0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
вагинални гъбички
« Отговор #80 -: Февруари 21, 2006, 20:56:25 pm »
Когато гъбичките са вследствие на антибиотик, партньорът не се лекува.
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
вагинални гъбички
« Отговор #81 -: Февруари 22, 2006, 08:04:47 am »
Цитат на: Lali
Когато гъбичките са вследствие на антибиотик, партньорът не се лекува.


Лали, друго имах предвид.5 години си е много време.Може междувременно да се е получило заразяване с нещо, от което да страдат и двамата.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
вагинални гъбички
« Отговор #82 -: Февруари 22, 2006, 11:19:09 am »
Цитат на: marodidi
Пет години се лекувах от гъбички, които получих в резултат от антибиотици. Няма свещички, които да не съм си слагала, включително и глобули от Русия ми носиха, но без ефект. Излекувах се като си правих промивки със сребърна вода, пих 6 месеца алое, което изчиства червата и прополис.


А тези гъбички как ги доказаха, че са в следствие на антибиотици? Или това е предположение? Защото голяма част от диагнозите поставяни гъбички в крайна сметка се оказват че не са гъбички. За това говори факта че си се лекувала 5 години без резултат. Дори и микробиологията направена от лаборанта може да бъде изтълкувана грешно. Често пишат Кандида, а всъщност има коки защото се откриват по един и същ начин. Между временно за тези 5 години правила ли си микробиологии? И ако можеш дай някакви резултати от тях.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Anonymous

вагинални гъбички
« Отговор #83 -: Февруари 24, 2006, 08:23:37 am »
Да и мъжа ми се излекува, като неговото лечение беше по-леко от мойто, защото аз бях носителя на гъбите.
*

    Anonymous

вагинални гъбички
« Отговор #84 -: Февруари 24, 2006, 08:29:30 am »
Правих не една а няколко микробиологии. И всичките показаха едно и също - кандида албиканс. Имам изследванията и като ги намеря ще ви напиша резултатите.
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
вагинални гъбички
« Отговор #85 -: Февруари 24, 2006, 10:29:08 am »
Цитат на: Anonymous
Правих не една а няколко микробиологии. И всичките показаха едно и също - кандида албиканс. Имам изследванията и като ги намеря ще ви напиша резултатите.


Госте защо не си пуснеш едно изследване за микоплазма и хламидия. Много често микоплазмената инфекция се маскира зад кандида бактериите. Тоест са съпроводени. И ако можеш погледни в старите микробиологии изолират ли се някакви стафилококи или стрептококи на микроскопските материали? Още един въпрос: антибиограма правят ли ти всеки пък като правиш микробиологии? Съпруга ти може да е с по-силен организъм и затова да е преодолял инфекцията подпомогнат с лечението разбира се.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
вагинални гъбички
« Отговор #86 -: Февруари 24, 2006, 12:21:14 pm »
Здравейте! Тази тема отдавна върви и реших и аз да се включа.
Аз лекувах анаеробна инфекция с 2 много силни антибиотика арилин и далацин (не съм сигурна, че ги написах правилно) и едни свещички (полижинакс). После доктора ми каза, че всичко е чисто и горихме раничка. Нали за да се гори, трябва да нямаш инфекция?!
След горенето пих вит.А и слага глобули за гъбички (клион Д), 10 дни, предполагам превантивно.
После си ми дойде цикъла. И трябваше да нямам нищо, но веднъж на ден ми изтича нещо като сопол еднократно, извинявам се за цветистото описание и отдолу кожата ми е като протрита, леко пари. Трябва да кажа,че кожата ми е доста чувствителна и отвреме на време се обривам от хапчета със страничен ефект обрив. Ползвам и само памучни превръзки, защото другите ми причиняват сърбеж и парене.
Въпросът ми е дали след горенето на раничката може пак да съм лепнала нещо(не сме правили секс до 10ти ден СЛЕД начало на цикала) или може да е от превръзките. Все пак 10 дни глобули и после още 10 дни с превръзки си е малко множко.
Пиша всичко това, тъй като се притеснявам пак да повдигна въпроса при доктора, след като предния месец ми е казъл, че всичко е наред.
Хламидиите са отрицателни.
Възможно ли е това да е ЦС?
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
вагинални гъбички
« Отговор #87 -: Февруари 24, 2006, 19:10:32 pm »
Здравей  jasmin!
Може да са много работи.Както възпаление, което не е излекувано, така и да правиш алергия от нещо.За алергията вземи антихистамин,напр. кларитин, антиалерзин.Трябва да се пие поне 10 дена за да се повлияе.
Може да е и ЦС-по време на овулация, тя е белтъкоподобна и се точи на дълги нишки, може да изтича и да цапа бельото.
За да провериш това, си направи тест за овулация.
Ако не е алергия, ако не е овулация- може да е възпаление.
Просто разсъждавам.
При всички случаи, ако не си сигурна какво е , отиди на лекар-те са за това.
Дано да не е нещо сериозно, а да е нещо хубаво-като Овулация.Успех!

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
вагинални гъбички
« Отговор #88 -: Февруари 24, 2006, 19:51:27 pm »
Благодаря ти Денис!
Със сигурност не е овулация, защото днес ми е 13 ден и все още теста за овулация е отрицателен. Единственото,което не може да се излекува при мен е възпаление на яйчниците, което е станало хронично и си тлее. Не знам дали това може да е причина. И друго, днес по късно през деня имах капка кръв, което ме навежда на мисълта, че раничката,която горих миналия месец, може би не е минала. Дали може да е от нея?
Както и да е, не ме интересува. Този месец ще правим бебе пък каквото ще да става. Днес ми казаха , че имам 2 големи яйцеклетки в левия яйчник и 1 голяма в десния. Така че, все една ще стане за оплождане. Стискайте палци!
относно цистита
« Отговор #89 -: Май 30, 2006, 18:11:52 pm »
цял живот съм имала цистит, но откакто бих една билка предписана ми от лекар нямам оплаквания.рецептата е следната:
прави се вечер, а се пие през деня.
корени от пирей се измиват много добре и се нарязват на ситно.
след което една шепа се слага в литър и половина вода в стъклен съд покрит с капак,който не се отваря.когато течността стигне литър и двеста грама се маха от котлона отново без да се дига похлупака и седи до сутринта след, което през целия ден се пие.прави се 20дни,почива се 15 дни и отново се прави. :D
*

    diana_taseva

Re: вагинални гъбички
« Отговор #90 -: Юни 04, 2007, 22:38:38 pm »
moje li da mi otgovorite po kakvo se poznavat gabi4kite pri majete?I iskam da popitam dali ima problem ako ot vreme na vreme mmi se poqvqvat nqkakvi rani4ki vsa6tnost te izglejdat kato cepnatinki ina4e nqmam tumno te4enie bqlo si e?
*
Re: вагинални гъбички
« Отговор #91 -: Юни 05, 2007, 18:37:03 pm »
Здравейте момичета ,
и аз да се включа към разговора.Аз също имах гъвички в резултат на лечение с антибиотици но вече се оттървах ,и дори ми се струва ,че бързо се излекувах около 10 дни непомня точно с гинопеварил (дано правилно съм го написала)и по 1 тавлетка микомакс на месец за 3 месеца  профилактично.Дано и вие да се оттървете лесно от тях.
Re: вагинални гъбички
« Отговор #92 -: Юни 05, 2007, 20:08:33 pm »
Diana_taseva
Тези цепнатини стават  найчето точно от гъбички ,на мен ми се правят по  време на прием на антибиотици.
 Ходи за МБ щото гъбичките може да са признак на инфекция със друг причинител.
 А при мъжете незнам май му се прави нещо подобно на извара (извинете не см виждала ами само по четене по книгите) сърбеж .. обаче може и да няма симптоми което не означава че ги няма
*
Re: вагинални гъбички
« Отговор #93 -: Юни 08, 2007, 13:37:55 pm »
здравейте момичета-и аз имам проблем с тези гъби...колкото повече ходя на лекар-толкова повече хапове.От  един месец насам-нямам спирка.Днес ми преписаха НИЗОРАЛ-2 по 1-15 дни и още от първата таблетка ми стана лошо и честно казано незнам как щте изкарам 15 дни.Някой от вас пил ли е това нещто и мога ли да си взема заместител..
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=сани][/url]
*
Re: вагинални гъбички
« Отговор #94 -: Юни 08, 2007, 14:07:53 pm »
Аз имах миналото лято и се излекувах с Гино-Паварил 50, които се слагат вагинално 14 дни. Още в първите дни почувствах облекчение, нямаше сърбеж, но продължих да ги слагам. Е, вярно че в момента отново се появиха.
Гинеколожката ми беше казала, че можело да се появят дори от дамски превръзки и от тампони. Аз ги бях лепнала след като ходих на плаж.
Re: вагинални гъбички
« Отговор #95 -: Юни 09, 2007, 21:54:47 pm »
  аз от две години се боря с гъбички.Появиха ми се след лечение с много силни антибиотици и от тогава няма спасение. Но преди три месеца лекарката ми препоръча след проведеното лечение с хапове и свещички да направя един курс с Laktofem. Представляват глобулки съсдържащи млечнокисели бактерии Lactobacillus, които подтискат развитието на болестотворните микроорганизми. Слагат се през три дни. Сега след три месеца за първи път нямам гъбички при направената микробиология. Дано да е все така  :D

Не се знае какво губиш, когато печелиш и какво печелиш, когато губиш!!!
Когато минаваш по въжено мостче над планинска река, не мисли за водата-мисли за брега...!
*

    misi

  • *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Re: вагинални гъбички
« Отговор #96 -: Юни 10, 2007, 09:51:46 am »
Ще напиша за микробиологията си и тук, освен в дневника ми, защото имам много въпроси, които ме тормозят.
Ето резултата от нея:
Не се изолират аеробни патогенни микроорганизми Изолира се в голямо количество Candida albicans.
Микроскопски препарат за влагалищна чистота : Силно редуцирани лактобацили, има данни за силно изразена анаеробна В.V. единични левкоцити.

Предстои ми лапароскопия на 26 юни - ще успея ли да се излекувам дотогава?
В момента пия Ципрофлоксацин, заради бъбречна криза, а и самата микробиология ми я взеха в ден, когато кризата ми беше силно изразена - има ли връзка и този антибиотик ще свърши ли работа за гъбите или напротив?
А какво е това анаеробна В.V.?
Извинете, че питам много - вчера си видях резултата в интернет, а с докотра ще го обсъдим чак във вторник - притеснявам се че няма да остане време за лечение - само 14 дни до лапарото. :balk_160:
*
Re: вагинални гъбички
« Отговор #97 -: Юни 10, 2007, 10:34:04 am »
Misi, микробиологията ти е добра, като изключим кандидата (гъбичките). Ципрофлоксацин-а няма да ти помогне за тях, по-скоро да ти образува такива. Трябва да си вземеш някакъв противогъбичен препарат, добре е да комбинираш орални таблетки с вагинални глобули за по-бързо оздравяване.  Обикновено лечението не е продължително и до 26 ще ги пребориш.  През това време си хапвай повече кисело мляко и избягвай сладките неща.
 
Анаеробна B.V. предполагам, че означава анаеробна бактериална вагиноза. За нея лекаря трябва да се произнесе и ако е това според мен трябва да имаш антибиограма с микробиологията.

Успех :)!

« Последна редакция: Юни 10, 2007, 10:36:56 am от bori_st »
*

    misi

  • *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Re: вагинални гъбички
« Отговор #98 -: Юни 11, 2007, 10:01:37 am »
Благодаря boris_st,
Нямам антибиограма в резултата - само да отбележа, че микробиологията е правена в Цибалаб. Ще изчакам срещата с доктора утре - при него е резултата от цитонамазката и ще видим какво лечение ще ми предложи той.
Всъщност имам 6 чисти дни до лапарото, защото чакам да ми дойде цикълка на 18 юни. Дано не е нещо сериозно и да се оправя бързо.
Re: вагинални гъбички
« Отговор #99 -: Юни 20, 2007, 20:41:00 pm »
   Намерих една брошурка за гъбичките и реших да я напиша тук.

 Вулво-вагиналната кандидоза се причинява от дрождеподобни гъби от рода Кандида. При жената кандидозата засяга лигавицата на влагалището, като някои жени имат безсимптомно носителство на кандида.
Гениталната микоза е изключително неприятна не само поради дискомфорта, който предизвиква, но и поради трудното лечение и склонността към повтаряне на заболяването. Кандидозата не е типична сексуално предавана болест, защото много често причината за развитие на инфекцията не е полов контакт
Инкубационният период варира от 4 дни до 2 месеца.

Кои са предразполагащите фактори за развитие на вулво-вагиналната кандидоза?
 Развитието на кандидоза зависи от много други допълнителни предразполагащи фактори:
- намален имунитет, независимо от причината (заболяване, стрес, химиотерапия и др.)
- прием на някои лекарства (антибиотици, кортикостероиди, имуносупресори, цитостатици, контрацептиви)
- някои заболявания като диабет, грип, хипотиреоидизъм и др.
- вътрематочна спирала, хормонални контрацептивни таблетки
- носене на тясно синтетично бельо, изпотяване, незадоволителна хигиена
- някои физиологични състояния като бременност, климакс, менструално кървене
- т.н. ановагинална контаминация- заразяване с кандида по съседство от ануса, особено при наличие на допълнителни предразполагащи фактори
- влагалищните промивки в домашни условия, хлорираната вода в басейни и джакузита, ароматизирани тоалетни хартии, неподходящи средства за полова хигиена и др., променят влагалищната среда и повишават риска от развитие на полова кандидоза.

Как се установява вулво-вагиналната кандидоза?
Диагнозата се поставя при преглед и микроскопско изследване. понякога при хронични инфекции се налага и микробиологично изследване, дори ДНК анализ.

Кои са най-честите оплаквания?
При жените острата кандидоза се проявява с влагалищно течение с вид на пресечено мляко, съпроводено със сърбеж, парене, зачервяване и белезникави налепи по ъншните полови органи, и др.
За мъжете също е характерно зачервяване и/или белезникави налепи на главичката на половия член и кожата.
ВНИМАНИЕ!!!
Хронифицирането на инфекцията я прави много по-трудна и скъпа за лечение.

Как да лекуваме вулво-вагиналната кандидоза?
при наличие на оплаквания, характерни за вагиналната кандидоза, незабавно потърсете помощ от лекар.
лечението трябва да бъде навременно и с модерни и високоефективни антимикотични препарати, които да бъдат еднократно приложими и с бързо облекчаване на симптомите.
Доколкото е възможно, трябва да бъдат премахнати и предразполагащите фактори.
Когато след проведения преглед и съответните изследвания се установи, че страдате от остра или от обострена хронична форма на кандидоза, най-подходящ в случая е да се провежда локална терапия на вагиналната микоза ( с локални средства).
При остра вулво-вагинална микоза, протичаща с тежко изразени и дълготрайни плаквания, както и при хронично-рецидивиращите форми, се налага провеждането на комбинирана антимикотична терапия, т.е. заедно с локална терапия се назначава и системна антимикотична терапия (със средства, приемащи се презустата- капсули и др.)В тези случаи се прпоръчва системна антимикотична терапия и на партньора.

Някои съвети за това как ПРЕЗ ЛЯТОТО да се предпазим от възникване и рецидив на гъбичната инфекция.
- поддържане на външните гениталии съвършено сухи
- препоръчва се носене на памучно бельо
- да не се стои дълго време с мокър бански костюм
- да се избягват влагалищните промивки, козметични пудри, дезодоранти, спермицидни гелове, кремове и пудри.

Не се знае какво губиш, когато печелиш и какво печелиш, когато губиш!!!
Когато минаваш по въжено мостче над планинска река, не мисли за водата-мисли за брега...!