Здравейте д-р Персенска и д-р Стаменов
Уважавам това, че намирате време, въпреки претоварения си график, да давате съвети и да помагате на момичетата тук.
Имам 3 неуспешни инсеминации при вас, като до сега беше установен само проблем при мъжа ми, който е преодолим с обработка на спермата за инсе (има достатъчно спематозоиди като бройка и качество). Но се притеснявам, че може да има и при мен проблем, тъй като циклите ми са доста къси. През последната година съм имала два цикъла по 21 дни, a другите - 25-27 дни. По-дълги от 27 дни са били единствено циклите, в които съм била на прогестерон след инсе. Хормоналните изследвания са в норма, имам изследване на яйчников резер - с отклонение от нормата за инхибина и ФСХ, но не е много голямо. Притеснява ме, дали е възможно да се говори за изчерпан ЯР, при положение, че с фоликулометрия се вижда, че си имам спонтанна овулация? Възможно ли е тези два 21-дневни цикли просто да са били ановулаторни, като до колкото знам е нормално да има 1-2 такива в годината? Предполагам, че на есен ще се наложи да повторя всички изследвания на хормони
Знам, че тук можете да ми дадете само предположение за диагноза, която ще трябва да се провери, но все пак ще съм ви много благодарна, ако ми отговорите.
С най-добри пожелания да имате силата и желанието все така да помагате на борещите се за детенце