0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Високo FSH , ниско LH????
« Отговор #80 -: Февруари 28, 2008, 14:18:58 pm »
 Irenka, хубави са ти хормоните. А и от едно изследване няма как да се правят генерални изводи. Ако се притесняваш, пусни ги в следващия цикъл на 3 ти ден. Като намери лекар, който да ти води фоликуметрия. Не е толкова сложно и кварталните АГ могат да се справят.
За агнеса, въпреки че съм доволна - не те съветвам. В момента хормоните ти са в добро съотношение и не ги разбутвай. Това не е хомеопатичен, а билков препарат и очевидно има действие, което не е за подценяване. Нека да не избождаш очи, вместо да изпишеш вежди.
Re: Високo FSH , ниско LH????
« Отговор #81 -: Февруари 28, 2008, 15:01:07 pm »
Благодаря ви момичета за отговорите. Мн. ми помагате...
Лелее, Верче, надявах се точно ти да ме окуражиш за Агнеса... Докторката каза, че ЛХ и ФСХ са мн. ниски и аз затова реших да взема агнес вместо костилбегит, прегнил и утрогестан. Беше категорична че с тези резултати нямям овулация и не ми функционира добре хипофизата. Аз вече го изпих тази сутрин, смяташ ли че ще ги разбутам повече вместо да ги оправя?? :( А и в крайна сметка на какво се дължи това удължаване на цикъла в последните години??? На късна овулация или вообще на липса на такава??? Простете,че задавам мн. глупави въпроси, но колко трябва да ми е базалната температура преди и след овулация? Освен така да проверя дяли имам вообще такава или не... :?
Re: Високo FSH , ниско LH????
« Отговор #82 -: Февруари 28, 2008, 16:54:51 pm »
Ами по-ниските нива могат да говорят за по-късна овулация, обаче само предполагам.
За удължаването не мога да ти кажа, освен че в темите за Агнес доста момичета с дълъг цикъл, споменават че се е удължил още повече.
От един, два дни пиене, няма нищо да ти стане.
Направи си няколко цикъла мерене на БТ, а най-добре фоликуметрия и тогава прецени дали ще пиеш клостила. Той няма да избяга  :wink:
*
Re: Високo FSH , ниско LH????
« Отговор #83 -: Февруари 28, 2008, 19:51:28 pm »
Иренка, веднага смени лекарката.Първо ЛХ,ФСХ,Е2 се правят 3 до 5 ден от цикъла.След това не са достоверни.Прогестерон се прави само на 7 ден следдоказанаовулация.Твойте стойностти на 6 ден нищо не значат.Второ клостилбегит се пие и предписва само следдоказана проходимост на тръбите с цветна снимка и се пие само няколко пъти в живота.А утрогестана по принцип удължава цикъла, а твоя и без това е дълъг.
Смени лекаря и почни всичко отначало.
Между другото и аз знам, че съотношението между двата хормона трябва да е в полза на ФСХ.
Re: Високo FSH , ниско LH????
« Отговор #84 -: Февруари 29, 2008, 09:24:58 am »
Благодаря ви момичета, много сте мили:)
Ще се допитам до още някой гинеколог и ще повторя изследванията... За костила и аз прочетох, че се пие само няколко пъти в живота и затова ме беше страх да ги започна тези лекарства, още повече,че не са ми правени кой знае какви изследвания, за да предприема такива мерки...
За утрагестана обаче не съм съгласна, тъй като него го ползвам от време на време, за да ми идва. Когато го взимам, през втората половина на цикъла ми идва на около 32 ден.Миналия месец например - беше точно така...А той всъщност може ли да е повлиал на резултата? Според лекарката -не!Тази сутрен реших да си измеря БТ - 14 ден от цикъла 36,8 но като се има предвид че при мен овулацията (ако вообще имам такава) трябва да е на около 17 ден....предстои само да разберем:) Имам само още едно въпросче :) Ако след няколко дни БТ ми стане примерно над 37, това означава ли със сигурност, че е настъпила овулация? Питам ви, защото сте по-наясно...на мен досега не ми се е налагало и.... :oops:
Re: Високo FSH , ниско LH????
« Отговор #85 -: Февруари 29, 2008, 09:59:34 am »
за предпочитане е да се следи БТ целия месец  :D /иначе просто се гадае и неможе да се разчете достоверно/...има тук форум "опити за забременяване"с под форум"покажете си графиката"-разгледай ги, в тях ще намериш всичко,което те интересува..казвам го не защото ме мързи да ти отговоря,но инфото е доста и не е подходящо за тази тема!трябва да не оспамвам темата :wink:
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
Re: Високo FSH , ниско LH????
« Отговор #86 -: Февруари 29, 2008, 10:21:10 am »
Права си Любопитка, не бива да се смесват темите...То откаде тръгнахме, та докъде стигнахме...:)Основният ми въпрос беше за стойностите на хормоните и по специално за ЛХ и ФСХ и ще се радвам да чуя и други мнения по въпроса :wink:

LH - 3.26mIU/ml            Реф.ст. (фол.фаза 1.1-12)
FSH - 3.11mIU/ml           Реф.ст. (фол.фаза 2.8-15)
Пролактин - 11.54ng/ml     Реф.ст. (Ж 1.9-25.5)
Естрадиол - 83.0pg/ml      Реф.ст.  (фол.фаза 39-189.0)
Прогестерон - 0.40ng/ml    Реф.ст.   (фол.ф. 0.27-2.61)

Правени на 6 ден от МЦ.
*
Re: Високo FSH , ниско LH????
« Отговор #87 -: Март 02, 2008, 16:53:29 pm »
 Вчера процедурата ми не започна поради високо ФСХ-18.Това направо ме срази.Кажете ми моля ви има ли фактори които да влияят за покачване на ФСХ.Аз по принцип съм с намален яйчников резерв,но последното ми ФСХ преди година беше 9,9.Преди 2 месеца преди да започна приема на противозачатъчни правих хормонални за които незнам стойностите но всичко беше в норма.Сега след 2 месеца ми съобщават че немога да започна заради високото ФСХ.Може ли покачването да има връзка с противозачатъчните.Доста объркано звучи всичко но имам среща с Док.след 10 дни и дотогава няма да ми е лесно.
  Мисля утре 5 ден да пусна хормонални в друга лаборатория.Какво трябва да последва покачване или спад на ФСХ?
  Моля ви пишете ми!
*
Re: Високo FSH , ниско LH????
« Отговор #88 -: Март 02, 2008, 17:36:05 pm »
ФСХ се коригира много трудно - пият се противозачатъчни, прилага се хормоно-заместителна терапия, но продължително време. Ти защо си пила противозачатъчни само два месеца? Според мен трябва да повториш изследванията, защото скоро си спряла противозачатъчните и в момента стойностите не са реални т. е. хормоните ти още се влияят от хапчетата и е нужно време да се изчистиш напълно от тях- в някои листовки пише, че са нужни от два-три до шест месеца след приема.
*
Re: Високo FSH , ниско LH????
« Отговор #89 -: Март 03, 2008, 02:07:58 am »

 Mery I,Благодаря ти че се включи.Противозачатъчните ги пиех по предписание на Док. преди Инвитро.Поради някои проблеми около изследванията на мъжа ми се наложи да отложим с един месец и така станаха 2.Сега на 3 ден трябваше да започна стимулация но след като пуснаха хормонални се оказа че ФСХ е много високо и не мога да започна процедура.Този отговор получих от сестрата а Док.след 10 дни.Да разбирам ли че завишеното ФСХ може да се дължи на противозачатъчните.
 Моля ви ако някой знае да ми пиши.
*
Re: Високo FSH , ниско LH????
« Отговор #90 -: Март 03, 2008, 10:50:21 am »
Arlina, аз имам завишено ФСХ около 11 и пих противозачатъчни две год./Диане35/. Веднага като ги спрях направих хормон. изследвания и ФСХ ми беше много добре, съответно се зарадвах.Коментирахме с моя лекар, че ще повторим хормоните. Повторихме ги следвашия месец и ФСХ-то се завиши от 5 на 9 /втория месец след спирането на хапчетата/.Лекарят ми обясни, че първите резултати след спирането на хапчетата не ги приема за достоверни и че е нужно да се проследят хормоните и в следващите цикли, именно защото още ми влияят хапчетата.
На въпроса ти - да, противозачатъчните влияят на ФСХ-то, но в моя случай, както виждаш го коригираха в първите месеци, не е изключено при теб да са го увеличили, защото това са си хормонални лекарства. Не се тревожи, говори с доктора ти! Обезателно повтори хормоните и ще видиш, че ще имат други стойности, те още се "нагласят".
*
Re: Високo FSH , ниско LH????
« Отговор #91 -: Март 04, 2008, 00:27:06 am »

 mery I Права беше за противозачатъчните.Като се разрових в нета разбрах че те влияят на ФСХ.Само немога да разбера защо ги пих и след като се очаква такъв резултат защо ми отложиха процедурата.Сега отново съм на противозачатъчни и след месец ако отново имам същия резултат ще ги спрат.А преди 2 месеца преди да ги започна хормоните са ми били в норма.Ако някой е наясно защо се действа така моля да ми пиши защото на мен нищо не ми ясно.
*
Re: Високo FSH , ниско LH????
« Отговор #92 -: Март 04, 2008, 08:57:11 am »
Знам, че някои момичета пият противозачатъчни преди да започнат инвитро с цел по-лесно забременяване и за нормализиране на хорм. нива, но и аз се чудя, защо на теб са ти ги изписали при условие, че твоите хормони са си били добре.
*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Re: Високo FSH , ниско LH????
« Отговор #93 -: Март 04, 2008, 13:38:10 pm »
Здравейте, бъдещи майчици!
 :D
 :balk_5:
Виждам, че май точно тук е мястото да си напиша и моите изследвания, че са така - ниско лх и по-високо фсх...Знам, че ви е писнало да отговаряте на такива въпроси, аз много съм чела, но сега като ги направих вече всичко ми се обърка....
Особено тук в тая тема - напълно ме объркахте и уплашихте- права е Любопитка, че наистина тези, които тепърва се запознаваме с нещата и правим за пръв път тези изследвания се плашат ужасно много....
Особено за лх и фсх и съотношението между тях....Много съм  объркана, особено от вашия спор още повече.... Моето съотношение е 1:2,3   което ме плаши много, особено като прочетох тези ужасни неща за изчерпан яйчников резерв- а съм само на 25 :balk_145:.... 
Затова ви моля за съвети и коментар и да ми дадете малко яснота, че съм много притеснена...
Предварително ви благодаря от сърце!   
Ето ги и тях:

Прогестерон ( 22 ден)  10.59 при норм. 1.7-27
Естрадиол (3-ти ден) 33.04 при норм. 12.5-166
LH (3-ти)  3.10 при норм. 2.4-12.6
FSH (3-ти)  7.03 при норм. 3.5-12.5
Пролактин 267.9 при норм. 127-637
Тестостерон 1.14 при норм. 0.22-2.9
DHEA-s ще си го взема утре.

p.s. Между другото от два месеца съм с диагноза - повишена функция на щитовидната жлеза( много високи Т3 и Мат) и съм на лечение - тирозол и незнам дали това оказва влияние на тези другите хормони, незнам дали имат връзка... Дано да, че така се притеснявам ...Ендокринологът ми ме уверява да не търся други изследвания, че това е големия ми проблем и като го разрешим - всичко друго ще се нареди, но...

Прегръдки и хубав ден от мен!   


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*
Re: Високo FSH , ниско LH????
« Отговор #94 -: Март 06, 2008, 00:32:24 am »
naskomimi, според мен при теб не може да се говори zа иzчерпан яйчников реzерв. Аz не съм лекар, но все пак ФСХто ти е в норма. Може би, когато коригираШ другите хормони и съотноШението ти Ще се оправи.
*
Re: Високo FSH , ниско LH????
« Отговор #95 -: Март 10, 2008, 17:21:25 pm »

 Момичета какви трябва да бъдат стойностите на ЛХ и ФСХ 5 ден от цикъла от тези на 3ден.По ниски или по високи.Или накратко след 2 месечен прием на противозачатъчни изследвахме на 3 ден ФСХ и беше 18 поради което ми бе отменена процедурата.Два дена след това/т.е 5 ден/отидох и пуснах нови изследвания при което новите нива бяха ФСХ-9.2 и ЛХ-4.7.Значи ли това лабораторна грешка?Възможно ли е да има такава разлика и да е нормално.Моля ви пишете ми.
*
Re: Високo FSH , ниско LH????
« Отговор #96 -: Март 11, 2008, 15:41:56 pm »

 Мацки няма ли някой да се включи.Кажете поне нивата между 3-5 ден,падат ли, качват ли се.Трябва ли да има разлика.
Re: Високo FSH , ниско LH????
« Отговор #97 -: Март 12, 2008, 09:15:32 am »

 Момичета какви трябва да бъдат стойностите на ЛХ и ФСХ 5 ден от цикъла от тези на 3ден.По ниски или по високи.Или накратко след 2 месечен прием на противозачатъчни изследвахме на 3 ден ФСХ и беше 18 поради което ми бе отменена процедурата.Два дена след това/т.е 5 ден/отидох и пуснах нови изследвания при което новите нива бяха ФСХ-9.2 и ЛХ-4.7.Значи ли това лабораторна грешка?Възможно ли е да има такава разлика и да е нормално.Моля ви пишете ми.
Арлина стийностите след трети ден нарастват..особено ЛХ-то,на 3 ден се смята че са почти равни ,след което ЛХ започва да нараства бързичко..
аз мисля,че едно от двете изследвания е лабораторна грешка!!струва ми се невъзможно да имаш на 3 ден ФСХ 18,а на 5-9.2/та това е наполовина 8O/..попитай и лекар задължително,ако и той се усъмни в резултата,смени лабораторията другия месец"!!!!!!УСПЕХ :D
naskoimimi,във всички форуми където виждам въпросите ти ти отговарям :D!не се притеснявай за ФСХ-то и ЛХ-то,добре са си..моите бяха 1:2.5/за ФСХ/ т.е. 2.97/ако не се лъжа ЛХ към 8.2../за ФСХ /,не помня точните цифри,но ако се разровиш из темите,ще видиш моите постинги и притесненията ми като ги видях!!!док ми беше казал,да не се притеснявам,че от еднократно изследване не се правят генерални изводи и не е редно да се хващаме за цифричките,че хормоните варират не са константна величина..и така и стана на следващият месец бяха по-добре  :) /този сега не съм ги изследвала,но скоро пак ще ги повторя :wink:/!
п.п. момичета,няма как да не се обърквате...тук във форума ние не сме лекари,а всеки говори от личният си опит и това,което е разпитавал докторите,но незабравяйте,че всеки случай е различен и затова имаме различни мнения..затова винаги се доверявайте на вашите лекари ако са добри,за да избегнете объркванията си!!!УСПЕХ милички :D
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*
Re: Високo FSH , ниско LH????
« Отговор #98 -: Март 12, 2008, 15:41:34 pm »

 Любопитка,Благодаря ти че се включи.Не бях наясно как се движат нивата на хормоните.Днес имам час с Док и трябва да видим какво става защото заради това ФСХ-18 ми спряха процедурата което беше допълнителен стрес за мен.
Re: Високo FSH , ниско LH????
« Отговор #99 -: Март 13, 2008, 08:53:14 am »

 Любопитка,Благодаря ти че се включи.Не бях наясно как се движат нивата на хормоните.Днес имам час с Док и трябва да видим какво става защото заради това ФСХ-18 ми спряха процедурата което беше допълнителен стрес за мен.
съжалявам миличка  :(!а в една и съща лаборатория ли ги пуска на 3 и на 5 ден хормоните(и в един месец така разбрах от горният ти постинг),ако е ДА,попита ли ги сигурни ли са в резултата да видиш какво ще ти отговорят :x!правилно си решила говори с док и виж какво той ще каже,ако каже,че има лабораторна грешка и не е възможна толкова драстична промяна и то в намаляване на нивата,може би пак ще отложи процедурата,защото все пак не е ясно колко е истинското ниво на хормоните ти!не може да се вярва на тези стойности вероятно..,по-важно е да се установи какво е реалното състояние на твоите хормони(дори и да е другият месец),отколкото да правите процедури на сляпо(ако не е ясно дали са достоверни изследванията)!ЗАТОВА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНО,КАКВО ЩЕ ПРЕЦЕНИ ЛЕКАРЯ ТИ!УСПЕХ Arlina :D
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!