Здравейте момичета,реших и аз да напиша нещо за мен.Този сайт много ми помогна,да започна да мисля позитивно.Бях се отчаяла тотално.Не съм сигурна ,дали съм за този форум, но от 5 год живея в чужбина и няма с кого да споделя,всичките си страхове и тревоги с ,които се сблъсквам.Историята ми е много дълга,но ще се опитам да не навлизам ,много подробно. Преди да замина за Англия,преди 5год реших да си направя изследвания,пуснах хормони,цито,кръв и урина ,защото точно се бях омъжила,и мислихме за дете,изследванията ,които направих бяха "наред",или поне така ми каза тогавашната ми лекуваща докторка.Три месеца
по-късно,трябваше да се запиша на GP тук в Лондон ,и ми направиха задължителната цитомаска преди да ме запишат.
Общо взето тогава ми ,започнаха кошмарите.Получих писмо в ,което пишеше че резултата е abnormalen,и трябваше да се изследвам отново след 6месеца, уплаших се събрах си багажа и се прибрах в България,за да разбера какво става,неможех да чакам 6 месеца.Свързах се с доктор ,който "беше" голям специалист,той ми направи цито и колоскопия,оказа се дисплазия ПАП 2С група,последва биопсия на шийката на матката, Доктора каза няма проблем ,повърхностна дисплазая,ще си купиш лекарство,(което доколкото си спомням струваше около 130лв)ще те намажа и всичко ще е наред.Тръгнах си спокойна,защото наистина вярвах , че всичко ще е наред.Върнах се обратно в Лондон.6 месеца по-късно GP,започна да ми звъни по тел, да се явя на 2та цито ,мислих да не ходя,но тя непрестана да звъни,затова отидох и след 2сед когато получих резултата,направо ми стана лошо.Той беше същтия,но сега имах и направление за колоскопия и LIEDZ (лазарна конизация).Реших да направя това ,и да се върна обратно в България,и да потърся друг специалист.През това време изчетох ,много в интернет ,и вече знаех какво ще искам да си изследвам.Когато върнах обратно,отидох в една частна клиника и си направих пълна хормонална картина,пълна кръвна и всички венерически болести.Оказа се ,че имам 3-но завишени нива на пролактин,и стара инфекция хламидии.Започнах отново да търся специалист "намерих" той ме прати на ЯМР, за аденом на хипофизата,в експертизата пишеше само ,че имат съмнение за аденом,нищо конкретно.Въпросния док ми изписа достинекс,азитрил за хламидиите за мен и за моя съпруг и така приключи ,поредния сеанс при поредния доктор.Върнах се обратно в Англия,изключително отчаяна.Започнах да пия всички хапчета ,с надежда за светлина в тунела.Една година по-късно,реших да си дам малко почивка,и да опитаме за бебе без доктори,без лекарства.Така измина още 1год и половина без резултат.Реших да зарежа Докторите в България,и да започна тук отначало,записах си час при GP обясних ,че немога да зачена вече 3год и половина,и след 1мес получих писмо с направление ,за една от най-добрите клиники в Лондон за стериалитет.Попаднах на изключителна докторка,тя започна всички изследвания отначало,оказа се че нямам проблем с пролактина,цервикалния тест за хламидии беше отрицателен,но се оказа че имам киста на десния яйчник,направи ми цветна снимка на тръбите,която не беше добра. Преди 4дни правих лапароскопия,хистероскопия и тест за проходимост на тръбите.За съжаление и тук резултата беше лош.Едната тръба е блокирана на цяло,а другата нагъната,което не ми дава шанс за нормално забременяване.След операцията хирурга дойде при мен,и ми обясни как е протекла операцията,изрязал е кистата(пратена за хистология,със съмнение за ендометриоза) изчистени са полипи които са останали от хламидията(която уж трябваше да бъде вече излекувана)и много опити за фиксиране на нагънатата тръба.Посъветва ме инвитро, в моя случай било 90% успеваемост.След 6сед имам час при лекуващата си докторка,и се надявам да съм в листата за инвитро.За съжаление тук системата е много тромава,чаках повече от 6 мес за лапарото, не се знае колко ще трябва да чакам за инвитро,но поне в мен се зароди надежда.Надявам се ,че не съм ви отегчила с дългият си разказ,но тук има момичета със сходни проблеми, и може би разбират болката ми.Сърдечно ви желая ,много много успех в борбата,и искренно се надявам да нямате моят късмет.Един съвет към по-младите момичета ,четете , информирайте се постоянно ,защото на много от докторите не им пука и пазете много.