0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    ka_terina

вагинални гъбички
« -: Юли 05, 2005, 13:29:59 pm »
:( незнам къде да я пусна тази тема.немога да се избавя от вагинални гъбички след лечението пак се появяват.никога преди аборта не сам имала такива проблеми.от както зарочнах да ходя по доктори проблемите станаха много.моля ви посаветвайте ме как да се справя. :x
вагинални гъбички
« Отговор #1 -: Юли 05, 2005, 13:53:38 pm »
Виж в "Лек от природата", там Ледена луна имаше една тема за гъбите.
И все пак отиди при гинеколога - нека ти вземе секрет за изследване, за да се види дали са гъби и какви са точно.
вагинални гъбички
« Отговор #2 -: Юли 05, 2005, 14:16:18 pm »
И аз преди време имах от време на време проблеми - след антибиотици, след басейни и пр. Изпих сума низорал и подобни, без ефект. Поредния път, като тръгнаха да ми изписват низорал, казах "колко низорал изпих, и пак се появяват", доцентът каза на сестрата - тогава поправи рецептата, пиши ..... (яд ме е, не помня какво беше точно). Откакто го изпих, вече 4-5 години нямам никакви проблеми. В аптеката, докато се обяснявахме с аптекарката за лекарството, тя каза, че било "тежката артилерия" за борба с гъбите.

Съжалявам, че не мога да ти помогна конкретно с инфо, но исках да ти кажа да си упорита - трябва да ги разкараш.

Успех!
Благодаря ти, Бени!







вагинални гъбички
« Отговор #3 -: Юли 05, 2005, 14:44:22 pm »
Фрешче, да не е Орунгал?
*
вагинални гъбички
« Отговор #4 -: Юли 05, 2005, 18:11:11 pm »
Аз също страдах доста време от гъбички, но накрая една лекарка ми даде много добър съвет и се излекувах. Схемата беше следната : Преди менструация правиш курса на лечение с низорала, свещичките  и т.н. , т.е. каквото са ти изписали. След менструацията, дори и да си се оправила, повтаряш лечението, но само със свещичките. Много е важно след М. да се повтори лечнието, защото от влагата и дамските превръзки е възможно да рецидивира.  Също така и партньора е важно да се лекува, но това сигурно го знаеш.
Бързо оздравяване :wink:  .
вагинални гъбички
« Отговор #5 -: Юли 06, 2005, 10:57:57 am »
Цитат на: little_rabbit
Фрешче, да не е Орунгал?


Rabbit, струва ми се че точно това беше! :D
Благодаря ти, Бени!







вагинални гъбички
« Отговор #6 -: Юли 06, 2005, 14:07:13 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Цитат на: little_rabbit
Фрешче, да не е Орунгал?


Rabbit, струва ми се че точно това беше! :D

Орунгала е тежка артилерия не само защото действа добре, но е и много скъп. Сигурно е хубав, де.
Меджу другото, четох някъде, че носенето на панталони увеличава риска от гъби - тряблаво било да носим поли  :roll: Това без мене  :lol:
вагинални гъбички
« Отговор #7 -: Юли 07, 2005, 11:39:40 am »
Rabbit, виж нямам спомен за цената, беше преди 6-7 години, но пък съм много доволна! Преди си мислех, че едва ли не е нормално като отидеш на гинеколог, да ти открият нещо - поне от разговори с приятелки и познати. Сега толкова години, нямам никакви проблеми 8)
Благодаря ти, Бени!







вагинални гъбички
« Отговор #8 -: Юли 12, 2005, 13:32:10 pm »
Здравейте, момичета,

И аз имам проблеми с тези гъбички и възпаления.
Миналия месец изпихме със съпруга ми едно прилично количество лекарства-Азатрил, Макмирор вагинално,Фунголон, Фасижин. Веднага след това ми дойде на 26.06, след менструация Гино Певарил вагинално за 3 дни. След това отидох за цитонамазка,2-ра група, но по-лошото е, че се установи повишено количество на левкоцити, което говорело за възпалителен процес. Изглежда не е дало особен резултат лечението, според лекарката ми. Някоя от вас сблъсквала ли се е с подобен проблем и как се лекувахте?
Аз сега чакам да мине и следвашата менструация, защото с нея се чистели и гъбичките, после пак цитонамазка и ако се установи същото следва микробиология да видим какви са тези гъбички и още някакво изследване не запомних името, за да се види с какъв антибиотик са податливи на лечение.
Понеже съпругът ми се оперира от киста на тестиса преди 2 седмици  предоперативно се наложи да си направи изследвания и резултатите са следните:
банална флора-не се изолират бактерии,
кандида-не се изолира
микоплазми-не се изолира
т.вагиналис-отрицателен,
микроскопия-левкоцити(-)
хламидия ИгМ  9.3, положителен при>11
Защо след като гъбичките се предават от единия на другия партньор при него няма нищо и извинете ме за невежия въпрос може ли аз да имам възпаление, което не е предизвикано от гъбички, т.е. да не се установят гъбички,а само възпаление?? :roll:
Преди 2 години се лекувах от доста упорито възпаление с инжекции, диагнозата беше аднексит, но тогава беше съпроводено с болки в десния яйчник. Страх ме е да не се повтори същото.
Ще очаквам мненията ви, ако сте имали такъв проблем.
Извинявайте за разводняването на темата и за това, че стана много дълго.
вагинални гъбички
« Отговор #9 -: Юли 12, 2005, 15:08:56 pm »
Теди, за гъбички не знам, но за бактерии от опит мога да ти кажа, че не е въобще задължително и двамата да са засегнати. Поздравления за добрите резултати на мъжа ти :D  Според мен е добре да ползвате презерватив, докато не приключи лечението при теб. Малко се учудвам, че сте пили лекарства без микробиология, посявка и антибиограма?
Понякога тези инфекции могат да бъдат мнооого упорити, и трябва да се въоръжите с търпение, както и да помислите за начини за общо укрепване и засилване на организма.

Успех!
Благодаря ти, Бени!







вагинални гъбички
« Отговор #10 -: Юли 12, 2005, 17:22:00 pm »
Freshbreeze,

Ами и аз като се замисля сега как не ми направиха още миналия месец посявка и антибиограма, но си мислех, че тези лекарства, които ми е изписала лекарката са приложими при повечето видове бактерии или гъбички :oops:
Мислиш ли, че ако забременея с тези бактерии или гъби или каквото и да е ще има проблем с износването или ще се отрази на плода?? А пък аз си мислех, че въобще няма да мога да забременея, докато трае това възпаление :o . Или имаш впредвид да се пазим да не се предаде на мъжа ми??
*
вагинални гъбички
« Отговор #11 -: Юли 12, 2005, 18:15:49 pm »
Теди, направи си задължително антибиограма, както те е посъветвала Freshbreeze. Тогава ще се разбере към кои точно антибиотици са чувствителни бактериите (ако имаш такива).  Това според мен е много важно.
 Успех  :D .
вагинални гъбички
« Отговор #12 -: Юли 13, 2005, 09:51:35 am »
Теди, ами така мисля, че трябва да се пазите с презерватив, докато не се излекувате. Проблемът е, че може да си го предавате един на друг, както му викат лекарите, т.нар. ефект пинг-понг. Мъжът може и да е само носител. Знам ли и аз, но така ми се струва по-правилно.
За другия ти въпрос, не съм много компетентна, но съм чувала за доста бременни, които ги лекуват заради бактериални/гъбични инфекции, т.е. може да се забременее, а пък е опасно, щом ги лекуват. Нали знаеш, при бременност предприемат лечение, само ако потенциалната опасност от болестта надвишава потенциалната опасност от пиенето на лекарства.

Ние поне с мъжа ми се пазихме близо половин година сигурно, докато той се лекуваше ... знам колко е тежко, когато сме притиснати от времето, пък се налага принудителна пауза...

Все пак, не претендирам да съм кой знае колко грамотна медицински, нека се включат и други и най-вече разпитай по-подробно лекарите.

Успех!
Благодаря ти, Бени!







*
вагинални гъбички
« Отговор #13 -: Юли 14, 2005, 10:15:58 am »
Цитат на: tedy_valkova
.... ако забременея с тези бактерии или гъби или каквото и да е ще има проблем с износването или ще се отрази на плода?? А пък аз си мислех, че въобще няма да мога да забременея, докато трае това възпаление :o . Или имаш впредвид да се пазим да не се предаде на мъжа ми??


Здравей,

По - добре е първо да излекуваш всичко и чак след това да мислиш за забременяване. Опасни са гъбите при бременност. На всичкото отгоре не могат да се лекуват преди да е минал 1 -ви триместър. По-добре е да не се налага да изпадаш в подобна ситуация.

Сестра ми е бременна в 7 г.с. с гъби за гарнитура и то доста сериозен е проблема. Може да загуби бебето :( Така че Теди - лекувай се и чак след това забременявай !!!

УСПЕХ

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*

    Svetlana

  • *
  • 31
  • Има цели, които си заслужават, само ако не убиват
izsledwane
« Отговор #14 -: Юли 29, 2005, 14:55:09 pm »
незнам дали е точното място да се вмъкна но като лежах в аг-то ми пускаха изследвания на цервикалния секрет, не ми казаха какво са открили но започнаха лечение с пеницилин. Накой има ли представа какво може да е?
След като започнаха лечението на 2 ден изгубих бебето(и тогава не попитах за тези изследвания) а и във епикризата ми не пи6е нищо ама нищичко :twisted: Незнам кой ги пише тия епикризи но сега на втората ми пише НЕОБРЕМЕНЕНА НЕРАЖДАЛА при положение че имам спонтанен аборт в 26 г.с. и то сьс секцио.
*

    ka_terina

вагинални гъбички
« Отговор #15 -: Юли 29, 2005, 17:01:43 pm »
и в моята епикриза нищо непише пална безотговорност яд ме е да си полисля
вагинални гъбички
« Отговор #16 -: Юли 30, 2005, 13:19:34 pm »
И аз имах проблеми с гъбички. Уж отдавна не съм се оплаквала, но знам ли.
Бяха ми предписали едно много хубаво лекарство, но за съжаление и цената му беше добра. Излезе ми към 80 лева цялото лечение, но си заслужаваше.
Лекарството се казва Микосист.
И една препоръка от мен: Не ходете на басейни и не взимайте вана дори у вас. Много често гъбите се зараждат там.
вагинални гъбички
« Отговор #17 -: Юли 30, 2005, 14:12:27 pm »
Цитат на: lilia_n_s

Лекарството се казва Микосист.

Микосиста е хубаво лекарство, но не лекува всички видове гъби. Освен това има по-евтини аналози - Фунголон и Флукозал, както и съвсем скъпия Дифлукан - всичките съдържат едно и също активно вещество (флуконазол). За да подейства, трябва да се изследват гъбите и да се видят какви са точно.

Лили, а за басейните си много права - опасно е, не само заради гъби...
*

    Svetlana

  • *
  • 31
  • Има цели, които си заслужават, само ако не убиват
вагинални гъбички
« Отговор #18 -: Август 01, 2005, 14:51:42 pm »
Цитат на: ka_terina
и в моята епикриза нищо непише пална безотговорност яд ме е да си полисля

a ti ot koj grad si ako ne e tajna
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
вагинални гъбички
« Отговор #19 -: Август 02, 2005, 04:16:30 am »
Светлана, моля те пиши на кирилица.