0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
След всичко прочетено до тук, моето включване , ще бъде само като допълнение на казаното по-горе.Др.Стаменов благодаря на господ , че ви има!!!!!!
Ники Балевска
*

илина

Здравейте, Д-р Стаменов!Минаха 10 месеца откакто съм родила. Ходих на преглед и ми откроха раничка на шийката на матката голяма колкото 1 железен лев.Резултата от цитонамазката е Втора група или както вие ги водите.Проблема е че имам едно постоянно  леко кървено. Лекарката ми казва, че това е от раничката. Въпросът ми е нормално ли е това кървене и може ли да е от раничката?Сега са ми изписали гиналгин. След това ще е горенето.
*
Здравейте Д-Р Стаменов!Моля за съвет!Спермограмата на съпруга ми е с лоши показатели/15% подвижност,левкоцити-маса,55%неподвижни/Правена е посявка на еякулат-отрицателна.Цветната ми снемка е добра.Теста за хламиди-отрицателен.Ову-редовно,както и МЦ.Правим опити вече от 3 години,аз съм на 36,а той на 34.Какво ще ме посъветвате.Може ли по естествен път да стане или с някаква стимулация.Много ме притесняват тези левкоцити-как да разберем причината за тях?Ще чакам с нетърпение отговор.
*
.Много ме притесняват тези левкоцити-как да разберем причината за тях?Ще чакам с нетърпение отговор.
Привет dgina, благодаря , че се обръщате към мен, мисля, че при Вас или по-точно при съпруга Ви се касае за автоимунен процес, грубо казано организмът му атакува сперматозоидите, проверява ли ли сте го за антитела? Може би затова и антибиотиците не помагат... Моят съвет е опитайте с инсеминации и ако не са добри резултатите помислете за друг метод. Може да опитате и внимателно терапия с кортикостероиди при него, но това не всеки път помага. Пожелавам Ви успех!
Поздрави д-р Стаменов
Проблема е че имам едно постоянно  леко кървено. Лекарката ми казва, че това е от раничката. Въпросът ми е нормално ли е това кървене и може ли да е от раничката?Сега са ми изписали гиналгин. След това ще е горенето.
Привет Илина, да мисля, че това е от раничката или това поне е най- вероятната причина, казвайки размера, тя наистина е за изгаряне... Разбира се вярвам, вашата лекарка е отхвърлила и друге възможни причини - полип, хормонални и т.н.
Поздрави д-р Стаменов
Доктора смед последният опит ме изпрати с думите "Ако не стане без ревове и истерии ще го направим пак" Др Стаменов бих искала да ми кажете има ли смисъл да продължавам или е време да се примиря
Здравейте SNEJANA, тежък въпрос ми задавате, голяма тъга са случаите като Вас и сега стоя пред клавиатурата и се чудя какво да напиша. Първо ин витро е процедура, която не може да се прилага до безкрайност и второ след всеки опит при нас се опитваме да отговорим на въпроса , защо не е успешен опита ??? Това е и пътя за Вашия успех, а дали да продължавате и как да стане, мога да кажа като се запозная по - отблизо с Вашия случай, нищо не знам за хормоните Ви, за схемите на стимулация и т.н.Голямо значение има и емоционалното Ви състояние, за продължаване на борбата,СТИСКАМ ПАЛЦИ И С ЦЯЛОТО СИ СЪРЦЕ ВИ ЖЕЛАЯ УСПЕХ!
Ваш д-р Стаменов
Това беше най - трудния въпрос досега във форума момичета
1. На кого да вярвам – на д-р Тодоров и неговата снимка, според които матката ми е седловидна или на проф. Налбански и лапароскопията, според които матката ми е с нормална форма и големина? Много често ми казват, че матката ми е обърната;
2. Необходимо ли е да правя нова цветна снимка и хидротубация, за да се гарантира пропускливост на тръбите?
3. В случй, че фоликулите нарастват, но не се пукат, какво трябва да се направи, за да забременея?
4. Трябва ли да правя някакви изследвания още?
Здравейте tujnata, не бъдете такава , винаги има Надежда ,вярвам в това почакайте до септември и ще решим проблема, обещавам!
 Иначе достатъчно сте изследвана и не правете нищо повече, нито снимка , нито нови хормони, докато се видим направете една нова спермограма на съпруга Ви и по възможност в друг център (може да го запишете и при нас) проверете какво е писано в Майчин дом 96 или 9.6 млн, това е много важно. Колкото до седловидната матка и на кого да вярвате ще кажа вярвайте само на терапевта, с който работите и нека да е само един, решаването на един случай е като в любовта, вярваш на един човек докато не те разочарова.
Усмихнете се и не бъдете тъжна поздрави д-р Стаменов
Има ли риск и мога ли да направя цветна снимка. Лекарката, при която ходя ми каза, че това не е проблем.Предписа ми klion. Трябва да направя цветната снимка след 3 дни.
Привет dimitrova77, дълбоки извинения, ако съм закаснял с отговора, но все пак - първо не вярвам в липсата на причина, такава има и трябва малко повече да се огледаме. Второ за снимката, можете да я направите, това не е проблем. Чакам Ви на срещата и пак се извинявам, ако съм закъснял с отговора
Поздрави д-р Стаменов
има ли някаква опасност за плода..?? с каква цел се предписва..???
Здравейте scorpia, дуфастон се предписва при бременни особено в първите тримесеца, има много публикации и изследвания по въпроса и за това как помага при недостиг на прогестерон и при заплашващи аборти, приемайте го спокойно и не се притеснявайте
поздрави д-р Стаменов
Моля, за вашето мнение и съвет какво бихме могли да направим за по-бързо постигане на целта и какви биха били следващите стъпки в случай, че нещата се забавят? Надявам се все още да имаме шанс за спонтанно забременяване...
Здравейте deni_dimitrova , наистина трябва да побързаме, иначе нещата изглеждат дотук обещаващо,остава да се направи цветна снимка и тогава ще видим, можете да се обадите за да го обсъдим.Очаквам Ви
д-р Стаменов

Въпроса ми е,имаме ли шанс за инсеминация,резултатите на мъжа ми са
обем на еякулат                        3,0 мл.
концентрация                           3,2 млн/мл.
общ брой на сперматозоиди              9,6 млн.
обща подвижност                        37%
с нормокинеза                          23%
с хипокинеза                           14%
с акинеза                              63%
брой нормокинетични/мл.             736000
общ брой нормокинетични            2208000
Здравейте silvanchence, професията ме е научила никога да не казвам , че нещо е абсолютно невъзможно, защото  стават чудеса, но при тази спермограма, ако е направена коректно трудно може да се говори за естествено забременяване и инсеминация,все пак струва си да се повтори спермограмата и дори да се обработят сперматозоидите  (пр по - добри резултати) и ако пак са лоши помислете за икси процедура, мисля това е Вашата печеливша процедура, а и тя е помогнала на хора с много по - лоши спермограми.
Успех Ви желая! д-р Стаменов
Д-р Стаменов, много ви моля да дадете по-подробно обяснение на програмата. Как и кога се прилага? И3пол3ва ли се вече в чужбина?
Ще се радвам на отговора Ви.
Благодаря за въпроса perla, не е лесно да Ви обясня програмата с два три реда, но това е серия от процедури носочени към повишаване шанса на индивидуалния пациент и тя е строго персонална, защото причините за неуспех са различни, а самите процедури не се прилагат рутинно при първични случаи т.е.при двойки, които правят процедурата за пръв път. Зная, че отговорът ми е общ, но трябва да се запозная с конкретния случай за да дам мнение и какво още бихме направили, за да преборим проблема. За чужбина дали се прилага подобни подходи зависи от центъра, неговата натовареност и мнеието на терапевта там.
Пожелавам Ви успех д-р Стаменов
Искам да Ви попитам нормално ли е след поставянето на една инжекция Декапептил депо на 16.02-след това МЦ на 24.02 и от тогава не е идвал МЦ.Благодаря Ви.
poly1234, това е инжекция за подтискане на хипофизата и тя действа обикновено 30 дни, но понякога има по - продължително действие (например 45 дни) след тях ако добавим и 30 дни за нов менструален цикъл се получава доста продължителен период без мензис, но не се притеснявайте, ще имате мензис. 60 дни след поставянето на инжекцията отидете на преглед при Вашия терапевт за да види и Ви каже как са нещата.
Поздрави д-р Стаменов
Иследванията показват 4е сам в крити4еска/мено пауза/.Единствените вариянти да си имаме детензе са 4рез донорска яцеклетка или осиновяване.4рез донор тук немога да го направя застото закона не го позволява.Признават ли се тези иследвания при вас?Ако не се признават ,за колко време се правят при вас?Може ли август?Ако не може през август ,препоръ4аите ми друго място.Колко време след това се 4ака за донор?колко пари струва тази прозедура с донорството?4етох зеноразписа на клиниката но то4но за този слу4аи несто не ми стана ясно.
Здравейте zizunka06,съжалявам за случилото се с Вас, при нас донорската програма е факт и е съобразена с всички правила и закони, моля изпратете ми документите по пощата и ще Ви отговоря какво важи и какво не, там ще е имате и изискванията, договори и документите, които трябва да попълните, след това мога да Ви отговоря колко време ще чакате и кога можем да направим процедурата.
Поздрави д-р Стаменов
на 28.04.2007 г. направихме инсеминация - всичко беше добре и при мен и при мъжа ми - прегнил ми се би ден и половина преди инсеминацията. След 3 дневно закъснение вчера си направих ЧХГ - и то беше със стойност 45,6 , много се зарадвах и не посмях да кажа на никой освен на съпруга ми.
Здравейте mary_13 , благодаря за писмото и съжалявам за случилото се, съветвам Ви да повторите първо процедурата по инсеминация и ако се повтори пак, това тогава да започнете с изследванията, такава е практиката по света. След инсеминацията вземете  прогестеронов препарат. Засега не може да се говори и търси причина за спонтанен аборт, а и не е правилно. Пожелавам Ви успех следващия път и ако има нов инцидент започнете с имунологични и генетични изследвания и пак пишете.
Поздрави и стискам палци д-р Стаменов
Изключително ще Ви бъда благодарна ако дадете своето компетентно мнение и коментар за тези изследвания
Здравейте madlen, благодаря за писмото Ви ,не мога да добавя коментар към спермограмата, той е перфектен от д-р Даскалова, а за неуспехите при ин витро трябва да съм по-запознат с проблема, първо защо сте правили ин витро, как е протекло и какво е състоянието Ви в момента - въпроси , въпроси ...
Вярвам ще успеете и не се отказвайте,много малко са проблемите при които няма решение! Вярвам в успеха Ви!
Ваш д-р Стаменов

Мили момичета , два часа прекарах с Вашите проблеми, страхове, болка, но и много НАДЕЖДА. Благодаря на всички за въпросите и че се обърнахте към мен. Помнете, че ако всяка Надежда е малка звезда , нашата нощ ще огряна от милиони зведи.

Винаги с Вас д-р Стаменов
*

илина

Доктор Стаманов, искренно Ви благодаря за отговора!Лекарката ми казва, че след гиналгина трябва да се маже раничката с някакво лекарство/не ми каза названието му/и чак след това да се гори.Трябва ли задължително да се маже ли може и без него?
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Благодаря ви,д-р Стаменов,ще повторим спермограма и ще дойдем при вас да говорим повече.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

petq74

• 373
  • Роден да пълзи, не може да лети!
здравейте д-р Стаменов искам да попотам каква може да е вероятната при4ина за моят спонтанен аборт.парвото ми инвитро заварши с аборт в 2 месец а 4етвартото в 6 месец. след като ми изпадна запущалката имаше изти4ане на околоплодна вода и едно от бебетата беше се смакнало много ниско ме приеха в болницата с 3 см. разкритие и 10 дена лежах след което полу4их разкритие 7-8 см.саответно се наложи да извадят и двете бебета.не сам боледувала освен 2 3 дена когато ме боля само гарлото.не сам се срещала с болни хора и не сам изваршвала никаква друга деиност освен да лежа защото така ми бе препора4ано.пушила сам по 2 цигари от наи леките на ден и имам котка ако това е от зна4ение но тя е по обезпаразитена и от мен.няма достап с други животни не излиза от нас и има вси4ки видове ваксини и хап4ета за обезпаразитяване.вапросат ми е коя е наи вероятната при4ина за това което се слу4и в 6 месец на бременноста ми и се стигна до това да изгубя децата си.искренно ще сам ви благодарна ако можете да ми отговорите и да ме посаветвате трябва ли да направя нещо което би ме доближило до успеха следващият пат
« Последна редакция: Юни 05, 2007, 16:16:42 pm от petq74 »
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...
*
Здравейте д-р Стаменов,

Понеже от известно време обсъждаме този въпрос в една друга тема ми е интересно Вашето мнение. Винаги ли, когато забременяването е в следствие от АРТ процедура раждането трябва да бъде направено само чрез секцио? Допуска ли се раждане по естествен начин?

Предварително Ви благодаря за отделеното време!

Поздрави:

Роби
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
здравейте,преди няколко седмици Ви писах и много благодаря за отговора Ви.
Преди няколко дена ми направиха лапароскопия-резултата е проходима тръба и два работещи яйчника.Изглежда при мен нещата горе долу са добре.Сега ми изписаха Диане 35-да го пия два месеца,защото тестостерона ми е висок.Притесняват ме  и изследванията на съпруга ми.Резултатите от спермограмата му са следните:
обем на еякулация-3.5мл
време на втечняване-20мин
вискозитет-нормален
брой на сперматозоидите-46млн/мл
добре подвижни-25%
слабо подвижни-15%
неподвижни-60%
4%макроформи
Спермограмата е правена след 4 дена въздържание.
При тази ситуация мога ли да забременея по естествен път?(припомням,че преди три години имах извънматочна).Мислите ли, че високия тестостерон е пречка да забременея , при положение ,че при лапароскопията всичко е наред?
Какво мислите за резултатите от спермограмата?
Очаквам с нетърпение отговора Ви и хиляди благодарности.
Здравейте, д-р Стаменов!

Казвам се Пламена, ваши пациенти сме с мъжа ми от март тази година. Последно идвахме при вас на 16 май, за да обсъдим по-нататъшна стратегия на действие след направената операция на варикоцеле на мъжа ми (в началото на май) и резултатите от цветната снимка на тръбата ми (тръба проходима, но неизползваема за естествено забременяване). В резултат задвижихме изследванията, необходими по програма Ин-витро към Здравната каса и на 23 май успяхме да си подадем документите. Сега чакаме одобрение.

Междувременно чета непрекъснато из форума и виждам, при някои ваши пациентки правите Ин-витро/ ИКСИ на естествен цикъл. Тази възможност силно ме заинтригува и затова Ви пиша. Бихте ли ми казали в какви случаи е възможно това и как бихме могли да разберем дали съм подходяща за АРТ на естествен цикъл? Дори и да не е на ест.цикъл и да се наложи лека стимулация, пак е ОК, просто ако е възможно, да избегнем ударната доза хормони, които се приемат при стандартната процедура за ин-витро/ИКСИ.

Досега при вас съм направила следните хормонални изследвания(от март 2007): 3 ден от цикъла: LH: 11,63 (3-5 ден: 1-18, FSH: 6,61 (фол. фаза 4-13), Е2: 28 (фол. фаза 39 - 189); 9 ден от цикъла: Рolactin: 275.87 (29.46 - 513.04), T4: 1.34 (0.71 - 1.85), TSH: 1.361 (0.490 - 4.670), TAT: 4.8 (< 12), MAT: 23.6 (< 34).

Мъжът ми трябва да направи контролна спермограма през ноември, за да видим дали има подобрение след операцията. Досегашните резултати от първата спермограма са: въздържание - 4 дни; обем - 6,5 млн.; цвят - нормален; вискозитет - повишен; РН - 8.0; концентрация - 108.2 млн/мл; общ брой - 703,3 млн; клетки - 3; левкоцити - няма; аглутинация - не; активно подвижни - 20%; подвижни - 15%; бавно подвижни - 5%; неподвижни - 60%; морфологична оценка по Крюгер - 3%; заключение - астенозооспермия, тератозооспермия, хиперспермия

Благодаря много за отговора!
С уважение: Пламена
« Последна редакция: Юни 06, 2007, 10:50:14 am от seasmilebg »
Здравейте д-р Стаменов!

Мен също ме интересува ИКСИ на естесвен цикъл. Основният ми мотив е разбира се избягването на хормоналното натоварване. Имам един неуспешен опит. Реагирах добре на стимулацията, пукция на 30 яйцеклетки, оплодени 12, трансфер на 2(по мое желание от 4 предвидени).
Ситуацията при мен на кратко - непроходими тръби, Хашимото и мъжки фактор (ще погледна точната диагноза, но 9млн нормално подвижни).
Кога е подходящ този метод и при какви обстоятелства?

Благодаря за търпението Ви да отговаряте на многобройните ни въпроси!
*
Здравейте Д-р Стаменов!Много благодаря за бързия и изчерпателен отговор.Поздравявам Ви за това което правите и Ви желая много здраве и лично щастие. :balk_47:
*
Здравейте Д-р Стаменов,

има ли оптимален брой ембриони при ЕТ със замразени такива?

Благодаря
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Здравейте и от мен, д-р Стаменов.
Нашето семейство прави опити от близо година и по стечение на обстоятелствата преди 6 месеца мъжът ми си направи спермограма, от която се установи някаква инфекция и като цяло занижени показатели. След проведено лечение и доста убеждения от моя страна, преди месец повторихме спермограмата вече в специализирана клиника (вашата :D) Тогава истината лъсна-обем 2.4мл; концентрация-4.3млн/мл; подвижност а+b 20%+20% и морфология по СЗО-7%Съветът, даден ни от вашата колежка, разчела спермограмата беше ИКСИ. В момента правим хормонални изследвания, назначени ни от андролог. От прегледа при него се установи и че мъжът ми е с недоразвити тестиси - единият е 9, а другият- 10 кубика. Аз нямам някакви оплаквания и вече трети цикъл си следя овулацията- има я  :) Понеже сме се насочили към вас, бих искала да попитам дали е време вече да дойда на преглед и какво евентуално трябва да приготвя като изследвания и т.н. Не искам да губим повече време.
Моля да ме извините за дългия постинг, но все още съм доста объркана и се чудя как да продължа напред. Благодаря за вниманието и хубав ден :D

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Здравейте д-р Стаменов,
благодаря ви за вниманието и подкрепата, която ни оказвате. Имам един такъв въпрос - имам много проблемна бременност още от самото начало съм с кървене, имам полип, който падна сам, с ранен гестационен диабет съм и съм вече в 13 г.с. и 4 дни. Днес бях на преглед, след като бях миналата седмица и всичко беше наред с плода, 6 дни по-късно лекаря, който ме прегледа, но не ме е следил установи че няма сърдечна дейност. Кървенето се засили, изпадна някакво парченце, което не видях и не мога да кажа какво е точно. Възможно ли е в толкова късна седмица плода да е достатъчно голям, но да е спряла сърдечната дейност? Не съм имала болки, освен стандартните за бременноста - леко придърпване, малко бодежи, но никакви индикации, нищо сериозно. Кървенето, което имах до сега беше по-скоро зацапване - розово-кафеникава лигавица. Не съм боледувала от нищо от началото на бременността, не съм имала болки, не съм имала проблеми - абсолютно нищо. Възможно ли е да се случва всичко това?
Благодаря ви предварително за отговора!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Здравейте доктор Стаменов,

Мисля да сменя лекуващия ме гинеколог, защото въпреки, че е специалист по стерилитет, ме притеснява назначената терапия и резултатите.
Накратко историята е: излекувани хламидии, киста на яйчника, няколко пневмонии за период от 2 години/по 1 месец в болницата на антибиотици и съмнения за астма/. Правим опити от 7 години, но от 3 сериозно се изследвам. Първите хормонални изкследвания бяха като за климакс, а аз съм едва на 28. Инсулинът е в норма. Сега вече се установи само завишен пролактин /1145 при норма 380, миналата година беше 1020, при същата норма/ и от 10 месеца пия бромкриптин 2 х 1 на ден. При преглед на УЗИ се установи яйчници с поликистозна структура. Ходих на един единствен преглед в клиниката на Щерев и само от вагинален видеозон установиха, че тръбите ми са пълни с течност и трябва да се премахнат, а после ин-витро. Без никакви допълнителни изследвания да ми бъдат направени. Тази диагноза, а и отношенето там никак не ми харесаха и тъй като съм от провинцията намерих специалист в нашия град. Направихме "продухване" на тръбите миналия месец с течност и въздух и според него едната ми тръба е пропусклива, а другата е запушена. Цял месец имах силни болки ниско долу и той заключи, че това може и да е ендометриоза. Не са ми правени никакви изследвания освен хормоналните. Сега ми изписа Клостилбетит 5 дни х 1 и така 3 поредни цикъла.
Въпросът ми е след като имам поликистоза /според доктора/, съмнения за запушени тръби и завишен пролактин трябва ли да го пия този Клостил? Нали може само 6 пъти да се пие, а и изтънява маточната лигавица?

Доста дълъг стана поста ми, но след толкова години вече се уморих да обикалям от лекар на лекар. Много ще съм Ви благодарна ако можете да отговорите на въпросите ми или да ме посъветвате какви следващи стъпки да предприема.

Благодаря Ви предварително.

Здравейте д-р Стаменов, на 5-ти юни ми направиха ЕТ, от пункцията бяха извадени 4 яйцеклетки от който се оплодиха 2 и тях трансверираха, преди това стимулацията ми бе с "клостилбегит". След ин витро-процедурата ми изписаха "хош па"-до 10 юни и "утрогестан"-вагинално до теста за бременност, който трябва да направя на 19 юни. Казаха ми, че съм на лимитиран цикъл-каквото и да означава това. Малко предистория: На 20.01.06 год. операция от ендметриоза-яйчници запазени, септември 06 год.-инсеминация, октомври 06г.-инсеминация, февруари 07г.-инсеминация и април 07г.-инсеминация (Както се досещате и четирите неуспешни). Имам уволация, редовен МЦ, хубава спермограма-налична причина няма. От операцията до момента не съм имала проблеми, няма нови образувания. Въпросът ми към Вас е, какво мога да очаквам от ин витрото, защото имам чувството, че до 19 ще се побъркам от притеснение? И защо се стига до тук след, като няма налична причина? Благодаря Ви предварително, силно се надявам, че ще ми вдъхнете някаква НАДЕЖДА. :)
С уважение ralies

P.S Ако има някакво значение, аз съм на 25 години, а съпруга ми на 27. Правим опити за бебе от около 2 год. и половина
*
Здравейте д-р Стаменов.Имам един такъв въпрос към вас или по-скоро три.
  - смятате ли ,че мъжа трябва да даде материал на две места за доказване на диагноза
  - смятате ли че при 35% подвижност е възможно чрез някакво лечение ,медикаменти, билки ,да се подобри състоянието
  - възможно ли е карането на велосипед да е причина за не добрите резултзти
Здравейте, д-р Стаменов!

Бих искала да Ви разкажа историята си, преди да задам въпроса си....
През 2003 г ме приеха в русенското АГ за задържане, имах кървене, но без никакви болки и уж всичко беше наред, кървенето премина, вдигнах температура около 38 градуса и лекарите започнаха да говорят за изтичащи води...Направиха абразио - 4,5 месец...
През 2005 г беше ред на "кухо яйце", а през 2006 г - мисед...Правихме генетични и имунологични изследвания в Плевен. Установиха положителен антикардиолипин ИгМ антитела и повишени CD3-CD56+Cd16+NK клетки. Препоръчаха при плануване на бременност да пия Аспирин протект и фолиева киселина, а при + тест за бременност УЗД да се направят вливания с Имуновинин интакт - 25 ампули и.в....., през м. януари т.г. ми закъсня цикъла и гинеколожката препоръча да направим вливанията без да е видяла плоден сак - само по + тест за бременност. Направихме вливанията, но не ми било писано...Следващия кошмар беше извънматочна бременност в тръба с хронични неспецифични възпалителни промени, Миоматичен възел с размер на мандарина, и киста на левия яйчник...
След цветна снимка се установи, че другата тръба е непроходима, с голям хидросалпингс... Какви са шансовете ми от тук нататък...
Благодаря предварително!!!

ПП А има ли някаква вероятност да е направена грешка при цветната снимка...
надеждата умирала последна...
« Последна редакция: Юни 16, 2007, 16:42:56 pm от vanja_s »
Здавейте д-р Стаменов,може би много скоро ще ви посетя,т.то в Шумен няма добри специалисти по тези проблеми.От 4г.се опитваме да имаме бебе,положението е следното:добра спермограма,цветна снимка добра,липса на овулация,поради високия пролактин,ямр-добър,няколко пъти стимулации със клостилбегит,но без резултат.Имам хашимото,но TSH е в норма.Вече съм на 30 и незнам накъде,вие какво ще ме посъветвате,да се насоча ли към инвитро,дали е подходящо като имам хормонални проблеми?Благодаря ви предварително,радвам се че ви има