0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    ka_terina

вагинални гъбички
« -: Юли 05, 2005, 13:29:59 pm »
:( незнам къде да я пусна тази тема.немога да се избавя от вагинални гъбички след лечението пак се появяват.никога преди аборта не сам имала такива проблеми.от както зарочнах да ходя по доктори проблемите станаха много.моля ви посаветвайте ме как да се справя. :x
вагинални гъбички
« Отговор #1 -: Юли 05, 2005, 13:53:38 pm »
Виж в "Лек от природата", там Ледена луна имаше една тема за гъбите.
И все пак отиди при гинеколога - нека ти вземе секрет за изследване, за да се види дали са гъби и какви са точно.
вагинални гъбички
« Отговор #2 -: Юли 05, 2005, 14:16:18 pm »
И аз преди време имах от време на време проблеми - след антибиотици, след басейни и пр. Изпих сума низорал и подобни, без ефект. Поредния път, като тръгнаха да ми изписват низорал, казах "колко низорал изпих, и пак се появяват", доцентът каза на сестрата - тогава поправи рецептата, пиши ..... (яд ме е, не помня какво беше точно). Откакто го изпих, вече 4-5 години нямам никакви проблеми. В аптеката, докато се обяснявахме с аптекарката за лекарството, тя каза, че било "тежката артилерия" за борба с гъбите.

Съжалявам, че не мога да ти помогна конкретно с инфо, но исках да ти кажа да си упорита - трябва да ги разкараш.

Успех!
Благодаря ти, Бени!







вагинални гъбички
« Отговор #3 -: Юли 05, 2005, 14:44:22 pm »
Фрешче, да не е Орунгал?
*
вагинални гъбички
« Отговор #4 -: Юли 05, 2005, 18:11:11 pm »
Аз също страдах доста време от гъбички, но накрая една лекарка ми даде много добър съвет и се излекувах. Схемата беше следната : Преди менструация правиш курса на лечение с низорала, свещичките  и т.н. , т.е. каквото са ти изписали. След менструацията, дори и да си се оправила, повтаряш лечението, но само със свещичките. Много е важно след М. да се повтори лечнието, защото от влагата и дамските превръзки е възможно да рецидивира.  Също така и партньора е важно да се лекува, но това сигурно го знаеш.
Бързо оздравяване :wink:  .
вагинални гъбички
« Отговор #5 -: Юли 06, 2005, 10:57:57 am »
Цитат на: little_rabbit
Фрешче, да не е Орунгал?


Rabbit, струва ми се че точно това беше! :D
Благодаря ти, Бени!







вагинални гъбички
« Отговор #6 -: Юли 06, 2005, 14:07:13 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Цитат на: little_rabbit
Фрешче, да не е Орунгал?


Rabbit, струва ми се че точно това беше! :D

Орунгала е тежка артилерия не само защото действа добре, но е и много скъп. Сигурно е хубав, де.
Меджу другото, четох някъде, че носенето на панталони увеличава риска от гъби - тряблаво било да носим поли  :roll: Това без мене  :lol:
вагинални гъбички
« Отговор #7 -: Юли 07, 2005, 11:39:40 am »
Rabbit, виж нямам спомен за цената, беше преди 6-7 години, но пък съм много доволна! Преди си мислех, че едва ли не е нормално като отидеш на гинеколог, да ти открият нещо - поне от разговори с приятелки и познати. Сега толкова години, нямам никакви проблеми 8)
Благодаря ти, Бени!







вагинални гъбички
« Отговор #8 -: Юли 12, 2005, 13:32:10 pm »
Здравейте, момичета,

И аз имам проблеми с тези гъбички и възпаления.
Миналия месец изпихме със съпруга ми едно прилично количество лекарства-Азатрил, Макмирор вагинално,Фунголон, Фасижин. Веднага след това ми дойде на 26.06, след менструация Гино Певарил вагинално за 3 дни. След това отидох за цитонамазка,2-ра група, но по-лошото е, че се установи повишено количество на левкоцити, което говорело за възпалителен процес. Изглежда не е дало особен резултат лечението, според лекарката ми. Някоя от вас сблъсквала ли се е с подобен проблем и как се лекувахте?
Аз сега чакам да мине и следвашата менструация, защото с нея се чистели и гъбичките, после пак цитонамазка и ако се установи същото следва микробиология да видим какви са тези гъбички и още някакво изследване не запомних името, за да се види с какъв антибиотик са податливи на лечение.
Понеже съпругът ми се оперира от киста на тестиса преди 2 седмици  предоперативно се наложи да си направи изследвания и резултатите са следните:
банална флора-не се изолират бактерии,
кандида-не се изолира
микоплазми-не се изолира
т.вагиналис-отрицателен,
микроскопия-левкоцити(-)
хламидия ИгМ  9.3, положителен при>11
Защо след като гъбичките се предават от единия на другия партньор при него няма нищо и извинете ме за невежия въпрос може ли аз да имам възпаление, което не е предизвикано от гъбички, т.е. да не се установят гъбички,а само възпаление?? :roll:
Преди 2 години се лекувах от доста упорито възпаление с инжекции, диагнозата беше аднексит, но тогава беше съпроводено с болки в десния яйчник. Страх ме е да не се повтори същото.
Ще очаквам мненията ви, ако сте имали такъв проблем.
Извинявайте за разводняването на темата и за това, че стана много дълго.
вагинални гъбички
« Отговор #9 -: Юли 12, 2005, 15:08:56 pm »
Теди, за гъбички не знам, но за бактерии от опит мога да ти кажа, че не е въобще задължително и двамата да са засегнати. Поздравления за добрите резултати на мъжа ти :D  Според мен е добре да ползвате презерватив, докато не приключи лечението при теб. Малко се учудвам, че сте пили лекарства без микробиология, посявка и антибиограма?
Понякога тези инфекции могат да бъдат мнооого упорити, и трябва да се въоръжите с търпение, както и да помислите за начини за общо укрепване и засилване на организма.

Успех!
Благодаря ти, Бени!







вагинални гъбички
« Отговор #10 -: Юли 12, 2005, 17:22:00 pm »
Freshbreeze,

Ами и аз като се замисля сега как не ми направиха още миналия месец посявка и антибиограма, но си мислех, че тези лекарства, които ми е изписала лекарката са приложими при повечето видове бактерии или гъбички :oops:
Мислиш ли, че ако забременея с тези бактерии или гъби или каквото и да е ще има проблем с износването или ще се отрази на плода?? А пък аз си мислех, че въобще няма да мога да забременея, докато трае това възпаление :o . Или имаш впредвид да се пазим да не се предаде на мъжа ми??
*
вагинални гъбички
« Отговор #11 -: Юли 12, 2005, 18:15:49 pm »
Теди, направи си задължително антибиограма, както те е посъветвала Freshbreeze. Тогава ще се разбере към кои точно антибиотици са чувствителни бактериите (ако имаш такива).  Това според мен е много важно.
 Успех  :D .
вагинални гъбички
« Отговор #12 -: Юли 13, 2005, 09:51:35 am »
Теди, ами така мисля, че трябва да се пазите с презерватив, докато не се излекувате. Проблемът е, че може да си го предавате един на друг, както му викат лекарите, т.нар. ефект пинг-понг. Мъжът може и да е само носител. Знам ли и аз, но така ми се струва по-правилно.
За другия ти въпрос, не съм много компетентна, но съм чувала за доста бременни, които ги лекуват заради бактериални/гъбични инфекции, т.е. може да се забременее, а пък е опасно, щом ги лекуват. Нали знаеш, при бременност предприемат лечение, само ако потенциалната опасност от болестта надвишава потенциалната опасност от пиенето на лекарства.

Ние поне с мъжа ми се пазихме близо половин година сигурно, докато той се лекуваше ... знам колко е тежко, когато сме притиснати от времето, пък се налага принудителна пауза...

Все пак, не претендирам да съм кой знае колко грамотна медицински, нека се включат и други и най-вече разпитай по-подробно лекарите.

Успех!
Благодаря ти, Бени!







*
вагинални гъбички
« Отговор #13 -: Юли 14, 2005, 10:15:58 am »
Цитат на: tedy_valkova
.... ако забременея с тези бактерии или гъби или каквото и да е ще има проблем с износването или ще се отрази на плода?? А пък аз си мислех, че въобще няма да мога да забременея, докато трае това възпаление :o . Или имаш впредвид да се пазим да не се предаде на мъжа ми??


Здравей,

По - добре е първо да излекуваш всичко и чак след това да мислиш за забременяване. Опасни са гъбите при бременност. На всичкото отгоре не могат да се лекуват преди да е минал 1 -ви триместър. По-добре е да не се налага да изпадаш в подобна ситуация.

Сестра ми е бременна в 7 г.с. с гъби за гарнитура и то доста сериозен е проблема. Може да загуби бебето :( Така че Теди - лекувай се и чак след това забременявай !!!

УСПЕХ

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*

    Svetlana

  • *
  • 31
  • Има цели, които си заслужават, само ако не убиват
izsledwane
« Отговор #14 -: Юли 29, 2005, 14:55:09 pm »
незнам дали е точното място да се вмъкна но като лежах в аг-то ми пускаха изследвания на цервикалния секрет, не ми казаха какво са открили но започнаха лечение с пеницилин. Накой има ли представа какво може да е?
След като започнаха лечението на 2 ден изгубих бебето(и тогава не попитах за тези изследвания) а и във епикризата ми не пи6е нищо ама нищичко :twisted: Незнам кой ги пише тия епикризи но сега на втората ми пише НЕОБРЕМЕНЕНА НЕРАЖДАЛА при положение че имам спонтанен аборт в 26 г.с. и то сьс секцио.
*

    ka_terina

вагинални гъбички
« Отговор #15 -: Юли 29, 2005, 17:01:43 pm »
и в моята епикриза нищо непише пална безотговорност яд ме е да си полисля
вагинални гъбички
« Отговор #16 -: Юли 30, 2005, 13:19:34 pm »
И аз имах проблеми с гъбички. Уж отдавна не съм се оплаквала, но знам ли.
Бяха ми предписали едно много хубаво лекарство, но за съжаление и цената му беше добра. Излезе ми към 80 лева цялото лечение, но си заслужаваше.
Лекарството се казва Микосист.
И една препоръка от мен: Не ходете на басейни и не взимайте вана дори у вас. Много често гъбите се зараждат там.
вагинални гъбички
« Отговор #17 -: Юли 30, 2005, 14:12:27 pm »
Цитат на: lilia_n_s

Лекарството се казва Микосист.

Микосиста е хубаво лекарство, но не лекува всички видове гъби. Освен това има по-евтини аналози - Фунголон и Флукозал, както и съвсем скъпия Дифлукан - всичките съдържат едно и също активно вещество (флуконазол). За да подейства, трябва да се изследват гъбите и да се видят какви са точно.

Лили, а за басейните си много права - опасно е, не само заради гъби...
*

    Svetlana

  • *
  • 31
  • Има цели, които си заслужават, само ако не убиват
вагинални гъбички
« Отговор #18 -: Август 01, 2005, 14:51:42 pm »
Цитат на: ka_terina
и в моята епикриза нищо непише пална безотговорност яд ме е да си полисля

a ti ot koj grad si ako ne e tajna
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
вагинални гъбички
« Отговор #19 -: Август 02, 2005, 04:16:30 am »
Светлана, моля те пиши на кирилица.
вагинални гъбички
« Отговор #20 -: Август 03, 2005, 15:59:15 pm »
Не зная колко ще ви помогна, но след като пих Клостилбегит и аз получих зачервяване и гъбички. Лекаря не искаше да ми дава да пия хапчета затова си купих мехлем. Също така правих промивки с едни прахчета, Тантум Роза се казват, много съм доволна. Малко са скъпички , но стават и за бременни и кърмачки.
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: izsledwane
« Отговор #21 -: Септември 09, 2005, 10:37:25 am »
Цитат на: Svetlana
незнам дали е точното място да се вмъкна но като лежах в аг-то ми пускаха изследвания на цервикалния секрет, не ми казаха какво са открили но започнаха лечение с пеницилин. Накой има ли представа какво може да е?
След като започнаха лечението на 2 ден изгубих бебето(и тогава не попитах за тези изследвания) а и във епикризата ми не пи6е нищо ама нищичко :twisted: Незнам кой ги пише тия епикризи но сега на втората ми пише НЕОБРЕМЕНЕНА НЕРАЖДАЛА при положение че имам спонтанен аборт в 26 г.с. и то сьс секцио.


Ако ти е било направено правилно изследването и с антибиограма според мен най-вероятно си имала S-agalactiae (гр.- В). При мен беше същият проблем.Те се явяват като нормална микрофлора на човека но в случаите когато надхвърлят нормалното трябва да се лекуват. Повечето лекари смятат че не са толкова опасни но при бременни са доста опасни. При 65-75% от случаите на нормално раждане децата са заразени от майката ако има такава инфекция. И тъй като бебетата имат много слаба имунна система в малък процент от тях (около 1-2%) могат да се развият стрептококова пневмония, сепсис или бактериален менингит. Тези бектерии също са и най-чест причинител на възпаление на средното ухо и на открити рани. В повечето случаи носителството е безсимптомно. При бременни трябва да се лекуват за да се предпази плода от заразяване още вътре в утробата. Те реагират най-вече на пеницилин в повечето случаи. И са много упорити бактерии. Но от тях можеш да се заразиш и в болницата. Те са доста чест причинител на вътреболнични инфекции. Това е което ми обясни моята лекарка и което аз успях да разбера. При мен случая беше че ги лепнах точно от болница след спонтанния аборт и последвалия кюретаж.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
Кандида
« Отговор #22 -: Септември 28, 2005, 09:24:48 am »
Не съм сигурна дали да пиша тук или да пусна нова тема, но след като обсъждате гъбичките, мисля че това е правилното място. Интересува ме има ли вероятност да имам проблеми с зачеването ако съм имала рецидив на Кандида и то доста упорит.
Проблема е следния: Имам много слаба имунна система (моя гинеколог казва че ще се оправи след като зачена и родя, ама знам ли?) и преди по рядко (само лятото) а сега вече всеки месец получавам цистит. Ходих по най-различни доктори и изследвания и се оказва че се получава от инфекция от бактерия, която по принцип си живее в човешкия организъм, но моето тяло е прекалено слабо за да и се противопостави. За да се лекувам пиех какво ли не (Успамокс и други антибиотици, както и Нелидикс или Ношпа за болката). Мъжа ми също си прави изследвания, но при него няма симптомите на цистита, както и не показа никакви бактерии в урината. Както може да се очаква с моя организъм от тези антибиотици веднага получавам гъбички, които доста успешно лекувам с Низорал и свещички Клотримазол. Наистина ми помага докато не ме заболи пак цистита и да трябва да правя нов курс с лечение с антибиотици. Притеснявам се че това често развитие на тези гъбички може да навреди на репродуктивната ми система и да загубя способността си да раждам. Притеснявам се защото съм още много млада и не съм раждала до сега и ако не мога да направя мъжа си баща поне на 2 деца, няма да го преживея.
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
вагинални гъбички
« Отговор #23 -: Септември 28, 2005, 13:55:34 pm »
Опитай се да засилиш имунната си система.
Цитросепт
« Отговор #24 -: Септември 28, 2005, 14:00:12 pm »
Това и правя, от около месец пия (по преписаната доза) капки от лекарството Цитросепт. То представлява екстракт от кората и семките на грепфрут, който има точно такова действие. Това обаче не повлия нито на редовния цистит (около 3-4 дни след края на менструацията), нито на съпътстващата кандидоза. В общи линии няма промяна.
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
вагинални гъбички
« Отговор #25 -: Септември 28, 2005, 14:02:45 pm »
Мед, лимони в големи дози, прополис,колкото и несериозно да звучи - помага. Аналният секс често е причина за повтарящи се цистити.
вагинални гъбички
« Отговор #26 -: Септември 28, 2005, 14:07:30 pm »
Никога не съм практикувала анален секс, но това за меда и лимоните е наистина вярно и възнамерявам да пробвам, защото съм вече уморена от тези проблеми. Притеснявам се, че дори и сега да се оттърва от тях, вече може да съм се повредила безвъзвратно.
За това се обръщам към вас, знае ли някой какво въздействие може да имат тези инфекции върху детеродната ми система.
*

    Eli_

  • ****
  • 516
  • Тъпа и упорита !!!
вагинални гъбички
« Отговор #27 -: Октомври 11, 2005, 19:18:42 pm »
Момичета,търсейки под вола теле искам да ви попитам дали е възможно да имаш някакви гъбички или бактерии или изобщо гадинки,без никакви симптоми - течения,сърбежи,мирис,болка  и т.н. :?: /Изкючвам хламидийте-те са друга "тъмна индия"/ :roll:
вагинални гъбички
« Отговор #28 -: Октомври 11, 2005, 19:23:15 pm »
Ели, иди да ти вземат секрет за микробиология и не се шашкай излишно. Има много неща без симптоми - бактерии, микоплазми разни (Лейдито ще ти ги опише поименно). Но не се шашкай предварително. За всяко нещо си има лечение.
*
Вагинални гъбички
« Отговор #29 -: Октомври 12, 2005, 12:50:54 pm »
На мен ми изписаха Микомакс и Клиндамицин  , но след антибиограма.Без нея всичко е стрелба на посоки.Трябва да се открие на какво са чувствителни гадните гъбички или бактерии.
vaginalni gabi4ki
« Отговор #30 -: Октомври 24, 2005, 15:38:33 pm »
:?: ne znam dali tuk tribva da napi6a moja problem,no 6te opitam
na men i na maj ni ni otkriha trihomoni v urinata.predpisaha ni da piem flagyl edna sedmica 3pati na den po2hap4eta.svar6ihme s pieneto i kavo sledva ot tuk na tatak.znam 4e trjabva da otidem pak na kontrolen preglez,za da se vidi dali ima njakakvo podobrenie,no posle.interesuva me dali se lekuva i ima li njakakvi posledstvija?i kolko e seriozno?
6te sam vi mnogo blagodarna ako njakoj moje da mo pomogne ili da dade savet
*
вагинални гъбички
« Отговор #31 -: Октомври 24, 2005, 16:34:49 pm »
Последствията вследствие гъби, както и на други гадини там, са божа работа . Ако не пречеха нямаше да ги лекуваме - нали така.
Задъжлжително на преглед след края на лекарствата.
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
вагинални гъбички
« Отговор #32 -: Октомври 25, 2005, 15:28:57 pm »
Може да има последствия ако си изчела темата по-горе едно от момичетата описва че се бори с рецидив, който се е превърнал в хронично възпаление и т. н. Ако не се лекувате сега и то както трябва може трихомоните да мутират така да се каже и да се превърнат в рецидив който е доста устойчив на лекарства. Но все пак не се плаши от това сега. А спазвайте стриктно двамата лечението което ви е изписано и след това си направи микробиология с антибиограма за да видиш резултата от лечението какъв е. А ето и една интересна случка при мен относно трихомоните. Преди време лежах в болница по друг повод и се наложи да давам урина за изследване. Сестрата сутринта мина и ни даде по една чашка. Като излезнаха изследванията и аз имах трихомони в урината, но реакцията на лекаря беше да ме попита от къде съм взела чашката сама ли съм си я купила или са ми дали от лабораторията. Та ме накара да направя ново изследване, като си купя чашка за еднократна употреба сама. Е то се оказа чисто без трихомони.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
вагинални гъбички
« Отговор #33 -: Октомври 26, 2005, 06:58:53 am »
Теди, я сподели  в коя лаборатория в София си правила микробилогия, при която търсят и микоплазма.
В МЦ Лора ми обясняват, че няма такова нещо - не се търсело. Кокобациилте също не казват какви точно са - не била нуждна антибиограма за тях, щото се трепали с Клиндамицин /но аз минах вече два курса на лечение/
вагинални гъбички
« Отговор #34 -: Октомври 26, 2005, 08:23:11 am »
Цитат на: lady_11
Теди, я сподели  в коя лаборатория в София си правила микробилогия, при която търсят и микоплазма.
В МЦ Лора ми обясняват, че няма такова нещо - не се търсело. Кокобациилте също не казват какви точно са - не била нуждна антибиограма за тях, щото се трепали с Клиндамицин /но аз минах вече два курса на лечение/

В Кандиларов търсят и микоплазми при микробиологията. Четох го в сайта им и за всеки случай ги попитах - вярно е (доколкото може да им се вярва, разбира се).
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
вагинални гъбички
« Отговор #35 -: Октомври 26, 2005, 08:57:25 am »
10x Заек! :thankyousign:
вагинални гъбички
« Отговор #36 -: Октомври 26, 2005, 09:31:38 am »
Лейди, виждам, че заекът е бил по-бърз от мен с отговора - Кандиларов :lol:  :lol:  :lol:
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
вагинални гъбички
« Отговор #37 -: Октомври 27, 2005, 12:31:20 pm »
Цитат на: lady_11
Теди, я сподели  в коя лаборатория в София си правила микробилогия, при която търсят и микоплазма.
В МЦ Лора ми обясняват, че няма такова нещо - не се търсело. Кокобациилте също не казват какви точно са - не била нуждна антибиограма за тях, щото се трепали с Клиндамицин /но аз минах вече два курса на лечение/


Аз правих микробиология при д-р Табакова и там ми откриха микоплазма сруваше 15 лв. мисля че. И има антибиограма.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
вагинални гъбички
« Отговор #38 -: Октомври 31, 2005, 09:03:13 am »
Днес си купих от аптеката  едно лекарство или и аз не знам как да го нарека точно - екстракт от грейпфрут - "Цитросепт". Напоследък слушам да го хвалят на работа, а в упътването му пише, че е много мощен антиоксидант и се използва при много болести, включително грип А, рак, вируси и т.н. Пише точно следното: При възпаление на влагалището, причинено от гъбички, бактерии, паразити: разтвор от 0,5 л. преварена и охладена вода и 5 капки Цитросепт за промивки сутнрин и вечер. При липса на дразнене дозата може да се увеличи до 15 капки плюс тампон напоен с разтвор от 5 к.+100 мл. сусамово масло/сменя се на 6 часа/ След промивката във влагалището се поставя 1 таблетка пробиотик за вагинална употреба. Чела съм доста за екстракта от грейпфрут, но за пръв път ще го пробвам и като антиоксидант и за гъбичките, които ме тормозят от години. После ще ви информирам за резултата. Между другото цената му е 12 лева за 10 мл., понеже е концентрат. Но ако помогне, това няма значение. :)
вагинални гъбички
« Отговор #39 -: Октомври 31, 2005, 14:48:29 pm »
Lili,ще съм ти много благодарна да споделиш за резултата от Цитросепт.И аз съм си го купила но само го пия. :coke:
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
вагинални гъбички
« Отговор #40 -: Октомври 31, 2005, 14:52:54 pm »
като го пиете Цитросепта, да знаете че пречи на забременяването.
вагинални гъбички
« Отговор #41 -: Октомври 31, 2005, 15:47:15 pm »
аз в момента не правя опити за забременяване но lady_11, може ли да ми кажеш как пречи?
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
вагинални гъбички
« Отговор #42 -: Октомври 31, 2005, 15:52:52 pm »
ми незнам точно как, но пише че пречи
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
вагинални гъбички
« Отговор #43 -: Октомври 31, 2005, 15:58:44 pm »
Пречи, защото съдържа фитоестрогени и може да предизвика задържане на фоликулите. А без овулация ще е трудно да се забременее.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
вагинални гъбички
« Отговор #44 -: Октомври 31, 2005, 16:08:49 pm »
Мели, що не свиркаш бе, а аз се тъпча с тия соеви изофлавони да докарам свястна овулация, че естрогена ми е кът нещо. Тъй хем щъ чистя инфекция , хем и фитоестрогени щъ помпам!
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
вагинални гъбички
« Отговор #45 -: Октомври 31, 2005, 16:10:00 pm »
Цитат на: lady_11
Мели, що не свиркаш бе, а аз се тъпча с тия соеви изофлавони да докарам свястна овулация, че естрогена ми е кът нещо. Тъй хем щъ чистя инфекция , хем и фитоестрогени щъ помпам!


Хех, ми А де, не съм се сетила.  :lol:


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
вагинални гъбички
« Отговор #46 -: Ноември 23, 2005, 22:56:08 pm »
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
вагинални гъбички
« Отговор #47 -: Ноември 24, 2005, 12:35:54 pm »
Специално за вагизана - да споделя малко емпиризъм: на 4-ия ден от третиране с него, се появи кандида вместо лактобацили.
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
вагинални гъбички
« Отговор #48 -: Ноември 24, 2005, 14:25:57 pm »
Цитат на: lady_11
Специално за вагизана - да споделя малко емпиризъм: на 4-ия ден от третиране с него, се появи кандида вместо лактобацили.


ае стига бе :balk_144: ми нали уж да поддържа нормалната среда. аз ся го почвам като свърша антибиотика и само да ми докара гъби :balk_198:
вагинални гъбички
« Отговор #49 -: Ноември 24, 2005, 14:48:37 pm »
е тва вече е нагло.Какви са тези лекарства вместо да помагат вредят.Ужасно съм възмутена  :balk_153:
*
вагинални гъбички
« Отговор #50 -: Декември 03, 2005, 17:31:13 pm »
Здравейте,
имам въпрос свърzан с вагиналните гъбички. Въzможно ли е БТ да се повиШи с около 0,2° (трайно) в следстие гъбичките? Аz си меря БТ орално, под еzика. Благодаря.
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
вагинални гъбички
« Отговор #51 -: Декември 03, 2005, 17:40:26 pm »
Не.
*
вагинални гъбички
« Отговор #52 -: Декември 03, 2005, 18:19:58 pm »
Благодаря Lali,
от 6 ден на овулацията ми се повиШи БТ с около 0,2° и търся въzможни причини. Знам, че имам гъбички (получих ги след "горене" на раничка), но лекарката ми каzа да иzчакам да ми дойде и тогава да полzвам свеЩичките, а ако съм бременна, сме Щяли да предприемем друг вид ле4ение.
Дано е второто...
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
вагинални гъбички
« Отговор #53 -: Декември 03, 2005, 18:57:06 pm »
Цитат на: tanja
Благодаря Lali,
от 6 ден на овулацията ми се повиШи БТ с около 0,2° и търся въzможни причини. Знам, че имам гъбички (получих ги след "горене" на раничка), но лекарката ми каzа да иzчакам да ми дойде и тогава да полzвам свеЩичките, а ако съм бременна, сме Щяли да предприемем друг вид ле4ение.
Дано е второто...


Таня, целият ти постинг звучи абсурдно
повишение с около 0,2 градуса във лутеалната фаза, която си е по-висока, говори за добро ниво на прогестерона, а не за някаква аномалия.
От горене на раничка не могат да се получат гъбички ако манипулацията е направена като хората и със стерилни инструменти.
Клион-Д, Клотримазол, Канестен са противопоказни при бременност, ама бога ми не те ли сърби бе.....
*
вагинални гъбички
« Отговор #54 -: Декември 03, 2005, 19:33:40 pm »
Раничката ми я гориха (туШираха с някакво лекарство) веднага след М. Лекарката ми каzа, че не е необходимо да се паzим. На 2-я ден след това си имах вече и цервикална слуz, а предния ден ми паднаха някакви като луспи (сигурно ги описвам неправилно). След около 1 седмица се появиха леки пареЩи болки при бърсане след тоалет. След преглед лекарката ми иzписа "Antifungol" - Hexal крем zа вънШна употреба и вагинални свеЩи4ки(Ginoflor - vaginaltabletten). Каzа ми, че ако искам мога да иzчакам със свеЩичките, zаЩото ме провери с ръка и нямах никакви болки. Та кремчето го полzвах, но свеЩичките не.
И конкретно на въпроса, не, не ме сърби.
А сега zа БТ. Нормално поддържам по_ниски температури след овулирането. Горенето беШе около 1 седмица преди овулацията, а БТ ми се повиШи 1 седмица след нея. Твърде вероятно е предиШните месеци да не съм била с нормални Т и и сега всичко да се нормалиzира и просто 2-те събития да съвпадат. :roll:
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
вагинални гъбички
« Отговор #55 -: Декември 04, 2005, 09:50:03 am »
Таня , проверката за гъбички чрез мануален преглед е смешно. А ако не са гъбички? За твое сведение и от трихомони може се предизвика вулво-вагинит , чийто един от симптомите е сърбежа. Хората са измислили МБ с посявка и антибиограма.
Аз пък си спомням, че при моето медикаментозно третиране на раничката доктора забрани секс /дори и с презерватив/ за 7 дни след манипулацията и контролен преглед.
вагинални гъбички
« Отговор #56 -: Декември 04, 2005, 10:03:19 am »
За всички ни забременяването е важно и не ни се чака, ама нищо нямаше да стане да почакаш един месец и да проведеш лечението, както трябва.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
вагинални гъбички
« Отговор #57 -: Декември 04, 2005, 11:57:19 am »
Съгласна съм с вас. Така със сигурност не може да се каже, че са гъбички беz МБ.
Искам да подчертая симптомите ми: НИКАКВО течение, само вънШна болка като от претриване и никакъв сърбеж. Първоначално се усъмних дали не е някаква алергична реакция от превръzките(ежедневни - подържам лична хигиена, но понякога след дълга употреба са въzможни алергични реакции).
След прегледа обяснението, което ми даде моята лекарка бе, че нормално във влагалиЩето живеят раzлични бактерии, които при благоприятна средна се раzвиват. Получавало се при отслабване на имунната система. Нормално органиzма сам се "справял" със ситуацията и невинаги се налага медикаментоzно лечение. Но zа мое успокоение ми иzписа лекарствата.
Тъй като и в момента нямам никакви оплаквания, твърде вероятно е наистина органиzма сам да се е справил.
А относно трихомонаzата, преди много години съм имала такава инфекция: голямо количество воднист секрет, сърбеж и парене. СегаШните ми оплаквания са на "километри" от теzи симптоми.
Относно методите на лечение на раzличните гинеколоzи на раничките няма да коментирам. Аz следвам съветите на лекуваЩата ме лекарка, а когато не съм доволна Ще я сменя.
Благодаря ви!
*
вагинални гъбички
« Отговор #58 -: Декември 04, 2005, 13:58:38 pm »
Цитат на: tanja
... Първоначално се усъмних дали не е някаква алергична реакция от превръzките(ежедневни - подържам лична хигиена, но понякога след дълга употреба са въzможни алергични реакции)...

Възможно е да се чувстваш така точно от ежедневните превръзки. Аз имам подобна алергия от повечето. Най-нетърпимо ми действат ароматизираните. Явно ги обработват с някакви съставки, които не ми понасят. Ако се чувстваш по-добре без тях, значи е алергична реакция и по-добре не ги слагай или смени марката им. Дано проблема се разреши по този начин, отколкото да е нещо по-сериозно. Но все пак задължително е да си направиш и МБ.
Успех :) .
*
вагинални гъбички
« Отговор #59 -: Декември 04, 2005, 14:26:24 pm »
Не полzвам превръzките вече, а и оплаквания вече нямам. Но Ще проведа лечението. Ще настоявам zа МБ. НиЩо чудно да имам и алерията и "гадинките". Прочетох, че човек може да ги има и беz класическите симптоми.
Благодаря  bori_st!
вагинални гъбички
« Отговор #60 -: Декември 04, 2005, 15:50:27 pm »
Таня написа:
Цитат
Искам да подчертая симптомите ми: НИКАКВО течение, само вънШна болка като от претриване и никакъв сърбеж. .....След прегледа обяснението, което ми даде моята лекарка бе, че нормално във влагалиЩето живеят раzлични бактерии, които при благоприятна средна се раzвиват. Получавало се при отслабване на имунната система. Нормално органиzма сам се "справял" със ситуацията и невинаги се налага медикаментоzно лечение. Но zа мое успокоение ми иzписа лекарствата.

Хайде и аз да кажа нещо, че поне съм пресен пример.Както сама си казала и в предния си постинг,има случаи когато няма никакви симпроми,но все пак при МИКРО излизат гадинки.Е,при мен стана точно така-нямах никакви симпроми на кандидата-каквито пише по дебелите книги-ама на микрото това излезе.Както ти е казала лекарката има бацилчета,чието наличие е нормално,но при приемане на антибиотици или слаба имунна система примерно броя им нараства и се налага лечение за да се върне към нормално допустимото ниво.Няма как да се докаже наличието им или не само с един обикновен преглед.Определено за мен е напълно задължително да направиш микро,преди да пиеш лекарства или да слагаш свещички без да знаеш за какво точно ги пиеш.Без микрото-всичко останало е експеримент със здравето ти и напразно дадени пари и загубено време.Направи го, за да ти е мирна главата и да си наясно с положението:)
*
вагинални гъбички
« Отговор #61 -: Декември 04, 2005, 16:32:36 pm »
Благодаря BLACK_ROSE,
Ще направя МБ. Дано всичко да е нормално  :) !
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
вагинални гъбички
« Отговор #62 -: Декември 04, 2005, 16:55:49 pm »
Ex, Таня, от десетнайстия постинг разбра какво искам да ти кажа ...
вагинални гъбички
« Отговор #63 -: Декември 04, 2005, 16:57:59 pm »
няма да се притесняваш таня-какъвто и да е резултата-поне ще си наясно с положението и ще знаеш какво и защо го правиш:)стискам палци всичко да не наред.
*
вагинални гъбички
« Отговор #64 -: Декември 05, 2005, 12:43:15 pm »
Благодаря момичета!
Трудно "увирам", ама zатова пък съм упорита... :lol:
*
вагинални гъбички
« Отговор #65 -: Декември 06, 2005, 19:25:05 pm »
Цитат на: tanja
Искам да подчертая симптомите ми: НИКАКВО течение, само вънШна болка като от претриване и никакъв сърбеж.


Преди време и аз имах същите симптоми. Нямах течение, даже бих казала, че имах пресушаване. След микробиология се оказа, че имам анаеробна инфекция.

Цитат на: tanja

Тъй като и в момента нямам никакви оплаквания, твърде вероятно е наистина органиzма сам да се е справил.

По принцип е възможно и организма сам да се справи, но за да си сигурна трябва да направиш микробилогия.
*
вагинални гъбички
« Отговор #66 -: Декември 06, 2005, 23:28:09 pm »
Да, Фауна, благодаря ти zа съвета. Няма да оставя неЩата така, на "сляпо", Ще си направя МБ. 8O
вагинални гъбички
« Отговор #67 -: Декември 21, 2005, 20:38:21 pm »
Здравейте момичета!

И аз имам гъбички от много време и няма спасение. :(  Опитах при различни гинеколози и бях много разочалована, защото всеки, когато разбереше за лечението, назначено ми от тези преди него, започваше да коментира колко некомпетентно са ме лекували (а това е адски неколегиално според мен), обаче и от неговото/нейното предписание също няма ефект. Вече три години продължавам да си ги "мъкна" гъбичките и взе да ми писва от "кадърни" гинеколози. Разбирам, че са упорито нещо тези гъби, ама поне да не ми обещават лекарите, че ще ме излекуват, защото още никой не е успял. :evil:
Междувременно се оказа и че имам срастване на яйчниците, но още не са ме гледали на ехограф (или на каквото там трябва да ме гледат), а при друг гинеколог не мога да отида, защото личната ми лекарка ми дава поименни направления за една и съща гинеколожка. Нямам възможност да отида на платен прием.
вагинални гъбички
« Отговор #68 -: Декември 21, 2005, 20:42:58 pm »
Цитат на: moonlight
Здравейте момичета!

И аз имам гъбички от много време и няма спасение. :(  Опитах при различни гинеколози и бях много разочалована, защото всеки, когато разбереше за лечението, назначено ми от тези преди него, започваше да коментира колко некомпетентно са ме лекували (а това е адски неколегиално според мен), обаче и от неговото/нейното предписание също няма ефект. Вече три години продължавам да си ги "мъкна" гъбичките и взе да ми писва от "кадърни" гинеколози. Разбирам, че са упорито нещо тези гъби, ама поне да не ми обещават лекарите, че ще ме излекуват, защото още никой не е успял. :evil:
Междувременно се оказа и че имам срастване на яйчниците, но още не са ме гледали на ехограф (или на каквото там трябва да ме гледат), а при друг гинеколог не мога да отида, защото личната ми лекарка ми дава поименни направления за една и съща гинеколожка. Нямам възможност да отида на платен прием.

Олеле, пуснала съм си мнението в друга тема по погрешка. :oops: Срам и безумие, не зная как е станало.:dontknow:  Извинявайте
*

    Anonymous

вагинални гъбички
« Отговор #69 -: Декември 21, 2005, 22:10:37 pm »
Цитат на: moonlight
Здравейте момичета!

 а при друг гинеколог не мога да отида, защото личната ми лекарка ми дава поименни направления за една и съща гинеколожка. Нямам възможност да отида на платен прием.


Това не е правилно, как може такова нещо. От как се помня мойто джипи и преднито и сегашното не искат дори да знаят къде ше ходя. Само ми дават направлението и аз си избира гинеколога. Цццццц що не си потърсиш правата!
*

    Anonymous

вагинални гъбички
« Отговор #70 -: Декември 21, 2005, 22:12:06 pm »
Цитат на: moonlight
Здравейте момичета!

 а при друг гинеколог не мога да отида, защото личната ми лекарка ми дава поименни направления за една и съща гинеколожка. Нямам възможност да отида на платен прием.


Това не е правилно, как може такова нещо. От как се помня мойто джипи и преднито и сегашното не искат дори да знаят къде ше ходя. Само ми дават направлението и аз си избира гинеколога. Цццццц що не си потърсиш правата!
*
вагинални гъбички
« Отговор #71 -: Февруари 01, 2006, 17:14:32 pm »
Здравейте, отдавна се оплаквам от сърбеж и щипене, кожата е за4ервена, страхотно възпалена и пр. Та реших да отида с направление на гинеколог. Та аз пия трети месец Клостил, но моя лекар не работи с касата и си викам, айде ще отида при друг да ме види и да вземем секрет, пък после ще се консултирам с моя лекар, защото му имам доверие. Добре, ама днес ме прегледаха и заключението явно беше гъби /без микр. изсл./, тъй като ле4ението е  Микомакс -табл. и Гиназол /ваг./, като тя вика споко правете си бебето и се лекувайте от гъби  8O . Хм, да ама мен ме е страх, а на нея не казах, че вземам Клостил, щото щеше да ме разпитвааааааааааааа. Ох объркана работа. Вие какво мислите, май да си отида при моя си лекар да го питама дори и с риск да го обидя, че съм ходила при друг???!!!
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
вагинални гъбички
« Отговор #72 -: Февруари 01, 2006, 18:19:17 pm »
Моето мнение е да не стъпиш и при двете докторки, защото:
1. Първата -  изписала Клостила - хубаво го е изписала, но кво ще прави при регистрирана бременност. С какво ще те лекува от кандидата /ако е кандида , де/. То вярно и при бременност може да се появи кандида, но не се препоръчва лечение в първия триместър - стискаш зъбки и се почесваш... А цветна снимка преди клостила имаш ли? Защото ако нямаш е чиста загуба на шансове при хипотетичен вариант тъбите да се окажат напълно или частично непроходими.

2. Втората докторка -  не е взела микробиология. Общо взето кандидата се разпознава при обикновен преглед, защото по влагалищните стени се появяват бели налепи . Обаче кандидата много често се съпровожда от друга бактериална инфекция - коки, коли , трихомонацити и други гадинки. Май правилото беше - МБ , ако се изолира и друга патогенна флора, лекува се първо тя или наред с лечението с антибиотици се прави масирана атака и на гъбите.

Тва знам аз ...Не съм доктор, но не ми се струва правилно. Моето е само предположение и не приемай мнението ми за 100 % истина.
*
вагинални гъбички
« Отговор #73 -: Февруари 07, 2006, 14:53:21 pm »
Какво означава следната забележка при резултата от микробиология ;
"Изолират се единични колонии Кандида Албиканс".? От лабораторията ми казаха, че единичните колонии не са проблем, смисъл ,че май не е нужно да се лекувам.   8O   8O   8O
*
вагинални гъбички
« Отговор #74 -: Февруари 07, 2006, 15:56:49 pm »
Погледни ТУК
*
вагинални гъбички
« Отговор #75 -: Февруари 20, 2006, 13:28:48 pm »
Здражейте! Току що се регистрирах и правя проба.
*
вагинални гъбички
« Отговор #76 -: Февруари 20, 2006, 13:35:21 pm »
Добре дошла, Жасмин!  :welcome:
И дано не се задържиш дълго тук!  :D
*
вагинални гъбички
« Отговор #77 -: Февруари 20, 2006, 14:01:10 pm »
Благодаря! Дано!
вагинални гъбички
« Отговор #78 -: Февруари 21, 2006, 20:01:23 pm »
Пет години се лекувах от гъбички, които получих в резултат от антибиотици. Няма свещички, които да не съм си слагала, включително и глобули от Русия ми носиха, но без ефект. Излекувах се като си правих промивки със сребърна вода, пих 6 месеца алое, което изчиства червата и прополис.
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
вагинални гъбички
« Отговор #79 -: Февруари 21, 2006, 20:36:17 pm »
Цитат на: marodidi
Пет години се лекувах от гъбички, които получих в резултат от антибиотици. Няма свещички, които да не съм си слагала, включително и глобули от Русия ми носиха, но без ефект. Излекувах се като си правих промивки със сребърна вода, пих 6 месеца алое, което изчиства червата и прополис.


А половинката? И тя ли се лекува?
В противен случай е омагьосан кръг.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
вагинални гъбички
« Отговор #80 -: Февруари 21, 2006, 20:56:25 pm »
Когато гъбичките са вследствие на антибиотик, партньорът не се лекува.
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
вагинални гъбички
« Отговор #81 -: Февруари 22, 2006, 08:04:47 am »
Цитат на: Lali
Когато гъбичките са вследствие на антибиотик, партньорът не се лекува.


Лали, друго имах предвид.5 години си е много време.Може междувременно да се е получило заразяване с нещо, от което да страдат и двамата.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
вагинални гъбички
« Отговор #82 -: Февруари 22, 2006, 11:19:09 am »
Цитат на: marodidi
Пет години се лекувах от гъбички, които получих в резултат от антибиотици. Няма свещички, които да не съм си слагала, включително и глобули от Русия ми носиха, но без ефект. Излекувах се като си правих промивки със сребърна вода, пих 6 месеца алое, което изчиства червата и прополис.


А тези гъбички как ги доказаха, че са в следствие на антибиотици? Или това е предположение? Защото голяма част от диагнозите поставяни гъбички в крайна сметка се оказват че не са гъбички. За това говори факта че си се лекувала 5 години без резултат. Дори и микробиологията направена от лаборанта може да бъде изтълкувана грешно. Често пишат Кандида, а всъщност има коки защото се откриват по един и същ начин. Между временно за тези 5 години правила ли си микробиологии? И ако можеш дай някакви резултати от тях.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Anonymous

вагинални гъбички
« Отговор #83 -: Февруари 24, 2006, 08:23:37 am »
Да и мъжа ми се излекува, като неговото лечение беше по-леко от мойто, защото аз бях носителя на гъбите.
*

    Anonymous

вагинални гъбички
« Отговор #84 -: Февруари 24, 2006, 08:29:30 am »
Правих не една а няколко микробиологии. И всичките показаха едно и също - кандида албиканс. Имам изследванията и като ги намеря ще ви напиша резултатите.
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
вагинални гъбички
« Отговор #85 -: Февруари 24, 2006, 10:29:08 am »
Цитат на: Anonymous
Правих не една а няколко микробиологии. И всичките показаха едно и също - кандида албиканс. Имам изследванията и като ги намеря ще ви напиша резултатите.


Госте защо не си пуснеш едно изследване за микоплазма и хламидия. Много често микоплазмената инфекция се маскира зад кандида бактериите. Тоест са съпроводени. И ако можеш погледни в старите микробиологии изолират ли се някакви стафилококи или стрептококи на микроскопските материали? Още един въпрос: антибиограма правят ли ти всеки пък като правиш микробиологии? Съпруга ти може да е с по-силен организъм и затова да е преодолял инфекцията подпомогнат с лечението разбира се.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
вагинални гъбички
« Отговор #86 -: Февруари 24, 2006, 12:21:14 pm »
Здравейте! Тази тема отдавна върви и реших и аз да се включа.
Аз лекувах анаеробна инфекция с 2 много силни антибиотика арилин и далацин (не съм сигурна, че ги написах правилно) и едни свещички (полижинакс). После доктора ми каза, че всичко е чисто и горихме раничка. Нали за да се гори, трябва да нямаш инфекция?!
След горенето пих вит.А и слага глобули за гъбички (клион Д), 10 дни, предполагам превантивно.
После си ми дойде цикъла. И трябваше да нямам нищо, но веднъж на ден ми изтича нещо като сопол еднократно, извинявам се за цветистото описание и отдолу кожата ми е като протрита, леко пари. Трябва да кажа,че кожата ми е доста чувствителна и отвреме на време се обривам от хапчета със страничен ефект обрив. Ползвам и само памучни превръзки, защото другите ми причиняват сърбеж и парене.
Въпросът ми е дали след горенето на раничката може пак да съм лепнала нещо(не сме правили секс до 10ти ден СЛЕД начало на цикала) или може да е от превръзките. Все пак 10 дни глобули и после още 10 дни с превръзки си е малко множко.
Пиша всичко това, тъй като се притеснявам пак да повдигна въпроса при доктора, след като предния месец ми е казъл, че всичко е наред.
Хламидиите са отрицателни.
Възможно ли е това да е ЦС?
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
вагинални гъбички
« Отговор #87 -: Февруари 24, 2006, 19:10:32 pm »
Здравей  jasmin!
Може да са много работи.Както възпаление, което не е излекувано, така и да правиш алергия от нещо.За алергията вземи антихистамин,напр. кларитин, антиалерзин.Трябва да се пие поне 10 дена за да се повлияе.
Може да е и ЦС-по време на овулация, тя е белтъкоподобна и се точи на дълги нишки, може да изтича и да цапа бельото.
За да провериш това, си направи тест за овулация.
Ако не е алергия, ако не е овулация- може да е възпаление.
Просто разсъждавам.
При всички случаи, ако не си сигурна какво е , отиди на лекар-те са за това.
Дано да не е нещо сериозно, а да е нещо хубаво-като Овулация.Успех!

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
вагинални гъбички
« Отговор #88 -: Февруари 24, 2006, 19:51:27 pm »
Благодаря ти Денис!
Със сигурност не е овулация, защото днес ми е 13 ден и все още теста за овулация е отрицателен. Единственото,което не може да се излекува при мен е възпаление на яйчниците, което е станало хронично и си тлее. Не знам дали това може да е причина. И друго, днес по късно през деня имах капка кръв, което ме навежда на мисълта, че раничката,която горих миналия месец, може би не е минала. Дали може да е от нея?
Както и да е, не ме интересува. Този месец ще правим бебе пък каквото ще да става. Днес ми казаха , че имам 2 големи яйцеклетки в левия яйчник и 1 голяма в десния. Така че, все една ще стане за оплождане. Стискайте палци!
относно цистита
« Отговор #89 -: Май 30, 2006, 18:11:52 pm »
цял живот съм имала цистит, но откакто бих една билка предписана ми от лекар нямам оплаквания.рецептата е следната:
прави се вечер, а се пие през деня.
корени от пирей се измиват много добре и се нарязват на ситно.
след което една шепа се слага в литър и половина вода в стъклен съд покрит с капак,който не се отваря.когато течността стигне литър и двеста грама се маха от котлона отново без да се дига похлупака и седи до сутринта след, което през целия ден се пие.прави се 20дни,почива се 15 дни и отново се прави. :D
*

    diana_taseva

Re: вагинални гъбички
« Отговор #90 -: Юни 04, 2007, 22:38:38 pm »
moje li da mi otgovorite po kakvo se poznavat gabi4kite pri majete?I iskam da popitam dali ima problem ako ot vreme na vreme mmi se poqvqvat nqkakvi rani4ki vsa6tnost te izglejdat kato cepnatinki ina4e nqmam tumno te4enie bqlo si e?
*
Re: вагинални гъбички
« Отговор #91 -: Юни 05, 2007, 18:37:03 pm »
Здравейте момичета ,
и аз да се включа към разговора.Аз също имах гъвички в резултат на лечение с антибиотици но вече се оттървах ,и дори ми се струва ,че бързо се излекувах около 10 дни непомня точно с гинопеварил (дано правилно съм го написала)и по 1 тавлетка микомакс на месец за 3 месеца  профилактично.Дано и вие да се оттървете лесно от тях.
Re: вагинални гъбички
« Отговор #92 -: Юни 05, 2007, 20:08:33 pm »
Diana_taseva
Тези цепнатини стават  найчето точно от гъбички ,на мен ми се правят по  време на прием на антибиотици.
 Ходи за МБ щото гъбичките може да са признак на инфекция със друг причинител.
 А при мъжете незнам май му се прави нещо подобно на извара (извинете не см виждала ами само по четене по книгите) сърбеж .. обаче може и да няма симптоми което не означава че ги няма
*
Re: вагинални гъбички
« Отговор #93 -: Юни 08, 2007, 13:37:55 pm »
здравейте момичета-и аз имам проблем с тези гъби...колкото повече ходя на лекар-толкова повече хапове.От  един месец насам-нямам спирка.Днес ми преписаха НИЗОРАЛ-2 по 1-15 дни и още от първата таблетка ми стана лошо и честно казано незнам как щте изкарам 15 дни.Някой от вас пил ли е това нещто и мога ли да си взема заместител..
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=сани][/url]
*
Re: вагинални гъбички
« Отговор #94 -: Юни 08, 2007, 14:07:53 pm »
Аз имах миналото лято и се излекувах с Гино-Паварил 50, които се слагат вагинално 14 дни. Още в първите дни почувствах облекчение, нямаше сърбеж, но продължих да ги слагам. Е, вярно че в момента отново се появиха.
Гинеколожката ми беше казала, че можело да се появят дори от дамски превръзки и от тампони. Аз ги бях лепнала след като ходих на плаж.
Re: вагинални гъбички
« Отговор #95 -: Юни 09, 2007, 21:54:47 pm »
  аз от две години се боря с гъбички.Появиха ми се след лечение с много силни антибиотици и от тогава няма спасение. Но преди три месеца лекарката ми препоръча след проведеното лечение с хапове и свещички да направя един курс с Laktofem. Представляват глобулки съсдържащи млечнокисели бактерии Lactobacillus, които подтискат развитието на болестотворните микроорганизми. Слагат се през три дни. Сега след три месеца за първи път нямам гъбички при направената микробиология. Дано да е все така  :D

Не се знае какво губиш, когато печелиш и какво печелиш, когато губиш!!!
Когато минаваш по въжено мостче над планинска река, не мисли за водата-мисли за брега...!
*

    misi

  • *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Re: вагинални гъбички
« Отговор #96 -: Юни 10, 2007, 09:51:46 am »
Ще напиша за микробиологията си и тук, освен в дневника ми, защото имам много въпроси, които ме тормозят.
Ето резултата от нея:
Не се изолират аеробни патогенни микроорганизми Изолира се в голямо количество Candida albicans.
Микроскопски препарат за влагалищна чистота : Силно редуцирани лактобацили, има данни за силно изразена анаеробна В.V. единични левкоцити.

Предстои ми лапароскопия на 26 юни - ще успея ли да се излекувам дотогава?
В момента пия Ципрофлоксацин, заради бъбречна криза, а и самата микробиология ми я взеха в ден, когато кризата ми беше силно изразена - има ли връзка и този антибиотик ще свърши ли работа за гъбите или напротив?
А какво е това анаеробна В.V.?
Извинете, че питам много - вчера си видях резултата в интернет, а с докотра ще го обсъдим чак във вторник - притеснявам се че няма да остане време за лечение - само 14 дни до лапарото. :balk_160:
*
Re: вагинални гъбички
« Отговор #97 -: Юни 10, 2007, 10:34:04 am »
Misi, микробиологията ти е добра, като изключим кандидата (гъбичките). Ципрофлоксацин-а няма да ти помогне за тях, по-скоро да ти образува такива. Трябва да си вземеш някакъв противогъбичен препарат, добре е да комбинираш орални таблетки с вагинални глобули за по-бързо оздравяване.  Обикновено лечението не е продължително и до 26 ще ги пребориш.  През това време си хапвай повече кисело мляко и избягвай сладките неща.
 
Анаеробна B.V. предполагам, че означава анаеробна бактериална вагиноза. За нея лекаря трябва да се произнесе и ако е това според мен трябва да имаш антибиограма с микробиологията.

Успех :)!

« Последна редакция: Юни 10, 2007, 10:36:56 am от bori_st »
*

    misi

  • *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Re: вагинални гъбички
« Отговор #98 -: Юни 11, 2007, 10:01:37 am »
Благодаря boris_st,
Нямам антибиограма в резултата - само да отбележа, че микробиологията е правена в Цибалаб. Ще изчакам срещата с доктора утре - при него е резултата от цитонамазката и ще видим какво лечение ще ми предложи той.
Всъщност имам 6 чисти дни до лапарото, защото чакам да ми дойде цикълка на 18 юни. Дано не е нещо сериозно и да се оправя бързо.
Re: вагинални гъбички
« Отговор #99 -: Юни 20, 2007, 20:41:00 pm »
   Намерих една брошурка за гъбичките и реших да я напиша тук.

 Вулво-вагиналната кандидоза се причинява от дрождеподобни гъби от рода Кандида. При жената кандидозата засяга лигавицата на влагалището, като някои жени имат безсимптомно носителство на кандида.
Гениталната микоза е изключително неприятна не само поради дискомфорта, който предизвиква, но и поради трудното лечение и склонността към повтаряне на заболяването. Кандидозата не е типична сексуално предавана болест, защото много често причината за развитие на инфекцията не е полов контакт
Инкубационният период варира от 4 дни до 2 месеца.

Кои са предразполагащите фактори за развитие на вулво-вагиналната кандидоза?
 Развитието на кандидоза зависи от много други допълнителни предразполагащи фактори:
- намален имунитет, независимо от причината (заболяване, стрес, химиотерапия и др.)
- прием на някои лекарства (антибиотици, кортикостероиди, имуносупресори, цитостатици, контрацептиви)
- някои заболявания като диабет, грип, хипотиреоидизъм и др.
- вътрематочна спирала, хормонални контрацептивни таблетки
- носене на тясно синтетично бельо, изпотяване, незадоволителна хигиена
- някои физиологични състояния като бременност, климакс, менструално кървене
- т.н. ановагинална контаминация- заразяване с кандида по съседство от ануса, особено при наличие на допълнителни предразполагащи фактори
- влагалищните промивки в домашни условия, хлорираната вода в басейни и джакузита, ароматизирани тоалетни хартии, неподходящи средства за полова хигиена и др., променят влагалищната среда и повишават риска от развитие на полова кандидоза.

Как се установява вулво-вагиналната кандидоза?
Диагнозата се поставя при преглед и микроскопско изследване. понякога при хронични инфекции се налага и микробиологично изследване, дори ДНК анализ.

Кои са най-честите оплаквания?
При жените острата кандидоза се проявява с влагалищно течение с вид на пресечено мляко, съпроводено със сърбеж, парене, зачервяване и белезникави налепи по ъншните полови органи, и др.
За мъжете също е характерно зачервяване и/или белезникави налепи на главичката на половия член и кожата.
ВНИМАНИЕ!!!
Хронифицирането на инфекцията я прави много по-трудна и скъпа за лечение.

Как да лекуваме вулво-вагиналната кандидоза?
при наличие на оплаквания, характерни за вагиналната кандидоза, незабавно потърсете помощ от лекар.
лечението трябва да бъде навременно и с модерни и високоефективни антимикотични препарати, които да бъдат еднократно приложими и с бързо облекчаване на симптомите.
Доколкото е възможно, трябва да бъдат премахнати и предразполагащите фактори.
Когато след проведения преглед и съответните изследвания се установи, че страдате от остра или от обострена хронична форма на кандидоза, най-подходящ в случая е да се провежда локална терапия на вагиналната микоза ( с локални средства).
При остра вулво-вагинална микоза, протичаща с тежко изразени и дълготрайни плаквания, както и при хронично-рецидивиращите форми, се налага провеждането на комбинирана антимикотична терапия, т.е. заедно с локална терапия се назначава и системна антимикотична терапия (със средства, приемащи се презустата- капсули и др.)В тези случаи се прпоръчва системна антимикотична терапия и на партньора.

Някои съвети за това как ПРЕЗ ЛЯТОТО да се предпазим от възникване и рецидив на гъбичната инфекция.
- поддържане на външните гениталии съвършено сухи
- препоръчва се носене на памучно бельо
- да не се стои дълго време с мокър бански костюм
- да се избягват влагалищните промивки, козметични пудри, дезодоранти, спермицидни гелове, кремове и пудри.

Не се знае какво губиш, когато печелиш и какво печелиш, когато губиш!!!
Когато минаваш по въжено мостче над планинска река, не мисли за водата-мисли за брега...!
*
Re: вагинални гъбички
« Отговор #100 -: Юни 25, 2007, 07:57:28 am »
Скоро ми откриха микоплазма. Проведох лечение с 3 антибиотика. Искам да попитам тези които са минали по този път възможно ли е партньора да няма микоплазма. Ако няма трябва ли задължително и той да пие антибиотици? Гинекологът ми ми каза че имам сраствания и те са резултат от стари нелекувани инфекции, въпреки че си ходих често явно при неподходящи негови колеги, които ми откриха през всичките години само гъбички и веднъж Кандида и коки, но са лекувани. Както и да е много съм обезпокоена от тази микоплазма - казва ми сегашния лекар, че след като нищо друго не се изолира като проблем, то тази микоплазма е причината и по развитието на срастваният я имам от 3г поне. Не зная дали имам сраствания в тръбичките. Казва ми че това можело да се установи само при лапароскопия. Искам да ви попитам - наистина ли могат да се виждат срастванията при преглед?  Най-после в живота ми има свестен мъж и да искаме дечица. Още не сме пробвали заради други процедури и житейски грижи а сега и тази микоплазма. Чудя се дали не ме карат да правя излишни неща. По принцип вече не вярвам на никой лекар, макар че имам основания да си променя мнението от последния. Но аз му казах че не вярвам и на лабораторните изследвания - миналата година ми излезе лабораторно изследване - Хипатит С - от лабораторията в 17-та поликлиника (зад малък Градски театър), което е страшна диагноза !!! Два дни не знам как изживях, след като повторихме изследванията с моя човек с Елайза метод - и се оказаха отрицателни. А лаборантката от 17-та поликлиника - възпитана жена, но не бе ме уведомила че в същност работят с консумативи, които в Европа се използвали само за следене на вече ДОКАЗАНИ диагнози, и че резултата можел да дава както фалшиво положителни, така и фалшиво отрицателни - всичко това ми сподели след като имах резултатите от другия метод и ... така много се съмнявам и за наличие на тази микоплазма но вече минах през антибиотиците. Аз също си имам проблем с цистита още от началото на водене на полов живот. При първия случай един некадърник не ме лекува с антибиотици и резултата е хронични проявления. За радост тогава се сетих да пия мечо грозде и имаше добър ефект. Та след много години мъки - ето какво помага при първо проявление е добре да се вземе: Уростим - българко лекарство на билкова основа - но има ефект - първия и втория път- играе ролята на ваксина. Задължително е през зимния период много пазене, лимони и мед всяка сутрин. Имам частични подобрения - т.е все по-радко проявление. Много ми помагаха (освен медикаментите)и таблетките на д-р Тошков. Ето и какво ми препоръча, но кьсничко попаднах на нея (тази зима) - доц. Райна Робева - останах доста доволна от професионализма и отношението й, и така: Да се редуват през месец:
Чай липа
Хвощ
Билки Ламбрев
Чай Kioney
Neorenal(Rowatinex) 3*1
Дано съм помогнала на накой :)
*
Re: вагинални гъбички
« Отговор #101 -: Юни 25, 2007, 10:19:44 am »
Здравей Evia! Незнам какво да направиш в случая, но аз бих направила повторно изследване, ако се съмнявам в сегашното. По принцип всички инфекции, предавани по полов път се лекуват и от двамата партньори, не и когато са гъбички в следствие на антибиотик, разбира се. Не съм и запозната за твоя случай как трябва да се постъпи - попитай лекаря, той ще ти каже най-точно. А и не винаги, но често продължителните инфекции водят до сраствания. Съжалявам мила, но пък това има начин да го провериш и най-важното - не е задължително да има сраствания. Дано ти си от тези изключения, при които няма! Успех и търпение ти желая!
*
Re: вагинални гъбички
« Отговор #102 -: Юни 25, 2007, 20:13:07 pm »
Благодаря за отговора. Лекарят ми каза че независимо дали имам или не микоплазма задъжително заради нелекуваните стари инфекции трябва да мина през курса с антибиотици. Така че доверих му се въпреки споделеното пред него че искам да повторя изследването. Не е ясно дали има сраствания в тръбичките поне на това се надявам да няма. Може би ще се реша на изследване с течност ли как се правело. Но струвало кьм 200 лв? Така ли е? Има ли алтернативи. Не че са страшно много 200 лв но са си парички а и като се дават на всеки преглед не по-малко от 25 нарастват сумите, но на вас ли да се оплаквам за това ... само питам за възмоности и качество разбира се на резултата.
Re: вагинални гъбички
« Отговор #103 -: Юни 25, 2007, 20:51:54 pm »
Не зная дали имам сраствания в тръбичките. Казва ми че това можело да се установи само при лапароскопия. Искам да ви попитам - наистина ли могат да се виждат срастванията при преглед? 
 При обикновен преглед не може да се установи дали имаш сраствания , или не. За  целта се правят тестове за проверка проходимостта на тръбите :  хидротубация -  използва се течност ;  персуфлация - при която се използва газ  и цветна снимка -  използва се контрастно вещество .    Вкарва се и известно количество антибиотик , за да се предотвратят инфекции . Много често , когато срастванията са малки , те се отстраняват при самата проверка на проходимостта.
*
Re: вагинални гъбички
« Отговор #104 -: Март 26, 2008, 12:09:07 pm »
Момичета какви са симптомите на вагиналните гъбички ???
DSC00102
*

    meri_djein

  • *
  • 47
  • това което не ни убива ни прави по силни
Re: вагинални гъбички
« Отговор #105 -: Март 26, 2008, 14:18:58 pm »
сърбеж,течение,и гъбички.много са упорити  и гадни
Ден преди раждането си дете попитало Бог:Не знам защо ще се появя натози свят?Какво трябва да правя?Бог отговорил:Ще ти подаря ангел, който винаги ще е с теб.Той всичко ще ти обясни.Но как ще го разбирам, аз не знам езика на ангелите?Ангелът ще те научи на своя език.Той ще те пази.А как е името на този мой ангел?Не е важно как се казва, той има много имена.Ти ще го наричаш Мамо




любовта.url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=vesielina][/url]
Re: вагинални гъбички
« Отговор #106 -: Май 16, 2008, 17:56:17 pm »
zdraveite, ne znam dali tova e pravilnata tema, zashtoto sum muz, no vidiah, 4e govorite za t.nar. gubi4ki.

partniorkata mi polu4i t.nar. bialo te4enie
napravih si mikrobiologia na eiakulat, eto i rezultatite:

 Изследване на патогенни микроорганизми (аеробни) - Не се изолират
 Изследване за Трихомони - Отрицателен
 Изследване за Гонорея - Отрицателен
 Изследване за Mycoplasma hominis - Отрицателен
 Изследване за Ureaplasma urealiticum - Отрицателен
 Изследване за Candida - Не се изолира Candida spp.
 Микроскопски препарат - единични левкоцити

ta vaprosa mi e ako moze da mi raztalkuvate kakvi sa tezi edini4ni levkociti, moze li te da sa pri4initel na problemite i.
 
 
Re: вагинални гъбички
« Отговор #107 -: Май 17, 2008, 12:38:17 pm »
Здравейте,

Аз се отървах от упоритите гъби преди години, като изгоних тогавашния ми партньор, който ми ги е носил след всяко лечение най-вероятно от други девойки. Да чукна на дърво, не са се появявали. Моя близка имаше същият проблем и ми си похвали, че са й изписали много ефикасно лекарство. Звъннах й да я питам преди малко какво е то. Каза ми, че се казва Флукорик и се пие само през устата. Него пробвахте ли го?
*
Re: вагинални гъбички
« Отговор #108 -: Май 17, 2008, 15:36:58 pm »
Пъривят път за гъбички ми изписаха Глобули Клотримезол както и същият крем за мазане и Антибиотик низорал , а 2 път Далацин и Фунголон с глобули Флажил.
Re: вагинални гъбички
« Отговор #109 -: Май 17, 2008, 22:35:07 pm »
zdraveite, ne znam dali tova e pravilnata tema, zashtoto sum muz, no vidiah, 4e govorite za t.nar. gubi4ki.

partniorkata mi polu4i t.nar. bialo te4enie
napravih si mikrobiologia na eiakulat, eto i rezultatite:

 Изследване на патогенни микроорганизми (аеробни) - Не се изолират
 Изследване за Трихомони - Отрицателен
 Изследване за Гонорея - Отрицателен
 Изследване за Mycoplasma hominis - Отрицателен
 Изследване за Ureaplasma urealiticum - Отрицателен
 Изследване за Candida - Не се изолира Candida spp.
 Микроскопски препарат - единични левкоцити

ta vaprosa mi e ako moze da mi raztalkuvate kakvi sa tezi edini4ni levkociti, moze li te da sa pri4initel na problemite i.
 
 

А твоята приятелка направи ли си микробиология?Левкоцитите са бели кръвни телца,които се борят с микробите и предпазват от инфекции.При теб не са завишени и не мисля,че има място за притеснение.Мисля,че ти няма за какво да се тревожиш,но приятелката ти трябва да отиде на лекар и вече той ще прецени какъв е проблема,ако изобщо има такъв.  :P  Успех
*

    daniski

  • ****
  • 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
Re: вагинални гъбички
« Отговор #110 -: Май 17, 2008, 23:08:58 pm »
преди една година получих гъбички след лечение с антибиотик-пеницилин за отекъл мъдрец.Махнах ги само с промивки с йод-1 ч.л. на литър вода,смрадлика и сода бикарбонат.поотделно разбира се, 8).около седмица.А и тука без рецепта има само МОНИСТАТ.(сащ)
през това време не правите секс,защото иначе ще си ги предавате като пинк-понк.А и секса е болезнен....
Re: вагинални гъбички
« Отговор #111 -: Май 17, 2008, 23:25:03 pm »
преди една година получих гъбички след лечение с антибиотик-пеницилин за отекъл мъдрец.Махнах ги само с промивки с йод-1 ч.л. на литър вода,смрадлика и сода бикарбонат.поотделно разбира се, 8).около седмица.А и тука без рецепта има само МОНИСТАТ.(сащ)
през това време не правите секс,защото иначе ще си ги предавате като пинк-понк.А и секса е болезнен....

Daniski, извини ме, че ще ти опонирам, но в никакъв случай не бих препоръчала на което и да било момиче да си прави вагинални промивки, камо ли с такива силни препарати като йод и сода. Промивките крият риска от увреждане на маточната лигавица, особено йода, който гори. Предполагам, че секса при теб е бил болезнен точно поради тази причина. Веднъж увредена маточната лигавица, ако не зарастне може да се образува раничка и лечението на гъбички да прерастне в по-сериозно. Неслучайно поне в БГ всички гинеколози отхвърлят вагиналните промивки, особено тези, които си правим сами. А иначе знам, че е трудно при теб със свободната покупка на лекарства. И аз живях там известно време и сега пращам лекарства с колет на братовчедка ми, която си остана там. По-добре помоли някой от близките ти да ти изпраща изпитани медикаменти от БГ, отколкото да предприемаш опасни самолечения.
*
Re: вагинални гъбички
« Отговор #112 -: Август 04, 2008, 18:51:31 pm »
Здравейте :DИскам да попитам,бактериална вагиноза и вагинални гъбички,едно и също ли е? :oops:
Аз съм с бактериална вагиноза,която лекувам с Флажил.Преди нея бях с Кандида,която излекувах миналото лято.
Някой знае ли колко време след лечението с Флажил можем да подновим опитите за забременяване?
Re: вагинални гъбички
« Отговор #113 -: Ноември 22, 2008, 20:27:03 pm »
Здравейте :DИскам да попитам,бактериална вагиноза и вагинални гъбички,едно и също ли е? :oops:
Аз съм с бактериална вагиноза,която лекувам с Флажил.Преди нея бях с Кандида,която излекувах миналото лято.
Някой знае ли колко време след лечението с Флажил можем да подновим опитите за забременяване?
zdravei,bakterialnata vaginoza e lipsa na dobri bakterii vav vaginata kato laktobacili kato nai 4esto tova se polu4ava ot vaginalni promivki  toest nqma6 za6tita naru6eno ti e ph_to le4enieto e preparati s laktobazili i urostimulanti
Re: вагинални гъбички
« Отговор #114 -: Ноември 30, 2008, 17:41:28 pm »
bla_bla какво ще рече уростимуланти. Наскоро се лекувах от е-коли и кандида, но без промяна при контролната микробиология. Преди тях се лекувах от други гадини. Сега правя промивки с смрадлика и флоражин. Заради тия гадини неможем да предприемем никакви процедури за зачеване, така че всякакви съвети ще ми бъдат от полза. Благодаря Ви.
Re: вагинални гъбички
« Отговор #115 -: Ноември 30, 2008, 18:15:01 pm »
Много добре правиш, трябва да си подсилиш лактобацилите. По-принцип е добре когато се прави паралелно с другото лечение, не едно след друго.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
Re: вагинални гъбички
« Отговор #116 -: Ноември 30, 2008, 18:38:17 pm »
Благодаря за отговора а как е по добре да се правят едновременно смрадлика и след това флоражин или да има някаква последователност като дни или... Взела съм си и овули на флоражин и понеже това е по моя самоинициатива не съм сигурна колко време и в каква последователност да ги правя тия неща. Иначе доктора ми каза да си правя промивки със смрадлика в продължение на един цикъл, но това няма ли да доведе пак до нарушена флора на влагалището. В момента съм доста объркана защото се лекувам от 3 месеца и без резултат и наистина незная какво още да направя.
Re: вагинални гъбички
« Отговор #117 -: Ноември 30, 2008, 18:57:57 pm »
Благодаря за отговора а как е по добре да се правят едновременно смрадлика и след това флоражин или да има някаква последователност като дни или... Взела съм си и овули на флоражин и понеже това е по моя самоинициатива не съм сигурна колко време и в каква последователност да ги правя тия неща. Иначе доктора ми каза да си правя промивки със смрадлика в продължение на един цикъл, но това няма ли да доведе пак до нарушена флора на влагалището. В момента съм доста объркана защото се лекувам от 3 месеца и без резултат и наистина незная какво още да направя.
Аз ще ти кажа аз как правех,редно е като вечер си сложиш глобулките,на сутринта си прави промивката сьс смрадлика(найстина тя доста помага),аз дори е смесвах и с лайка,но цял цикьл май наистина е много :ask:
http:
*

    cecimama

Re: вагинални гъбички
« Отговор #118 -: Януари 10, 2009, 18:25:17 pm »
zdraveite na vsi4ki koito imat moia problem s vaginalnite gabi4ki.az se borja s tjax ve4e 12 godini .za sagalenie do sega ne sam otkrila lek.pila sam kakvo li ne,slagala sam globuli,pila sam xap4eta,promivki no rezultat nikakav.do kato  predi njakolko dena  sre6nax v edi forumv koito se govor6e za edna srebarna voda kojato mnogo pomagala.az re6ix da probvam i s neja.eto saita.http://arcol.hit.bg/.koito iska moge da go pro4ete.az mnogo se zapalix i si vzex ot tova "4udo "taka da se kage.6te vi pi6a ako  ima rezultat.uspex na vsi4ki. :D
Re: вагинални гъбички
« Отговор #119 -: Януари 10, 2009, 22:44:33 pm »
*
Re: вагинални гъбички
« Отговор #120 -: Януари 11, 2009, 17:01:48 pm »
Ей това не мога да разбера.Лято 2007 имах Кандида,която излекувах,но се сдобих с бактериялна вагиноза.Сега направих контролна микробиология и отново Кандида 8O
Как стана незнам?!На някого случвало ли му се е?Какво да предприема?
Re: вагинални гъбички
« Отговор #121 -: Януари 11, 2009, 18:39:05 pm »
Здравей dgina,
Ужас, обилно бяло течение, което не минаваше при условие, че го лекувах някалкократно с разни свещички и антибиотици! Друг док. ми каза, че е задължително да се лекува и партньора и то по едно и също време когато се лекувам и аз. изписа ни антибиотици за двамата(4 хапч. по 1 в началото на лечението и по 1 в края), свещички за мен, и мехлем за него в продължение на 12 дена. След 2 седмици отидох за контролно изследване - резултатите бяха добри. За сега изглежда всичко е наред, дано да не се почне отново, че наистина не ми беше никак приятно  :balk_133: 
« Последна редакция: Януари 11, 2009, 18:54:15 pm от kala_ »
*

    Sunshinee

Re: вагинални гъбички
« Отговор #122 -: Януари 25, 2009, 20:04:46 pm »
Здравейте! Преди 1 месец пих антибиотик и ми се появиха гъбички... Ползвах глобули, пих хапчета и се мазах с кремче и уж се излекувах .. После ми дойде и цекъла .. и всичко си бешее наред след това. Сега месец по - късно преди цикъла пак ми се появиха и пак се лекувам , надявам се пак бързо да стане. Иначе въпросът ми е докато уж всичко беше наред след цикъла ми заразна ли съм била ? Чудно ми е дали може тогава да съм го предала на приятелят ми :(
Re: вагинални гъбички
« Отговор #123 -: Януари 27, 2009, 12:15:07 pm »
Sunshinee - задължително трябва двамата с приятеля ти да отидете на лекар, да ви изследват и двамата, и да се приложи в последствие адекватното лечение. Но това може да установи само и единствено лекар.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
Re: вагинални гъбички
« Отговор #124 -: Февруари 06, 2009, 02:51:37 am »
Molq vi kajete mi kak da se spravq s tezi ujasni gybichki,opitvah veche kakvo li ne,no pochti bez rezultat!v smisyl che vyv vsichki sluchai rezultatyt beshe vremenen!  8O....daite mi nqkakyv syvet za efikasno lechenie!
p.s. molq kajete mi neshto za oryngal?


Пиши на кирилица!
« Последна редакция: Февруари 09, 2009, 11:38:36 am от Ledena_luna »
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: вагинални гъбички
« Отговор #125 -: Февруари 06, 2009, 20:11:08 pm »
Molq vi kajete mi kak da se spravq s tezi ujasni gybichki,opitvah veche kakvo li ne,no pochti bez rezultat!v smisyl che vyv vsichki sluchai rezultatyt beshe vremenen!  8O....daite mi nqkakyv syvet za efikasno lechenie!
p.s. molq kajete mi neshto za oryngal?
Отиди на лекар.   http://framar.bg/product_review.php?id=15000927&from=0&page_special_title=%CE%D0%D3%CD%C3%C0%CB+%EA%E0%EF%F1.+100+%EC%E3
*
Re: вагинални гъбички
« Отговор #126 -: Февруари 10, 2009, 20:23:23 pm »
Здравейтемоми4ета,аз също имам проблем с гъби4ките.ТЕ са станали хрони4ни,като ги лекуваме-минават и после пак се появяват.Гинеколожката ги лекува всеки път с Низорал и Гинопеварил свещи4ки,но след време и то по дълго от 6 месеца те пак се появяват.досега не м ие пускала микробиологи4но изследване.Искам да ви попитам то кръвно изследване ли е и може ли да се направи във всяка лаборатория.(Аз съм от малък град)!!!!!!!Извинете малко разводних темата.
   
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: вагинални гъбички
« Отговор #127 -: Февруари 10, 2009, 23:17:03 pm »
Взема се вагинлен секрет, като за цитонамазка.Ако се отрият микроорганизми, се прави и антибиограма, за да е ясно с какъв точно антибиотик можеш да ги излекуваш, а не да пиеш хапчета без смисъл. Но дали има къде да я направиш във вашия град не знам. Но попитай в някоя лаборатория.
*
Re: вагинални гъбички
« Отговор #128 -: Март 11, 2009, 16:21:26 pm »
Здравейте  :)
Да споделя и аз моя опит в борбата с гъбите. При мен май вече е хронично. Задължително след влизане в басейн ми се появяват  :oops: Доста пари съм потрошила за лекарства ,но това,което най-много ми е помогнало е ЦИТРОСЕПТ. Може и да сте го чували . Препоръчвала съм го на няколко приятелки, има добри отзиви. Препоръчвам го и на вас. Пие се през устата ,разтворено в сок /най-добре/,че много горчи и се изплозва също и за промивки /пак разтворено/ .Нямам много време да пиша,така че потърсете с гугъла има доста инфо за дозировки и т.н. Само исках да споделя,че на мен ми подейства направо вълшебно.  :)
Успех !  :)
*
Re: вагинални гъбички
« Отговор #129 -: Март 20, 2009, 19:15:21 pm »
Цитросепт е наистина добър продукт. И аз лично съм доволна от него, изключая горчивината му, разбира се  :lol: Но смятам, че той може да се взима като профилактична мярка, или като придружаващо медикаментозното лечение средство, едва ли ще е достатъчен да лекува.
Относно лечението на гъбички винаги трябва да имате предвид, предписан ви е антибиотик за каквото и да било, задължително взимате и противогъбично лекарство, например Микомакс. По принцип самите лекари трябва да го предвидят в рецептата.
Уви, лечението на кандидите е продължително, гадинките са упорити.
Забравете басейните, колкото и да е гадно, уви. Избягвайте дамските тампони, докато напълно не се изчистите от гъбичките. За предпочитане е да носите памучно бельо. Не е лошо да го минавате с ютията. Срещала съм съвети, че е добре направо бельото да се смени.
Контролирайте се дали не хапвате много сладки неща и дали не се храните предимно с въглехидратна храна, ако трябва промененете малко и режима си на хранене. Не е лошо да проверите и кръвната си захар. Чела съм, че има връзка.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

    desi-deskata

Re: вагинални гъбички
« Отговор #130 -: Април 06, 2009, 20:14:49 pm »
Някой може ли да ми даде повече инфо за candida non albikans.Резултата след микробиологията беше именно този.Не намирам инфо в нета.Лекарката ми назначи лекарства за гъбички, но никаде не прочетох за кой вид са.Просто за кандида.Та това ме кара да се  замисля- изобщо има ли разлика в лечението на различните видове кандида?Има ли сред вас с резултат като моя?
Re: вагинални гъбички
« Отговор #131 -: Април 07, 2009, 00:43:42 am »
Няма как да се знае точно кой вид кандида е.
Ясно е само, че не е албиканс.
Освен най-често срещаният подвид на Кандида - Кандида албиканс, има и други.
Обикновено т. нар. non candida albicans видове са устойчиви на стандартното лечение. Примерно Candida Krusei или Candida glabrata са резистентни щамове . В тези случаи трябва да бъде приложено лечение с конкретни препарати.
*

    Ина

Re: вагинални гъбички
« Отговор #132 -: Април 10, 2009, 14:34:14 pm »
Здравейте! Аз лекувам бяло течение със свещички. Слагам си ги вечер преди лягане. Но когато правим секс преди това с приятелят ми, той свършва в мен (защото вече не се страхуваме от възможнжстта да забременея, т.е. искаме го). Това вредно ли е? Т.е. дали може да се получи нежелана реакция?
*
Re: вагинални гъбички
« Отговор #133 -: Април 10, 2009, 14:54:25 pm »
аз ги лекувам с Микомакс. ще видим какъв ще е ефекта.
*

    desi-deskata

Re: вагинални гъбички
« Отговор #134 -: Април 11, 2009, 22:51:57 pm »
А би ли споделила как точно ги лекуваш с микомакс?и той от лекар ли ти е изписан?
*
Re: вагинални гъбички
« Отговор #135 -: Април 13, 2009, 14:21:01 pm »
лекар ми ги изписа - по 1 таблетка сутрин на гладно аз и партньора за 2 дни. Мисля че има ефект, но не съм правила още контролна микробиология.
Re: вагинални гъбички
« Отговор #136 -: Април 17, 2009, 16:03:23 pm »
Момичета здравейте!!от няколко месеца имам едно дразнене на външните полови органи,не може спокойно да правим секс с приятеля ми :oops:,.Бях на гинеколог ,споделих проблема ,изписа ми една еднократна глобула и едно мехлемче ..сякаш понамаля това дразнене ,но от седмица пак се почна..същото дразнене.Пак отидох при гинеколога ,този път направихме една микробиология ,но тя ми е чиста..какво още да направя? osi_1

Re: вагинални гъбички
« Отговор #137 -: Април 17, 2009, 16:17:05 pm »
Току що приключих едно лечение ,вчера ми излезе резултата от микробиологията-чиста.Но едно от лекарствата ми беше ,промивка с Тантум роза,едно саше струва някъде 1.30,разтваряш го в 400мл преварена вода и с дамския душ правиш промивка.Има много успокояващо действие а и лечебно.
Молете се за нещата,които желаете,но работете за нещата,от които имате нужда.
Re: вагинални гъбички
« Отговор #138 -: Април 17, 2009, 23:09:09 pm »
Лейла, може да имаш някаква алергия, към това с което се миеш примерно...не знам.
Бельото е добре да е памучно и го глади след пране.
Re: вагинални гъбички
« Отговор #139 -: Април 18, 2009, 01:08:01 am »
 Black_rose използвам интимен лосион"Нивея",но съм го купила след като усетих това дразнене..и минах напълно на памучно бельо,и то бикини, всичките пражки съм ги изхвърлила..

*
Re: вагинални гъбички
« Отговор #140 -: Април 21, 2009, 21:17:50 pm »
Black_rose използвам интимен лосион"Нивея",но съм го купила след като усетих това дразнене..и минах напълно на памучно бельо,и то бикини, всичките пражки съм ги изхвърлила..

интимните лосиони също дразнят и стимулират гъбичките,за препоръчване е да се използва медицинска козметика-поне така знам от гинеколог
другото което много помага при мен е всяка вечер миене със смрадлика
*

    .....

Re: вагинални гъбички
« Отговор #141 -: Май 02, 2009, 02:24:38 am »
Има ли някои в момента,който може да ми отговори спешно ???
Re: вагинални гъбички
« Отговор #142 -: Май 02, 2009, 17:14:13 pm »
А какъв е въпросът ти ?
Re: вагинални гъбички
« Отговор #143 -: Май 07, 2009, 21:47:33 pm »
Здравейте!
Може ли някой изпатил от гъбички да ми каже за колко време минават? Получих ги след упротреба на антибиотик, а утре или най-късно вдругиден очаквам О. Ще пия Кандизал и глобули Ломексин (след консултация с док). Започвам ги от тази вечер. Кога най-рано мога да правя секс? Утре съм на док, но се надявах някоя от вас да ми помогне с инфо по-рано. Благодаря ви предварително!
« Последна редакция: Май 07, 2009, 21:50:46 pm от deska_meska »


*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: вагинални гъбички
« Отговор #144 -: Май 07, 2009, 22:10:05 pm »
deska_meska докато трае лечението по-добре не правете секс или с презерватив би трябвало и на мъжа ти да изпишат нещо,питай док.Успех дано бързо ги изгоните.
Re: вагинални гъбички
« Отговор #145 -: Май 07, 2009, 22:35:10 pm »
Дени, аз правих ЦС на 01.05. и ми изписаха антибиотик. Преди това не съм имала проблем, проблемът дойде след антибиотика, а от ЦС до момента с мъжа ми не сме правили секс, така че едва ли той е източника.


Re: вагинални гъбички
« Отговор #146 -: Май 07, 2009, 23:02:45 pm »
  Ломексина е една глобула.Като я поставиш ,изтича за около седмица.Поне при мен е за толкова време.Най-добре е да не правите секс,преди да е приключило лечението за да е ефикасно.По-добре пропуснете този месец.
Re: вагинални гъбички
« Отговор #147 -: Май 07, 2009, 23:12:16 pm »
  Ломексина е една глобула.Като я поставиш ,изтича за около седмица.Поне при мен е за толкова време.Най-добре е да не правите секс,преди да е приключило лечението за да е ефикасно.По-добре пропуснете този месец.
Да,така е и аз съм слагала Ломексин,а след това имах Феминела ваги.
Перушинка,голямо наказание-един месец без секс.Може,но с презерватив. :lol:
Re: вагинални гъбички
« Отговор #148 -: Май 07, 2009, 23:25:38 pm »
  Имах предвид да не правят секс докато не изтече глобулата,иначе ако я сложи и правят ще е безсмислено ,дори и с презерватив :P  .  А момичето пише ,че очаква О тези дни.По-добре този месец да пропуснат О.
Re: вагинални гъбички
« Отговор #149 -: Май 07, 2009, 23:36:07 pm »
Не знам аз съм слагала и други глобули и вагинални таблетки,но не са ми казвали да не правим секс,за да не изтекат.Когато имах гъбички се лекувахме и двамата с мъжа ми и си спомням,че лекаря ми каза да правим секс със презерватив,затова й го казах.За всеки случай може би е по-добре да не правят секс-не знам.Ако някой знае повече нека да сподели.
Re: вагинални гъбички
« Отговор #150 -: Май 08, 2009, 01:54:52 am »
peroshinka,мерилин благодаря ви, момичета! Явно този месец ще изтърва О, а ще се надявам на следващия.
Мерилин, какво искаше да кажеш с това, че след Ломексина си имала Феминела ваги? Да не би да имат странични ефекти тези глобули?


Re: вагинални гъбички
« Отговор #151 -: Май 08, 2009, 16:25:13 pm »
Не,мисля че е заради странични ефекти на Ломексина.Феминела ваги подсилва нормалната микрофлора във влагалището и го прави по неподатливо към инфекции.
« Последна редакция: Май 08, 2009, 17:44:47 pm от мерилин »
Re: вагинални гъбички
« Отговор #152 -: Май 08, 2009, 20:30:11 pm »
Мерилин, благодаря ти!  :D


Re: вагинални гъбички
« Отговор #153 -: Май 11, 2009, 13:20:21 pm »
Биха ми инжекция Diprophos противоалергична и след няколко дни хоп гъбички !Ужассс!!!
Лекарят ми предписа глобули Гино-Дактарин - 3 бр.за три вечери и Клотримазол за мазане .Но се чудя , защо не ми е предписал този Ломексин , който действа 1 седмица , или Феминела ?Може ли ако след 3-дневният прием на Гино - Дактарин , при положение , че ефект има , но не съм се оправила напълно , да го накарам да ми предпише някои от тези глобули , за които вие пишете ..., защото той използва след това Клион Д по принцип ???
Re: вагинални гъбички
« Отговор #154 -: Май 11, 2009, 22:00:54 pm »
  Не е задължително да ти изписва Ломексин.Има десетки такива вагинални глобули и лекарят ти  е преценил,че ще ти изпише Гино-Дактарин.То също е добро лекарство.Ако не си се излекувала би трябвало да ти приложи друго лечение.Успех!  :P
*

    vkrrusteva

вагинални гъбички
« Отговор #155 -: Юни 02, 2009, 13:18:11 pm »
Neznam kakvo da vi kaja... Az imam Vaginani gubichki i veche treta godina se borq s tqh.Dokato gi izlekuvam i te pak se poqvqvat. Piq i imunostimulanti. Veche s moq priqtel nepravim sex zaradi tova a te produljavat da se poqvqvat. Opitah vsichko. Ako nqkoi mi kaje kakvo oshte da probvam shte sum mu mnogo blagodarna. Az probvah s promivki s prahcheta i s bilki dori. Pih antibiotici kakto i sveshtichki.


Пиши на кирилица моля!
« Последна редакция: Юни 02, 2009, 13:19:57 pm от Pesheck »
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: вагинални гъбички
« Отговор #156 -: Юни 02, 2009, 15:15:28 pm »
А приятеля ти лекува ли се?Ако не той ти ги натриса обратно и се получава един омагьосан кръг.Лекар трябва да ти назначи лекарствата и за двамата.
*

    Tiaaa

Re: вагинални гъбички
« Отговор #157 -: Юни 09, 2009, 23:24:28 pm »
Здравейте, имам конкретно въпрос към Black rose (може и друг да ми отговори)- дали случайно знаеш, нещо повече за гъбичките -Candida Krusei. Тъй като, четох във сайта за другите разновидности на Кандида , но никъде не видях , някой да се оплаква от този тип гъбички. Та ако някой има повече инфо за тази разновидност да ми пише, също дали се е излекувал и дали има рецедив.  :( :( :(Благодария Ви предварително!!! :wink:
Re: вагинални гъбички
« Отговор #158 -: Юни 10, 2009, 11:34:21 am »
Здравей, Тиа !
Не знам кой знае какво за този вид Кандида, освен че е резистентен щам и доста трудно се поддава на лечение. Всичко, което съм чела по въпроса, го има в интернет. Излезе ми на втората микробилогия, когато бях бременна, нямах никакви симптоми или оплаквания, но то и не е задължително. Изписаха ми.....вече не помня точно препарата (нещо с Д, ако не се лъжа), но като четях листовката там пишеше, че няма ефект при резистентните щамове  :lol: Зарових се да чета в интернет по тази тема и в крайна сметка така и реших да не приемам лекарството. Пуснах контролна микробиогия, там нямаше такава нахотка. Така си останаха нещата тогава.
*

    elma

  • *****
  • 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Re: вагинални гъбички
« Отговор #159 -: Юни 10, 2009, 23:30:28 pm »
Имам и аз едно питане /предварително се извинявам за безумно тъпия въпрос/, хич не съм запозната с лечението на гъбите :oops:, че досега не беше ми се случвало...
Не знам точно какъв вид гъби имам, понеже след изследването се чухме с лекарката ми само по телефона и не съм виждала резултатите, но тя ми изписа Канестен. Само че си мислех - не е ли редно и мъжа ми да се лекува? В смисъл възможно ли е аз да имам гъби, а той не? :ask:
*

    rubi-24

Re: вагинални гъбички
« Отговор #160 -: Юни 15, 2009, 19:57:18 pm »
Здравейте момичета. Искам да попитам, дали някой е правил опит да лекува микоплазма с хомеопатия? И дали има ефект? Вече имам втори положштелен резултат и съм пред дилема: АБ или хомеопатия? Ще съм ви благодарна ако някой сподели опита си.
*
Re: вагинални гъбички
« Отговор #161 -: Юни 19, 2009, 11:05:10 am »
 :oops: И аз се обзаведох с екстрите...милите ни гъбички.Е няма такава гадост...Днес ще ходя на преглед,чак ми е неудобно от лекаря.
Re: вагинални гъбички
« Отговор #162 -: Юни 19, 2009, 18:31:01 pm »
Здравейте момичета. Искам да попитам, дали някой е правил опит да лекува микоплазма с хомеопатия? И дали има ефект? Вече имам втори положштелен резултат и съм пред дилема: АБ или хомеопатия? Ще съм ви благодарна ако някой сподели опита си.
Моята упорита микоплазма не се повлия и от хомеопатия прилагана 3м :D.А АБ изобщо не я уплаши :lol:.Тук имаше тема за микоплазмата може да я прочетеш.
*

    Tiaaa

Re: вагинални гъбички
« Отговор #163 -: Юли 10, 2009, 22:26:04 pm »
Black_rose -Blagodaria ti za infoto. Явно, няма да се лекувам по нормалния начин-ако въобще има лечение, ще пробвам с хомеопатия, дано помогне. А промивките дали помагат
*

    Осъдена душица

Re: вагинални гъбички
« Отговор #164 -: Юли 12, 2009, 19:01:15 pm »
Не съм нова в сайта,но никога не съм се включвала в коментара.Ето че днес съм с прочутият проблем гъбичките.Кажете ми какво е това без секс,без болници от къде ги имам тия същества?
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: вагинални гъбички
« Отговор #165 -: Юли 12, 2009, 20:00:42 pm »
От АБ (антибиотик) примерно.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: вагинални гъбички
« Отговор #166 -: Юли 12, 2009, 20:06:36 pm »
Продължителен прием на АБ, реакция към прах за пране или омекотител. И още много причини може да има.
*

    Чоки

  • ****
  • 713
  • Аз ще успея защото се боря!
Re: вагинални гъбички
« Отговор #167 -: Октомври 27, 2009, 07:41:19 am »
Здравейте момичета,
направих 2 курса с прием на АБ - единия за бактериална вагиноза, втория за уреаплазма, която лекувах в началото на лятото, но явно без успех. Сигурна съм, че след приема на АБ ще се появят гъбички.

Днес ми е последния ден от вибрамицина, надявам се наистина да е за последно. Смятам да отида на лекар и да поискам да ми изпишат нещо за гъбички защото усещам някакво парене и щипене - какво може да е това? Проблемът е, че в момента съм в цикъл и няма да мога да ползвам свещички, нито мога да си правя промивки.

Отново ще трябва да пия лекарства, искам това да стане докато съм в цикъл защото след това ще се захващам с бебеправене.

Кажете ми за в бъдеще, знаете ли какви промивки мога да си правя профилактично, колко често се правят и с какво? Разбирам, че е желателно да прекратя домашните вани /а аз доста често си ги правя, особенно зимно време/ и чак сега разбирам защо "тъкмо се излекувам и бактериите/гъбичките пак се появяват".

Какво още НЕ трябва да правя? Моля посъветвайте ме, защото се въртя само в един омагьосан кръг, от който не мога да изляза.
Започнах да нося само памучно бельо, имам си собствена кърпа за тоалет, не правя кекс докато съм в цикъл /не знам дали кексенето по време на цикъл увеличава риска от инфекции, но така си мисля/, ще спра ваните, отказвам се и от басейните. Важно е да си потдържаме имунитета, а аз съм със слаба имунна система, дайте съвет ...?
*
Re: вагинални гъбички
« Отговор #168 -: Октомври 27, 2009, 09:38:55 am »
 :( Чоки аз също наскоро лекувах гъбички. Много са упорити.
 За първи път се появиха февруари месец когато пиех антибиотик(имах изолирани еш. коли в вагинален секрет).
 Два три дена след свършване на антибиотика се появиха гъбичките. Изписаха ми Гино- Дактарин 6 глобули. Излекувах се.
  МИналият месец пак се появиха този път направо от нищото. :?
 Започна се с парене, щипене и по-късно гъсто бяло течение без миризма. Отново ми изписаха Гино-Дактарин. Сега се надявам скоро да не се появяват.
Какво правех аз: бельо, кърпи, хавлии (моите и на мъжа ми ) перях при 80,90 градуса.
 След което ги гладех с ютия. Аз започнах да хапвам по-често кисело мляко.
 Купих си от аптеката Biodophilus, Mycopril ( това са пробиотици). Мисля че и те ми помогнаха. Само да знаеш че не се препоръчани при евентуална бременност.
Ето ти малко инфо(на английски ).
http://www.jigsawhealth.com/products/mycopryl.html
Re: вагинални гъбички
« Отговор #169 -: Октомври 28, 2009, 19:02:48 pm »
Като тинейджърка бях с тежко акне,и тогава ми бяха изписали антибиотик по схема,сбогувах се с акнето,но "там" ми стана слабото място при най лекото изстиване,пиене на хапчета проблема се появява.Откакто започнах да правя опити-икси и микробиологията се следи много внимателно ми бяха изписали промивки с Tantum Rosa-едно саше се разтваря в 400мл преварена вода и правиш промивки,определено имаше ефект,и сега от време на време като се сетя го правя,а и струва лев и нещо.
Молете се за нещата,които желаете,но работете за нещата,от които имате нужда.
*

    Чоки

  • ****
  • 713
  • Аз ще успея защото се боря!
Re: вагинални гъбички
« Отговор #170 -: Октомври 28, 2009, 21:26:02 pm »
Предписаха ми Дуфликан, 2 капсули през 3 дни. Другата седмица ще ходя на контрола и ще видим какво сме направили.  :wink:
*
Re: вагинални гъбички
« Отговор #171 -: Октомври 29, 2009, 11:03:49 am »
 :)Успех мила ще ги пребориш !!!
Re: вагинални гъбички
« Отговор #172 -: Октомври 29, 2009, 13:55:17 pm »
Момичета, някой може ли да ми каже за микробиологичното ми изследване че не разбирам нищо. Остава 1 седмица до прегледа (със записан час съм, а резултата е от интернет), та ми е интерено.
Ето това ми изписва там:

Липсват lactobacilli;
Преобл. Гр(-)пръчки (анаероби); 2-3 Leuco/поле; дрожди; Плоски епит.клетки
   
 
 Резултат Нормална аеробна бактериална флора. Candida albicans > 10^5 кл/мл



Аз до колкото разбирам имам гъбички, но защо липсват лактобацили. Заради гъбичките или нещо друго, което това изследване не отразява...

ще се радвам на коментари
*
Re: вагинални гъбички
« Отговор #173 -: Октомври 29, 2009, 22:12:48 pm »
Да мила, имаш кандида и в този случай винаги липсват лактобацили (или са в ограничено количество)! Изписаха ли ти лек-ва?
*

    Чоки

  • ****
  • 713
  • Аз ще успея защото се боря!
Re: вагинални гъбички
« Отговор #174 -: Октомври 30, 2009, 07:35:02 am »
:)Успех мила ще ги пребориш !!!

Дано! А ти успя ли?
Кажете дали може да си правя някакви профилактични промивки от време на време?. Преди цикъл или след цикъл? Или ако усетя неразположение и че там долу нещо не е наред...
Знам, че трябва да е с преварена вода, но какво да сложа вътре? А дамския душ как да го дизенфекцирам? Веднъж го сварих и той се изкриви целия, видях му цаката  :D
Re: вагинални гъбички
« Отговор #175 -: Октомври 30, 2009, 15:15:25 pm »
Предписаха ми Дуфликан, 2 капсули през 3 дни. Другата седмица ще ходя на контрола и ще видим какво сме направили.  :wink:

Един съвет от препатила с гъбичките и то много !През вечеер , а ако можеш и всяка вечер яж по един грейпфрут , но плод , не натурален сок обаче !!!Ефекта е поразителен !!!
Естествено не е лошо често да си правиш и микробиология , защото са коварна напаст тези гъби !!!
Успех , ще се справиш !!!
« Последна редакция: Октомври 30, 2009, 15:19:46 pm от evita1717 »
*
Re: вагинални гъбички
« Отговор #176 -: Октомври 30, 2009, 16:40:26 pm »
Кажете дали може да си правя някакви профилактични промивки от време на време?. Преди цикъл или след цикъл? Или ако усетя неразположение и че там долу нещо не е наред...
Профилактичните промивки не са за препоръчване,нарушаваш си микрофлората.
Освен ако не е по предписание на лекар!

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
Re: вагинални гъбички
« Отговор #177 -: Ноември 01, 2009, 15:06:42 pm »
Здравейте!Преди 4 месеца ми откриха candida thrush,и ми изписаха мазилото 'Pessary Clotrimazole 500mg'-CANESTEN-да се намажа вечерта вагинално.Какви са тези гъбички-бактерии?Дали съм се излекувала след едно намазване,а и не трябваше ли и мъжа ми  да са лекува ???Благодаря предварително за отговорите
   
Re: вагинални гъбички
« Отговор #178 -: Ноември 01, 2009, 16:49:10 pm »
Искам да вмъкна ,че при кандида не е нужно да липсват или да са недостатъчно лактобацилите,аз имах кандида преди време,но също така и лактобацилите си бяха в супер форма 100 на поле което беше добре за мен.Гадна работа са тва гъбичките,сега май пак имам някакви и вече ми писна незнам как да се справя с тях явно съм по чуствителна или незнам вече  :? :?
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
Re: вагинални гъбички
« Отговор #179 -: Ноември 01, 2009, 19:08:17 pm »
Мonkey :),не е до чувствителност.

Ето някои съвети,относно храненето,за да не допускаме досадните гъбички:

РЕЖИМ ПРОТИВ ГЪБИЧКИ
ХРАНЕНЕ
   Да се яде натурално кисело мляко, може да се прилага и локално
   Да се яде кафяв ориз, просо и да се вземат добавки с ацидофилус
   Всеки ден да се приемат фибри, напр. Овесени трици
   Да се изключат: плодове, захар и съдържащи дрожди храни
   Да се избягват отлежали сирена, алкохол, шоколад, сушени плодове, ферментирали храни, шунка, масло от ядки, трушии, мед, соев сос, кълнове, захар, оцет и всички изделия с мая.
   Изключете цитрусови и кисели плодове (портокали, лимони, грейпфрут, домати, ананас)
   Да не се консумират храни, съдържащи глутен (от пшеница, овес, ръж и ечемик)
   Да се избягват храни и напитки, стимулиращи секрецията на слуз
   Подсладените газирани напитки и сокове също вредят
   Избягвайте да взимате добавки с желязо докато отмине възпалението
   Пийте дестилирана вода

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*

    Чоки

  • ****
  • 713
  • Аз ще успея защото се боря!
Re: вагинални гъбички
« Отговор #180 -: Ноември 02, 2009, 07:36:31 am »
Всичко това, което обичам и всъщност ям, ще трябва да го отбягвам. Доста сложно ми се вижда, но няма как. Колко време се спазва този режим?  :eating:
*
Re: вагинални гъбички
« Отговор #181 -: Ноември 03, 2009, 20:26:28 pm »
Колкото по-дълго се спазва,толкова по-добре. yahoo_33
И още нещо:когато например имунната система на организма е отслабнала - гъбичките тутакси се възползват от тази уязвимост.
Наред с гореспоменатото отслабване на имунната система, причини за активизиране на гъбичките могат да са и наличието на някои хронични заболявания, неправилното хранене, приемът на определени лекарства или даже прекалената хигиена.

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*

    Чоки

  • ****
  • 713
  • Аз ще успея защото се боря!
Re: вагинални гъбички
« Отговор #182 -: Ноември 20, 2009, 20:17:58 pm »
Какво мислите за Аркол - сребърна вода? Купих си е преди малко, знам, че действа антивирусно и антибактериално, но не знам как да е използвам. Дали да е пия или да си направя промивка? Ако някой я е ползвал, нека сподели.
Ето малко инфо http://arcol.hit.bg/Ag_bg.htm

На шишето пише:
Начин на употреба
измиване, промивки, компреси, гаграри, пръскания, жабуркане,  пиене /разредено във вода 1:2 или 1:4/
Re: вагинални гъбички
« Отговор #183 -: Декември 05, 2009, 22:45:20 pm »
Резултатът от микробиологията ми показва, че имам кандида албиканс - изписаха ми Микомакс и Макмирор. Въпросът винаги ли трябва да се лекуват и двамата партньори, защото на мъжа ми микробиологията не показа въпросната кандида и на него нищо не му изписаха. Притесняваме факта да не ме зарази на по-късен етап.


*
Re: вагинални гъбички
« Отговор #184 -: Декември 06, 2009, 09:21:43 am »
Въпросът винаги ли трябва да се лекуват и двамата партньори, защото на мъжа ми микробиологията не показа въпросната кандида и на него нищо не му изписаха. Притесняваме факта да не ме зарази на по-късен етап.
Да,трябва да се лекува и той.Именно за да не си ги предавате непрекъснато един на друг. yahoo_33
При него един Микомакс и кремче ще свършат работа.(поне на моят съпруг това са изписвали)

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
Re: вагинални гъбички
« Отговор #185 -: Януари 05, 2010, 00:36:20 am »
здравейте момичета,
някой може да ми помогне с разчитането на едно микробиологично изследване,ще ви бъда адски благодарна, извинявам се за невежеството, но съм нова в тази материя.

ИЗСЛЕДВАНЕ НА ВЛАГАЛИЩЕН СЕКРЕТ:

Материал за изследване: влагалищен секрет
Микроскопски препарат: ПЕК, Лактобацили масово, Левкоцити значително, коки /-/ отр.
резултат: липсва бактериален растеж, CANDIDA SP./-/отр.

Ако някой знае какво означава ПЕК?
В чужбина съм, изпратих сестра ми при гинеколожката с резултата и естествено тя чула недочула нищо не разбрала, имала съм инфекция но каква??? - имам рецепта за ФЛУГЛОН КАПСУЛИ 100 мл 16 бр. за 8 дни за мен и партньора и Полижинакс вагин.табл. за 12 дни
Другото което ме изуми, че на рецептата пише да се почне от 1 ден на месечния цикъл, има ли някой опит с тези лекарства? Септември бях на гинеколог /в чужбина/ и аз му казах, че вследствие на аборта ми имам леко течение, взе ми секрет погледна го на микроскопа, а гъбички, предписа ми канестен вагинални свещички и крем и ме изпрати поживо поздраво и ми каза да след 6 дни ще си супер. Даже не ми каза да се лекува и партньора и да дойда на контрола. Много се възмутих и естествено мъжът ми го накарах да се маже, но този канестен  се ползва преди месечен цикъл. Декември бях в бг и си направих микробиологична посявка и явно гъбичките не са се махнали!  Споделете мнения  :ask:

ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ 
Re: вагинални гъбички
« Отговор #186 -: Април 18, 2010, 21:58:33 pm »
оф, и аз вече започнах да го имам този проблем и не знам вече... адски много писва.
А по принцип съм достна стрикна относно хигиена.Мисля да започна да пия цитросепт вече редовно и да използвам лактацид разтвор за промивки, дано да има ефект:)

Иначе имам въпрос...значи пих 150 грама фунголон още на първия ден, ползвам Канестен и песари Гино дактарин, остана ми само една, иначе в момента пия и Нистатин и витамини Б комплекс.
Нямаше как да ида на генеколог, понеже са почивни дни и не работят...Но то ми дойде цикъла и сега вече наистина няма как да ида...Това, че съм в цикъл ще усложни ли положението там долу, в смисъл ще се влошат ли как смятате  :(
« Последна редакция: Април 18, 2010, 22:01:23 pm от wasted »
*

    elma

  • *****
  • 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Re: вагинални гъбички
« Отговор #187 -: Януари 26, 2011, 12:07:08 pm »
Трябва ли да се прави контролна микробиология след проведено лечение?
Попитах лекарката ми, отговори че не е нужно, освен ако нямам симптоми. Аз и сега нямам симптоми, но според микробиологията имам гъбична инфекция, която започвам да лекувам. Как да разбера дали съм се излекувала? 8O
Re: вагинални гъбички
« Отговор #188 -: Януари 26, 2011, 18:09:12 pm »
Здравейте, искам да попитам нещо по повод гъбите. В момента съм болна ( остър бронхит) и ще трябва да пия антибиотик 10 дена. Забравих обаче да помоля личната лекарка да ми изпише нещо срещу гъбички профилактично с антибиотика. Моля за съвет - дали е добре да си взема два Микомакс-а? Досега от антибиотик съм получавала гъбички веднъж по гърлото и втория път вагинални, но тогава пиех и ОК. Какво ще ме посъветвате?
Re: вагинални гъбички
« Отговор #189 -: Януари 26, 2011, 21:48:28 pm »
Трябва ли да се прави контролна микробиология след проведено лечение?
Попитах лекарката ми, отговори че не е нужно, освен ако нямам симптоми. Аз и сега нямам симптоми, но според микробиологията имам гъбична инфекция, която започвам да лекувам. Как да разбера дали съм се излекувала? 8O
Задължително пусни контролна микробиология след прекратяване на лечението !А щом лекарката ти смята , че няма нужда - смени я с по-адекватна !
Успех в борбата с тези гадини , че са доста упорити !
*

    elma

  • *****
  • 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Re: вагинални гъбички
« Отговор #190 -: Януари 27, 2011, 10:33:15 am »
Благодаря, evita1717!
И аз така мислех, че трябва да постъпя, но за по-сигурно реших все пак да попитам.
Относно лекарката не допусках, че мога и трябва да имам съмнения. Работи в болница на високо ниво, а и четох доста добри отзиви за нея.
Дано се справя бързо с тези гадинки.

И още един въпрос, който ме тормози.
При гъбична инфекция може ли да се направи онкоцитонамазка?
Re: вагинални гъбички
« Отговор #191 -: Януари 27, 2011, 11:18:35 am »
Весе,когато ми се наложи да пия 10 дни антибиотик,ми изписаха с първото и последното хапче и по 1 Микомакс.Ама аз на своя глава и на 5-тия ден пих още един,да се застраховам.Гъбичките нямаха никакъв шанс :D
Re: вагинални гъбички
« Отговор #192 -: Януари 27, 2011, 22:19:39 pm »
Ами аз днес пих петото и в аптеката ми казаха, че едно хапче именно днес ми е достатъчно. Но за всеки случай мисля да взема още едно накрая.:) Благодаря ти. :)
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: вагинални гъбички
« Отговор #193 -: Февруари 01, 2011, 06:18:32 am »
elma , абсолютно правилно ти е казала лекарката. Тези гъбички може да си ги имаш и не се лекуват, защото се смятат за част от нормалната флора. Само ако има симптоми, тогава се лекуват! Не ми е ясно в момента какво лекувате,след като нямаш симптоми. Това не е като да имаш някое заболяване, а е организъм, който при много хора си е част от нормалната флора.
Почти всеки от нас е носител на Кандида накъде в тялото си - черва, уста, влагалище и т.н.. Още няма обяснение науката защо при едни жени се развиват по-често инфекции, а други си ги носят без проблеми и защо при някои на едно и също място ( във влагалището) е нормална флора, а при други има възпаление. Нещо свързано с имунната система е, затова и ги има по-често при бременни, а не защото са ги "хванали" от някъде.

Mary Angel , не е вярно, че трябва да се лекуват и двамата партньори! От много години вече не се прави.

Чоки, не си прави промивки, че може така да си разбиеш влагалищната флора, че после сума ти време да не се отървеш от инфекции.


Мамче, ще ме извиняваш, ама това с диетата е несериозно. Не знам кой ги измисля тези неща,но за първи път чувам да се хващат гъбички, ако водата ти не е дестилирана. Това е най-фрапиращото, ама и другите неща са доста странни.Например това с избягването на сладки храни го срещам често по интернета.  С изключение на киселото мляко, няма друго логично нещо в този списък. Нищо лично нямам към теб, да не се обидиш. Предполагам,че си го взела от някой сайт, в който твърдят, че разбират от микробиология. Не им вярвай!


Боби
« Последна редакция: Февруари 01, 2011, 06:48:06 am от Bobbie »


  
*

    elma

  • *****
  • 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Re: вагинални гъбички
« Отговор #194 -: Февруари 01, 2011, 08:40:20 am »
Боби, благодаря ти за включването.
Курсът на лечението ми завършва с Гинофлор за възстановяване на вагиналната флора. Остават ми последни 3 таблетки и се надявам с това да приключим.
Re: вагинални гъбички
« Отговор #195 -: Февруари 28, 2011, 17:10:06 pm »
Здравейте, искам да попитам нещо по повод гъбите. В момента съм болна ( остър бронхит) и ще трябва да пия антибиотик 10 дена. Забравих обаче да помоля личната лекарка да ми изпише нещо срещу гъбички профилактично с антибиотика. Моля за съвет - дали е добре да си взема два Микомакс-а? Досега от антибиотик съм получавала гъбички веднъж по гърлото и втория път вагинални, но тогава пиех и ОК. Какво ще ме посъветвате?

За съжаление антибиотикът раздразва гъбичките...
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=ivi_02][/url]
Re: вагинални гъбички
« Отговор #196 -: Март 18, 2011, 10:26:17 am »
Записвам се в темичката. Според цитонамазките - все съм с гъбички. Според първата: находката съответства на остър хроничен цервицит. Винаги има множество фрагменти от гъби (над 3+). На микробиологиите ми никога, никога не са се култивирали гъбички - винаги чисти микробиологии, веднъж с ентерококи. АГ-тата виждат гъби, на микроскопа ги виждат пак гъби, понякога с ентерококи, а при посявка не излизат.
На мен ми се ще отново да ги лекувам. Скоро не съм пила противогъбични, защото са противопоказни при апендицит и изчаквах чревната флора да се възстанови след операцията.
При тест в Геника - пак няма гъби, поне не са Кандида Албиканс.
При последната цитонамазка на клетъчно ниво излизат: голямо количество фрагменти от гъби и клетки "семки" с некр. промени.
Все пак ще ги атакувам, защото съм с течения.
А някой да е имал тези "семки"? Или да има идея какво са всъщност?
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
Re: вагинални гъбички
« Отговор #197 -: Март 25, 2011, 17:58:42 pm »
Здравейте! Съжалявам, ако съм сгрешила темата, но съм нова тук. Виждам, че доста разбирате от тези неща и искам да попитам какво ви говори това изследване(мъжко изследване): Патогенни микроорганизми- не се изолира;   Изследване за Candida    Не се изолира Candida spp; Микроскопски препарат    7-8 левкоцити на поле,Трихомони    Положителен    -    -    -
        Гонорея    Отрицателен    -    -    -
        Изследване за Mycoplasma hominis    Отрицателен    -    -    -
        Изследване за Ureaplasma urealyticum    Отрицателен    -    -    -
Re: вагинални гъбички
« Отговор #198 -: Март 25, 2011, 18:21:27 pm »
До колкото разбирам изследването е полжително за Трихомони и трябва да се проведе лечение.

Партньорката (ако има такава, че не е много ясно каква е историята :wink:) е хубаво да се изследва за същите неща, вероятно е и при нея да излезят трихомони.

Лечение се провежда и на двамата.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

Re: вагинални гъбички
« Отговор #199 -: Март 25, 2011, 18:27:25 pm »
да, извинявай! това всъщност е изследването на моя приятел.а на миккробиология биха ли излезли трихономите, защото аз си правих и не ги показа?
*
Re: вагинални гъбички
« Отговор #200 -: Ноември 16, 2011, 00:18:11 am »
Здравейте момичета.Аз от 25 години се боря с гъбички и досега не съм успяла.Стигам до заключение че ефикасно лекарство за излекуването им не е открито още.За облекчаване на положението за някой месец стават но не и за траен успех.В момента съм на предстартово инвитро но заради тея гадинки се влача вече трети месец и не мога да започна.Два месеца се лекувах от тях и в момента чакам да ми станат изследванията за да видим резултата.Когато попитах доктора няма ли да лекуваме и половинката ми той отговори че някога се е правело така защото медицината тогава не знаела че партньорите не пренасяли заразата.Сега било доказано научно.А от няколко години винаги са лекували само мен-особено в чужбина.Но както и да е.Много четох и слушах за тея пробиотици и как помагат на организма и особено за гъбички.Та днеска реших да си поръчам за да ги пробвам.Но имам едно въпросче.Могат ли по някакъв начин да повлияят за предстоящото ми инвитро.Ще кажете-питай доки.Но аз повече се доверявам на вас с всичкия опит който се е натрупал през годините отколкото на доки който ще отхвърли всичко което не е предписал той.Ако знаете нещо давайте акъли момичета.Благодаря ви.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: вагинални гъбички
« Отговор #201 -: Ноември 16, 2011, 05:50:20 am »
Много четох и слушах за тея пробиотици и как помагат на организма и особено за гъбички.Та днеска реших да си поръчам за да ги пробвам.Но имам едно въпросче.Могат ли по някакъв начин да повлияят за предстоящото ми инвитро.
Не, не могат да попречат. Пробиотиците са живи бактерии,от вид, който нормлано имаш в червата си - примерно на киселото мляко бактериите са пробиотици.



  
*
Re: вагинални гъбички
« Отговор #202 -: Ноември 17, 2011, 01:13:07 am »
Боби благодаря за отговора.И макар че тука не му е мястото на въпроса ми биха ли се повлияли от него други лекарства.В момента съм на противозачатъчни фолиева киселина и витамини за бремени.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: вагинални гъбички
« Отговор #203 -: Ноември 17, 2011, 01:47:52 am »
Боби благодаря за отговора.И макар че тука не му е мястото на въпроса ми биха ли се повлияли от него други лекарства.В момента съм на противозачатъчни фолиева киселина и витамини за бремени.
Не.Пробиотиците не влияят на нищо, освен да ти регулират червата.


  
Re: вагинални гъбички
« Отговор #204 -: Април 19, 2012, 07:19:59 am »
Здравейте,момичета.Някой ползвал ли е полижинакс?Питам,защото си слагам сега, и имам адски силно течение, а съм си слагала други и не е било чак толкова силно и искам да знам дали това е нормално при Полижинакса.Благодаря ви предварително и хубав ден
url=http://www.sestrenka.ru/lines/][/url]

Re: вагинални гъбички
« Отговор #205 -: Юли 12, 2012, 14:51:51 pm »
Течение имаш предвид, че лекарството изтича ли?
Ако е така, повечето глобули, които съм ползвала аз, са се изтичали доста, така че мисля че е нормално.
Re: вагинални гъбички
« Отговор #206 -: Март 18, 2013, 19:23:42 pm »
Здравейте момичета. Дълго време се борих с e.Coli и c.Albicans. Изчетох всички форуми, ходих при 5-6 гинеколога, но каквото и да правих те винаги се появяваха. С мъжът  ми спазвахме всички съвети стриктно - бельото перях само на ръка, после задължително го гладя, не нося прашки, не ползвахме никакви интимни гелове и двамата пиехме хапчета, мазахме си кремове, аз ползвах вагинални глоболи, правихме промивки, спряхме да ядем захар.
Сега не изчетох целия форум, защото последните ми няколко изследвания са чисти и мисля, че вече съм намерила нашето лечение. Когато видяхме ефектът, мъжът ми каза: от къде прочете, влез и напиши и сега като видях темата реших да споделя своя опит. На нас ни помогна Цитросепт. Знам, че при някои момичета не е помогнал, но според мен те не са били достатъчно упорити. Първия път го пихме три месеца, всеки ден и от време на време си правихме промивки като в преварена вода капваме няколко капки Цитросепт. Казвам първия път, защото после го спряхме, така преценихме, прекарахме цялото лято на морето, сега си го взехме профилактично и сме много щастливи. Животът ни се промени с появата и ИЗЧЕЗВАНЕТО на гъбичките. Надявам се да помогне и на други, цената му е малко висока, но по - рано като обикалях гинеколози не мисля, че съм давала по - малко пари, а и мисля, че това спокойствие си струва. Ако имате някакви въпроси пишете ми, на по - добре на E-mail, че тук може и да не го прочета.
Re: вагинални гъбички
« Отговор #207 -: Март 18, 2013, 19:29:17 pm »
Здравейте момичета.Аз от 25 години се боря с гъбички и досега не съм успяла.Стигам до заключение че ефикасно лекарство за излекуването им не е открито още.За облекчаване на положението за някой месец стават но не и за траен успех.В момента съм на предстартово инвитро но заради тея гадинки се влача вече трети месец и не мога да започна.Два месеца се лекувах от тях и в момента чакам да ми станат изследванията за да видим резултата.Когато попитах доктора няма ли да лекуваме и половинката ми той отговори че някога се е правело така защото медицината тогава не знаела че партньорите не пренасяли заразата.Сега било доказано научно.А от няколко години винаги са лекували само мен-особено в чужбина.Но както и да е.Много четох и слушах за тея пробиотици и как помагат на организма и особено за гъбички.Та днеска реших да си поръчам за да ги пробвам.Но имам едно въпросче.Могат ли по някакъв начин да повлияят за предстоящото ми инвитро.Ще кажете-питай доки.Но аз повече се доверявам на вас с всичкия опит който се е натрупал през годините отколкото на доки който ще отхвърли всичко което не е предписал той.Ако знаете нещо давайте акъли момичета.Благодаря ви.
Във връзка с партньора, когато си правих аз изследвания му направиха и на него изследване и му излезнаха както и при мен E.coli, даже при него имаше и в микробиологичното и в урината. При всяко лечение винаги е той е пиел нещо.
Re: вагинални гъбички
« Отговор #208 -: Март 18, 2013, 19:41:54 pm »
:)Успех мила ще ги пребориш !!!

Дано! А ти успя ли?
Кажете дали може да си правя някакви профилактични промивки от време на време?. Преди цикъл или след цикъл? Или ако усетя неразположение и че там долу нещо не е наред...
Знам, че трябва да е с преварена вода, но какво да сложа вътре? А дамския душ как да го дизенфекцирам? Веднъж го сварих и той се изкриви целия, видях му цаката  :D
Има много спорове за дамския душ, аз лично съм против, но съм чела, че може да се дезинфикцира с калиев перманганат или спирт ето я и статията : http://jenite.bg/%D0%94%D0%B0%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B4%D1%83%D1%88-%D0%B8-%D0%BD%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B8_l.a_i.127879.html
Re: вагинални гъбички
« Отговор #209 -: Април 07, 2013, 20:00:15 pm »
Здравейте момичета,

и аз да се запиша в тази темичка. Охх тези упорити гъбички. Вече 4-5 г стана, както се мъча с тях. Сега с моя приятел правим бебе и ми предстои да пия клостилбегит, но в момента имам пак гъбички. Доктора ми изписа гиназол /вагинален крем/ еднократно, на 1-ви и 3-ти ден по 1 капсула кандизол 150 мг. Никакъв ефект, даже като почнах лечението нямах течение а сега вече е обилно. Утре ще ходя пак на преглед и ще бастоявам за микробиология и антибиограма, ако излезе нещо на посявката. А да попитам Трихомони и хламиди могат ли да се видят при микро или трябва кръв да се взема.

Ноември месец изкарах една вирусна инфекция в следствие на което понижен имунитет и познайте невероятна кандидоза. Тогава гинеколога ми предписа 3 дена 2 х 1 т фунголон от 150 мг и клотримазол глобули. Имаше невероятен ефект. След това трябваше 3 месеца да слагам Лактажин, но тъй като аз още на 1-вия се почувствах много добре ги слагах само 1 месец. Та от ноември чак сега се появиха пак гъбичките, почти 5 месеца.
Много се притеснявам с тоя клостил да не се появят пак гъби. Дали може докато го пия да вземам и някакви противогъбични хапчета и да правим и бебе?


Re: вагинални гъбички
« Отговор #210 -: Април 09, 2013, 09:24:16 am »
draga_d,нещо не разбрах-лекувате гъбички,без да е направена микробиология,така ли?И как докторът реши,че са гъбички,на око?Това е несериозно.Щом плановете са за бебе,първо изчистете проблемите.По въпроса с Клостилбегита-той се назначава,ако няма проблем с тръбите.Правена ли ти е цветна снимка?
*
Re: вагинални гъбички
« Отговор #211 -: Април 09, 2013, 09:54:01 am »
За хламидиите ще трябва да се направи кръвно изследване. Не може да се установи чрез микробиология.

Re: вагинални гъбички
« Отговор #212 -: Април 13, 2013, 12:35:17 pm »
Здравейте момичета,

Излязоха резултатите от микробиологията. Няма никакъв растеж, нито бактерии, нито гъбички. Попитах доки как посявката е стерилна а имам гъбички и той ми обясни, че когато колониите на гъбичките са малко като количество не излизат на микробиология. Каза да продължавам с макмирор-а, защото го почнахме преди резултата и после можело евентуално 3 месеца след цикъл по 10 дена да слагам вагинално Лактажин за подобряване стените на влагалището и да стане по устойчиво към бактерии и микози.
На някоя от вас случвало ли се е да я лекуват за гъбички, а на посявката да няма нищо, как ви звучи това.
Аз искам да съм спокойна че всичко ми е наред защото тези дни чакам МЦ и на 3-ти ден почвам клостилбегит, а от 15 ден дуфастон!

Мерси на тези, които ще ми отговорят  :D


Re: вагинални гъбички
« Отговор #213 -: Април 24, 2013, 15:20:10 pm »
момичета, аз гъбичките ги трепам с Микомакс, едно хапче и си решавам проблемите
Re: вагинални гъбички
« Отговор #214 -: Април 24, 2013, 16:07:32 pm »
Привет!
Аз също от доста години се занимавам с тези приятелчета.При вече е хроничен вагинит и си ги получавам редовно/няма година която да пропусна.По принцип добре ми действат Макмирор глобули и Дифлукан поне 2-3 месеца еднократно.За предпазване когато съм на АБ пия пробиотик + 1 хапче Дифлукан




Re: вагинални гъбички
« Отговор #215 -: Май 12, 2013, 21:56:34 pm »
Здравейте и от мен.
Преди няколко дни в микробиологията ми се изолира протеус мирабилис при подготовка за цветна снимка.Разбира се след резултата я отложи лекаря и назначи терапия на мен и на мъжа ми.Лечението е 7 дни ,но се чудя след колко време най-рано мога да направя реална контрола за да се види дали съм изчистена?