0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
здравеите ДОКТОР СТАМЕНОВ,много се радвам 4е сте тук сред нас,но наи много се радвам 4е избрах то4но вас за мои лекар,за6тото о6те на пьрвия ми преглед при вас , аз разбрак 4е вие не сте само лекар ,разбрах 4е вие сте 4овек сьс мноооого голиамо сьрце.И виарвам 4е заедно сьс вас 6те стигам до голиамата ми ме4та .Блогодарна сьм ви за коража което винаги ми го давате .Сьс оважение,ва6та пациентка ЕЛЕНА РАДУ.
д-р Персенска и д-р Стаменов !
Благодарим ви за оказаното внимание! Благодаря, че ви има!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  С уважение:Николинка Трифонова  :balk_81:

*

    Даниела Динева

Д-р Стаменов, д-р Персенска,

благодаря за надеждата и любовта, с която ни дарявате.
Обичаме ви!
Даниела Динева
Д-р Стаменов,ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН!Бъдете жив и здрав! :blowingdust:
*
Д-р Стаменов, честит имен ден!
Бъдете жив и здрав!
Желая ви високи професионални успехи и много бебета!!!

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Д-р Стаменов, честит имен ден! Бъдете здрав, винаги така всеотдаен и дано станете "баща" на още много много бебета! Благодарим Ви, че ви има!
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Доктор Стаменов, честит имен ден с пожелания за здраве и много успехи!  :balk_7:
*

    naiema

  • ****
  • 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
Д-р Стаменов,честит имен ден!С пожелания за много здраве и успехи!
Скъпи ДОКТОРЕ!

 :babyflips: :babyflips: :babyflips: :babyflips: :babyflips: :babyflips:
Честит имен ден!
Да Ви е живо и здраво името!
Много радост и топлина в личния живот,
и хиляди здрави бебета!


 :babyflips: :babyflips: :babyflips: :babyflips: :babyflips:

 :ballons: :bighug: :ballons:
 
 
*
Честит имен ден. И най-добри пожелания.
*
Здравейте д-р Стаменов и Персенска!
Първо много се радвам, че има вече такава рубрика за въпроси към вас on line. Искам да ви попитам, ако имам раничка това по някакъв начин пречи ли да се направи цветна снимка, понеже планирахме с вас такава и сега изчаквам цикъла за да си запазя час, но не сме говорили, а и при прегледите аз не съм споменавала че имах преди такава, която според предишния лекар гинеколог беше изчезнала, но все пак от тогава е минало време. Благодаря предварително и Ви желая всичко най добро.Кремена   
д-р Персенска: цветна снимка може да се направи при наличие на раничка, но е добре да се види дали я има и да се проследи-задължително цитонамазка, ако е необходимо и колпоскопия
« Последна редакция: Май 08, 2007, 13:31:42 pm от ultra »
*
здравейте д-р Персенска и д-р Стаменов,
дълбоко Ви се прикланям затова ,че пишете в този форум и така помагате на нас ,които имаме нужда.
Аз сам на 31 години.Преди три години имах извънматочна бременност и така загубих дясната си тръба.От две години пробвам да забременея и не става.Миналата година ходих на лекар и той ми изписа клостилбелгит за стимулация ,но нищо не стана.Имах овулация и фоликули все отдясно,където нямам тръба.И така три месеца подред.След това се отказах от всичко и сега-април отидох на друг лекар.При прегледа на видеозона всичко беше наред.Имах фоликул пак отдясно.Пуснах си хормонални изследвания.Резултатите са следните:
ПРОГЕСТЕРОН-27.07nmol/l-на 23ден от цикъла
следващите хормони ги изследвах на 4 ден от цикъла
пролактин-255.5uU/l
тестостерон-5.00nmol/l
oestradiol-402.9pmol/l
FSH-4.04U/l
LH-8.86U/l
Иначе цикълът ми е редовен и точен.
Утре ще изследване съпругът ми -спермограма.
На мен ми предстои и лапароскопия- лекарят иска да види състоянието на останалата ми лява тръба.Много ми е притеснено.
Как според вас са резултатите от изследванията ми и мислите ли, че пътя по който съм поела е правилен
Направих си и пълни кръвни изследвания, които са добре.
Ако всичко е наред при лапароскопията имам ли шансове да забременея.
Притесняваме и фактът,че колкото пъти досега съм ходила за мерене на фоликули около десет -те все са отдясно.Какво може да му е на левия яйчник?Ипри едно лапаро би ли се видяло какво му е ?На видеозона изглежда добре-с нормална структура.


МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА ПОМОЩА!!!
здравейте НОЕМИ смятам ,че идеята за лапароскопия е много добра и може  да донесе важна информация за това как да се продължи по-нататък.Резултатът от спермограмата също е решаващ разбира се.
*

    ВЕНЕТА РАЙКОВА

Специални благодарности на д-р Персенска! Човек, който ми вдъхна вяра и надежда, който ме дари с усмивка и два пъти с положителни тестове за бременност. Благодаря за човечното отношение, за това, че никога не остави лекарска дистанция между мен и нея, за това, че търпението и професионализма бяха част от общуването ни. Може да звучи смешно от устата на пациент, но я ОБИЧАМ ИСКРЕНО!
   с безкрайно уважение и най-добри пожелания: Венета Райкова
*
Д-р Стаменов, честит имен ден! Бъдете здрав, винаги така всеотдаен и дано станете "баща" на още много много бебета! Благодарим Ви, че ви има!

DOCTOR STAMENOV CHESTIT IMEN DEN
*
Здравейте, първо искам да Ви поздравя за полезната информация, публикувана на Вашия сайт и да Ви пожелая много здраве и успешна работа.
Вашият екип ми бе препоръчан от друга жена, която е останала очарована от подхода и грижите, които сте положили за нея.
Не знам от къде да започна, но при мен диагнозата поставена от лекарите е изчерпан яйчников резерв. Аз съм на 31 години, а всичко започна около двадесетата ми година. Правени са ми различни изследвания, това което ми препоръчаха е инвитро с донорска яйцеклетка. От това което намерих като информация разбирам че не може да се установи точната причина за преждевременната яйчникова недостатъчност.
Бих искала да Ви попитам каква е вероятността за забременяване с донорска яйцеклетка, освен това разбрах че  има период в който се изчаква, и макар това да е много индивидуално  и да не може да се даде точна информация бих искала да разбера този период година ли е или две или повече. Аз се записах за преглед във Вашата клиника но това е след няколко месеца, за това бих искала  да получа информация.
Предварително Ви благодаря.
*

    зюлия

Здравейте и добре дошли д-р Стаменов и д-р Персенска!
Радвам се, че има такива всеотдайни хора като Вас!
Скоро правихме втора инсеминация- ваша пациентка съм - но за съжаление пак с неуспех. Не знам какво да правя и затова не съм се обадила в клиниката. Подадох си документите за ин витро и се надявам да получа отговор. Исках да попитам докато чакам отговор от касата да продължа ли само с пиенето на Дуфастон?
                   С уважение: Зюлия Шериф
                                Хасково
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Здравейте д-р Персенска и д-р Стаменов :) Уважавам това, че намирате време, въпреки претоварения си график, да давате съвети и да помагате на момичетата тук.
Имам 3 неуспешни инсеминации при вас, като до сега беше установен само проблем при мъжа ми, който е преодолим с обработка на спермата за инсе (има достатъчно спематозоиди като бройка и качество). Но се притеснявам, че може да има и при мен проблем, тъй като циклите ми са доста къси. През последната година съм имала два цикъла по 21 дни, a другите - 25-27 дни. По-дълги от 27 дни са били единствено циклите, в които съм била на прогестерон след инсе. Хормоналните изследвания са в норма, имам изследване на яйчников резер - с отклонение от нормата за инхибина и ФСХ, но не е много голямо. Притеснява ме, дали е възможно да се говори за изчерпан ЯР, при положение, че с фоликулометрия се вижда, че си имам спонтанна овулация? Възможно ли е тези два 21-дневни цикли просто да са били ановулаторни, като до колкото знам е нормално да има 1-2 такива в годината? Предполагам, че на есен ще се наложи да повторя всички изследвания на хормони :(
Знам, че тук можете да ми дадете само предположение за диагноза, която ще трябва да се провери, но все пак ще съм ви много благодарна, ако ми отговорите.
С най-добри пожелания да имате силата и желанието все така да помагате на борещите се за детенце :balk_21:


Здравейте д-р Стаменов и д-р Персенска,прекланям се пред вас и благодаря ,че ви има.Почвам по същество:наУЗД открит хидросалпигс,последва лапароскопия при която се извърши салпинготомия декстра,всичко друго е о.к и двете тръби пропускатк.м. при умерено налягане,но след година отново на УЗД се вижда на същата тръба.Въпроса ми е възможно ли е,пречи ли хидросалпингса на нормално забременяване и какво да предприема?Друго което ме интересува е правите ли ICSI-Mesa и в какво се състой процедурата,надеждна ли е?Благодаря за отделеното време,да сте живи и здрави да ни радвате.
Здравеите д-р Стаменов,д-р Персеиска
Д-р Персеиска ми беше споменала за операция при която само се запушват тръбите, а не се отстраняват.Практикувате ли я вече,на мен ми предстои операция за премахване на тръбите заедно с премахване на полипи-вече питах за това,но много се двоумя дали да махна тръбите,можеби трябва една консултация с д-р Персеиска.Дали като се двоумя да не махам тръбите,а само да ги запушите и дали това запушване е обратимо.