитат на: jam
доста пъти съм била язвителна, но сега ще бъда груба!
мама му стара, вие тъпи ли сте или не можете да четете?



Още:
Цитат
никой не те поставя в такава ситуация, ти сама се поставяш в нея! точно за 6-ти път се обясняваш вече колко си доволна от клиниката, а нещата са ясни още от първия път. казах ясно и категорично - не оспорвам клиниката, оспорвам собственика й. казах още, че всеки си избира сам, никой никого не съди за избора му и всичко е въпрос на ценностна система и приоритети!
защо непрекъснато се обясняваш?  



 :lol:  :lol:  :lol:  Джами, аз пък намерих горното за малко грубо, но се радвам, че съм сгрешила :D
ОК, радвам се, че изяснихме недоразумението  :D

Благодаря ти също и за линка - притесних се да не е грешка, че нали попадам в групата, с която няма да се занимаваш занапред :wink: Интересно е и не бях чувала.

Хайде,  :balk_21:
Благодаря ти, Бени!







*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Бойкот на Щерев!
« Отговор #93 -: Февруари 09, 2006, 17:23:51 pm »
Фреш, само за да разсея последното недоразумение, онова за тъпите си има конкретен адресат, вижда се от заглавието на темата ми :)

ИВМ е нещо съвсем ново, аз самата прочетох статията преди няма и седмица и ми се струва подходящо за нашите условия, а също така и за хора като теб, които имат притеснения от стимулацията. Ако си забелязала, в началото пишат доста притеснителни неща за страничните ефекти от стимулацията, макар и да става дума за по-продължителна употреба...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Бойкот на Щерев!
« Отговор #94 -: Февруари 09, 2006, 17:42:34 pm »
Мда, наистина е интересно. Ние се чудим накъде да хванем.
За стимулациите - пише, вярно е. Не знам защо (не в статията, а въобще) се говори предимно за краткосрочните неприятни симптоми - мисля, че те се изтърпяват, и рискът от хиперстимулация - тук е ясно, че трябва много внимание. За дългосрочни ефекти по не се пише - няма изследвания ли, що ли. В статията се споменава нещо в духа.
Но иначе лекарите казват, че от 1 път (аз го разбирам като 2-3) нищо няма да ти стане ...
Благодаря ти, Бени!







*

    Anonymous

Бойкот на Щерев!
« Отговор #95 -: Февруари 10, 2006, 10:24:12 am »
Фреши, мисля, разсеяха ти неяснотите - тъпите, немислещите и неграмотните сме аз и Ели! А и освен това да не си помислиш да напишеш мнението си, когато е по-различно и неконформистко или да питаш нещо във форума! Във форумите въпроси не се задават - питай си лекарката! Чао, мила! Уви - ще си остана неграмотна явно! А! И тъпа! :lol:
Боже, събери си версиите!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #96 -: Февруари 10, 2006, 10:35:51 am »
Опс, пропуснах да се регна - ама нали съм си тъпичка  :lol: ....
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #97 -: Февруари 10, 2006, 10:39:24 am »
Мацки, не се карайте заради някой, който показа колко му дреме за нас. Тук сме всички за да си помагаме, независимо кой коя клиника посещава и от кой лекар е доволен или разочарован.
Флайче, докъде стигна със стимулацията?  :)
Бойкот на Щерев!
« Отговор #98 -: Февруари 10, 2006, 11:03:12 am »
Дони - точно това имах предвид - че в крайна сметка важните сме ние и това как и къде се чувстваме ок. Да споделяме инфо и да си помагаме! Оф, както и да е!
Миличка, иначе при мене какво - утре е пункцията - това е хавата. Положението го знаеш при нас с тия усложнения - само мога да се моля и да се надявам! Доста фоликули има, надявам се и читави яйцеклетки да извадят, ама с-ди ще има ли достатъчно - не е ясно! Та така! Стискайте палци да го докараме до трансфер поне! Желая на всички успех - това е целта на всички ни, които пишем тук в крайна сметка! Прегръщам ви! :bighug:
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #99 -: Февруари 10, 2006, 11:10:21 am »
Флай , късмет мила !  :sunshine: И хубави новини !!!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #100 -: Февруари 10, 2006, 11:21:45 am »
Благодаря ти Дони, дано мила!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #101 -: Февруари 10, 2006, 14:48:14 pm »
Цитат на: Anonymous
Фреши, мисля, разсеяха ти неяснотите - тъпите, немислещите и неграмотните сме аз и Ели! А и освен това да не си помислиш да напишеш мнението си, когато е по-различно и неконформистко или да питаш нещо във форума! Във форумите въпроси не се задават - питай си лекарката! Чао, мила! Уви - ще си остана неграмотна явно! А! И тъпа! :lol:
Боже, събери си версиите!


Флай, тъкмо от снощи си мисля, че независимо към кого е насочена тази грубост, не е уместна. Още повече, не виждам нищо от постингите ви с Ели, с което да сте заслужили такива определения :!:

Права е Сигнусче, че не бива да се развалят добрите отношения във форума заради когото и да било. Цялата тази дискусия тук е много "крива" - смесени са много теми - Щерев в предаването, Щерев като специалист, Клиниката като специалисти. Елементи на морал при избор на клиниката - да се интересуваме дали сме доволни от лечението или да сме морално непремирими заради връзки, дори невидими за нас, с хора, с чието поведение (медийно) не сме съгласни. Въпроси за избора - за и против определено място и алтернативи.
Мисля, че ако всеки от тези въпроси беше зададен отделно, нямаше да се получат тези "недоразумения".

Така или иначе, не се нервирай - всеки си има право на избор и на мнение и останалите момичета тук го подкрепят. Мисля, че добрият дух на форума ще се запази въпреки тази дискусия, на която отделихме твърде много време, сигурно и заради емоцията и гнева от неприемливото поведение на Щерев по ТВ.

Много ти стискам палци за успех на пункцията и да има един отличен транфер :D

 :bighug:
Благодаря ти, Бени!







*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #102 -: Февруари 10, 2006, 19:15:08 pm »
хххх
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #103 -: Февруари 10, 2006, 19:24:19 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Флай, тъкмо от снощи си мисля, че независимо към кого е насочена тази грубост, не е уместна. Още повече, не виждам нищо от постингите ви с Ели, с което да сте заслужили такива определения :!:

Права е Сигнусче, че не бива да се развалят добрите отношения във форума заради когото и да било.......


Аз съм 100% за това изказване на Фреши  :grouphug2:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #104 -: Февруари 10, 2006, 19:49:19 pm »
Айде хаирлия да е! Цунки! Аз се подтогвям... :wink:
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #105 -: Февруари 10, 2006, 20:14:11 pm »
Flyboy, успех!  :crossfingers:  Време е вече за добри новини от зимната серия! Разчитаме на теб, да знаеш!   :balk_21:
*

    Anonymous

Бойкот на Щерев!
« Отговор #106 -: Февруари 11, 2006, 20:09:02 pm »
Стига вече изчетох всички страници от темата и се оказа ,че само 2-3 от вас са гледали предаването Дали правилно сте разбра ли какво иска да каже човека вярно че жени като НАС са по уязвими ичувствителни ,но нека да разберем точно за какво става въпрос преди да съдим А относно клиниката и обслужването нямам забележки точно в тази клиника направиха всичко възможно да ми спестят пари и имах проблем които трябваше да разреша и вместо аз да звъня и да търся др тя ме търсида ми дава информация и напътствия  а за паркинга и плащането с карти няма лошо а обратно
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #107 -: Февруари 11, 2006, 20:26:31 pm »
Айде стига реклама моля, поне можеше да пишеш с някакъв ник, а не да влизаш като гост :?
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #108 -: Февруари 11, 2006, 21:18:31 pm »
:evil: Влезни в час госте,комаи ти не си гледала предаването.А пък ако си го гледала  и не те е заболяло от думите на Щерев,то коментара е излишен.
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #109 -: Февруари 12, 2006, 00:56:19 am »
Цитат на: flyboy
Айде хаирлия да е! Цунки! Аз се подтогвям... :wink:


Успех и от мен   :crossfingers: flyboy!!! И  :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #110 -: Февруари 12, 2006, 00:58:52 am »
Цитат на: Anonymous
Стига вече изчетох всички страници от темата и се оказа ,че само 2-3 от вас са гледали предаването Дали правилно сте разбра ли какво иска да каже човека вярно че жени като НАС са по уязвими ичувствителни ,но нека да разберем точно за какво става въпрос преди да съдим А относно клиниката и обслужването нямам забележки точно в тази клиника направиха всичко възможно да ми спестят пари и имах проблем които трябваше да разреша и вместо аз да звъня и да търся др тя ме търсида ми дава информация и напътствия  а за паркинга и плащането с карти няма лошо а обратно


И аз изчетох постинга ти и извода ми е че ти също не си гледала предаването. А освен че смятам че си подмолен шпионин тук във форума, смятам и че като искате да си рекламирате клиниката с доктора вземете поне си платете, сумата няма да ви срине я!!!!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #111 -: Февруари 13, 2006, 16:54:58 pm »
Е това последното си е пълна п.......я! Много сте ми симпатични всички, ама вече се уляхте. И изказването на Джем, че нямало да отговаря на въпросите на пациентки на клиниката направо е под всякаква критика. Уж всички сме едно, тук сме за да си подаваме ръка в трудни моменти, да обменяме инфо. Защо ние, които ходим в клиниката на Щерев минимум от година и си имаме лекуващ лекар и екип който познава проблемите и състоянието ни , трябва да се чувстваме виновни, че заради  думи, които дори не сме чули, неискаме да си сменяме клиниката. Как може да искате това от нас?Че и да ни се сърдите, че и да ни обиждате? Много добре знаете колко е важно  човек да не си сменя клиниката и че връзката пациент-лекар се изгражда с време! Извинявайте, но Щерев може да е всякакъв, но това вашето граничи с жестокост! Лично аз съм много разочарована от това безмозъчно и напълно илиминиращо чуждия проблем отношение!
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #112 -: Февруари 13, 2006, 17:18:32 pm »
Ели, специално прочетох цялата тема още веднъж заради постинга ти. И не видях някъде някой някого да агитира да си сменя клиниката - напротив точно обратното беше написано в прав текст и беше обяснено на няколко пъти, че там работят много кадърни специалисти! Аз лично познавам и поддържам връзка с някои от тях и това няма да повлияе в никакъв случай на отношенията ни!
Моля ви опитвайте се да не четете избирателно и да вадите дадена мисъл от контекста на темата.
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #113 -: Февруари 13, 2006, 17:49:12 pm »
Е, честно това вече е върхът! Ми аз вече и да чета явно не мога, пък за избирателно съвсем...Отказвам се да водя този безумен диалог. Аз лично си направих изводите. Мразя да ме правят на идиот, и хайде да прочетем отново най-най-първите постинги, че после много грозно става...Пак го казвам - не ви прави чест на вас модераторите цялата тази помия , която изляхте върху  Щерев и клиниката. Прочетох и безумията в Дир, там една от най-добрите ембриоложки се отчита като на комсомолско събрание пред хора, които вообще не го заслужават. Лично аз се чувствам отблъсната и обидена, не беше това начина да се бойкотира определена личност. Накарахте много от момичетата да ги е страх да напишат това което мислят или после да ви се оправдават. Като чета постингите на Фреш направо ми става мъчно. Отново го казвам за вас модераторите - държите се като богоизбрани ли, диктувате вече правила ли?
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #114 -: Февруари 13, 2006, 17:55:57 pm »
Ето веднъж:
Цитат на: jam


КОЛКО ПЪТИ ТРЯБВА ДА НАПИША, ЧЕ НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ КАЧЕСТВОТО НА МЕДИЦИНАТА В КЛИНИКАТА НА ЩЕРЕВ!!! НЕ ОСПОРВАМ ФАКТА, ЧЕ ТАМ РАБОТЯТ ДОБРИ ИЛИ МНОГО ДОБРИ ЛЕКАРИ, ЧЕ УСЛОВИЯТА СА ОТЛИЧНИ И ВИ ОБГРИЖВАТ ДОБРЕ!!!


И още веднъж:
Цитат на: jam

(не го разбирай това като агитация да сменяш клиниката, разбира се! )


Мога и да продължа, защото има още много реплики от този род написани от модератори в точно тази тема, само кажи дали е необходимо. И какво по-точно са писали другите модератори по темата, аз лично за първи път се включвам, просто не издържах сега.

Кое по-точно в върхът? Като напишеш "това" нищо не ми говори - кое е това "това" от мнението ми? Като ще се хващаме за думата, нека сме по-конкретни.

Отделно това, което казваш за Фреш - видя, че всички я разбират и споделяме изцяло нейното мнение, както виждаш аз съм написала същото, което и Фреш е написала за клиниката и за специалистите в нея.Ама тва явно не го прочете :)

И само един въпрос от мен : Гледа ли предаването?
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Бойкот на Щерев!
« Отговор #115 -: Февруари 13, 2006, 18:03:27 pm »
Ели, за пореден път се убеждавам, че мисленето ти работи на много ниско и елементарно ниво. Дискусия с теб е напълно излишна.
Аз като потребител на форума имам пълното право да си решавам сама кога и на кого да пиша, отговарям и давам съвети! Ти си ми неприятна и не желая да ти отговарям! Нещо против това ми лично право да имаш? Какво си се разпенявила така смешно и жално по повод решението ми? Да не би да съм длъжна някому нещо тук, най-вече на теб, та ще ми се оплакваш от "безмозъчно Илиминиране" на твоя проблем?!
Не виждам с какво съм уплашила някой да си каже мнението и категорично възразявам против опитите ти да внушиш такива измислици!
Колкото до правата на модераторите - да, те имат повече права от теб и това е факт! Правилно си разбрала - модераторите диктуват правила и те са ясно написани в началото на всеки форум! Модераторите имат повече права от теб, защото са допринесли много повече от теб за съществуването на този сайт. А че се грижат добре за дискусията говори фактът, че досега изтрито или редактирано мнение в тази тема няма!

И последни думи към теб - най-много мразя на този свят глуповати и хитроумни женчета, които се опитват да манипулират хората с петте си научени чужди думи!

не се хаби да ми отговаряш. и без това постингът ти днес беше достатъчно закъснял и неадекватен...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #116 -: Февруари 13, 2006, 18:28:18 pm »
Единственото нещо, което ме спира да  отговоря, е, че и двете сте бременни. Да сте живи и здрави, много хубави моменти ви желая, но не съм очаквала толкова злоба да се излее върху мен точно от такъв форум.Благодарна съм за същетвуването на Зачатие и този сайт, уважавам мнението и съм съпричастна с болката на всички тук. Това е последния ми постинг. На всички желая късмет!
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #117 -: Февруари 13, 2006, 18:33:48 pm »
Е Ели къде я видя тази злоба бе? Виж първо твоите последни постинги и тогава! И не ми отговори на въпроса за предаването - дали си го гледала, защото ако не си - това обяснява всичко. И много други момичета бяха на мнение защитаващо клиниката и дори самия Щерев, но тези мнения никого не подразниха - ето виж - Фреши и Флай :)  Както прочете ние също се възхищаваме на останалите специалисти там. Човек е хубаво да внимава как и какво пише, защото това е общуване както и реалното , независимо че не се познаваме.  И не искам това да ти е последния постинг. Пожелавам ти успех в следващата процедура и да се похвалиш първо именно тук!   :)
Но пак премисли това, за което спорихме - определено си ни разбрала погрешно ! И явно все безрезултатно се опитвам да ти го обясня това с послените няколко менния.
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #118 -: Февруари 13, 2006, 19:27:48 pm »
Ели, не съм съгласна с теб.
Първо никой никого не кара да си сменя клиниката.
Всеки има мнение и си го казва.
Аз понеже знам, че Фреши ходи в клиниката на Щерев нито съм я обиждала, нито съм я пренебрегвала, че ходи там.
Всеки може да бойкотира който иска и да ходи при който иска.
Ели, направо не те разбирам.
За Джам - ще отговаря на който иска.
Не е на заплата тук, за да и се държи сметка на кой отговаря и на кой - не.
А пък аз специално първа се изказах за добрите специалисти в клиниката.
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #119 -: Февруари 13, 2006, 21:09:52 pm »
Цитат на: Eli7
Е това последното си е пълна п.......я! Много сте ми симпатични всички, ама вече се уляхте.


Ако това се отнася за моя постинг ще кажа само едно да беше се логнала. Или поне със следващо мнение да уточниш че това си ти!!! Щях да ти отговоря по обстойно на въпросите по повод на предаването.

Цитат
Дали правилно сте разбра ли какво иска да каже човека вярно че жени като НАС са по уязвими ичувствителни ,но нека да разберем точно за какво става въпрос преди да съдим


На въпроса дали сме разбрали правилно, тези които са гледали предаването ще потвърдят, че на въпроса на Марта Вачкова и Фуси на какво се дължи стерилитета, "доктора" заяви в прав текст че стерилитета се дължи на абортите направени в по-ранна възраст, понеже жените правили аборти затова сега неможе ли да имат деца, и на всичкото отгоре се сещали да правят инвитро чак след 30 год., той какво да ги правел тогава. Ако е въпроса да се прави инвитро на здрави 18-20 годишни момичета то просто няма нужда от такива специалисти като него, щото тогава още няма да са правили аборт и няма да има нужда от инвитро!!!!!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #120 -: Февруари 13, 2006, 22:10:41 pm »
Бе то не, че е казал лъжа човека. Частична истина.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Бойкот на Щерев!
« Отговор #121 -: Февруари 13, 2006, 22:13:00 pm »
Всъщност каза "Сто хиляди жени годишно правят аборт и моментално стават стерилни."


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #122 -: Февруари 13, 2006, 22:21:07 pm »
Цитат на: Meli
Всъщност каза "Сто хиляди жени годишно правят аборт и моментално стават стерилни."


А точно така! :balk_602: Ама да не бъда пак ГРУБА а да съм по-толерантна, та цифрите не ги цитирах!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #123 -: Февруари 13, 2006, 23:03:37 pm »
Moже би го е казал с нравоучителна цел. :?
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #124 -: Февруари 13, 2006, 23:10:21 pm »
Цитат на: White_Raven
Moже би го е казал с нравоучителна цел. :?


Съгласна съм като цяло с тезата (като се има в предвид че вече всеки записал медицина и завършил с тройка става гинеколог), ама в случая изказването беше недвусмислено и затова го подкрепи човека с цифри за да е по-убедителен.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #125 -: Февруари 14, 2006, 09:55:21 am »
виж и тук за този нов метод, може да ти е интересно във връзка с притеснението ти от стимулациите:
http://www.ivf.bg/?p=630

От всичко писано до тук Jam, разбрах че подкрепяш напълно д-р Владимиров. А може ли да ми кажеш нещо по-конкретно за този метод?  И по-точно каква му е цената и дали не е една добра алтернатива за нас, които няма да бъдем допуснати до програмата тази година - да пробваме без стимулации. Може би си чела, при мен има тубарен проблем, но и при мъжа ми откриха антиспермални антитела, та мислех дали мога да се насоча към този метод... (знам че ще трябва да се свържа лично с д-ра, просто искам мнение, защото виждам че доста сте понаучили за цялото време :wink:
imam_vjara
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Бойкот на Щерев!
« Отговор #126 -: Февруари 14, 2006, 12:14:49 pm »
Цитат на: keranova
А може ли да ми кажеш нещо по-конкретно за този метод?  И по-точно каква му е цената и дали не е една добра алтернатива за нас, които няма да бъдем допуснати до програмата тази година - да пробваме без стимулации.


keranova, за съжаление, не мога да ти кажа нещо повече от написаното в статията. от личен разговор с доктора знам, че методът не е непознат в света, прилага се от поне 7-8 години, но в България досега не е прилаган в друга клиника. нямам представа дали вече имат пациентки, минали през такава процедура в центъра - просто не ми е хрумнало да питам. също така не зная каква е цената, но това е нещо, което със сигурност ще ти кажат най-точно в клиниката. казаха ми, че успеваемостта е "малко по-малка", в сравнение с класическото инвитро.
моят съвет към теб е да си запишеш час за една консултация с д-р Владимиров, по време на която да му зададеш всички въпроси, които те вълнуват. всички негови пациентки тук ще потвърдят, че докторът охотно отговаря на всякакви въпроси, не припира пациентите и им отделя достатъчно време за разговор. не бива да се притесняваш да му задавш въпроси за цени, успеваемости и подобни - не смятам, че ще скрият нещо от пациента.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Бойкот на Щерев!
« Отговор #127 -: Февруари 14, 2006, 13:29:19 pm »
То станало много весело тук бе  :lol:
Някой защитават клиниката като ощипани девици. Не мога да разбера защо се мъчете да си наложете мнения една на друга. Темата е за бойкот на Щерев и аз бойкота го подкрепям с две ръце. Просто има неща, които е хубаво да не се казват на публични места, защото после трябва да си понесеш последствията. Но аз заявявам, че след тези му изказвания в тази клиника нямам намерение да стъпна.

И малко в подкрепа на модераторите. Това че са модератори не ги прави длъжни да отговарят и симпатизират на всички. А относно мненията и пускането на нови теми са равни на всеки друг потребител на форума и имат право да изказват своите виждания.
Останете си със здраве и четете преди да скачате
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

Бойкот на Щерев!
« Отговор #128 -: Февруари 16, 2006, 18:01:16 pm »
Да,Васи,весело е,защото тук някои хора не разбират от дума.Сигурна съм,че Ели7 не е гледала предаването.Това е супер излагация на Щерев.Как не го беше срам да избълва толкова глупости.Аз трябва да съм луда,за да отида да се лекувам там.
Бойкот на Щерев!
« Отговор #129 -: Февруари 16, 2006, 18:17:01 pm »
Морковче, както се разбра, а някои бяха наречени тъпи заради това, никой не оспорва класата на лекуващите лекари в МЦРЗ.
Вие вече го обърнахте от бойкот на Щерев на бойкот на жените, които имат смелостта да си признаят, че се лекуват в МЦРЗ.

Като следваща стъпка очаквам да престанете и да честитите на забременелите в този център.

Наистина - това ли е смисълът на този форум, на сдружение Зачатие и на изрази от типа "радвам се, че ви има, толкова ми помагате". Не сме ли всички равни в борбата си за дете? Или някои са по-равни...
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Бойкот на Щерев!
« Отговор #130 -: Февруари 16, 2006, 18:28:17 pm »
Цитат на: cambozola
Наистина - това ли е смисълът на този форум, на сдружение Зачатие и на изрази от типа "радвам се, че ви има, толкова ми помагате". Не сме ли всички равни в борбата си за дете? Или някои са по-равни...


Камбоцола, посмали малко, а?
ако смисълът на Зачатие и на този форум беше някакъв друг, на някои от вас щеше да ви се забрани да пишете тук.
на мястото на авторите на сайта, аз бих се оскърбила силно от твоите думи, защото ти не си видяла нищо лошо досега от сайта, от форума, от сдружение Зачатие, за да подхвърляш такива намеци!

аз, еднолично и самосиндикално, обявих решението си да не отговарям със съвети на пациенти, които посещават бойкотираната от мен клиника.
това мое решение, отново подчертавам, е лично и с нищо не обвързва форума, сайта и сдружението. поради това, протестирам енергично срещу инсинуации като твоята!

когато дадете ей-тонинко за този сайт и това сдружение, вместо само да вземате от тях, тогава имайте очи да критикувате и да питате какъв им бил смисъла! ти получи не малко помощ и подкрепа тук, смятам, че е срамота да задаваш такива псевдообидени въпроси за смисъла на сайта и сдружението....
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Бойкот на Щерев!
« Отговор #131 -: Февруари 16, 2006, 18:44:24 pm »
Джам,

интересно ми е поради каква точно обективна и разумна причина би ми се забранило да пиша където и да било из нета - например тук? Защото - за разлика от някои други хора - лично аз никога не съм си позволила употребата на епитети, обиди и др. подобни. Ако смисълът на сайта беше друг, вероятно много от нас нямаше да са тук и именно това подчертавам.

На създателите на сайта мога да изкажа своите благодарности, което съм правила по един или друг начин, не виждам защо ще ми се обиждат. Продължавам да влизам тук именно поради причината, че съм получила и получавам не малко помощ и подкрепа.

Но това разделение, което внасяш (ти лично, със своето самосиндикално и еднолично решение, постоянно демонстрирано на висок глас) - наистина започва да изменя нещата. Знаеш много добре за коя тема говоря. Това напрежение е напълно излишно, защото и ти си наясно с факта, че повечето от нас са в постоянен стрес поради причините, довели ги тук. Изключително наясно си и, че много от момичетата няма с кого друг да споделят, нито кого друг да попитат. Ти самата също не си научила всичко единствено и само от лекаря си.

Много от действията ти са достойни за уважение, никой не ти оспорва правото на мнение и лични решения. Опитай обаче да бъдеш по-толерантна и да разбереш, че не е задължително всички да споделят вижданията ти.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Бойкот на Щерев!
« Отговор #132 -: Февруари 16, 2006, 18:55:56 pm »
Цитат на: cambozola
Джам,
Опитай обаче да бъдеш по-толерантна и да разбереш, че не е задължително всички да споделят вижданията ти.


о, камбоцола, аз вече се уморих да повтарям... и го написах, и го повторих, и Сигнус дори ме цитира пред друга потребителка, и пак не става ясно, не знам къде е проблема?

ясно заявих още в самото начало на темата 2 неща (и оттогава не спирам да ги повтарям):

1. това не е критика, насочена към качествата на медицината в тази клиника или качествата на лекарите в нея.
2. да бъда подкрепена в бойкота си е въпрос на личен избор и никой не бива да бъде осъждан за избора си.

може ли да ми приведеш цитат от поне едно мое изказване, в което съм намекнала по някакъв начин, че е задължително всички да споделят вижданията ми?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Бойкот на Щерев!
« Отговор #133 -: Февруари 16, 2006, 21:36:07 pm »
Джам, отговорих на лични.
Тук, за протокола само ще добавя:

По повод точка 1:
именно това отговорих на морковчето, по повод нейното изказване, че по-скоро би умряла, отколкото да стъпи в тази клиника; аз те разбирам, определено. Май и правилно.

По повод точка 2 - за съжаление, точно това се случва. Това са моите наблюдения.

Не, не мога да ти приведа цитат. По този повод съм писала в бележката.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Бойкот на Щерев!
« Отговор #134 -: Февруари 17, 2006, 10:47:37 am »
Цитат на: jam

когато дадете ей-тонинко за този сайт и това сдружение, вместо само да вземате от тях, тогава имайте очи да критикувате и да питате какъв им бил смисъла! ....


Джами, на модераторите  :balk_63: за времето и енергията, които отдават за сайта.

Обаче, искам да подчертая, че има много други момичета от пишещите тук, които са били полезни със своите знания, опит и желание да отговарят на останалите. Лично на мен няколко пъти са ми писали специално, за да ми кажат, че съм била първата, която е отговорила на въпросите им и т.н. и ми благодарят. Имай предвид, че част от тази кореспонденция става и чрез лични бележки.
Аз форумът го възприемам като такъв за взаимопомощ, а не "вие питате - ние отговаряме"! Не мисля, че е уместно въобще това разделение на "вие" и "ние". (Като "ние" са едва ли не персонални собственици на сайта).

Не оспорвам твоето решение да не отговаряш на пациенти на клиниката на Щерев, след като ти така си преценила за морално. Никак не го оспорвам. Аз се подразних от това, което беше написала, и ти го цитирах: АЗ няма да отговарям, да си питат лекарите, а не ФОРУМА.

Предвид идеята на Сдружението и Сайта, всеки може да си пита "форума" колкото иска. Пък който иска, да отговаря.
Мисля, че животът на някои (понастоящем пациенти на МЦРЗ) ще мине и без няколко отговора от точно определени хора. :wink:
Благодаря ти, Бени!







*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Бойкот на Щерев!
« Отговор #135 -: Февруари 17, 2006, 11:36:14 am »
Цитат на: cambozola
Джам, отговорих на лични.


камбоцола, не е дошла тази бележка, може ли да я пратиш пак, моля?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Бойкот на Щерев!
« Отговор #136 -: Февруари 17, 2006, 11:41:40 am »
Цитат на: FreshBreeze
Аз се подразних от това, което беше написала, и ти го цитирах: АЗ няма да отговарям, да си питат лекарите, а не ФОРУМА.

Предвид идеята на Сдружението и Сайта, всеки може да си пита "форума" колкото иска. Пък който иска, да отговаря.
Мисля, че животът на някои (понастоящем пациенти на МЦРЗ) ще мине и без няколко отговора от точно определени хора. :wink:


така де, Фрешо, лапсус лингве станало, вече го изяснихме това, ОК?

макар че... знаеш ли, донякъде грешката е вярна и ще поясня защо.
забелязала съм, че няколко пациенти на МЦРЗ са особено активни в търсенето на информация от форума - за вся и за всьо. това ме навежда на мисълта, че те не получават достатъчно обяснения от лекарите си в МЦРЗ или че не смеят да попитат по някакви причини. на това мнение ме навеждат и разни съобщения, които съм чела, че някои от лекарите там не толерират четящи и знаещи пациенти.

да, животът на някои настоящи пациенти на МЦРЗ ще мине и без няколко отговора от мен, те ще забременеят и ще родят щастливо и без моята помощ, уверена съм в това и се надявам на това! и ще си обменяме друг вид информация тогава...  :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Бойкот на Щерев!
« Отговор #138 -: Февруари 17, 2006, 12:00:03 pm »
Цитат
камбоцола, не е дошла тази бележка, може ли да я пратиш пак, моля?

Опитах да я наподобя, надявам се да пристигне.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Бойкот на Щерев!
« Отговор #139 -: Февруари 17, 2006, 14:38:15 pm »
Джамата, аз съм радетел на откритото изказване на мнение, дори то да е нелицеприятно или нещо подобно, както и ти :D

Няма лошо да се казват тия неща, пък четящите (пациенти тук или там) ще си направят изводи "а моя доктор дава ли ми достатъчно информация и отделя ли ми достатъчно време/внимание".
Аз мога да кажа при мен как е - не ходя всеки ден в клиниката. От посещение до посещение (нали все го мисля :wink: ) ми хрумват различни въпроси. Питам си, разсъждавам. Отделно, обичам да засичам информацията от няколко източника :wink:  Отделно пък, за съжаление не разполагам с достъп до чата, до ICQ, (и до много от страниците в интернет) - иначе половината въпроси щях да си ги изяснявам например в по-непринуден разговор на по-лична основа.

А относно "грешката на езика", ОК, аз го пиша това като отговор към теб, но е повече към другите момичета, дето тръгнаха да обясняват, че всеки има право на лично мнение и избор на кого да отговаря (а аз съм последната, дето ще го оспори!). Така че и към останалите: Нямам против всеки, в случая Джам да си преценява поведението както смята за добре, разбирам я. Имах против да не се бърка личното решение с функциите на форума.
Също и към тези, дето ме упрекват, че нещо много съм хвалила клиниката и съм се държала "като ощипана госпожица" (Васиии  :balk_149:   :lol:  :lol: ) - на зададен въпрос "осъждаме поведението на Щерев, бойкотираме му клиниката", отговарям "осъждам поведението на Щерев, не му бойкотирам клиниката" и ако бях спряла до тук щях да съм не "ощипана госпожица", а безмозъчно същество без способности за логични мисли. Та затова пояснявам защо в този момент не смятам да му бойкотирам клиниката. После, понеже пак ме нападнаха някои (нали им трябва дразнител :wink: ) - що съм плащала с карта и т.н. - обясних що.
Благодаря ти, Бени!







*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #140 -: Февруари 17, 2006, 15:13:37 pm »
Джам, не съм забелязала пациентите на МЦРЗ да задават повече въпроси от другите, нито да търсят по-усилено информация. Момичетатна от другите клиники също задават въпроси, а пък и това не е показателно за лекарите... Аз например като вляза в лекарския кабинет и всичко ми се разбърква в главата и накрая се оказва, че все нещо съм забравила. После питам тук, ако някой знае ми отговаря, за което благодаря.
Не мога да бойкотирам клиниката, защото това означава да бойкотирам всичко, което съм постигнала до момента по така трудния за всички нас път, както и да бойкотирам труда и усилията на моята лекарка /д-р Ганева/ по моя случай и да зачеркна с лека ръка последните близо две години от живота си! Не мога да го направя въпреки че, както казах, не одобрявам обобщенията и подхода, който Щерев е показал в предаването.
Съжалявам Джам, че ще се лиша от твоите отговори :cry: , защото те винаги са компетентни, не осъждам решението ти, но както многократно беше казано тук всеки прави сам избора си, в зависимост от това как чувства и преценява нещата, както и всеки уважава избора на другия. Аз поне винаги съм се старала да го правя. :)

П.С. Когато за пръв път писах тук, Фреш беше първата, която ми отговори  :D и тя е тази, която ми е и отговаряла най-често. Благодаря ти Фреши!
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #141 -: Февруари 17, 2006, 15:32:47 pm »
Цитат на: FreshBreeze
После, понеже пак ме нападнаха някои (нали им трябва дразнител :wink: ) - що съм плащала с карта и т.н. - обясних що.


Фреши, понеже се почувствах засегната за цитирания пример с картата, очевидно невербално няма да се разберем - имам предвид без интонация и жестикулация, поне не и с всеки - отново не съм разбрана правилно. (междувременно точно по тази причина ще се въздържа занапред да изказвам мнение в подобни теми - където нещата могат да се тълкуват кой както му харесва - нямам нерви, след това в 5 мнения да обяснявам на всеки поотделно какво съм искала да кажа) Перфектно е, че плащаш с карта, супер улеснение. НО! Това, което казах е, че начина на плащане ще ме впечатли чак когато всичко останало е на ниво (сега да не ме разбереш, че оспорвам и това, че знам ли вече - да не трябва в друго мнение да обяснявам отново, че нямам нищо против обслужването в клиниката) - тоест - навременни и качествено направени изследвания и прегледи и оценка на ситуацията преди процедурата, перфектно извършена и наблюдавана стимулация, перфектна ембриологична част, качествени консумативи и отглеждане не ембрионите, перфектно извършен ембриотрансфер и поддръжка на лутеалната фаза, както и 24 часово разположение за всички мои притеснения и въпроси по време на процедурата - а те са десетки всеки ден (знаем, колко е нервно и едно незначително различно усещане или мисъл може да ни извади извън равновесие), едно добро отношение и разбиране от страна на екипа. Те мисълта ми беше, че чак след всичко това ще се сетя за паркинга и картата! Дано този път пак няма недоразумение! Никой не оспорва прогреса - скоро така или иначе навсякъде ще се плаща с карти . Цунки!  :)
Бойкот на Щерев!
« Отговор #142 -: Февруари 17, 2006, 15:52:56 pm »
Цитат на: morkovche
Фреши,мила ще се радвам да успееш,но факта,че ходиш там с кредитната си карта говори,че самата ти не си наясно колко пари ще ти вземат!!!



Мила Сигнусче, идва ми да дойда до Бургас и лично да те уверя, че нямах предвид теб по никакъв начин и да ти се извиня, ако неволно съм те засегнала. Както съм писала и друг път, няма втора като Сигнус
 :youwoman:
Ти си един от най-толерантните и фини хора, които познавам (макар и предимно виртуално).
 :balk_21:

Имах предвид репликата на Морковче (и аз ще се радвам да успееш, Морковче! :) ) - и подобни, които ме провокираха да пиша още за впечатленията си за клиниката, за тази реплика конкретно се сетих, щото беше най-скорошна. Исках да кажа, че се обяснявам, щото ми задават някои хора въпроси или пък ме провокират :wink:

Мила Сигнусче, отлично те разбрах още първия път, че качеството на чисто медицинската услуга е най-важно. Няма спор! Просто за мен тези допълнителни удобства също не са без значение, защото помагат да се чувствам по-добре, като се занимавам с проблемите си. Ето тази дискусия - кой кое как преценява в предлаганите услуги - си е съвсем на място и по никакъв начин не съм се засегнала, смятам и ти - просто си разменихме мнения. Каквото трябва по принцип да се прави във форумите :wink:
Мила Сигнусче, ако всички хора бяха като теб, светът щеше да е едно много по-добро място :D

Грейси, и ти много си ми помагала и ми помагаш  :balk_21:
Благодаря ти, Бени!







*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #143 -: Февруари 17, 2006, 16:04:09 pm »
Явно този път аз не съм разбрала  :oops:   Fresh  :sorry:
 :balk_21:
Бойкот на Щерев!
« Отговор #144 -: Февруари 17, 2006, 17:35:07 pm »
Знаех си аз,че камъните са в мойта градинка.Фреши,няма да се оправдавам,за това,което казах.Остави парите,вземи прочети мненията на Denis 2 в дира.Всичко,което казах е за добро,но вие си преценявате и като искате се лекувайте там. :wink:
Там вече се говори за престъпления,извършвани в клиниката,разбираш ли ме???И момичето пише,че има и доказателства.
*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
Бойкот на Щерев!
« Отговор #145 -: Февруари 17, 2006, 18:03:54 pm »
Мацки, морковче, съвсем добронамерено да кажа...мисля, че темата се отклони....щом Фрешчето е решила да ходи в тази клиника, това си е нейна работа.Аз също съм за Бойкота..заради думите на Щерев,но не и против Клиниката.
Всеки сам решава. :wink:
А Джам-чето дали ще отговаря или не, е също личен избор.
Бойкот на Щерев!
« Отговор #146 -: Февруари 17, 2006, 18:43:40 pm »
Така е,Данидан.Всеки сам решава,ето линк към темата в дира:


http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=probzab&Number=1945214038&page=0&view=collapsed&sb=5
*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
Бойкот на Щерев!
« Отговор #147 -: Февруари 18, 2006, 09:32:30 am »
Благодаря за темата.
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #148 -: Февруари 28, 2006, 13:57:06 pm »
Напълно те подкрепям jam-това е най-мръсния тип който съм срещала някога.
БОЙКОТ НА ЩЕРЕВ
*

    rally_g

  • ****
  • 959
  • Искам да бъда добра!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #149 -: Март 04, 2006, 00:25:17 am »
Здравейте момичета, нова съм във форума, но бих желала да Ви поздравя, защото сте безценни за много жени, срещащи трудности със забременяването, включително и за мен. Не съм имала възможността да видя дискусията, за която става въпрос, но съм посещавала клиниката на прочутия доцент, държа да подчертая, че по студен и безразличен към проблемите на пациентите си лекар не бях срещала. Що се отнася до екипа на клиниката - мисля, че е много добър, особено д-р Тимева и Савова, поне по мое мнение, но лично аз се махнах оттам, така и не успяха да ми кажат защо не забременявам и само ми вземаха пари за УЗИ на всеки две седмици, въпреки, че вече многократно бяха установили, че проблемът не е в липсата на овулация. Другото, което ми направи впечатление са безумно високите цени, дори в сравнение с другите клиники по стерилитет.
Напълно поддържам идеята за бойкот на клиниката на човек, който се изказва така цинично по отношение на проблемите на хора, съставляващи неговата клиентела  (пациентите на клиниката му), а и сблсъскващи се с такава трагедия и нещастие. Истинско безобразие, надявам се да не е член на парламентарната комисия, заниваща се с въпросите за АСР (ако има такава).
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #150 -: Март 06, 2006, 22:55:10 pm »
Присъединявам се към вас. Това е толкова недостойно, че нямам думи!
Не съм посещавала клиниката, и за нищо на света не бих я посетила!
Жалко че от майка си съм чувала само хубави неща за него, а когато се установиха проблемите ми и се заинтересувах от неговата личност - само лоши! Факт е че парите променят хората!
Жалко за него! Бойкот на него и на всички останали като него, защото за съжалени е не е единствен!
Нека тази тема не става ринг на омразата!
Все пак човешко е да се греши! Трудно е това да се осъзнае!
 :babyflips:
*

    Anonymous

Бойкот на Щерев!
« Отговор #151 -: Март 07, 2006, 17:34:51 pm »
та в какво ще се изрази вашия тъп бойкот-като не ходите в клиниката му...е нали не бойкотирате лекарите там-нещо май си противоречите, а...
и какво ми хвалите другите клиники и лекари-всички работят за ПАРИ, колкото и кофти да ви звучи....
В МЦРЗ е най-добрият ембриолог в България-г-н Д. Баров, който е обучил почти всички ембриолози на останалите клиники в страната. Лекарите са страхотни професионалисти-д-р Савова, д-р Тимева, д-р Ганева, д-р Андреева, д-р Александров.
И престанете да ръсите отрова по тях-не може да говорите за някой без да го познавате-само на думи.
Желая на всички да живеят в мир със себе си...
Бойкот на Щерев!
« Отговор #152 -: Март 07, 2006, 17:41:16 pm »
Ей,госте,измисли си име,преди да пишеш тук.Ти,откъде знаеш кого познаваме и кого,не,А?Ти нещо адвокат на Щерев ли се явяваш?Да,и другите доктори работят за пари,обаче има разлика между нормална цена за преглед /примерно -10-25лв/и цена във вашата клиника,нали?А как ще коментираш госте,че в център за репредуктивно здраве"Надежда"се лекуват безплатно онкоболните жени?Това се нарича ЧОВЕЩИНА.Дума,непозната във клиниката на Щерев.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Бойкот на Щерев!
« Отговор #153 -: Март 07, 2006, 17:59:13 pm »
Цитат на: Anonymous
та в какво ще се изрази...


Клан, клан, недоклан, упс, чел, чел, недочел, че и недоразбрал ...

Гражданска позиция, госте драг, в това се изразява, гражданска позиция. Ех че трудно за разбиране!


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Бойкот на Щерев!
« Отговор #154 -: Март 07, 2006, 18:04:11 pm »
Цитат на: Anonymous
та в какво ще се изрази вашия тъп бойкот


човек наистина трябва да е БЕЗНАДЕЖДНО ТЪП, за да не е разбрал досега кой и за какво се бори!

госте, що не се гръмнеш и не освободиш света от безмозъчното си присъствие? такива като теб пречат на еволюцията, човече...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #155 -: Март 07, 2006, 21:39:11 pm »
Госте, дали Баров е най-добрият ембриолог в БГ много се съмнявам.
Има много ученици надминали учителите си.Разбрано?
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #156 -: Март 08, 2006, 09:32:03 am »
Цитат на: Anonymous
та в какво ще се изрази вашия тъп бойкот-като не ходите в клиниката му...е нали не бойкотирате лекарите там-нещо май си противоречите, а...
и какво ми хвалите другите клиники и лекари-всички работят за ПАРИ, колкото и кофти да ви звучи....
В МЦРЗ е най-добрият ембриолог в България-г-н Д. Баров, който е обучил почти всички ембриолози на останалите клиники в страната. Лекарите са страхотни професионалисти-д-р Савова, д-р Тимева, д-р Ганева, д-р Андреева, д-р Александров.
И престанете да ръсите отрова по тях-не може да говорите за някой без да го познавате-само на думи.
Желая на всички да живеят в мир със себе си...

Добрите специалисти винаги си намират работа. Като оредее клиентелата, като намелее работата и те ще се ослушат за ново работно место. Друго, че колкото и да са добри, има политика на клиниката, както и политика на всяка фирма. Тя наи- често се диктува от шефа. Колкото и да е добър един специалист, тои спазва някакви вътрешни правила. Аз не бих се доверила и наи- големия специалист, ако знам че политиката на клиниката е да не се интересува от пациента.
А за учителите и учениците мога да дам пример. Имах страхотен учител по математика, много го уважавам и му благодаря за всичко. Обаче сега съм много по- добра от него. И съм сигурна, че с това само го радвам.
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #157 -: Март 08, 2006, 09:44:54 am »
Бях решила да не пиша повече в тази тема след обидите и простотиите на някой хора, но само искам да поясня, че цените в клиниката са като навсякъде другаде за преглед - 25 лв. А, при Щерев ако си пациент на клиниката обикновено е безплатно или е 10 лв.
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #158 -: Март 08, 2006, 10:00:37 am »
Относно мнението на Кафе. Логически е точно така за учителите и учениците, но наистина за да станеш отличен ембриолог е необходимо много време и опит. Другия момент е, че при инвитрото освен професионализма на специалистите на челно място излиза и базата на една клиника - лабораторията и всякавите инкубатори и щуротии. Тук вече няма какво да спорим - базата на клиниката е една от най-добрите в България. И не мога да разбера - уж си говорехме за бойкот на Щерев и някай от модераторите лично на мен ми обесниха, че нямат нищо против клиниката и аз грешно съм разбрала/ нали не мога да чета :oops: /. Е, сега вече нещата мисля, че блеснаха. Ми не ходете в тази клиника и толкова. Но ако толкова сте се загрижили за проблема ни направете бойкот на клиники като Тодоров или клиники, които тънат в мизерия, мръсотия, показват ти ембриона през  апаратура отпреди 20 години и не изпълняват почти нещо от изискванията за да е успешно едно инвитро.
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #159 -: Март 08, 2006, 10:00:50 am »
Цитат на: Eli7
Искам и аз да се присъединя към мнението на Фрешчето. Следващия месец ще се пробвам със замръзените ми  в клиниката на Щерев. Ако реша да я бойкотирам какво се случва? Незнам какво е говорил самия Щерев по ТВ, но съм била и при него на преглед, нямам вообще лошо впечатление и ми се струва, че всичко е доста пресилено и преиграно по негов адрес. А за лекарите в клиниката - Савова , Ганева, Тимева мога да кажа само добри неща. В крайна сметка и Фреш е много права - малко са идеалните хора, а още по-рядко идеалните клиники. Човек все с нещо прави компромис... Примерно аз за следващия си инвитро опит /ако не стане със замръзените/ пак там ще отида, защото знаят как реагирам / склонна съм към хиперстимулация/ и вообще няма да съм непозната територия. А и вече 2 мои познати са бременни от този център. Успех на всичики, където и да правите инвитрото си !

Ели7, това е мнението ти от втора страница на темата. Отново ще ти направя комплимент за красотата ти. Останалото е мълчание.
Бойкот на Щерев!
« Отговор #160 -: Март 08, 2006, 10:02:39 am »
Цитат на: Eli7
Относно мнението на Кафе. Логически е точно така за учителите и учениците, но наистина за да станеш отличен ембриолог е необходимо много време и опит. Другия момент е, че при инвитрото освен професионализма на специалистите на челно място излиза и базата на една клиника - лабораторията и всякавите инкубатори и щуротии. Тук вече няма какво да спорим - базата на клиниката е една от най-добрите в България. И не мога да разбера - уж си говорехме за бойкот на Щерев и някай от модераторите лично на мен ми обесниха, че нямат нищо против клиниката и аз грешно съм разбрала/ нали не мога да чета :oops: /. Е, сега вече нещата мисля, че блеснаха. Ми не ходете в тази клиника и толкова. Но ако толкова сте се загрижили за проблема ни направете бойкот на клиники като Тодоров или клиники, които тънат в мизерия, мръсотия, показват ти ембриона през  апаратура отпреди 20 години и не изпълняват почти нещо от изискванията за да е успешно едно инвитро.

А това е мнението ти от преди малко. Мисля да спра дотук.
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #161 -: Март 08, 2006, 10:10:11 am »
Красиви Заеко, до там ли го докара - да няма какво да кажеш, а като пенсионирана даскалица с червено да поправяш правописни грешки. Ако  тръгнеш  така да се  вихриш из форума бая работа ще ти се отвори.  :? А мисля, че и трябва да си наясно, че хората докато пишат тук, вършат още доста други неща успоредно. И доста си закъсняла с поправката от първото ми писание - има няма 2-3 седмици.
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #162 -: Март 08, 2006, 10:12:09 am »
Не съм закъсняла, Ели. Още тогава ти обърнах внимание  :D

Едно е да направиш грешка от бързане, съвсем друго - да я повториш няколко пъти.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Бойкот на Щерев!
« Отговор #163 -: Март 08, 2006, 10:22:07 am »
Цитат на: Eli7
И не мога да разбера - уж си говорехме за бойкот на Щерев и някай от модераторите лично на мен ми обесниха, че нямат нищо против клиниката и аз грешно съм разбрала/ нали не мога да чета :oops: /.


ами да, гълъбице, така е. ТИ отново повдигна въпроса за цени и прочие в клиниката и правиш сравнения! както виждаш, останалите пишат по същество - по бойкота на Щерев!

ако темата не беше за бойкота на Щерев, а за сравнения на клиники, щях да тръгна да оспорвам мнението ти за "най-добрата апаратура", но не го правя....
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #164 -: Март 08, 2006, 10:31:27 am »
:lol:  :lol:  :lol:
Ама и ти си голям образ :lol:  :lol: Нали все пак темата е по въпроса колко е еди какъв си Щерев и колко е зле клиниката. Да си говорим по тази тема. А това, че съм написала " замръзени" с Ъ и някъде вместо "я" съм писала "е" не е голяма болка за умиране. Ако искаш да даваш уроци по правопис направо ми пиши на лични да не занимаваме хората с глупости. Ама наистина много ми ставаш симпатична, честно :wink:
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #165 -: Март 08, 2006, 10:35:59 am »
Мило Джамче, ти май не четеш форума, отговора ми, относно цените  беше на Морковчето от предишната страница. Тя написа:
"Да,и другите доктори работят за пари,обаче има разлика между нормална цена за преглед /примерно -10-25лв/и цена във вашата клиника,нали?"
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #166 -: Март 08, 2006, 10:38:17 am »
Ели, за да запазя добрия тон само ще ти обърна внимание, че никога не съм си позволявала да нападам някого. Помисли защо не опонирам на Фреш или Грейс. Нищо лично, Ели, но ти просто не разбра смисъла на бойкота.
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #167 -: Март 08, 2006, 10:46:05 am »
:lol: Хубаво де, стига с тези тежки думи вече :wink: Хайде да сме живи и здрави! Да ни е честит 8-ми март! И дано тази пролет да е пъстра и щастлива за всички, които се борим за детенце! Щастлив и красив празник, мили момичета! :lol:  :lol:
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #168 -: Март 08, 2006, 10:47:45 am »
Правилно, стига.

Дай Боже всички скоро да сме мами и да сме много щастливи!

Ели,  :beerdr:
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #169 -: Март 08, 2006, 10:55:34 am »
не се намесвам в спора, само искам да си изясня ситуацията

боикотът е против клиниката, защото от думите на Щерев става ясно, че тои не уважаа клиентите си и политиката на клиниката е да продава услуги, за които тои е сигурен, че от тях няма полза. както и, че за всичките неуспехи са виновни самите пациенти, защото абортирали.

лекарите са добри, но те като работници в тази клиника се придържат към политиката на клиниката.

да ме поправи някои
Бойкот на Щерев!
« Отговор #170 -: Март 08, 2006, 14:26:48 pm »
Цитат на: Kaffee

да ме поправи някои


Готово :D

Кафе, не помня, ти ходила ли си там, или се базираш на прочетеното?
Личността на Щерев и грубостта му е едно - и аз си казах категоричното мнение.
Но за политиката на заведението не мога да се съглася напълно. Лекарите имат много голяма самостоятелност в решенията, на практика - пълна. Мен никой не ме "юрка" да правя АРТ, даже напротив, като има някакви пречки въпреки моето настояване, д-р Тимева ме съветва да пропуснем или да изчакаме.
За ценовата политика - ходила съм само и при Владимиров, така че нямам голяма база за сравнение, но от прочетена информация за цени на друго място не съм сигурна, че има значителна разлика.
И което е по-важно - никога не съм се чувствала така, сякаш гледат да ми вземат парите. Никога не са ме таксували за консултации примерно. При инсе ме гледат всеки ден на УЗ. За първи път намерих лекар да ми вземе материал за МБ, без да ме таксува "за преглед" - там. Дадоха ми съвет в коя държавна болница мога да си направя хистероскопия, като им казах, че не мога да я направя при тях.

А, междудругото, още нещо - като ходих на "злополучната" консултация с Щерев, докато чаках бях свидетел как на много от излизащите двойки им каза, че нищо не дължат 8O  Е, нас ни одруса, щото го подразнихме с въпроси и т.н., но факт е, че на повечето не взе и стотинка.
Също така, докато си чакам ред за лекарката, често се случва да излизат хора от кабинетите и да се отправят към касата, където им казват, че нищо не дължат.

Въобще ми се струва необосновано твърдението, че в МЦРЗ гледат само да ти вземат парите. Щерев отново го изключвам, защото никак не съм му фен, но говоря за болницата като цяло и в частност за моята лекарка.

Пояснение за всички, които ще тръгнат сега да ме питат защо "хваля" клиниката, като никой не я оспорвал и темата била друга: отговарям на постингите на Морковче и на Кафе. Специално на Кафе - не мисля, че има такава установена политика в МЦРЗ - дайте да им вземем парите.


П.С. Ходих при Владимиров за хидротубация, защото тогава чакаха доставка на катетри в МЦРЗ. Ако (примерни цифри) "Хидротубация под УЗ контрол" струва 70 лева, а "УЗ" 20 лева, колко мислите, че ми взеха за хидротубацията? Ами взеха ми 90! Това при положение, че предния ден като отидох за процедурата, уговорено предварително по телефона, ми направи УЗ, за което ме таксува, и незнайно защо нямаше готовност за самата процедура, а ме пренасрочи за следващия ден. Не получих никакъв документ за двете плащания.
Благодаря ти, Бени!







*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Бойкот на Щерев!
« Отговор #171 -: Март 08, 2006, 14:42:59 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Не получих никакъв документ за двете плащания.


Фреши, ти нали в събота и неделя ходи тогава? Припомни ми, ако греша, но мисля, че беше така.
Тогава още имаше само една регистраторка, която не работеше в почивните дни, а док не може да се оправя с касовия апарат, затова не си и получила въпросния документ.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Бойкот на Щерев!
« Отговор #172 -: Март 08, 2006, 14:57:48 pm »
Да, Джами, абсолютно точно :D  Радвам се, че вече проблемът е отстранен :D  Не оспорвам д-р Владимиров, само защото много уважавам вашето мнение - щом толкова много момичета са доволни от него - вярвам им :D  Явно при мен така се е случило.

Това го пиша още един път да подчертая и с пример, че на кой лекар/център ще се довериш е въпрос на лични впечатления и дори е възможно да станеш "жертва" на момент или ситуация. Но личните впечатления са си лични впечатления и на тях човек базира до голяма степен избора си.

Та призовавам и някои от вас, които не одобряват нашия избор на клиника, да уважат все пак мнението ни и избора ни - щом ние сме преценили, че там получаваме най-добро обслужване за момента, не може ли просто да уважите избора ни? Както примерно аз правя с пациентите на д-р Владимиров :D
Благодаря ти, Бени!







*

    balmi

Бойкот на Щерев!
« Отговор #173 -: Март 08, 2006, 15:38:51 pm »
Момичета, хайде да прекратим вече този спор !!! Предлагам да не изразходваме повече енергия в безсмислени нападки !!! Тука сме за да си помагаме, а не да се караме кой доктор е по-велик. Важното е  да вярваме на екипа си и да се чувстваме спокойни. За едни от нас това е екипа на Щерев, за други екипа на д-р Владимиров, д-р Стаменов, Табакова и т.н. На всички желая успех и скорошно забременяване !!! :blowingdust:
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Бойкот на Щерев!
« Отговор #174 -: Март 08, 2006, 16:35:41 pm »
Цитат на: balmi
Момичета, хайде да прекратим вече този спор !!! Предлагам да не изразходваме повече енергия в безсмислени нападки !!! Тука сме за да си помагаме, а не да се караме кой доктор е по-велик.


Балми, ако някъде в темата се е  промъкнал елемент на спорене по повод кой доктор е най-велик - това е отклонение, а не същност на темата!
Темата е за бойкот на Щерев по морални съображения и никаква друга! Тази точно тема аз НЕ СМЯТАМ да прекратявам!

Имайте уважение към чуждото време, отделено за изписване на определени слова и постинги! Прочитайте ги! Осмисляйте ги....
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #175 -: Март 08, 2006, 16:51:31 pm »
е, те това и аз не се сещам как не се разбра - 9 страници се изписаха и не стана ли ясно, че темата е за бойкот на един лекар, по чисто морални причини - не знам за Джами как не й омръзна, ама аз се уморих тя да го повтаря и подчертава.
Никой не искам да обиждам!
*

    balmi

Бойкот на Щерев!
« Отговор #176 -: Март 08, 2006, 17:08:37 pm »
Не смятам повече да се задълбочавам по темата Джам, защото тя се превърна в караница, а не в "бойкот по морални съображения". Не виждам смисъл във всичко това !!!
Относно :" Имайте уважение към чуждото време, отделено за изписване на определени слова и постинги! Прочитайте ги! Осмисляйте ги...." - същото се отнася и за теб. Вероятно погрешно си ме разбрала.
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #177 -: Март 19, 2006, 19:31:00 pm »
честно, от до тук прочетеното не мога да реша дали да бойкотирам или не...До колкото разбрах бойкота е на принципа на " не поощтрявайте пиратството като купувате такива дискове.Не поощтрявайте крадците, като купувате крадени стоки..."

Нали така.Не ми става ясно защо момичетата трябва да се нападат една друга.Къде ще ходиш на доктор си е личен избор.

Аз съм започнала при Щерев и за сега няма да се махна ,защото ми омръзна да сменям клиниките и да си разказвам историята за н-ти път.

На два пъти ми направи впечатление, че можеше да се мине и без таксите от по 25лв/ т.е. не разбрах целта на посещенията / , но изобщо не съм сигурна, че и на другите места от време на време не се случва по нещо такова

Та, момичета, никоя от нас не е виновна за тези недоразумения.Моля Ви не се нападайте...повече усмивки и...нека мечтата ни се сбъдне на всички до една
*

    Anonymous

Re: Хм ...
« Отговор #178 -: Март 20, 2006, 09:53:42 am »
Цитат на: ironic_
Доколкото си спомням в Дира имаше едно момиче, което е правило два опита ин-витро в клиниката му при положение, че имала доказан с цветна снимка хидросалпингс. Правете си изводите дали цялата процедура се прави, за успех и детенце като краен резултат, или за да се взимат парите на хората.

Едва ли някога ще ида в тази клиника, но ми писна навсякъде да чета за арогантни лекари-търгаши!  :evil:
Бойкот на Щерев!
« Отговор #179 -: Март 20, 2006, 10:29:13 am »
Tова за пренебрегването на хидросалпинкса като фактор видяхме, че не е уникална "грешка" за клиниката на Щерев.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Бойкот на Щерев!
« Отговор #180 -: Март 20, 2006, 10:36:37 am »
Цитат на: White_Raven
Tова за пренебрегването на хидросалпинкса като фактор видяхме, че не е уникална "грешка" за клиниката на Щерев.


мда, както и еднолично завишената от тях долна граница на нормата за концентрация на сперматозоиди, която според СЗО е 20 млн/мл, но според Щеревите е 40 млн/млн.
при което редовно сме свидетели на момичета, които идват тук да плачат, че им е препоръчано ИКСИ като единствено спасение за техния случай, а мъжете им имат по 30 милиона сперматозоида на милилитър!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Бойкот на Щерев!
« Отговор #181 -: Март 20, 2006, 11:20:09 am »
Цитат на: jam

мда, както и еднолично завишената от тях долна граница на нормата за концентрация на сперматозоиди, която според СЗО е 20 млн/мл, но според Щеревите е 40 млн/млн.


От около година в спермограмите им пише границата по СЗО.
Благодаря ти, Бени!







*

    balmi

Бойкот на Щерев!
« Отговор #182 -: Март 20, 2006, 11:48:00 am »
Цитат на: jam

мда, както и еднолично завишената от тях долна граница на нормата за концентрация на сперматозоиди, която според СЗО е 20 млн/мл, но според Щеревите е 40 млн/млн.


Не така  Джами. Скоро пусках тема в "Стерилитет при мъжа - Какво мислите за последната ни спермограма". Ти я знаеш, тъй като първа ми отговори и тя е правена точно при Щерев. В скоби съм писала и техните референтни стойности и там пише 20 млн/мл.
 :sperm2:
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Бойкот на Щерев!
« Отговор #183 -: Март 20, 2006, 12:00:39 pm »
Цитат на: balmi
Цитат на: jam

мда, както и еднолично завишената от тях долна граница на нормата за концентрация на сперматозоиди, която според СЗО е 20 млн/мл, но според Щеревите е 40 млн/млн.


Не така  Джами. Скоро пусках тема в "Стерилитет при мъжа - Какво мислите за последната ни спермограма". Ти я знаеш, тъй като първа ми отговори и тя е правена точно при Щерев. В скоби съм писала и техните референтни стойности и там пише 20 млн/мл.
 :sperm2:


Балми, миличка, аз нямах предвид само твоя случай - при него има обяснение за препоръката, а и вероятно вече са сменили реф-стойности спрямо онези, които прилагаха доскоро.

но аз чета и пиша в клуба на дир.бг и тук от 2 години и съм видяла много случаи от тази клиника. съжалявам, че от известно време търсачката на дир.бг не работи, иначе щях да си поиграя да изровя някои такива, за да видите за какво става дума. ще потвърдят и останалите момичета, които следят отдавна форумите - запищи ли някой, че му препоръчват ИКСИ, а в спермограмата пише концентрация 22 млн/мл (примерно) - ясно е от коя клиника идва с тази препоръка ... :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Бойкот на Щерев!
« Отговор #184 -: Март 20, 2006, 12:04:44 pm »
Цитат на: FreshBreeze
От около година в спермограмите им пише границата по СЗО.


а, много се радвам. надявам се и нашите форуми да са допринесли малко за тази нормализация.
ти лично как си я обясняваш?
и значи ли това, че пациентите, които преди 2 години бяха за ИКСИ, вече автоматично не са? :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #185 -: Март 20, 2006, 12:07:03 pm »
Джам, моя приятелка с мъжа и, който е с варикоцеле ходят също в тази клиника. Момчето е с  под 40млн. и са ги посъветвали още 6 месеца да пробват естествено и чак тогава да преминат към инсеминация. И още една подробност - в тази клиника за ИКСИ се говори само в краен случай.
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Бойкот на Щерев!
« Отговор #186 -: Март 20, 2006, 12:52:42 pm »
Цитат на: Eli7
И още една подробност - в тази клиника за ИКСИ се говори само в краен случай.


пак повтарям, моите наблюдения от разкази на пациенти са съвсем различни.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Бойкот на Щерев!
« Отговор #187 -: Март 20, 2006, 13:47:42 pm »
Андрологът Бъчваров пък, специализирал във Франция, бил казал, че във Франция така го учели, че за нормално забременяване били необходими 58 млн/мл (ако си спомням правилно, че някой ми го преразказа :oops: )

Това, естествено, не е точно така, има много случаи на забременели и с по-малко, но може би се имат предвид някакви "средно аритметични" наблюдения?

(Пояснявам, че андрологът не определя дали и за какъв АРТ си)
Благодаря ти, Бени!







*

    balmi

Бойкот на Щерев!
« Отговор #188 -: Март 20, 2006, 14:15:46 pm »
Фреши, аз ти го казах това за Бъчваров. Той ни каза, че показателя нормокинетични А+Б, трябва да е >/=58, а не на 50 за да може жената да забременее по естествен път.
Бойкот на Щерев!
« Отговор #189 -: Март 20, 2006, 15:28:36 pm »
Мерси Балми :D
Леле, аз разбрала-неразбрала, запомнила съм, че става въпрос за бройката  :oops:  :oops:  Ще прощавате, мацки :D

Добре че ме поправи :D
Благодаря ти, Бени!







*

    balmi

Бойкот на Щерев!
« Отговор #190 -: Март 20, 2006, 17:23:16 pm »
Фреши, кой знае и аз как съм ти го обяснила !!!!
 :balk_21:
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #191 -: Март 20, 2006, 22:25:20 pm »
тук да кажа и аз нещо.В интерес на истината,ако аз съм / и съм / жена ,която не може да забременее 2 години, започнат изследвания с мъжа и се открие че при мъжката половина е занижен някой показател.Миии хора няма да чакам още две години с надеждата да стане чудото.
При моя човек колич на А+Б при първата спермограма беше 35%
при втората / след 2 месеца - 43 %
Да ,мога да си кажа - те ще се оправят ...или я да отидем да ти я направим другаде , тук може да послъгват.И така да се лутаме докато ни кажат това , което ни харесва / че сме си ОК/.Е да, ама нали бебето не става . подягодите, та значи има причина.Защо да не е тази
Бойкот на Щерев!
« Отговор #192 -: Март 21, 2006, 06:22:27 am »
Дидонка, има две норми за подвижност - или само група а да е над 25%, или а+б да са над 50%.

За Бъчваров и аз съм чувала красоти  :lol:
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #193 -: Март 21, 2006, 08:16:36 am »
нашите са А+Б 43%.Тази сутрин ми падна темп и надеждата,че ще пропуснем инсе-то ми се разбива :(
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #194 -: Март 21, 2006, 09:08:48 am »
Дидон, споко пък ти :wink: Пролетта е пред вас, с цъфнали тревички и пеещи птички :lol:  :lol:  :lol:
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Бойкот на Щерев!
« Отговор #195 -: Март 27, 2006, 11:10:02 am »
току що гледах повторението. преди време подкрепих бойкота, защото повярвах на джам. сега го подкрепям и защото лично го чух :twisted:
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Бойкот на Щерев!
« Отговор #196 -: Април 07, 2006, 15:14:38 pm »
още малко за моралния облик и болното съзнание на т.н. "лекар и специалист" Щерев.
цитат от негово изказване в днешния 24 часа, първа страница:

"Неморално е да се искат повече пари за онкоболните, защото те и без това са обречени"
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Бойкот на Щерев!
« Отговор #197 -: Април 07, 2006, 15:20:18 pm »
Депутат лекар, зам.-шеф на здравната комисия, опасно откровен
   Онкоболните обречени - за какво са им пари
   Щерев иска повече средства за профилактика
   
     Неморално е да се искат повече пари за лекарства на онкоболните, защото те са обречени. По-добре е парите да се насочат за профилактика, както е в Европа.
     Това каза зам.-шефът на здравната комисия в парламента доц. Атанас Щерев в Перник вчера. Той се срещна с лекарите по проблемите на здравеопазването. Позицията на НДСВ била, че трябват още към 1,5 млрд. лв. за нормална работа на системата.
http://www.24chasa.bg/Default.asp?statid=29970&rubr=0&izd=1&fsize=&swidth=800&tr=1&im=04&id=07&iy=2006


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Бойкот на Щерев!
« Отговор #198 -: Април 07, 2006, 15:20:28 pm »
дублирано
Бойкот на Щерев!
« Отговор #199 -: Април 07, 2006, 15:21:37 pm »
нямам думи! :twisted:
Аман от цинизма на управляващи и опозиция.
Добре, не се личува този човек, как може да се самозабрави някой толкова много.
Не се ли замислят понякога, че подобни неща може да се случат ако не на тях, то на хората, които обичат?
Бойкот на Щерев!
« Отговор #200 -: Април 07, 2006, 16:13:09 pm »
Цитат на: jam

"Неморално е да се искат повече пари за онкоболните, защото те и без това са обречени"



Е нЕмам думи, дай направо да ги хвърлим в кофата, както така и така са обречени :twisted:  Сега те могат да си насочват повече пари за профилактика, няма лошо, ама може ли така да се изказваш!!!!! :twisted:
Благодаря ти, Бени!







Бойкот на Щерев!
« Отговор #201 -: Април 07, 2006, 16:21:06 pm »
Ама това си е фашисъм направо  :twisted:
Ами то по тази логка "доктора" може да предложи да не се лекува никой, защото може пациента да не оздравее и разходите да са напразни  :twisted:
Бойкот на Щерев!
« Отговор #202 -: Април 07, 2006, 16:50:21 pm »
Това е истински човекомразец!!! Не е нормално да иска увеличение на лекарствата за онкоболни, а той е прдложил точно това, защото били обречени. Не мога да го нарека дори човек, а да не говорим, че пред името му стои Д-р. Не може да очакваме от такова същество да мисли за нас и нашите проблеми, и да създава живот. Да си лекар е призвание, а не титла той нещо май се е объркал и за съжаление Щерев няма такова призвание! Той се превърна в един алчен търговец!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #203 -: Април 07, 2006, 18:16:35 pm »
И аз да се включа за онкоболните.Ама това същество Щерев няма срам,бе хора!!!То не е човек,това.Ама само не разбирам защо още го търпят.Да видим,ако той се разболее или негови близки не могат да имат деца,какво ще говори той???Дали същите простотии.....Кошмар направо,немам думи.....
Бойкот на Щерев!
« Отговор #204 -: Април 08, 2006, 20:37:58 pm »
Цитат на: jam
още малко за моралния облик и болното съзнание на т.н. "лекар и специалист" Щерев.
цитат от негово изказване в днешния 24 часа, първа страница:

"Неморално е да се искат повече пари за онкоболните, защото те и без това са обречени"


Това изказване на Щерев ще бъде обсъждано утре в предаването "Гласове" на Явор Дачков по Инфо-радио от 12,00 часа.
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Бойкот на Щерев!
« Отговор #205 -: Април 08, 2006, 22:13:53 pm »
Оф този" компетентния" пак е ръсил бисери :evil:
Цитат
"Неморално е да се искат повече пари за онкоболните, защото те и без това са обречени"

Бе той от доста време си го търси и ще си го намери. Аз съм на мнение, че има кой да гледа и всичко се връща. Естествено не му го пожелавам дори и на него. Но случи ли му се да се бори със стерилитета или да е в групата на онкоболните друга песен ще пее. Тогава да го питам аз кое е морално и кое не е :evil:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #206 -: Април 09, 2006, 10:58:57 am »
интересно е да се прочете статията.Ултра е дала линк и там също така има коментари...

 Съжалявам, не съм от хората, които обичат да се изказват неподготвени но....мисля си ,че нещата не са толкова прости...не е просто черно и бяло та да посочиш, кое е правилно или не...

 Има много подусловия / както в математиката / ...
*

    rally_g

  • ****
  • 959
  • Искам да бъда добра!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #207 -: Април 09, 2006, 11:17:46 am »
Дидонка, аз съм съгласна с теб.  Това е една много добра илюстрация, как медиите могат да манипулират!!! В началото като прочетох заглавието и извадката от текста, бях бясна. После реших да прочета цялата статия. Не че искам да защитавам доц.Щерев, но в случая, смятам, журналистите са се хванали за думи, изречени в не такъв смисъл, може би дори и неподходящите думи, абе, с други думи, не ми се струва, че това е идеята на човека.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
Бойкот на Щерев!
« Отговор #208 -: Април 09, 2006, 11:20:29 am »
Рали, пейстни тук цялата статия, за да я видим и ние.
*

    rally_g

  • ****
  • 959
  • Искам да бъда добра!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #209 -: Април 09, 2006, 13:26:33 pm »
Зайко, опитах, но не става, не мога да вляза от моя компютър във вестника, видимо достъпът е платен, а аз я четох от офиса на приятелката ми:(, ако намеря начин, ще я копирам.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

    balmi

Бойкот на Щерев!
« Отговор #210 -: Април 10, 2006, 11:40:53 am »
Не съм чела статията, обаче ако наистина доц. Щерев е искал да каже точно това е много, много жалко.....
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #211 -: Април 10, 2006, 12:51:13 pm »
Аз дълго време се въздържах от коментар по адрес на този човек, защото съм ужасно "скрупольозна", което е плод на възпитанието ми, ама това е друга тема.
Когато в "Защо не" той каза, че от 270-те хиляди стерилни двойки 20 процента имат шанс, така че да не се напъват толокоз, аз реших че нещо не съм го разбрала и че понеже Щерев си е грубиян по принцип, аре много важно....все пак той е помогнал на много хора и затова заслужава уважение.
Съвсем честно си признавам - точно така си мислех. Даже не бях съгласна с емоционалната реакция на Джам, макар че не съм писала нищо по тоя повод - просто не виждах смисъл.
Сега обаче когато прочетох изказването му в 24 часа ми увисна ченето! Мисля си няколко неща:
Тоя човек просто не е психически добре. (съвсем буквално, в медицинския смисъл). Когато някой толкова много си повярва в собственото величие, непогрешимост и уникалност - това си е диагноза.
Оставям на страна емоционалната част - за която не е необходимо да пиша и аз. Тъй като в момента в семейството ни има такъв проблем - предпочитам нищо да не пиша, че ще стане страшно...
По пътя на простата логика и математика  - едно плюс едно е равно надве - нали така?
Едно - Щерев е репродуктивен ендокринолог и гинеколог, освен това, както той сам казва - занимавал се  е и с онкология.
плюс Едно -  ако онкоболните така и така са обречени, ако стерилните двойки така и така нямат шанс - тогава той какво прави:
Две - очевидно нахалост взима парите на хората.
Затова...
Всъщност кой беше този Щерев?
В очакване ....
Бойкот на Щерев!
« Отговор #212 -: Април 10, 2006, 13:24:40 pm »
Снощи по Дарик един журналист каза по повод изказвнето на Щерев следното"Ако бях онкоболен, щях да го съдя за опит за убийство".
Не съм запозната с юридическата материя, но ако не за това, поне за емоционалната щета би трябвало да го съдят. Нали има някаква организация на онкоболните, дали не са се сетили или не им се занимава?
Бойкот на Щерев!
« Отговор #213 -: Април 10, 2006, 23:16:20 pm »
Егати изрода! :evil:

   Тва само в Бълагрия може да се случи! В някоя по-стабилна икономически държава, където конкуренцията означава борба за всеки вот на доверие на еденица глава от населението, този щяха да го разчекнат. И си срува да бъде заведено дело срещу него та да му дойде акъла в главата. АААААААААААА БОЙКОТ Я!!!!!!!!!!!!!
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #214 -: Април 11, 2006, 13:36:04 pm »
В очакване ....
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #215 -: Април 11, 2006, 13:41:19 pm »
Правилно :D
Сега той ако е пич ще си я подаде, че на хората им омръзна от изцепките му. :evil:
Бойкот на Щерев!
« Отговор #216 -: Април 11, 2006, 13:52:16 pm »
Цитат на: StefiZ
Правилно :D
Сега той ако е пич ще си я подаде, че на хората им омръзна от изцепките му. :evil:

Хайде да залагаме. Няма да я подаде. :wink:
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #217 -: Април 11, 2006, 14:04:37 pm »
Цитат на: alia_alia
Цитат на: StefiZ
Правилно :D
Сега той ако е пич ще си я подаде, че на хората им омръзна от изцепките му. :evil:

Хайде да залагаме. Няма да я подаде. :wink:


И аз залагам че няма да я подаде.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"


*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Бойкот на Щерев!
« Отговор #218 -: Април 11, 2006, 14:31:02 pm »
Търсих сайт или форум на АПОЗ, но не открих. Щеше ми се да изразим по някакъв начин подкрепата си. Шапка им свалям за бързата реакция и добрата организация.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Бойкот на Щерев!
« Отговор #219 -: Април 11, 2006, 14:40:17 pm »
Цитат на: ultra
Търсих сайт или форум на АПОЗ, но не открих. Щеше ми се да изразим по някакъв начин подкрепата си. Шапка им свалям за бързата реакция и добрата организация.

Така и трябва, но няма да има полза. СЪД. Това е. Трябва да свикнат тези "величия", че трябва да отговарят за думите и постъпките си. Пред нас данъкоплатците.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Бойкот на Щерев!
« Отговор #220 -: Април 11, 2006, 15:40:24 pm »
Асоциация на пациентите с онкологични заболявания (АПОЗ)

ул. Г.С.Раковски № 112, ет. 1
София 1000
тел. 02/ 981-10-91 и 02/ 926 03 62
apoz@abv.bg
Г-жа Евгения Адърска (много симпатична жена)

Но наистина защо нямат сайт?


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    rally_g

  • ****
  • 959
  • Искам да бъда добра!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #221 -: Април 11, 2006, 22:09:21 pm »
За тези, които не са чели пълния текст на статията "Онкоболните обречени-за какво са им пари", ще я препечатам.

Неморално е да се искат повече пари за лекарства на онкоболните, защото те са обречени.  По-добре е парите да се насочат за профилактика, както е в Европа.
Това каза зам.-шефът на здравната комисия в парламента доц. Атанас Щерев в Перник вчера.  Той се срещна с лекарите по проблемите на здравеопазването .  Позицията на НДСВ била, че трябват още към 1,5млрд. лв.за нормална работа на системата.
У нас 30% от парите за здравеопазване се дават за лекарства, а в ЕС - 10%, обясни доц. Щерев.
За България това било много лош показател, който доказва, че куца профилактиката.  Затова и повечето онкоболни са в III и IV стадии.
Той даде пример с рака на маточната шийка, чието лечение струвало 300 евро в първи стадий и 30 000 евро в четвърти стадий.  Цените били еднакви у нас и в цяла Европа.  Да, но при терапия в началото на болестта 95% от пациентките имат шанс да преживеят 5-годишния период, след който се смятат за излекувани, уточни доц.Щерев.  В напредналите етапи на рака само 10% имали изгледи за успех независимо от парите за лечение.
Ето защо принципно не е правилно да се дават повече пари за лекарства на онкоболните, а да помислим за децата им, как те да се предпазят, обясни депутатът.  Поне 100-200млн. лв. годишно трябвало да се заделят за прегледи.
"Безспорно трябва да се влагат повече пари за профилактика.  Държавата обаче трябва да се издължи и на болните си.  Не може хуманист, полагал Хипократовата клетва, да зачерква 250 000 живи българи", коментира Евгения Адърска, шеф на асоциацията на онкоболните.
Не казвам, че не бива да се лекуват, а само, че не бива да се увеличават парите за медикаменти, поясни доц. Щерев. Според него съвсем друг проблем е, че лекарствата по държавната поръчка не стигат за всички."Жестоко е да принуждаваш болните да си търсят препарата в аптеките", каза доц.Щерев.
Край

Не че доцентът ми е особено симпатичен, но в случая, мисля, че е имал друго предвид, но естествено, заглавието и подзаглавието, формулирани по такъв начин видоизменят значително нещата. Мисля, че човекът иска да каже, че е редно да се отпускат пари за инвестиране в здравната култура на българина, да ходи и да се преглежда редовно, за да се разрешават овреме проблемите, особено по-сериозните, а не да се самолекува или да чака последния момент.
Това разбира се е само мое мнение.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

    normalen

Бойкот на Щерев!
« Отговор #222 -: Април 12, 2006, 00:03:22 am »
Не целта му е да заграби колкото може повече и понеже не се сеща откъде и намери възможност  да открадне пари от болните но уви няма да стане както стана вече ясно. Този зъл дух е невероятно алчен и безскруполен но мисля, че скоро ще му преседне, идеята му е, че скоро си отива от власт и ако може като запоследно да открадне каквото може и от когото може.......!!!!!???????
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #223 -: Април 12, 2006, 08:40:09 am »
честно, не знам какви са подбудите на този човек / все пак е политик /  , но това за което апелира - повече пари за профилактика е абсолютно належащо.

Много отдавна е доказано , че превантивната мярка е най - добрия лек...

Трети е въпроса, че за такива деликатни неща трябва да се търси най - премерения тон
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Бойкот на Щерев!
« Отговор #224 -: Април 12, 2006, 10:09:05 am »
http://www.standartnews.com/archive/2006/04/12/theday/index.htm
Вчера той каза, че думите му били интерпретирани по гьобелсов начин. Но пак заяви: "Не можем да започнем да лекуваме онкоболните, когато вече са в стадий, в който са обречени. Трябва да започнем рано с профилактична дейност".
Ако увеличаваме парите за лекарства, ще заприличаме на африканско здравеопазване, продължи да упорства Щерев. Той поддържа тезата си парите за медикаменти да се намалят, а да се насочат средства за профилактика.

rally_g, няма нужда да ставаш адвокат на Щерев и да обясняваш "човекът" какво е искал да каже...
Замислете се къде се корени причината касата да спре приема на протоколи, щото се чака изготвянето на по-евтини схеми.
Не забравяйте, че и ние, наравно с онкоболните, сме подложени на същата секира - намаляват се клиничните пътеки за лечение на стерилитет, намаляват се и сумите, които касата ще заплаща за лекарства за стимулация, появяват се абсурдни искания или да осиновяваме циганета, или да плащаме ергенски данък.
Мислете с главите си и осъзнайте, че с едната ръка държавата ви бърка в джоба, а с другата ви удря шамар, защото сте бездетни.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Бойкот на Щерев!
« Отговор #225 -: Април 12, 2006, 10:11:45 am »
Браво, Ултра, много добре казано!!!
*

    balmi

Бойкот на Щерев!
« Отговор #226 -: Април 12, 2006, 10:42:42 am »
Цитат на: ultra
Замислете се къде се корени причината касата да спре приема на протоколи, щото се чака изготвянето на по-евтини схеми.
Не забравяйте, че и ние, наравно с онкоболните, сме подложени на същата секира - намаляват се клиничните пътеки за лечение на стерилитет, намаляват се и сумите, които касата ще заплаща за лекарства за стимулация, появяват се абсурдни искания или да осиновяваме циганета, или да плащаме ергенски данък.
Мислете с главите си и осъзнайте, че с едната ръка държавата ви бърка в джоба, а с другата ви удря шамар, защото сте бездетни.



Абсолютно съм съгласна с Ултра !!! Съвсем точно казано !!!!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #227 -: Април 12, 2006, 11:44:08 am »
Извинявам се, била съм се дублирала :wink:
Благодаря ти, Бени!







*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Бойкот на Щерев!
« Отговор #228 -: Април 12, 2006, 12:15:35 pm »
Фреш, същия линк е и две мнения по-нагоре :wink:
Обсъдихме и организацията им вече, установихме, че нямат сайт, но имат офис и електронна поща.
Вчера по новините гледах изказването на една госпожа, мисля, че беше от Сдружение Здраве за всички. Показа подписка срещу Щерев, цитирани бяха много сдружения и асоциации. Щеше ми се и ние да сме там. Ако някой е гледал по-внимателно вчерашните новини, може ли да ми каже името на госпожата и дали правилно съм запомнила сдружението. И да има инфо в интернет явно още Гугъл не го е индексирал...


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #229 -: Април 12, 2006, 12:24:15 pm »
Цитат на: ultra

Замислете се къде се корени причината касата да спре приема на протоколи, щото се чака изготвянето на по-евтини схеми.


Някакъв слух ми довя вятъра, че въпросната личност си е отворила И АПТЕКА и лекаствата за инвитро там били по-евтини.

Как така става тая работа, питам аз и отговор не искам.... щото ми става ясна картинката...... :twisted:  :twisted:  :twisted:
Не съм сигурна дали това е слух или е вярно, няма как да го проверя, но съм склонна да вярвам че е така.
Фирми и на входа и на изхода на системата.... :twisted:  :twisted:  :twisted:
Нищо ново под слънцето.

Чух го само 1път от един источник, и до сега не съм го чула потвърдено от 2ро място или друг независим източник. Някой от вас чувал ли е нещо такова?!? Да не излезе че са ме метнали по върбите и приказвам глупости... ама що така вътрешното ми чувство ми подсказва че е така.
 
Да ни е яка гърбината и да са ни дебели протфейлите... щото... аз скоро не виждам оправия.... НЗОК пак ще сътвори някоя чудовищна глупост, щото знаем от къде и кои са й консултантите. (нама емотикон със стрелящо с пушка човече :x  :x  :x )

Цитат на: ultra
Мислете с главите си и осъзнайте, че с едната ръка държавата ви бърка в джоба, а с другата ви удря шамар, защото сте бездетни.


Към това бих добавила - Това което държавата ни дава с едната ръка, с другата ни го взима - ДВОЙНО и ТРОЙНО.
Единствено ни третират като данъкоплатци и електорат. :evil:
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"


Бойкот на Щерев!
« Отговор #230 -: Април 12, 2006, 15:14:59 pm »
Преди няколко месеца бях написала някои неща за Щерев в клуба и тогава някои хора ги подложиха на съмнение, но сега даже не се налага аз да вадя доказателства, защото те сами си излезаха на яве. Има още много неща да разберем за този мошеник, защото той е такъв. Да има аптека и то не от скоро намекнах го още тогава когато ви казах, че е изкупил мерионала директно от вносителя. Прекалено много внимание му отдадохме което е незаслужено, а трябваше ние първи да застанем явно против него, а не онкоболните на тях им триабваше едно изречение и ще го разкъсат, а ние какво правим пишем по форумите и какво от това, продължаваме да му пълним гушата, а той си прибира паричките и ползва микроскопа само за да провери дали някоя банкнота не е фалшива.
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #231 -: Април 13, 2006, 09:20:33 am »
интересна ми е способността на българина да се сплотява срещу един човек...т.е. "вижда гората ,  а не вижда дърветата"...
по - горе съм написала, че не заемам конкретна позиция.Смятам ,че за толкова сложни неща не може да се говори така леко...

... ииии...не съм съгласна да се отъждествяваме с онкоболните...Я МИ КАЖЕТЕ ,АКО НЕ СИ ХОДИЛ НА ГИНЕКОЛОГ 6 ГОДИНИ, КОЙ Е ВИНОВЕН АКО ТИ СЕ Е ПОЯВИЛ ПРОБЛЕМ / визирам човек когото познавам лично /...

...ДО СЕГА НЕ МИ СЕ Е СЛУЧИЛО ДА ЧУЯ< ЧЕ ДОКТОР Е ОТКАЗАЛ ДА ЛЕКУВА БОЛЕН / а ми се струва,че много от вас именно така го разбират /

Съгласна съм че трябва да понесе отговорността за думите си - те нали са като хвърления камък...да е мислил как точно да се изрази...ама някои от нещата дето ги пишете са ... излишни...

                                   Съжалявам ако някой в момента ме е...харесал... :oops:
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #232 -: Април 13, 2006, 09:26:12 am »
Злокачествените заболявания се развиват много бързо - за няколко месеца.
Така че, и веднъж годишно да ходиш на профилактичен преглед /както пише по дебелите книжки/ - гаранция няма.
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #233 -: Април 13, 2006, 10:23:19 am »
Според мен имат смисъл думите му. Но съм съгласна, че доста зле се е изразил. Близка моя роднина миналата година претърпя операция от рак / гинекологична/. Бях до нея през цялото време. Рака беше вече в 3- ти стадии. Но слава богу нямаше метастазии. Понеже жената е  по-възрастна / 68 год/ не беше ходила години /да не кажа десетилетия.../ на  гинекологичен преглед.Отиде, защото започна  кървене. А става въпрос за интелигентна жена - доцент по английска филология, съставител на речници и преподавател.Ние тук,защото може би имаме проблеми, сме доста прецизни / даже леко вманиачени :wink:/ по повод  прегледи и т.н., но масата не е така. На моя близка приятелка миналата година се наложи да и извадят единия яйчник, болеше я от 6 месеца и накрая само дето с бой не я закарах на лекар. И наистина е жестоко хората болни от рак да ходят да си взимат лекарствата от аптеките. При доц. Щерев проблема е , че мисли с 2-3 идеи по-напред от реалната обстановка. Не се намираме в нормална държава това е. Ако знаете вчера как истерично се разревах на предаването "Нищо не започва от днес"... Говореха за данъка за бездетните. Като си представя какви пари дава всяка от нас , за да има дете и че държавата по-скоро пречи, отколкото да помага. Момичета, незнам как е при вас, но напоследък направо се чувствам като прокажена...
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*

    kareliya

  • ****
  • 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
Бойкот на Щерев!
« Отговор #234 -: Април 13, 2006, 10:36:32 am »
... ииии...не съм съгласна да се отъждествяваме с онкоболните...Я МИ КАЖЕТЕ ,АКО НЕ СИ ХОДИЛ НА ГИНЕКОЛОГ 6 ГОДИНИ, КОЙ Е ВИНОВЕН АКО ТИ СЕ Е ПОЯВИЛ ПРОБЛЕМ / визирам човек когото познавам лично /...



Моето мнение относно профилактиката е,че докато не ти дойде на главата ,никой не се замисля за нея.Успокояваме се с мислите,че "айде сега,точно на мен ли ще се случи".
   Верно,редовните прегледи при гинеколог са доста полезни,но те не ни подсказват,че евентуално,може би един ден ще имаме проблеми със забременяването.А колко мъже ходят на профилактични прегледи за репродуктивната си система,преди да разберат ,че съществува проблем?!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #235 -: Април 13, 2006, 10:49:27 am »
Според мен, увеличаването на парите за профилактика, няма да доведе до подобряване на профилактиката. Просто парите ще потънат някъде. Просто, според мен начинът на провеждане на здравната реформа е сбъркан. Не съм в системата и не знам какво трябва точно да се направи, но нещата не се променят към по-добре. Особено в селата и по-малките градове. Тук просто няма конкуренция между лекари и болници, което води до лошо качество на обслужването. Вероятно, това не е единствената причина за лошото оположение на здравеопазването. Профилактиката, до голяма степен е обвързана с  работата на GP-тата и с тяхното (не)желание да насочват към специалисти. Абе, много трески има за дялкане.
Бойкот на Щерев!
« Отговор #236 -: Април 13, 2006, 10:50:13 am »
Според мен, увеличаването на парите за профилактика, няма да доведе до подобряване на профилактиката. Просто парите ще потънат някъде. Просто, според мен начинът на провеждане на здравната реформа е сбъркан. Не съм в системата и не знам какво трябва точно да се направи, но нещата не се променят към по-добре. Особено в селата и по-малките градове. Тук просто няма конкуренция между лекари и болници, което води до лошо качество на обслужването. Вероятно, това не е единствената причина за лошото оположение на здравеопазването. Профилактиката, до голяма степен е обвързана с  работата на GP-тата и с тяхното (не)желание да насочват към специалисти. Абе, много трески има за дялкане.
*

    Anonymous

Бойкот на Щерев!
« Отговор #237 -: Април 13, 2006, 10:50:26 am »
При доц. Щерев проблема е , че мисли с 2-3 идеи по-напред от реалната обстановка.
 
Много правилно -2-3 идеи а именно профилактика на вече болни и парите вместо за лекаства отиват за безотчетна профилактика и за дейност в която може да вкара по документи безброй "МЪРТВИ ДУШИ"  т.е. след 2-3 "идеи по-напред" хоп пак в неговия джоб- част от тях за да влезе в новия парламент сега обаче като депутат от АТАКА. А иначе да правиме профилактика на хората който са вече болни и немогат без лекарства вече. Но под думата профилактика разбирайте профилактика на неговия джоб, чрез допълване с пари.
Абе тоя е повече от Крупен Мошенник направо зъл ДЕМОН!!??
Решил е явно че достатъчно е откраднал от програмата за безплодие и комисионните от фармацефтичните фирми и вече е по-добре да се прехвърли на други места и програми пък докато се разберат "2-3 идеи по-напред" вече ще си е платил за новия парламент и ще му мисли тогава.
А сега като се разбере, че няма /но самия той само/ никаква успеваемост ще каже че затова се е отказал от програмата за безплодие. Но то неможе ем да си ВЕЛИК ПОЛИТИК ЕМ ЛЕКАР, да не работиш както трябва и да искаш успеваемост! А на неговите защитници ще кажа да му видят отчета който ни  е предал в НЗОК. И като го питаме защо е такъв той казва че бързал и го предал в соров вид и ще го преработи и сигурно го е сбъркал.
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #238 -: Април 13, 2006, 10:59:06 am »
Е, това си е чиста глупост за успеваемостта. Госте, постой 1-2 часа в клиниката и ще видиш доста бременни жени, които продължават да си следят бременноста в тази клиника. Две мои приятелки забременяха там, в момента са в 5-ти месец. И , че той лично ти е донесъл отчета си доста ме съмнява :wink:
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #239 -: Април 13, 2006, 11:27:57 am »
И за да не съм голословна:

Резултати 2006

През изминалата година МЦ “Репродуктивно здраве” и САГБАЛ “Д-р Щерев” изнася следните документирани резултати след прилагане на АРТ технологии: 145 чакани бебета (част от които родени). Сред тях: единадесет двойки близнаци и едни тризнаци; развиващи се бременности от размразени ембриони и от PESA.
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Бойкот на Щерев!
« Отговор #240 -: Април 13, 2006, 15:16:19 pm »
Цитат на: kareliya
Я МИ КАЖЕТЕ ,АКО НЕ СИ ХОДИЛ НА ГИНЕКОЛОГ 6 ГОДИНИ, КОЙ Е ВИНОВЕН АКО ТИ СЕ Е ПОЯВИЛ ПРОБЛЕМ


понеже това ще предизвика всеобщо очудване, мога и аз да кажа за една известна скандална журналистка, която ми беше близка преди години като работехме заедно, че на 25 г. тогава, не беше стъпвала на гинеколог защото "нямала проблеми" :!:  :idea: и да ви кажа, доколкото я познавам, още не е отишла :D
*

    balmi

Бойкот на Щерев!
« Отговор #241 -: Април 13, 2006, 15:39:22 pm »
Цитат на: Anonymous

А сега като се разбере, че няма /но самия той само/ никаква успеваемост ще каже че затова се е отказал от програмата за безплодие. Но то неможе ем да си ВЕЛИК ПОЛИТИК ЕМ ЛЕКАР, да не работиш както трябва и да искаш успеваемост!


Относно успеваемостта е ясно,че я има !!!! Аз виждам пред кабинетите всеки път  бременни жени, забременели чрез АРТ в тази клиника и никой не може да ме убеди в противното. Не знам кога ходи в парламента, обаче в клиниката съм го виждала от много рано сутрин до много късно вечер. Засичала съм го и по различно време през деня. Лично нас веднъж ни прие в 23.30 и ни консултира до 24.00 дори и по-късно, прегледа ме на УЗ без дори да ни вземе една стотинка. Е Госте направи си сам извода, или ако не вярваш можеш лично да провериш, но не говори, че Щерев не си върши работота в клиниката.
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Бойкот на Щерев!
« Отговор #242 -: Април 13, 2006, 15:55:13 pm »
Темата пак се измести, всеки си гледа от неговата камбанария, ама някои си гледат само в пъпа, други пък успяват да породят стойностен обществен дебат и да са добре аргументирани...
Ето позицията на един лекар, общественик и радетел за свободен софтуер:
http://www.gatchev.info/blog/?p=270


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Бойкот на Щерев!
« Отговор #243 -: Април 13, 2006, 16:29:54 pm »
За да доизместя съвсем темата, само да припомня МОЯТА война с уролозите - трябваше една година да ги ръчкам, за да се усетят, че при мъжа ми има проблем. И после Щерев ще ми говори за профилактика. Ква профилактика, бе, братче, като с диагностицирането така са окуцяли всичките уролози... И после лечението било скъпо - ми, скъпо ще е, като се забавиха ЕДНА ГОДИНА с диагнозата...

Иначе - вярно е, че профилактиката никаква я няма. Ама поне диагностиката и лечението да бяха на ниво, маамустара!
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Бойкот на Щерев!
« Отговор #244 -: Април 13, 2006, 16:45:44 pm »
Мда, щеше да е много хубаво също, ако с профилактика се решаваха повечето проблеми. Мисля, че преди време бяхме обсъждали каква част от причините за стерилитет би могла да се повлияе от навременна и редовна профилактика.
Чудя се каква профилактика ще предложи Щерев за лошата морфология например :x
И аз съм с две ръце за профилактика, но не съм съгласна тя да е за сметка на лечението.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Бойкот на Щерев!
« Отговор #245 -: Април 13, 2006, 16:53:46 pm »
много ясно, че едното не трябва да е за сметка на другото. като гледам как са го погнали Щерев от всички посоки за това му изказване....

представям си как едно средностатистическо джи пи ще реагира на свой пациент, отишъл за направление за профилактичен преглед, щото е модерен и отговорен към здравето си човек.....разказ с неочакван край, или пък съвсем очакван :cry:
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Бойкот на Щерев!
« Отговор #246 -: Април 13, 2006, 17:19:13 pm »
ква профилактика бе, мили момичета!
според тазгодишния рамков договор, моето джипи, което не е гинеколог и няма нито стол, нито място в кабинета, нито стерилизатор, нито уреди, трябва да ми вземе проба за цитонамазка!!!
и женицата ме накара да се подпиша на листа за профилактичния преглед, че отказвам да ми бъде взета проба поради бременност. е, познайте кво става - в РЗОК й казали, че не фърфи и че жива-умряла, докрая на годината тя трябва да ми вземе проба за цитонамазка, иначе глоба! просто немам думи...
(за тези, които не знаят - цитонамазката веднъж годишно се счита профилактика (точната дума в случая е скрининг, не профилактика) на рака на маточната шийка).
това едно, като куриоз ви го казвам, хем специално за скрининга на рака на маточната шийка няма много възражения.

като цяло, сред научните среди има доста спорове относно ефикасността на парите, похарчени за скрининг и профилактика на раковите заболявания - защо? ами защото много малка част от тях могат да се хванат при профилактичен преглед - знаете кои са те, и не се изплащат разходите. тия дебати, разбира се, се водят в страни, където здравната система е поставена на наистина икономически релси и хората мерят ефективност на вложенията.
интересно, каква профилактика и ранно откриване ще ми прави Щерев на рака на панкреаса, например?

и изобщо, нека не изместваме темата с дебати за успеваемостта на клиниките, щото ще бия :) (Ели7, като даваш данни за 145 бременности за година, ако не посочиш от колко цикъла са - никва файда нема от тая цифра... статистически, де)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #247 -: Април 13, 2006, 20:54:53 pm »
ма никой не е казал че профилактиката ще е за сметка на лечението...ццц...не участвам повече в тази тема..."нема смисъл" ,както би казала Райнето...


тема за размисъл...1970 или малко по- рано на баба ми /лека и пръст / откриват раничка на шийката на матката.Предписано и е горене или каквото там е било тогава.Тя не отива...пращат и три или четири предупреждения и когат получава официален документ, че ще я глобят 2000лв / говоря самата истина / - отива ,но уви късно.Баба ми се самоуби - скочи от 8ми етаж - заради децата...

та хора, май има смисъл тая държава да се върне към неща,които е правила, а именно профилактика...не я дърпайте назад...МОЛЯ
*

    rally_g

  • ****
  • 959
  • Искам да бъда добра!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #248 -: Април 14, 2006, 00:38:12 am »
Стига с този негативизъм бе хора, моля ви!Не мога да разбера защо вечно се гледа кой какво и колко има, какви аптеки, клиники и т.н. и ако е добре, ако е успял - почти задължително му се лепва етикета - мошеник.  Не съм съгласна.  Аз пък се радвам на успелите хора:), опитвам се да не търся задължително под вола теле. А който има резерви спрямо клиниката на доцента - посещението там е абсолютно доброволно, решението - не ходете там.  Аз лично се отказах от нея, по лични съображения, не ми хареса подхода, но не съм тръгнала да ги оплювам за щяло и нещяло.  Само в подкрепа на момичетата по-горе, мен също ме прие за преглед-консултация късно вечерта - в 22:30ч. и не ми взе пари за прегледа, въпреки че ме гледа и на УЗ, при това, държа да подчертая, че не съм била в АРТ процедура в клинката му, не всеки би го направил.  Иначе цените там са си цифра, но това е друга тема.  За щастие, доц. Щерев вече има предостойна конкуренция, така че избор има.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

    Anonymous

Бойкот на Щерев!
« Отговор #249 -: Април 14, 2006, 08:13:54 am »
Цитат на: didon
ма никой не е казал че профилактиката ще е за сметка на лечението...ццц...не участвам повече в тази тема..."нема смисъл" ,както би казала Райнето...


Ама ... Щерев така каза - профилактика за сметка на лечението на онкоболните, защото те вече са обречени. Ти май не четеш, преди да пишеш. От такова "участие в темата" като твоето наистина нема смисъл.
Бойкот на Щерев!
« Отговор #250 -: Април 14, 2006, 10:50:28 am »
Цитат на: manhattan
представям си как едно средностатистическо джи пи ще реагира на свой пациент, отишъл за направление за профилактичен преглед, щото е модерен и отговорен към здравето си човек.....разказ с неочакван край, или пък съвсем очакван :cry:

Ами така си е, GP-тата имат ограничен брой направления. Моята до сега не ми е отказвала, но хич не й е приятно като ме види вече за кой ли път  :?

Цитат на: jam
ква профилактика бе, мили момичета!
според тазгодишния рамков договор, моето джипи, което не е гинеколог и няма нито стол, нито място в кабинета, нито стерилизатор, нито уреди, трябва да ми вземе проба за цитонамазка!!!

И моята не е гинеколог и няма подобно оборудване в кабинета. Абе от къде на къде неспециалист ще прави такова излседване. И аз бих се подписала, че не искам, ама моята май не напъва особено да ми взема цитонамазка като гледам. Май повечето си отчитат, че са го направили на хартия, до колкото подразбирам от тук-от там  :wink:
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #251 -: Април 14, 2006, 10:57:02 am »
Моята лична лекарка ми съобщи за цитонамазката като ходих да си искам направление за гинеколог, за да ми пусне пък той съответно хормони. Казах на гинеколожката /тя по принцип е много разбрана/ и жената ми взе проба. Така че съм се отчела  :wink:
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



Бойкот на Щерев!
« Отговор #252 -: Април 14, 2006, 10:57:31 am »
Хъх, мацки - изненадвате ме... Моята Джипка ми каза, че това за цитонамазката било отпаднало от задължителната профилактика, като ходих да й искам направление за Гинката. Пък може да е решила да пише, че уж съм минала, ма знам ли  :?:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Бойкот на Щерев!
« Отговор #253 -: Април 14, 2006, 16:05:07 pm »
Цитат на: didon
ма никой не е казал че профилактиката ще е за сметка на лечението...


Дидонче, точно това е казал човека!
днес гледах сутрешния блок на БиТиВи - имаше участие на две онкоболни жени от асоциацията на онкоболните. те прочетоха извадка от стенограмата на срещата в Перник, когато Щерев е направил въпросното изявление.
та той казва така: "Онкоболните трябва да си кажат - аз имам деца, роднини и близки. по-добре е парите да отидат за тяхната профилактика, а не за моето лечение, за да не им се случи на тях това, което се случи на мен".

жената коментира, че това е чудовищно - да противопоставяш пряко болния на семейството му и да изкарваш, че едва ли не нещата стоят така - или той или те. защото точно това казва Щерев.
само че, профилактиката, за съжаление, не дава никому гаранция, че няма да му се случи същото... то ако беше така, нямаше да има онкоболни по света изобщо!

истината е, че Щерев се оака много здраво с това изказване и във всяка цивилизована страна щеше да му се наложи да си подаде оставката от политическите постове, които заема.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    rally_g

  • ****
  • 959
  • Искам да бъда добра!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #254 -: Април 14, 2006, 17:53:04 pm »
[quote="jam
та той казва така: "Онкоболните трябва да си кажат - аз имам деца, роднини и близки. по-добре е парите да отидат за тяхната профилактика, а не за моето лечение, за да не им се случи на тях това, което се случи на мен".

Ако действително това са били думите на Щерев, оттеглям си предходните изявления, че не имал предвид, да се оставят вече заболелите на произвола и че това е били журналистическа трактовка.
Не съм гледала сутрешния блок на БТВ, но това е ужасно:(
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
Бойкот на Щерев!
« Отговор #255 -: Април 14, 2006, 18:12:07 pm »
Като гледах предаването се възмутих толкова много от думите на "Господина"както го нарече жената .Как може тези изказвания да ги направи лекар и то такъв който създава живот ,просто нямам думи да изкажа възмущението си.
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Бойкот на Щерев!
« Отговор #256 -: Април 14, 2006, 20:00:13 pm »
Тази вечер в емисята новини от 20,00 часа по БТВ. Крадецът вика дръжте крадеца!!!! Разказано на кратко Щерев разказваше как една ампула от лекарство за онкоболните (не разбрах точно кое) струва тук в България 750 евро  8O  а в Турция 150 евро. Трябвало да бъде пресечена тази корупция и спекулация. На въпроса на журналистите кои са фирмите и аптеките, и дали може да каже имена той е отказал да отговори. Е това не напомня ли на случая с нас жените с проблемно забременяване и борещите със стерилитет? Не е ли същият случай с аптеката която той има и изкупуването на лекарства директно от фирмите вносители? Няма ли най-накрая някой да спре този човек който тараши пред очите на цялата страна толкова много болни хора. Не визирам само нас!!!! Огорчена съм дълбоко и ядосана!!!  :evil:  :evil:  :evil:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
ivf
« Отговор #257 -: Април 19, 2006, 23:05:19 pm »
Здравей те
Стресната съм. Аз съм нова в тези проблеми но бързо навлизам
С2 запушени тръби , сраствания и тазова болест.Насочвам се към инвитро и сега като чета ме побиват тръпки.Това е нашата мечта нашето неоспоримо чувство да си жена и някой да се гаври с нас така.Не мога да проумея че има такива хора -доктори.
Незнам какво да кажа защото при тези случващи се идиотщини загубвам дар слово.
момичета някоя от вас можели да ми каже поне 3 положителни мнения за някоя клиника или поне да ме насочите.Разбирам че всичко все пак е относително но все пак.
Благодаря ви и подкрепям БОЙКОТА.
p.s Ако сте слушали наскоро същият каза че онкоболните не се нуждаят от допълнителни лекарства защото са били обречени.
*
Бойкот на Щерев!
« Отговор #258 -: Април 20, 2006, 09:51:43 am »
Мило момиченце, вземи прочети всичко от началото до края ако искаш да си адекватна по темата. И не приемай всичко за 100% истина. Тук нещата на моменти се изкривяват от тенденциозни и лични отношеня и  мнения. Успех!
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!