0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нова дъждовна седмица - 12.11.-18.11.2007
« Отговор #120 -: Ноември 15, 2007, 12:55:50 pm »
ми така е, който чете избирателно
да ви кажа- ще ходим в турция януари живот и здраве, ама до Одрин само
майкини ходеха- 9 кг Ариел с много по-добро качество от нашия е 22 турски лири, демек към 25-26 лева, Персила още по-евтин към 16-17 или 22-23 наши пари
там и тоалетната хартия без пари била, казва майка, абе веднъж годишно да отидеш с ей такива неща да се заредиш ще ти излезе много по-евтино, пък и разходката си е разходка


Ние сме се запътили към Солун, живот и здраве. Мисля да посетя ИКЕАта им, ходил ли е някой, да сподели впечатления?
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нова дъждовна седмица - 12.11.-18.11.2007
« Отговор #121 -: Ноември 15, 2007, 13:15:01 pm »
аз бях решила да наемам бавачка (вариантът с ясли за толкова малко дете не ми се струва приложим, колкото и да са на брой лелките) и да се връщам на работа в края на есента.
не толкова по финансови причини, колкото защото започнах да не издържам нервно-психически на напрежението. финансово се оказа, че няма особен смисъл да се ходи на работа, като се извади от чистата сума на заплатата ми сумата за бавачка и майчинските пари, разликата не е фрапираща.
направих кастинг за бавачки, даже наех една. в момента, в който я наех, нещо ме стисна за гърлото и си казах - не, не мога да си дам детето на чужд човек. колкото и да съм нервна и уморена, аз съм най-доброто за него. никой друг няма да го е еня така за моето дете, както мен самата. никой няма да го наблюдава и усеща така внимателно. е, не че няма да порастне и по този начин - аз самата съм отгледана от бавачка, ясла и детска градина - но все пак... много е важно и това, което казва tanja - децата в тази възраст се променят с дни и часове, бихме изпуснали една голямо и уникално преживяване.
казах си, че ще стисна зъби и ще подтисна желанието за собствено удобство за сметка на детето, ще намеря начин и сили да се справя, но поне още зимата и пролетта ще си го гледам аз. отказах се от бавачката засега. напролет ще видим какво ще бъде.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Нова дъждовна седмица - 12.11.-18.11.2007
« Отговор #122 -: Ноември 15, 2007, 13:29:19 pm »
tzvetenze, ходила съм в Икея-та в Германия. Имаше страхотни сревизи, садинки, чаши и въобще всякакви видове кухненски пособия на страхотни цени. Имаше ВСИЧКО за дома, ама аз се заглеждах главно по тенджерите. Определено си заслужаваше разходката, но не знам как е в Солун.
*
Re: Нова дъждовна седмица - 12.11.-18.11.2007
« Отговор #123 -: Ноември 15, 2007, 13:34:36 pm »
и си казах - не, не мога да си дам детето на чужд човек. колкото и да съм нервна и уморена, аз съм най-доброто за него. никой друг няма да го е еня така за моето дете, както мен самата. никой няма да го наблюдава и усеща така внимателно.

Ето това го пропуснах да напиша в дългите си размисли! Ей точно това усещане (заедно с всички други конкретни обстоятелства от ежедневието ми) ме карат да предпочитам да остана в нас.

Под "никой" разбирам чужд човек, наета бавачка. На майка ми и свекърва ми бих го оставила, ако се наложи.
Re: Нова дъждовна седмица - 12.11.-18.11.2007
« Отговор #124 -: Ноември 15, 2007, 13:38:26 pm »
tzvetenze, винаги има и изключения :). Пожелавам ти да си едно от тях. И дано наистина да не ви се налага да вземете такова решение по финансови причини. И аз не успях да се сприятеля с много майки, просто не мога да се примиря със селянията и простотията и това си е, а пък моите приятелки още нямат деца. Аз преди да родя бях решила, че ще ходя с бебето навсякъде, ще се виждам с всички, ще намирам време за тренировки, ще излизаме вечер поне веднъж седмично, ама както се казва сметка без кръчмар. Мия въобще не желаеше да я носят в кенгуру, в количката не изкарваше повече от час и половина навън. Тя беше като часовник, мине ли час и половина и започва да реве, за да се прибере и като влезе във входа вкъщи, млъква доволна. Като прибавим и ежедневните масажи и гимнастики,на които я водехме и всичките прегледи,  то и за разходки не оставаше време. С тренировките по едно време вкъщи правех нещо, ама като тръгнах на работа, вече с времето е много сложно. Излизането вечер го правим веднъж месечно, може би, че пък ми е съвестно да тормозя майка ми да я гледа и вечер и така.  Сигурно има хора, които могат да съчетават детето с личните удоволствия, приятелите и работата. Ама аз още тази формула не съм я открила. Работя по въпроса :wink:
<br />[link=http:
*
Re: Нова дъждовна седмица - 12.11.-18.11.2007
« Отговор #125 -: Ноември 15, 2007, 13:46:11 pm »
Е то това е - най - идеално е човек да е финансово подсигурен и връщането на работа да е въпрос само на личното му желание.
Аз детето си наистина не мога да си представя да го гледа друга жена, ама много хубаво си представям как някоя друга жена ми чисти къщата срещу добро заплащане :wink:
*
Re: Нова дъждовна седмица - 12.11.-18.11.2007
« Отговор #126 -: Ноември 15, 2007, 13:51:34 pm »
[Ние сме се запътили към Солун, живот и здраве. Мисля да посетя ИКЕАта им, ходил ли е някой, да сподели впечатления?
[/quote]

Аз съм фен на Икеа, макар че в Швеция тя е евтин магазин за емигрантите. Обичам да пазарувам в Икеа през януари, когато има много сериозни намаления. Комо до Бизнес парк в Младост в София е организирано горе-долу по същия начин, но в Икеа асортимента е доста по-голям. Все още си ползвам нещата, които съм си купила преди 5-6 години в Стокхолм, а сега от време на време мъжа ми ми носи разни неща от Солун или Букурещ. А и половината офис на фирмата, в която работя е обзаведен от там. В заключение практични и качествени неща на цени, които можем да си позволим, но в доста опростен дизайн.

А връщането на работа за мен също е доста болезнена тема. Върнах се на работа когато детето стана на 9 мес., защото за мен това означава 6 пъти по-висок доход. Че отгоре на всичко записах и магистратура та сега и в събота и в неделя съм на лекции. Направих го малко на шега, но се оказа, че вероятно ще сменям работата си и това ще е много полезно за мен. За детето се грижи майка, но аз си го прибирам всяка вчер защото усещам, че и липсвам. Идеята ми беше да забремене отново и докато стоя в къщи в болнични да си гледам детето и да уча без да страдат доходите ни. Но за момента се оказва, че криво съм си направила сметката. Вече си записах час при д-р Владимиров за декември пък ще видим по нататък.
Между другото мъжа ми се шегува, че откакто съм се върнала на работа освен малкия, финкционирал вече и гръбначния ми мозък. Надявал се покрай сесията са се включи и главния  :D


Re: Нова дъждовна седмица - 12.11.-18.11.2007
« Отговор #127 -: Ноември 15, 2007, 14:01:03 pm »
При мен дилемата с гледането премина преди около два месеца. Бях решила да започна работа, но не да се връщам на старото място, а да започна нова. Ходих на интервюта и ме одобриха от две много добри чуздестранни фирми. Да обаче като ме извикаха да говорим от кога ще започна, нещо в мен се преобърна. Отказах и двете предложения.
Причините поради които отклоних предложенията са същте както са писали tzvetenze и jam.
Не мога да си представя че ще го оставя на някоя непозната жена/и двете ни баби работят/, която едва ли ще е толкова всеотдайна, независимо от заплатата, в сравнение с мен. Връщайки се на работа на пълен работен ден ще изпусна всички нови неща които ще научи, защото ще се връщам само колкото да го изкъпя и нахраня. Нямаше да си го простя по-късно, че съм предпочела личното си удовлетворение за сметка на детето.
За излизането с приятели, винаги мога да го оставя на някоя от бабите за една вечер и да излезем. Но и повечето ни приятели са с деца, така че се събираме в някой детски клуб и пак се чуствам добре.
Имам възможност да работя в къщи и смятам да гледам малкия колкото може по-дълго, а и ако живот и здраве забременея пак ще постъпя, поне така си мисля, по същия начин.
*
Re: Нова дъждовна седмица - 12.11.-18.11.2007
« Отговор #128 -: Ноември 15, 2007, 14:07:34 pm »
направих кастинг за бавачки,

Джамке, и ти ли?  8O А бе какво ви става, хора? Какви са тези КАСТИНГИ за бавачки? По прическата и бЮста ли ги избирате? Използвайте по-прилични думи, моля ви! Не ви отива да говорите така!

там и тоалетната хартия без пари била,

Мини, така е, щото хората там се мият, а не се бършат! :lol:
Alexandra
*
Re: Нова дъждовна седмица - 12.11.-18.11.2007
« Отговор #129 -: Ноември 15, 2007, 14:12:40 pm »
Много обширна тема. Всичко е до характера на човека, до финансови възможности и разбира се до характера на самото дете. Аз не се чувствам изнервена, затъпяла, запусната или по-малко пълноценна жена, въпреки че вече 1 г. и 3м. седя в къщи, финансово също се справяме добре, въпреки, че дори и след сумата за частна ясла пак ще ми остава в пъти повече от смешното майчинство, което получаваме, но това за момента не е на-важното :)
Незнам, не бих се изнервила на детето, по принцип съм доста търпелива, а и на тази възраст то не ме разбира, просто съм си улеснила и моя и нейния живот - в къщи няма излишни мебели, махнали сме дръшките на шкафовете, има огромно пространство за игра, т.е. не вървя след нея и не викам НЕ на всяка втора секунда. Детето ми е щастливо, лъчезарно, защо аз да не съм :D
Друг е въпроса обаче, че на нея започва да й доскучава с мен, особено ако е дъждовно и не излизаме навън. Но това пак си е индивидуално, тя е страшно социална и обожава да си играе с деца. Та затова си мисля, че до 1.5-2 г. да е максимума, който да си седя вкъщи. Мисля си, че ще се чувства добре на ясли при други дечица. Ами това е.
*
Re: Нова дъждовна седмица - 12.11.-18.11.2007
« Отговор #130 -: Ноември 15, 2007, 14:14:03 pm »
..., са адски досадни и абсолютно неспособни да проведат нормален човешки разговор извън бебешката тема.

Поzамислих се, че аz имам такива поzнати жени (беz деца), които могат 2 часа да говорят само zа паzаруване, парцали и мода, а аz с удоволствие участвам в "мъжкия" раzговор zа коли и каzарма. Та с това исках да кажа, че ограничените хора са си такива, неzависимо дали имат деца или не.
*
Re: Нова дъждовна седмица - 12.11.-18.11.2007
« Отговор #131 -: Ноември 15, 2007, 14:18:25 pm »
Мари Ентерпрайсиз обявява

КАСТИНГ

за бавачка

Кандидатките на възраст от 18 до 23 години да са:

1.  високи 1.50, за да могат като вдигат детето във въздуха да не му удрят главицата в ниските панелни тавани.

2. между 50 и 60 килограма, за да се събират в асансьора барабар с детската количка без да надвишават нормата.

3. да се гримират само с естествена козметика, за да не ближе детето ми химия от лицата им.

4. да са с розови очи, за да гледат на нааканото дупе на детето ми като на букет Казанлъшки рози.

5. Да са с най-висококачествени залепени удължаващи и сгъстяващи косата кичури, за да не падат от първото подръпване от детската ръка.

Кандидатките между 50 и 60 години да са:

1. Със висококачествен силиконов бЮст, който да напомня на пипане на моят естествен на детето.

2. Да си лепят протезите с Корега, за да не им падат от скърцане със зъби при поредната беля на детето.

3. Да са екипирани с Космодиск, за да могат спокойно да тичат след децата из градинките.

4. Да са с коригирано с лазер зрение, за да могат да четат приказки на детето без очила.

Желаещите да дефилират пред мен, мъжа ми, нашите, свекърите и всички комшийки от блока, да се явят на кастинга след 2 дни.

След дефилето следва пробно реалити шоу: 24 часа насаме с детето пред камера. Записът ще се дискутира в Интернетен форум.

Alexandra
*
Re: Нова дъждовна седмица - 12.11.-18.11.2007
« Отговор #132 -: Ноември 15, 2007, 14:19:14 pm »
..., са адски досадни и абсолютно неспособни да проведат нормален човешки разговор извън бебешката тема.

Поzамислих се, че аz имам такива поzнати жени (беz деца), които могат 2 часа да говорят само zа паzаруване, парцали и мода, а аz с удоволствие участвам в "мъжкия" раzговор zа коли и каzарма. Та с това исках да кажа, че ограничените хора са си такива, неzависимо дали имат деца или не.
Да, абсолютно :)
Може би при мен има значение и това, че си имам две страхотни приятелки, с които сме ежедневно заедно, децата са ни на една възраст, много си допаднахме. Моя колежка и приятелка, с която се познаваме от 7 г. и момичето с което бяхме в една стая в МД. Нямат нищо общо с парковите мами, които ме гледаха лошо че не си тъпча детето с бисквити още от 6м. възраст и ме питаха до кога ще ядем специално готвена храна :lol:
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нова дъждовна седмица - 12.11.-18.11.2007
« Отговор #133 -: Ноември 15, 2007, 14:23:00 pm »
Джамке, и ти ли?  8O А бе какво ви става, хора? Какви са тези КАСТИНГИ за бавачки?

просто направих заемка от Пердето, не се шашкай толкоз ;)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Нова дъждовна седмица - 12.11.-18.11.2007
« Отговор #134 -: Ноември 15, 2007, 14:25:34 pm »
Джамке, и ти ли?  8O А бе какво ви става, хора? Какви са тези КАСТИНГИ за бавачки?

просто направих заемка от Пердето, не се шашкай толкоз ;)

Ох! Пу-пу-пу! Да си плЮя в пазвата! Тури поне един усмихнат емотикон, че верно ти се вързах!  :P
Alexandra
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нова дъждовна седмица - 12.11.-18.11.2007
« Отговор #135 -: Ноември 15, 2007, 14:30:56 pm »
Детето ми е щастливо, лъчезарно, защо аз да не съм :D

Стефи, всичко е до нагласа, темперамент и характер. честно казано, ако Мартин крещеше толкова силно и изобилно като Деската, аз вече щях да съм в лудницата, а ти го приемаш спокойно и с усмивка.



"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Нова дъждовна седмица - 12.11.-18.11.2007
« Отговор #136 -: Ноември 15, 2007, 14:32:40 pm »
И аз съм от тия дето рано ще се върнат на работа, даже от 3 дена поработвам, то затова не ми остава време да влизам тук. Но хубавото на моята работа е, че мога да я върша от вкъщи, друг е въпроса, че ходя като зомби защото почти не спя, а малката денем не спира да реве заради коликите, но това е положението. Знаете как е, вземаш една заплата осигуряват те на минималната и после 180 лева майчинство... Но при всички случаи мисля, че като му дойде времето на нея ще и е добре в детска ясла, защото ще има нужда да общува с деца на нейната възраст, до тогава ще се гледаме по един или друг начин, а шефа ми е обещал една от стаите в офиса да я направи детска ;).


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Нова дъждовна седмица - 12.11.-18.11.2007
« Отговор #137 -: Ноември 15, 2007, 14:38:30 pm »
Айде срам не срам да ви питам - колко дни е нормално бебо да не ака? В началото беше на всеки памперс, след това 2-3 пъти дневно, но от няколко дни тази дейност замря! Днес е 3 ден и вече се притеснявам! Само на кърма сме! Док е изписа дуфалак?
Вие на какво мнение сте? не знам дали да питам д-р Бърди? :oops:
*
Re: Нова дъждовна седмица - 12.11.-18.11.2007
« Отговор #138 -: Ноември 15, 2007, 14:39:44 pm »

Стефи, всичко е до нагласа, темперамент и характер. честно казано, ако Мартин крещеше толкова силно и изобилно като Деската, аз вече щях да съм в лудницата, а ти го приемаш спокойно и с усмивка.


Така де, така, това съм написала, всичко е до характер :lol:
а ако я видиш как влиза във фурната и лиже стъклото отвътре сигурно ще се метнеш от терасата :lol:
*
Re: Нова дъждовна седмица - 12.11.-18.11.2007
« Отговор #139 -: Ноември 15, 2007, 14:41:23 pm »
Аz да кажа zа Икеа.
Не ми харесват мебелите им. Качеството им не е добро и zатова цените им са ниски в сравнение с другите мебелни магаzини.
Имат хубави и интересни аксесоари zа дома, осветителни тела, декорации. 
Въпрос на лично виждане, не искам да обиждам никого или да насаждам мнение  :?.