0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте Д-р Стаменов,за първи път дойдох при Вас на 26 май.Назначихте ми цветна снимка. Казахте ми още и да дойда за преглед на 12 ден от цикъла същия месец или следващия. Когато дойдох обаче за снимката се разбрахме да си запиша час за м. септември за инвитро. Та сега незная трябва ли да идвам на 12 ден или направо през септември. Овулация нямам-меря базална температура,но фоликулометрия не съм правила.Имам повишен пролактин/около горната граница/ и вземам бромокриптин. Но дори когато е в норма - пак не се е повишавала температурата.Бих искала да зная и повече за инвитрото. За септември ми е първият преглед, но кога всъщност започва стимулацията и самата процедура. Ще трябва ли да правя други изследвания и какви? Каква е цената приблизително? Доколкото разбрах касата е спряла прима на документи.Благодаря В иза вниманието и за времето което отделяте за нас.
Теодора Христова
Здравейте, д-р Стаменов аз съм Ваша пациентка им предстои инвирто при Вас. От Зравната кса ми отговориха, че най-вероятно ще си получа протоколите през август ли септември. Дали ако ги получа през август ще можем да започнем веднага процедурата или ще трябва да изчакам, тай като предполагам, че и Вие имате нужда от почивка и отпуска. И другото което искам да Ви попитам е дали може изваждането на яйцеклетките да се извърши и без пълна упойка. От форума разбирам, че процедурата при всички момичета е била под упойка, а аз съм притеснена, защото преди две години ми откриха алергия към упойки, по специално към Лидокаин. Знам, чи сигурно не съм единствената с такъв проблем, но ми е много притеснено. С големи благодарности за Всичко което правите за нас.
*
Здравейте д-р Стаменов и д-р Персенска,
Става въпрос за следното, 3 години неуспешни опити за забременяване, спермограма, хормони и пр. в норма. Април месец тази година направих диагностична лапроскопия, която доказа следното- дясна тръба и яйчник "фиксирани" за кор. стена в следствие на операция от киста, като тръбата я отписвам, тъй като тя даже и не се забелязва толкова много е залепена за корема; лява тръба и яйчник - ОК, като 2-те тръби пропускат без налягане контрастното вещество. Казусът продължава така, 4е началото на юни -този месец ве4е бях бременна, но извънматочно в лявата тръба, съответно последва нова лапароскопия преди броени дни, чрез която разрязоха тръбата и извадиха плода,като тръбата е запазена. Имали ли сте подобни случаи във Вашата практика, какво трябва да очаквам от тук нататък, знам че риска за нова извънматочна е голям? След колко време бих могла да забременея с лявата си тръба и въобще дали все още ще е проходима след манипулацията, която е направена? Не е ли опасно в момента да пробваме за бебе, преди да е установено с цветна снимка нейната проходимост?
« Последна редакция: Юни 24, 2007, 20:44:30 pm от dendy »
*
Не е ли опасно в момента да пробваме за бебе, преди да е установено с цветна снимка нейната проходимост?
Здравейте dendy,
съжалявам за случилото се, това наистина е много неприятно, но трябва да преодолеете страха и да опитвате. Ако не се получи няколко месеца - тогава снимка. Опасността от нова екстраутерина я има, но Вие не можете да седите и да не правите нищо, а и никой не знае какво ще стане. Такива случаи като Вас съм имал, дори съм спасявал една останала тръба с извънматочна и е последвало забременяване в матката! Вярвайте в успеха и горе главата и не губете надеждата!
Ваш д-р Стаменов
защото преди две години ми откриха алергия към упойки, по специално към Лидокаин.
Привет lis, този въпрос не е маловажен и напрво си е от голямо значение! Да верно е  работим с упойки, но всички алергични пациенти минават на тестване и консултация с нашия анестезиолог. Нищо няма да пропуснем от това, защото Вашето здраве и спокойствие е много важно за нас и успеха на процедурата. Споко и ще се видим и говорим пак като се видим.
Поздрави д-р Стаменов
Бих искала да зная и повече за инвитрото. За септември ми е първият преглед, но кога всъщност започва стимулацията и самата процедура. Ще трябва ли да правя други изследвания и какви? Каква е цената приблизително? Доколкото разбрах касата е спряла прима на документи.Благодаря В иза вниманието и за времето което отделяте за нас.
Теодора Христова
Здравейте Теодора, видим ли се септември ще започнем да изглаждаме проблемите при Вас един по един и чак като сме готови тогава почваме, защото подготовката е много важна, а при нея ще говорим за самата процедура и ще изясним всичко. Цените са публикувани на сайта ни, касата уви спря да приема документи, но ще търсим други възможности за финансиране. Спокойно лято!
Поздрави д-р Стаменов
Имам хашимото,но TSH е в норма.Вече съм на 30 и незнам накъде,вие какво ще ме посъветвате,да се насоча ли към инвитро,дали е подходящо като имам хормонални проблеми?
Благодаря за писмото disi, наистина проблема, който излагате не е лесен за решаване, елате на консултация за да видим къде е причината, а с ин витрото не бързайте докато не я открием, иначе рискуваме поредния неуспешен опит.
Поздрави д-р Стаменов
Направиха абразио - 4,5 месец...
През 2005 г беше ред на "кухо яйце", а през 2006 г - мисед... Направихме вливанията, но не ми било писано...Следващия кошмар беше извънматочна бременност в тръба с хронични неспецифични възпалителни промени, Миоматичен възел с размер на мандарина, и киста на левия яйчник...
След цветна снимка се установи, че другата тръба е непроходима, с голям хидросалпингс... Какви са шансовете ми от тук нататък...
Благодаря предварително!!!

ПП А има ли някаква вероятност да е направена грешка при цветната снимка...
надеждата умирала последна...
Здравейте vanja_s,
тъжна история, но ще започна отзад напред, надеждата не умира последна,  тя просто никога не умира. Не зная какво да ви кажа в тези няколко реда, но все пак :
1. Имате имунологичен проблем, който е коригируем
2. Имате работещи яйчници, които произвеждат добри яйцеклетки
3. Партньора Ви има сперматозоиди способни да оплодят яйцеклетките и да дадат жизнеспособни ембриони
Вече знаем имате шанс и то не лош, а миомата и хидросалпингса също могат да се коригират.
Много сте изживяла и Ви съчуствам истински, но не пускайте надеждата, има я и при Вас нещата могат да имат добър край.Сигурен съм.
Винаги с надежда д-р Стаменов
  - смятате ли ,че мъжа трябва да даде материал на две места за доказване на диагноза
 

Привет didon, ето и кратките отговори на трите въпроса
първи - не , ако вярвате на клиниката си
втори - да, би могло, но е трудно да го коментирам без цялата спермограма
трети - да, само ако е професионален колоездач
Благодаря за въпросите д-р Стаменов
Здравейте д-р Стаменов, на 5-ти юни ми направиха ЕТ, от пункцията бяха извадени 4 яйцеклетки от който се оплодиха 2 и тях трансверираха, преди това стимулацията ми бе с "клостилбегит". След ин витро-процедурата ми изписаха "хош па"-до 10 юни и "утрогестан"-вагинално до теста за бременност, който трябва да направя на 19 юни.
Мила ralies ,
съжалявам, че се забавих с отговора, дано всичко да е при Вас със знак +, но ако не е така не се отчайвайте, имате шанс и гледайки показателите той не е малък. Защо се е стигнало до ин витро? Е, това трябва да отговорят лекуващите Ви специалисти, но ще Ви кажа, че ендометриозата е изключително коварно заболяване и е на едно от първите места като индикация за ин витро фертилизация, но това съвсем не е безнадеждно, а тъкмо обратното с ин витрото ние често я побеждаваме.
Горе главата! Ваш д-р Стаменов

Въпросът ми е след като имам поликистоза /според доктора/, съмнения за запушени тръби и завишен пролактин трябва ли да го пия този Клостил? Нали може само 6 пъти да се пие, а и изтънява маточната лигавица?
Здравейте Maxi, благодаря за писмото Ви и съжалявам за Вашата история и намерете сили да продължите, въпреки, че знам какво е умората...
Вашият случай според мен е за специализирана клиника по стерилитет, без да подценявам качествата на колегите на местно ниво. Така бързо и конкретно ще се предприемат последователни действия по Вашия случай. Моля пазете анонимноста на клиниките и чувствата си към тях,поне в този форум , иначе ме поставяте в неприятно положение. Благодаря Ви! Пак ще кажа не се бавете, а се обърнете към специализирана клиника така ще имате нужния резултат.Стискам палци !
Ваш д-р Стаменов
Кървенето се засили, изпадна някакво парченце, което не видях и не мога да кажа какво е точно. Възможно ли е в толкова късна седмица плода да е достатъчно голям, но да е спряла сърдечната дейност? Не съм имала болки, освен стандартните за бременноста - леко придърпване, малко бодежи, но никакви индикации, нищо сериозно. Кървенето, което имах до сега беше по-скоро зацапване - розово-кафеникава лигавица. Не съм боледувала от нищо от началото на бременността, не съм имала болки, не съм имала проблеми - абсолютно нищо. Възможно ли е да се случва всичко това?
Благодаря ви предварително за отговора!
Съжалявам Ganka, че отговарям късно на въпроса Ви и най - вероятно всичко вече е минало, но нямам възможност да чета ежедневно вашите постинги, едва ли колегата в 13 - та седмица се е заблудил... Дано всичко поне да е минало гладко. Преди нова бременност , трябва да направите редица консултации и изследвания и тя ще завърши щастливо.
Ваш д-р Стаменов
Понеже сме се насочили към вас, бих искала да попитам дали е време вече да дойда на преглед и какво евентуално трябва да приготвя като изследвания и т.н. Не искам да губим повече време.
Здравейте Zlatulka и аз мисля, че трябва да се срещнем вече, защото предстоят и при Вас изследвания. Очаквам Ви
поздрави д-р Стаменов
има ли оптимален брой ембриони при ЕТ със замразени такива?
Привет Niki1, не такъв според мен няма, още повече, че всичко зависи от тяхното качество, виждането на екипа , с който работите, едно е да вкараш два с високо качество и друго четири с не добро.
Пожелавам Ви успех д-р Стаменов
Междувременно чета непрекъснато из форума и виждам, при някои ваши пациентки правите Ин-витро/ ИКСИ на естествен цикъл.  Бихте ли ми казали в какви случаи е възможно това и как бихме могли да разберем дали съм подходяща за АРТ на естествен цикъл?
Благодаря за въпроса Пламена,
да можете да опитате тази процедура и тя в някои случаи е доста успешна, при Вас мисля, че ще се наложи минимална стимулация, но за това ще говори като се видим. ИКСИ на естествен цикъл е удачна процедура, която може да се приложи при всяка жена с овулация и нормални стойности на хормоните, но не при всички е подходящето решение. Това именно е индивидуалния подход.
Очаквам Ви д-р Стаменов
P.S. С това май отговорих и на  Dindin
При тази ситуация мога ли да забременея по естествен път?(припомням,че преди три години имах извънматочна).Мислите ли, че високия тестостерон е пречка да забременея , при положение ,че при лапароскопията всичко е наред?
Какво мислите за резултатите от спермограмата?
Привет NOEMI, радвам се, че всичко е минало добре с лапароскопията. Мисля, че ако имате нормална овулация тестостеронът не е пречка. Струва ми  се също, че да можете  да забременеете по естествен път при подходящо проследяване. Спермограмата не е лоша, въпреки, че нищо не става ясно за морфологията на сперматозоидите, но нали с такава спермограма сте забременяла вече веднъж?!
Успех! и то скоро!
 поздрави д-р Стаменов
Винаги ли, когато забременяването е в следствие от АРТ процедура раждането трябва да бъде направено само чрез секцио? Допуска ли се раждане по естествен начин
Хубав въпрос Roby , мога да пиша много по него, но конкретния отговор е - не, секциото не е задължително, стига да има добри условия за нормално раждане. На въпроса Ви ще отговоря  и с въпрос, а колко жени минали през тежко лечение са готови психически и подготвени за нормално раждане? Как след всичко минало през главите им   да превъзмогнат страховете си? Сложно е и отговорите не могат да са 100% за или 100% против.
Поздрави д-р Стаменов
здравейте д-р Стаменов искам да попотам каква може да е вероятната при4ина за моят спонтанен аборт.парвото ми инвитро заварши с аборт в 2 месец а 4етвартото в 6 месец.

Съжалявам да прочета това petq74, дано следващия път да мине всичко нормално, смятам че трябва да направите ендокринни изследвания, имунологични, за вируси и паразити и може би консулт и с генетик и да се огледат резултатите и от Вашите лекуващи лекари, вярвам причината ще излезе и чак тогава бавно спокойно нов опит,надявам се искрено  да е успешен.
От сърце ви желая успех д-р Стаменов

Мили момичета, завършвам тази поредна консултация и  благодаря за въпросите Ви, мисля си, че щом ги има значи има и много НАДЕЖДА. Благодаря Ви и за топлината, в тях, така никога няма да ми стане студено. Сигурен съм!
Ваш д-р Стаменов
*
Д-р Стаменов благодаря Ви много, за отговора!!!
Вашият съвет се припокрива 100% с този на моя доктор и сега се 4увствам много спокойна и уверена! Не, 4е на него му нямам доверие, напротив, но знам 4е в този момент на уязвимост бихте ме разбрали. Аз не ви познавам лично, единствено Ви гледах на предаването "Имаш поща" и пла4ех от радост, така 4е  усещам, 4е сте страхотен човек и тайничко и благородно завиждам на моми4ета които са от София!
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Д-р Стаменов, благодаря ви за отговора! Да, всичко свърши доста бързо, за съжаление. Излезе хистологията и ако ви е възможно, моля ви да я коментирате: Гравидитас МЛ - 11-12г.с. Абортус инкомплетус.Макроскопски вид: плод с дължина 7 см, добре оформен, от мъжки пол, с част от пъпната връв към него дълга 5 см. Два материала с р/ри 6х2 см с вид на части от плацента (в 2 бл) Микроскопско описание:
Хориални въси с богата на клетки строма и не навсякъде налична двуслойна тапицировка; едни от въсите са фиброзно променени, инкорпорирани сред фибринни маси; част от децидуа с дегенеративни промени. Морфологична диагноза: Елементи от нарушена маточна бременност.
Интересува ме в този случай какви изследвания мога да направя? Имам антитела за токсоплазмоза, установих, че имам и стара инфекция от цитомегаловирус. Не съм правила изследване за листериоза. Иначе имам една успешна бременност, по време на която не съм имала никакви проблеми, въпреки че съм с двурога матка, а съпругът ми имаше проблеми с материала - намалена подвижност и доста голямо количество абнормални форми. Благодаря ви предварително за вниманието и отделеното време!
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Д-р Ставенов, благодаря за отговора Ви. Желая Ви едно прекрасн лято и дано на есен да има много усмивки от страна на целия Ви екип и на всички нас- Вашите пациенти.
Благодаря за въпроса Пламена,
да можете да опитате тази процедура и тя в някои случаи е доста успешна, при Вас мисля, че ще се наложи минимална стимулация, но за това ще говори като се видим. ИКСИ на естествен цикъл е удачна процедура, която може да се приложи при всяка жена с овулация и нормални стойности на хормоните, но не при всички е подходящето решение. Това именно е индивидуалния подход.
Очаквам Ви д-р Стаменов
P.S. С това май отговорих и на  Dindin

Д-р Стаменов, БЛАГОДАРЯ ВИ за надеждата, която ми вдъхнахте с отговора си!

Нямам нищо против минималната стимулация, щом се налага - важното е, че преценяте, че в нашия случай можем да приложим ИКСИ на ЕЦ. Ще очаквам с нетърпение да се видим наесен и да предприемем конкретни действия в тази посока.

С пожелание за слънчево лято,
Пламена

Благодаря за отговора, д-р Стаменов! Благодаря Ви от сърце!!!
Д-р Стаменов, сьжалявам че няма да се вместя в общия тон тук, но понеже не отговаряте на емайлите ми реших да пиша тук. Факта че отделяте часове да пишете във форума е похвален, но това че имам вече 2 неуспешни ин витро опита(втория през Април с хидросалпингс) при вас и Вие два месеца не намирате време да ми отговорите с два реда наистина много ме разочарова.  Някак не се покриват обещанията, които давате с действията Ви. Знам че имате много работа но виждам- намирате време да отговаряте на потенциални пациентки а на тези, с които ве4е работите-не. Давате обещания които не зависят от Вас и поемате пове4е пациенти отколкото можете да прегледате.  Няма да се впускам в подробности с колко още неща не съм съгласна.  Ще е много трудно да намеря доктор, на когото да се доверя отново, но мисля, че индивидуалния подход, с който се гордеете вече е само на думи и Ви моля да изпратите дебелата ми папка с изследвания на адреса ми в Пловдив.  Това е, не съм добра в писането и не мога да събера в няколко реда разочарованието си...

Желая Ви успех и моля да изпратите документите ми колкото може по-скоро
Паулина Кирова (ирл)
<script type="text/javascript" src="http://cdn.widgetserver.com/syndication/subscriber/InsertWidget.js"></script><script>if (WIDGETBOX) WIDGETBOX.renderWidget('4dfed795-c39f-4876-bce5-5507b62ec46e');</script><noscript>Get the <a href="http://www.widgetbox.com/widget/pregnancy-calendar">Baby & Pregnancy Countdown Ticker</a> widget and many other <a href="http://www.widgetbox.com/">great free widgets</a> at <a href="http://www.widgetbox.com">Widgetbox</a>!</noscript>
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Д-р Стаменов, сьжалявам че няма да се вместя в общия тон тук, но понеже не отговаряте на емайлите ми реших да пиша тук. Факта че отделяте часове да пишете във форума е похвален, но това че имам вече 2 неуспешни ин витро опита(втория през Април с хидросалпингс) при вас и Вие два месеца не намирате време да ми отговорите с два реда наистина много ме разочарова.  Някак не се покриват обещанията, които давате с действията Ви. Знам че имате много работа но виждам- намирате време да отговаряте на потенциални пациентки а на тези, с които ве4е работите-не. Давате обещания които не зависят от Вас и поемате пове4е пациенти отколкото можете да прегледате.  Няма да се впускам в подробности с колко още неща не съм съгласна.  Ще е много трудно да намеря доктор, на когото да се доверя отново, но мисля, че индивидуалния подход, с който се гордеете вече е само на думи и Ви моля да изпратите дебелата ми папка с изследвания на адреса ми в Пловдив.  Това е, не съм добра в писането и не мога да събера в няколко реда разочарованието си...

Желая Ви успех и моля да изпратите документите ми колкото може по-скоро
Паулина Кирова (ирл)

polichka_molichka, не мисля, че тази тема е най-подходящото място да обсъждаш отношенията  пациент - лекар.

Имай уважение към всички, които очакват отговори от лекарите - гинеколози на център за репродуктивно здраве " Надежда" !  :idea:

http://www.invitro-bg.com/ Това е сайта на клиниката, има телефони за контакти.

P.S. Аз също съм пациентка на д-р Стаменов но моето мнение е коренно противоположно на твоето.

Желая ти успех!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
Нека не разводняваме темата, постинга ми беше до д-р Стаменов, аз не коментирам мненията на другите моля да не коментирате моето. Това не са ли4ни отношения а мнението ми за работата му с моя слу4ай, което е добре да се знае според мен. 
<script type="text/javascript" src="http://cdn.widgetserver.com/syndication/subscriber/InsertWidget.js"></script><script>if (WIDGETBOX) WIDGETBOX.renderWidget('4dfed795-c39f-4876-bce5-5507b62ec46e');</script><noscript>Get the <a href="http://www.widgetbox.com/widget/pregnancy-calendar">Baby & Pregnancy Countdown Ticker</a> widget and many other <a href="http://www.widgetbox.com/">great free widgets</a> at <a href="http://www.widgetbox.com">Widgetbox</a>!</noscript>
*
Поличка,Моличка това  не е рекламна агенцие,доктор Стаменов има мобилен телефон и все пак след като си правила ин витро при него много добре знаеш каде се намира клиниката,за това наи добре е да отиваш и да обсьждаш сьс доктора.ДОКТОР СТАМЕНОВ ИМА МНОГО РАБОТА ИМЕНО ЗА ТОВА ЧЕ ТОИ Е МНОГО ДОБЬР СПЕЦИАЛИСТ И МНОГО ХОРА СЕ ОБРЬЩА КАМ НЕГО ЗА ПОМОШТ.АЗ СЬМ МНОГО ДОВОЛНА ОТ НЕГО И НЕГОВИА ЕКИП.СЬЖЕЛИАВАМ НО ТОВА КОЕТО ТИ СИ НАПИСАЛА НИАМА НИЩТО ОБШТО СЬС РЕАЛНОСТА,И ВСЕ ПАК ВЬСПИТАН ЧОВЕК НЕ БИ НАПИСАЛ ТАКИВА РАБОТИ, ТОВА НАПРАВО СИ Е ЛОША РЕКЛАМА, А И НЕ ТИ ПРАВИ ЧЕСТ ДА ГОВОРИШ ТАКА ЗА ЛЕКАР КОИТО Е ДАРИЛ И ПРОДЬЛЖАВА ДА ДАРИ РАДОСТ НА ТОЛКОВА СЕМЕИСТВА.А НА ТЕБ ТИ ПОЖЕЛАВАМ УСПЕХ
« Последна редакция: Юни 27, 2007, 10:21:41 am от jora »
здравейте,д-р Стаменов,
въпросът ми е много директен, но имам нужда от Вашия отговор.Вчера правих цветна снимка.Днес, не само, че не спирам да кървя-леко, но и се отделиха 2 голечи ципи.Какво е това?Ще очаквам Вашия отговор и моето посещение при Вас през месец октомври.
*
Знам че имате много работа но виждам- намирате време да отговаряте на потенциални пациентки а на тези, с които ве4е работите-не.

Само да вметна, че много от момичетата сме му и пациентки. Не смятам,че той някога е правил разлика между пациентите си, по начина, който описваш. Останалото не смятам да коментирам.
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
момичета, като модератор ще ви помоля в тази тема да задавате въпроси към д-р Стаменов и д-р Персенска, а да се въздържате от влизане в дискусии помежду си.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    sbubi

  • ***
  • 178
  • красотата ще спаси света
съжалявам jam но и аз немога да остана безучастна,възмотена съм от думите на polichka molichka и немога да не го изразя прекалено грубо и неуважително е от нейна страна да напада док по този начин.polichka задай си най напред въпроса дали док има време да отговори на всички имаш ли си представа колко сме много съгласи се и ти че той все пак не е бог и неможе да огрее навсякъде.аколкото до другто и аз съм негова пациентка и мога да кажа открито че съм доволна от него,съжалявам за твоя неуспех
*
Бих искала да попитам д-рСтаменов,според вас трябва ли да се пускат имунологични и генетични изследвания ,преди да се пристъпи към инвитро или ИКСИ...

Имам един опит ИКСИ.Един ембрион, с делене на 8 на трети ден и отговарящ на 90% от показателите по които се наблюдават / по думите на ембриолозите/.Отлична лигавица иии...ЧХГ на 15ти ден 0,79...
*
параметрите от спермограмата на мъжа ми:
време на втечняване 20
обем 2,8
ПХ 7,3
левкоцити 3-4
аглутинати - не
визкозитет 0
обща концентрация на сперматозоидите 54,4*10 на6та
нормокинетични А+Б 35%
хипокинетични Ц17%
акинетични Д48%
концентрация нормокинетични А+Б 19 040 000
тотален брой на нормокинетични 53 312 000

давам ги по повод предишно мое питане дали има начин за подобряване на резултатите или е по-добре лечението да бъде свързано с АРТ.
Възможно ли е открито хронично високо кръвно да е причина за занижените параметри
Благодара предварително !
*

    lori 07

  • *
  • 1
  • Мечтая си за малка принцеса.
Здравейте д-р Стаменов!

От две години опитваме да имаме дете, но не се получава. Направихме спермограма, резултата е следният:
обем:1.4
цвят: N
вискозитет:силно повишен
pH - 8,5
концентр на сперм.- 38,6
общ бр.- 54.6
клетки-1.6
активно подвижни-15%
подвижни - 20%
бавно подвижни - 10%
неподвижни - 55%

Бихте ли ми казали с такава спермограма мога ли да забременея по естествен начин?
На какво се дължи вискозитет силно повишен, и този малък обем проблем ли е?
Благодаря Ви.
« Последна редакция: Юни 30, 2007, 20:53:14 pm от lori 07 »