0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Но от тогава цикъл няма вече 40 дни. Мога ли да направя нещо за предизвикването на цикъла ми или трябва да дойда на преглед при вас? И наложаща ли е цветната снимка преди ин витрото, защото изпадам в ужас? Предварително ви благодаря за отговора и отделеното ценно време!
Здравейте du6ka, да, снимката е належаща и задължителна, спокойно всичко ще е наред, няма да боли обещавам. Ако мензисът Ви се бави обадете се по телефона в клиниката и ще
Ви дадем инструкции.

Ето го и моят въпрос:
Подготвяме се ИКСИ през м. юни. Съпругът ми е с "намалена оплодителна способност поради Крюгер" - 8.5% морфология. Аз съм с Хашимото. Ето резултатите от последното ми  изследване м 03.2007г.
TSH - 1.93        /0.35-5.5/
Anti - TG  283.7  /0-115/
Anti - TPO 598.3  /0-34/
TSHR - AB  12.49  /0-11/


Мислите ли, че при тези високи стойности на антителата ИКСИ- то е обречено на неуспех? Незнам дали да започваме, много съм притеснена и объркана.

Предварително ви благодаря за отговора!
С уважение: Галина Ангелова


Здравейте Галина,
спокойно имате шанс, но препоръчвам и консултация с имунолог и стриктно следене на тиреоидните Ви хормони.
имам и раничка на шийката на матката. Трябва ли и нея да лекувам преди цветната снимка? С какво да я лекувам? А сега от антибиотиците май започва и гъбична инфекция, та положението стана още по-объркано.
Май наистина историята се е пообъркала, за раничката ще направим колпоскопия, а за инфекциите ще поговорим и видим при консултацията, сега не я лекувайте с нищо ще направите тотална дисбактериоза
Айде и от мен въпрос:

Доколкото поразрових,  се случва при мъже от двойки с неуспешно ин-витро, при които спермограмите са позволявали IVF или ICSI, но фрагментацията на ДНК е оставала скрита, а тя води до невъзможност на ембрионите да се развиват и липса на имплантация.

Здравей Иринка, мисля, че изследванията при него са задължителни ( няма само на теб да точат кръвта я!)
Извънматочна през 2004 - операция по спешност - лява тръба - запазена. Сега/тази година/: цветна снимка, с резултат видима лява тръба пропускаща к.м. лекo скъсена. Дясна не се вижда, съмнение за миомен възел, който явно я закрива. Хормони в ред. Хламидии и други инфеции няма. Овулация има. Препоръчва ми се лапаро и хистероскопия едновременно /което е добър вариант за мен/, но бих искала и консултация с някой от вас двамата.
Привет Tonita, да историята Ви си я бива и консултацията за съвет не може да стане във форума, твърде малко информация по случея, запишете се за консултация при нас ще направим каквото можем.

 Трябва ли да изчакам резултат, че инфекцията е ликвидирана или мога веднага.
Здравейте Шеди,
изчакайте така е по - добре
диагноза салпингооофоритис хроника адхезива билатералис  салпингитис истмика нодоза билатералис  обтурацио интерстициалис тубе декстре.
Привет valq, разбира се имате шанс!!! Процедурата ин витро е въведена точно при такава диагноза, ще Ви чакаме и горе главата!

Благодаря на ВСИЧКИ за хубавите думи, обичаме Ви и не забравяйте НАДЕЖДА има винаги
Искрено Ваш д-р Стаменов
« Последна редакция: Април 20, 2007, 20:27:04 pm от Д-р Стаменов »
Здравейте, д-р Стаменов и д-р Персенска!

Изключително много се радвам, че сте част от нашата виртуална общност. Ние с мъжа ми сме съвсем отскоро ваши пациенти, от март тази година, но  във ваше лице намерихме толкова дълго търсената яснота по какъв път да вървим, за да осъществим най-съкровената ни мечта да станем родители, както и вярата, че проблемите ни са решими и заедно можем да ги преборим. Благодаря ви за отношението и надеждата, която ни давате!

С уважение,
Пламена
*
Здравейте докторе,

Благодаря за възможността да задаваме въпроси която ни предоставяте в този форум.

Въпросът ми към Вас е колко е живота на яйцеклетката и обработените сперматозоиди при инсеминация?

Кога е оптималния момент за инсеминация спрямо момента на овулация?

Благодаря Ви.
*
Цитат
Здравейте Галина,
спокойно имате шанс, но препоръчвам и консултация с имунолог и стриктно следене на тиреоидните Ви хормони.

Д-р Стаменов, давате ми огромна надежда, за което искрено Ви благодаря!
Здравейте д-р Стаменов, благодаря ви предварително за отговора.Аз съм на 31 години, след цветна снимка се установи,че едната ми тръба е запушена.Хормоните са ми наред, само пролактина ми е малко завишен, но го оправяме с лекарства.Иначе съм здрава.Имаме проблем със спермограма и за това правим ИКСИ. Но след две неуспешни ИКСИ процедури, при които бяха върнати по три перфектни ембриона вече взех да се притеснявам дали някога ще стане. Въпроса ми е какви изследвания да направя преди третото ИКСИ, не съм правила имунологични, и какъв ми е шанса да забременея при следващи ИКСИ процедури? Благодаря ви от сърце за отговора
Здравейте, д-р Стаменов...Тъй като само на вас имам доверие като лекар, можете ли да ми кажете нормално и правилно ли е да се извършват мануални вагинални прегледи по време на бременност????...Лекарката, която ме наблюдава искам да види състоянието на шийката ва матката ми с ръка 8O тоест с пръст....Тъй като вие знаете колко са сложни подобни интервенции при мен това няма ли да навреди на бебето или да предизвика някакво сътресение, примерно контракции или нещо друго?? 8O
Какво да правя!?Да се съглася ли на подобен преглед?

Здравеите д-р Стаменов,д-р Персеинска първо ви благодаря,че сте с нас и,че ви има,а ето и моят въпрос:Аз съм ваш пациент от скоро,март месец правих снимка,при което д-р Персеинска ми откри полип на шииката.Беше малък,но бързо порасна така на 17.04 д-р Персеинска ми го отстрани,по време на операцията ми е открила и в матката,доколкото разбрах трябва да мине един месец и тогава да ги махнем тези полипи от там,също така тя ме съветва да махнем тръбите,които са доста зле(цветната снимка е при вас).Конкретно въпросът ми е махането на полипите и тръбите на един път ли ще стане и колко време след това мога да се подложа на ин витро,защото междувременно съм подала документи в здравната каса.Много се притесниавам и ви благодаря.Имам толкова много въпроси,но се надявам с ваша помощ да ги разреша.
 С огромно уважение:Камелия Стамова
*
Здравейте д-р Стаменов и д-р Персенска,   :balk_5:
Благодарим Ви за времето и вниманието, което отделяте да отговорите на всички нас, търсещи надежда и помош в Зачатие. Благодарим Ви за благородната душа.
Моят въпрос към вас е за едно професионално мнение, защото вече получихме две такива, на които не вярваме или поне не искаме. Аз съм на 30г и живеем в чужбина. От 1,5 година опитваме за бебче, а от повече от година съм с нередовен цикъл. От половин година сме по доктори, специалисти по стерилитет и след направените ми изследвания, отсякоха "донорска яйцеклетка", без да ми дадат шанс за инвитро дори.Резултатите, въз основа на които дадоха това мнение са:
м.ноември 2006
Prolaktin 12.00 (2.8 - 29.2)
FSH 39.3 (2.5 - 10.2)
ESTradiol 13 (11 - 165)
 
м.декември 2006
FSH 33.9(2.5 - 10.2)
EST 125 (11 - 165)

м. януари 2007 - друга клиника
FSH 14.3 (3.0 - 20.0)
Est 108 (20.0 - 145.0)
LH 5.7 (2.0 - 15.0)
Cortisol 11.1 (5.0 - 25.0)
Tryroid Peroxidase Ab - negative
antinuclear antibody - negative
adrenal antibody - negative
Plasma Glucose 91 ( 70 - 110)

Това е всичко, което имам като данни. Наистина ли нямам шанс за инвитро и наше детенце?
Моля да ме извините за дългия постинг, но наистина не знам към кого да се обърна вече. Благодаря ви.  :thankyousign:
Мариана
Здравейте д-р Стаменов, д-р Персенска,
Благодаря, че отделяте време на нашия форум.
Миналата седмица успях да си запиша час при Вас чак за 9.10. Очевидно е колко много момичета имат нужда от Вашия екип. Тъй като това е много време, а със съпруга ми сме се насочили към инвитро, бих искала да попитам какви изследвания мога да направя предварително, за да спестя време. Според лекуващия ми лекар, на база хормони и цветна снимка, имам сраствания по тръбите и нередовна овулация. Има ли изобщо смисъл да правя изследвания преди да се видим?
Благодаря предварително за отговора!
Поздрави!
*
Но от тогава цикъл няма вече 40 дни. Мога ли да направя нещо за предизвикването на цикъла ми или трябва да дойда на преглед при вас? И наложаща ли е цветната снимка преди ин витрото, защото изпадам в ужас? Предварително ви благодаря за отговора и отделеното ценно време!
Здравейте du6ka, да, снимката е належаща и задължителна, спокойно всичко ще е наред, няма да боли обещавам. Ако мензисът Ви се бави обадете се по телефона в клиниката и ще
Ви дадем инструкции.
Д-р Стаменов, много ви благодаря за отговора! Мензисът ми дойде на 41-вия ден без лекарства, много обилен и болезнен. Ще се обадя в клиниката да си запиша час за цветна снимка. Вярвам, че ще удържите обещанието си и ще е безболезнена! Дали ще има някакво значение за снимката  факта, че много ми закъсня менструацията, т.е. дали да изчакам следващия месец или да не губя време? На кой ден от цикъла е препоръчително да се направи? В месеца, в който се прави снимката могат ли да се правят други манипулации - н-р инсеминация или подготовка за ин витро? И още нещо - имам раничка на шийката на матката от 20 години. Правя си цитонамазка всяка година - резултатът е ПАП ІІ. Как мислите дали ще попречи на ин витрото и трябва ли да я лекувам? С кое да започна? Въпросите ми станаха много! Предварително ви благодаря за отговорите и отделеното ценно за вас време! Бъдете здрав! Желая ви много лични и професионални успехи!

Здравейте доктор Стаменов, доктор Персенска,
Искренно се възхищавам на Вас за това, че отделяте от личното си време и ни давате сила и кураж в трудната ни борба.
:)
С уважение: Стоянка Гошова
*
Здравейте, скъпи д-р Стаменов и д-р Персенска.Благодарим ви ,че сте толкова   отдадени на професията си и ни помагате в трудните за нас моменти.                  Въпросът ми е трябва ли след инсе да се взимат медикаменти от типа на PROGEFFIK 200? :youwoman:
*

Въпросът ми към Вас е колко е живота на яйцеклетката и обработените сперматозоиди при инсеминация?
Кога е оптималния момент за инсеминация спрямо момента на овулация?
Здравейте Nivear, поздравявам Ви за хубавия въпрос, той вълнува и нас гинеколози и ембриолози, първо яйцеклетката е годна за оплождане от десетки часове след овулацията,но при сперматозоидите въпроса е крайно индивидуален, защото при намален брой и виталност те могат да загинат за десетина часа в матката, а в други случаи да са живи и с оплодителна способност над 38 часа, това зависи от спермограмата и изследванията, които са Ви направили, затова и процедурата трябва да се съобразява с конкретния случай.


 Дали ще има някакво значение за снимката  факта, че много ми закъсня менструацията, т.е. дали да изчакам следващия месец или да не губя време? На кой ден от цикъла е препоръчително да се направи? В месеца, в който се прави снимката могат ли да се правят други манипулации - н-р инсеминация или подготовка за ин витро? И още нещо - имам раничка на шийката на матката от 20 години. Правя си цитонамазка всяка година - резултатът е ПАП ІІ. Как мислите дали ще попречи на ин витрото и трябва ли да я лекувам? С кое да започна?
du6ka,почваме със снимката, после ще направим план, когато дойдете за нея, първо ще направи колпоскопия и ще видим тази раничка.Колкото до това дали да чакате отговора е не , почваме борбата.
Поздрави д-р Стаменов
Цитат на: tam76ara link=topic=10864.msg199005#msg199005
date=1177190560
Според лекуващия ми лекар, на база хормони и цветна снимка, имам сраствания по тръбите и нередовна овулация. Има ли изобщо смисъл да правя изследвания преди да се видим?
Здравейте tam76ara,
не, не правете нищо повече, елате с всичко направено досега и ще видим какво е нужно за да решим и намерим проблема, инструкциите за първата визита ги има в сайта ни,а и това, което сте написала, че имате май е добро за старт, благодаря предварително за търпението Ви . Очакваме Ви!
Поздрави д-р Стаменов
Аз съм на 30г и живеем в чужбина. От 1,5 година опитваме за бебче, а от повече от година съм с нередовен цикъл. От половин година сме по доктори, специалисти по стерилитет и след направените ми изследвания, отсякоха "донорска яйцеклетка"
Мариана
Здравейте Мариана,
лоша работа с Вашите резултати, трябва да призная, че в тези случаи наистина се препоръчва донорска яйцеклетка и колегите ми са прави,яйчникът се е изчерпал и не работи, но ако решите да можем да опитаме една терапия за подобряване на ситуацията,която в определени редки случаи ми е помагала и жени във Вашето положение са забременявали,но в други не се е получавало... Обадете се и ще поговорим или поне ще сме наясно, дали можем да се опитаме.
Конкретно въпросът ми е махането на полипите и тръбите на един път ли ще стане и колко време след това мога да се подложа на ин витро
Здравейте Камелия,
разбира се двете операции ще са в един ден, той трябва да се фиксира точно (обадете се на д-р Персенска) и ин витрото може след това да почне когато решите - веднага или да чакате касата да Ви отговори.
Поздрави и спокойно
можете ли да ми кажете нормално и правилно ли е да се извършват мануални вагинални прегледи по време на бременност????
Привет samorasliche,
тези прегледи са не само разрешени , но и задължителни, те ни помагат много, знам, че Ви е страх,но доверете се на лекаря си, иначе не става.
Лека бременност д-р Стаменов
след две неуспешни ИКСИ процедури, при които бяха върнати по три перфектни ембриона вече взех да се притеснявам дали някога ще стане. 
Здравейте Kotkata,
труден въпрос ми задавате, защото нямам достатъчно информация за Вас и как са протекли процедурите, иска ми се да напиша ,че да ще успеете, но нямам почти никаква информация за случая, ето обаче една насока, трябва да има отговор на въпроса защо предишните два опита не са успели, в него се крие и Вашия успех.Имунологични изследвания направете непременно.
Пожелавам Ви от сърце успех и кураж Ваш д-р Стаменов

Благодаря на всички за въпросите с д-р Песенска ще се опитваме да отговаряме навреме и точно. Ваш д-р Стаменов. И не забравяйте  НАДЕЖДАТА, нея винаги ще я  има нали?
*
Дали ще има някакво значение за снимката  факта, че много ми закъсня менструацията, т.е. дали да изчакам следващия месец или да не губя време? На кой ден от цикъла е препоръчително да се направи? В месеца, в който се прави снимката могат ли да се правят други манипулации - н-р инсеминация или подготовка за ин витро? И още нещо - имам раничка на шийката на матката от 20 години. Правя си цитонамазка всяка година - резултатът е ПАП ІІ. Как мислите дали ще попречи на ин витрото и трябва ли да я лекувам? С кое да започна?
du6ka,почваме със снимката, после ще направим план, когато дойдете за нея, първо ще направи колпоскопия и ще видим тази раничка.Колкото до това дали да чакате отговора е не , почваме борбата.
Поздрави д-р Стаменов

Д-р Стаменов, благодаря ви за бързия и точен отговор! Утре ще се обадя в клиниката да попитам за час за снимка. Живот и здраве ще се видим лично след ден-два!
С уважение: Светлана Енева

Благодаря за бързия отговор д-р Стаменов!!
Щом е така ще се примиря с последиците и ще се надявам да не стане нещо лошо :oops:
Много ми липсва Клиниката и вашето компетентно мнение тук - постоянно се чудя правилни ли са нещата, които ми казват, верни ли са, точни ли са...Но това са проблемите на провинцията - няма как :x
« Последна редакция: Април 23, 2007, 10:20:47 am от samorasliche »

*
Здравейте д-р Стаменов и д-р Персенска, чак тази сутрин попадам на тази тема. Много и само хубави неща съм слушала и чела за Вас и съм изключително приятно изненадана, че и вие се включвате за консултации.
Благодаря Ви.
« Последна редакция: Април 23, 2007, 12:22:27 pm от madlen »
*

    naiema

  • ****
  • 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
За Вас д-р Стаменов и д-р Персенска!
         Уважаеми д-р Стаменов,с нетърпение очаквам срещата с Вас и екипа Ви!За съжаление това ще стане чак на 09.10.07 год.Искам да Ви попитам следното нещо: При първият преглед при Вас ще си нося всички направени изследвания до сега,но цветната ми снимка е задържаха в АГ-Варна.Незнам защо не ми я дадоха.Дали им е някаква вътрешна тяхна политика да задържат изследванията на пациентите незнам,но факт е че не ми дадоха цветната снимка,хормоналните ми изследвания и спермограмата на съпруга ми.Проблем при нея не откриха,т.е. проходими тръби с нормална форма.Трябва ли да отида да си я взема или можем да минем и без нея?Иначе аз съм от Бургас,на 29 години съм,казвам се Милена Карагьозова.Предполагам също така че ще е добре да потвърдим датата на посещението ни при Вас,защото до 09.10.07 г.има доста време?
Благодаря Ви!
Чувала съм прекрасни неща за Вас и всички работещи в център "Надежда" и се радвам,че има подобен форум,където ще получаваме компетентни консултации от Вас.Все пак борбата ни е обща!

*
Здравеите!4ух,4е 4асове за прегледи при вас има 4ак за 10ти месец....Нали знаете,4е ние трудно се борим с 4акането,защото пове4ето са 4акали години и все са виждали само по 1 4ерти4ка в теста си...Та моя вапрос е колко опита инсе според вас са достатъ4ни за да се откаже една жена и да пробва нещо друго?
Благодаря ти Господи!
Благодаря д-р Ганева!
*

    cafti

Здравейте, д-р Стаменов.Благодаря Ви за това,че намирате време да отговаряте на въпросите ни!Аз съм с диагноза ПКЯ.Имам направена лапароскопия миналата година.Преди нея имам две неуспешни инсеминации,след нея още три също неуспешни.Съпругът ми е със съмнение за двустранно изразено варикоцеле.Наскоро ни откриха и хламидия и завишени при мен anti TPO, anti TG и SHBG,заради които имам препоръка от д-р Даскалов да ви посетя,което ще направя скоро.Въпросът ми е имаме ли някакъв шанс за още една-две инсеминации,или трябва да преминем към инвитро?А също така необходимо ли е да си направя някакви изследвания при ендокринолог преди да дойда при Вас.Предварително Ви благодаря за отговора!
Благодаря ви д-р Стаменов,записах си час с д-р Персенска и сега чакам с нетърпение. Благодарение на вас всичко ще е наред,защото имам надежда и вяра във вас и вашият екип.Надявам се да изпитаме най-голямата радост-да си имаме дете.
  С огромно уважение:Камелия Стамова
    Желая успех на всички,които се борят за това!
« Последна редакция: Април 23, 2007, 17:45:02 pm от danini2 »